Gość: rm IP: 80.51.196.* 30.10.03, 19:37 fajnie się dziś razem prezentowali w telewizji, bo temu pierwszemu "nie jest wszystko jedno" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strajker Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 19:39 Urban kupi kościół i se pójdzie z Michnikiem na dyskotekę Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 19:58 Gość portalu: rm napisał(a): > fajnie się dziś razem prezentowali w telewizji, bo temu pierwszemu "nie jest > wszystko jedno" A co oni robili razem w telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:01 Pokazali ich jak se gawędzili na tej imprezie u Kwacha. Obaj wafla cieszyli... - pewnie Urban już zapowiadał Michnikowi jakie firanki powiesi w tym burdelu co go ma zrobić w kościele- ale ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:05 strajker napisał: > Pokazali ich jak se gawędzili na tej imprezie u Kwacha. Obaj wafla cieszyli... > - pewnie Urban już zapowiadał Michnikowi jakie firanki powiesi w tym burdelu > co go ma zrobić w kościele- ale ubaw A jak impreza u Kwacha była? Imieniny dopiero w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... IP: *.gratka.pl 30.10.03, 20:12 Oj, tam od razu impreza... Olek zorganizował pogawędkę na temat ostatnich czternastu lat i tego, czy nam się udało (ogłosił, że dobrze na tym wyszliśmy). Były elyty. Byli ludzie zasłużeni, sam wiesz, Michnik, Kozłowski... Oleksy, Urban, Rakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:13 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Oj, tam od razu impreza... Olek zorganizował pogawędkę na temat ostatnich > czternastu lat i tego, czy nam się udało (ogłosił, że dobrze na tym wyszliśmy). > > Były elyty. Byli ludzie zasłużeni, sam wiesz, Michnik, Kozłowski... Oleksy, > Urban, Rakowski. Oleksy, Urban, Rakowski? I co, bardzo się żalili, że niepotrzebnie władzę w 89 oddali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... IP: *.gratka.pl 30.10.03, 20:22 Tutaj masz dwie relacje: info.onet.pl/821178,11,item.html info.onet.pl/821457,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:27 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Tutaj masz dwie relacje: > > info.onet.pl/821178,11,item.html > info.onet.pl/821457,11,1,0,120,686,item.html Kwaśniewski wraca do wartości? To znaczy, że już kiedyś tam był? Zawsze wiedziałam, że Majestatowi najlepiej wychodzi gawędziarstwo, na dodatek takie, które niewiele wnosi i z którego nic potem nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 gawędziarz Olek 30.10.03, 20:28 które niewiele wnosi i z którego nic potem nie wynika". To jakby to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: gawędziarz Olek 30.10.03, 20:29 bratek4 napisał: > które niewiele wnosi i z którego nic potem nie wynika". > > To jakby to samo :) Jakby nie do końca. Ale nie chcę zaczynać długiego sporu o słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: gawędziarz Olek 30.10.03, 20:30 kataryna.kataryna napisała: > bratek4 napisał: > > > które niewiele wnosi i z którego nic potem nie wynika". > > > > To jakby to samo :) > > > Jakby nie do końca. Ale nie chcę zaczynać długiego sporu o słowa. Słusznie. Sprawa z góry przegrana :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: gawędziarz Olek 30.10.03, 20:31 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > bratek4 napisał: > > > > > które niewiele wnosi i z którego nic potem nie wynika". > > > > > > To jakby to samo :) > > > > > > Jakby nie do końca. Ale nie chcę zaczynać długiego sporu o słowa. > > Słusznie. Sprawa z góry przegrana :) Niech Ci będzie, nie mam potrzeby wygrywania :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Twoje pierwsze miejsce 30.10.03, 20:34 > > Słusznie. Sprawa z góry przegrana :) > > > Niech Ci będzie, nie mam potrzeby wygrywania :) Ja też nie. Mogę sobie wyobrazić, że na chwilę zamieniliśmy się nickami, a więc te mądre bratkowe uwagi były w rzeczywistości katarynowe. W takim razie: wygrałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Szkoła Oleksego 30.10.03, 20:29 "Prezydent podkreślił jednocześnie, że dostrzega "słabości wielu struktur, zmęczenie, brak wartości w świecie polityki i brak szacunku". Kwaśniewski w rozmowie z TVN24 wyraził jednak nadzieję, że "będzie się to zmieniało pod warunkiem, że wyciągniemy wnioski". Piękne. Mówi, mówi, ale nie mówi, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:44 Gość portalu: GoniącyPielęgniarz napisał(a): > Oj, tam od razu impreza... Olek zorganizował pogawędkę na temat ostatnich > czternastu lat i tego, czy nam się udało (ogłosił, że dobrze na tym wyszliśmy). Raczej, jak dobrze na tym wyszli. > Były elyty. Byli ludzie zasłużeni, sam wiesz, Michnik, Kozłowski... Oleksy, > Urban, Rakowski. Piotrowskiego nie zaprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Podsumowanie 14 lat przemian IP: *.idea.pl 30.10.03, 20:17 Właśnie oglądam w TVN 24 powtórke z tej debaty o stanie państwa - Kwach elokwentny , rozluźniony ( skonstatował nawet ,ze w tym przybytku gości "genius locci" ) - ciekawe jak będzie wygladał po referacie J.STaniszkis ??? "Historycy to adwokaci , którzy bronią swoich klientów dopiero po ich śmierci"/Harold Macmillan/ Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: Podsumowanie 14 lat przemian 30.10.03, 20:26 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > Właśnie oglądam w TVN 24 powtórke z tej debaty o stanie państwa - Kwach > elokwentny , rozluźniony ( skonstatował nawet ,ze w tym przybytku gości "genius > > locci" ) - ciekawe jak będzie wygladał po referacie J.STaniszkis ??? Też jestem ciekaw:) Po tym, jak podsumowała Millera, wypada mieć dobre przeczucia. p.s. Gratuluję tytułowych "przemian". Różne takie używają "transformacji" - w "Faktach" w ciągu jednej minuty usłyszałem to słowo 5 razy! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Podsumowanie 14 lat przemian 30.10.03, 20:39 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > Właśnie oglądam w TVN 24 powtórke z tej debaty o stanie państwa - Kwach > elokwentny , rozluźniony ( skonstatował nawet ,ze w tym przybytku gości "genius > > locci" ) - ciekawe jak będzie wygladał po referacie J.STaniszkis ??? > > "Historycy to adwokaci , którzy bronią swoich klientów dopiero po ich > śmierci"/Harold Macmillan/ A ja usłyszałam mały fragment czyjejś mowy, gdzie było o konieczności zmiany w mentalności i tu zwrot: "zwłaszcza w dwóch najważniejszych głowach". Dobre ale to groch o ścianę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Zmiana mentalności ???? IP: *.idea.pl 30.10.03, 20:54 u naszych "wodzirejów" tego z Pałacu Namiestnikowskiego i tego z Alej Ujazdowskich raczej nie wchodzi w rachubę - konieczne sa zmiany pokoleniowe ale narybek jaki jest kazdy widzi - nie napawa to reasumując optymizmem.... "Jedyna róznica między mna a wariatem to fakt , ze nie jestem wariatem"/Salvadore Dali/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek tak sobie IP: *.biaman.pl 30.10.03, 21:03 "reasumując", czyli unieważniając wszystko, co się do tej pory powiedziało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Liczę na podobnych IP: *.idea.pl 30.10.03, 21:37 do Ciebie , inteligentnych z poczuciem humoru, mam nadzieję jak juz będziecie panować nie przyjdą Wam do głowy pomysły takie jak np. ostatnio Wiesławowi Kaczmarkowi...( sic !!!) "Człowiek tylko wówczas jest szczęśliwy jeśli interesuje sie tym co tworzy"/Erich Fromm/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Liczę na podobnych IP: *.biaman.pl 30.10.03, 21:42 Mam jednak nadzieję, że panować nie będę. Gdyby jednak panować miała, dajmy na to, Kataryna, nie miałbym nic przeciwko temu. Serwus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec Aprobuję a jakze IP: *.idea.pl 30.10.03, 21:54 Kataryna z tego co wiem zwiazana jest blisko ze srodowiskiem UW - a ta z kolei była dla mnie wyznacznikiem moich przekonań politycznych, ekonomicznych czy tez nie bójmy sie tego słowa - ideologicznych .Zatem żadnych przeciwskazań. "Kobieta jest mądrzejsza od mężczyzny ale najwięcej rozumu musi zużyć na to,by ukryć ten fakt"/Mary Mc Carthy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Aprobuję a jakze IP: *.biaman.pl 30.10.03, 21:56 Ale będę ją wspierał z mniej więcej trzeciego szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Jeszcze raz o panowaniou IP: *.idea.pl 30.10.03, 22:01 Nieswiadomie uzyłem tego słowa atu tymczasem zacznie ono w naszym kraju robic karierę.Zdaje sie , ze będziemy mieli monarchię i to konstytucyjną - sic !!! Otóż Jola K. w Krakowie oswiadczyła nie mniej ni więcej tylko , że n ie wyklucza kandydowania na stanowisko prezydenta RP. Zatem motto bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Jeszcze raz o panowaniou IP: *.biaman.pl 30.10.03, 22:06 Nie wyklucza... Odechciewa mi się żartów, psia mać. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: MICHNIK, URBAN DWA BRATANKI... 30.10.03, 20:07 strajker napisał: > Pokazali ich jak se gawędzili na tej imprezie u Kwacha. Obaj wafla cieszyli... > - pewnie Urban już zapowiadał Michnikowi jakie firanki powiesi w tym burdelu > co go ma zrobić w kościele- ale ubaw Chyba mnie szlag trafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Aleksander pracuje nad sobą 30.10.03, 20:35 "Wierzę w to, że przełom może się dokonywać poprzez poważną pracę i edukację" - podkreślił prezydent. Postanowił jednak skończyć studia? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Aleksander pracuje nad sobą 30.10.03, 21:07 bratek4 napisał: > "Wierzę w to, że przełom może się dokonywać poprzez poważną pracę i edukację" - > > podkreślił prezydent. > Postanowił jednak skończyć studia? Nie, postanowił pracowac na poważnnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Aleksander pracuje nad sobą IP: *.biaman.pl 30.10.03, 21:10 a TO TEŻ CHWALEBNE. Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś