feasibility Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:29 Polska jest jednym z najwiekszych przyjaciol USA???? Smiac mi sie chce, lizemy im dupy bezkonkurencyjnie! Wstyd i hanba! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:32 Ten rzekomo wspaniały kontrakt z USA, w gwarze warzawskiej, jest nazywany "zrobieniem klienta na cycka"! Odpowiedz Link Zgłoś
grossmac Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:32 dorogije druzja! w imieniu wladców Kremla ja jako ambasador Rosji w Polsce składam serdeczne podziekowania wszystkim przeciwnikom tarczy antyrakietowej. Zarowno tym, ktorym placimy, jak i tym ktorzy robia to z glupoty. jedni i drudzy są nam bardzo pomocni i jezeli kiedys polska znow bedzie rosyjską gubernia, bedzie to wasza, dorogije druzja, zasluga. jeszcze raz spasiba! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:51 Gruzja też jest największym przyjacielem Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:52 Podoba mi się uśmiechnięta twarz Condi, nie to co zacięte i nienawistne spojrzenia Putina, Ławrowa i Miedwiediewa Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent77 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:56 Kaczyński też nie ma prawa dyktować Polsce co ma robić. Po pierwsze. to nie on zbudował współpracę Republik nadbałtyckich i nie do takich działań. Po drugie polityka Kaczyńskiego w Gruzji wywołała konflikt zbrojny który może się przekształcić w przejęcie zbrojne wpływów w republikach nadbałtyckich i Polsce przez Rosję. Doprowadzenie przez Pana Kaczyńskiego jest dowodem na kruchość pokoju. Po trzecie , Podjudzanie UE i USA przeciwko Rosji przez Kaczyńskiego doprowadziło do kolejnej zimnej wojny co obciąży całą Polskę poważnymi konsekwencjami. Szczytenm nieodpowiedzilności jest bowiem wystawienie dyplomaty wojownika w państwie europejskim. Po czwarte, bezpieczeństwo narodowe polski po rozpoczęciu się zimnej wojny spadło o ok 60%. ze względu na choćby brak wiedzy strategicznej o broni takiej jak HAARP. w której posiadaniu Polska nie uczestniczy. Angażowanie Wojska Polskiego po stronie Gruzji w konflikcie zbrojnym wyklucza Kaczyńskiego i całą ekipę polski z elity dyplomacji na długie lata ze względu na nieobiektywność i nie znajomość Prawa Miedzynarodowego. Konsekwencje w tym gospodarcze spadną na Polskę. ....5pkt Unia Europejska wciągnięta w konflikt zbrojny bez wykorzystania możliwości dyplomatycznych staje się nieuzbrojoną stroną konfliktu. Rosja ma wpływy w UE i może je wykorzystać. 6pkt. W interesie UE jest bezprzeszkodowy dostęp do rosyjskich surowców i Polska im w tym nie przeszkodzi. 7pkt bez mojej wiedzy na ten temat polityka Kaczyńskich prowadzi w ślepą uliczkę stwierdzenie szefa NATO że pustą retoryką jest groźba w stosunku do Polski obnaż brak wiedzy o Rosji i o prawie międzynarodowym, które jak każde prawo ma luki. Atak milicji gruzińskiej na Osetię południową był bezprawny i opierał sie na założeniu że opinia publiczna poprze biednych Gruzinów wspomagając przyłącznie Osetii do Gruzji co było politycznie korzystne zarówno dla Sakaszwiliego jak i Kaczyńskiego . Pozornie. Polacy to nie jest polityka i dyplomacja SOLIDARNOŚCI to jest brudna gra tysiącami ofiar dla politycznego poklasku. Każdy kto zdaje sobie sprawę z konsekwencji potępi tą politykę. Zauważam że Kancelaria Premiera nie podjęła skutecznej próby wyhamowania nie godnej Polskiej dyplomacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent77 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 10:59 Krytyka merytoryczna Pana Lecha Kaczyńskiego nie jest godzeniem w porządek prawny Państwa demokratycznego ani w godność Urzędu lecz jest próbą zachowania tej godności i poprawy standardów dyploamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 11:25 Kamiński się nie najadł na śniadaniu z panią Rice! To dopiero nieszczęście. Mam nadzieję, że chociaż jego pryncypał się najadł jak lubi. Żeby miał siły dąć w te swoje "złote trąby". Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona1b Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 11:55 a kim jest pan Radoslaw Kaczynski z pierwszej linijki tekstu jeśli można wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
kanabi Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:02 Polska najlepszym przyjacielem USA. Tak. To dlaczego traktują nas jak bydło, kiedy chcemy wjechać do ich kraju? Dwa dni temu wróciłem z dwutygodniowej wycieczki do USA i mogę wiele na ten temat powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:12 Czy ja dobrze uslyszalem, ze pan prezydent zameldowal wykonanie zadania poprzedniemu rzadowi?! Czy on z kaczki spadl? Odpowiedz Link Zgłoś
silesia Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:16 kaczyński jak zwykle spóźniony....dupa nie prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:18 Po co wybory? Jesli referenda są nieodpowiednie bo rzad wie lepiej - to po kiego grzyba robić wybory - niech ambasador Najlepszego Przyjaciela będzie od razu prezydentem i premierem. Będzie taniej i nie bedzie nieporozumnień. Odpowiedz Link Zgłoś
free_hoki Jak dobrze 20.08.08, 12:19 że tłumacz Lecha K. z lekka zmodyfikował jego wypowiedź :) Condi mogłaby nie zrozumieć meldunku dla poprzedniego rządu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:22 Prezydent PIS-u pokazał w całości swoje buractwo i chamstwo ! puściłem pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:38 Lech Kaczyński nie zaskoczył nikogo swoim zachowaniem w czasie uroczystości w KPRM. Wypraszamy sobie takiej prywaty na najwyższym stanowisku w państwie. Lech Kaczyński nie rozumie swojej roli, udowodnił raz jeszcze, że jego "rządy" to wypadek przy pracy polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 12:56 Mały rozumek i trup w szafie. Dorwał się mały rozumek do głosu. Dokonał na świat światłego donosu. Z pomocą brata, to ja, to ja, jaja. Minister strzyga, naszych członków zgraja. Nic o premierze Tusku, coś tam Sikorski. Mój główny cel dla ochrony Polski. Więc przecieram uszy, bo widzę co wiem. Coś tutaj bełkotliwy dokonuje ściem. Gdzie Traktat Lizboński, włączenie się Unii? Gdzie siły unijne, miast sowietów mumii? Gdzie rozmowy z Rosją nad stowarzyszeniem? Wejście Kaliningradu z Rosji przyzwoleniem? Serwuje nam mały rozumek Wolskę. Rydzyka bełkot co zalewa Polskę. Jakiś zaścianek ma szable dla Gruzji. Chce trochę z Ukrainy dokonać fuzji. Źle patrzy na Kaszubów, Ślązaków. Czyli polskojęzycznych niby rodaków. Nam potrzeba tarczy na trupa w szafie. Przegonić wreszcie ciemnogrodu mafie. Nowe technologie, zaawansowany sprzęt. Nie może obsługiwać z oczyszczalni przekręt. Niech za tą techniką patrzy Rosja tęsknie. Czas działa dla Unii, na pewno zmięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
chenin Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 13:18 Aby stawic czolo jednemu imperium zla (Rosja) nasze wladze podpisaly umowe z drugim jeszcze wiekszym imperium zla rzadzonym przez najbardziej niebezpiecznych ludzi w historii USA (przedstawicieli koncernow zbrojeniowo-naftowych ktore ptzebuja niepokojow prowokacji na swiecie aby spzredawac bron) i my teraz w tych wszystkicj prowokacjach bedziemy uczestniczyc, ciekawe czy zastraszyli Tuska czy go kupili, bo nie wierze ze jest na tyle szalony aby nie wiedzial co zrobil ? TARGOWICA, wstyd mi dzis ze dalem sie nabrac klamstom Tuska ktory na debacie powiedzial tarczy nie a dzis merda ogonem z usmiechem przed ludzmi podlug ktorych Jaruzelski czy Bierut to postacie komediowe. Panie Tusk z czego ty sie cieszych ze nas sprzedales koncerna zbrojeniowym ???? Wstyd mi ze na niego glosowalem, a glosowalem bo Kaczynski zrobilby wszystko aby nas oddac w ramiona imperium, myslaem ze to jedyna szansa, tlum ludzi namowilem aby na tego pana glosowal... A tu po raz kolejny okazalo sie ze polityce bez wzgledu na kolory partii stoja razem a my narod jestesmy zawsze po drugiej stronie reguralnie dupczeni i faszerowani klamstwami. Tradycji polskiej sprzedawania stalo sie zadosc. Zdrajcy sprzedawczyki. To byly moje ostatnie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 13:36 Znowu nas OSZUKALI!!! To pokrywka z garnka a nie jakaś tam tarcza. To lalka Barbie za dolara do której Polska będzie 100 lat dokupować (obowiązek) za miliony dolarów "resztę". Przemysł zbrojeniowy - największa potęga świata i w Rosji i w USA stale MUSI "sojusznikom" coś wcisnąć. Kiedy ONI stworzą nową broń natychmiast uruchamiają konflikty,wojenki, Gruzje, straszą naiwnych (tu POLSKA) i wciskaja staroci im zbędne: F16, jakąś rakietkę, karabin, czołg, itd. Oni odpowiadają za nasz strach, za wojenki lokalne. Tam zużywa się broń i można w nieskończoność produkować nową. To największa tajemnica tych rządów, które od lat nauczyły się "wciskać ten kit" naszym durnym politykom, prezydentowi i co mnie najbardzie boli - Wam DZIENNIKARZOM! Czy choć jeden z was nie może na tę machinę spojrzeć z wysoka? I tyle. PS Na szczęście my - SPOŁECZEŃSTWO już to widzimy i nie jesteśmy tak naiwni jak myślą o nas polityczni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
madd-a-lena Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 13:46 Jak dla mnie ratunkiem pozostaje lewica- ale lewica młodych, dynamicznych ludzi, nie związanych z ancient regime, z tzw. "czystym kontem". Potrzeba niestety jeszcze trochę czasu aby taka partia się uformuowała. Potrzeba wymiany pokoleń i zastrzyku świeżej krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent77 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 14:00 Czy jest ktoś w czyim imieniu to nie powinno zostać podpisane? Odpowiedz Link Zgłoś
madd-a-lena Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 14:22 Możnaby zawsze zorganizować demonstrację, albo petycje chociaż, wyrażającą niezadowolenie, jak się okazuje, całkiem sporej części społeczeństwa. Byłby to znak dla świata, że jednak nie wszyscy Polacy to naiwniacy, dajacy się łatwo manipulować rządzącym. Pokażmy im ze potrafimy samodzielnie myśleć i wyciągać krytyczne wnioski, mimo całej tej medialnej, jednostronnej papki! Odpowiedz Link Zgłoś
ffffeeee Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 14:30 Tusk i Rice kończą jeść lunch. Za chwilę możemy spodziewać się briefingu. lunch i briefing. Polacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Condoleezza Rice w Polsce - na żywo 20.08.08, 14:33 Witam Polske w gronie pomylencow zawierzajacych swa przyszlosc Wielkiemu Bratu zza Atlantyku. Jakos nikt na tym forum nie zauwazyl, jak dobrze na sojuszu z z nim wyszla Gruzja! "Poparcie" amerykanskie ograniczylo sie do kilku ostroznie sformulowanych "zastrzezen" do sposobu przeprowadzenia przez Rosjan akcji zbrojnej w Osetii . Polska moze liczyc na taki sam akt poparcia! A optymistom w kraju liczacym na zmiane polityki amerykanskiej po wyborze nowego, lepszego prezydenta moge tylko powiedziec, ze nie bedzie on ani lepszy, ani tez madrzejszy! "Swiatla" Ameryka wybierze Mc Caina, ktorego "intelekt" najlepiej charakteryzuje wypowiedz na temat rozwoju ekonomicznego US pod wodza Busha. Cytuje: " Pod rzadami obecnego prezydenta amerykanska ekonomia dokonala ogromnego postepu" (sic!). A zatem moi Rodacy, tak sie wyspicie jak wam Tusk z Kaczynskim poslali. Tylko przebudzenie moze byc koszmarne! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś