Gość: Jacek IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 12:12 Jeżeli Sobotka ujawnił te informacje osobom trzecim do dobrze że będzie odpowiadał, ale jeśli to nie On to który dzinnikaz o tym napisze z kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nibelung Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.10.03, 12:18 To już koniec ery Millera, gdy koleś kolesia, z tej samej grupy zbójeckiej, chce wpakować do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskroza Kurczuk wyglada kropka w kropke jak Ojciec Rydzyk ;p IP: *.shimane.ocn.ne.jp 03.10.03, 12:18 Niech bedzie pochwalony panie Kurczuk :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ48 Takie ryzyko tej pracy! IP: *.atm.com.pl 03.10.03, 12:19 A co dopiero ma powiedziec saper? A o Sobotke sie nie martw. On nie zginie, jesli jest naprawde dobry. A jak nie - to kogo żałować? Wazniejsza jest czystość instytucji państwowych, niż złamanie (wcale niekonieczne) kariery jednego, byc moze sprawnego urzednika. Pozdrowienia dla uczciwych i próbujących samodzielnie myśleć. PZ48 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 12:30 Kolesie, do boju! Trzeba Zbyszka przed siepaczami bronić, skoro już nawet na własną prokuraturę nie można liczyć. Tyle osób w Zbyszka wierzyło, premier, prezydent, minister, marszałek Sejmu, teraz trzeba zrobić wszystko aby wniosek Kurczuka uwalić, bo jak oni wszyscy będą wyglądali jak Zbyszka wsadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 12:50 Tekst "zabawny" i zapewniający popularność (wprawdzie do dosyć specyficznego zespołu ograniczoną). Ale czy nie przyszło Ci na myśl, że gość może być rzeczywiście wrobiony - celowo czy przez głupotę? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 12:56 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Tekst "zabawny" i zapewniający popularność (wprawdzie do dosyć > specyficznego zespołu ograniczoną). Ale czy nie przyszło Ci na > myśl, że gość może być rzeczywiście wrobiony - celowo czy przez > głupotę? Jeśli został wrobiony, to nie przez głupotę, tylko przez kogoś i uchylenie mu immunitetu stworzy okazję do wyjaśnienia sprawy, bo zagrożony trzema poważnymi zarzutami, może pomóc dojść jak było naprawdę. Ktoś wypuścił przeciek, Jagieła sobie tego nie zmyślił a sprawa jest zbyt poważna, żeby sobie odpuścić szukanie winnego. Immunitet nie jest od tego, żeby gwarantować bezkarność osobie podejrzanej, jeśli jest niewinny - wybroni się i bez immunitetu, jeśli jest winny - musi za to odpowiedzieć. A jak już podnosisz sprawę wrobienia Sobotki, to może podziel się też pomysłami na to kto i dlaczego go wrobił? Jagieła? A jaki miał w tym cel? Prokurator? To samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzew Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 13:01 jest już tak gorąco, że trzeba uchylić zaworka bo kocioł bardziej wybuchnie. sobotkę po prostu należy wyrzucić z sanek jako ofiarę na pożarcie. reszta ekipy cało jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 13:05 Przez głupotę podejrzanego Jagiełly. Mogę sobie wyobrazić,że użył nazwiska Sobotki, bo takie źródło dawało (w jego przekonaniu) gwarancję, że przekazywana informacja jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 13:11 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Przez głupotę podejrzanego Jagiełly. Mogę sobie wyobrazić,że użył > nazwiska Sobotki, bo takie źródło dawało (w jego przekonaniu) > gwarancję, że przekazywana informacja jest prawdziwa. Jagieła zablefował nazwiskiem Sobotki a potem tego nie sprostował w trakcie któregoś z licznych przesłuchań? Dlaczego? Chciał pogrążyć Sobotkę, wiedząc, że ten jest niewinny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 13:17 Aby powiedzieć prawdę musiałby podać nazwisko prawdziwego informatora. Nie znam odpowiedzi ale tak mogło być. A przy okazji: Milczanowski i kilku innych wiedzieli, że fingowana jest "sprawa" Oleksego. Nikt z nich tego nie powiedział - dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 13:27 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Aby powiedzieć prawdę musiałby podać nazwisko prawdziwego > informatora. Nie znam odpowiedzi ale tak mogło być. A dlaczego na chronieniu prawdziwego informatora zależy mu tak bardzo, że woli pogrążyć niewinnego Sobotkę, a przy okazji siebie, bo to oznacza całkowitą śmierć cywilną - nikt nie wyciągnie ręki do faceta, który wkopał niewinnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszte Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: 212.109.135.* 03.10.03, 13:21 Przypominam, że tylko dwie osoby mogły powiadomić Jagiełłę o akcji - Sobotko i komendant policji. Tylko te dwie osoby posiadały informację, dzięki której Jagiełło mógł uprzedzić kolesiów. Przy tak zawężonym kręgu podejrzanych dojście do tego kto dał cynk nie powinno być specjalnie trudne. Ktoś z tej dwójki kłamie i powinien za to beknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:22 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Przez głupotę podejrzanego Jagiełly. Mogę sobie wyobrazić,że użył > nazwiska Sobotki, bo takie źródło dawało (w jego przekonaniu) > gwarancję, że przekazywana informacja jest prawdziwa. Nie do końca rozumiem. Uzyskał informację, ale nie był pewny czy jest prawdziwa, więc uznał że pochodzi ona od Sobotki, żeby się przekonać że jest prawdziwa? Ay. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 13:54 Nie chciał albo nie mógł podać źródła, natomiast Sobotka z tytułu pełnionej funkcji jawił się jako osoba napewno zorientowana. To są tylko spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek policja w sobótkę IP: *.biaman.pl 03.10.03, 14:31 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Nie chciał albo nie mógł podać źródła, natomiast Sobotka z tytułu > pełnionej funkcji jawił się jako osoba napewno zorientowana. To > są tylko spekulacje. Na pewno Jagieła dowiedział się wszystkiego przypadkiem, gdy kupował skarpety na straganie. Był gwar i nie wszystko dobrze zrozumiał: babina, co skarpety opychała, opowiadała sąsiadce, że jej syn, Stachu, co to pracuje w policji, będzie się żenił w sobótkę (chodziło o sobotę - lokalne zdrobnienie) i że przyjdą jego koledzy, żeby zabezpieczyć teren, bo w okolicy kręci się dużo bandytów, którzy akurat są z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: policja w sobótkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:39 W tym czasie spod lady ujadał jamnik, ale na szczęście Jagiełło nie zna się na rasach i minister jest poza podejrzeniami. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: policja w sobótkę IP: *.biaman.pl 03.10.03, 14:46 No właśnie, tak to jakoś się odbyło i tylko siepacze- dziennikarze oraz policja i minister sprawiedliwości rozpętują jakąś psią nagonkę (ale nie jamnikową). Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 13:22 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Przez głupotę podejrzanego Jagiełly. Mogę sobie wyobrazić,że użył > nazwiska Sobotki, bo takie źródło dawało (w jego przekonaniu) > gwarancję, że przekazywana informacja jest prawdziwa. Jeszcze jedno. Rozważmy dwa scenariusze. 1/ Jagieła nie miał przecieku i o akcji strzelił i przypadkowo trafił, 2/ Jagieła miał przeciek od kogoś, Ad 1. Jeśli Jagieła blefował, nie miał przecieku a to o planowanej akcji sobie wymyślił i przypadkowo trafił, dlaczego tego nie powiedział prokuratorowi? Przecież nie tylko wybroniłby Sobotkę ale i siebie. Prokurator nie oskarżyłby Jagieły o "ostrzeganie na podstawie własnych wymysłów, które przypadkowo się sprawdziły". Wersję o braku przecieku możemy więc chyba sobie darować. Ad 2. Jeśli Jagieła miał prawdziwy przeciek, to miał go z pewnością z bardzo wiarygodnego źródła a o akcji nie wiedziało aż tyle osób. Dlaczego mogąc powołać się na prawdziwe źródło, wymyślił sobie akurat Sobotkę? Kto mógł nadać Jagiele? Janik, Sobotka i kilka innych bardzo wysokich osób z MSWiA, ewentualnie ktoś z CBŚ. Powołanie się na którekolwiek z tych źródeł byłoby dla ostrzeganego równie wiarygodne. Dlaczego Jagieła skłamał i ukrył jedno wiarygodne źródło po to, żeby powołać się na inne, równie wiarygodne? Przecież mógł choćby powiedzieć "wiem to z ministerstwa" albo "od chłopaków z CBŚ". Ja zakładam, że ludzie raczej unikają podawania szczegółów, jeśli mogą ogólnie a zbyt precyzyjne wskazanie może okazać się kłopotliwe. Jest to jeden z powodód, dla których wersja, że Jagieła spontanicznie chlapnął od kogo wie wydaje mi się bardziej prawdopodobna niż to, że wykombinował, że nie powie od kogo tylko zwali na niewinnego Sobotkę. Dlaczego w ogóle to nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:27 > Kto mógł nadać > Jagiele? Janik, Sobotka i kilka innych bardzo wysokich osób z MSWiA, > ewentualnie ktoś z CBŚ. Powołanie się na którekolwiek z tych źródeł byłoby > dla ostrzeganego równie wiarygodne. CBŚ jako źródło przecieku odpada, bo Jagiełło nie wiedział o niczym takim. Gdyby powiedział że nie wie co to takiego Sobotka, źródłem przecieku byłoby CBŚ. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 13:33 Nie mam pojęcia. Nie zwróciłaś uwagi na wątek "sprawa Oleksego". Wielu ludzi robi świństwa za pieniądze, bezinteresownie lub pod przymusem. Nie jestem z policji, prokuratury ani z SLD. Chodzi mi jedynie o to aby winni byli skazywani przez sąd a nie przez opinię publiczną (nawiasem mówiąc, wyjątkowo bezczelnie manipulowaną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:55 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Nie mam pojęcia. Nie zwróciłaś uwagi na wątek "sprawa Oleksego". > Wielu ludzi robi świństwa za pieniądze, bezinteresownie lub pod > przymusem. Nie jestem z policji, prokuratury ani z SLD. Chodzi mi > jedynie o to aby winni byli skazywani przez sąd a nie przez > opinię publiczną (nawiasem mówiąc, wyjątkowo bezczelnie > manipulowaną). To kto robil "swinstwa za pieniadze" w sprawie Oleksego? Bo nie pamietam. Auganow? I wg Ciebie jest ok, ze premier spedza wolny czas z agentem obcego wywiadu? Pewnie tak i pewnie nie widzisz w tym nic zlego, jak i w "rosyjskiej pozyczce", ktora spoleczenstwo tak lekko darowalo SLD. Gdyby w normalnym kraju jakas partia robila wybory za obce pieniadze, to do konca bylaby przegrana jako "partia zdrajcow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 14:38 Nie wystarczy być agresywnym aby mieć rację. Nie ma na świecie przywódcy kraju czy rządu który nie zetknął sie z obcym wywiadem. Nie tu jest pies pogrzebany. Co do pożyczki moskiewskiej i "partii zdrajców" to dla równowagi zapoznaj się, proszę m.in. z książką "Viktory czyli zwycięstwo. CIA i "Solidarnośc" - Peter Schweizer. Tylko nie używaj argumentu, że "jeżeli nawet było to kłamstwo, to było to kłamstwo uczciwe". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 13:56 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Nie mam pojęcia. Nie zwróciłaś uwagi na wątek "sprawa Oleksego". > Wielu ludzi robi świństwa za pieniądze, bezinteresownie lub pod > przymusem. Nie jestem z policji, prokuratury ani z SLD. Chodzi mi > jedynie o to aby winni byli skazywani przez sąd a nie przez > opinię publiczną (nawiasem mówiąc, wyjątkowo bezczelnie > manipulowaną). Ja też nie jestem z policji, prokuratury ani z SLD i też chcę, żeby winni byli skazywani przez sąd, dlatego właśnie mnie cieszy, że sąd będzie miał okazję ocenić winę pana Sobotki, oczywiście jeśli jego koledzy z SLD pozwolą na uchylenie immunitetu. Nie sądzę, żeby Kurczuk podpisując wniosek, a wcześniej kielecki prokurator składając go mieli na celu manipulowanie opinią publiczną. I jeden, i drugi musiał mieć podstawy, Kurczuk dla przyjemności nie szykanowałby niewinnego kolegi z partii, przy tak ogromnej presji polityków z SLD zapewniających, że Sobotko jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga.papuga Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 14:10 Wprawdzie nie prokuratora kieleckiego i min. Kurczuka miałem na myśli pisząc o manipulowaniu opinią publiczną ale mniejsza z tym. Pamiętam te zatroskane (przyszłością Polski) głosy, że najlepiej będzie jeżeli zostanie powołany rząd fachowców zanim "sprawa Oleksego" nie zostanie wyjaśniona. Cieszę się, że mamy zgodny pogląd co do roli sądu. W TEJ SYTUACJI MUSIMY POCZEKAĆ NA ROZWÓJ WYPADKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod 03.10.03, 16:31 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Wprawdzie nie prokuratora kieleckiego i min. Kurczuka miałem na > myśli pisząc o manipulowaniu opinią publiczną ale mniejsza z tym. A kogo? To prokurator i Kurczuk najbardziej podkopali wizerunek uczciwego Sobotki, składając wniosek o uchylenie mu immunitetu. A może to prokuratorem i Kurczukiem ktoś manipulował? No więc kto, jak i dlaczego manipuluje opinią publiczną w sprawie Sobotki? > Pamiętam te zatroskane (przyszłością Polski) głosy, że najlepiej > będzie jeżeli zostanie powołany rząd fachowców zanim "sprawa > Oleksego" nie zostanie wyjaśniona. Cieszę się, że mamy zgodny > pogląd co do roli sądu. W TEJ SYTUACJI MUSIMY POCZEKAĆ NA ROZWÓJ > WYPADKÓW. Ależ ja czekam, nie namawiam do linczowania Sobotki, od wyroków są sądy. Ale z wyrobieniem sobie opinii na jakiś temat nie będę czekać na wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek ale mam jedno pytanie IP: *.biaman.pl 03.10.03, 16:34 No i teraz powiedz, co Ci z tego przyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ale mam jedno pytanie IP: *.biaman.pl 03.10.03, 16:35 zapomniałem dodać ":)" Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: ale mam jedno pytanie 03.10.03, 16:36 Gość portalu: bratek napisał(a): > No i teraz powiedz, co Ci z tego przyszło? Z czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:49 Gość portalu: papuga.papuga napisał(a): > Przez głupotę podejrzanego Jagiełly. Mogę sobie wyobrazić,że użył > nazwiska Sobotki, bo takie źródło dawało (w jego przekonaniu) > gwarancję, że przekazywana informacja jest prawdziwa. A to juz chyba slyszalem wczesniej? Rywin blefowal Brunatnym Robertem. To moze Jagiello tez byl pijany, jak dzwonil i plotl takie tam bzdury, a to tylko przypadek, ze CBS cos szykowalo? Widac obowiazuje taka zasada: jesli Cie nagrali, to jestes sam sobie winien. Nic nie widziales, nic nie slyszales i nie masz zadnych kolesiow, ktorzy Cie poinformowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzacy To mogł byc Janik IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 12:56 To Janik utrzymuje bardzo zażyłe kontakty z Długoszem a nie Sobotka. Sam wielokrotnie widziałem, jak na terenie Sejmu, juz po 4 czerwca, szeptali sobie do ucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Ja myslę, że to Macierewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:27 A biskup kielecki do głowy Ci nie przyszedł? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yomomma Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: 195.49.1.* 03.10.03, 12:56 NARESZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Sie porobiło!!!! Ale Sobotka jest niewinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:02 Jesteśmy świadkami nagonki na SLD. Rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Tow. Kurczuk zawziął się na naszych członków! IP: 195.205.230.* 03.10.03, 13:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.man.polbox.pl 03.10.03, 13:50 nieobiektywnej prokuraturze mowie zdecydowane i gromkie "NIE" panie Kurczuk, cos pan najlepszego narobil!!! tak sie nie godzi, sady sa zapracowane i na bzdury nie maja czasu, no chyba ze na ch.jow i siepaczy bo chamstwo trzeba tepic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Minister sprawiedliwości Grzegorz Kurczuk pod IP: *.nrc.ca / *.nrc.ca 03.10.03, 14:31 czy Kalisz mial na mysli JEDYNE HONOROWE WYJSCIE z tej sytuacji?: >Wiceszef klubu SLD Ryszard Kalisz powiedział w piątek dziennikarzom, że jest >przekonany, iż wiceminister spraw wewnętrznych i administracji Zbigniew >Sobotka "zachowa się honorowo i nie dojdzie do głosowania nad wnioskiem o >uchylenie mu immunitetu". Biedny ten SOBOTKA, teraz to juz naprawde musi powtorzyc "honorowy wariant Sekuly" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voolkan [...] IP: *.pl 03.10.03, 14:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś