Gość: qqq IP: *.ds.ae.katowice.pl 10.11.03, 14:53 Po raz n+1! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Informator Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.netzsch.com.pl 10.11.03, 15:04 Czy wiecie że oznacza to, że każdy Polak wyłożył 10 zł ? Jeśli Wasza rodzina liczy 4 osoby to zapłaciliście na górników 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: w3cache.* / 192.168.1.* 10.11.03, 15:16 nie na górników ale na pośredników. Jak górnik dostanie z tego złotówkę to dużo. Pośrednicy to zaplecze śląskich baronów a bez baronów nie wygrywa się w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calipso Re: pieniadze w b?oto IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.11.03, 09:10 Nie zarabiaja na siebie ale prezesi zgarna wielkie premie barborkowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chand Re: pieniadze w b?oto IP: 195.150.162.* 11.11.03, 18:29 słydszałem w TV że facet/górnik/ nie może przeżyć za 2800zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.devs.futuro.pl 10.11.03, 21:19 Gość portalu: tete napisał(a): > nie na górników ale na pośredników. Jak górnik dostanie z tego złotówkę to > dużo. Pośrednicy to zaplecze śląskich baronów a bez baronów nie wygrywa się w > wyborach. Własnie dlatego SLD z naszych podatków dofinansowywuje tylko takie biznesy z których kasa idzie do ich kieszeni. Zreformowanie górnictwa równałoby się z brakiem dojścia do żłobu . Ta chora struktura poprzez posredników jest zródłem kasy dla rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Policz jeszcze raz! IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.03, 17:37 Jeśli w tej samej rodzinie pracuje tylko jedna osoba zarabiając średnią krajową (ok. 2000 PLN brutto), to te 40 zł oznacza dla niej w ciągu roku ok. 1% utopionych podatków. A jesli wolisz rozliczenie miesięczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo yo Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.visp.energis.pl 10.11.03, 19:24 Gość portalu: Informator napisał(a): > Czy wiecie że oznacza to, że każdy Polak wyłożył 10 zł ? Jeśli > Wasza rodzina liczy 4 osoby to zapłaciliście na górników 40 zł. ------- jesli nie 10 teraz to kiedys zabraknie mi na chleb z emerytury z zusu bo nie bedzie z czego mial mi zus placic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.03, 22:22 Gość portalu: Informator napisał(a): > Czy wiecie że oznacza to, że każdy Polak wyłożył 10 zł ? Jeśli > Wasza rodzina liczy 4 osoby to zapłaciliście na górników 40 zł. a na kazdego bezrobotnego placicie po kilkaset zlotych wiec zamknac kopalnie i ,rolnikow olac ,i wszytkich innych i wtedy bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tydraniu Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.sgh.waw.pl 11.11.03, 01:38 Ja tez chce zeby mnie ktos dofinansowal!!!! Wystarczy mi tylko 1zl od kazdego polaka!!! Chocby 50 groszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.03, 16:00 no to wiecie dlaczego nie chca potaniec uslugi telekomunikacyjne....wiecej takich odkrywczych ,ekonomicznych posuniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Dzieli Unii jest szansa, ze po raz ostatni - regulacje IP: *.nott.cable.ntl.com 10.11.03, 16:07 zakazuja dofinansowania prywaynego z budzetu panstwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.sympatico.ca 10.11.03, 16:41 czy ktos mi moze powiedziec i wytlumaczyc DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogibabu Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.fb8.uni-bremen.de 10.11.03, 16:55 wlasnie! ja tez bym chciala wiedziec dlaczego ???? dlaczego nie dofinansuja lekarzy, murarzy albo studentow ?? dlaczego laduja pieniadze tam gdzie nie przyniosa one zadnych korzysci? nie moge czytac polskich gazet, bo mna wstrzasa. bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.lodz.supermedia.pl 10.11.03, 16:57 W Kompaniach Węglowych kolesie czerpią ogromne zyski.Górnicy to fasada burdelu.Zlikwidować to kurewstwo, hausner szuka oszczędności,a nie czuje smrodu .Fu profesorze od klocków lego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kompania Węglowa została dofinansowana 10.11.03, 20:07 Gość portalu: kate napisał(a): > czy ktos mi moze powiedziec i wytlumaczyc DLACZEGO? Kupiono tzw spokoj spoleczny , na koszt przyszlych pokolen . Ktos kiedys bedzie musial za to zaplacic , ale to juz nie interesuje aktualnego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / za dwa-trzy latka będzie powtórka IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.11.03, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:48 a pieniądze przeznaczone będą na 14-stki, 15-stki, barbórkę , na pensje dla Czerkawskiego i innych "niby"-związkowców. Napiszcie jakie spółki są podwykonawcami i za jakie pieniądze wykonują prace tzw. zlecone , no i jak to ma się do faktycznej ceny węgla. Przecież takie postępowanie to jest marnowanie pieniędzy publicznych. Czy ktoś lub coś wreszcie otrzeźwi tych ludzi faktycznie wykonujacych ciężka pracę że - "to nam się należy " już się skończyło. Czy w innych zawodach pracownicy mogli liczyć na takie osłony socjalne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kompania Węglowa została dofinansowana 10.11.03, 20:11 Naprawde nie wiem dlaczego do tej pory nie probowano sprywatyzowac tej czarnej dziury wysysajacej pieniadze podatnikow ( ile za te milardy mozna by bylo wybudowac autostrad?) Lub dac za symboliczna 1PLN zalogom kopaln + zwiazkow te cholerne kopalnie!!!!!!!! Niech fedruja na wlasny rachunek i niec sie odp... od panstwowych (tzn wszystkich!) dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Pięknie, pieknie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 20:36 Rząd małego premiera pięknie potrafi uaktywniać gospodarkę: podnięść podatki i utopić w bagnie, którego problemu nie jest w stanie rozwiązać Z perspektywy czasu, coraz bardziej podziwiam ekipę Buzka, który przynajmniej PRÓBOWAŁ chwycić byka za rogi i zabrał się za normalne porządkowanie Państwa. Chcieliście SLD i millerowskie gruszki na wierzbie, to macie. Do czego się SLD weźmie, to schrzani. Jak miało być pięknie gdy likwidowano kasy chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryl lobbing? IP: *.B2.srv.t-online.de 10.11.03, 22:33 wszystkie dotychczasowe opinie sa oburzajace. bardzo zdrowo. powraca pytanie "dlaczego". mysle, ze to musza byc jeszcze resztki ukladow starego systemu. wiekszosc decydentow w kopalniach to stare komuchy a nie mlodzi menadzerowie z dyplomami MBA, zatem zwiazki z SLD sa jasne. i tu nie maja znaczenie ekonomiczne analizy tylko zwykle uklady grupy ktora nas okrada sposobem wyprobowanym i doskonalonym przez ponad 50 lat. a to jest potezny Know How:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKO [...] IP: *.ssnet.pl / 192.168.5.* 10.11.03, 22:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.11.03, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: RZAD SIE BOJI... IP: *.proxy.aol.com 10.11.03, 23:40 ...oczywiscie zorganizowanych i dzialajacych razem...rzad sobie odbije na slabych i nie zorganizowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGOT&DEWOT chcemy 15 i podwojna barburke iiii SPRAWIEDLIWOSCI !!! IP: *.pl / 10.7.4.* 10.11.03, 23:50 BEZ PRAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.11.03, 01:16 I ZNOWU KOLEJNE NASZE MILIONY Z PODATKÓW ZOSTANĄ WESSANE W SPÓŁKI WĘGLOWE KU UCIESZE ZARZĄDÓW I PRACOWNIKÓW,A CO MAJĄ POWIEDZIEĆ NORMALNI LUDZIE,KTÓRZY NIE MOGĄ PRZYJECHAĆ Z KILOFAMI I STYLISKAMI DO STOLICY ŻEBY POGROZIĆ RZĄDOWI,PRACOWALI ICH FIRMY UPADŁY W WYNIKU RZĄDÓW NIERZĄDU I TERAZ NIE MAJĄ ZA CO JEŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizela Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: 158.194.194.* 12.11.03, 12:00 a czemu nie moga? zrobmy sobie strajk przeciwko dopłacaniu do czarnych dziur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.atl.client2.attbi.com 11.11.03, 02:09 jezeli gornicy sa tak solidarni w walce o pieniadze z doplat calego narodu to niech beda solidarni dla siebie i jezeli nie chca zwolnien to niech obniza swoje godziny pracy oczywiscie w ramach tego samego funduszu.czyli niech podziela sie miedzy soba.dokad bedzie caly narod do nich doplacal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryku [...] IP: 217.153.159.* 11.11.03, 05:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.proxy.aol.com 11.11.03, 06:23 ...a wegla w europie bedzie brakowac ...sooonnnn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.net.autocom.pl 11.11.03, 08:02 górnicy, pieszczoszki komunizmu, znów na nasz koszt. A kasy chorych to likwidowano nie po to, zeby "było lepiej", tylko żeby sie dorwać do zwalnianych stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik Wszystki tym co jest im ciepło IP: *.opa-carbo.com.pl 11.11.03, 08:08 Masz racje,ale siedzisz teraz wygodnie w ciepełku i co kaloryferki grzeją?!A może to na gaz?!Co? prądem?!Nie opłaca się ,to wsadż sobie w d...te komentarze jak masz tylko tyle do powiedzenia nieuku!A od Naszej roboty wara!Chyba,że chcesz się zamienić i pobrudzić te sliczne rączki 900 metrów pod ziemią?Boisz się?Nie ma czego,tylko czasami wybucha metan,tąpie,tylko czasami trzeba patrzeć na spalone ciała swoich kolegów!Zobacz ile to kosztuje...życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek2 Re: Wszystki tym co jest im ciepło IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 08:36 Gość portalu: Górnik napisał(a): > Masz racje,ale siedzisz teraz wygodnie w ciepełku i co kaloryferki grzeją?!A > może to na gaz?!Co? prądem?!Nie opłaca się ,to wsadż sobie w d...te komentarze > jak masz tylko tyle do powiedzenia nieuku!A od Naszej roboty wara!Chyba,że > chcesz się zamienić i pobrudzić te sliczne rączki 900 metrów pod ziemią?Boisz > się?Nie ma czego,tylko czasami wybucha metan,tąpie,tylko czasami trzeba > patrzeć na spalone ciała swoich kolegów!Zobacz ile to kosztuje...życie! I znów odzywa się stereotyp, latami chodowany przez górników, że ich praca jest tak niebezpieczna. Jak chcieliście matoły zlikwidować energetykę jądrową to wasz profesorek usilnie wmawiał; nasze górnictwo jest bezpieczne, ze więcej wypadków jest na budowach , itd. Teraz wyciągacie ten argument by wypijać ostatnie soki z umęczonego narodu. Najwyższy czas skończyć z komunistycznymi przywilejami dla tej grupy. A co do węgla, to dużo taniej byłoby zaimportować z Ukrainy. Czekamy na silną władzę która przepędzi tą górniczą pijawkę naszych pieniędzy. Może PO i PiS, może Pan Lepper wam dokopie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Pompa cieplna to jest rozwiązanie IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 11.11.03, 08:44 W krajach skandynawskich powszechnie stosuje się pompy cieplne. Kosztuje on ok. 30 tys. zł i w lecie daje klimę a w zimie ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Wszystki tym co jest im ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 19:40 Weźcie sobie za darmo te kopalnie i wydobywajcie węgiel. Żyjcie z tego i nie zabierajcie mi moich pieniędzy na wasze utrzymanie. Węgiel można kupić kilka razy taniej w Chinach czy na Białorusi lub Ukrainie. Jak ci się opłaca, to żyj z węgla, ale na SWÓJ rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wszystki tym co jest im ciepło 11.11.03, 23:37 Gość portalu: Górnik napisał(a): > Masz racje,ale siedzisz teraz wygodnie w ciepełku i co kaloryferki grzeją?! Ciepło jak cholera. Ogrzewam gazem ;) > A > może to na gaz?!Co? prądem?!Nie opłaca się ,to wsadż sobie w d...te komentarze > jak masz tylko tyle do powiedzenia nieuku!A od Naszej roboty wara!Chyba,że > chcesz się zamienić i pobrudzić te sliczne rączki 900 metrów pod ziemią?Boisz > się?Nie ma czego,tylko czasami wybucha metan,tąpie,tylko czasami trzeba > patrzeć na spalone ciała swoich kolegów!Zobacz ile to kosztuje...życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaproszenie Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 08:49 Nie jestem Ślązakiem, ale tutaj mieszkam ze względu na prace(nie związana z górnictwem)Wielokrotnie słyszałem jak to się pracuje na kopalni(trzech leży jeden robi)szkoda mi tych ludzi, ale co z innymi grupami zawodowymi? A jak zwalniają pielęgniarki to co? Jak zamykają nam odziały i szpitale to kto dofinansowuje? Proponuje zaprosić jedną panią z Wielkiej Brytani, on wie jak rozmawiać z górnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robinhud A ja nie chcę płacić podatków na górnicze 14-tki i IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 08:59 nagrody barbórkowe. Ja k... nie mam 14-tek i nagród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kKropidło Re: A ja nie chcę płacić podatków na górnicze 14- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 12:46 Ja też nie chcę, ale jakieś kutafony głosowały na SLD, a te buce boją się każdego kto mocniej tupnie. Rozdadzą pieniądze i majątek skarbu państwa, rozpieprzą gospodarkę, oddadzą władzę na 15 minut, przeczekaja w krzakach, a potem zmienią nazwę swojej partyjki, obiecaja poprawę.... i znowu jakieś łatwowierne frajerzyny ich wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOP Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 18:37 A akcje TEPSY miały nie iść na dofinansowanie kompanii, tak mówili prominentni przedstawiciele rządu, zaś gazety pisały, że w taki sposób nastąpi dofinansowanie Kompanii. komu tutaj wierzyć ... dalej prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Zgodnie z zasada indukcji IP: *.chello.pl 11.11.03, 18:46 jeżeli udowdniono ,że prawdziwe dla n+1 , tzn. prawdziwe dla dowolnego "n" należacego do Kampanii Węglowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Kompania Węglowa została dofinansowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 19:36 400 mln zł, to ponad 1 zł na jednego ubezpieczonego w Narodowym Funduszu Zdrowia miesięcznie. Byłaby to znacząca kwota w budżecie w przychodniach i praktykach lekarskich w podstawoej opiece zdrowotnej. Na górników pieniądze są. Zobaczymy jak będą górnicy leczyć ludzi po nowym roku. Lekarze powyjeżdżają do Szwecji lub gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed. Re: Brawo IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 23:12 Pozostałym wypada zareagować w podobny sposób łopatami, strzykawkami bądź z niemiecka tzw. kultywatorami. Prosta i efektywna droga do zmniejszenia biedy w kraju ;-((. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kompania Węglowa została dofinansowana 11.11.03, 23:24 Gość portalu: qqq napisał(a): > Po raz n+1! Węglowi baronowie muszą przecież z czegoś żyć! Odpowiedz Link Zgłoś