Dodaj do ulubionych

Żegnam szanowne Panie oraz Panów

IP: *.tpi.pl 14.01.02, 12:38
Cześć
Jak zapewne zauważyliście, forum to jest coraz bardziej forum jednej osoby,
która niczym tow. Kim Dzong Il jest Słońcem Narodu, Drogim Przywódcą,
Najlepszym Ekonomistą, Bogiem Zwycięstw i Urodzaju. Nie mam po prostu już siły
tłumaczyć tejże osobie rzeczy oczywistych - i to takich, w których mnie
szkolono lub rzeczy podstawowych z zawodów, które uprawiałem przez ostatnie 15
lat. Ona i tak wie lepiej, umie wszystko, uprawiała już wszystkie dyscypliny i
nie przyjmuje zadnych argumentów. W dodatku ma olbrzymie zapasy czasu wolnego,
który poświęca na wysyłanie dziesiątków postów dyskredytujących - najczęściej
chwytami poniżej pasa - ludzi mających inne zdanie. Prędzej czy później spotka
to każdego z Was, o ile już nie spotkało.
Za największa zasługę poczytuję sobie, jesli moje posty kogoś zainteresowały.
Żegnam więc wszystkich i pozdrawiam.
Woland
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów IP: 195.217.253.* 14.01.02, 12:42
      Gość portalu: Woland napisał(a):

> Cześć
      > Jak zapewne zauważyliście, forum to jest coraz bardziej forum jednej osoby,
      > która niczym tow. Kim Dzong Il jest Słońcem Narodu, Drogim Przywódcą,
      > Najlepszym Ekonomistą, Bogiem Zwycięstw i Urodzaju. Nie mam po prostu już siły
      > tłumaczyć tejże osobie rzeczy oczywistych - i to takich, w których mnie
      > szkolono lub rzeczy podstawowych z zawodów, które uprawiałem przez ostatnie 15
      > lat. Ona i tak wie lepiej, umie wszystko, uprawiała już wszystkie dyscypliny i
      > nie przyjmuje zadnych argumentów. W dodatku ma olbrzymie zapasy czasu wolnego,
      > który poświęca na wysyłanie dziesiątków postów dyskredytujących - najczęściej
      > chwytami poniżej pasa - ludzi mających inne zdanie. Prędzej czy później spotka
      > to każdego z Was, o ile już nie spotkało.
      > Za największa zasługę poczytuję sobie, jesli moje posty kogoś zainteresowały.
      > Żegnam więc wszystkich i pozdrawiam.
      > Woland

A kto to jest? Bo tu takich wszystkowiedzacych by sie wiecej uskladalo... Mam
      pare typow ;)
      • Gość: Sam Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów IP: 217.153.50.* 14.01.02, 16:57
        Takim typem jest pewnie Hania.
    • Gość: k Re: Żegnam -eee..tam IP: 212.244.77.* 14.01.02, 12:48

> Cześć
      > Najlepszym Ekonomistą, Bogiem Zwycięstw i Urodzaju. Nie mam po prostu już siły
      > szkolono lub rzeczy podstawowych z zawodów, które uprawiałem przez ostatnie 15
      > lat. Ona i tak wie lepiej, umie wszystko, uprawiała już wszystkie dyscypliny i
      > nie przyjmuje zadnych argumentów. W dodatku ma olbrzymie zapasy czasu wolnego,
      > chwytami poniżej pasa - ludzi mających inne zdanie. Prędzej czy później spotka
      > Woland

Woland,chłopie -nie łam się. Jest tu kilku miłych ludzi ,z którymi mozna fajnie
      pogadać (dla mnie sa to chociażby waw i stern).Reszte (zwłaszcza różnych
      psychopatów, których forum bardzo pociąga-widać sa b. samotni i w realu nikt z
      nimi nie chce sie kontaktować) mozna przeciez omijać. Myslę ,że raczej powinniśmy
      trzymać sie rozmów z ludżmi reprezentującymi pewien poziom. Chociaz trzeba z
      kazdym jednak troche pogadać zanim sie go skresli z listy swoich rozmówców.
      Założ jakis fajny watek. A jesli jednak zmęczyłes się cudzą głupotą -to trzymaj
      się, pozdrowienia.
      • Gość: Woland Re: Żegnam -eee..tam IP: *.tpi.pl 14.01.02, 12:58
        Masz rację. Ale ile w końcu na każdy temat można dyskutować z Kaganem?!!! Bo
        jakiego byś nie założył wątku - zawsze ten pan się zjawi w glorii
        wszystkowiedzącego. To już nawet z GMR-em albo OzRM łatwiej. Są przynajmniej
        przewidywalni - wiem czego się po nich spodziewać. Ten jest jak tow. Kim Dzong
        Il - nie dośc, że wie wszystko, to nie trafiają do niego żadne argumenty.
        Trudno się nie zniechęcić.
        • Gość: k Re: Żegnam -eee..tam IP: 212.244.77.* 14.01.02, 13:03

> Masz rację. Ale ile w końcu na każdy temat można dyskutować z Kaganem?!!! Bo
          > jakiego byś nie założył wątku - zawsze ten pan się zjawi w glorii
          > wszystkowiedzącego. To już nawet z GMR-em albo OzRM łatwiej. Są przynajmniej
          > przewidywalni - wiem czego się po nich spodziewać. Ten jest jak tow. Kim Dzong
          > Il - nie dośc, że wie wszystko, to nie trafiają do niego żadne argumenty.
          > Trudno się nie zniechęcić.

Olewaj go. Nie reaguj na prowokacje. On jest lekko chory psych.-kiedyś mu to
          tłumaczyłem z punktu widzenia specjalisty,ale chyba nie uwierzył,że mówie
          powaznie. A do "mniej zdrowych" trzeba miec duzo wyrozumiałości i cierpliwości.
          Jest duzo watków, gdzie nie pojawia sie on. Trzymaj sie. Pozdrawiam.
          ps. Czyzby Twoja odpowiedz świadczyła,że jednak zostajesz?
        • Gość: Hania Re: Żegnam -eee..tam IP: 195.217.253.* 14.01.02, 13:03
          Ale sie nie zniechecaj :)
        • ptwo Re: Żegnam -eee..tam 14.01.02, 18:46

> Masz rację. Ale ile w końcu na każdy temat można dyskutować z Kaganem?!!! Bo
          > jakiego byś nie założył wątku - zawsze ten pan się zjawi w glorii
          > wszystkowiedzącego. To już nawet z GMR-em albo OzRM łatwiej. Są przynajmniej
          > przewidywalni - wiem czego się po nich spodziewać. Ten jest jak tow. Kim Dzong
          > Il - nie dośc, że wie wszystko, to nie trafiają do niego żadne argumenty.
          > Trudno się nie zniechęcić.

Niestety, muszę się z Kolegą zgodzić. Odechciało mi się przebywania na tym forum
          i na wszelkich innych też. Szkoda czasu na wyjaśnianie róznym typom spraw
          oczywistych i wysłuchiwanie jeszcze bluzgów. Mam ciekawsze rzeczy do roboty.
      • Gość: stern Re: Żegnam -eee..tam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 13:09
        Gość portalu: k napisał(a):

> Woland,chłopie -nie łam się. Jest tu kilku miłych ludzi ,z którymi mozna fajnie
        > pogadać (dla mnie sa to chociażby waw i stern).

Dzięki,
        ale z technicznego punktu widzenia my chyba nigdy nie dyskutowaliśmy (w sensie - odmienne stanowiska), wciaz sie zgadzamy :).

K, moze jakis temat?
        Zgodzilbys sie na dodatkowy podatek na KK (placony tylko przez osoby, ktore wyrazily na to zgode)?
        • Gość: k Re: Żegnam -eee..tam IP: 212.244.77.* 14.01.02, 13:16
          Gość portalu: stern napisał(a):

> Gość portalu: k napisał(a):
          >
          > > Woland,chłopie -nie łam się. Jest tu kilku miłych ludzi ,z którymi mozna f
          > ajnie
          > > pogadać (dla mnie sa to chociażby waw i stern).
          >
          > Dzięki,
          > ale z technicznego punktu widzenia my chyba nigdy nie dyskutowaliśmy (w sensie
          > - odmienne stanowiska), wciaz sie zgadzamy :).
          >
          > K, moze jakis temat?
          > Zgodzilbys sie na dodatkowy podatek na KK (placony tylko przez osoby, ktore wyr
          > azily na to zgode)?

Wymieniłem osoby, z którymi mozna fajnie pogadać (jest ich oczywiscie wiecej) -
          poznaje to nie tylko z odpowiedzi na moje posty,ale z ich szacunku do wszystkich
          rozmówców. Waw ma inne poglady niz ja ,ale dobrze nam sie gada.
          Szczerze mówiąc na ekonomii to sie za bardzo nie znam. Lepiej mi idzie z naukami
          humanistycznymi i przyrodniczymi. Z ekonomii jestem noga. Ale myslę,że dobrze by
          było normalnie opodatkowac kościoły i jakoś "unormalnić " ten temat. Obawiam sie
          jednak,że jesli chodzi o pieniedze to wiekszość Polaków da sie za nie pokroić po
          trupie swoich dotychczasowych "wierzeń". Wierząc badaniom przeprowadzonym w
          naszej parafii prawdziwych ,świadomych chrześcijan w Polsce jest ok. 1%.To by mi
          sie zgadzało. A Tobie?

• Gość: Hania Re: Żegnam -eee..tam IP: 195.217.253.* 14.01.02, 13:29
            Ja bym sie zgodzila placic podatek "wyznaniowy".
            Ale pod warunkiem, ze progi obecnie istniejace zostalyby obnizone odpowiednio o
            procent podatku wyznaniowego ;)
            • Gość: prowokat Re: Żegnam -eee..tam IP: 192.168.42.* 14.01.02, 13:33
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> Ja bym sie zgodzila placic podatek "wyznaniowy".
              > Ale pod warunkiem, ze progi obecnie istniejace zostalyby obnizone odpowiednio o
              >
              > procent podatku wyznaniowego ;)

a obsługę wliczyłaś, ktos musi te pieniądze policzyć zaksięgować rozprowadzić,
              zapewne musi powstać urząd centralny urzędy rejonowe, czyli prezes zastępca
              samochód słuzbowy -> i po co to wszystko ???????/
              • Gość: stern Re: Żegnam -eee..tam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:30
                Gość portalu: prowokat napisał(a):

> a obsługę wliczyłaś, ktos musi te pieniądze policzyć
                > zaksięgować rozprowadzić,
                > zapewne musi powstać urząd centralny urzędy rejonowe,
                > czyli prezes zastępca
                > samochód słuzbowy -> i po co to wszystko ???????/

nie sadze,
                wystarczy w picie wprowadzic dodatkowy kwadracik do zakreslenia - jestem platnikiem podatku wyznaniowego
                i dodatkowa rubryke na wpisanie jego wysokosci.
                • Gość: prowokat Re: Żegnam -eee..tam IP: 192.168.42.* 14.01.02, 18:17
                  procent ma być od np Twoich dochodów więc trzeba ściągnąć jakiś % akurat od
                  Twojego podatku. Ktoś musi to zaksiegować, przeksięgować, sprawdzić, potrzebny
                  jest być może nowy system, taka operacja dużo kosztuje
            • Gość: stern Re: Żegnam -eee..tam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:29
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> Ja bym sie zgodzila placic podatek "wyznaniowy".
              > Ale pod warunkiem, ze progi obecnie istniejace zostalyby
              > obnizone odpowiednio o
              > procent podatku wyznaniowego ;)

a gdyby nie zostaly obnizone?
              Bo taka sytuacje mialem na mysli. Dodatkowy podatek dla niektorych.
          • Gość: stern Re: Żegnam -eee..tam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:27
            Gość portalu: k napisał(a):

> Wierząc badaniom przeprowadzonym w
            > naszej parafii prawdziwych ,świadomych chrześcijan w
            > Polsce jest ok. 1%.To by m
            > i
            > sie zgadzało. A Tobie?

nie wiem :-(,
            jeśli tak, to te 1 % jest skupione jakos tak w moim otoczeniu :-).

Może to przez bliskosc Cz-wy? :)

Na powaznie - stawialbym bardziej na 10% (ale to z sufitu liczba).

pozdrowionka serdeczne
            marcin

• Gość: k Re: Żegnam -eee..tam IP: 212.244.77.* 14.01.02, 15:32

>
              > > Wierząc badaniom przeprowadzonym w
              > > naszej parafii prawdziwych ,świadomych chrześcijan w
              > > Polsce jest ok. 1%.To by m
              > > i
              > > sie zgadzało. A Tobie?
              >
              > nie wiem :-(,
              > jeśli tak, to te 1 % jest skupione jakos tak w moim otoczeniu :-).
              >
              > Może to przez bliskosc Cz-wy? :)
              >
              > Na powaznie - stawialbym bardziej na 10% (ale to z sufitu liczba).

Ahaha..no tak Ty mieszkasz w pobliżu Cz-wy,a ja w Zachodnipomorskim. Musisz mi
              chyba uwierzyc jesli chodzi o ten 1%. Pozdrawiam.
              ja też.

• Gość: prowokat co do podatków na KK IP: 192.168.42.* 14.01.02, 13:25
          > Zgodzilbys sie na dodatkowy podatek na KK (placony tylko przez osoby, ktore wyr
          > azily na to zgode)?

kojażysz takie zjawisko jak przerzucalność podatków, możesz być druidem lub nawet
          satanistą, wystarczy że piekarz, masarz, czy ślusarz będzie płacił kolejny
          podatek ZAPŁACISZ GO I TY. i znowu bedziesz się dziwił że chleb czy kiełbasa
          podrożała. A może by tak zamiast wymyślania kolejnych podatków, powoływania
          dodatkowych urzdędów komisji rządać obniżenia podatków. Bo np. podwyższenie np
          vatu na "budowlankę" spowoduje jak zapewne wiesz wiele złego. A wprowadzenie
          nowego podatku, co ma niby dac, czy coś się polepszy od tego. Podatki mają to do
          siebie że są absolutnie neutralne światopoglądowo, i obojetnie na co by się
          nałożyło podatek na szampana, kawior, ziemniaki czy KK zawsze ładnie rozłożą się
          na wszystkich (na czym stracą najbiedniejsi bo 1: jest ich najwięcej 2:
          możliwości subsydiowania dóbr są w ich przypadku najmniesze).
          • Gość: stern Re: co do podatków na KK IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 15:25
            Gość portalu: prowokat napisał(a):

<ciach>

rozumiem, że podatek w wysokości 0.8 % dochodu od osób wierzacych, ktore wyraza zgode na jego placenie
            podbije inflacje w polsce do poziomu trzycyfrowego.
            Ech upr-owcy pomyslcie czasem i nei reagujcie automatycznie :)

pozdrawiam
            ja
            • Gość: prowokat Re: co do podatków na KK IP: 192.168.42.* 14.01.02, 16:58

> Gość portalu: prowokat napisał(a):
              >
              > <ciach>
              >
              > rozumiem, że podatek w wysokości 0.8 % dochodu od osób wierzacych, ktore wyraza
              > zgode na jego placenie
              > podbije inflacje w polsce do poziomu trzycyfrowego.
              > Ech upr-owcy pomyslcie czasem i nei reagujcie automatycznie :)
              >
              zgodzisz się że podatek w jakiejkolwiek wysokości wpływa na wzrost cen, a zatem
              osłabia siłę nabywczą ludności, ludzie albo godzą się na obniżenie dochodów, albo
              walczą o podwyzki, w pierwszym przypadku mniej kupują -> mniej się produkuje ->
              rośnie bezrobocie, w drugim rosną koszty -> rosną ceny -> maleje konkurencyjność
              (a że Polska nie jest wyspą i można importować) -> rośnie bezrobocie. A dolicz
              sobie obsługę, nie wiem na czym pacują US ale być może trzeba będzie zakupić nowe
              oprogramowanie, nowy sprzęt, trzeba będzie kogos zatrudnić do księgowania i
              dystrybucji podatku to może kosztować nawet kilkadziesiąt procent kwoty podatku
              (tak jak przy bilonie, koszt przechowywania i trasportu bilonu i paierków taki
              sam, koszt na jednostke w przypadku bilonu jest znacznie większy; podatek będzie
              kwotowo niski, ale trzeba go obsłuzyć, a to kosztuje -> przykład Estonii;
              zniesiono tam cła bo obliczono że utrzumania urzedników i obsługa celna
              wynisienie nie wiele mniej albo tyle ile przyniosły by dochody z ceł)

• andrzejg Re: Żegnam -eee..tam 14.01.02, 13:50

>
          > Woland,chłopie -nie łam się. Jest tu kilku miłych ludzi ,z którymi mozna f
          > ajnie pogadać (dla mnie sa to chociażby waw i stern).
          > Dzięki,
          > ale z technicznego punktu widzenia my chyba nigdy nie dyskutowaliśmy (w sensie
          > - odmienne stanowiska), wciaz sie zgadzamy :).
          >
          > K, moze jakis temat?
          > azily na to zgode)?

Hej

Czuję się jak na prawdziwej stypie.Dwa słowa o odchodzącym,a reszta o zyciu.
          :)))))

Andrzej

• andrzejg Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów 14.01.02, 13:42
      Szkoda.

Czytałem Twoje posty z zainteresowaniem.

Pozdrawiam
    • Gość: Kagan Woland! Wroc!... IP: *.vic.bigpond.net.au 14.01.02, 13:42
      Nawet jak jastes tym wszystkowiedzacym pilotem z duzym nalotem, co to w
      przestworzach widywal pana Boga...
      Kagan
      =====
      • Gość: Yaro Kagan odejdz... IP: *.ipartners.pl 14.01.02, 15:50
        Jestem krotko forumowiczem ale naprawde Kagan swoim zachowaniem bardzo mnie
        irytowal i na tym watku widzialem jakis poczatek normalnosci (brak Kagana) ale
        niestety pojawil sie. Juz chcialem cos napisac na niesmialo rozpoczety watek
        ale...
        • Gość: Kagan Lecz ja zostane.... IP: *.vic.bigpond.net.au 15.01.02, 09:13
    • Gość: snajper Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów IP: 213.134.143.* 14.01.02, 16:13
      Zapraszam na Informacje Dnia. Tam nie ma Kagana. :)) Choć są Kaganopodobni. :((

Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Leszek S Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów IP: *.jajones.com 14.01.02, 18:36
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> Zapraszam na Informacje Dnia. Tam nie ma Kagana. :)) Choć są Kaganopodobni. :((
        > Pozdrawiam serdecznie.

Szzzzzz, Snajper. Tam sie zaraz Kagan odezwie, chocby pod innym "pseudonickiem".
        ;-) Pzdrwnka.
        • Gość: Yaro Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 22:12
          Zaciekawil mnie jednak temat co z podatkami na kosciol. I mam pytanie z postow
          zrozumialem, ze niektorzy z was sa (moze nie jest to najlepsza nazwa to
          przepraszam) antyklerykalami wiec dlaczego waszym zdaniem byloby opodatkowanie
          co to by zmienilo?
          Pozdr
    • ydorius Re: Żegnam szanowne Panie oraz Panów 14.01.02, 22:33

> Cześć
      > Woland

Szkoda wielka, że uciekasz.
      Mam nadzieję, że kiedyś powrócisz, a co do powodu, który wymieniłeś, cóż...
      wydaje mi się, że z większością osób można dyskutować, a kiedy nie ma juz o czym
      (gdyż rozmówca wykazuje się oczywistym ignoranctwem połączonym z całkowitą
      impregnacją) - zawsze można go omijać. Im więcej osó uzna, że nie warto, tym
      mniej "idiotów". Wykruszą się.

Nie uciekaj (ostatnie kuszenie :-))), gdzie indziej też są tacy. Tylko nieznani.
      To jak w Samych Swoich: "wróg, wróg... Ale mój, nasz! Na własnej piersi
      wyhodowany!" :-))

pozdrawiam,
      .y.
    • Gość: Laik Re: Żegnam ... do Kagana IP: *.ec.bialystok.pl 15.01.02, 09:24
      Kagan, jak zbastujesz i wyskoczysz z Forum, to będziesz ostatnim ciulem. Czuję
      na tym Forum sporo sukienkowych, pierdolących gładkie teksty. Tu w Katolandzie
      wszyscy im właża w dupsko bez wazeliny. Niech poczytają co część społeczeństwa
      o nich myśli. Tylko rzeczowo, facet, rzeczowo. Ja ich nie znoszę ale Ty to
      chyba byś im wszystkim urwał łeb i nasrał w szyję...

Pozdro.
      Laik
    • pius01 Woland! Mozesz wrocic! 15.01.02, 16:20
      ...Kagan wlasnie zniknal z tego forum!
      Na serio!
      Znalazlem na niego sposob!
      Wiec mozesz wrocic!
      Hej!

> Cześć
      > Woland

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka