antyprawak 23.01.09, 18:25 Gaśnie mój entuzjazm dla Czumy. Jeśli jego koleszką jest Mikke a sam jest za legalizacją broni, to ja dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoil44elwer Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 23.01.09, 18:30 Monarchista i liberał JKM, gościem A Czumy(organizatora wysadzeń pomników sprzed lat?!Anarchista(z 1970) i monarchista w jednym teraz stoją domu(Pałacu Namiestnikowskim). Odpowiedz Link Zgłoś
city_blue Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 23.01.09, 18:39 Panu Dzumie juz dziekujemy. Czy tzw. Premier nie sprawdził,ze kolega p. Dzumy jest Korwin Mikke? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 23.01.09, 18:42 Syn księżniczki Andrzej Cz(skazany za próbę zamachu terrorystycznego czyli anarchista te5rrorysta) i liberał monarchista,git friendy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:41 które wam się nie podobają, możecie zarzucić JKM lub Czumie? Czy któryś z nich popełnił jakiś czyn niegodny? Może wreszcie zaczniemy oceniać ludzi pod kątem przyzwoitości i zasad moralnych? Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:46 Pana Mikke oceniam pod względem etycznym negatywnie: www.dziennik.pl/polityka/article56266/Korwin_Mikke_obraza_niepelnosprawne_dzieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:51 "Tej wyjątkowo niesmacznej sceny z prawyborów we Wrześni nie zarejestrowały żadne kamery. Mimo to DZIENNIKOWI udało się ją zrekonstruować." Hahaha! Dzielny DZIENNIK! Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:54 Z czego się śmiejesz? Sam z siebie się śmiejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:56 les.vacances napisała: > Z czego się śmiejesz? Przecież zacytowałem, z czego się śmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:57 Tak, jak myślałam - sam z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:01 les.vacances napisała: > Tak, jak myślałam - sam z siebie. No ok, z ciebie też się śmiałem, nie tylko z DZIENNIKA. Z ciebie dlatego, że tak gładko przełykasz artykuł, który nawet we wstępie zaznacza, że "udało im się zrekonstruować"... Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:02 Ja przy tym byłam obecna. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:08 Dlaczego? Bo mnie śmieszą dzielne "rekonstrukcje" dokonane ustami przedstawicielki Partii Kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:10 pl.wiktionary.org/wiki/EOT Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:58 Na łamach "ANGORY"w swych autorskich felietonach głosi bardziej szokujące poglądy.Np:by poprawić zdrowotność Polaków należy zlikwidować społeczną(publiczną)służbę zdrowia.Że na Polskę powinna w formie kary boskiej spaść zaraza.Jeżeli Panbóczek by nie chciał tego zrobić,należy ją wprowadzić(tj zarazę-eutanazję)siłami państwowymi!? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 No to są właśnie jego poglądy 23.01.09, 19:15 A praktyka? Co złego zrobił? Nie identyfikuję się z jego poglądami, żeby było jasne, natomiast w ramach wolności słowa, nie odmawiam nikomu prawa do własnego zdania. Na marginesie JKM jest nie groźny - skrajna prawica, można go co najwyżej potraktować jako folklor polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: No to są właśnie jego poglądy 23.01.09, 19:18 > jasne, natomiast w ramach wolności słowa, nie odmawiam nikomu prawa do własnego > zdania Zoil44elwerowi też tego prawa nie odmawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: No to są właśnie jego poglądy 23.01.09, 19:23 les.vacances napisała: > > jasne, natomiast w ramach wolności słowa, nie odmawiam nikomu > prawa do własnego > > zdania > > Zoil44elwerowi też tego prawa nie odmawiasz? Ja jestem anarchistą a moja wiara to Che Guevara.Ale JKM liberałem będącym jednocześnie monarchistą,katolickim dewotem i wyznawcą wolnoamerykanki czyli prawa dżungli(tylko silny,bogaty,zdrowy ma prawo przeżyć i żyć). Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:18 zoil44elwer napisał: głosi bardziej szokujące > poglądy.Np:by poprawić zdrowotność Polaków należy zlikwidować > społeczną(publiczną)służbę zdrowia. Dla wyznawcy religii socjalizmu, to rzeczywiście szokujące. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:04 ale czy nie wydaje Ci się, że takie "integracje" to eksperymenty na dzieciach niepełnosprawnych? Czy ktoś rozsądny zaręczy, że dziecko niepełnosprawne, otoczone pełnosprawnymi o różnych temperamentach i cechach osobowych nie będzie narażone na przykrości z ich strony? Inna sprawa, czy odmawiasz JKM prawa wyboru? On nie chce i nie pośle dziecka do takiej klasy, wolno mu czy nie wolno? Następna rzecz, czy Ty zdecydowałabyś się posłać dziecko do klasy, o której wiadomo, że jest w niej połowa uczniów nadpobudliwych (ADHD), skłonnych do agresji i mających już kontakty z organami ścigania? Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:05 Nie odmawiam mu żadnego prawa. Ale ja mam prawo nazwać go chamem i bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:08 les.vacances napisała: > Nie odmawiam mu żadnego prawa. Jak to nie odmawiasz? Przecież JKM właśnie wtedy o to prawo się upomniał. Aby można było posłać dziecko do takiej szkoły, jakiej chcesz, a nie takiej, jakiej wybiorą socjalfaszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:09 Bzdura. W Polsce od dawna nie ma rejonizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:16 No popatrz, a parcie na "integrację" jest i to spore. Liberałowie nie tolerują przymusu. To wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 23.01.09, 19:19 Czytaj ze zrozumieniem - Mikke może posłać dziecko do takiej szkoły, do jakiej chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Ostro, ale masz rację 23.01.09, 19:19 les.vacances napisała: > Ale ja mam prawo nazwać go chamem i bucem. -------- Oczywiście, wolno Ci :) Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: Ostro, ale masz rację 23.01.09, 19:21 Przepraszam :-) Ale "liberałowie" z UPR-u maja taką nieliberalną cechę, że najchętniej eliminowaliby inne poglądy od własnych :-) A o Korwinie-Mikke mam podobne zdanie do Twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Ostro, ale masz rację 23.01.09, 21:41 les.vacances napisała: > Ale "liberałowie" z UPR-u maja taką nieliberalną cechę, że > najchętniej eliminowaliby inne poglądy od własnych :-) Wymyśliłaś to sobie, albo powtarzasz bezmyślnie za mediami. W takim razie powstaje pytanie, co jeszcze w tym wątku sobie wymyśliłaś, albo powtórzyłaś za mediami. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Fakt, JKM jest impulsywny, 25.01.09, 16:33 tadeusz_ski.51 napisał: > ale czy nie wydaje Ci się, że takie "integracje" to eksperymenty na dzieciach > niepełnosprawnych? Czy ktoś rozsądny zaręczy, że dziecko niepełnosprawne, > otoczone pełnosprawnymi o różnych temperamentach i cechach osobowych nie będzie > narażone na przykrości z ich strony? Inna sprawa, czy odmawiasz JKM prawa > wyboru? On nie chce i nie pośle dziecka do takiej klasy, wolno mu czy nie wolno > ? > Następna rzecz, czy Ty zdecydowałabyś się posłać dziecko do klasy, o której > wiadomo, że jest w niej połowa uczniów nadpobudliwych (ADHD), skłonnych do > agresji i mających już kontakty z organami ścigania? ? Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:09 Zamiast powtarzać brednie za dziennikiem, zastanów się kto wszczął tę awanturę i po co. A potem dowiedz się jak JKM traktuje niepełnosprawne dzieci i porówniaj to do traktowania ich przez takich lewaków jak np. Nanczas. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:12 > Zamiast powtarzać brednie za dziennikiem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=90262512&a=90264275 Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 19:26 No i...? Chyba nie myślisz, że jak tam byłaś, to wszystko wiesz i automatycznie oznacza, że masz rację i mamy się Ciebie słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 21:44 d82 napisał: > No i...? > Chyba nie myślisz, że jak tam byłaś, to wszystko wiesz Trudno powiedzieć, czy była. Gdyby była, to podałaby własną relację zamiast cytować cudzą z gazety. A cytowana sama przyznaje, że jest "odtworzeniem wydarzeń" (z ust osoby zainteresowanej)... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: A co, oprócz poglądów, 23.01.09, 18:54 Mikke z przyzwoitością i zasadami niewiele ma wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro No właśnie... 23.01.09, 22:53 Co można zarzucić A.Czumie, czyżby to, że ta wielopokoleniowa rodzina zawsze walczyła o wolność i niepodległość Polski na przestrzeni wieków... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Właśnie poglądy... 24.01.09, 14:12 ...decydują o postępowaniu polityka, zwłaszcza, jeżeli jest on osobiście uczciwy. O poglądach Czumy za dużo nie wiem, poza tym, że podobno ma hopla nt dostępu do broni. Ale o ustawach nie on będzie decydował. O poglądach JKM wiem tyle, że uważam go za politycznego świra, którego od jakiejkolwiej władzy należy trzymać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Właśnie poglądy... 24.01.09, 21:50 indris napisał: > O poglądach JKM wiem tyle, że uważam go za politycznego świra, > którego od jakiejkolwiej władzy należy trzymać z daleka. Kolejny, który widzi świra, ale nie potrafi tego uzasadnić... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: A co, oprócz poglądów, 24.01.09, 16:36 > które wam się nie podobają, możecie zarzucić JKM lub Czumie? Czy któryś z nich > popełnił jakiś czyn niegodny? Może wreszcie zaczniemy oceniać ludzi pod kątem > przyzwoitości i zasad moralnych? Ale dlaczego nie mamy oceniać pod kątem poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 23.01.09, 18:43 antyprawak napisał: > Gaśnie mój entuzjazm dla Czumy. Jeśli jego koleszką jest Mikke a sam > jest za legalizacją broni, to ja dziękuje. A co jest złego w legalizacji broni? Co jest złego w kontaktach z Mikkem? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Ideały ideałami, ale parciu na szkło Mikke musi 23.01.09, 19:02 ulżyć :) Mówiąc LPRowskim językiem, komusza jaczejka ma d***kratyczny sabat (po polsku: minister sprawiedliwości jest zaprzysięgany) - i Mikke w tym znienawidzonym spektaklu uczestniczy, bo jakaś kamera go tam może uchwycić :) Kolejny przykład starcia "ideałów" korwiniątek z rzeczywistością :D Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: jak wspólny start w wyborach z LPR? ;) /n 23.01.09, 19:17 Egzaktly. Jeszcze potem przygłupy się tłumaczą, że z tego miziania się z LPR nic, ale to nic nie wynika, żeby ich przypadkiem z LPR nie kojarzyć :D Komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: jak wspólny start w wyborach z LPR? ;) /n 23.01.09, 19:26 UPR i LPR to sztandarowi fanatycy(Dewoci)katolicyzmu,to ich łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: jak wspólny start w wyborach z LPR? ;) /n 23.01.09, 19:29 UPR demonstrowało na ulicy razem z NOPem i ONRem a na dodatek "UPR TV" promuje, Jerzego Roberta Nowaka czy Michalkiewicza, tażke nie ma wątpiwości co do ich oszołomstwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: jak wspólny start w wyborach z LPR? ;) /n 23.01.09, 19:30 Spokojnie.JKM byl tam obecny jako ekonomiczny doradca,ekspert wodzusia wszechwolakow. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 19:24 przecież korwin to kompletny świr. Nie podoba mi się ten Czuma Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 19:45 Poza znajomością jeszcze wiele wspólnych przekonań i poglądów. Tusk tą nominacją zrobił ukłon w stronę katolickiej prawicy czyli pewnie będą wcześniejsze wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte podobało mi się, jak załatwiał Kurskiego i Mul. 23.01.09, 19:56 ale mamy w tej chwili ministra sprawiedliwości, który: jest zwolennikiem kary śmierci popiera CAŁKOWITY zakaz aborcji chce swobodnego dostępu do broni przyjaźni się z największym trucicielem w Polsce, czyli z wiadomo kim Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte zapomniałem - jest dewotem 23.01.09, 19:57 który uważa, że Kościołowi trzeba dać wszystko, czego ten zażąda Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: podobało mi się, jak załatwiał Kurskiego i Mu 23.01.09, 21:52 ponte_aronte napisał: > ale mamy w tej chwili ministra sprawiedliwości, który: > jest zwolennikiem kary śmierci No i dobrze. > popiera CAŁKOWITY zakaz aborcji Ok. > chce swobodnego dostępu do broni No i dobrze. > przyjaźni się z największym trucicielem w Polsce, czyli z wiadomo kim Chodzi o Tuska? On jest największym trucicielem idei liberalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 21:45 wujaszek_joe napisał: > przecież korwin to kompletny świr. Bo?... Uzasadnisz, czy powtórzysz kolejną formułkę za usłużnymi mediami? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 21:55 pamiętam jak lata temu był totalnym przeciwnikiem obowiązku wożenia gaśnicy w aucie. Ograniczało to jego wolność osobistą podobnie jak pasy bezpieczeństwa. Później już było tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 21:58 wujaszek_joe napisał: > pamiętam jak lata temu był totalnym przeciwnikiem obowiązku wożenia gaśnicy w > aucie. Ograniczało to jego wolność osobistą podobnie jak pasy bezpieczeństwa. No tak, a co w tym dziwnego? Jeśli ja jestem totalnym przeciwnikiem państwowego nakazu mycia zębów, to też jestem kompletnym świrem? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 21:59 Jeśli ja jestem totalnym przeciwnikiem państwowego > nakazu mycia zębów, A jest taki nakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:03 woda.woda napisała: > > Jeśli ja jestem totalnym przeciwnikiem państwowego > > nakazu mycia zębów, > > A jest taki nakaz? Na razie nie ma. Ale dałoby się go uzasadnić tak samo, jak "uzasadnione" są gaśnica i pasy w samochodzie. Podany przykład jest celowo absurdalny. Tak samo, jak absurdalny jest nakaz gaśnicy i pasów. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:05 > Na razie nie ma. No właśnie. To po co rozważać coś, czego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:07 woda.woda napisała: > > Na razie nie ma. > > No właśnie. To po co rozważać coś, czego nie ma? Powiedziałem ci. Jest to przykład tak samo absurdalny jak nakaz jazdy z gaśnicą i w pasach. Potrafisz uzasadnić któryś z tych nakazów? Są one równie głupie jak hipotetyczny nakaz mycia zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:09 Bredzisz. Piszesz o czymś czego nie ma a ja piszę o czymś, co jest. A jeźdź sobie bez pasów, gaśnicy i bez czego tam chcesz. Wolna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:12 woda.woda napisała: > Bredzisz. Piszesz o czymś czego nie ma a ja piszę o czymś, co jest. Bredzę oczekując od ciebie wyjaśnienia nakazu jazdy w pasach i z gaśnicą?... No faktycznie, oczekiwanie wyjaśnienia od ciebie można uznać za bredzenie... > A jeźdź sobie bez pasów, gaśnicy i bez czego tam chcesz. Prawo każe jeździć w pasach i z gaśnicą. Niestety, nie potrafisz uzasadnić tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:17 A po co ci uzasadniać, przecież ty wszystko (swoje) wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:24 woda.woda napisała: > A po co ci uzasadniać, przecież ty wszystko (swoje) wiesz. Łudziłem się, że rozumiesz, po co są te nakazy... Gdybyś miała rację, to nie opierałabyś się tak z przedstawieniem jej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:26 Szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:28 woda.woda napisała: > Szkoda mojego czasu. Jasne... Droczysz się już pół godziny i na to czasu ci nie szkoda. W tym czasie dawno byś już mogła przedstawić argumenty, gdybyś je miała. Ale nie masz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:02 obowiązkowe badania techniczne samochodu czy ubezpieczenie OC to też prawdziwy zamach na wolność osobistą. Przecież powinieneś mieć prawo do jeżdżenia bez hamulców i ubezpieczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:05 wujaszek_joe napisał: > obowiązkowe badania techniczne samochodu czy ubezpieczenie OC to też prawdziwy > zamach na wolność osobistą. Nie rozmydlaj tematu. Jak zakończymy o gaśnicy i pasach, to chętnie przejdę na OC również. A teraz zakończ to, co zacząłeś: co jest głupiego w proteście wobec nakazu jazdy w pasach oraz z gaśnicą. Albo inaczej: uzasadnij sensowność tych nakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:12 dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, gospodarka mniej traci na ofiarach wypadków drogowych. Gaśnica nie majątek, a mi uratowała samochód oraz pieniądze mojego ubezpieczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:16 wujaszek_joe napisał: > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, Dzięki obowiązkowi mycia zębów też by mniej wydawało na leczenie. Poza tym moje leczenie powinno być moją sprawą. > gospodarka mniej traci na > ofiarach wypadków drogowych. Dzięki obowiązkowi mycia zębów też by mniej traciła na wyjściach do dentysty w godzinach pracy. > Gaśnica nie majątek, Pasta też nie. > a mi uratowała samochód oraz pieniądze mojego ubezpieczyciela. To prywatna sprawa twoja i twojego ubezpieczyciela. Jak chcesz to je sobie woź, ale nie nakazuj tego innym. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:22 twoje leczenie nie jest do końca twoją sprawą skoro mamy publiczną służbę zdrowia, na podobnych zasadach jak inne rozwinięte kraje. Kiedyś nie było powszechnych ubezpieczeń zdrowotnych ani społecznych, ludzie byli wolni i mieli prawo zdychać w nędzy na zapalenie płuc. Korwin proponuje jakiś XIX wieczny kapitalizm i dla mnie to jest nie do zaakceptowania. Poza tym śmierdzi mi LPRem Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:45 wujaszek_joe napisał: > twoje leczenie nie jest do końca twoją sprawą skoro mamy publiczną służbę > zdrowia To prawda. Ale: 1) Tak samo możnaby uzasadnić nakaz mycia zębów. 2) Leczenie POWINNO być prywatną sprawą. > Kiedyś nie było powszechnych ubezpieczeń zdrowotnych ani społecznych, ludzie > byli wolni i mieli prawo zdychać w nędzy na zapalenie płuc. I jakoś nie zdychali aż tak masowo. A medycyna poszła do przodu, leki są tańsze, więc dlaczego teraz mieliby zdychać? > Korwin proponuje jakiś XIX wieczny kapitalizm To ten czas, kiedy USA rozwijały się najszybciej i z łatwością dogoniły lewicującą Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:23 wujaszek_joe napisał: > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, To nie jest takie pewne. Poza tym, dzięki obowiązkowi mycia zębów też by mniej wydawało na leczenie. A moje leczenie powinno być moją sprawą. > gospodarka mniej traci na > ofiarach wypadków drogowych. A co traci? > Gaśnica nie majątek, Pasta do zębów też nie. > a mi uratowała samochód oraz pieniądze mojego ubezpieczyciela. To prywatna sprawa twoja i twojego ubezpieczyciela. Jak chcesz, to woź sobie gaśnicę, ale nie zmuszaj innych do tego. Dla jasności: nawet bez nakazów, będę jeździć w pasach i myć zęby. Ale owe nakazy są po prostu głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:26 Przepraszam za podwójne wklejenie. Pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:27 nie ma za co, dwa razy se popisałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:26 > > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, > To nie jest takie pewne. Jasne, cały świat się myli, Korwin ma rację. > > gospodarka mniej traci na ofiarach wypadków drogowych. > A co traci? Wpływy z VATu, który przestanie płacić zubożona rodzina zabitego żywiciela. Jego pracodawca traci pracownika i musi przeszkolić nowego. Nie chce mi się szukać ale to są ogromne pieniądze, nieporównywalnie większe z materialnymi stratami typu skasowany samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:36 wujaszek_joe napisał: > > > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, > > To nie jest takie pewne. > Jasne, cały świat się myli, Korwin ma rację. Nie powiedziałem tego. Powiedziałem, że to nie jest takie pewne. Wprowadzono taki nakaz, bo rzekomo mniej wydaje się na leczenie. Czy ktokolwiek sprawdził, czy faktycznie mniej? Nie! Wobec tego argument jest wątpliwy. Ponadto, stoi w sprzeczności z twoim kolejnym - bo jeżeli nierozważny kierowca zginie zamiast zostać poważnie ranny, to leczenie trupa jest chyba tańsze od kilkumiesięcznej rehabilitacji? > > > gospodarka mniej traci na ofiarach wypadków drogowych. > > A co traci? > Wpływy z VATu, który przestanie płacić zubożona rodzina (...) To samo traci na każdym samobójcy. A przecież nie zabraniamy budowania domów wyższych niż dwa piętra? Samobójstwo jest sprawą prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:42 Skąd twoje przekonanie, że nikt nie sprawdził czy jazda w pasach się opłaca? leczenie trupa jest bardzo tanie, wystarczy worek foliowy i pogrzeb. teraz ty rozwadniasz temat o niskich domach dla samobójców. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 23.01.09, 22:50 wujaszek_joe napisał: > Skąd twoje przekonanie, że nikt nie sprawdził czy jazda w pasach się opłaca? Jeśli się mylę, to mi wskaż wyniki odpowiednich badań. > leczenie trupa jest bardzo tanie, wystarczy worek foliowy i pogrzeb. To brutalne, ale tak. Powiedziałem to w odpowiedzi na twój argument, że leczenie ofiar jazdy w pasach jest tańsze niż leczenie ofiar jazdy bez pasów. > teraz ty rozwadniasz temat o niskich domach dla samobójców. Nie, nie rozwadniam. To konsekwencja. Skoro chcesz ograniczyć liczbę ofiar śmiertelnych, to powinieneś zakazywać również budowania wysokich domów i zakazywać kąpieli w jeziorach. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 24.01.09, 21:46 Przepraszam za kolejną pomyłkę, ale poniższy tekst wkleiłem wczoraj w złym miejscu... ================= Zresztą mniejsza już o te argumenty dotyczące gaśnic i pasów. Nie to jest tutaj ważne i nie ma sensu chyba dyskutować o gaśnicach i pasach. Chciałem ci tylko pokazać jedną rzecz: Jestem w stanie zrozumieć, że uważasz owe nakazy za słuszne i usprawiedliwione. Nie zgadzam się kompletnie z twoją argumentacją i przedstawiłem swoją. Jak widzisz, ja również mam argumenty (dużo lepsze! :-D ). Więc nie nazywaj mnie i kogoś, kto podziela moje zdanie, "kompletnym świrem". My również mamy swoje racje, zupełnie odmienne od waszych, ale za to dobrze i konsekwentnie uzasadnione. UPRowcy nie są żadnymi "świrami" - to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 24.01.09, 09:22 wujaszek_joe napisał: > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, gospodarka mniej traci na> ofiarach wypadków drogowych. Bzdurny argument! Po wdrozeniu odpowiedniego nakazu, zakazu policjant moglby ustawic posterunek w McDonalds i walic mandaty tym co sie tam "zywia". Uzasadniajac, ze to w trosce o zdrowie i zycie obywatela. Tak jak i za pasy w samochodzie. Problem w tym, ze junkfoody to zrodlo wielkiej kasy i nikt nie bedzie sie liczyl z obywatelem lecz z wplywajacymi podatkami. Dlatego nie ma odpowiednich uregulowan pozwalajacych walic mandaty tym co sie tam "odzywuiaja" Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 24.01.09, 21:42 porannakawa20 napisała: > wujaszek_joe napisał: > > > dzięki pasom państwo wydaje mniej na leczenie, gospodarka mniej > > traci naofiarach wypadków drogowych. > > Bzdurny argument! > Po wdrozeniu odpowiedniego nakazu, zakazu policjant moglby ustawic posterunek w > McDonalds i walic mandaty tym co sie tam "zywia". To prawda, przyznaję rację PorannejKawie. Gdyby powodem było faktycznie to, że państwo chce wydawać mniej na państwowe leczenie, to powinno konsekwentnie zdelegalizować McDonalda, papierosy, nakazać myć zęby oraz nosić czapkę i szalik zimą. Brzmi głupio, prawda? Tak samo jak nakaz jazdy w pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 24.01.09, 00:00 Jazda w pasach nie jest jego osobista sprawa, tylko wpływa n bezpieczeństwo wszystkich użytkowników drogi. Oczywiście zamurowany mozdzek tego nie pojmie, bo trzeba wykonać proces zwany rozumowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 24.01.09, 21:44 oszolom-pl napisała: > Jazda w pasach nie jest jego osobista sprawa, tylko wpływa n > bezpieczeństwo wszystkich użytkowników drogi. Wyjaśnij proszę, jak zapięte pasy w samochodzie wpływają na INNYCH użytkowników drogi! Ja wiem, jak wpływają i o ile się nie mylę, dane statystyczne to potwierdzają: kierowcy zapięci w pasy czują się bezpieczniej, więc jeżdżą mniej ostrożnie. W efekcie ginie ich mniej, ale więcej jest ofiar wśród pieszych i rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 25.01.09, 14:11 Zapięte pasy utrzymują kierowcę i pasażerów na miejscu w wypadku np. gwałtownego hamowania, przez co prawdopodobieństwo utraty kontroli nad pojazdem jest mniejsze. Jak ograniczonym trzeba być, żeby tego nie rozumieć? > Ja wiem, jak wpływają i o ile się nie mylę, dane statystyczne to potwierdzają: > kierowcy zapięci w pasy czują się bezpieczniej, więc jeżdżą mniej ostrożnie. W > efekcie ginie ich mniej, ale więcej jest ofiar wśród pieszych i rowerzystów. Pie...sz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:25 oszolom-pl napisała: > Zapięte pasy utrzymują kierowcę i pasażerów na miejscu w wypadku np. > gwałtownego hamowania, przez co prawdopodobieństwo utraty kontroli > nad pojazdem jest mniejsze. Takich bzdur to nikt jeszcze przed tobą nie wymyślił. Pasy utrzymują w miejscu i łatwiej jest w nich opanować pojazd... Po uderzeniu w przeszkodę, oczywiście! > Jak ograniczonym trzeba być, żeby tego nie rozumieć? Jakim fantastą trzeba być aby wymyślać takie głupoty? Oszołom wymyśla po swojemu bzdury, a nawet słowem się nie zająknął, aby skomentować moją tezę opartą na rzeczowych przesłankach: pasy bezpieczeństwa => zbyt dobre samopoczucie kierowców => nieostrożna jazda => więcej ofiar wśród pieszych i rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:28 pasy bezpieczeństwa =& > #62; > zbyt dobre samopoczucie kierowców => nieostrożna jazda => więcej ofiar > wśród > pieszych i rowerzystów. Na pewno masz na to jakieś dowody - liczby, statystyki, badania. Dawaj je! Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:32 les.vacances napisała: > Na pewno masz na to jakieś dowody - liczby, statystyki, badania. > Dawaj je! Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, a zauważysz, że nazwałem to TEZĄ. Dowodów nie mam, mam natomiast sensowne przesłanki. A ty jakie masz aby uzasadnić OBOWIĄZEK jazdy w pasach? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:36 Dodam jeszcze, że statystyki (których nie potrafię faktycznie odnaleźć) PODOBNO potwierdzają wzrost liczby wypadków wśród pieszych i rowerzystów po wprowadzeniu nakazu jazdy w pasach. Nie będę jednak tego próbował udowodnić, bo odnalezienie statystyk sprzed ok. 20 lat jest faktycznie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:38 A ty jakie masz aby uzasadnić > OBOWIĄZEK jazdy w pasach? A gdzie piszę, że tak uważam? > Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, a zauważysz, że nazwałem to TEZĄ. To znaczy, że tak Ci się wydaje, ale możesz się mylić. Szkoda, bo myślałam, że to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:43 les.vacances napisała: > To znaczy, że tak Ci się wydaje, ale możesz się mylić. Szkoda, bo > myślałam, że to wiesz. Oczywiście, że mogę się mylić. Przedstawiłem jednak sensowną TEZĘ. Są w niej połączone skutkowo pewne sensowne przesłanki. Możesz podjąć z nimi dyskusję... Albo możesz chwalić nakaz jazdy w pasach nie rozumiejąc go. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:45 Mogłabym dyskutować z tezą, którą potrafiłbyś udowodnić. Jeśli nie umiesz udowodnić, jest to tylko Twoja wiara, a z wiarą nie dyskutuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:51 les.vacances napisała: > Mogłabym dyskutować z tezą, którą potrafiłbyś udowodnić. To tutaj to już dałaś popis pierwszej klasy! Chcesz dyskutować z czymś, co jest udowodnione?!?! Po co? Przecież jest już udowodnione! Z dowodem twierdzenia Pitagorasa też będziesz dyskutować? Uśmiałem się jak nigdy. > Jeśli nie > umiesz udowodnić, jest to tylko Twoja wiara, a z wiarą nie > dyskutuję. To nie wiara, ale przekonanie wynikające z sensownych przesłanek. Nawet nie próbowałaś podważyć mojego rozumowania. Więc w nakaz jazdy w pasach po prostu wierzysz, tak? Nawet nie rozumiejąc, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 11:10 > To nie wiara, ale przekonanie Wiara to przekonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 11:19 les.vacances napisała: > > To nie wiara, ale przekonanie > > Wiara to przekonanie. Skoro już tak ładnie mnie cytujesz, to szkoda, że wycinasz ważną część mojej wypowiedzi. Napisałem: "To nie wiara, ale przekonanie wynikające z sensownych przesłanek". Jak tniesz, to rób to uczciwie! Widzisz różnicę pomiędzy moją dyskusją a twoją? Ja uzasadniam, ty nie. Ja (czasami) nie mam dowodów, ale mam przesłanki i przemyślenia, ty nie masz ani dowodów, ani przemyśleń. A to ty mnie oskarżasz o WIARĘ! Przezabawne! Ale ja to rozumiem. Przez 20 lat wbijano ci do głowy, że pasy muszą być. Jak pojawia się gość, który uzasadnia, że to bzdura, to rodzi to wewnętrzny opór. Nie do końca potrafisz sobie wyjaśnić źródło tego oporu, ale wiesz, że jest on słuszny... Ja też to miałem kiedyś. Ale odrzuciłem dogmaty i mi przeszło - staram się myśleć otwarcie, a nie tylko według wytycznych wbijanych nam do głów. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 11:27 Bredzisz. Podajesz jakąś tezę, którą popierasz tylko stwierdzeniami "tak mi sie wydaje" a następnie sam siebie oceniasz, że to, co Ci się wydaje jest sensowne. Dla Ciebie jest sensowne, dla innych nie. Mnie pasy uratowały życie. I pewnie nie tylko mnie, ale też rowerzyście, który zajechał drogę. To WIEM. Nie > do końca potrafisz sobie wyjaśnić źródło tego oporu Psychoanalityk z bożej łaski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 11:42 les.vacances napisała: > Bredzisz. Podajesz jakąś tezę, którą popierasz tylko > stwierdzeniami "tak mi sie wydaje" No i znowu fałszujesz. Nie napisałem, że "tak mi się wydaje", lecz uzasadniłem to podając związek przyczynowo-skutkowy. Nie podjęłaś z nim nawet dyskusji, a mnie oskarżasz o "bredzenie". Nie masz żadnych argumentów, a ja mam. To jest ta różnica. > Mnie pasy uratowały życie. I pewnie nie tylko mnie, ale też > rowerzyście, który zajechał drogę. To WIEM. Co do ocalenia twojego życia - w tej dyskusji nie ma to znaczenia, bo rozmawiamy o tym, jak rzekomo twoje pasy zabezpieczają POSTRONNE osoby przed twoją nierozwagą. Twoje życie jest twoją prywatną sprawą, możesz z nim robić co chcesz. A co do rowerzysty - nie, tylko ci się WYDAJE, że uratowały mu życie. Nie wiesz co by było, gdybyś pasów nie miała zapiętych - być może to samo. Dostosowujesz obserwacje do dwojej wiary i tyle. Poza tym sama mówisz, że zajechał ci drogę, więc o co chodzi? Powtórzę: pasy w samochodzie to prywatna sprawa kierowcy. A na pewno tysiące istnień by można uratować zakazując w ogóle jazdy samochodem. A jednak nie zakazujemy, prawda? > Psychoanalityk z bożej łaski :-) Żaden psychoanalityk. Jestem człowiek, który też miał tak, jak ty teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:29 > łatwiej jest w nich opanować pojazd... Po uderzeniu w przeszkodę, > oczywiście! Kiedy już będzie Cię stać na samochód, pogadamy. > skomentować moją tezę opartą na rzeczowych przesłankach: A mnie Stasiu z Malborka mówił, że od wody święconej krowa więcej mleka daje. Też miał rzeczowe przesłanki. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:34 oszolom-pl napisała: > > łatwiej jest w nich opanować pojazd... Po uderzeniu w przeszkodę, > > oczywiście! > Kiedy już będzie Cię stać na samochód, pogadamy. Nie chcesz tego kontynuować? Rozumiem, możesz co najwyżej jeszcze bardziej się wygłupić. > A mnie Stasiu z Malborka mówił, że od wody święconej krowa więcej > mleka daje. Też miał rzeczowe przesłanki. Tak myślałem, że nawet nie zrozumiesz co to są rzeczowe przesłanki. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:36 > > Kiedy już będzie Cię stać na samochód, pogadamy. > > Nie chcesz tego kontynuować? Rozumiem, możesz co najwyżej jeszcze bardziej się > wygłupić. Oczywiście, że nie chcę. Mam dyskutować o jeździe samochodem z kimś, kto samochodem nigdy nie jechał (bo gdyby jechał, nie pie...łby od rzeczy, że pasy trzymają na miejscu tylko w momencie zderzenia). > Tak myślałem, że nawet nie zrozumiesz co to są rzeczowe przesłanki. Stasiu miał rzeczowe i Ty masz rzeczowe. Your problem being? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:41 oszolom-pl napisała: > > Nie chcesz tego kontynuować? Rozumiem, możesz co najwyżej jeszcze > > bardziej sięwygłupić. > Oczywiście, że nie chcę. Mam dyskutować o jeździe samochodem z kimś, kto > samochodem nigdy nie jechał No i jak zwykle sobie wymyślasz. Na twoje chore wymysły nie będę już poświęcał czasu. Są one problemem twoim i twojej rodziny, nie moim. > nie pie...łby od rzeczy, że pasy > trzymają na miejscu tylko w momencie zderzenia). Tobie owe umiejętności nie przeszkadzają chrzanić o tym, że twoje pasy ocalają życie innym... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Re: mam nadzieję że łączy ich tylko przyjaźń 26.01.09, 10:46 > No i jak zwykle sobie wymyślasz. Dorośniesz, będzie Cię kiedyś stać, kupisz samochód, w nagłej potrzebie zahamujesz gwałtownie, włączy się BAS, bez pasów rozwalisz sobie nos o kierownicę, zobaczysz, jak to jest. Jeśli będziesz miał szczęście, tylko wylądujesz w rowie. Jeśli nie będziesz miał szczęścia, przed wylądowaniem w rowie zabijesz lub okaleczysz pieszego, rowerzystę, swoich pasażerów lub siebie. Oczywiście nie będziesz miał dość honoru, żeby tu przypełznąć i przeprosić, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 19:57 szczególnie jak widzę jak się Hołda z Zollem na wizji miotają, że to nie ich kandydatury zostały wybrane. Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 20:00 Kiedy Zoll "się miotał"? On nigdy sie nie miota, to bardzo spokojny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:01 les.vacances napisała: > Kiedy Zoll "się miotał"? On nigdy sie nie miota, to bardzo spokojny > człowiek. Uwazam ze to dobry wybor. Jest opanowany i nie da sie prowokowc zadnej ze stron sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:02 > Uwazam ze to dobry wybor. Czas pokaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:04 woda.woda napisała: > > Uwazam ze to dobry wybor. > > Czas pokaże :) Jaka ty jestes dyplomatyczna dzisiaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:07 Poważnie mówię. Bardzo bym chciała, aby Andrzejowi Czumie się udało doprowadzić ten bajzel do jakiego takiego porządku. Ale nie mam tej pewności, czy mu sie uda - przy całym szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:48 Korwin Mikke w Palacu , ciekawe ,ze oszolom ,populista, sep polityczny ,truchlo komunistyczne ,tak latwo odnajduje sie na wspolczesnej scenie politycznej Polski ,w polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:53 karbat napisał: > Korwin Mikke w Palacu , > ciekawe ,ze oszolom, Potrafisz uzasadnić? > populista, Populistą nazywasz tego, co od lat konsekwentnie mówi rzeczy niepopularne wśród ludu?... Nie żartuj. > sep polityczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 23:02 co ci udowodnic ,jak biegal po wskazowki do wojewodzkiego komitetu PZPR w krakowie ,bedac szefem SD w Krakowie - siostrzanej partii PZPR ? . populizm JKM, hasla ,postulaty nacechowane rasizmem ,oderwane od rzeczywistoci .O jego pochwalach monarchistycznych nie musze wspominac . Moze docieraja do ciebie jego proste prawdy na spowczasami skomplikowane problemy . To elokewntny dupek jakich malo . Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany zakończenie? 23.01.09, 23:09 Zresztą mniejsza już o te argumenty dotyczące gaśnic i pasów. Nie to jest tutaj ważne i nie ma sensu chyba dyskutować o gaśnicach i pasach. Chciałem ci tylko pokazać jedną rzecz: Jestem w stanie zrozumieć, że uważasz owe nakazy za słuszne i usprawiedliwione. Nie zgadzam się kompletnie z twoją argumentacją i przedstawiłem swoją. Jak widzisz, ja również mam argumenty (dużo lepsze! :-D ). Więc nie nazywaj mnie i kogoś, kto podziela moje zdanie, "kompletnym świrem". My również mamy swoje racje, zupełnie odmienne od waszych, ale za to dobrze i konsekwentnie uzasadnione. UPRowcy nie są żadnymi "świrami" - to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 23:14 karbat napisał: > co ci udowodnic ,jak biegal po wskazowki do wojewodzkiego komitetu > PZPR w krakowie No skoro chcesz... Chociaż mnie bardziej interesują idee niż osobowość człowieka lub jego historia. > populizm JKM Powtarzam: jaki populizm? Populizmem nazywasz głoszenie idei, które nie podobają się ludowi? Ty nie rozumiesz tego słowa! > hasla ,postulaty nacechowane rasizmem To się nazywa wolność słowa. Nawiasem mówiąc - kibicując Polakom na meczach futbolowych jesteś nacjonalistą... > ,oderwane od rzeczywistoci Jeśli rzeczywistość jest obrzydliwa, to jakie mają być idee? Takie same jak owa rzeczywistość? > O jego pochwalach monarchistycznych nie musze wspominac . No i co w tym złego lub nierozsądnego? Wiesz chociaż, dlaczego on popiera monarchię, czy po prostu nie pasuje to do twoich wyobrażeń wbitych do głowy w szkole? > To elokewntny dupek jakich malo . To inwektywa a nie argument. Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: A mnie rośnie entuzjazm do Czumy 23.01.09, 22:52 woda.woda napisała: > Poważnie mówię. Bardzo bym chciała, aby Andrzejowi Czumie się udało > doprowadzić ten bajzel do jakiego takiego porządku. Ale nie mam tej > pewności, czy mu sie uda - przy całym szacunku. Mam podobne oczekiwania co do Czumy. Jesli mu sie nie uda to polski sejm zostanie zalany kolejnymi komisjami sledczymi. Pozdrawiam i zycze udanego weekendu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin "Demoniczny" JKM. A jak boli lewactwo ;) Wiem 24.01.09, 00:36 czemu boli bo kazdy lewak ma za malo wiedzy, mozgu itp. zeby z nim w jakikolwiek spor wejsc :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl Straszliwie przerażający wujcio wariatuńcio i jego 24.01.09, 01:24 demoniczna kanapa, a na niej korwiniątek sześć. Just shat me pants. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 11:11 UPR to właśnie obwieściło. PS Czy tych solidaruchów do reszty pogięło !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 11:15 Platforma mieniąca się jako partia liberalna weżmie do swego rządu prawdziwego(aż nadto)liberała i monarchistę(?!)JKM? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 13:02 UPR ma wesprzeć kadrowo PO, bo u Tuska to już sama rezerwa rezerwy. (Paru z d. ZChN i KLD, po jednym z Samoobrony i LPR i kilku ucienikierów z PiSdy). Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 13:32 NIE WIERZE !!! TUSK , jesli to prawda - opamietaj sie ! ,poki pora . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-pl A ja będę dalajlamą. 24.01.09, 14:12 Poza tym myślę, że Mikke nie zgodzi się na nic niżej, niż Jewo Impieratorskoje Wielicziestwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 15:14 oszolom-pl napisała: > Poza tym myślę, że Mikke nie zgodzi się na nic niżej, niż Jewo Impieratorskoje > Wielicziestwo ;) > Giertych też wraca do rządu ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 16:21 kabareciarzy czekaja dobre czasy , nie musza sie wysilac , wystarczy ,ze beda cytowac zlote mysli niejakiego Korwina Mikke . Znowu w katolandzie beda sie obrazac jak prasa zachodnia bedzie cytowac ,komentowac tym razem ministra Korwina Mike . Czy Polska z Gowiewskimi , Korwinami Mikke , Kaczynskimi ,Rydzykami , Ziobrami jest jeszcze do uratowania .... lepszych elit polityczno-spolecznych nie wybraliby dla Polki nawet jej wrogowie . Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: J.K.-M. będzie wieministrem ! 24.01.09, 16:39 karbat napisał: > kabareciarzy czekaja dobre czasy , nie musza sie wysilac , > wystarczy ,ze beda cytowac zlote mysli niejakiego Korwina Mikke . > Znowu w katolandzie beda sie obrazac jak prasa zachodnia bedzie > cytowac ,komentowac tym razem ministra Korwina Mike . > > Czy Polska z Gowiewskimi , Korwinami Mikke , > Kaczynskimi ,Rydzykami , Ziobrami jest jeszcze do uratowania .... > lepszych elit polityczno-spolecznych nie wybraliby dla Polki nawet > jej wrogowie . Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Co tam robił ten pajac? bt 24.01.09, 23:44 Przecież JKM to MONARchista a Czuma to syn ruskiej księżniczki.Pałac prezydencki,dawniejszy Pałac Namiestnikowski(carski)więc potomek carskiej księżniczki i monarchista byli w odpowiednim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Co tam robił ten pajac? bt 25.01.09, 10:13 Jak dla mnie, to pajacem jest ten, co rzuca takie gołosłowne sądy i nie potrafi ich uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: J.K.-M. będzie wiceministrem ! 25.01.09, 14:29 Słuszną linię ma nasza partia ! PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
ich.bin.danziger Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 25.01.09, 14:38 Korwin zmienił przeciwnika: www.youtube.com/watch?v=V5U0oRI15dw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 25.01.09, 17:15 ich.bin.danziger napisał: > Korwin zmienił przeciwnika: > www.youtube.com/watch?v=V5U0oRI15dw&feature=related Jak na swym blogu napisała J Senyszyn:Mikke się skorwił(?!). Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 25.01.09, 16:48 Już się wydało.JKM do Pałacu Prezydenckiego,jako przyjaciela,prawie wujka rodziny Czumów,zaprosił syn A Czumy Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Mikke w pałacu na zaprzysiężeniu Czumy 25.01.09, 18:09 zoil44elwer napisał: > Już się wydało.JKM do Pałacu Prezydenckiego,jako przyjaciela,prawie wujka > rodziny Czumów,zaprosił syn A Czumy Dobrze, że Korwin znowu się nożem nie zranił ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Zadziwia mnie krytyka 29.01.09, 09:41 z jaką tu, wśród zagorzałych zwolenników PO spotyka się JKM? Przecież to liberał konserwatysta... Czyżby różnice programowe między UPR i KLD były aż tak wielkie? Tusk nie wyrzekł się swoich poglądów, więc jak to u Was? Obawiacie się prawdziwego liberalizmu, czy kwestionujecie liberalizm Tuska?? Czy ja mam bronić liberalizmu? Przecież przypisywano mi tutaj marksizm, socjalizm, czerwoną plagę... A może tak przejdźmy na grunt rozsądku i rozmawiajmy o programie gospodarczym zamiast o incydentach? W kontekście zaproszenia JKM przez Czumę, nieśmiało przypominam, że Korwin tez jest zwolennikiem szerokiego dostępu społeczeństwa do broni palnej i samoobrony w każdy możliwy i dostępny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Zadziwia mnie krytyka 30.01.09, 13:41 tadeusz_ski.51 napisał: > z jaką tu, wśród zagorzałych zwolenników PO spotyka się JKM? Przecież to libera > ł > konserwatysta... Czyżby różnice programowe między UPR i KLD były aż tak wielkie > ? > Tusk nie wyrzekł się swoich poglądów, więc jak to u Was? Obawiacie się > prawdziwego liberalizmu, czy kwestionujecie liberalizm Tuska?? Czy ja mam broni > ć > liberalizmu? Przecież przypisywano mi tutaj marksizm, socjalizm, czerwoną > plagę... A może tak przejdźmy na grunt rozsądku i rozmawiajmy o programie > gospodarczym zamiast o incydentach? > W kontekście zaproszenia JKM przez Czumę, nieśmiało przypominam, że Korwin tez > jest zwolennikiem szerokiego dostępu społeczeństwa do broni palnej i samoobrony > w każdy możliwy i dostępny sposób. / Odpowiedz Link Zgłoś