xenocide 07.11.08, 16:16 Zatrudnia pan swoja poslanke bedaca w ciazy w nocnych obradach sejmu. Kodeks pracy chroni kobiety w ciazy i zabrania ich zatrudniania w nocy ale panu to nie przeszkadza. Wstyd mi za pana panie premierze Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prskchx Re: Premier Donald Tusk a poslanki z jego klubu 07.11.08, 16:17 Co za bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Premier Donald Tusk a poslanki z jego klubu 07.11.08, 16:19 I tu sie mylisz zapominasz o ochronie dziecka poczetego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Premier Donald Tusk a poslanki z jego klubu 07.11.08, 18:42 Załóż temu dziecku czapeczkę i rękawiczki i przewiąż szaliczkiem... - chłody idą... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Niepotrzebnie się trudzisz. 07.11.08, 16:20 Ciąża to nie choroba i twoja troska jest zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Niepotrzebnie się trudzisz. 07.11.08, 16:26 woda.woda napisała: > Ciąża to nie choroba i twoja troska jest zbędna. Tak ciaza to nie choroba, ale sama ciaza podlega ochronie pamietasz moze o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 16:46 woda.woda napisała: > w nie swoje sprawy. Naprawde ? Napisz ze to zart jest bo nie moge w to uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 16:51 Wyjedź kolego z tego benhakkerowskiego drewnianego pudełka... U mnie koleżanki z pracy przychodzą w 8,9 miesiącu ciąży do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 17:07 crotalus1 napisał: U mnie koleżanki > z > pracy przychodzą w 8,9 miesiącu ciąży do pracy. I bardzo dobrze. Ale, ale czy przychodza do pracy w godzinach nocnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 17:48 Czy kobieta w ciąży jest ubezwłasnowolniona i nie może pracować wtedy, kiedy chce? Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 18:11 woda.woda napisała: > Czy kobieta w ciąży jest ubezwłasnowolniona i nie może pracować > wtedy, kiedy chce? Wyobraz sobie ze sa takie sytuacje ze nie. Dotyczy to zakazu pracy kobiet w ciazy w godzinach nocnych nawet gdy ona wyrazi na to swoja zgode. To jest przestepstwo i winna jest jej zwierzchnik pani minister Fedak. PIP powinien z urzedu zadzialac. Jesli mi nie wierzysz przeczytaj sobie kodeks pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
raral_28 Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 18:16 xenocide napisał: > woda.woda napisała: > > > Czy kobieta w ciąży jest ubezwłasnowolniona i nie może pracować > > wtedy, kiedy chce? > > Wyobraz sobie ze sa takie sytuacje ze nie. Dotyczy to zakazu pracy kobiet w > ciazy w godzinach nocnych nawet gdy ona wyrazi na to swoja zgode. To jest > przestepstwo i winna jest jej zwierzchnik pani minister Fedak. PIP powinien z > urzedu zadzialac. Jesli mi nie wierzysz przeczytaj sobie kodeks pracy. > Masz rację xenocide,kodeks pracy to reguluje a ta pani była w pracy w godzinach nocnych. Co do wody.wody i etty2,to nie zwracaj uwagi na te ciotki z Pcimia. Woda ma trochę więcej kultury od tej jędzy o nicku etta2. Obie powinny szorować gary a nie siedzieć na forum i pyskować. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Kodeks Pracy 07.11.08, 18:33 Art. 178 § 1 kodeksu pracy: „pracodawca nie może zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej i w systemie tzw. przerywanego czasu pracy.” Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:39 Wodo,jak zwykle dokonujesz manipulacji. Pora nocna i godziny nadliczbowe Pracodawca nie może zatrudniać kobiety w ciąży w porze nocnej lub w godzinach nadliczbowych. Są to zakazy bezwzględne, a zatem nawet jeśli kobieta na takie zatrudnianie wyrazi zgodę, to i tak wykonywanie pracy w takich godzinach jest sprzeczne z prawem. Ważne: Pora nocna trwa od godziny 21 do 7 Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:41 Podaj paragraf, który zabrania pracować ciężarnej kobiecie z własnej woli w godzinach nocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:44 Proszę.www.hrc.pl/index.php?dzid=168&did=1587 Brnij dalej w zaparte.Ty to uwielbiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:47 Ja pytam o paragraf zabraniający kobiecie ciężąrnej pracować nocą JEŚLI CHCE. Numer paragrafu, poproszę. PS. Nie umiesz bez wycieczek osobistych rozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:50 woda.woda napisała: > Ja pytam o paragraf zabraniający kobiecie ciężąrnej pracować nocą > JEŚLI CHCE. > > Numer paragrafu, poproszę. Masz tam napisany numer paragrafu,przeczytaj i przestań nudzić. > PS. Nie umiesz bez wycieczek osobistych rozmawiać? Potrafię,niestety musiałem Ci to powiedzieć kiedy manipulujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:50 "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy...." BEZ JEJ ZGODY!!!! Rozumi, co to znaczy, czy dalej chce iść w zaparte? P.S. A czy możesz powiedzieć z pełną świadomością, że nasz sejm pracuje w nocy? Pojedyncze przypadki chyba o tym nie świadczą? Jak widać - realizujesz wytyczne Grzesia broniąc kretyństwa pisdaków. a może wyjdź z genialnym pomysłem: wsdzić do pierdla tę ciężarną za łamanie prawa, hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:53 etta2 napisała: BEZ JEJ ZGODY!!!! Rozumi, co to znaczy, czy dalej chce iść w zaparte? > P.S. A czy możesz powiedzieć z pełną świadomością, że nasz sejm > pracuje w nocy? Pojedyncze przypadki chyba o tym nie świadczą? Jak > widać - realizujesz wytyczne Grzesia broniąc kretyństwa pisdaków. a > może wyjdź z genialnym pomysłem: wsdzić do pierdla tę ciężarną za > łamanie prawa, hahahaha. Nic do ciebie nie dociera etta.Tak jesteś zaślepiona.Ale to już Twój problem i wody. Pracodawca nie może zatrudniać kobiety w ciąży w porze nocnej lub w godzinach nadliczbowych. Są to zakazy bezwzględne, a zatem nawet jeśli kobieta na takie zatrudnianie wyrazi zgodę, to i tak wykonywanie pracy w takich godzinach jest sprzeczne z prawem. Ważne: Pora nocna trwa od godziny 21 do 7. Ponadto, kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż 8 godzin. Jeżeli zatem kobieta jest zatrudniona np. w porze nocnej, pracodawca ma obowiązek zmienić jej rozkład pracy na taki, aby nie musiała pracować w nocy. Jeżeli jest to niemożliwe, musi przenieść ją na inne stanowisko, a jeśli i to jest niemożliwe, zwolnić z obowiązku świadczenia pracy z prawem do zachowania dotychczasowego wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 19:00 Człowieku drogi, czy ty jesteś normalny? Czy nie potrafisz przeczytać 3 zdań tekstu ZE ZROZUMIENIEM????? Skopiowałam fragment tekstu z podanego przez tego "obrońcę" linku, DOSŁOWNIE i wiernie. Jakim prawem dodajesz swoją interpretację, skoro pisze jak byk: BEZ ZGODY PRACOWNIKA. Jesteś ograniczony umysłowo, czy jak? Jeszcze nie ma tak, że białe jest czarne, chocby kaczory się wiły i wyły. Czy to do ciebie dociera? Czy nadal wolisz głupa palić? Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 18:56 etta2 napisała: > "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej > zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie > tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia > kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy...." > Zgoda pracownicy wymagana jest jedynie przy pracy poza stalym miejscem pracy. Manipulujesz tak jak woda.woda skasowalas kropke i wstawilas przecinek laczac dwie sytuacje w jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kodeks Pracy 07.11.08, 19:04 Niestety, to TY MANIPULUJESZ i kłamiesz jak bura s... Ja wiernie skopiowałam fragment tekstu z twojego linka. WIERNIE, bez zmian, a jedynie zaznaczając, że "koniec cyt". Was można kroić w plasterki i solić, a wy nadal łżecie, fuuu, OBRZYDLIWOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Skad to wytrzasnelas ? 07.11.08, 18:48 woda.woda napisała: > Art. 178 § 1 kodeksu pracy: > „pracodawca nie może zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, > w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej i w systemie tzw. > przerywanego czasu pracy.” To co napisales jest zmanipulowane mam nadzieje ze nie przez ciebie :( Tak brzmi dokladnie ten przepis ! Art. 178. § 1. Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. To jest zakaz bezwzgledny ! Pracownicy w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy ani zatrudniać w systemie czasu pracy, o którym mowa w www.pracuj.pl/_files/kodeks_pracy.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Skad to wytrzasnelas ? 07.11.08, 18:54 Ale łżesz i manipulujesz. Chyba nie sądzisz, że nikt prócz ciebie nie ma dostępu do Kodeksu Pracy. A edycja zapisu świadczy o wyjątkowo podłej naturze. SPADAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Skad to wytrzasnelas ? 07.11.08, 18:56 etta2 napisała: > Ale łżesz i manipulujesz. Chyba nie sądzisz, że nikt prócz ciebie > nie ma dostępu do Kodeksu Pracy. A edycja zapisu świadczy o > wyjątkowo podłej naturze. > SPADAJ! Nie zarzucaj mi łgarstwa i manipulacji i przestań wszystkich obrażać Podła naturę to masz właśnie Ty.Nie odpowiadaj i SPADAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Skad to wytrzasnelas ? 07.11.08, 18:57 etta2 napisała: > Ale łżesz i manipulujesz. Chyba nie sądzisz, że nikt prócz ciebie > nie ma dostępu do Kodeksu Pracy. A edycja zapisu świadczy o > wyjątkowo podłej naturze. > SPADAJ! Jestes manipulantka i to kiepskiej jakosci. Uzywanie bluzgow nie poprawi twojej sytuacji a jedynie wystawi ci jak najgorsze swiadectwo. Co do spadania to mozesz jedynie rozkazac sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Hmmmm :) 07.11.08, 18:57 Z twojega linka: Art. 178 nic nie mówi otym, że nioe wolno kobieciepracować nocą, jeśli tego chce. "Pracodwca zatrudniający pracownicę w ciąży jest obowiązany na czas jej ciąży zmienić rozkład czasu pracy w sposób umożliwiający wykonywanie pracy poza porą nocną(...)". Resz ta już wynika z tego. Nie ma ani słowa o tym, że kobiecie nie wolno pracować nocą na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Hmmmm :) 07.11.08, 19:02 woda.woda napisała: > Z twojega linka: > > Art. 178 nic nie mówi otym, że nioe wolno kobieciepracować nocą, > jeśli tego chce. > > "Pracodwca zatrudniający pracownicę w ciąży jest obowiązany na czas > jej ciąży zmienić rozkład czasu pracy w sposób umożliwiający > wykonywanie pracy poza porą nocną(...)". Resz ta już wynika z > tego. Nie ma ani słowa o tym, że kobiecie nie wolno pracować nocą > na własne życzenie. > Idac twoim tokiem myslenia to w Polsce jest dozwolona eutanazja, przeciez jak ktosa tego chce to jak mozna mu tego zabronic. A na powaznie to proponuje poczytac www.drops.pl/index.php?s=Kodeks_pracy_Komentarz-44583800106KS.html Ja uwazam temat ze swojej strony za zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Brzmienie art. 178 par. 1 KP mówi wyraźnie: 07.11.08, 19:04 Art. 178 § 1 kodeksu pracy jasno reguluje rozkładu czasu kobiety spodziewającej się dziecka „pracodawca nie może zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej i w systemie tzw. przerywanego czasu pracy.” I choćbyś nie wiem, jak się wściekał nie ma tam ani słowa o tym, że kobieta sama nie decyduje o tym, kiedy chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide To zmanipulowany tekst 07.11.08, 19:09 woda.woda napisała: > Art. 178 § 1 kodeksu pracy jasno reguluje rozkładu czasu kobiety > spodziewającej się dziecka „pracodawca nie może zatrudniać > pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w > porze nocnej i w systemie tzw. przerywanego czasu pracy.” > > I choćbyś nie wiem, jak się wściekał nie ma tam ani słowa o tym, że > kobieta sama nie decyduje o tym, kiedy chce pracować. Jednak nie odpuszczasz ok. To co podajesz to nie jest ten artykul ! I nie pomijaj kropek i nie przestawiaj wyrazow bo to jest falszerstwo. To jest jego poprawne brzmienie. Art. 178. § 1. Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Tutaj jest kropka !!! konczaca zdanie jak nier wiesz do czego ona sluzy to przypominam. Po niej nastepuje opis drugiej sytuacji prawnej jaka jest praca poza stalym miejscem zatrudnienia. Pracownicy w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy ani zatrudniać w systemie czasu pracy, o którym mowa w Myslalem ze jestes rozsadniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: To zmanipulowany tekst 07.11.08, 19:18 xenocide napisał: .......... Obie panie wyraźnie manipulują nie chcąc się przyznać do błędu.Wkleiłem już dość wypowiedzi oraz zacytowałem cały tekst art.178 par1 i 2 kodeksu pracy,podobnie jak i Ty. Dajmy sobie spokój.Obu tych pań nie jesteśmy w stanie przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Chyba nie. 07.11.08, 19:24 Zauważ, że w art. 178 jest napisane: "Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nocnych" a w zdaniu następnym "bez jej zgody delegować" - to już w art. następnym jest napisane: "Pracodawca zatrudniający pracownicę w porze nocnej (...). No to może zatrudniać w porze nocnej, czy nie? Zapis jest bardzo niechlujny - ja jednak rozumiem, że w art. 178 "bez zgody" odnosi się do obu sytuacji z uwagoina zapis w art. 178.1. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Zinterpretowano to tak: 07.11.08, 19:28 "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy." www.hrc.pl/index.php?dzid=168&did=1587 Dla mnie jest to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Zinterpretowano to tak: 07.11.08, 19:34 woda.woda napisała: > "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej > zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie > tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia > kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy." > www.hrc.pl/index.php?dzid=168&did=1587 > Dla mnie jest to logiczne. A tego nie przeczytałaś? jest w tym samym linku na,który się powołujesz.... * Pracodawca nie może pracownicy w ciąży przymuszać do pracy w godzinach nadliczbowych; * Pracodawca ma zakaz zatrudniania kobiety ciężarnej w porze nocnej; * Pracodawca nie może bez zgody kobiety w ciąży delegować jej poza stałe miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Zinterpretowano to tak: 07.11.08, 19:45 woda.woda napisała: > "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej > zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie > tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia > kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy." > www.hrc.pl/index.php?dzid=168&did=1587 > Dla mnie jest to logiczne. nawet na stronie , którą wskazujesz jest napisane: "Pracodawca ma zakaz zatrudniania kobiety ciężarnej w porze nocnej" twój wywód mija się z logiką daleko, daleko w jej przypadku miejscem normalnym pracy jest ministerstwo w godzinach urzędowania bezwzględnie wszystkie czynności poza normalnym miejscem pracy są zleceniem jej wykonywania poza miejscem pracy na które wymaga się jej zgody jak również jezeli czas wykonywania jest przekroczeniem jej normalnego czasu pracy wymaga się jej zgody. Zakazam bezwzględnego wykonywania pracy ustawodawca określił porę nocną która obowiązuje od 22 do 6 rano. Za nieprzestrzeganie tego rygoru jest odpowiedzialny jej zwierzchnik . Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Zinterpretowano to tak: 07.11.08, 19:54 ehehehe napisał: > woda.woda napisała: > > > "Pracodawca na ma prawa zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej > > zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej, pracy w systemie > > tzw. przerywanego czasu pracy oraz nie ma możliwości przymuszenia > > kobiety do delegowania jej poza stałe miejsce pracy." > > www.hrc.pl/index.php?dzid=168&did=1587 > > Dla mnie jest to logiczne. > > nawet na stronie , którą wskazujesz jest napisane: > "Pracodawca ma zakaz zatrudniania kobiety ciężarnej w porze nocnej" > > twój wywód mija się z logiką daleko, daleko > > w jej przypadku miejscem normalnym pracy jest ministerstwo w godzinach urzędowa > nia bezwzględnie > wszystkie czynności poza normalnym miejscem pracy są zleceniem jej wykonywania > poza miejscem pracy na które wymaga się jej zgody jak również jezeli czas wykon > ywania jest przekroczeniem jej normalnego czasu pracy wymaga się jej zgody. > Zakazam bezwzględnego wykonywania pracy ustawodawca określił porę nocną która o > bowiązuje od 22 do 6 rano. > > Za nieprzestrzeganie tego rygoru jest odpowiedzialny jej zwierzchnik . Jesteś podobno prawnikiem i mówisz,że mój wywód mija się z logiką,daleko daleko.Nie mój wywód tylko zapis art178 Kodeksu Pracy. Daję linka i podyskutuj z panią prawnik jak równy z równym. praca.wieszjak.pl/drukowanie,87884,Sytuacja%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy%20w%20pracy.html Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Zinterpretowano to tak: 07.11.08, 20:13 ja wiem , że w tej ważnej sprawie i natłoku wypowiedzi mozna się pogubić co do interlokutora. ale ja do ciebie nie kierowałem wypowiedzi bezpośrednio tylko do wody i uważam , że poza małymi róznicami to moja wypowiedź pokrywa się sensem z twoją i jest również merytoryczna Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Zgoda, 07.11.08, 20:07 jest zapis: Art. 178 [Zakaz zatrudniania w godzinach nadliczbowych i w porze nocnej] § 1. Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Pracownicy w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy ani zatrudniać w systemie czasu pracy, o którym mowa w art. 139. Ale ja pytam dalej: czy owa pani jest zatrudniona w godzinach nocnych, czy może delegowana była poza stałe miejsce pracy? --- Mam po prostu wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Zgoda, 07.11.08, 20:15 woda.woda napisała: > jest zapis: > Art. 178 [Zakaz zatrudniania w godzinach nadliczbowych i w porze > nocnej] > > § 1. Pracownicy w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach > nadliczbowych ani w porze nocnej. Pracownicy w ciąży nie wolno bez > jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy ani zatrudniać w > systemie czasu pracy, o którym mowa w art. 139. > > Ale ja pytam dalej: czy owa pani jest zatrudniona w godzinach > nocnych, czy może delegowana była poza stałe miejsce pracy? > > --- > Mam po prostu wątpliwości. tak, jej miejscem stałej pracy jest ministerstwo w godzinach jego urzędowania Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide ps do tej dyskusji 07.11.08, 23:35 22:06, 07.11.2008 /TVN24 30 tysiecy za ciążę wiceminister? KODEKS PRACY: CIĘŻARNA NIE MOŻE PRACOWAĆ W NOCY www.tvn24.pl/-1,1572214,0,1,30-tysiecy-za-ciaze-wiceminister,wiadomosc.html Uwazam ze powinien za to zaplacic premier Donald Tusk z wlasnej kasy i dodatkowo z trybuny sejmowej przeprosic za swoje naganne dzialanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Chyba nie. 07.11.08, 19:31 woda.woda napisała: > Zauważ, że w art. 178 jest napisane: "Pracownicy w ciąży nie wolno > zatrudniać w godzinach nocnych" a w zdaniu następnym "bez jej zgody > delegować" - to już w art. następnym jest napisane: "Pracodawca > zatrudniający pracownicę w porze nocnej (...). > > No to może zatrudniać w porze nocnej, czy nie? > > Zapis jest bardzo niechlujny - ja jednak rozumiem, że w art. > 178 "bez zgody" odnosi się do obu sytuacji z uwagoina zapis w art. > 178.1. Art. 178. § 1. Kobiety w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Kobiety w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy. § 2. Kobiety opiekującej się dzieckiem w wieku do czterech lat nie wolno bez jej zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej, jak również delegować poza stałe miejsce pracy. Link:www.abc.com.pl/serwis/du/1998/0094.htm Sytuacja kobiet w ciąży....link:praca.wieszjak.pl/drukowanie,87884,Sytuacja%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy%20w%20pracy.html Ile razy mam Ci to wklejać. Nie wolno zatrudniać kobiety w porze nocnej bez jej zgody w sytuacji kiedy jest opiekunką dziecka do lat 4,mówi o tym par,2 art 178 kodeksu pracy. Nie dotyczy to kobiet w ciąży. Uffff. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ostatnie już na ten temat. 07.11.08, 19:35 Zinterpretuj z łaki swojej zapis art. 178.1 zaczynający się od słów: "Pracodawca zatrudniający pracownicę w porze nocnej jest obowiązany (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Ostatnie już na ten temat. 07.11.08, 19:38 woda.woda napisała: > Zinterpretuj z łaki swojej zapis art. 178.1 zaczynający się od słów: > "Pracodawca zatrudniający pracownicę w porze nocnej jest obowiązany Masz wklejam Ci po raz ostatni: Art. 178. § 1. Kobiety w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Kobiety w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy. § 2. Kobiety opiekującej się dzieckiem w wieku do czterech lat nie wolno bez jej zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej, jak również delegować poza stałe miejsce pracy. Linka podałem Ci już w moim poprzednim poście.Więcej nie mam zamiaru Cię przekonywać.Kłaniam się i dobranoc. Przypomina mi się przypowieść...golono czy strzyżono? Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Chyba 07.11.08, 19:42 woda.woda napisała: > nie zrozumiałeś, o co cię prosiłam. Chyba tak,niech Ci będzie.Ale grzecznie się ukłoniłem i pożegnałem życząc dobrej nocy.Nie mam już sił Cię przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Hmmmm :) 07.11.08, 19:05 woda.woda napisała: > Z twojega linka: > > Art. 178 nic nie mówi otym, że nioe wolno kobieciepracować nocą, > jeśli tego chce Czyżby? Bij dalej wodo głową w mur.Nie mów o wycieczkach osobistych bo trudno jest wytrzymać po Twoich "słynnych wtrąceniach". Art. 178 § 1 kodeksu pracy jasno reguluje rozkładu czasu kobiety spodziewającej się dziecka „pracodawca nie może zatrudniać pracownicy w ciąży, bez jej zgody, w godzinach nadliczbowych, w porze nocnej i w systemie tzw. przerywanego czasu pracy.” Art. 178. § 1. Kobiety w ciąży nie wolno zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej. Kobiety w ciąży nie wolno bez jej zgody delegować poza stałe miejsce pracy. § 2. Kobiety opiekującej się dzieckiem w wieku do czterech lat nie wolno bez jej zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej, jak również delegować poza stałe miejsce pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Hmmmm :) 07.11.08, 19:07 praca.wieszjak.pl/drukowanie,87884,Sytuacja%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy%20w%20pracy.html Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Hmmmm :) 07.11.08, 19:12 aloa_oe napisał: > praca.wieszjak.pl/drukowanie,87884,Sytuacja%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy%20w%20pracy.html Staralem sie bardzo ale jednak wyszlo na Twoje, szkoda mojego czasu na dalsze im tlumaczenia. pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Nie wtącaj się 07.11.08, 17:53 Ale cię porąbało. Ta Pani sama z własnej woli pracuje, nikt jej nie zmusza, mówiła o tym wyraźnie. Ale tobie, pisdaku, chodzi o coś zupełnie innego: niech znika i nie drażni swoją wiedzą pisdackich tłuków. Zatroszcz się lepiej o swojego pRedzia-paranoika, bo przynosi nam wstyd na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Na posty lamiace netykiete nie odp. n/t 07.11.08, 18:12 etta2 napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Na posty lamiace netykiete nie odp. n/t 07.11.08, 18:15 Najlepiej, gdybyś wogóle zaprzestał wypisywania tych swoich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Premier Donald Tusk a poslanki z jego klubu 07.11.08, 18:45 Złóż doniesienie do doktora habilitowanego z prawa pracy, niech jej broni... Odpowiedz Link Zgłoś
aloa_oe Re: Premier Donald Tusk a poslanki z jego klubu 07.11.08, 18:49 replique napisał: > Złóż doniesienie do doktora habilitowanego z prawa pracy, niech jej > broni. Nie,ja nie mam zamiaru składać żadnego doniesienia więc Twoja uszczypliwość jest niepotrzebna.Zabrałem głos jedynie dlatego,że ten,kto napisał o zakazie zatrudniania kobiet w ciąży w porze nocnej miał rację.Tylko o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re To dziecko odebrać jej po urodzeniu 07.11.08, 19:13 wszyscy wczoraj widzieli jej zachowanie jak by była po narkotykach jaką ona jest matką przecież z urzędu powinien zająć się tą sytuacją prokurator Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Re To dziecko odebrać jej po urodzeniu 07.11.08, 19:30 ehehehe napisał: > wszyscy wczoraj widzieli jej zachowanie jak by była po narkotykach > > jaką ona jest matką > przecież z urzędu powinien zająć się tą sytuacją prokurator Raczej tobą, lekarz psychiatra. Jeszcze jeden "dżentelmen" na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Re To dziecko odebrać jej po urodzeniu 07.11.08, 19:47 wikul napisał: > > Raczej tobą, lekarz psychiatra. > Jeszcze jeden "dżentelmen" na siłę. a ty niesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś