Dodaj do ulubionych

SLD robi badania

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 11:37
Właśanie przeczytałam wypowiedź Jerzego Jędykiewicza (pomorski baron
SLD): "Robiliśmy badania przepływu elektoratu. Wynika z nich, że ci, co
nieuczciwie zdobyli renty i teraz je stracą, i tak nie głosują na SLD". No
czyż SLD nie dysponują imponującą wiedzą? Nie trzeba przeprowadzać żadnej
weryfikacji rent. Już i tak wiadomo, kto pobiera to, czego nie powienien. I
co za interesująca zbieżność. Wszyscy nieuczciwi są spoza elektoratu SLD.
Ciekawi mnie tylko jak oni robili te badania? Zadajac dwa pytania chyba: 1.
Czy popiera pan/pani nasz sojusz umiłowany? 2. Czy bierze pan/pani lewą
rentę?
Obserwuj wątek
    • lupus.lupus Re: SLD robi badania 17.10.03, 11:39

:))
    • Gość: Ayran Re: SLD robi badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 11:44
      Gość portalu: józefka napisał(a):

> Właśanie przeczytałam wypowiedź Jerzego Jędykiewicza (pomorski baron
      > SLD): "Robiliśmy badania przepływu elektoratu. Wynika z nich, że ci, co
      > nieuczciwie zdobyli renty i teraz je stracą, i tak nie głosują na SLD". No
      > czyż SLD nie dysponują imponującą wiedzą? Nie trzeba przeprowadzać żadnej
      > weryfikacji rent. Już i tak wiadomo, kto pobiera to, czego nie powienien. I
      > co za interesująca zbieżność. Wszyscy nieuczciwi są spoza elektoratu SLD.
      > Ciekawi mnie tylko jak oni robili te badania? Zadajac dwa pytania chyba: 1.
      > Czy popiera pan/pani nasz sojusz umiłowany? 2. Czy bierze pan/pani lewą
      > rentę?

W związku z tym najlepszą metodą na wyłapanie nieuczciwych rencistów jest, by
      najbliższe wybory były jawne. Przynajmniej dla osób pozostających na rencie.

Ay.
      • Gość: józefka Re: SLD robi badania IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 11:53
        Gość portalu: Ayran napisał(a):

> Gość portalu: józefka napisał(a):
        >
        > > Właśanie przeczytałam wypowiedź Jerzego Jędykiewicza (pomorski baron
        > > SLD): "Robiliśmy badania przepływu elektoratu. Wynika z nich, że ci, co
        > > nieuczciwie zdobyli renty i teraz je stracą, i tak nie głosują na SLD". No
        >
        > > czyż SLD nie dysponują imponującą wiedzą? Nie trzeba przeprowadzać żadnej
        > > weryfikacji rent. Już i tak wiadomo, kto pobiera to, czego nie powienien.
        > I
        > > co za interesująca zbieżność. Wszyscy nieuczciwi są spoza elektoratu SLD.
        > > Ciekawi mnie tylko jak oni robili te badania? Zadajac dwa pytania chyba: 1
        > .
        > > Czy popiera pan/pani nasz sojusz umiłowany? 2. Czy bierze pan/pani lewą
        > > rentę?
        >
        > W związku z tym najlepszą metodą na wyłapanie nieuczciwych rencistów jest,
        by
        > najbliższe wybory były jawne. Przynajmniej dla osób pozostających na rencie.
        >
        >
        > Ay.

Ależ drogi Ay. SLD juz WIE kto jest nie uczciwy. To ci, co na nich nie chcą
        głosować. Teraz raczej trzeba byłoby się zakręcić przy rozwiązaniu -
        nieuczciwi renciści nie glosują.
        • Gość: Ayran Re: SLD robi badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:05
          Gość portalu: józefka napisał(a):

> Ależ drogi Ay. SLD juz WIE kto jest nie uczciwy. To ci, co na nich nie chcą
          > głosować. Teraz raczej trzeba byłoby się zakręcić przy rozwiązaniu -
          > nieuczciwi renciści nie glosują.

Lepszy pomysł, choc bardziej pracochłonny to "nieuczciwi renciści głosują dziś
          inaczej niż zwykle". Pozwala uniknąc kosztów związanych z karaniem nieuczciwych.

Ay.
          • Gość: józefka Re: SLD robi badania IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 12:20
            Gość portalu: Ayran napisał(a):

> Gość portalu: józefka napisał(a):
            >
            > > Ależ drogi Ay. SLD juz WIE kto jest nie uczciwy. To ci, co na nich nie chc
            > ą
            > > głosować. Teraz raczej trzeba byłoby się zakręcić przy rozwiązaniu -
            > > nieuczciwi renciści nie glosują.
            >
            >
            > Lepszy pomysł, choc bardziej pracochłonny to "nieuczciwi renciści głosują
            dziś
            > inaczej niż zwykle". Pozwala uniknąc kosztów związanych z karaniem
            nieuczciwych
            > .
            >
            >
            > Ay.

tak, rzeczywiście, to dużo lepszy pomysł ;)). Myśle, że działacze
            przedsięwezmą to pod uwagę, iżby nie zostać w przyszłości na lodzie. Czytać:
            poza sejmem. Póki we w tym sejmie coś jeszcze mogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka