Gość: gerth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 15:29 śmierć frajerom, cguhom precz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zibi [...] IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 15:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
numer11 [...] 23.11.03, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibis Musial go ktos za mlodu kolnac gietkim ziobrem IP: 192.38.163.* 23.11.03, 21:48 w podkitniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek [...] IP: 200.58.55.* 23.11.03, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadacz Re: Dysk Jakubowskiej da się odczytać IP: *.szpital 23.11.03, 15:33 prawde mowiac to mi to jak chorągwie na wietrze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZRobert Co Wy jesteście Radio Erewań? IP: all:* / 192.168.0.* 23.11.03, 15:33 tytuł: Dysk Jakubowskiej da się odczytać Pierwsze zdanie: Jest nadzieja.... To da się czy jest nadzieja? Amatorzy czy redaktorzy? Tylko pogoń za sensacją bez zgłebienia faktów i wiedzy fachowej. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek.pl Dysk Jakubowskiej da się odczytać... wielkie rzeczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 15:35 wielkie rzeczy. Jest tyle narzędzi na rynku do odzyskiwania utraconych danych, ze sformatowanych, uszkodzonych dysków, łącznie z tymi które maja tzw. bad sektory. Część narzędziówek można kupić także na stadionie. Dobr profesjonalista najpierw czyści wszystkie pliki, nadpisując zwolnioną przestrzeń kilka/kilkanaście razy losowymi ciągami cyfr, potem czyści WSZYSTKIE możliwe rejestry. Wtedy nadal pozostaje mikroskom elektronowy. Ontrack/MBM ma też proste narzędzie do tego. A tak w ogóle, to czy szanowna firma Kroll Associates (współwłaściciel Ontracka) czymkolwiek się wykazała, poszukując pieniędzy FOZZ - i ile Polska zapłaciła za ich usługi? pomijając fakt, że Pan Peter Kroll - i część jego współpracowników - to byli funkcjusze służb brytyjskich? Czy ktoś (np. jakiś dziennikarz) próbował zająć się ty tematem, z którego może być świetny temat na doskonały długi artykuł/reportaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Re: Dysk Jakubowskiej da się odczytać... wielkie IP: *.net.szczecin.pl 23.11.03, 15:52 Misiek, jestem informatycznym laikiem i Twój komentarz dużo mi wyjaśnił, dzięki. A swoją drogą, dlaczego to tak długo trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Dysk Jakubowskiej da się odczytać... wielkie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 16:39 bo im dłużej daje się Jakubowską pomawiać o wszelkie bezeceństwa związane z wyczyszczonym dyskiem, tym dla racji medialnych lepiej. A może i SMS-y się tam da znaleźć, które co prawda nie mają związku ze sprawą, ale w których gruba Ola kogoś chujem nazwała... Może nawet posła Rokitę Jana (d. Marię) ********** Gość portalu: zupi napisał(a): > Misiek, jestem informatycznym laikiem i Twój komentarz dużo mi > wyjaśnił, dzięki. A swoją drogą, dlaczego to tak długo trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek.pl Re: Dysk ... wielkie.. do baribara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:46 Może być trudno. Jeśli administrator sieci lub audytor bezpieczeństwa teleinformatycznego cokolwiek wiedział o swojej robocie, to sieć ta nie powinna mieć styku z internetem a co za tym idzie - z możliwością dostępu do bramek sms. Jeśli takowa była, to powinien zostać wypierdzielony przynajmniej na zbity pysk i dożywotnio stracić uprawniuenia i dostęp (bądź styk do dostępu)do informacji niejawnej. I to niezależnie o jaką aferę chodzi i o jaką opcję polityczną. Po prostu byłby to brak profesjonalizmu. A co do mediów - masz rację. Pozdr, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Dysk ... wielkie.. do baribara IP: *.katowice.supermedia.pl 24.11.03, 10:37 co za "styk"? chyba sie mowi dostęp po polsku,dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek.pl długo trwa... do Zupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:41 Witam, rozumiem, że Twoje pytanie odnosi się do kwestii dlaczego tak długo trwa odczytanie dysku.... podejrzewam następujące kwestie: a/ organy państwowe mają mało pieniędzy na siły i środki (ludzi i sprzęt, w tym oprogramowanie(legalne)) - więc są długie kolejki do tych, którzy mogą to zrobić; b/ prepisy kodeksu postępowania - czyli procedury opisujące co komu wolno, ile ma czasu na odpowiedź, co musi sprawdzić, itp, c/ przepisy ustawy o ochronie informacji niejawnych i dostępie do nich -> skoro z góry nie można założyć (a ze względu na miejsce pobytu komputera (min. kultury)) że nie ma na nim informacji posiadających klauzulę dostępu (ustawowo: poufne, tajne, ściśle tajne (Specjalnego znaczenia już nie ma)), to zarówno instytucja jak i osoba mająca się zająć takim dyskiem musi posiadać przynajmniej poświadczenie o dostępie do informacji niejawnej (poświadczenie - dostęp do polskich, certyfikat - dostęp do NATO-wskich), takich ludzi nie ma za wiele d/ ONTRACK chce sobie zrobić reklamę, natomiast: d.1. brak pewnie jest środków by mu zapłacić; d.2. nie ma pewności komu informację wyciekną z komercyjnej firmy; d.3. państwowe organa (prokuratura, policja, instytuty ekspertyz sądowycj) nie chcą tracić twarzy. Skoro mamy być Państwem prawa, należy się najpierw zapoznać z ustawowymi zasadami, a gdy następują ich naruszenia, to dopiero pyszczyć. Natomiast pyszczyć należy się na podstawie konkretnych przypadków i przepisów, a nie, tak jak populistyczni kretyńsce dziennikarze (niestety większość aktualnie) lub politycy wszelakich opcji..... O tempora, o mores!!! (łać.: O czasy, o obyczaje). Pozdrawiam, mam nadzieję, że było pomocne, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Gówno prawda. IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 23.11.03, 23:05 Żadną miarą, za żadne pieniądze (milijarduf Gatesa nie wyłączając), nawet połączonymi siłami KGB, CIA, GRU i ABW nie da się odczytać niczyjego porządnie wytartego (skasowanego i parokrotnie zagranego) dysku. Tysiąc świeżych dolarów (może być euro) przeciwko dwóm wyschniętym orzechom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Gówno prawda. IP: *.gratka.pl 23.11.03, 23:18 newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=8209 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Gówno prawda. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.11.03, 23:52 Kochany Mój! Nadal jak w temacie. Pani Amelia nawet nie rozumie, co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy co na dysku? IP: *.katowice.supermedia.pl 24.11.03, 10:35 ciekawe co na tym dysku? gierki dla przedszkolaków? na wiecej ja nie oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkopek Re: Gówno prawda. IP: *.ericpol.pl 24.11.03, 12:41 W artykule tym nie ma slowa o odzyskiwaniu danych na ponownie zapisanym dysku. Formatowanie dysku nie wymazuje z niego danych, tylko usuwa informacje o tym ze na dysku sa zapisane pliki. Jednak ponowne zapisanie danych (innych, takich ktore nie maja znaczenia) usuwa dane zapisane poprzednio na dysku. Byc moze, ze ogladaja pod dobrym mikorskopem (nikeoniecznie elektronowym) domeny magnetyczne daloby sie ustalic, ze poprzednio lub kiedys wczesniej bit mial inna wartosc.Jednak chyba trudno byloby cokolwiek ustalic przy kilkurkotnym zapisaniu roznych danych (np na przmeian same 01010101, a pozniej 10101010) co kiedy bylo zapisane, poza tym troszke sobie nie wyobrazam odzyskiwania kilkudziesiecu GB mikroskopem bit po bicie i to tylko z pewna doza prawdopodobienstwa. Takie jest moje zdanie na temat odzyskiwania straconych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Dysk Jakubowskiej da się odczytać IP: *.aster.pl / 10.70.7.* 24.11.03, 10:29 pusty smiech mnie ogarnia jak mysle;zlodziej wystepuje we wlasnej sprawie. Przeciez ta prokuratura to jest wlasnosc LSD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Tateusz Nalepa i Kwiatkowski IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 24.11.03, 10:37 Ludzie dobrzy, czy widzieliście w sobotę recital Nalepy, gdzie na końcu zjawił się Kwiatkowski wręczyć nagrodę Mannowi i Maternie? Ponieważ zebrało mi się na wymioty, nie patrzyłem dokładnie. Widownia gwizdała, ale po chwili jakaś klaka zaczęła bić brawo. Kamera pokazała Dyducha stojącego w pierwszym szeregu. Kurwica mnie wzięła na myśl, ze zaraz Mann z Materną będą sie obcałowywać z gnojem Kwiatkowskim, ale jakoś ich nie widziałem. Może spękali. Czy ktoś patrzył do końca? Wyszli odebrać? Ja musiałem iść się umyć.... Jeśli odebrali, to są ściery nieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Lamer(ka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 11:28 Tak to jest, kiedy się nawet porządnie posprzątać nie potrafi. Ola chciała zrobić porządek po sobie, ale to się nie udało, jak mi przykro :). Lepiej dla lamerów, żeby nie posługiwali się tak zaawansowanym sprzętem. Na następny raz Ola będzie miała nauczkę, i machlojki swoje uwieczni na papierze, który potem spali. Będzie wtedy mogła spać spokojnie, chyba że ktoś z popiołu znowu coś posklada. ;) Na razie, lamerzy - frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Jesli skasowano go nadpisaniem to ciekawe JAK? IP: *.medianet.pl 24.11.03, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba od dawna wiadomo, że lepiej gonić... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 12:08 ...króliczka, niż go dopaść, bo wtedy nie wiadomo, co z nim zrobić. i dlatego dysk grubej Oli goniony jest już od kilku miesięcy. Ja zostanie 'dogoniony', wielu spotkac może silna przykrość. Przekonanie to wynoszę między innymi z faktu, iz duża częśc dyskutantów w tym watku (i wszystkich poprzednich, w któych zajmowano się tą sprawą) - pisuje ze służobwych łączy, korzystając ze SŁUŻBOWYCH komputerów. I dlatego mam ja pytanie: który z uczestników Forum NIE SKASUJE bazy danych, jak będzie MUSIAŁ, czy CHCIAŁ przejść na inne stanowisko????? Ja kilka dysków wykasowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JABOL Sposób na odczytanie dysku Jakubowskiej IP: *.comarch.pl 24.11.03, 12:19 Podpiać dysk do komputera, zbootowac pod linuxem, i wpisac komende cat /dev/hdb | grep -i "lub czasopisma" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Sposób na odczytanie dysku Jakubowskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 12:33 > Podpiać dysk do komputera, zbootowac pod linuxem, > i wpisac komende cat /dev/hdb | grep -i "lub czasopisma" :) Ale to bylo na 100% napisane w Wordzie wiec zapomnij :) No chyba ze z tresci e-maili! Ale pomysl rzeczywiscie niezly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re:WSZYSTKIE DYSKI da się odczytać!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.11.03, 13:07 Sprawdzic dyski z wyborow,napewno szpece z "ProKomu" naczele z Rysiem Krauzem manipulowali wynikami,niech Kwasniewski spiewa i nam tanczy-opalany komuch numer jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Jasio Re: Dysk Jakubowskiej da się odczytać IP: *.citynet.pl / 192.168.1.* 24.11.03, 15:12 Chciałbym zobaczyć czy pani Ola nadal bedzie "robiła Clintona" do kamery telewizyjnej czy juz tylko obrażoną dziennikarkę. Baj, baj pani minister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????? Dysk Jakubowskiej to DVD o obyczajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 20:08 O obyczajach pierwszej Damy SLD! Odpowiedz Link Zgłoś