oszolom.z.radia.maryja 24.11.03, 12:02 info.onet.pl/832443,11,item.html - Brawo! po skazaniu Nieznalskiej to kolejny sukces LPRu na polu repolonizacji kultury w naszym kraju!! Tak trzymać i nie popuszczać! Iść za ciosem!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elvis Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.punkt.pl 24.11.03, 13:02 LPR złożyła wniosek do laski marszałkowskiej o powołanie "Narodowej komisji oceniania kultury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Brunatna przyszlosc polskiej kultury od LPRakow IP: *.rdu.bellsouth.net 24.11.03, 13:17 nazizm to polska specjalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubogacony Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:21 To co wyprawia LPR to faszyzm w czystym wydaniu. Adolf Hitler jest z pewnością b. dumny z Oszołomów Elperackich ! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! 24.11.03, 23:48 Gość portalu: Ubogacony napisał(a): > To co wyprawia LPR to faszyzm w czystym wydaniu. > Adolf Hitler jest z pewnością b. dumny z Oszołomów Elperackich ! - a co powiesz o wypowiedzi swego kumpla Rodriga forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 11:57 > - a co powiesz o wypowiedzi swego kumpla Rodriga > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622 Z twojej natomiast dumny byłby twój idol Goebbels. Chciałbym ci przypomnieć, że niedawno sam krzyczałeś, że maoje komentarze w sprawie Dalikowa opierają sie o "zdania wyrwane z kontekstu". Tutaj ty wyrwałes moją wypowiedź z kontekstu, w którym było podane jej wyjaśnienie. NAwet gdy cytowałes ją w drugim wątku nie raczyłeś zacytować całego akapitu tylko ten fragmencik, który pasował do oszczerstwa, dzięki któremu chciałeś uniknąć przyznania się do niewiedzy. Przy okazji. Jak długo Twój dziadek siedział w obozie? Miesiąc, dwa, trzy? Bo podług twojej wypowiedzi w wątku z oszczerstwami po moim adresem, co co przezyli długo w obozie byli z pewnoscią kapo, a zatem zbrodniarzami. A chyba nie powoływałbyś się na informacje uzyskane od zbrodniarza? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! 25.11.03, 12:18 półtora roku (aresztowany w 1943) potem został przeniesiony do Matthausen..cudem przeżył..do końca zycia odczuwał te dolegliwości nabyte w obozach..umarł w 1982 roku w wieku 58 lat dziś jakby żył miałby 79 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein oj, coś kręcisz oszołku IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 12:35 > półtora roku (aresztowany w 1943) potem został przeniesiony do > Matthausen..cudem przeżył..do końca zycia odczuwał te dolegliwości nabyte w > obozach..umarł w 1982 roku w wieku 58 lat dziś jakby żył miałby 79 lat W 1982 r. ja miałem wtedy 5 lat Powoływałeś się na niego, że nic ci nie mówił o żadnych różowych winklach, i nie widział w obozie żadnego homoseksualisty. Aż tak dobrze pamiętasz co ci opowiadał? Ile lat miałeś, gdy umarł? 3? 5? 7? Ja miałem 5 w czasie stanu wojennego i jedyne co z tego pamiętam to SKOT na skrzyżowaniu. A ty zapamiętaleś że nigdy nie mówił o różowych winklach. Ciekawe. Niestety kłamiesz oszołomie. NIc nie wiesz o życiu w obozach koncentracyjnych, warunkach i realiach - ale podjąłeś dyskusję, bo odpowiadała koncepcji "bić pedałów". NIestety gdy zauwazyłeś, że bagno cię wciąga nie wycofałeś się i brnąłeś dalej. Przyznałeś się, że nigdy nie czytałeś Grzesiuka i Krukowskiego, co więcej, obraziłeś ich pamięć. Okazałeś skrajny prymitywizm twierdząc, że nie czytasz "lewackich pisarzy". Gdy zabrakło argumentów zareagowałeś oszczerstwem i atakiem na mnie, nie odpowiedziałeś na moją obronę. NIc się nie zmieniasz oszołku, dyskusja z tobą zawsze poprawia mi humor. Bez ciebie na tym forum byłoby koszmaarnie nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: oj, coś kręcisz oszołku 25.11.03, 15:01 to co mówił dziadek wiernie przekazywała mi babcia.. dziadek nagrał też kilka razy swoje opowiadania na kasecie magnetofonowej...był częstym gościem w róznych szkolach na lekcjach historii..mnie uświadamiano od niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Brunatna przyszlosc polskiej kultury od LPRak 24.11.03, 20:36 Gość portalu: chala napisał(a): > nazizm to polska specjalnosc. -oto kolejny na to dowód forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Z histoii to miałeś chyba pałę z wykrzyknikiem 06.12.03, 13:17 Gość portalu: chala napisał(a): > nazizm to polska specjalnosc. - poczytaj sobie to durny nieuku! wiem.onet.pl/wiem/00ac1e.html Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 13:32 W informacjiprzeczytałem: <<Praca Piotra Kurki pt. "Dostałem pieska" została zdjęta po interwencji u prezydenta miasta radnej LPR, która uznała, że obraża ona jej uczucia religijne. "Dostałem pieska" to zawieszone na ścianie metalowe pudełko przypominające psią budę, w którym znajduje się podświetlany pies. Jak w fotoplastykonie, można go oglądać od przodu i od tyłu przez szkło powiększające. Z tyłu pracy znajdują się miniaturowe zdjęcia postaci księży. I właśnie to obraziło uczucia religijne radnej LPR.>> Oszołom! O co tu chodzi? Gdzie tu masz uczucia religijne - bo ja nie czaję. Czyżby zdjęcia księży w psiej budzie robiły krzywdę Panu Bogu??? Bądź człowiek i wytłumacz! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 14:41 chbmp napisał: > W informacjiprzeczytałem: > > <<Praca Piotra Kurki pt. "Dostałem pieska" została zdjęta po interwencji > u > prezydenta miasta radnej LPR, która uznała, że obraża ona jej uczucia religijne > . > "Dostałem pieska" to zawieszone na ścianie metalowe pudełko przypominające psią > > budę, w którym znajduje się podświetlany pies. Jak w fotoplastykonie, można go > oglądać od przodu i od tyłu przez szkło powiększające. Z tyłu pracy znajdują > się miniaturowe zdjęcia postaci księży. I właśnie to obraziło uczucia religijne > > radnej LPR.>> > > > Oszołom! > O co tu chodzi? Gdzie tu masz uczucia religijne - bo ja nie czaję. Czyżby > zdjęcia księży w psiej budzie robiły krzywdę Panu Bogu??? > > Bądź człowiek i wytłumacz! -to est relacja onetu..możliwe ze wystąpiły tam przekłamania i być moze pani radnej przypisano to czego nie powiedziała albo jej wypowiedź została przekręcona ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:17 o. Paweł Kozacki OP redaktor naczelny miesięcznika "W drodze"Dominikanie to Psy Pańskie. Łacińska nazwa zakonu "dominicanes" wskazuje wprawdzie na imię założyciela, ale dokładnie przetłumaczona znaczy również Psy Pańskie. Brat Jordan z Saksonii, pierwszy po św. Dominiku generał zakonu, pisze, że kiedy założyciel dominikanów miał się urodzić, matka miała sen, że urodzi pochodnię, która rozpali cały świat. Dlatego w ikonografii dominikańskiej często spotykamy psa z zapaloną pochodnią w zębach. Jak widac wszystko zależy od umysłowości widza.Im bardziej rozwinieta i przy tym religijna tym mniej obrazliwai obnoszaca sie z ranami. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:27 Gość portalu: Marian napisał(a): > o. Paweł Kozacki OP > > redaktor naczelny miesięcznika "W drodze"Dominikanie to Psy Pańskie. Łacińska > nazwa zakonu "dominicanes" wskazuje wprawdzie na imię założyciela, ale > dokładnie przetłumaczona znaczy również Psy Pańskie. Brat Jordan z Saksonii, > pierwszy po św. Dominiku generał zakonu, pisze, że kiedy założyciel > dominikanów miał się urodzić, matka miała sen, że urodzi pochodnię, która > rozpali cały świat. Dlatego w ikonografii dominikańskiej często spotykamy psa > z zapaloną pochodnią w zębach. > > Jak widac wszystko zależy od umysłowości widza.Im bardziej rozwinieta i przy > tym religijna tym mniej obrazliwai obnoszaca sie z ranami. -sęk w tym że tych księży nie przedstawiono w dominikańskich strojach..tu chodziło o wyeksponowanie negatywnych cech psów służalczosć i przypisanie tego księżom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. IP: *.acn.pl 24.11.03, 14:15 Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ... Mogę już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był typowany jako komuch przez NSZ. OSZOŁOM TO DEBIL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubogacony Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:32 Gość portalu: antydebil napisał(a): > Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ... Mogę > > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był > typowany jako komuch przez NSZ. > > OSZOŁOM TO DEBIL... B. delikatnie rzecz ujmując ... . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 06.12.03, 13:15 Gość portalu: Ubogacony napisał(a): > Gość portalu: antydebil napisał(a): > > > Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ... > > Mogę > > > > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie > > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie by > ł > > typowany jako komuch przez NSZ. > > > > OSZOŁOM TO DEBIL... > B. delikatnie rzecz ujmując ... . - w twoich ustach obelga brzmi jak komplement Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:44 Aleksander Kamiński zostanie...natomiast z całą pewnością nie będzie miejsca dla J.T Grossa i jemu podobnych paszkwilantów Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:55 a dlaczego mialoby nie byc dla niego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:59 Rzeczy niemożliwe wykonuję od zaraz... - To bardzo ładnie że cytujesz ojca dyrektora ale to powiedzenie brzmi trochę inaczej -rzeczy trudne robię od zaraz, rzeczy niemożliwe za chwilę pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Oszołom, o co ci do cholery chodzi? 24.11.03, 15:11 Oszołom! Napisałeś: "możliwe ze wystąpiły tam przekłamania i być moze pani radnej przypisano to czego nie powiedziała albo jej wypowiedź została przekręcona ..." No to o co, do czorta, chodzi??? To co ta radna powiedziała a co jej przypisano??? I co się z tym cholrenym psem porobiło, że uczucia religijne obraził?? I w ogóle obraził czy nie obraził??? Dlaczego tę pracę z wystawy zdjęli - bo nic nie kumam!!! Odpowiadaj, kurcze, i nie kręć, bo stracę całą sympatię dla Ciebie i jeszcze uwierzę w to co o tobie piszą inni! Czekam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, o co ci do cholery chodzi? 24.11.03, 15:15 Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało to nawet lepiej trochę tu przypadku było.. Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:22 niedoczekanie twoje zebym zaczela cytowac Rydzyka... na taki napis (dokladnie takiej tresci) natknelam sie w barze jednego z klubow... moze i twoj ojciec dyrektor tam bywa tylko mu sie cos pokrecilo???? jak zwykle nie ustosunkowales sie do zadanego pytania... ______________________________________ Rzeczy niemożliwe wykonuję od zaraz... Cuda zajmują mi trochę czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:43 elojka napisała: > a dlaczego mialoby nie byc dla niego miejsca? -zapytaj sie tego który takie sugestie wypisywał na forum ja tego nie proponowałem..Kamiński był zakazany za komuny do 1956 roku a więc on jest w porzo o.k! dla niego zawsze będzie miejsce..mam nadzieję ze ta odpowiedź cię zadowoli Elojko Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:51 oczywiscie, ze nie zadowoli bo przeciez nie odpowiedziales na moje pytanie... w swoim poscie nie pisales przeciez o Kaminskim, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 16:12 elojka napisała: > oczywiscie, ze nie zadowoli bo przeciez nie odpowiedziales na moje pytanie... w > > swoim poscie nie pisales przeciez o Kaminskim, prawda? -nie pisałem ale ktoś mi zarzucił ze LPR jak by doszła do władzy to by usunęła Kamińskiego otóż oswiadczam ze nie! nie usunie Kamińskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:59 Oszołom, kręcisz! Napisałeś: "Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało to nawet lepiej trochę tu przypadku było.." I ja dalej nie wiem, o co Ci chodzi, czego się cieszysz i bijesz brawo???!!! Dlaczego lepiej że zdjęli? Co tu zostało obrażone? Nie kręć i gadaj prosto! Niech Twoje słowa będą: Tak - tak; nie - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 16:17 chbmp napisał: > Oszołom, kręcisz! > Napisałeś: "Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało to > > nawet lepiej trochę tu przypadku było.." > I ja dalej nie wiem, o co Ci chodzi, czego się cieszysz i bijesz brawo???!!! > Dlaczego lepiej że zdjęli? > Co tu zostało obrażone? > > Nie kręć i gadaj prosto! Niech Twoje słowa będą: Tak - tak; nie - nie. > - przy okazji wyszło na jaw że na tej wystawie oprócz Kurki swe "prace" wystawiła Nieznalska..więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło..a co do księdza ksiądz jest pośrednikiem miedzy Bogiem a ludźmi a więc kto atakuje księdza ten chce by w ogóle odciąć dostęp ludzi do Pana Boga ..bez pośrednika nie da się załatwić, Jezus wybrał sobie apostołów spośród ludu a więc uczynił ich pośrednikami miedzy Bogiem a reszta ludzi nie wybranymi..apostołóm pozwolił wybierać dalej ludzi do głosszenia dobrej nowiny..tak sie narodził stan kapłański... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 25.11.03, 20:22 Gość portalu: antydebil napisał(a): > Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ... Mogę > > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był > typowany jako komuch przez NSZ. > > OSZOŁOM TO DEBIL... -a tak poza inwektywami to co masz do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 15:53 A ja myslalem, ze obrazki na odpustach tylko ogladasz? Pozory myla. Tak wiec porozmawiajmy o poniektórych artystach. Od kogo chcesz zaczac? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:18 widz.i.czytelnik napisał: > A ja myslalem, ze obrazki na odpustach tylko ogladasz? Pozory myla. Tak wiec po > rozmawiajmy o > poniektórych artystach. Od kogo chcesz zaczac? -do tych którzy nie muszą się uciekać do skandali by zaistnieć Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:26 > > -do tych którzy nie muszą się uciekać do skandali by zaistnieć Skandal jest nierozlaczna czescia sztuki. Wy reagujecie nerwowo i glosno na wszystko co nie odpowiada standartom narodowo-romantyczno-odpustowym. Jedynie co slychac jako argument to jest "kontrowersyjny", "skandlizujacy" i " obrazajacy uczucia religijne". Monotematyczni jestescie, bo jedyna sztuke widzieliscie a i tak nie rozumiecie to najwyzej reprinty Ostatniej Wieczerzy jako dostawaliscie na pamiatke Pierwszej Komunii Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:30 nieprawda! Matejko Wyspiański nie skandalizowali! Michał Anioł da Vici też nie! Skandal jest dowodem na sprymitywnienie sztuki, na jej schamienie! Sztuka powinna uczyć wychowywać a nie deprawować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein a takie nazwisko "HITLER" coś ci mówi? IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 16:40 otóż Hitler to był taki niemiecki przywódca polityczny, który chciał zgremanizować Niemcy i kawał Europy, przywrócić zdrową, niemiecka kulturę. On także prześladował artystów tworzacdych w sposób odbiegający od lansowanego wówczas stylu, kazdy artysta, który ośmieliłby się w swym dziele umieścić członka NSDAP, SA lub SS w sposób inny niż w zwycięskiej pozie miał duże szanse trafic do obozu koncentracyjnego. NIektórzy arty ści wogóle zostali wyklęci - np Tomasz Mann. Jego książki palono, podobnie jak książki wielu innych "nieprawomuyślnych " twórców. Poza tym przesladował socjalistów nie będzacych jednoczesnie narodowcami, homoseksualistów i głosił, że istnieje ogólnoświatowy spisek żydowski. Teraz wytłumacz mi, jakie są różnice pomiedzy tym co robi LPR i tym co robiło NSDAP? Poza tym, ze bojówki NSDAP naosły brunatne koszule, a bojówki LPR noszą zgniłozielone? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: a takie nazwisko "HITLER" coś ci mówi? 24.11.03, 16:52 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > otóż Hitler to był taki niemiecki przywódca polityczny, który chciał > zgremanizować Niemcy i kawał Europy, przywrócić zdrową, niemiecka kulturę. > - my nie chcemy polonizować innych krajów > On także prześladował artystów tworzacdych w sposób odbiegający od lansowanego > wówczas stylu, kazdy artysta, który ośmieliłby się w swym dziele umieścić > członka NSDAP, SA lub SS w sposób inny niż w zwycięskiej pozie miał duże szanse trafic do obozu koncentracyjnego. - my nikogo w żadnych oboach zamykać nie będziemy..jesteśmy bardziej cywilizowani NIektórzy artyści wogóle zostali wyklęci - > np Tomasz Mann. Jego książki palono, podobnie jak książki wielu > innych "nieprawomuyślnych " twórców. Poza tym przesladował socjalistów nie > będzacych jednoczesnie narodowcami, homoseksualistów i głosił, że istnieje > ogólnoświatowy spisek żydowski. > -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego rządu ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy z katem"... > Teraz wytłumacz mi, jakie są różnice pomiedzy tym co robi LPR i tym co robiło > NSDAP? Poza tym, ze bojówki NSDAP naosły brunatne koszule, a bojówki LPR noszą > zgniłozielone? > -Młodzież Wszechpolska nie nosi koszul zgniłozielonych tylko piaskowe..my tylko chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 17:07 > > - my nie chcemy polonizować innych krajów jak narazie... > - my nikogo w żadnych oboach zamykać nie będziemy..jesteśmy bardziej > cywilizowani chyli popieracie to co robił hitler, tylko nie podobają wam się metody... a cóż takiego zamierzacie stosować zamiast kacetów. Klasztory? Czy może galery, podług tego co nauczał wielki Torquemada? > -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego rządu > > ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy z > katem"... czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów? ciekawe... No to kto nosił w obozach rózowe winkle? Jehowici mieli fioletowe. A poza tym jak szukasz pedałów w najblizszym otoczeniu Hitlera to pedałem był prawdopodobnie sam Himmler. Co nie powsztrzymało go od prześladowania współkochających inaczej... Oszoł, czyżby któryś z promionentnych działaczy LPR szykowanych na stanowisko w nowym narodowokatolickim rządzie też był HOMO że tak wspomniałeś tego homonazistę? > -Młodzież Wszechpolska nie nosi koszul zgniłozielonych tylko piaskowe.. Jednym słowem brunatne, tylko sprane > my tylko > chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią Bo sami chcecie nią żądzić. Dokładnie to samo głosił Adolf Hitler. By żydowska mniejszośc nie rządziła niemiecką większością. Oszoł, spójrz prawdzie w oczy. LPR to partia narodowosocjalistyczna, ideowo baardzo bliska NSDAP. Hitler także z poczatku współpracował z kościołem. NAwet podpisał konkordat z watykanem... A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 17:24 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > > > > - my nie chcemy polonizować innych krajów > > jak narazie... > - i póżniej też nie > > > chyli popieracie to co robił hitler, tylko nie podobają wam się metody... a cóż > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIERAMY co on wyprawał!! > takiego zamierzacie stosować zamiast kacetów. Klasztory? Czy może galery, > podług tego co nauczał wielki Torquemada? > _???? > > -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego > rządu > > > > ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy > z > > katem"... > > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów? - pewnie że nie! jeśli nawet jakieś pedały padły ofiarą to tylko ze wzgl rasowych ciekawe... No to > kto nosił w obozach rózowe winkle? Jehowici mieli fioletowe. A poza tym jak > szukasz pedałów w najblizszym otoczeniu Hitlera to pedałem był prawdopodobnie > sam Himmler. Co nie powsztrzymało go od prześladowania współkochających > inaczej...jesli byli soacjalistami albo Żydami czy Cyganami to faktycznie mieli nielekko Oszoł, czyżby któryś z promionentnych działaczy LPR szykowanych na > stanowisko w nowym narodowokatolickim rządzie też był HOMO że tak wspomniałeś > tego homonazistę? > > > -> Jednym słowem brunatne, tylko sprane > > > my tylko > > chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią > > Bo sami chcecie nią żądzić. Dokładnie to samo głosił Adolf Hitler. - jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą one wyglądać tak jak do tej pory By żydowska > mniejszośc nie rządziła niemiecką większością. > -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd > > Oszoł, spójrz prawdzie w oczy. LPR to partia narodowosocjalistyczna, ideowo > baardzo bliska NSDAP. -a życiu! spójrz lepiej na liberałów w Niemczech! Moelleman (już nieżyje) czy chadeków z CDU (Martin Hohmann) Hitler także z poczatku współpracował z kościołem. NAwet > podpisał konkordat z watykanem... -ale potem księżyt mordował zwłaszcza w Polsce! A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini - bo nie wiedzieli komu wystawiali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrg Falkenstein Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 17:59 > > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIERAMY > co on wyprawał!! czyli nie popieracie cenzurowania sztuki i prześladowania artystów, którzy ośmielili się tworzyć dzieła niezgodne z wasymi poglądami na sztukę. Ciekawe. Czy mam przez to rozumieć, że to o czym jest ten artykuł to było przez pomyłkę? > > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów? > > - pewnie że nie! jeśli nawet jakieś pedały padły ofiarą to tylko ze wzgl > rasowych > > inaczej...jesli byli soacjalistami albo Żydami czy Cyganami to faktycznie > mieli nielekko Ciekawe. bardzo ciekawe. Więc dlaczego Twoim zdaniem kodeks karny III rzeszy przewidywał nawet karę śmierci za stosunki homoseksualne? I dlaczego Twoim zdaniem praktyczni Niemcy stworzyli dla homoseksualistów odrębna kategorię "różowych" w obozach koncentracyjnych? To bardzo praktyczny naród i bez sensu by tego nie robili. Dla Twojej wiadomości: Socjaliści nosili czerwone winkle, zydzi żółte i niebieskie naszyte tak by tworzyły gwiazdę Dawida, a cyganie mieli czarne. Kryminaliści zielone, bezpaństwowcy niebieskie, zakładnicy zielone naszyte odwrotnie, badacze pisma świętego fioletowe. Przyznaj się, że nic nie wiesz na temat organizacji niemieckich obozów koncentracyjnych. Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc wiedzieli o czym piszą i jak to działało. > - jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą one > wyglądać tak jak do tej pory Hitler też wygrał demokratyczne wybory... i nawet zostawił atrapę demokracji. Oczywiscie bez socjalistów i wszystkich innych niż ci, którzy go popierali... > -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym > kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd Dokładnie to samo mówił Hitler. Mieli rządzić tylko czyści rasowo i narodowosciowo Niemcy, heteroseksualni blondyni. > A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim > > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini > - bo nie wiedzieli komu wystawiali... Ciekawe... kardynał Montini, później znany jako Pius XII, nie wiedział, że wystawia paszport nazistowskiemu zbrodniarzowi wojennemu, którego zresztą znał osobiście, i o którym wiedział, że jest poszukiwany... ciekawe... Chyba czytaliśmy inne książki. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 18:35 Gość portalu: Rodrg Falkenstein napisał(a): > > > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIE > RAMY > > co on wyprawał!! > > czyli nie popieracie cenzurowania sztuki i prześladowania artystów, którzy > ośmielili się tworzyć dzieła niezgodne z wasymi poglądami na sztukę. Ciekawe. > Czy mam przez to rozumieć, że to o czym jest ten artykuł to było przez pomyłkę? > -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO! > > > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów? > > - > Ciekawe. bardzo ciekawe. Więc dlaczego Twoim zdaniem kodeks karny III rzeszy przewidywał nawet karę śmierci za stosunki homoseksualne? -tego nie wiem.. I dlaczego Twoim > zdaniem praktyczni Niemcy stworzyli dla homoseksualistów odrębna > kategorię "różowych" w obozach koncentracyjnych? - to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcimia i widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte) politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym ale różowych nikt tam nie widział... To bardzo praktyczny naród i > bez sensu by tego nie robili. Dla Twojej wiadomości: Socjaliści nosili czerwone...to jest ewidentne kłamstwo lewakow > > winkle, zydzi żółte i niebieskie naszyte tak by tworzyły gwiazdę Dawida, a > cyganie mieli czarne. Kryminaliści zielone, bezpaństwowcy niebieskie, > zakładnicy zielone naszyte odwrotnie, badacze pisma świętego fioletowe. > Przyznaj się, że nic nie wiesz na temat organizacji niemieckich obozów > koncentracyjnych. - mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózowych gwiazdach.... Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc > wiedzieli o czym piszą i jak to działało. > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa? > > - jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą on > e > > wyglądać tak jak do tej pory > > Hitler też wygrał demokratyczne wybory... i nawet zostawił atrapę demokracji. > Oczywiscie bez socjalistów i wszystkich innych niż ci, którzy go popierali... > - Hitler zdelegalizował wszytstkie partie od razu w żadne satelity się niebawił nasi komuniści po wojnie za to utworzyli sobie ZSL SD... > > -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym > > kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd > > Dokładnie to samo mówił Hitler. Mieli rządzić tylko czyści rasowo i > narodowosciowo Niemcy, heteroseksualni blondyni. > - to w takim razie skąd tam sie wziła Sttreicher i jak wspomniałeś Himmler? to już jest dopasowywanie i naginanie historii do wymogów politycznej poprawnoscoi..jak tak dalej pójdzie to pwenego dnia dowiem się ze Kolumb był pedziem Magellan albo Mikołaj Kopernik..wiesz co? w te bzdury to naweyt dzieciaki w przedszkolach nie uwierzą..wyśmieją cię! > > > A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim > > > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montin > i > > - bo nie wiedzieli komu wystawiali... > > Ciekawe... kardynał Montini, później znany jako Pius XII, nie wiedział, że > wystawia paszport nazistowskiemu zbrodniarzowi wojennemu, którego zresztą znał > osobiście, i o którym wiedział, że jest poszukiwany... ciekawe... Chyba > czytaliśmy inne książki. - a jakie ty książki czytałeś? autoprstwa Grossa? po nim można się wszystkiego spodziewac...ja nie czytam kloacznej literatury tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 19:23 > > > -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę > społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO! no ale czy LPR popiera hitlerowską praktykę prześladowania artystów czy nie > - to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcimia i widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte) > politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym ale różowych nikt tam nie widział... > - mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózowych > gwiazdach.... Po pierwsze: Oświęcim, to w porównaniu z innymi obozami było sanatorium. Ci, co nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej niz więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy lata w Gusen umierali po kilu miesiącach. Po drugie: "rózowi" to bardzo rzadka kategoria wieźniów, podobnie jak zakładnicy, bezpaństwowcy, badacze pisma świętego i więźniowie honorowi, jeszcze rzadziej można było spodkać więźniów akcji "Nacht und Nebel" noszących czerwone kwadraty z literami NN. Nic dziwnego, że Twój dziadek mógł żadnego nie spotkać. Większośc z nich siedziała w Buchenwaldzie. Ale jak zajrzysz do pierwszej lepszej rzetelnej publikacji o niemieckim systemie obozów znajdziesz tam informacje. np tutaj, jest nawet skan autentycznej niemieckiej planszy identyfikacyjnej. i tam są różowe trójkaty: www.ushmm.org/research/library/index.utp?content=faq/right.htm%23badges Po trzecie. Pisząc tak o Grzesiuku i Krukowskim obrazasz pamięć tych ludzi. Grzesiuka aresztowano w 1940 za działalność konspiracyjną, był członkiem PPS. Siedział 5 lat w Dachau, Mauthausen i Gusen, w Dachau był w karnej kompanii. Nigdy nie piastował żadnej funkcji w obozie, cały czas jako szary więzień Napisał wspomnienia, w których opisał swoje losy obozowe, przeczytaj, może zrozumiesz co to był prawdziowy obóz, a nie takie sanatorium jak Oświęcim. Co robił by przeżyć dwa lata, gdy Polakom nie wolno było otrzymywać paczek żywnościowych. Jak uratował życie księdzu, chociaż sam księży nienawidził. Jak cudem wywinął się śmierci w "Piekiełku" - grupie roboczej w której codziennie na 150 pracujących umierało 50. Przeczytaj "pięć lat kacetu", a może coś gówniarzu zrozumiesz. Natomiast Krukowski był kolegą Grzesiuka z Mauthausen, trafił do obozu za działalność niepodległościową. Razem z Grzesiukiem planowali ucieczkę ale ktoś na nich doniósł. Toturowano go ale nie wydał przyjaciela. Obozowy ruch oporu cudem wyciągnął go z karnej kompanii. Później wraz z przyjaciółmi uratowął bardzo wielu ludzi, między innymi przedwojennego komisarza Gdyni. Przeczytaj jego "Nad pięknym modrym Dunajem" Bardzo przystępnie wyjaśnia on tam organizację obozów, koncepcje podwójnej administracji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 20:09 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > > > > > -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę > > społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO! > > no ale czy LPR popiera hitlerowską praktykę prześladowania artystów czy nie > -my nie prześladujemy to ci pseudoartyści przesladują ład i porządek moralny w państwie! > > - to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcim > ia > i widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte) > > politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym > > ale różowych nikt tam nie widział... > > - mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózow > ych > > gwiazdach.... > > Po pierwsze: Oświęcim, to w porównaniu z innymi obozami było sanatorium. -no tak..a potem będą zwalać na prof Bendera...ludzie! widzicie to samo co ja? Rordig twierdzi ze Oświęcim to było sanatorium! nie..to się nadaje na osobny watek..dalej nie komentuję.. Ci, co > > nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej niz > więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z > mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się > warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w > oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy lata > w Gusen umierali po kilu miesiącach. > > Po drugie: "rózowi" to bardzo rzadka kategoria wieźniów, podobnie jak > zakładnicy, bezpaństwowcy, badacze pisma świętego i więźniowie honorowi, > jeszcze rzadziej można było spodkać więźniów akcji "Nacht und Nebel" noszących > czerwone kwadraty z literami NN. Nic dziwnego, że Twój dziadek mógł żadnego nie > > spotkać. Większośc z nich siedziała w Buchenwaldzie. Ale jak zajrzysz do > pierwszej lepszej rzetelnej publikacji o niemieckim systemie obozów znajdziesz > tam informacje. > > np tutaj, jest nawet skan autentycznej niemieckiej planszy identyfikacyjnej. i > tam są różowe trójkaty: > www.ushmm.org/research/library/index.utp?content=faq/right.htm%23badges > Po trzecie. Pisząc tak o Grzesiuku i Krukowskim obrazasz pamięć tych ludzi. > Grzesiuka aresztowano w 1940 za działalność konspiracyjną, był członkiem PPS. > Siedział 5 lat w Dachau, Mauthausen i Gusen, w Dachau był w karnej kompanii. > Nigdy nie piastował żadnej funkcji w obozie, cały czas jako szary więzień > Napisał wspomnienia, w których opisał swoje losy obozowe, przeczytaj, może > zrozumiesz co to był prawdziowy obóz, a nie takie sanatorium jak Oświęcim. Co > robił by przeżyć dwa lata, gdy Polakom nie wolno było otrzymywać paczek > żywnościowych. Jak uratował życie księdzu, chociaż sam księży nienawidził. Jak > cudem wywinął się śmierci w "Piekiełku" - grupie roboczej w której codziennie > na 150 pracujących umierało 50. Przeczytaj "pięć lat kacetu", a może coś > gówniarzu zrozumiesz. > > Natomiast Krukowski był kolegą Grzesiuka z Mauthausen, trafił do obozu za > działalność niepodległościową. Razem z Grzesiukiem planowali ucieczkę ale ktoś > na nich doniósł. Toturowano go ale nie wydał przyjaciela. Obozowy ruch oporu > cudem wyciągnął go z karnej kompanii. Później wraz z przyjaciółmi uratowął > bardzo wielu ludzi, między innymi przedwojennego komisarza Gdyni. > > Przeczytaj jego "Nad pięknym modrym Dunajem" Bardzo przystępnie wyjaśnia on tam > > organizację obozów, koncepcje podwójnej administracji itd. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein nie komentujesz... a chociaż przeczytałeś? IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 20:33 > -no tak..a potem będą zwalać na prof Bendera...ludzie! widzicie to samo co ja? > Rordig twierdzi ze Oświęcim to było sanatorium! nie..to się nadaje na osobny > watek..dalej nie komentuję nie komentujesz. A przeczytałeś chociaż? Dalej wyjaśniam skąd wzięło się to określenie. > > Ci, co nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej > > > niż więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z > > mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się > > warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w > > oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy > lata w Gusen umierali po kilu miesiącach Zresztą to nie moje porównanie a Krukowskiego. Poza tym ty notoryczny manipulancie nie napisałem, że Oświęcim to było sanatorium, tylko że w porównaniu z warunkami w innych obozach Oświęcim był jak sanatorium. O czymś takim jak punkt odniesienia przy porównaniach to słyszałeś? Naprawdę, radzę ci przeczytaj ksiązki Krukowskiego i Grzesiuka, a dowiesz się, że w obozach system wartości był całkowicie spaczony. Np "ludzki" Kapo, to był taki, co zabijał tylko od czasu do czasu, a prawdziwy humanitarysta to taki co ograniczał się do pobicia człowieka. W Gusen ludzie bili się o miejsce w komandzie kierowanym przez człowieka, którego dzisiaj najłagodniejszy sędzia uznałby za zwyrodniałego mordercę - bo był najlepszym ze wszystkich. Grzesiuk wspomina, ze w Obozie na takie drobiazgi ja uderzenie pięścią w twarz, czy kopanie po zebrach nikt nie zwracał uwagi, nie uznawano nawet tego za "bicie". Jeszcze raz ci radzę. Najpierw przeczytaj książki Grzesiuka i Krukowskiego, a dopiero potem wypowiadaj się o zyciu w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Z tobą już nie dyskutuję faszystowsko gnido! 24.11.03, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typowe IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 11:47 jak nie potrafisz odeprzeć argumentów to rzyczas jakieś oszczerstwo potem oswiadczas, że dalej nie dyskutujesz. Przyznaj się że nie masz racji, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ 25.11.03, 12:24 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > jak nie potrafisz odeprzeć argumentów to rzyczas jakieś oszczerstwo potem > oswiadczas, że dalej nie dyskutujesz. Przyznaj się że nie masz racji, to nie > boli. - nawet się nie wysiliłeś..skopiowałeś mój tekst dla niepoznaki go trochę zmieniłeś..a własnymi słowami nieumiesz tego przekazać? przyganiał kocioł garnkowi..ile moich watków zostało zignorowanych..jakie są tego przyczyny? a no dokładnie takie jakie ty zarzucasz mi..dostzregarz w cudzym oku dzrazgę a belki w e włąsnym nie widzisz? ..ale zaraz po kiego licha ja z tobą w ogóle gadam z takim zakutym łbem jak ty?...to był ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 15:30 - nawet się nie wysiliłeś..skopiowałeś mój tekst dla niepoznaki go trochę > zmieniłeś..a własnymi słowami nieumiesz tego przekazać? przyganiał kocioł > garnkowi..ile moich watków zostało zignorowanych..jakie są tego przyczyny? a no > > dokładnie takie jakie ty zarzucasz mi..dostzregarz w cudzym oku dzrazgę a belki > w e włąsnym nie widzisz? ..ale zaraz po kiego licha ja z tobą w ogóle gadam z > takim zakutym łbem jak ty?...to był ostatni raz Skopiowałem? Ciekawe. Nie przypominam sobie. Niestety te słowa najlepiejodzwierciedlają Twoje postepowanie. A co do ignorowania wątków to po prostu niektóre podrzucane przez ciebie tematy sa nudne. Nie każdy ma ochotę dyskutować na temat LPRackich fobii odnośnie żydowsko-liberalnego spisku skierowanego przeciwko Kościołowi i Ojczyźnie (w tej kolejności, bo dla was dobro kościoła zawsze było ważniejsze od dobra ojczyzny). Sam z pewnośią nie jestem doskonały bo nie ma ludzi doskonałych i nieomylnych, ale nazywanie mnie zakutym łbem to chyba jakaś pomyłka. To ty jesteś nieprzemakalny na wiedzę i argumenty, gdy jakieś fakty obalają "jedynie słuszny" obraz swiata nazywasz je lewacką propagandą. Obraziłeś pamięć Stanisława Grzesiuka i Stefana Krukowskiego zarzucając im kłamstwo i nazywając "lewakami". I nie przeprosiłeś, nie przyznałeś się do błędu. To Ci się nigdy nie zdarza. Owszem, możesz schować głowę w piasek i stwiedzić, że dalej nie dyskutujesz, ale pozwól sobie przypomnieć, że gdy ja tak kiedyś zrobiłem, Ty uznałeś to za dowód swego zwycięstwa. Napisałeś, że wycofując się udowodniłem, że nie mam dowodów na przełamanie Twojej argumentacji. Teraz ty się wycofujesz. Czy mam przez to rozumieć, że wygrałem? Że nie potrafisz obalić mojej argumentacji? Że przyznajesz mi rację? Że wykruszasz się po wymianie zdań ze mną? Jak to jest Oszołomie? I jak to jest z tym prześladowaniem homoseksualistów przez nazistów? Było czy nie? Babcia nie przekazała słów dziadka na ten temat? A mówiła coś na temat jak w obozach oznaczano więźniów karnej kompanii? podejrzanych o ucieczkę? Świadków Jehowy? Powtórnie osadzonych? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ 25.11.03, 15:34 za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein nie zmieniaj tematu IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 15:39 Odpowiadasz na : oszolom.z.radia.maryja napisał: > za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie było Nie zmieniaj tematu!!! Wygrałem, czy nie? Przyznaj się, że nie wiedziałeś o prześladowaniu homoseksualistów w III rzeczy i o tym ,ze w obozach oznaczano ich różowymi trójkątami (zrestą nie tylko homoseksualistów, także pedofilów, sadystów i brutalnych gwałcicieli). Przyznaj się do błędu, a nie odwracasz kota ogonem. I nie pisz bzdur, Homoseksualizm jest tak stary jak rasa ludzka. Ale dopieero dzisiaj pedały zaczynają być traktowani jak ludzie. NIestety nie przez wszystkich. Niektórym bardziej odpowiada w tym zakresie system stalinowski lub hitlerowski. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie zmieniaj tematu 25.11.03, 15:56 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > Odpowiadasz na : > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie > > było > > > Nie zmieniaj tematu!!! > > Wygrałem, czy nie? > Przyznaj się, że nie wiedziałeś o prześladowaniu homoseksualistów w III rzeczy > i o tym ,ze w obozach oznaczano ich różowymi trójkątami (zrestą nie tylko > homoseksualistów, także pedofilów, sadystów i brutalnych gwałcicieli). Przyznaj > > się do błędu, a nie odwracasz kota ogonem. > > I nie pisz bzdur, Homoseksualizm jest tak stary jak rasa ludzka. Ale dopieero > dzisiaj pedały zaczynają być traktowani jak ludzie. NIestety nie przez > wszystkich. Niektórym bardziej odpowiada w tym zakresie system stalinowski lub > hitlerowski. - zboczenia są stare jak świat podobnie jak złodziejstwo oszustwo itd Gomora i Sodoma były zniszczone z powodu m.in pedalstwa czyli niemoralnego prowadzenia się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 16:15 nie wyskakuj mi tu ze Starym Testamentem, tylko odpowiedz wprost, czy twoje oswiadczenie o wycofaniu się z dyskusji mam traktować jako dowód, że ugiąłeś się pod ciężarem moich argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... 25.11.03, 16:28 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > nie wyskakuj mi tu ze Starym Testamentem, tylko odpowiedz wprost, czy twoje > oswiadczenie o wycofaniu się z dyskusji mam traktować jako dowód, że ugiąłeś > się pod ciężarem moich argumentów. -nie! ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia bo to sa tak zakute łby ze żaden argument do nich nie dotrzea ja swoje ty swoje golone strzyżone..idź się leczyć faszysto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 16:57 -nie! ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia bo to sa tak > zakute łby ze żaden argument do nich nie dotrzea ja swoje ty swoje golone > strzyżone..idź się leczyć faszysto! dobrze jeszcze raz. 1. NIgdy nie kwestionowałem, że Oświęcim byłobozem koncentracyjnym i że dochodziło tam do zbrodni przeciwko ludzkości. Napisałem jedynie, że W PORÓWNANIU DO WARUNKÓW W INNYCH OBOZACH Oświęcim to było sanatorium. Rozumiesz co to znaczy W PORÓWNANIU? To tak zwany punkt odniesienia. Natomiast ty przekreciłeś, zmanipulowałeś moja wypowiedzi i włozyłeś mi w usta coś czego nigdy nie powiedziałem. I jesteś zadowolony z siebie, bo możesz mi naubliżać. Grzesiuk napisał, że baraki w Mauthausen to były pałace w porównaniu z barakami w Gusen. Czy dopuścił się "kłamstwa"? Nie, po prostu on, choć prosty robotnik- elektromechanik wiedział co to znaczy punkt odniesienia. Ty najwyraźniej nie wiesz. Ale co ty możesz wiedzieć o zyciu w obozach, wszak odrzuciłeś dwa najbardziej wiarygodne źródła na ten temat, bo dla ciebie Gzesiuk ani Krukowski, to "lewaccy pisarze". 2. PIszesz, że ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia. A sam zakwestionowałeś prześladowanie homoseksualistów przez nazistów. Z uporem maniaka negowałeś istnienie oddzielnej grupy "różowych" więźniów obozów koncentracyjnych, nawet jak podałem link do skanu oryginalnej niemieckiej tablicy oznaczeń więźniów. A 'dowodami" jakie przytoczyłeś było to, że dziadek siedział i nic o pedałach w obozie nie mówił. Zaiste, niepodważalny dowód. I co ty na to. Tylko tym razem proszę z sensem, a nie tak jak poprzednio, gdy na pytanie czy Babcia opowiedziała ci jak w obozach oznaczano karną kompanię i Świadków jehowy odpowioedziałeś, ze przed wojna w Polsce takich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... 25.11.03, 17:16 jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych złodzieji, pedofili zoofilów itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Miałeś odpowiadać z sensem!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 20:52 oszolom.z.radia.maryja napisał: > jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych > złodzieji, pedofili zoofilów itd... a jak zwykle palnąłeś jak wrona na parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Miałeś odpowiadać z sensem!!!!! 25.11.03, 21:06 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych > > > złodzieji, pedofili zoofilów itd... > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla > > a jak zwykle palnąłeś jak wrona na parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein czy mógłbyś... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 23:09 > > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla jakoś rozwinąć tę jakże inteligentną wypowiedź? Wyjaśnij mi gdzie się pomyliłem, jakie faktyy przekręciłem a przyznam się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: czy mógłbyś... 26.11.03, 12:13 Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a): > > > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla > > > jakoś rozwinąć tę jakże inteligentną wypowiedź? Wyjaśnij mi gdzie się > pomyliłem, jakie faktyy przekręciłem a przyznam się do błędu. - z uporem maniaka twierdzisz że Niemcy świadmie i systematycznie tepili homoseksualistów... w tym temacie nie mieli oni wyrobionego zdania..możliwe że paru pedałów oni zabili ale też kilku innychpedałów piastowało wysokie funkcje partyjne i państwowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein paru pedałów, kilku Cyganów, garstkę Żydów.... IP: *.it / 62.233.189.* 26.11.03, 12:56 > > - z uporem maniaka twierdzisz że Niemcy świadmie i systematycznie tepili > homoseksualistów... w tym temacie nie mieli oni wyrobionego zdania..możliwe > że paru pedałów oni zabili ale też kilku innych pedałów piastowało wysokie > funkcje partyjne i państwowe. Czyli zaprzeczasz jakoby hitlerowcy tępili homoseksualistów. I to jest kłamstwo! Tępiono ich, jako zboczeńców, zbrodniarzy przeciwko rasie i naturze. W roku 1935 dokonano zmiany w §175 kodeksu karnego Rzeszy, który od tego czasu penalizuje karanie wszelkich kontaktów o charakterze homoseksualnym. Śmiertelność w grupach homoseksualistów osadzonych w obozach była wyższa niż wśród innych grup uwięzionych. Do obozu trafiali z adnotacją w aktach "R.u" - Ruckehr unerwunscht (powrót niewskazany). Osoby z tym naznaczeniem miały zginąć w obozie. Oznaczano ich rózowymi winklami, podobnie jak pedofili. Nieliczni szczęściarze trafiali do obozów oznaczani jako izolowani kryminaliści lub "aspołeczni". Szczęściarze, bo "różowych" w obozach traktowano na równi z Żydami. Piszesz, że hitlerowcy zabili "paru pedałów". Nie ma dokładnych szacunków, ocenia się, że było ich co najmniej 200.000, nie licząc tych, którzsy trafili do obozów jako więźniowie innych kategorii. Jezeli dwieście tysięcy ludzi to dla ciebie "paru" to może w takim razie konsekwentnie stwierdzisz, że Hitlerowcy zabili "dwóch albo trzech Swiadków Jehowy", "kilku Cyganów" i "garstkę Żydów"? Homoseksualistów próbowano leczyć w obozach. Hormonalnie i psychoterapią. Tak, tak, próbowano, a robił to doktor Carl Jensen w Buchenwaldzie. Bez skutku, bo homoseksualizmu nie można wyleczyć. Rejestracja, dyskryminacja, izolacja, przymusowe leczenie, kastracja - czyż nie to dla homoseksualistów planuja "piaskowe koszule" LPRu? To gdzie powstanie pierwszy Narodowokatolicki Obóz Reedukacyjny dla Zboczeńców Seksualnych? Kiedy LPR złoży projekt zmiany Kodeksu karnego przez wprowadzenie w nim artykułu o tresci: par. 1. "Mężczyzna, który dopuści się czynów lubieznych bądź obcowania płciowego z innym mężczyzna podlega karze pozbawienia wolności od trzech miesięcy do lat dziesięciu" par. 2. "takiej samej karze podlega ten kto dopuszcza się czynów wymienionych w paragrafie poprzednim wobez zwierząt" Podoba ci się? Więc zajrzyj do Kodeksu Karnego III Rzeszy, tam z pewnością znajdziesz sporo przepisów, które pozwolą urzeczywistnić idę państwa narodowosocjalistycznego, bez pedałów i innych mniejszości, rządzonego przez prawdziwych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: paru pedałów, kilku Cyganów, garstkę Żydów... 26.11.03, 22:50 dobrze wiem ze lewacy są zdolni do wszystkiego by wcisnąc ludziom swe kity myślisz że nie wiem ze lewactwo sfabrykowało dzienniki Hitlera? to samo dotyczy ustaw norymberskich w oryginale o pedałach może i się ,mówi ale nie tepi się ich w praktyce ..uwierzę w to ze tępiono niemieckich pedałów..bo tacy się nie mnożą a Adolfowi chodzilo o to by jak najwięcej Niemców się rodziła napewno akceptowane byly zachowania homoseksualne wśród Żydów... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: paru pedofili zoofili kadzirodców 26.11.03, 22:57 albo kazirodców...diabli wiedzą..już nie wiesz jakie to zboczenia wymyslać..rozumiem ze w związku z tym iż hitlerowcy mordowali też pospolitych przestępców to ichh też należy teraz rehabilitować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Oszołom, ty kłamco oświęcimski!!!!!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 27.11.03, 09:42 oszolom.z.radia.maryja napisał: > dobrze wiem ze lewacy są zdolni do wszystkiego by wcisnąc ludziom swe kity > myślisz że nie wiem ze lewactwo sfabrykowało dzienniki Hitlera? Moment. Dzienniki Hitlera sfabrykował Konrad Kujau, handlarz antyków - i zrobił to wyłącznie dla pieniędzy. Fałszywe dzienniki Hitlera sprzedał dziennikowi "Stern" za ponad milion dolarów. Fałszerstwo zostało szybko wykryte, bo i fałszerz był kiepski. Smae sfałszowane dzienniki nie zawierają żadnych istotnych informacji - fałszerz przepisywał z przemówień Hitlera i jego prywatnych listów. Gdzie to lewactwo, o którym tak lubisz powtarzać? Gdzie tu jakiś spisek? > To samo dotyczy ustaw norymberskich w oryginale o pedałach może i się ,mówi ale nie tepi się ich w praktyce . Nic nie wiesz, Oszołomie. Zupełnie nic. Biegniesz przez las z zawiązanymi oczami i co chwilę walisz łbem w kolejne drzewo. A wystarczy zdjąć opaskę, by wszystkie przeszkody ominąć. Wystarczy najpierw postudiować trochę historię tego okresu, a nie opierać się na własnych uprzedzeniach i założeniach, żeby nie robić z siebie durnia każda swoja wypowiedzią. W tzw. Ustawach norymberskich nie było nidy mowy o homoseksualistach. Odnosiły się one tylko i wyłącznie do Żydów. Nigdy nie pisałem, że homoseksualistów prześladowano na podstawie Ustaw Norymberskich, przeciwnie - wskazywałem wprost, że regulował to kodeks karny III Rzeszy, dokładnie paragraf 175. Czy około 200.000 zabitych, nie liczac uwięzionych w normalnych więzieniach, to Twoim zdaniem znak, że tego przepisu nie stosowano w praktyce? Zaprzeczasz by w obozach koncentracyjnych mordowano homoseksualistów? W Dachau w pewnym momencie było ich tylu co Żydów - ponad 10% populacji więźniów, a traktowano ich jeszcze gorzej niż Zydów. > .uwierzę w to ze tępiono niemieckich pedałów..bo tacy się nie > mnożą a Adolfowi chodzilo o to by jak najwięcej Niemców się rodziła napewno > akceptowane byly zachowania homoseksualne wśród Żydów... Częściowo masz rację. Ominąłeś dwa drzewa ale rąbnąłeś w trzecie. Owszem, przyczyną prześladowania homoseksualistów było to, że się nie rozmnażali. Wydział IIS gestapo prowadził kartoteki kawalerów oraz bezdzietnych małżeństw - i wzywał celem składania wyjaśnień. Rejestrowano też samych homoseksualistów - i surowo karano. Co do trzeciego drzewa, moge spytać o śródło informacji na temat tolerowania homoseksualizmu u Żydów? To bardzo ciekawe, bo ja nie napotkałem informacji o tolerowaniu u Zydów czegokolwiek. Kto w rakim razie nosił nałożone na siebie rózowy i żółty trójkąt? Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: Oszołom, ty kłamco oświęcimski!!!!!!!!! 27.11.03, 09:56 Ale jaja byly z tym falszowaniem, bo pazerne na sensacje czyt. forse Stern dalo sie zrobic poprostu w konia:) Przyznam sie, ze nie czulem z tego powodu zalu, ze tak znane pismo poszlo na taki bluff Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, 27.11.03, 11:50 odnośnie trzeciego drzewka..wydedukowałem top logicznie..skoro Hitler chciał zapobiec rozmnażaniu się Żydów to robił wszytstko by przyrost Żydów ograniczyc homoseksualizm u ras nie pożądanych u nazistów był im jak najbardziej na rękę..homo się nie rozmnaża ... a tak poza tym to Adolf mordował też upośledzonych psychicznie umysłowo z zespolem Downa..na nich niejaki Mengele dokonywał doświadczeń pseudomedycznych w tym i eutanazji! w Niemczech chorzy umysłowo byli absolutnie niepożądani a co do kalectwa wśród ras niepożądanych..zostawiano ich samych sobie...aczkolwiek nie wszędzie...akurat polskich upośledzonych Adolf mordował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:17 Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc > wiedzieli o czym piszą i jak to działało. > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa? Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ? Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 22:05 Gość portalu: Malkontent napisał(a): > Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad > > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc > > wiedzieli o czym piszą i jak to działało. > > > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa? > Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ? > Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy. -nie czytuję lewackich pisarzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Stanisław Grzesiuk to lewacki pisarz??? IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 12:21 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Malkontent napisał(a): > > > Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad > > > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat wię > c > > > wiedzieli o czym piszą i jak to działało. > > > > > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa? > > Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ? > > Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy. > -nie czytuję lewackich pisarzy ... oszoł, ty chyba naprawdę jestes głupszy niż przewiduje ustawa. Jak nie czytałeś to przyznaj się bez bicia. Spośród moich znajomych mało kto te książki czytał. Twoja wypowiedź o "lewackich: pisarzach jest co najmniej prymitywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 28.11.03, 21:00 Co do Torquemady to ja gdzieś czytałem że był Żydem - oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, aczkolwiek nie wiem czy pisanie o Torquemadzie jako piewcy galer to nie antysemityzm. Co do gejów w partii Hitlera to na pewno był nim Erich Roehm, niektórzy historycy twierdzą że Hitler był biseksualistą i w czasach monachijskich mieszkał właśnie z Roehmem. Co do tego czy LPR to partia bliska NSDAP? Uważam, że NIE, dlatego że podstawą programu LPR jest chęć zbudowania państwa opartego na moralności rzymskokatolickiej podczas gdy NSDAP głosiła coś dokładnie odwrotnego! Wysocy funkcjonariusze NSDAP zawsze byli pełni pogardy dla katolicyzmu ( zresztą w ogóle dla każdej religii), Hitler np. nie wziął nigdy ślubu kościelnego, nie uczestniczył w praktykach religijnych. Były próby stworzenia jakiejś "narodowosocjalistycznej religii" ale nie wypaliły. W "Der Sturmerze" często pojawiały się artykuły atakujące kler katolicki. NSDAP głosiła ideologię "nadczłowieka" nie zaprzątającego sobie głowy religią! Czy ktoś z LPR coś takiego kiedyś głosił? Gdyby Roman Giertych lub Marek Kotlinowski nie mieli ślubów kościelnych i głosili pogardę dla katolicyzmu to owszem zgodziłbym się że LPR to partia bliska NSDAP. A tak się NIE ZGADZAM. Jeżeli chodzi o program gospodarczy to III Rzesza za Hitlera była jednym z pierwszych tzw. "państw opiekuńczych" w historii. Poszukajcie sobie w necie programu gospodarczego NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 28.11.03, 22:22 pięknie powiedziane..oczywiście Rodriga i tak nie przekonasz on będzie swoje powtarzał w kołko macieju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 28.11.03, 21:24 Co do Torquemady to ja gdzieś czytałem że był Żydem - oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, aczkolwiek nie wiem czy pisanie o Torquemadzie jako piewcy galer to nie antysemityzm. Co do gejów w partii Hitlera to na pewno był nim Erich Roehm, niektórzy historycy twierdzą że Hitler był biseksualistą i w czasach monachijskich mieszkał właśnie z Roehmem. Co do tego czy LPR to partia bliska NSDAP? Uważam, że NIE, dlatego że podstawą programu LPR jest chęć zbudowania państwa opartego na moralności rzymskokatolickiej podczas gdy NSDAP głosiła coś dokładnie odwrotnego! Wysocy funkcjonariusze NSDAP zawsze byli pełni pogardy dla katolicyzmu ( zresztą w ogóle dla każdej religii), Hitler np. nie wziął nigdy ślubu kościelnego, nie uczestniczył w praktykach religijnych. Były próby stworzenia jakiejś "narodowosocjalistycznej religii" ale nie wypaliły. W "Der Sturmerze" często pojawiały się artykuły atakujące kler katolicki. NSDAP głosiła ideologię "nadczłowieka" nie zaprzątającego sobie głowy religią! Czy ktoś z LPR coś takiego kiedyś głosił? Gdyby Roman Giertych lub Marek Kotlinowski nie mieli ślubów kościelnych i głosili pogardę dla katolicyzmu to owszem zgodziłbym się że LPR to partia bliska NSDAP. A tak się NIE ZGADZAM. Jeżeli chodzi o program gospodarczy to III Rzesza za Hitlera była jednym z pierwszych tzw. "państw opiekuńczych" w historii. Poszukajcie sobie w necie programu gospodarczego NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 16:45 CZY TO JEST SZTUKA ? Galeria Arsenał kontynuuje linię bulwersowania i szokowania widzów. Byłam 10 pazdziernika 2003r. na otwarciu nowej wystawy. Żałuję, że zabrałam ze sobą córki, które naraziłam na oglądanie pokazu filmowego Artura Żmijewskiego 'Lekcja Spiewu' i 'Spacer'. Nie są mi obce problemy ludzi niepełnosprawnych. Dzieci moje uczą się w klasach integracyjnych, ale były zdziwione, że można ludzi ułomnych filmować i pokazywać jako dzieło sztuki. Bardzo przeżyłam 'Spacer', który jest dowodem na to, że 'wszystko jest na sprzedaż'. Już nie ma granicy, której nie należy przekraczać. Artysta zrobi wszystko aby tylko zaszokować widza.Człowiek niechodzący, sparaliżowany został dla celów filmu sciągnięty z wózka inwalidzkiego i wleczony przed kamerami. Niech ludzie się patrzą na bezwładne ciało mężczyzny, na twarz wykrzywioną bólem. Panie Arturze Żmijewski zrobiłby Pan to samo ze swoim ojcem lub bratem? Przychodząc do galerii utrzymywanej przez mieszkańców Białegostoku mam prawo oczekiwać, że spotkam dzieła sztuki, a nie wyobrażenia o sztuce jakiegos autora. Stara sentencja przestrzega, 'Kto milczy, ten się zgadza'. Nie zgadzam się na wypaczanie sztuki i trwonienie pieniędzy mieszkańców Białegostoku. Beata Antypiuk Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 16:55 Odpowiem Ci na te bulwersujace sceny. Wlasnie nasze spojzenie na cale zycie, ze jest normalne i piekne i to trzeba pokazywac Kiedy pokazuje sie ludzi niepelnosprawnych budzi to w nas odraze, uczucie zalu wobec nich. Traktujemy ich w relacji my -oni. Mnie bulwersuje ogólniespoleczna akceptacja prostytucji nieletnich, ulotki golych panienek, które walaja sie po ulicach Wawy, i kiedy dzieciaki to zbieraja. Jest to dla nich normalka, bo taka matka-Polka ma byc: dziwka i madonna w kazda msze niedzielna. Gdzie sa ci wszyscy bogobojni. Chyba, ze im tez odpowiada ten wizerunek kobiety, który zasmieca ulice i swiadomosc mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:06 mnie też się wiele rzeczy nie podoba ale prostytutki i pobożnisie to są dwie osobne kategorie ludzi..jedno z drugim nie da się połączyć..panienki lekkich obyczajów nigdy do koscioła nie chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
neceser LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 17:11 te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski. oszolom.z.radia.maryja napisał: > mnie też się wiele rzeczy nie podoba ale prostytutki i pobożnisie to są dwie > osobne kategorie ludzi..jedno z drugim nie da się połączyć..panienki lekkich > obyczajów nigdy do koscioła nie chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 18:09 neceser napisał: > te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski. > - chyba waszej przyszłości..od kiedy to wy strażnicy politycznej poprawności uzurpujecie sobie miano strażników demokracji? > > Odpowiedz Link Zgłoś
neceser LPRaki chca demokracji brunatnej. 24.11.03, 18:39 Tajk jak byla demokracja socjalistyczna. teraz oni moga marzyc o wladzy. Demokracja ma doskonale zasady i obroncow na Zachodzie Europy i w USA. oszolom.z.radia.maryja napisał: > neceser napisał: > > > te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski. > > > - chyba waszej przyszłości..od kiedy to wy strażnicy politycznej poprawności > uzurpujecie sobie miano strażników demokracji? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 19:14 oszoł, a Maria Magdalena? kiedy rybi fiuciku czegoś się nauczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:12 Nie, tu nie chodzi o to co oni o one robia. Chodzi mi o jakie bulwersujace rzeczy budzi wystawa, natomiast akceptuje sie wypaczony obraz kobiety. Chodzi o przeszczen publiczna, która jakos katolicy polscy akceptuja, zeby ich dzieci np. ogladaly. Jakie burze wzbudzily bilboardy facetów lub babek trzymajacych sie z reke, ale kobitki wypinajace tylki, wywalajace swoje silikony na tysiacach, milionach ulotek walajacych sie po ulicach, to juz nie wzbudz kontrowersji w np. LPR. Chyba, ze sa klietami takich przybytków. Jesli nie, to to nazywa sie obluda i hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:11 liga pozbawionych rozumu odnosi liczne sukcesy w walce z normalnościa.ale czego się spodziewać po osobach pozbawionych podstawowych kwalifikacji umysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:25 venus99 napisał: > liga pozbawionych rozumu odnosi liczne sukcesy w walce z normalnościa.ale czego > > się spodziewać po osobach pozbawionych podstawowych kwalifikacji umysłowych. -ojej..cóż za samokrytyka ..Venus... Odpowiedz Link Zgłoś
murphy.lee Oszołom nie może się doczekać, kiedy ... 24.11.03, 17:37 ... wreszcie będzie mógł donosić do Gestapo na wszystkich, którzy ośmielą się mieć inne zdanie niż LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja nie oceniaj innych wg siebie! 24.11.03, 18:10 murphy.lee napisała: > ... wreszcie będzie mógł donosić do Gestapo na wszystkich, którzy ośmielą się > mieć inne zdanie niż LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 19:15 oszoł, czytać już się nauczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 20:07 venus99 napisał: > oszoł, czytać już się nauczyłeś? -a czy ty już nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_komunistka Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 21:42 oszołomku kochany, to tutaj brykasz? Ja za Tobą tęsknię na innym forum, a Ty tak namotasz, ponawijasz i sie zmyjesz bez konkretów. Dlaczego opuściłeś uroczystą akademię ku czci Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej? No, przyznaj się tu kolegom i koleżankom. Odpowiedz na zadane wcześniej Ci pytania na innych forach, bądź konsekwentny. Twoja Musia-Komusia. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 21:56 ja nie jestem komunistą tylko narodowym katolikiem..Lenin jest mi obcy a do Lublina już dziś zajrzałem..pozatym twój krajan Rodrig von Falkenstein popełnił kłamstwo oświęcimskie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9284607 Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:13 oszoł problem nie polega na twoich poglądch politycznych bo przeciez ich nie masz tylko na twojej bezgranicznej głupocie która eksponujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:20 w takim razie ty też nie masz poglądów politycznych..ja mam tylko wy nie chcecie ich uznać..ale ignoracncja pewnych poglądów wcale nie oznacza że ich w ogóle nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_komunistka Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 14:05 Moje Ty kochanie, Rodrig inaczej się wypowiedział. Źle go zrozumiałeś. Młody jesteś, zapalczywy. Nie wypieraj się naszej idei, jesteś bardzo nam bliski. Mówisz, że jesteś katolikiem. To nieprawda, brak Ci miłosierdzia i tych innych bzdetów. Tow. Feliks mając takiego ucznia byłby zachwycony. On też kiedyś wychowywał się w narodowo katolickiej rodzinie, z tradycjami nawet. Twoja Musia-Komusia. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:26 www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1788986.html Najgorsze jest to, że katabasy i nazizujący LPR występuje przeciw wystawie i jest składane "doniesienie o popełnieniu przestępstwa obrazy uczuć religijnych przez Nieznalską" ZANIM ktokolwiek ujrzał wystawę (ma być od 6 grudnia). Sami się debile ośmieszają. Może niech lepiej zajmą się www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1790132.html swoim kolegą uwielbiającym jeździć na gazie oraz sikaniem w plenerze. Oszołom, zaproś kolegę do siebie do domu, niech ci nasika po ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 14:58 nauma napisał: > www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1788986.html > Najgorsze jest to, że katabasy i nazizujący LPR występuje przeciw wystawie i > jest składane "doniesienie o popełnieniu przestępstwa obrazy uczuć religijnych > przez Nieznalską" ZANIM ktokolwiek ujrzał wystawę (ma być od 6 grudnia). Sami > się debile ośmieszają. Może niech lepiej zajmą się > www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1790132.html > swoim kolegą uwielbiającym jeździć na gazie oraz sikaniem w plenerze. Oszołom, > zaproś kolegę do siebie do domu, niech ci nasika po ścianach. - odnośnie pierwszego linku...tę wystawę ludzie mogli obejrzeć w Gdańsku..(te jajca na krzyzu) sąd skazał tę panią..nie powinno się więc prezentować prac kryminalnych w Słupsku i w Ostrowie Wlkp Nieznalska chciala przedstawić to samo! a to drugie...tak podała Gazeta Wyborcza a co inne gazety pisały na ten temat? widrygodnosć Gazu Wybiórczego jest wielce wątpliwa Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 16:52 Po pierwsze - na wystawie miało być wystawione coś innego. Po drugie - to nieładnie codziennie korzystać z (cytuję) Gazu Wybiórczego, jak się ma o tym forum taki pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:10 Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka! Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka! Natychmiast zamknąć wystawę, A winnym wytoczyć sprawę!” Pan Bóg w niebie słucha, i w czoło się puka... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:19 stach52 napisał: > Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka! > Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka! > Natychmiast zamknąć wystawę, > A winnym wytoczyć sprawę!” > Pan Bóg w niebie słucha, i w czoło się puka... ..... na lewackiego zbuka... Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:28 Oszoł! Że lewak i komuch jesteś, to wiadomo. Ale zbuk - to niby co to znaczy? Jak zwykle pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:32 chbmp napisał: > Oszoł! > Że lewak i komuch jesteś, to wiadomo. Ale zbuk - to niby co to znaczy? > Jak zwykle pozdrawiam! -proszę o nieprzekręcanie moich wypowiedzi..te określenia dotyczą takich jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:41 Dobra dobra, Oszoł, nie wypieraj się, zostałeś zdemaskowany. Młoda_komunistka wykazała parę postów wyżej, jaka jest Twoja orientacja polityczna. A zresztą wystarczy przeczytać w innym wątku na tym Forum Twój donos na księży - tak tak, Oszołku, wydało się! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:54 kolejna agentka Michnika której zadaniem było stworzyć fikcję przypominającą fakty by mnie skompromitować..uzupatorstwo podszywanie pomawianie to typowe dla was...nie umiecie mi przeciwstawić argumentów więc się próbujecie zafałszowywać rzeczywistośc odwracać wszystko do góry nogami Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:35 oszoł,radiomaryjny fiuciku,jak widzisz nie zyskałeś poparcie. olewają cie rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:57 a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich forów GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualności UE Świat itd...(ot choćby ignorant) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 16:01 giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał: > a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich forów > > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualności UE > Świat itd...(ot choćby ignorant) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 16:21 neceser napisał: > > > giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich > forów > > > > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualnośc > i > UE > > Świat itd...(ot choćby ignorant) -tam przynajmniej korupcja jest mniejsza niż w Polsce..takie dane niedawno przytaczała Rzepa... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_komunistka Re: brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 21:29 Oszołomku, koniec wybryków, musisz wrócić tam gdzie Twoje miejsce. Muszę Cię poinformować, że w związku z przystąpieniem Polski do UE otrzymaliśmy program finansowania dostępu do internetu w instytucjach mieszczących się minn. w Tworkach k. Warszawy, Abramowicach k. Lublina itd. Tak więc Twoją chorobę będzie można leczyć, nie odbierając Ci dostępu do netu.Prawda jakie to humanitarne?. Kapitalizm z ludzką twarzą, Lenin napewno by nie uwierzył. Oszołomku a wiesz o tej plotce, że Rydzyk otwiera podobne forum jak GW u siebie?. Ty masz być tam adminem, to prawda? Będziesz mógł nim zarządzać z Tworek, pod czujnym okiem Rydzyka. Twoja Musia-Komusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Lewandowski Re: brunatne lpraki na Bialorus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 00:15 czarne ścierwo wart czerwonego i na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 26.11.03, 12:07 Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a): > czarne ścierwo wart czerwonego i na odwrót -kultura osobista się kłania Europejczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
zeuropeizowany Re: brunatne lpraki na Bialorus! 26.11.03, 15:51 Ja jako Europejczyk próbowałem się dowiedzieć, jak wygląda kultura w wykonaniu Radia Maryja. I byłem zdegustowany niedopuszczaniem tam do głosu opinni słuchaczy myślących inaczej niż autorzy audycji. Dlaczego tak się dzieje, Panie Oszołomie.z.radia.maryja? Wdzięczny będę za objaśnienie mi tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo ale nie ma konkordatu ani frajerskiegio szmalu IP: *.240.39-62.rev.gaoland.net 01.12.03, 20:46 dla brunatnej partyji mieniacej sie byc chrzescijanska. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 30.11.03, 20:18 neceser napisał: > > > giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich > forów > > > > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualnośc > i > UE > > Świat itd...(ot choćby ignorant) -www.bialorus.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Komentarz Naszego Dziennika do wydarzeń w Arsenale 26.11.03, 12:22 Głośna stała się ostatnio w Białymstoku sprawa usunięcia z wystawy pt. "Pies w sztuce polskiej", prezentowanego w tutejszej Galerii Arsenał, "dzieła" Piotra Kurki zatytułowanego "Dostałem pieska". Piotr Kurka to tzw. współczesny artysta, a do tego prorektor Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu. Pokazał on na wystawie w Białymstoku kilka swoich prac z przewijającym się w nich motywem psa. Jedna z tych prac to zawieszona na ścianie niewielka psia buda, do której można zajrzeć z dwóch stron przez szkło powiększające. Taki jakby fotoplastykon. W środku budy umieszczona jest figurka psa, a w tle zdjęcia księży katolickich! Trudno więc chyba się dziwić, że kiedy białostocka radna LPR Beata Antypiuk, zaangażowana katoliczka, zajrzała do tej psiej budy i zobaczyła tam kapłanów swojej wiary, natychmiast zareagowała, pisząc w tej sprawie protest do prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura. Prezydent, jeden z liderów białostockiej Akcji Katolickiej, zainteresował się problemem, a dyrektor galerii nakazał zdjąć z wystawy agresywną pracę twórczą. No a wtedy nastąpiło to, do czego zwykle dochodzi, gdy ktoś ośmieli się ukrócić swawole tzw. nowoczesnego artysty. Piotr Kurka powiedział, że jest oburzony zdjęciem jego pracy z wystawy. Dodał jeszcze oczywiście, że to narusza jego prawo do wolności wypowiedzi artystycznej. A w końcu zupełnie się obraził i zdjął resztę swoich prac z wystawy w Galerii Arsenał. Jak się można łatwo domyślić, w tym oburzeniu i obrażeniu wtórowali nowoczesnemu artyście nowocześni dziennikarze. Ostatecznie - w geście niby-solidarności z kolegą - swoje prace z ekspozycji w Arsenale kazali również zdjąć inni nowocześni twórcy. Wystawę zamknięto więc na dwa tygodnie przed terminem. Ciekawe tylko dlaczego Piotr Kurka, który wie przecież, jak łatwo być obrażonym, nie może zrozumieć, że umieszczenie kapłanów katolickiej religii w psiej budzie może obrazić katolika? Zdawać by się mogło, że powinien to rozumieć, bo jak sam się przyznaje, w dzieciństwie był ministrantem. Sam Piotr Kurka mówi, że nikogo nie obraża tylko pokazuje postaci księży, które są "istotne w polskim pejzażu" - jak się wyraził. Ale czy jego zdaniem polski pejzaż stanowią jedynie psie budy, a jeżeli rzeczywiście tak uważa, to czy tytuł jego "pracy" zamiast "Dostałem pieska" nie powinien raczej brzmieć "Dostałem kotka"? Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 13:34 "Białostockie Nowiny SF" Białystok, 26.11.2003 Jak się dowiaduje nasz reporter, w głośnej ostatnio sprawie wystawy w galerii Arsenał pt. "Pies w sztuce polskiej" możliwy jest nieoczekiwany przełom. Autor kontrowersyjnej pracy, od której rozpoczęła się cała awantura, prorektor Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu Piotr Kurka oświadczył, iż jego intencją (przypomnijmy, że praca przedstawiała psią budę z figurką psa i zdjęciami księży katolickich w środku) było porównanie psiej wierności i służby dla człowieka z takąż wiernością religii i służbą ogółowi wiernych, właściwą kapłanom Kościoła Katolickiego. Oświadczenie artysty wywołało podobno dużą konsternację w kołach zbliżonych do białostockiej - i nie tylko białostockij - LPR. Jak wiadomo, usunięcie pracy artysty z wystawy zostało spowodowane interwencją radnej LPR Beaty Antypiuk, zaangażowanej katoliczki oraz prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura, jednego z liderów białostockiej Akcji Katolickiej. Uznali oni, że umieszczenie wizerunków księży katolickich w kontekście psa stanowi skandaliczną obrazę godności kapłanów i Kościoła Katolickiego. Oświadczenie Piotra Kurki początkowo przyjęte zostało nieufnie przez działaczy katolickich oskarżających artystę o profanację. Proszący o anonimowość przedstawiciel białostockie Ligi Polskich Rodzin powiedział: "Poprosimy pana Kurkę o potwierdzenie na piśmie, że jego intencje były słuszne i chwalebne". Natomiast jeden z działaczy miejscowej Akcji Katolickiej miał oświadczyć, że praca będzie mogła wrócić na wystawę pod warunkiem, że artysta umieści obok psiej budy krótką informację o tym, co i w jakim kontekście praca przedstawia. Nie wiadomo jednak czy do tego dojdzie, bowiem z wystawy wycofali się także inni twórcy - w geście solidarności ze swoim kolegą. Sprawa ich ewentualnego powrotu na wystawę może nie być łatwa, padły bowiem pod ich adresem mocne słowa w rodzaju "twórcy nowocześni". Problem ewentualnego przeproszenia artystów za te i podobne określenia ma być przedmiotem dzisiejszych wieczornych tajnych obrad białostockiej LPR i Akcji Katolickiej, jednakże nasz reporter nie uzyskał potwierdzenia tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 14:28 Ciekawe, a co za tym zastanaawiajace, ze wymagaja sie pisemnego oswiadczenia. Mozna to rozumiec w sposób dwojaki: uwaza sie widza za glupka dajac do zrozumienia ze inna interpretacja jest niedozwolana dla zwyklego szaraka; próba ograniczenia jesli nawet takie byly intencje (bron Boze!) próby zakwestionowania i komentarza tego co sie dzieje w Polsce. Niestety ludzie ci nie dorosli do swobodnego i wolnego myslenia i spojzenia na swiat a inne dlosy staraja sie zadusic belkotem w imieniu Boga i religii. Stara spiewka od wieków. Kosciól nigdy nie grzeszyl tolerancja a zatwardzenie i zaparcie umyslowe tych totalitarnych biedaków jest zalosne. Zal mi tych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
ex-kat-lik Re: KośćKat przeciw sztuce 26.11.03, 18:58 Wypowiedziałbym się ale pełno tu Oszołoma- jakieś Hitlery, Dzierżyński, i inni szaleńcy, a ze sztuki to jedynie Stach52: Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka! Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka! Natychmiast zamknąć wystawę, A winnym wytoczyć sprawę!” Pan B. w niebie słucha, i w czoło się puka... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:19 No prosze co za przewrotność teraz pbrócili hm..psa ogonem o 180 stponi..cóż za iście diabelska przewrotność... ten numer wam się nie uda! A jeśli rzeczywiście intencuje pana Kurki były dobre to dlaczego na tej wystawie swe prace wystawiała Nieznalska? Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:23 A co ma piernik do wiatraka? Odwrócmy pytanie:jesli twoje intencje sa dobre to dlaczego modlisz sie w kosciele katolickim skoro tylu ludzi ta instytucja wymordowala przez wieki? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:27 widz.i.czytelnik napisał: > A co ma piernik do wiatraka? Odwrócmy pytanie:jesli twoje intencje sa dobre to > dlaczego modlisz > sie w kosciele katolickim skoro tylu ludzi ta instytucja wymordowala przez wiek > i? -kosciól nie zabijał, zabijali ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:35 A skad ci ludzie byli? Oczywiscie, ze o ludzi mi chodzilo i wiesz napewno, ze reprezentowali instytucje, która zabijala kazdy przejaw postepu naukowego, spolecznego. Komunistów wtedy jeszcze nie bylo, zeby móc zwalic cala wine za cale nieszczescia ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 21:45 Oszoł! Nie rżnij głupa !!! Że Nieznalska Wam się nie podoba to wasz poważny problem, ale czy macie zamiar zamykać galerie w każdym mieście przez które ona chociażby bedzie przejeżdzć?! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:06 chbmp napisał: > Oszoł! > Nie rżnij głupa !!! > Że Nieznalska Wam się nie podoba to wasz poważny problem, ale czy macie zamiar > zamykać galerie w każdym mieście przez które ona chociażby bedzie przejeżdzć?! > -My nie zamykamy żadnych galerii artyści sami je zamykają..nikt przecież pozostałym artystom nie kazał usuwać swoich dzieł...poza tym nie powinno się wystawiać dzieł ludzi którzy są oskarżeni o szkalowanie i skazani prawomocnytm wyrokiem sądu tak jak jest to w przypadku Nieznalskiej...w Ostrowie Wielkopolskim żadni radni nie naciskali na to by nie wpuszcać Nieznalską..szef galerii buńczucznie zapewniał że u nie go to się nie stanie bo to jego prywatna galeria... a że dzierżawca wypowiedzial mu lokal..czy to nasza wina? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:03 widz.i.czytelnik napisał: > A skad ci ludzie byli? Oczywiscie, ze o ludzi mi chodzilo i wiesz napewno, ze r > eprezentowali > instytucje, która zabijala kazdy przejaw postepu naukowego, spolecznego. Komuni > stów wtedy > jeszcze nie bylo, zeby móc zwalic cala wine za cale nieszczescia ludzkie. -tych zabitych wcale nie było az tak wielu jak to sie podaje..owszem były zdarzenia które kościolowi chluby nie przynoszą ale wy je jeszcze wyolbrzymiacie je...odsyłam do książki Vittorio Messoriego "czarne karty kościoła" Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:39 Jasne, Oszoł! Jak KK palił i torturował ludzi, to sa to zaledwie "zdarzenia które nie przynosiły chluby kościołowi". No i nie było ich tak wiele, nie ma o czym w ogóle gadać. A jak jakaś baba powiesi na krzyżu zdjęcie fiuta - to pod sąd ją!I nie popuścić, zakazać pokazywania jej prac do końca życia! Kurcze, Oszoł, wasze radiomaryjokatolickie miłosierdzie jest jedyne w swoim rodzaju. Dobrze chociaż, że się ze swoją głupotą nie ukrywacie, że wykrzykujecie ją głośno. Tak trzymać, Oszoł! Podpowiem Wam jeszcze cóś: jak zobaczycie że koło księdza przechodzi pies - to psa powiesić za jaja. Bo podważa i sugeruje. A porządek musi być, radyjomaryjokatolicki, rzecz jasna. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:42 chbmp napisał: > Jasne, Oszoł! > Jak KK palił i torturował ludzi, to sa to zaledwie "zdarzenia które nie > przynosiły chluby kościołowi". No i nie było ich tak wiele, nie ma o czym w > ogóle gadać. > A jak jakaś baba powiesi na krzyżu zdjęcie fiuta - to pod sąd ją!I nie > popuścić, zakazać pokazywania jej prac do końca życia! > > > Kurcze, Oszoł, wasze radiomaryjokatolickie miłosierdzie jest jedyne w swoim > rodzaju. > Dobrze chociaż, że się ze swoją głupotą nie ukrywacie, że wykrzykujecie ją > głośno. Tak trzymać, Oszoł! > > Podpowiem Wam jeszcze cóś: jak zobaczycie że koło księdza przechodzi pies - to > psa powiesić za jaja. Bo podważa i sugeruje. A porządek musi być, > radyjomaryjokatolicki, rzecz jasna. > Gratulacje! - kto ciebie nauczył takiego absurdalnego myślenia? my nic takiego nie proponujemy..to są tylko twoje urojenia jakieś... a poza tym żal mi tego psa którego chcesz powiesić...obrońcy zwierząt nie będą zachwyceni twoim postępowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:52 O! Widzę, że w Oszołomie z Radyja są jakieś resztki sumienia - żal mu psa. Ludzi spalonych przez KK już nie pożałował - ale nie można od takiego za dużo wymagać. W końcu katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 23:31 jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal..a czy żal jest liberałom miliard dzieci poczetych zabitych w wyniku aborcji albo czy komunistom jest zal stu miliona ofiar systemu który stworzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 05:47 oszolom.z.radia.maryja napisał: "jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal" Oszołomowi nie jest więc żal ludzi, których Kościół Katolicki spalił słusznie. Nie jest jednak jasne, czy dzieli on spalonych przez KK na spalonych słusznie i niesłusznie, czy też ma ogólnie wątpliwości co do słuszności bądź niesłuszności palenia ludzi przez KK. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 11:42 zeuropeizowany napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > "jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal" > Oszołomowi nie jest więc żal ludzi, których Kościół Katolicki spalił słusznie. > Nie jest jednak jasne, czy dzieli on spalonych przez KK na spalonych słusznie i > > niesłusznie, czy też ma ogólnie wątpliwości co do słuszności bądź niesłuszności > > palenia ludzi przez KK. > -pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów protestacnkich przypisuje się katolikom... Odpowiedz Link Zgłoś
zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 14:23 oszolom.z.radia.maryja odpowiedział na zapytanie, czy ma wątpliwości co do słuszności bądź niesłuszności palenia ludzi przez KK: "pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów protestanckich przypisuje się katolikom" Wynikałoby z tego, że Oszołom nie ma wątpliwości co do tego, że słuszne były morderstwa dokonywane przez KK, ma natomiast zastrzeżenia co do przypisywania katolikom morderstw dokonywanych przez inne odłamy chrześcijaństwa - bowiem tamte morderstwa (jako niekatolickie) były z gruntu niesłuszne. Cóż, pogląd to nienowy, aczkolwiek rzadko tak jawnie głoszony... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 17:28 zeuropeizowany napisał: > oszolom.z.radia.maryja odpowiedział na zapytanie, czy ma wątpliwości co do > słuszności bądź niesłuszności palenia ludzi przez KK: > > "pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów > protestanckich przypisuje się katolikom" > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) ostatnim złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe > > Wynikałoby z tego, że Oszołom nie ma wątpliwości co do tego, że słuszne były > morderstwa dokonywane przez KK, ma natomiast zastrzeżenia co do przypisywania > katolikom morderstw dokonywanych przez inne odłamy chrześcijaństwa - bowiem > tamte morderstwa (jako niekatolickie) były z gruntu niesłuszne. > Cóż, pogląd to nienowy, aczkolwiek rzadko tak jawnie głoszony... > Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 17:37 > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) ostatnim > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe Papiez tez czlowiek, co nie? A czasami ojciec swiety jak nam pasuje. Tak wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 20:27 widz.i.czytelnik napisał: > > > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w > > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo > > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił > za > > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) osta > tnim > > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe > > Papiez tez czlowiek, co nie? A czasami ojciec swiety jak nam pasuje. Tak wygodn > iej - nie rozumiem czego się czepiasz? wiemy że niektórzy papieże byli marionetkami w rękach niemieckich cesarzy francuskich krółów czy weneckich dożów..było też nie mało antypapieży..na szczęście kośćiól ma to już dawno za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU IP: *.it / 62.233.189.* 27.11.03, 19:51 > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) ostatnim > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe a Pius XII? Wystawił watykańskie paszporty Eichmannowi i doktorowi Mengele. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 20:29 Gość portalu: Bongo napisał(a): > > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w > > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo > > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił > za > > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) > ostatnim > > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe > > > a Pius XII? Wystawił watykańskie paszporty Eichmannowi i doktorowi Mengele. -on sam nikomu nic nie wystawiał świadomie..możlwie że ktoś w to go w robił..a poza tym skąd ta informacja? gdyby tak było to głośno by było o tym od dawna..czżby znów jakaś niesprawdzona hipoteza? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 13:13 W "Rzeczpospolitej" z 25.11 pani M. Małkowska w notatce "Zaszczuty pies" pisze o białostockiej wystawie "Pies w polskiej sztuce", zamkniętej decyzją jej autorów, a następnie kuratora, po usunięciu niesmacznej instalacji ze zdjęciem księży. Artyści mają oczywiście prawo wycofać swe dzieła z wystawy, jest to jednak ich niezależna i samodzielna decyzja, a nie zaszczucie. Podobnie w demokratycznym kraju każdy ma prawo pisać listy do prezydenta miasta, jak zrobiła to radna LPR. Autorka wszystko to dokładnie opisała, ale wyciąga nielogiczne wnioski. "Szczucie" dotyczyło nie psa, a zdjęcia księży. Podobnie poseł Strąk nie domagał się odwołania słupskiej wystawy pani Nieznalskiej, a jedynie sprawdzał, czy nie dochodzi tam do obrażania uczuć religijnych. Zdanie p. Małkowskiej: "Gdyby radna nie zauważyła instalacji Kurki, to z pewnością miałaby zarzuty wobec realizacji Doroty Nieznalskiej lub innego obiektu", jest bez sensu, bo w jednym liście można poruszyć nawet sto spraw. Od czasu wyczynu pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką, słowo "instalacja" bardzo źle się kojarzy, choć oba te przypadki są oczywiście nieporównywalne. Skoro współcześni artyści tworzą instalacje, realizacje i obiekty, to może poznańską ASP należałoby przemianować na Akademię Instalacji, Realizacji i Obiektów Pięknych. Co na to Piotr Kurka, profesor poznańskiej ASP? Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 19:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: "Od czasu wyczynu pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką, słowo "instalacja" bardzo źle się kojarzy[...]" Oszoł, jak tak będzie Wam się wszystko kojarzyć, to nie nadążycie z zamykaniem i protestowaniem przeciwko. Przeciwko wszystkiemu, oczywiście. A propos kojarzenia: dlaczego fotografie księży w psiej budzie maja być akurat obrazą godności tychże księży oraz obrazą uczuć religijnych radyjomaryjokatolików, a nie przyszły Wam do główek korzystne i pozytywne skojarzenia z pieskiem, jak np wierność, miłość do człowieka itd? Psy są szcególnie pogardzanymi stworzeniami w kulturze muzułmańskiej (przypomnij sobie problemy amerykańców w Iraku, którzy patrolowali tam z psami i jak się to skończyło); nie dziwiłoby mnie więc gdyby muzułmanie zareagowali ostro (a nawet bardzo ostro) gdyby ich duchownych przedstawić w towarzystwie psa. Was jednak o islamistyczne ciągoty nie podejrzewałem. A może ja tu niesłusznie się na Was wyzłośliwiam? Może puknęliście się w zbiorową radyjomaryjokatolicką główkę i przeprosicie artystę od pieska za całą awanturę? Czy będziecie mieć na tyle cywilnej odwagi, by przyznać, że sami z siebie zrobiliście durniów? Z niecierpliwością oczekiwał będę na - mam nadzieję sensacyjne - informacje . Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 21:51 chbmp napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > "Od czasu wyczynu pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką, > słowo "instalacja" bardzo źle się kojarzy[...]" > > Oszoł, jak tak będzie Wam się wszystko kojarzyć, to nie nadążycie z zamykaniem > i protestowaniem przeciwko. Przeciwko wszystkiemu, oczywiście. > -to nie my żeśmy zamknęli galerię tylko ci artyści > A propos kojarzenia: dlaczego fotografie księży w psiej budzie maja być akurat > > obrazą godności tychże księży oraz obrazą uczuć religijnych > radyjomaryjokatolików, a nie przyszły Wam do główek korzystne i pozytywne > skojarzenia z pieskiem, jak np wierność, miłość do człowieka itd? > Psy są szcególnie pogardzanymi stworzeniami w kulturze muzułmańskiej > (przypomnij sobie problemy amerykańców w Iraku, którzy patrolowali tam z psami - ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina > > i jak się to skończyło); nie dziwiłoby mnie więc gdyby muzułmanie zareagowali > ostro (a nawet bardzo ostro) gdyby ich duchownych przedstawić w towarzystwie > psa. Was jednak o islamistyczne ciągoty nie podejrzewałem. -gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze toście się oburzali ze hej! > > A może ja tu niesłusznie się na Was wyzłośliwiam? Może puknęliście się w > zbiorową radyjomaryjokatolicką główkę i przeprosicie artystę od pieska za całą > awanturę? Czy będziecie mieć na tyle cywilnej odwagi, by przyznać, że sami z > siebie zrobiliście durniów? Z niecierpliwością oczekiwał będę na - mam nadzieję > > sensacyjne - informacje . > > - dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie ustosunkuję > Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 05:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: "ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina" No cóż, Wy, radyjomaryjokatolicy, wiecie lepiej, z czym sie może kojarzyć ksiądz katolicki. Jeżeli macie tylko negatywne skojarzenia - cóż, to Wy jesteście ci fachowcy w tej dziedzinie.Ja osobiście znam kilku księży, których oceniam nader pozytywnie; ale może oni się tylko tak wrednie zamaskowali? "gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze toście się oburzali ze hej!" Oszołku! Nie wiem o co chodzi z tym przerobieniem Wiśniewskiego. Chyba nie nazbyt pilnie śledzę Wasze radyjimaryjokatolickie dokonania artystyczne. Możesz mnie oświecić? "dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie ustosunkuję" Przykro mi że tak to odbierasz. No cóż, nie jestem ani radyjomaryjo, ani katolikiem, i nie umiem podchodzić z takim miłosierdzem,wyrozumiałością, tolerancją i miłością bliźniego do wszystkich błądzących - jak Wy podchodzicie. Ale jak jeszcze trochę Ciebie poczytam, to może spłynie na mnie odrobina tej Waszej łagodności w kontaktach międzyludzkich. Pozdrawiam i pogody ducha życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 10:53 chbmp napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > "ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe > co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina" > > No cóż, Wy, radyjomaryjokatolicy, wiecie lepiej, z czym sie może kojarzyć > ksiądz katolicki. Jeżeli macie tylko negatywne skojarzenia - cóż, to Wy > jesteście ci fachowcy w tej dziedzinie.Ja osobiście znam kilku księży, których > oceniam nader pozytywnie; ale może oni się tylko tak wrednie zamaskowali? > - nie odwracaj kota ogonem to wy oceniacie ksieży negatywnie..macie kilku których lubicie bo wam kadzą i to wszystko... > "gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze > toście się oburzali ze hej!" > Oszołku! > Nie wiem o co chodzi z tym przerobieniem Wiśniewskiego. Chyba nie nazbyt pilnie > > śledzę Wasze radyjimaryjokatolickie dokonania artystyczne. Możesz mnie oświecić > ? > - to nie Radio Maryja ale europsceptycy ze stron inne strony integracji..po prostu wpletliśmy fragmenty kronik wojennych..np gdy Wiśniewski się wydziera Keine grenze to w tym momencie pukazuje się kadr jak Niemcy w jednym szezregu wyłamują szlaban na niemiecko polskiej granicy..żadnych wojen i w tym momencie kadr z bombardowania Warszawy przez Luftwaffe..żadnych ras..i kadr z Brzezinki itd..to trzeba było widzieć (www.innestrony.pl) niestety tego już tam teraz nie ma... > > "dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie > ustosunkuję" > > Przykro mi że tak to odbierasz. No cóż, nie jestem ani radyjomaryjo, ani > katolikiem, i nie umiem podchodzić z takim miłosierdzem,wyrozumiałością, > tolerancją i miłością bliźniego do wszystkich błądzących - jak Wy > podchodzicie. Ale jak jeszcze trochę Ciebie poczytam, to może spłynie na mnie > odrobina tej Waszej łagodności w kontaktach międzyludzkich. > Pozdrawiam i pogody ducha życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 14:49 Oszołku: Byłeś tak miły i odpisałeś co następuje: „- nie odwracaj kota ogonem to wy oceniacie ksieży negatywnie..macie kilku których lubicie bo wam kadzą i to wszystko...” Oszoł! To Wy, kurde, wiecie lepiej ode mnie, jak ja oceniam księży? No fakt, zapomniałem, Wy wszystko wiecie lepiej. No to pewnie wiecie też, co to za księża konkretnie, których ja lubię. Mogłbyś mnie oświecić, w jaki sposób oni mi kadzą? Bo wiesz, nie lubię kadzących, to jak mi powiesz to ich znielubię i będę miał przynajmniej ordnung w swoim życiu uczuciowym. A tak btw, w tym Białymstoku ci księża w budzie – to może chodziło o tych podłych i kadzących nam księży, no i wtedy negatywny kontekst psa byłby jak najbardziej na miejscu! Może byście tak do sprawy podeszli, i – podsuwam pomysł – zaczęli sami sprzedawać w kościołach takie psie budy z niedobrymi księżmi? I kasę zgarniecie dodatkową, i zasługa w niebie pewna! A w sprawie piosenki Wiśniewskiego byłeś uprzejmy zapodać co następuje: „wpletliśmy fragmenty kronik wojennych..np gdy Wiśniewski się wydziera Keine grenze to w tym momencie pukazuje się kadr jak Niemcy w jednym szezregu wyłamują szlaban na niemiecko polskiej granicy..żadnych wojen i w tym momencie kadr z bombardowania Warszawy przez Luftwaffe..żadnych ras..i kadr z Brzezinki itd.” To co, Oszołku, znaczy się że nawoływania aby nie było żadnych wojen są nieprawomyślne i wojny mają być? Bo nie rozumiem intencji. Pozdrawiam i jak zwykle życzę pogody ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 16:10 Co do piosenki Wiśniewskiego..to była nasza kpina z hasła żadnych granic. Wszelkim wojnom jesteśmy przeciwni czego poseł Wrzodak dał dziś wyraz w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 21:56 Rozumiem, Oszołku. Wojen nie lubicie, tylko tak Wam głupio wyszło. No cóż, nie pierwszy i (mam dziwną pewność) nie ostatni. A w sprawie księży którzy nam kadzą - zechcesz mi ujawnić szcegóły? Bardzo mi zależy z powodów które wyłuszczyłem. Z mojej rady dotyczącej psich bud z niedobrymi kapłanami - to śmiało korzystajcie, żadnych praw autorskich nie będę dochodził. Słowo niekatolika! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 23:13 chbmp napisał: > Rozumiem, Oszołku. Wojen nie lubicie, tylko tak Wam głupio wyszło. No cóż, nie > pierwszy i (mam dziwną pewność) nie ostatni. > > A w sprawie księży którzy nam kadzą - zechcesz mi ujawnić szcegóły? Bardzo mi > zależy z powodów które wyłuszczyłem. > > Z mojej rady dotyczącej psich bud z niedobrymi kapłanami - to śmiało > korzystajcie, żadnych praw autorskich nie będę dochodził. Słowo niekatolika! > -jacy księżą wam kadzą? abp Zyciński bp Pieronek abp Gocłowski (czynnie popierał PO do sejmu) ks Musiał ks Czajkowski, Jezuici (o zgrozo!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Lewandowski Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 22:07 i pomyśleć ze z takimi ciemniakami wchodzimy do Europy..co za obciach...mam oczywiście na myśli radnych z LPR... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 28.11.03, 16:44 Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a): > i pomyśleć ze z takimi ciemniakami wchodzimy do Europy..co za obciach...mam > oczywiście na myśli radnych z LPR... -panie jasny! idź pan w cholerę gdziekolwiek a nas Polaków i Polskę zostaw w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżLewandowski Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:43 Dlaczego, panie ciemny? Przeczież też jestem Polakiem. To co, siebie mam zostawić w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 28.11.03, 23:33 oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja kolejna podróbka mojej osoby 28.11.03, 23:36 czego to zdesperowane lewactwo nie wymyśli by się mnie pozbyć... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 10:27 mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów zacznie obrażąc ludzi wierzących Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 10:39 oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty. oszolom.z.radia.maryja napisał: > mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów zacznie obrażąc ludzi wierzących Lewactwo nie obraża ludzi, lewactwo obraża kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 12:50 Proponuję następujący eksperyment:W miejsce zdjęcia księży w tym "dziele sztuki"wmontujmy obrazek z np.rabinami.Niech to umieszczą ...powiedzmy w Galerii Narodowej.Życie szybko pokaże czy jest to sztuka czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 15:17 Gość portalu: kobo napisał(a): > Proponuję następujący eksperyment:W miejsce zdjęcia księży w tym "dziele > sztuki"wmontujmy obrazek z np.rabinami.Niech to umieszczą ...powiedzmy w > Galerii Narodowej.Życie szybko pokaże czy jest to sztuka czy nie. -no włąśnie..dzisiejsi obrońcy sztuki będą pierwszymi którzy będą domagać się zdjęcia Żydów z psiej budy... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 21:45 oszolom.ma.duzy.leb napisał: > oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty. > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów > zacznie obrażąc ludzi wierzących > > Lewactwo nie obraża ludzi, lewactwo obraża kretynów ... ....których na lewicy jest najwięcej > > > Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIESZAJĄ! 29.11.03, 10:57 "Białostockie Nowiny SF" Białystok, 28.11.2003 Jak się dowiadujemy, mimo spodziewanego przełomu w sprawie pracy „Dostałem pieska” (nasza notatka z 26 listopada br. pt. „Nieoczekiwany przełom w Arsenale”), spór związany z zamknięciem wystawy pt. "Pies w sztuce polskiej" w galerii Arsenał nie został jednak załagodzony. Przypomnijmy, że spór dotyczył interpretacji pracy Piotra Kurki z Poznania, przedstawiającej psią budę z figurką psa i zdjęciami księży katolickich w środku. Białostoccy działacze związani z LPR i Akcją Katolicką uznali, że praca jest skandaliczną obrazą księży katolickich oraz obraża uczucia religijne i spowodowali jej usunięcie z wystawy, co z kolei pociągnęło za sobą wycofanie się z wystawy także innych twórców. Działacze katoliccy uznali, że przedstawienie wizerunków księży w psiej budzie jest poniżające i oburzające. Możliwa jednak okazała się również - jak pisaliśmy - inna interpretacja, zgodnie z którą dzieło artysty miało obrazować porównanie psiej wierności i służby dla człowieka z takąż wiernością religii i służbą ogółowi wiernych, właściwą kapłanom Kościoła Katolickiego (nie było to jednak zdanie wyrażone wprost przez samego twórcę, lecz opinia rozpowszechniona wśród części widzów, którzy zdążyli wystawę obejrzeć). O tej innej interpretacji dzieła Piotra Kurki stało się głośno, nie tylko w Białymstoku. Miejscowe kręgi związane z LPR, Akcją Katolicką oraz ruchem społecznym Radia Maryja, zaskoczone i skonsternowane nowatorską interpretacją dzieła, zwarły szeregi i postanowiły odbyć w ostatnia środę późnym wieczorem tajną naradę, na której miało zostać wypracowane stanowisko tych środowisk wobec problemu. Jeden z działaczy LPR wypowiedział się jeszcze przed naradą, że rozważa się możliwość powrotu pracy na wystawę pod warunkiem, iż artysta umieści obok psiej budy krótką informację o tym, co i w jakim kontekście praca przedstawia (to znaczy, że nie obraża, a wychwala księży). Narada przeciągnęła się aż do piątkowego poranka. Obserwatorzy białostockiej sceny politycznej już po upływie pierwszej doby trwania narady – tj. w czwartek wieczorem – wysuwali przypuszczenia, że kompromisu jednak nie będzie. I rzeczywiście. Naszym reporterom udało się przeprowadzić kilka krótkich rozmów z uczestnikami narady. Już pierwsze wypowiedzi zmęczonych ponadtrzydziestogodzinnymi obradami wskazywały, że w patriotyczno-katolicko- elpeerowsko-radiomaryjnym środowisku Białegostoku (i nie tylko, bo w obradach brali udział również przedstawiciele środowisk z Warszawy, Krakowa, Poznania i Torunia) zwyciężył nurt „twardej ręki”. Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego Radia Maryja z Poznania powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz obrócili hm..psa ogonem o 180 stopni... cóż za iście diabelska przewrotność... ten numer im się nie uda! A jeśli rzeczywiście intencje pana Kurki były dobre - to dlaczego na tej wystawie swe prace wystawiała Nieznalska?”. Zapytany o to, co ma pani Nieznalska do psa (i vice versa, pies do pani Nieznalskiej), odpowiedział trochę nie na temat, aczkolwiek szczerze i w miarę wyczerpująco: „My nie zamykamy żadnych galerii, artyści sami je zamykają...nikt przecież pozostałym artystom nie kazał usuwać swoich dzieł...poza tym nie powinno się wystawiać dzieł ludzi którzy są oskarżeni o szkalowanie i skazani prawomocnym wyrokiem sądu tak jak jest to w przypadku Nieznalskiej...w Ostrowie Wielkopolskim żadni radni nie naciskali na to by nie wpuszczać Nieznalską... szef galerii buńczucznie zapewniał że u niego to się nie stanie bo to jego prywatna galeria... a że dzierżawca wypowiedział mu lokal...czy to nasza wina?”. Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi) dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym się kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”. Dalszych wypowiedzi nie uzyskaliśmy, ponieważ uczestnicy narady udali się na zasłużony wypoczynek. W przypadku uzyskania kolejnych informacji o losach psa, jego budy, księży katolickich i środowisk patriotyczno-katolicko-elpeerowsko-radiomaryjnym – będziemy naszych Czytelników informować na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 11:28 czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin? Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 11:49 oszolom.z.radia.maryja napisał: > czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin? Przykro mi, Panie Oszołomie, ale niestety nie dysponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 15:19 stach52 napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin? > > Przykro mi, Panie Oszołomie, ale niestety nie dysponuję. - jeśli go przekopiowałeś to jednak by to oznaczało ze ten tekst w necie gdzieś się znajduje..chyba że przepisałeś z papieru na komputer... Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 17:13 No cóż, musiałem pracowicie wstukać tekst w komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 17:40 stach52 napisał: > No cóż, musiałem pracowicie wstukać tekst w komputer. -no toś sie biedaku napracował..a swoją drogą co to za gazeta która nie umieszca się w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 22:12 NIECH ZYJE NAM LPR Partja Polakuf, prawych, uczciwych i inteligentnych. Jak to dobrze,ze mezowie tacy jak Giertych i Wrzodak sa...bo inaczejto by nas panie Zydy zgniotly panie. Zrobmy za miast tego wystawe 2 najwiekszych Polakow: Dzierzynskiego i Rydzyka. Bo dla JP2 to robi juz i publiczna telewizja i prywatna...w kazdym miescie plac i ulica jego imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 22:16 nie życzę sobie by ojca Dyrektora stawiano w jednym rzędzie z Dzierżyńskim...to obraza dla ojca Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 22:22 no jakze! o obu beda pisac (o jednym w annalach historii a o drugim w annalach psychiatrii), a poza tym Dzierzynski to szlachta, herbowa sie znaczy! wiec wy mi tu oszolom nie gadojcie bo wicie...donos bedzie,ze pomniejszacie postac ojca i zle z wami byndzie! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 22:24 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie życzę sobie by ojca Dyrektora stawiano w jednym rzędzie z Dzierżyńskim...to > > obraza dla ojca Rydzyka! Nie. Dla Dzierżyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 23:40 Dlaczego zepiacie się o.Rydzyka.Napiszcie coś o waszych kapłanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 23:43 Miało być "czepiacie" a nie zepiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 23:59 Jakich? Bo ja osobiście nie posiadam żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 30.11.03, 13:22 Może wstydzisz się przyznać? Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:22 Gość portalu: kobo napisał(a): > Może wstydzisz się przyznać? Czyżbyś miał jakies konkretne podejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 23:10 Gość portalu: kobo napisał(a): > Może wstydzisz się przyznać? -do czego? zgubiłem wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 00:03 Ma chłop rację: Dzierżyński, Hitler, Lenin, Stalin... a przecież wystarczy Łukaszenka! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 00:11 Tomek i inni odeszliscie od tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Niby dlaczego? IP: *.it-net.pl 30.11.03, 10:40 Tu przytaczam moją wypowiedź z innego, ale podobnego wątku (usunąłem tylko dwa rażące błędy, jakie mi się przytrafiły), bo nie chce mi się wymyślać czegoś nowego: "Wydaje mi się, że wasze siuśki i kupki - to (na razie) tylko śmierdzące szczochy i gówna, ale nie martwcie się! Jeśli tylko jakiś "Rydzykowy" uzna że obrażają one jego uczucia religijne - kariera i pieniądze gwarantowane! Bierzcie przykład z takich typków jak Caravaggio albo El Greco - oni też za życia byli niedoceniani a dziś żaden nawiedzony świętoszek im nie "podskoczy". ...I jeszcze jedno: w XV wieku żył we Włoszech taki jeden mnich, który nazywał się Girolamo Savonarola. Był bardzo podobny do Rydzyka - i z poglądów, i ze stylu wypowiedzi, i z błyskotliwej kariery, jaką zrobił... niestety, smutno skończył! Kiedy już zrobił "swoje" (a po drodze pewnie naraził się komuś, komu nie powinien był się narażać...)i się znudził - jego wyznawcy spalili go na stosie. Wniosek: nie sraj żarem, bo jajecznica Ci się przypali!" Jak komuś brakuje wiedzy i argumentów, to ze wszystkiego robi politykę i na każdy temat zrobi histeryczny wrzask w obronie pryncypiów, byle tylko świat o nim nie zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Niby dlaczego? IP: *.biaman.pl 30.11.03, 13:06 Posiadanie "wiedzy"nie zawsze równoznaczne jest z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igno Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 11:27 W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu cytowany wyżej jest napisane: >>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi) dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym się kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”.<< No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 16:44 Gość portalu: igno napisał(a): > W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu > cytowany wyżej jest napisane: > > >>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wys > oko > postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć > interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi) > dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę > ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym > się > kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdurR > 21;.<< > > No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to > jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje? -pan radny wyraził się mało precyzyjnie onchciał zapewne powiedzieć już ja wiem z czym wam lewicowcom kojarzą się księża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igno Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 20:50 oszolom.z.radia.maryja napisał: > -pan radny wyraził się mało precyzyjnie onchciał zapewne powiedzieć już ja >wiem z czym wam lewicowcom kojarzą się księża O w mordę, to albo ci radni radiomaryjoakcjokatolickoelpeerowscy uzurpują sobie posiadanie zdolności jasnowidzenia (czy to po katolicku? pytam, bo naprawdę nie wiem), albo rację miał stary Freud (Żyd, gdyby się ktos pytał) i radni widzą u innych to co sami mają w podświadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 13:28 Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka... przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu! Lub malego pape z Torunia! Odpowiedz Link Zgłoś
padalec52 Re: Postulat 30.11.03, 13:36 Gość portalu: brat Muchomor napisał(a): > Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka... > przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu! > Lub malego pape z Torunia! O to to, a przede wszystkim znaczki, to będą ludziska dużego i małego papę lizać po tylnej części. Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Postulat 30.11.03, 13:44 Gość Igno napisał: "W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu cytowany wyżej jest napisane: >>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi) dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym się kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”.<< No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje?" No włąśnie, o co chodzi? Z czym się kojarzą katoliccy kapłani? Z czym się mnie kojarzą - to ja wiem. Ale z czym elpeerowcom? I dlaczego im się kojarzą tak jednoznacznie brzydko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 13:50 z czym sie kojarza? coz sa 2 wersje: 1. Jarmulki nosza, a kto nosi jarmulki? Kradna, a kto wedlug nich kradnie? 2. Sukienki nosza, a kto nis sukienki? Z facetami sypiaja, a kto wedlug nich z facetami sypia? - Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Postulat 30.11.03, 14:05 Ale czemu w takim razie elpeerowcy jak zobaczą psa i księdza to zaraz mają skojarzenia? Przecież psy nie kradną, nie noszą sukienek (w większości) i nie sypiają z facetami (chyba, że jakiś zoofil je do tego zmusi). I czy w wywiadzie "białostockich nowin sf" o takie skojarzenia chodziło elpeerowcowi? Bo tam szczegółowo nie napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 14:21 głodnemu chleb na mysli? tylko czy chodzi o psa czy kaplana? ot pytanie :) i czy tylko pies? czy kaczka tez, albo krowa? albo swinia? to tez ciekawe pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 16:02 a to macie juz tam jakis LPRakow? czy ojca Rzydzyka. no w takim gronie to zaszczyt siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 01.12.03, 21:25 Gość portalu: brat Muchomor napisał(a): > a to macie juz tam jakis LPRakow? > czy ojca Rzydzyka. > no w takim gronie to zaszczyt siedziec -a gdzie mamy mieć swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postulat IP: *.it-net.pl 30.11.03, 16:59 Bo nie wiedzą (albo w tym wypadku nie chcą wiedzieć) że był taki święty, który bardzo lubił zwierzęta, nazwał je nawet naszymi "mniejszymi braćmi" i wcale nie ubliżało mu obcowanie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 17:54 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Bo nie wiedzą (albo w tym wypadku nie chcą wiedzieć) że był taki święty, który > bardzo lubił zwierzęta, nazwał je nawet naszymi "mniejszymi braćmi" i wcale nie > > ubliżało mu obcowanie z nimi. - tu nie chodziło o samo obcowanie ze zwierzętami ale chodziło o zestawienie postaci księdza z najgorszymi cechami psa..w podtekscie chodzi tu o służalstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Postulat IP: *.it-net.pl 30.11.03, 16:55 Mnie tam ksiądz kojarzy się z księdzem. A że czasem trafi się wśród nich jakiś pedał, oszust albo złodziej, to niestety normalka. To też są ludzie! Zamiast więc robić z nich święte krowy, traktujmy ich jak ludzi, którzy mają do spełnienia jakąś misję, ale też i rozliczajmy ich tak samo jak inne osoby publiczne! Jak to mówią (tfu!) żabojady - "noblesse oblige". Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 17:56 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Mnie tam ksiądz kojarzy się z księdzem. A że czasem trafi się wśród nich jakiś > pedał, oszust albo złodziej, to niestety normalka. -to nie jest żadna normalka! to wyjątek! (zwykle agent masonerii) To też są ludzie! Zamiast > więc robić z nich święte krowy, traktujmy ich jak ludzi, którzy mają do > spełnienia jakąś misję, ale też i rozliczajmy ich tak samo jak inne osoby > publiczne! Jak to mówią (tfu!) żabojady - "noblesse oblige". - a kto rozliczy tych samozwańczych forumowych "rozliczaczy"? kim wy jesteście ze uzurpujecie sobie prawo do sądzenia księży? od tego są sądy a nie forumowe grupy dyskusyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 16:48 Gość portalu: brat Muchomor napisał(a): > Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka... > przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu! > Lub malego pape z Torunia! - Ojciec Rydzyk na znaczkach pocztowych? niezła myśl! Postaram się by poczta polska wyemitowała taki znaczek z podobizną ojca dyrektora z okazji 60 rocznicy jego urodzin które przypadną w dniu 3 maja 2005 roku..mamy więc półtora roku czasu by ten pomysł wcielić w życie...poczta polska już raz uhonorowało specjalnym znaczkiem radio Maryja dwa lata temu z okazji X-ciolecia istnienia tej wspaniałej toruńskiej rozgłośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:08 no baaaa... ja postuluje cala serie, tylko z oznaczeniem coby ludzie na wlasciwa strone pluli moznaby zrobic nawet takie maskotki :) i gumowe lale w ksztalcie w ksztalcie ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 23:12 Gość portalu: brat Muchomor napisał(a): > no baaaa... > ja postuluje cala serie, tylko z oznaczeniem coby ludzie na wlasciwa strone plu > li > moznaby zrobic nawet takie maskotki :) i gumowe lale w ksztalcie w ksztalcie oj > ca dyrektora - Na coś takiego musiałbyś uzyskać specjalną zgodę od ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
07777jpl Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 14:18 oszolom.z.radia.maryja napisał: > info.onet.pl/832443,11,item.html > - Brawo! po skazaniu Nieznalskiej to kolejny sukces LPRu na polu > repolonizacji kultury w naszym kraju!! Tak trzymać i nie popuszczać! Iść za > ciosem!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 16:53 przepraszam bardzo ale co to ma wspólnego z omawianym tematem? w tym temacie nie dyskutujemy o holocauście tylko o przegonieniu deprawatorów niesłusznie nazywanymi artystami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 17:06 Wybacz Romuś, ale o tym czy ktoś jest artystą czy też nie decyduje jego publiczność, a nie jakiś lokalny "czynownik". Na tym właśnie polega różnica pomiędzy "komuną" a demokracją - łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 17:52 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Wybacz Romuś, ale o tym czy ktoś jest artystą czy też nie decyduje jego > publiczność, a nie jakiś lokalny "czynownik". Na tym właśnie polega różnica > pomiędzy "komuną" a demokracją - łapiesz? -ja nie mam na imie Romuś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tome Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 20:36 To Ty nie Giertych?! Przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:58 jak byś nas zobaczył obu na zywo to nie byłbyś w stanie nas pomylić..Roman Giertych ma 2m 07 cm wzrostu a ja 1m 66 Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:42 Oszołom z Radia Maryjowego był uprzejmy napisać w sprawie psów i księży, w kontekście świętego lubiącego zwierzęta: "- tu [...]chodziło o zestawienie postaci księdza z najgorszymi cechami psa..w podtekscie chodzi tu o służalstwo" No właśnie, dyskusja się rozmyła na różne przyszczypywania i wzajemne obrażania, a ja ciągle nie wiem dlaczego radyjomaryjokatolikom przychodzą do główek najgorsze skojarzenia odnośnie księży? Cyżby (jak ktoś wyżej napisał) Freud miał rację z tą podswiadomością? No bo dlaczego jak ksiądz i pies - to nie wierność a służalczość; i dlaczego służalczość - a nie służba? A może jak w tej starej anegdocie z czasów komuny: W pociągu dwóch facetów opowiada sobie dowcipy o przywódcach państwowych. Że niby mają duże dupy a małe głowy, bo ośrodek myślenia im się w dolnych partiach pleców umieścił. Trzeci współpasażer słuchał dłuższy czas, a gdy się zatrzymali na stacji, powiada: "Jesteście aresztowani za antypaństwowe dowcipy". "Ależ, za co - bronią się tamci - my mieliśmy na myśli amerykańskich przywódców!" -"Dobra dobra, nas nie oszukacie, my wiemy lepiej którzy przywódcy myslą dupami". To co, radyjomaryjokatolików też nikt nie oszuka, bo oni liepiej wiedzą jacy są księża katoliccy? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 23:09 chbmp napisał: > > No właśnie, dyskusja się rozmyła na różne przyszczypywania i wzajemne > obrażania, a ja ciągle nie wiem dlaczego radyjomaryjokatolikom przychodzą do > główek najgorsze skojarzenia odnośnie księży? Cyżby (jak ktoś wyżej napisał) > Freud miał rację z tą podswiadomością? No bo dlaczego jak ksiądz i pies - to > nie wierność a służalczość; i dlaczego służalczość - a nie służba? > - to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby powiedzieć psa) ogonem! > A może jak w tej starej anegdocie z czasów komuny: > > W pociągu dwóch facetów opowiada sobie dowcipy o przywódcach > państwowych. Że niby mają duże dupy a małe głowy, bo ośrodek myślenia im się w > dolnych partiach pleców umieścił. Trzeci współpasażer słuchał dłuższy czas, a > gdy się zatrzymali na stacji, powiada: "Jesteście aresztowani za antypaństwowe > dowcipy". "Ależ, za co - bronią się tamci - my mieliśmy na myśli amerykańskich > przywódców!" -"Dobra dobra, nas nie oszukacie, my wiemy lepiej którzy przywódcy > > myslą dupami". > > -akurat kawal nie pasuje do tego o czym my tu mówimy > To co, radyjomaryjokatolików też nikt nie oszuka, bo oni liepiej wiedzą jacy są > > księża katoliccy? - nie znamy wszystkich ksieży osobiście ale wiemy czego mozemy się spodziewać po ksieżąch a czego po Urbanie..po Urbanie wszystkiego najgorszego, po księżach w 99% wręcz przeciwnie pozostały 1% to agenci zła w łonie kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 30.11.03, 23:59 Ty Oszołomek to masz cierpliwość do tych wszystkich nawiedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 00:14 Oszoł, litości! Skąd Ty nagle z tym Urbanem? Dawno tego pana nie czytałem i nie wiem co Cię tak w nim podnieciło że nagle go tu wsadziłeś. A co do agentów w łonie - to jest taka jednostka chorobowa, nazywa się mania prześladowcza. Ale bez paniki, można to leczyć. Co do anegdoty - cóż, ja tam dostrzegam pewne subtelne analogie. Poza tym, znowu piszesz: "to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby powiedzieć psa) ogonem!" No to jeśli Wam się nie kojarzy, tylko (jak twierdzisz) nam, czyli lewakom, to o co chodzi w tej awanturze w Białymstoku? Co Was obchodzą lewackie skojarzenia? No, chyba że po cichu uważacie że są te lewackie skojarzenia słuszne - a, to co innego. A tak przy okazji - w tym artykule "baiałostockich nowin sf" który jest wyżej jakiś działacz radiomaryjny z Poznania używał takich samych jak Ty sformułowań o odwracaniu psa ogonem ("Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego Radia Maryja z Poznania powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz obrócili hm..psa ogonem o 180 stopni... "). Czy to nie Ty, Oszołku, przypadkiem tam w Białymstoku sie wypowiadałeś? Nieustające pozdrowienia i życzenia pogody ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 18:11 chbmp napisał: > Oszoł, litości! > Skąd Ty nagle z tym Urbanem? Dawno tego pana nie czytałem i nie wiem co Cię tak > - nie tłumacz się ..i tak ci nie uwierzę > w nim podnieciło że nagle go tu wsadziłeś. A co do agentów w łonie - to jest > taka jednostka chorobowa, nazywa się mania prześladowcza. Ale bez paniki, można > > to leczyć. > -leczyć to rzeba twoją katolikofobię i polonofobię > Co do anegdoty - cóż, ja tam dostrzegam pewne subtelne analogie. > > Poza tym, znowu piszesz: > "to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby > powiedzieć psa) ogonem!" > No to jeśli Wam się nie kojarzy, tylko (jak twierdzisz) nam, czyli lewakom, to > > o co chodzi w tej awanturze w Białymstoku? Co Was obchodzą lewackie > skojarzenia? - bo te lewackie skojarzenia są promowane w mediach jako obowiązujący kanon politycznej poprawności a my się temu musimy sprzeciwić No, chyba że po cichu uważacie że są te lewackie skojarzenia > słuszne - a, to co innego. -nigdy tak nie uważałem i nie uważąm > A tak przy okazji - w tym artykule "baiałostockich nowin sf" który jest wyżej > jakiś działacz radiomaryjny z Poznania używał takich samych jak Ty sformułowań > o odwracaniu psa ogonem ("Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego > Radia Maryja z Poznania powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz > > obrócili hm..psa ogonem o 180 stopni... "). Czy to nie Ty, Oszołku, przypadkiem > > tam w Białymstoku sie wypowiadałeś? > - bingo! zgadłeś! gwoli ścisłosci... na białostockim forum GW... > Nieustające pozdrowienia i życzenia pogody ducha! -wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 20:22 hej! forumowicze! wpiszcie jescze ze sto wpisów..prosze.. chciałbym by ten wątek znalazł sie na zerowej stronie a to oznacza że jest jednym z najpopularniejszych wątków na forum jaki się w tym roku tu pojawił... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 21:01 co jest grane? zauważyłem że wątek jest podbity a noaego wpisu ani śladu...co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 14:30 piknie... Odpowiedz Link Zgłoś