Dodaj do ulubionych

Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wagnera

28.10.03, 14:30
Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250 stron
wyjaśnień, ho, ho.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ty... Raport ministra Wagnera to dezinformacja czy rolka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 14:40
      Toaletowa rolka dziejów najnowszych ekipy Leszka Millera.

kataryna.kataryna napisała:

> Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250
      stron
      > wyjaśnień, ho, ho.
      • Gość: źrenica SŁOWA, SŁOWA, SŁOWA, PANA WAGNERA IP: *.toya.net.pl 28.10.03, 15:57
        25 SŁÓW PRAWDY, KTÓRE BYŁY POTRZEBNE DO OKREŚLENIA FAKTÓW
        ROZMYDLIŁ DO GRANIC MOŻLIWOŚCI, A RACZEJ NIEMOŻLIWOŚCI. DOBRA,
        STARA SZKOŁA
    • Gość: Jagnieszka Nie wierzę, aby Michnik mógł zrobić coś takiego IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 28.10.03, 14:42
      Wykorzystując prywatną znajomość poprosił premiera o korzystną
      dla interesów swojej firmy zmianę tematyki obrad rządu? W dużym
      demokratycznym europejskim państwie? W XXI wieku? Największy
      polski autorytet moralny, patriotyczny i obywatelski?
      To jakaś pomyłka. To absolutnie niemożliwe.
      • Gość: Ayran Re: Nie wierzę, aby Michnik mógł zrobić coś takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 14:50
        Gość portalu: Jagnieszka napisał(a):

> Wykorzystując prywatną znajomość poprosił premiera o korzystną
        > dla interesów swojej firmy zmianę tematyki obrad rządu? W dużym
        > demokratycznym europejskim państwie? W XXI wieku? Największy
        > polski autorytet moralny, patriotyczny i obywatelski?
        > To jakaś pomyłka. To absolutnie niemożliwe.

A premier 38 milionowego kraju, wprowadzający tenże kraj do Unii Europejskiej
        miałby się na to zgodzić? Tym bardziej niemożliwe.

Ay.
        • Gość: Jagnieszka Miller też nie? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.10.03, 22:58
          To jest odpowiedź na post pana Ayrana z 28.10.2003 14:50:

Całkowicie z Panem się zgadzam. Więc to jest podwójnie niemożliwe!!!
          • Gość: Ayran Re: Miller też nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:32
            Sprostowanie. Jeżeli ten premier nazywa się Miller, to jednak jest to możliwe.

Ay.
            • Gość: Jagnieszka Michnik z Millerem? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 09:50
              To czemu pan Michnik zadaje się z takim człowiekiem TOWARZYSKO?
              • Gość: Ayran Re: Michnik z Millerem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 09:56

> To czemu pan Michnik zadaje się z takim człowiekiem TOWARZYSKO?

Znającemu grypserę Michnikowi żadne towarzystwo niestraszne.

Ay.
                • Gość: Jagnieszka Czemu Michnik chce się zadawać? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 11:50
                  Ale ja nie o tym, tylko o tym, że aby się zadawać TOWARZYSKO, trzeba chcieć się
                  zadawać. Czemu pan Michnik chce?
                  • Gość: Ayran Re: Czemu Michnik chce się zadawać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:11
                    Przyznaję, że to dość perwersyjna przyjemność, ale nie mnie - miłośnikowi
                    horrorów - ją potępiać.

Ay.
                  • Gość: Robert Re: Czemu Michnik chce się zadawać? IP: *.chello.pl 30.10.03, 01:32

> Ale ja nie o tym, tylko o tym, że aby się zadawać TOWARZYSKO,
                    trzeba chcieć się
                    >
                    > zadawać. Czemu pan Michnik chce?

Ja to wyjaśnię tak, mimo (a może - z powodu) późnej pory:

Pewnie temu, że z zamiłowania (i z wykształcenia) Michnik jest
                    historykiem. A największym chyba marzeniem historyka jest
                    możliwość bezpośredniego obcowania ze żródłem...
                    Sztuka rozumiejącej interpretacji źródła wymaga zawieszenia
                    ocen moralnych, czasowego porzucenia własnej perspektywy
                    etycznej. Językiem źródła trzeba zacząć mówić, jak własnym - czy
                    to grypserą, czy nowomową. W kole hermeneutycznym wszak podmiot
                    i przedmiot warunkują się nawzajem.

Oburzenie lub sarkazm, które słychać w reakcji na taką postawę
                    Michnika świadczą z kolei o traktowaniu naczelnego GW jako
                    pewnego znaku, o określonym czytaniu Michnika. Zarówno
                    oburzenie, jak i sarkazm wiążą się z mitologizacją i
                    demitologizacją Michnika-znaku. Niby nic w tym nadzwyczajnego,
                    ale jednak mi żal, kiedy takie obrzędy odprawia się nad jedną z
                    najciekawszych postaci naszego czasu i miejsca.

Michnik zadawał się już zresztą ze znacznie większymi kanaliami
                    niż Miller (np. z Jaruzelskim - o tyle towarzysko, o ile
                    ktokolwiek z Jaruzelskim może się towarzysko zadawać).
                    Sądzę, że żaden historyk nie powinien mieć o to pretensji do
                    Michnika - można mu tylko zazdrościć możliwości, które stały się
                    jego udziałem (a które zawdzięcza głównie własnej pracy) oraz
                    umiejętności ich wykorzystania.

Dobranoc.
                    • Gość: Jagnieszka Pytanie pierwotne. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 04:46
                      Na pewno ma Pan rację.
                      Ale moje PIERWOTNE pytanie brzmiało (przypomnę):

[Czemu Michnik]
                      Wykorzystując prywatną znajomość poprosił premiera o korzystną
                      dla interesów swojej firmy zmianę tematyki obrad rządu? W dużym
                      demokratycznym europejskim państwie? W XXI wieku? Największy
                      polski autorytet moralny, patriotyczny i obywatelski?
                      To jakaś pomyłka. To absolutnie niemożliwe.

Bardzom ciekawa Pana objaśnienia TEJ kwestii.
                      Dzień dobry.
                      • Gość: Ayran Re: Pytanie pierwotne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 08:20

> [Czemu Michnik]
                        > dla interesów swojej firmy zmianę tematyki obrad rządu?

Odpowiedź jest w "scenogramie" - dał się zmanipulowac i zachował się jak
                        idiota, co - acz niechętnie - sam przyznał.

> Największy

To Pani osobista ocena czy wynik jakichś badań?

Ay.
                        • Gość: Jagnieszka Idiotę na świnię? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.03, 10:40
                          Wprawdzie mój poprzedni post był skierowany do pana Roberta, ale chętnie
                          skomentuję wyjaśnienia pana Ayrana:
                          1. Wszystko można Michnikowi zarzucić, tylko nie głupotę (niską inteligencję),
                          brak wiedzy lub brak znajomości polskich realiów politycznych.
                          2. Ale jeśli zamieni Pan idiotę na świnię, to się zgodzę.
                          3. Jest to opinia powszechnie spotykana w środowisku "Gazety Wyborczej".
                          • Gość: Ayran Re: Idiotę na świnię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:27

> Wprawdzie mój poprzedni post był skierowany do pana Roberta, ale chętnie
                            > skomentuję wyjaśnienia pana Ayrana:

Pani poprzedni post noszący tytuł "pytanie pierwotne" nawiązywał - o ile
                            rozumiem - do Pani pierwszego postu w tym wątku, który nie był skierowany do
                            nikogo konkretnego.

Ale do rzeczy:

> 1. Wszystko można Michnikowi zarzucić, tylko nie głupotę (niską
                            inteligencję),
                            > brak wiedzy lub brak znajomości polskich realiów politycznych.

Zarzucić można Michnikowi dowolną rzecz, w tym niską inteligencję, skłonność do
                            masochizmu albo obżarstwa. Inną jest sprawą, czy zarzut jest uzasadniony.
                            Skierowane pod własnym adresem stwierdzenie "zachowałem się jak idiota" nie
                            jest tożsame z postawieniem takiego zarzutu przez inna osobę.

> 2. Ale jeśli zamieni Pan idiotę na świnię, to się zgodzę.

Zgodziłaby się Pani gdyby Michnik powiedział "dałem się zmanipulować i
                            zachowałem się jak świnia"?

> 3. Jest to opinia powszechnie spotykana w środowisku "Gazety Wyborczej".

Moja znajomość tego srodowiska ogranicza się do ledwie kilku osób i wśród tych
                            kilku osób żadna z powyższych opinii nie jest powszechnie spotykana, cokolwiek
                            miałoby to oznaczać.

Ay.
      • Gość: kaza Re: Nie wierzę, aby Michnik mógł zrobić coś takie IP: 217.97.135.* 28.10.03, 14:50
        kotku, nie pierd..ol.

> dla interesów swojej firmy zmianę tematyki obrad rządu? W
        dużym
        > demokratycznym europejskim państwie? W XXI wieku? Największy
        > To jakaś pomyłka. To absolutnie niemożliwe.
      • Gość: wojtek Re: Nie wierzę, aby Michnik mógł zrobić coś takie IP: *.ztpnet.pl 29.10.03, 16:19
        Pani Jagnieszko, a kto to jest "Grupa trzymająca władzę"? Czy
        media "prywatne!" nie są powszechnie uważane za 4 władzę?
        Czy zainteresowany kształtem ustawy Pan Michnik, nie wpływał na
        władzę, mając lepszy dostęp do Premiera niż Prezydent?
        No i gdzie się podziała kasa za wyrzucenie ustawy do kosza? Ale
        tego Komisja z pewnością nie wyjaśni. Pod latarnią najciemniej.
    • inaww Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 14:52
      Kataryna, jak już jesteś z min. Wagnerem "na ty" to może udzieli Ci dodatkowych
      informacji? I koniecznie podziel się nimi z reszta Forumowiczów!
      • kataryna.kataryna Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 14:56
        inaww napisała:

> Kataryna, jak już jesteś z min. Wagnerem "na ty" to może udzieli Ci
        dodatkowych
        >
        > informacji? I koniecznie podziel się nimi z reszta Forumowiczów!

Raport Wagnera ma 250 stron, nie wyobrażam sobie, żeby jakieś informacje się w
        nim nie zmieściły. Ale zapytam Marka. Chociaż on dzisiaj nie w sosie.
        • Gość: lord Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:31
          kataryno, czy Pani ma obsesje?
      • Gość: Ayran Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:00
        Minister Wagner jest częstym gościem tutejszego forum. Od pewnego czasu zaczął
        się logować, po tym jak kilka jego wpisów zostało zidentyfikowanych i
        wyśmianych.

Ay.

• inaww Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 15:04
          Ayran - a jakiego pseudonimu min. Wagner używa? Nie bądż samolubem, podziel się
          wiedzą!
          • qndzia Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 15:19
            > Ayran - a jakiego pseudonimu min. Wagner używa?
            xyz
            • Gość: min. Wagner Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.biaman.pl 28.10.03, 15:48

qndzia napisała:

> > Ayran - a jakiego pseudonimu min. Wagner używa?
              > xyz

Skąd wiedziałaś? :)
          • Gość: Ayran Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:19
            inaww napisała:

> Ayran - a jakiego pseudonimu min. Wagner używa? Nie bądż samolubem, podziel
            się
            >
            > wiedzą!

Jak prześledzisz trochę postów to się sama domyślisz. Robi jeden
            charakterystyczny błąd ortograficzny: zamiast "wziąłem" pisze "wziołem".

Ay.
            • qndzia Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 15:22
              Zgadza się. Podobnie na forum jest obecna czasem Skarpeta Błochowiak. Ją można
              rozpoznać po tym, że mówi "bendom, piszom, przyjdom, mówiom" itd.
              • Gość: JMR Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:27
                namierzcie ich będzie śmisznie.
              • Gość: SLD-UPek Towarzysz Wagner piękne kwity pisze ! IP: *.czajen.pl 28.10.03, 15:32
                Będąc współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa na placówkach dyplomatycznych,
                opisywał nam wszystko z detalami: kto, z kim i ile razy. Teraz w IPNie mają
                niezły ubaw i nie mogą sie doczekać, aż tow. Wagner wyzdrowieje.
            • inaww Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra 28.10.03, 15:41
              Eeee-tam! Takich którzy ortografii nie znaja jest na tym forum - na pęczki! To
              nie informacja! Jednak jesteś samolubny...
              • Gość: züberman at least IP: *.biaman.pl 28.10.03, 15:53
                inaww napisała:

> Eeee-tam! Takich którzy ortografii nie znaja jest na tym forum - na pęczki!
                To
                > nie informacja! Jednak jesteś samolubny...

To prawda. Oto przykład świeży, z godz. 11.41, jeszcze zanim spożyłem dzienną
                dawkę grogu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8744306&a=8750361
                "Odpowiadając sumarycznie na wszystkie zjadliwe przycinki i oceny muszę
                sprostować, że jestem kobietą i w dodatku conajmniej dorosłą... niestety".

Zgadnij, kto to napisał?

• inaww Re: at least 28.10.03, 16:29
                  hahahaha!
              • Gość: Ayran Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:57
                Prawdę powiedziawszy liczyłem na protest, że przecież minister Wagner nie
                bierze.

Ay.
          • Gość: z pan minister IP: *.biaman.pl 28.10.03, 15:48
            a jakiego pseudonimu min. Wagner używa? Nie bądż samolubem, podziel się
            >
            > wiedzą!

Chciałaś, oczywiście, napisać "Pan Minister Wagner Marek", nieprawdaż?
            • Gość: t1s Re: pan minister IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 16:17
              Gość portalu: z napisał(a):

> a jakiego pseudonimu min. Wagner używa? Nie bądż samolubem, podziel się
              > >
              > > wiedzą!
              >
              > Chciałaś, oczywiście, napisać "Pan Minister Wagner Marek", nieprawdaż?

Wielce Czcigodny i Niezmiernie Szanowny Pan Minister Marek Wagner.
              • Gość: Jaruzelski Wojtek No, i tak ma być. IP: *.biaman.pl 28.10.03, 16:23
                Droga i Czcigodna Inaww, nie masz wyjścia, teraz musisz o Marku pisać tylko tak:
                "Wielce Czcigodny i Niezmiernie Szanowny Pan Minister Marek Wagner".
                • inaww Re: No, i tak ma być. 28.10.03, 16:35
                  eee... yyy...
                  Coś tu nie pasuje...
                  "Wielce Szanowny..." i tak dalej - to słownik Wielce Szanownego Pana Posła Jana
                  Marii Rokity, przyszłego Premiera Trzeciej (eee, a może Czwartej?)
                  Rzeczpospolitej...
                  Gdzie tam mnie, zwyczajnej kobiecie, do takich wyżyn!
              • Gość: KS Re: pan minister IP: 195.205.44.* 29.10.03, 07:59
                Ludzie, co to za dyskusja!!! Straszne!!! My chyba zasługujemy na
                taki los i takich "przywódców" - Miller, Jakubowska, Czarzasty,
                Sobotka, Długosz, Kowalczyk. Jeśli taki nasz poziom, to tymi
                aferami się żywimy - ja się wypisuję i już nigdy nie wejdę na
                forum.
                • Gość: August Re: pan minister IP: *.gliwice.pl / 192.168.2.* 02.11.03, 19:05

Mała strata, kótki żal!

Gość portalu: KS napisał(a):

> Ludzie, co to za dyskusja!!! Straszne!!! My chyba zasługujemy
                  na
                  > taki los i takich "przywódców" - Miller, Jakubowska,
                  Czarzasty,
                  > Sobotka, Długosz, Kowalczyk. Jeśli taki nasz poziom, to tymi
                  > aferami się żywimy - ja się wypisuję i już nigdy nie wejdę na
                  > forum.
    • douglasmclloyd Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa 28.10.03, 15:59

> Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250 stron
      > wyjaśnień, ho, ho.

Towarzysze liczą, że 250 stron (o załącznikach nie wspomnę) wystarczająco
      zagmatwa sprawę.
    • Gość: t1s Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 16:00

> Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250 stron
      > wyjaśnień, ho, ho.

Wagner jest analfabetą. Pomyliło mu się i przyniósł "Pamiętnik Prawdziwego
      Mężczyzny".
      • douglasmclloyd Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa 28.10.03, 16:03
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250 stron
        > > wyjaśnień, ho, ho.
        >
        >
        > Wagner jest analfabetą. Pomyliło mu się i przyniósł "Pamiętnik Prawdziwego
        > Mężczyzny".

Z załącznikami ;)
        • Gość: t1s Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 16:06
          douglasmclloyd napisał:

> Gość portalu: t1s napisał(a):
          >
          > > kataryna.kataryna napisała:
          > >
          > > > Już się nie mogę doczekać coś tam Marek wykombinował. 250 stron
          > > > wyjaśnień, ho, ho.
          > >
          > >
          > > Wagner jest analfabetą. Pomyliło mu się i przyniósł "Pamiętnik Prawdziwego
          >
          > > Mężczyzny".
          >
          > Z załącznikami ;)
          >

Dobrej jakości. Tow. Miller ma aparat cyfrowy.
          Gdyby ktoś miał wątpliwości-chodzi oczywiście o aparat fotograficzny.
          • Gość: züberman aparat IP: *.biaman.pl 28.10.03, 16:11

Dobrej jakości. Tow. Miller ma aparat cyfrowy.

Słusznie, takiego trzeba, z wbudowanym mikroskopem.
        • Gość: züberman o załącznikach IP: *.biaman.pl 28.10.03, 16:09
          > Wagner jest analfabetą. Pomyliło mu się i przyniósł "Pamiętnik Prawdziwego
          > Mężczyzny".

Z załącznikami ;)

Chodzi o dowody rzeczowe? To pewnie malutkie te załączniki - szybko się
          przeleci.
    • Gość: kla Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wagnera IP: 212.160.253.* 28.10.03, 17:15
      Noooooooooooooo,widać gra się dopiero zaczyna.Tu raporcik
      Wagnera,tu Kwiatkowski pozywa Nałęcza.Janik myśli już trzeci
      dzień nad Kowalczykiem,a Kwaśniewski w wywiadzie mówi,że Janik
      to dobry i sprawny minister.Powtarzam za Jakubowską - to
      rzeczywiście TRAGIFARSA! Panie Prezydencie Wszystkich Polaków.
    • kataryna.kataryna Miller rżnie głupa 28.10.03, 17:30
      Jak pamiętamy, to Miller zażądał od Wagnera wyjaśnień w sprawie tego kto
      rządowi dopisał ten punkt do obrad. A co ustalił Wagner? Że Jakubowska wszystko
      z premierem ustaliła. Z kogo Miller chce wariata zrobić? Po co ta szopka z
      domaganiem się wyjaśnień, skoro od początku wiedział kto to dopisał, bo ten
      ktoś to dopisanie z nim uzgodnił?
      • Gość: dziadek Tadek Re: Miller rżnie głupa IP: *.lodz.supermedia.pl 28.10.03, 17:54
        Zamotali się fachowcy w nieudolnych bredniach.Do szkoły dupki!
        • Gość: frajer Re: Miller rżnie głupa IP: 195.94.205.* 28.10.03, 18:01
          Gość portalu: dziadek Tadek napisał(a):

> Zamotali się fachowcy w nieudolnych bredniach.Do szkoły dupki!

Oj tak, ciekawe, jak "zeskanują i opublikują w formacie pdf". A
          przy okazji, to czy tylko mi się wydaje, że p. Wagner wyłącznie
          przez pomyłkę występuje w garniturze przy antycznym meblu, a nie
          w fartuchu magazyniera i berecie z antenką za kulawym, żelaznym
          biurkiem przykrytym gazetą zaplamioną marynatą od śledzia?
          • Gość: August Re: Miller rżnie głupa IP: *.gliwice.pl / 192.168.2.* 02.11.03, 19:11
            No do tych ufarbowanych włosów (a może peruki) bret z antenką
            raczej nie pasuje...
            To pewnie tow. Wagner wie...

Gość portalu: frajer napisał(a):

> Gość portalu: dziadek Tadek napisał(a):
            >
            > > Zamotali się fachowcy w nieudolnych bredniach.Do szkoły
            dupki!
            >
            > Oj tak, ciekawe, jak "zeskanują i opublikują w formacie pdf".
            A
            > przy okazji, to czy tylko mi się wydaje, że p. Wagner
            wyłącznie
            > przez pomyłkę występuje w garniturze przy antycznym meblu, a
            nie
            > w fartuchu magazyniera i berecie z antenką za kulawym,
            żelaznym
            > biurkiem przykrytym gazetą zaplamioną marynatą od śledzia?
      • Gość: Czytelnik Re: Miller rżnie głupa i Rapaczynska pewnie też IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:05

> Jak pamiętamy, to Miller zażądał od Wagnera wyjaśnień w sprawie tego kto
        > rządowi dopisał ten punkt do obrad. A co ustalił Wagner? Że Jakubowska
        wszystko
        >
        > z premierem ustaliła. Z kogo Miller chce wariata zrobić? Po co ta szopka z
        > domaganiem się wyjaśnień, skoro od początku wiedział kto to dopisał, bo ten
        > ktoś to dopisanie z nim uzgodnił

Zgaduj - zgadula KTO?

Może niedługo wyniknąć, że przemądrzałego i potwornie naiwnego Adasia ktoś
        paskudnie wykorzystywał.Ten artykuł z lutego 2002 z Rzepie to intrygujący trop.
        • kataryna.kataryna Re: Miller rżnie głupa i Rapaczynska pewnie też 28.10.03, 18:07
          Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

>
          > > Jak pamiętamy, to Miller zażądał od Wagnera wyjaśnień w sprawie tego kto
          > > rządowi dopisał ten punkt do obrad. A co ustalił Wagner? Że Jakubowska
          > wszystko
          > >
          > > z premierem ustaliła. Z kogo Miller chce wariata zrobić? Po co ta szopka z
          >
          > > domaganiem się wyjaśnień, skoro od początku wiedział kto to dopisał, bo te
          > n
          > > ktoś to dopisanie z nim uzgodnił
          >
          > Zgaduj - zgadula KTO?
          >
          > Może niedługo wyniknąć, że przemądrzałego i potwornie naiwnego Adasia ktoś
          > paskudnie wykorzystywał.Ten artykuł z lutego 2002 z Rzepie to intrygujący
          trop.

Uchyl rąbka tajemnicy bo chwilowo nie mam dostępu do archiwów :)
      • Gość: Leszek Pani Kataryno, ja nie pamiętałem IP: 217.98.232.* 28.10.03, 18:17

>Jak pamiętamy, to Miller zażądał od Wagnera wyjaśnień w sprawie tego kto
        >rządowi dopisał ten punkt do obrad. A co ustalił Wagner? Że Jakubowska
        >wszystko z premierem ustaliła. Z kogo Miller chce wariata zrobić? Po co ta
        >szopka z domaganiem się wyjaśnień, skoro od początku wiedział kto to dopisał,
        >bo ten ktoś to dopisanie z nim uzgodnił?

Teraz dopiero sobie przypomniałem to, o czym nie pamiętałem przez cały czas,
        czyli że to ja z Olą. Ja nie pamiętałem nawet, dlatego że to nie chodzi ani o
        Aleksandrę, księżną mazowiecką, ani o Aleksandrę, księżniczkę heską tylko o
        Aleksandrę Jakubowską. Z kontekstu tych dokumentów to jest kompletnie
        oczywiste. Ja zapomniałem, w tej chwili dopiero zobaczyłem to. Po prostu ja
        byłem tak rozemocjonowany, ja zapomniałem o tym, ja sobie w tej chwili dopiero,
        jak mi Marek to pokazał, to sobie odtworzyłem, bo, uczciwie mówiąc, ja tego nie
        przeglądałem, pani Kataryno. Ja wiem, że pani nie wierzy mi. Ja wiem, pani mi w
        nic nie wierzy.
        • kataryna.kataryna Re: Pani Kataryno, ja nie pamiętałem 28.10.03, 18:20
          Gość portalu: Leszek napisał(a):

>
          >
          > >Jak pamiętamy, to Miller zażądał od Wagnera wyjaśnień w sprawie tego kto
          > >rządowi dopisał ten punkt do obrad. A co ustalił Wagner? Że Jakubowska
          > >wszystko z premierem ustaliła. Z kogo Miller chce wariata zrobić? Po co ta
          > >szopka z domaganiem się wyjaśnień, skoro od początku wiedział kto to dopisa
          > ł,
          > >bo ten ktoś to dopisanie z nim uzgodnił?
          >
          > Teraz dopiero sobie przypomniałem to, o czym nie pamiętałem przez cały czas,
          > czyli że to ja z Olą. Ja nie pamiętałem nawet, dlatego że to nie chodzi ani o
          > Aleksandrę, księżną mazowiecką, ani o Aleksandrę, księżniczkę heską tylko o
          > Aleksandrę Jakubowską. Z kontekstu tych dokumentów to jest kompletnie
          > oczywiste. Ja zapomniałem, w tej chwili dopiero zobaczyłem to. Po prostu ja
          > byłem tak rozemocjonowany, ja zapomniałem o tym, ja sobie w tej chwili
          dopiero,
          >
          > jak mi Marek to pokazał, to sobie odtworzyłem, bo, uczciwie mówiąc, ja tego
          nie
          >
          > przeglądałem, pani Kataryno. Ja wiem, że pani nie wierzy mi. Ja wiem, pani mi
          w
          >
          > nic nie wierzy.

:)))
    • Gość: ryt6 Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa IP: *.devs.futuro.pl 28.10.03, 18:00
      Za duzo tam wtyk od Kwacha.( Jakubowska, Czarzasty, Kwiatkowski
      i kumpel Rywin ) Mam wrazenie że Kwach tym kreci. Za bardzo
      udaje trusię i zdziwionego. A jego ludzie np. Siwiec są
      kompletnie bezkarni. Taktyka Kwacha to metoda tzw. strusia.
      Dzisiaj swój " bezcceny " czas spozytkował na biesiady w Wisle
      z Małyszem. A Miller gra ( w porozumieniu z Kwachem ) tego
      złego.
      • Gość: nick : Olski Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:07
        Wagner wprowadza ciężki klimat. Czy Nikolski umie tańczyć do Wagnera ?
      • Gość: zx34 Kwach tym kreci IP: *.devs.futuro.pl 28.10.03, 18:21
        Gość portalu: ryt6 napisał(a):

> Za duzo tam wtyk od Kwacha.( Jakubowska, Czarzasty,
        Kwiatkowski
        > i kumpel Rywin ) Mam wrazenie że Kwach tym kreci. Za bardzo
        > udaje trusię i zdziwionego. A jego ludzie np. Siwiec są
        > kompletnie bezkarni. Taktyka Kwacha to metoda tzw. strusia.
        > Dzisiaj swój " bezcceny " czas spozytkował na biesiady w
        Wisle
        > z Małyszem. A Miller gra ( w porozumieniu z Kwachem ) tego
        > złego.

W dodatku istnieje społeczne przyzwolenie na pasywną
        nieobecnośc Kwacha w istotnych sprawach. Kraj się wali a
        prezydent bawi sie z góralami. Najwieksza afera korupcyjna w
        którą sa zamieszani najbliżsi kumple Kwacha a on .. nic. Moze
        troche wkurzony ze tyle forsy przeszło obok.
        • Gość: Kumak Re: Kwach tym kreci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 01:19
          Gość portalu: zx34 napisał(a):

> Gość portalu: ryt6 napisał(a):
          >
          > > Za duzo tam wtyk od Kwacha.( Jakubowska, Czarzasty,
          > Kwiatkowski
          > > i kumpel Rywin ) Mam wrazenie że Kwach tym kreci. Za
          bardzo >>>>>>>>>>gosciu alez z ciebie nawijacz istna
          przedwojenna kataryna . Ty jak w tej komisji czym
          wiecej watkow to dluzszy serial o du.... Maryni .A
          rzecz sie ma prawdziwie o mamonie i wplywach na
          polityke tego kraju .
          > > udaje trusię i zdziwionego. A jego ludzie np. Siwiec są
          > > kompletnie bezkarni. Taktyka Kwacha to metoda tzw. strusia.
          > > Dzisiaj swój " bezcceny " czas spozytkował na biesiady w
          > Wisle
          > > z Małyszem. A Miller gra ( w porozumieniu z Kwachem ) tego
          > > złego.
          >
          > W dodatku istnieje społeczne przyzwolenie na pasywną
          > nieobecnośc Kwacha w istotnych sprawach. Kraj się wali a
          > prezydent bawi sie z góralami. Najwieksza afera korupcyjna w
          > którą sa zamieszani najbliżsi kumple Kwacha a on .. nic. Moze
          > troche wkurzony ze tyle forsy przeszło obok.
    • Gość: kumak Re: Do komisji śledczej dotarł raport ministra Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 01:11
      Szanowna komisja szuka watkow aby jeszcze
      popracowac ,zaistniec medialnie, aby blizej wyborow ,aby w
      yborcy pamietali na kogo glosowac, aby w garze wrzalo .
    • Gość: stefan Re: O tempora , o mores... IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 29.10.03, 03:17
      jezeli nawet ktos kombinowal na tym etapie powstawania ustawy,
      to nie znaczy ze ona zostanie w takim ksztalcie zatwierdzona
      przez Sejm. Targi na tym etapie powstawania ustaw sa wszedzie na
      swiecie. To jest falszywy trop i swiadome rozpraszanie uwagi
      publicznej. Trzeba isc tropem pieniedzy. Kto chcial dawac ?
      I kto chcial brac ? reszta jest robieneiem sztucznego ruchu.
      • Gość: Tom Zeznanie Rywina IP: *.wa.bigpond.net.au 29.10.03, 03:33

To bedzie najciekawsze ze wszystkiego; dowiemy sie o rzeczach jakie Michnik i
        Rapaczynska przemilczeli.
      • Gość: Arni Re: O tempora , o mores... IP: 217.97.177.* 29.10.03, 07:57
        A ile ustaw sejm zatwierdził które są niezgodne nawet zlogiką.i
        nie truj że jeszcze jest sejm.Głośno się mówiło za ile taką
        ustawę można kupić i teraz się okazuje że jest to prawda.Sejm
        często uchwala to co jest szkodliwe dla całego społeczeństwa i
        jak to rozumieć?zastanów się.
    • Gość: Jack więcej kleju nadpremierze Wagner! IP: *.chello.pl 29.10.03, 09:46
      Jakubowska dzwoniąc do premiera w godzinach przedpołudniowych 15
      lipca w sprawie zgody na uzupełnienie porządku obrad RM 16 lipca
      o rozpatrzenie projektu autopoprawki, musiała mieć zgodę
      Dąbrowskiego - było to oczywiste (choćby przez domniemanie) dla
      Proksy, powinno być też oczywiste dla Wagnera, który dodatkowo
      powinien mieć zaufanie do kompetencji premiera. Jednak w sposób
      oczywisty je podważył. Skoro wieczorem 15 lipca, Wagner wykrył
      samodzielnie przeszkodę formalną w postaci braku pisemnej zgody
      Dąbrowskiego na autopoprawkę, to zdejmując ją obrad RM
      stwierdził niekompetencję Millera. I to w sposób wyjątkowo
      bezczelny - zadzwonił bowiem wieczorem do Millera i
      zakomunikował mu (po fakcie), że zmienił jego decyzję w sprawie
      autopoprawki, wydając wcześniej stosowne polecenia Proksie, bo
      premier rozmawiał o autopoprawce z osobą niekompetentną
      (Jakubowską). Mało tego – Wagner poinformował jednocześnie
      Millera, że "ma gdzieś" jego telefoniczne rozmowy z ministrami
      i zażądał aby premier dał mu wniosek Dąbrowskego (wraz ze zgodą
      na autopoprawkę) na piśmie ! I to co najmniej na tydzień przed
      obradami RM, bo nie życzy sobie, aby tego typu wnioski były
      składane w dniu obrad !
    • Gość: Jagnieszka Skoro "GW" od 5 dni milczy... IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 02.11.03, 09:50
      ...to ja poinformuję zainteresowanych o terminach i tematach
      posiedzeń wiadomej komisji:

Wtorek 4 listopada 2003
      Godz. 09.00, Sala Kolumnowa
      Sprawy bieżące.

Środa 5 listopada 2003
      Ponowne przesłuchanie pani Wandy Rapaczyńskiej.
      Sprawy bieżące.

Czwartek 6 listopada 2003
      Ponowne przesłuchanie pani Aleksandry Jakubowskiej.

Całuski!
      • bratek4 Re: Skoro "GW" od 5 dni milczy... 02.11.03, 13:04

> ...to ja poinformuję zainteresowanych o terminach i tematach
        > posiedzeń wiadomej komisji:
        >
        > Wtorek 4 listopada 2003
        > Godz. 09.00, Sala Kolumnowa
        > Sprawy bieżące.
        >
        > Środa 5 listopada 2003
        > Ponowne przesłuchanie pani Wandy Rapaczyńskiej.
        > Sprawy bieżące.
        >
        > Czwartek 6 listopada 2003
        > Ponowne przesłuchanie pani Aleksandry Jakubowskiej.
        >
        > Całuski!

Dzięki za wszystko, poza tym ostatnim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka