Gość: Wuja IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:06 Trzymajcie się! Razem damy rade! Choc zaraz zapewne odezwa sie szczekacze oskarzajacy was o okupacje i najgorsze morderstwa na Irakijczykach, to olejmy ich i robmy swoje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: msz Re: PAH nie wycofa się z Iraku IP: *.hc-sc.gc.ca 29.10.03, 22:14 Gość portalu: Wuja napisał(a): > Trzymajcie się! Razem damy rade! > > Choc zaraz zapewne odezwa sie szczekacze oskarzajacy was o > okupacje i najgorsze morderstwa na Irakijczykach, to olejmy ich > i robmy swoje! Zawsze powstaje pytanie: czy tamta strona tego chce? (tego robmy swoje na nie swoim - pytam sie w dobrej wierze) Jakby mi tak do domu ktos przychodzil i mowil jak mam ustawic meble itp. - to jakos tak glupio. Oczywisce PAH stawia sie ponad granice i czas i inne takie - jednak kultury sa rozne i cos im sie odbiera dajac to czego nie koniecznie chca. Dochodzi polityka. Rozmiekczanie. Praca u podstaw jest dobra. Zawze jest jednak Ale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Ochojska i sld a obowiazki okupanta IP: 62.225.152.* 30.10.03, 09:34 "Niedługo w mediach ruszy kampania społeczna zachęcająca do wsparcia i pomocy Irakijczykom. - Media pokazują Irak niemal wyłącznie jako kraj działań wojennych i zamachów. Ale tam też potrzebna jest zwykła, codzienna pomoc - przekonuje." ---- Te kampanie sfinansuje wam ukochane sld, w ktorego to imieniu tak bardzo "angazujecie" i z ktorego "mandatu" tam jestescie. Nie wiem gdzie pani Ochojska zyje, ale gdyby zyla w Polsce to by wiedziala, ze w tym kraju jest cala masa biedy i nedzy, ktora malo kto sie przejmuje, a tzw. panstwo - zdecydowanie najmniej. Skoro to tzw. panstwo stac na okupacje (czesciowa) Iraku, to musi byc ich stac na pomoc i utrzymanie tamtejszej ludnosci irackiej. Juz nie raz proponowalam pani Ochojskiej przejsc sie z kapeluszem po siedzibach sld i tam roboc sciepe na "akcje humanitarna", i to bez kampanii reklamowej w mediach. Chyba pani Ochojska zatraca instynkt zamozachowawczy szukajac splendorow w otoczce sld. No coz, rozglos ogupia i prowadzi do roznych - jak widac - dewiacji. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xzy Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta IP: *.bbtec.net 30.10.03, 12:54 co Ty piszesz? staw wysechl, czy woda brudna? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta 30.10.03, 13:04 Gość portalu: Rybka napisał(a): > "Niedługo w mediach ruszy kampania społeczna zachęcająca do > wsparcia i pomocy Irakijczykom. - Media pokazują Irak niemal > wyłącznie jako kraj działań wojennych i zamachów. Ale tam też > potrzebna jest zwykła, codzienna pomoc - przekonuje." > ---- > Te kampanie sfinansuje wam ukochane sld, w ktorego to imieniu > tak bardzo "angazujecie" i z ktorego "mandatu" tam jestescie. > Nie wiem gdzie pani Ochojska zyje, ale gdyby zyla w Polsce to by > wiedziala, ze w tym kraju jest cala masa biedy i nedzy, ktora > malo kto sie przejmuje, a tzw. panstwo - zdecydowanie najmniej. > Skoro to tzw. panstwo stac na okupacje (czesciowa) Iraku, to > musi byc ich stac na pomoc i utrzymanie tamtejszej ludnosci > irackiej. Juz nie raz proponowalam pani Ochojskiej przejsc sie z > kapeluszem po siedzibach sld i tam roboc sciepe na "akcje > humanitarna", i to bez kampanii reklamowej w mediach. > Chyba pani Ochojska zatraca instynkt zamozachowawczy szukajac > splendorow w otoczce sld. No coz, rozglos ogupia i prowadzi do > roznych - jak widac - dewiacji. A szkoda. Znowu to samo, czy to nie Ty kiedyś pisałaś, że Ochojska to wszystko dla rozgłosu? Bo wątek jakby znajomy. PAH jest organizacją humanitarną i jeździ tam gdzie pomoc humanitarna jest potrzebna, nie ma to żadnego związku z polityką, ani z SLD, związek ma tylko i wyłącznie z wojną i tym co po niej w Iraku zostało. Zapewniam Cię, że Ochojska bardzo dobrze wie co jest potrzebne w Polsce i PAH też się tym zajmuje, ale pewnie Ci to umknęło. Może się raczej zastanów co sama zrobiłaś, żeby problemy biedy rozwiązać zanim się weźmiesz za rozliczanie tych, którzy to robią skutecznie i od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta IP: 62.225.152.* 30.10.03, 14:10 Z twojego postu moglo by wynikac, ze ty i PAH tak wiele zrobiliscie dla biedy i nedzy w Polsce, ze wlasciwie tego problemu w Polsce nie ma. SLD jako szlachetna i socjaldemokratyczna partia nareperowala wszystkie bledy poprzednikow, rozwiazala problem bezrobocia oraz bezdomnych. A poniewaz serca i wrazliwosc na krzywde zarowno u Ochojskiej jak i SLD sa ogromne, wiec za wszelka cene - lacznie z kampania w mediach - trzeba teraz zmobilizowac kase dla medialnie nieslychanie waznej akcji w Iraku. A po to, zeby swiatu pokazac, jacy my to wspanialomyslni okupanci. Skoro Polacy tak niechetnie widza te potrzebe, to chyba trzeba by sie zastanowic dlaczego. Przy okazji ponawiam pytanie, a ilez to milionow dali pani Ochojskiej "darczyncy" z sld? Sadze, ze w ramach odpowiedzialnosci moralnej (wiem ze to brednie) musialoby wystarczyc kasy na odbudowe co najmniej 20 szkol? Czyzbym sie mylila? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta 30.10.03, 14:31 Gość portalu: Rybka napisał(a): > Z twojego postu moglo by wynikac, ze ty i PAH tak wiele > zrobiliscie dla biedy i nedzy w Polsce, ze wlasciwie tego > problemu w Polsce nie ma. Gdzie napisałam, że w Polsce nie ma problemu biedy??? A jeśli masz jakieś wątpliwości czy PAH coś robi, żeby problem biedy w Polsce rozwiazać, zajrzyj na stronę Pajacyka i poczytaj ile wydaje w Polsce na dożywianie dzieci: www.pah.org.pl/21103.html SLD jako szlachetna i > socjaldemokratyczna partia nareperowala wszystkie bledy > poprzednikow, rozwiazala problem bezrobocia oraz bezdomnych. SLD nic nie zrobiła, nic nie robi i nic nie zrobi bo problemy społeczna ma w nosie. Tylko nie wiem co to ma wspólnego z PAH-em. > A poniewaz serca i wrazliwosc na krzywde zarowno u Ochojskiej > jak i SLD sa ogromne, wiec za wszelka cene - lacznie z kampania > w mediach - trzeba teraz zmobilizowac kase dla medialnie > nieslychanie waznej akcji w Iraku. A po to, zeby swiatu pokazac, > jacy my to wspanialomyslni okupanci. Dlaczego znowu mieszasz PAH i SLD? PAH nie jedzie tam wspierać SLD tylko robić to co robić powinna organizacja humanitarna. Nie jedzie tam niczego pokazywać, jedzie pomagać bo od tego jest. Tak jak jeżdziła do Bośni i do Kosowa, jak jeździ do Czeczenii. Pomoc humanitarna to nie polityka. > Skoro Polacy tak niechetnie widza te potrzebe, to chyba trzeba > by sie zastanowic dlaczego. O ile wiem zrzucanie się na misję PAH-u w Iraku nie jest obowiązkowe, nie chcesz dawać, nie dawaj. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi i dlaczego tak bardzo Ci PASH przeszkadza. Każdy może pomagać tam gdzie chce, nikt Ci nie broni skupiania się na biedzie wokół Ciebie. > Przy okazji ponawiam pytanie, a ilez to milionow dali pani > Ochojskiej "darczyncy" z sld? Sadze, ze w ramach > odpowiedzialnosci moralnej (wiem ze to brednie) musialoby > wystarczyc kasy na odbudowe co najmniej 20 szkol? Czyzbym sie > mylila? Nie wiem czy się mylisz, nie wiem też dlaczego tak bardzo Cię interesują cudze kieszenie. Zamiast posługiwać się insynuacjami, napisz ile PAH dostał od SLD z państwowej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta IP: 62.225.152.* 30.10.03, 14:45 Katarynko, chyba glupia nie jestes, wiec dziwi mnie dlaczego oburzasz sie na inne opinie. PAH w Iraku jest potrzebny jedynie dla reklamy "wspanialomyslnosci" polskiego okupanta. Takie praktyki stosuje USA od dawna. Najpierw napasc i zniszczyc, a potem przjdzie dobry Care czy PAH i da zgnebionemu narodowi szklanke wody i miske ryzu. A potem to moze i szkole odbuduje. Bardzo to "wiarygodne i szczere". Jezeli komukolwiek pasuje PAH w Iraku, to z cala pewnoscia jest to SLD i jego dupolizstwo USA. Ja popieram bezdomnych i biednych w Polsce, bo dla nich nikt nie organizuje medialnych ekscesow, a rzad sie ich brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ochojska i sld a obowiazki okupanta 30.10.03, 14:53 Gość portalu: Rybka napisał(a): > Katarynko, > chyba glupia nie jestes, wiec dziwi mnie dlaczego oburzasz sie > na inne opinie. > PAH w Iraku jest potrzebny jedynie dla > reklamy "wspanialomyslnosci" polskiego okupanta. Takie praktyki > stosuje USA od dawna. Najpierw napasc i zniszczyc, a potem > przjdzie dobry Care czy PAH i da zgnebionemu narodowi szklanke > wody i miske ryzu. A potem to moze i szkole odbuduje. > Bardzo to "wiarygodne i szczere". > Jezeli komukolwiek pasuje PAH w Iraku, to z cala pewnoscia jest > to SLD i jego dupolizstwo USA. > Ja popieram bezdomnych i biednych w Polsce, bo dla nich nikt nie > organizuje medialnych ekscesow, a rzad sie ich brzydzi. Tak, oburzam się, bo to bardzo niesprawiedliwa opinia. Czy dlatego, że na wojnę wysłało nas SLD PAH ma rezygnować z tego czym się zajmuje - niesienia pomocy humanitarnej? Wojna w Iraku mi się nie podoba, SLD nie podoba mi się jeszcze bardziej ale związku między nimi a PAH-em dostrzec nie potrafię. Organizacje humanitarne działające w krajach objętych wojną nie są przyczyną tych wojen, tylko pomagają łagodzić ich skutki. Odpowiedz Link Zgłoś