Dodaj do ulubionych

Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wystawę!!!

24.11.03, 12:02
info.onet.pl/832443,11,item.html
- Brawo! po skazaniu Nieznalskiej to kolejny sukces LPRu na polu
repolonizacji kultury w naszym kraju!! Tak trzymać i nie popuszczać! Iść za
ciosem!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Elvis Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.punkt.pl 24.11.03, 13:02
      LPR złożyła wniosek do laski marszałkowskiej o powołanie "Narodowej komisji
      oceniania kultury".
      • Gość: chala Brunatna przyszlosc polskiej kultury od LPRakow IP: *.rdu.bellsouth.net 24.11.03, 13:17
        nazizm to polska specjalnosc.
        • Gość: Ubogacony Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 13:21
          To co wyprawia LPR to faszyzm w czystym wydaniu.
          Adolf Hitler jest z pewnością b. dumny z Oszołomów Elperackich !
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! 24.11.03, 23:48
            Gość portalu: Ubogacony napisał(a):

> To co wyprawia LPR to faszyzm w czystym wydaniu.
            > Adolf Hitler jest z pewnością b. dumny z Oszołomów Elperackich !

- a co powiesz o wypowiedzi swego kumpla Rodriga
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622
            • Gość: Rodrig Falkenstein Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 11:57
              > - a co powiesz o wypowiedzi swego kumpla Rodriga
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622

Z twojej natomiast dumny byłby twój idol Goebbels.
              Chciałbym ci przypomnieć, że niedawno sam krzyczałeś, że maoje komentarze w
              sprawie Dalikowa opierają sie o "zdania wyrwane z kontekstu". Tutaj ty wyrwałes
              moją wypowiedź z kontekstu, w którym było podane jej wyjaśnienie. NAwet gdy
              cytowałes ją w drugim wątku nie raczyłeś zacytować całego akapitu tylko ten
              fragmencik, który pasował do oszczerstwa, dzięki któremu chciałeś uniknąć
              przyznania się do niewiedzy.

Przy okazji. Jak długo Twój dziadek siedział w obozie? Miesiąc, dwa, trzy? Bo
              podług twojej wypowiedzi w wątku z oszczerstwami po moim adresem, co co
              przezyli długo w obozie byli z pewnoscią kapo, a zatem zbrodniarzami. A chyba
              nie powoływałbyś się na informacje uzyskane od zbrodniarza?

• oszolom.z.radia.maryja Re: Hitlerowskie tendencje w działalności LPR ! 25.11.03, 12:18
                półtora roku (aresztowany w 1943) potem został przeniesiony do
                Matthausen..cudem przeżył..do końca zycia odczuwał te dolegliwości nabyte w
                obozach..umarł w 1982 roku w wieku 58 lat dziś jakby żył miałby 79 lat
                • Gość: Rodrig Falkenstein oj, coś kręcisz oszołku IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 12:35

> półtora roku (aresztowany w 1943) potem został przeniesiony do
                  > Matthausen..cudem przeżył..do końca zycia odczuwał te dolegliwości nabyte w
                  > obozach..umarł w 1982 roku w wieku 58 lat dziś jakby żył miałby 79 lat

W 1982 r. ja miałem wtedy 5 lat

Powoływałeś się na niego, że nic ci nie mówił o żadnych różowych winklach, i
                  nie widział w obozie żadnego homoseksualisty. Aż tak dobrze pamiętasz co ci
                  opowiadał? Ile lat miałeś, gdy umarł? 3? 5? 7? Ja miałem 5 w czasie stanu
                  wojennego i jedyne co z tego pamiętam to SKOT na skrzyżowaniu. A ty
                  zapamiętaleś że nigdy nie mówił o różowych winklach. Ciekawe.

Niestety kłamiesz oszołomie. NIc nie wiesz o życiu w obozach koncentracyjnych,
                  warunkach i realiach - ale podjąłeś dyskusję, bo odpowiadała koncepcji "bić
                  pedałów". NIestety gdy zauwazyłeś, że bagno cię wciąga nie wycofałeś się i
                  brnąłeś dalej. Przyznałeś się, że nigdy nie czytałeś Grzesiuka i Krukowskiego,
                  co więcej, obraziłeś ich pamięć. Okazałeś skrajny prymitywizm twierdząc, że nie
                  czytasz "lewackich pisarzy". Gdy zabrakło argumentów zareagowałeś oszczerstwem
                  i atakiem na mnie, nie odpowiedziałeś na moją obronę. NIc się nie zmieniasz
                  oszołku, dyskusja z tobą zawsze poprawia mi humor. Bez ciebie na tym forum
                  byłoby koszmaarnie nudno.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: oj, coś kręcisz oszołku 25.11.03, 15:01
                    to co mówił dziadek wiernie przekazywała mi babcia.. dziadek nagrał też kilka
                    razy swoje opowiadania na kasecie magnetofonowej...był częstym gościem w
                    róznych szkolach na lekcjach historii..mnie uświadamiano od niemowlaka
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Brunatna przyszlosc polskiej kultury od LPRak 24.11.03, 20:36
          Gość portalu: chala napisał(a):

> nazizm to polska specjalnosc.

-oto kolejny na to dowód
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9274100&a=9283622
        • oszolom.z.radia.maryja Z histoii to miałeś chyba pałę z wykrzyknikiem 06.12.03, 13:17
          Gość portalu: chala napisał(a):

> nazizm to polska specjalnosc.

- poczytaj sobie to durny nieuku!
          wiem.onet.pl/wiem/00ac1e.html
    • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 13:32
      W informacjiprzeczytałem:

<<Praca Piotra Kurki pt. "Dostałem pieska" została zdjęta po interwencji u
      prezydenta miasta radnej LPR, która uznała, że obraża ona jej uczucia religijne.
      "Dostałem pieska" to zawieszone na ścianie metalowe pudełko przypominające psią
      budę, w którym znajduje się podświetlany pies. Jak w fotoplastykonie, można go
      oglądać od przodu i od tyłu przez szkło powiększające. Z tyłu pracy znajdują
      się miniaturowe zdjęcia postaci księży. I właśnie to obraziło uczucia religijne
      radnej LPR.>>

Oszołom!
      O co tu chodzi? Gdzie tu masz uczucia religijne - bo ja nie czaję. Czyżby
      zdjęcia księży w psiej budzie robiły krzywdę Panu Bogu???

Bądź człowiek i wytłumacz!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 14:41
        chbmp napisał:

> W informacjiprzeczytałem:
        >
        > <<Praca Piotra Kurki pt. "Dostałem pieska" została zdjęta po interwencji
        > u
        > prezydenta miasta radnej LPR, która uznała, że obraża ona jej uczucia
        religijne
        > .
        > "Dostałem pieska" to zawieszone na ścianie metalowe pudełko przypominające
        psią
        >
        > budę, w którym znajduje się podświetlany pies. Jak w fotoplastykonie, można
        go
        > oglądać od przodu i od tyłu przez szkło powiększające. Z tyłu pracy znajdują
        > się miniaturowe zdjęcia postaci księży. I właśnie to obraziło uczucia
        religijne
        >
        > radnej LPR.>>
        >
        >
        > Oszołom!
        > O co tu chodzi? Gdzie tu masz uczucia religijne - bo ja nie czaję. Czyżby
        > zdjęcia księży w psiej budzie robiły krzywdę Panu Bogu???
        >
        > Bądź człowiek i wytłumacz!

-to est relacja onetu..możliwe ze wystąpiły tam przekłamania i być moze pani
        radnej przypisano to czego nie powiedziała albo jej wypowiedź została
        przekręcona ...
      • Gość: Marian Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:17
        o. Paweł Kozacki OP

redaktor naczelny miesięcznika "W drodze"Dominikanie to Psy Pańskie. Łacińska
        nazwa zakonu "dominicanes" wskazuje wprawdzie na imię założyciela, ale
        dokładnie przetłumaczona znaczy również Psy Pańskie. Brat Jordan z Saksonii,
        pierwszy po św. Dominiku generał zakonu, pisze, że kiedy założyciel
        dominikanów miał się urodzić, matka miała sen, że urodzi pochodnię, która
        rozpali cały świat. Dlatego w ikonografii dominikańskiej często spotykamy psa
        z zapaloną pochodnią w zębach.

Jak widac wszystko zależy od umysłowości widza.Im bardziej rozwinieta i przy
        tym religijna tym mniej obrazliwai obnoszaca sie z ranami.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:27
          Gość portalu: Marian napisał(a):

> o. Paweł Kozacki OP
          >
          > redaktor naczelny miesięcznika "W drodze"Dominikanie to Psy Pańskie. Łacińska
          > nazwa zakonu "dominicanes" wskazuje wprawdzie na imię założyciela, ale
          > dokładnie przetłumaczona znaczy również Psy Pańskie. Brat Jordan z Saksonii,
          > pierwszy po św. Dominiku generał zakonu, pisze, że kiedy założyciel
          > dominikanów miał się urodzić, matka miała sen, że urodzi pochodnię, która
          > rozpali cały świat. Dlatego w ikonografii dominikańskiej często spotykamy psa
          > z zapaloną pochodnią w zębach.
          >
          > Jak widac wszystko zależy od umysłowości widza.Im bardziej rozwinieta i przy
          > tym religijna tym mniej obrazliwai obnoszaca sie z ranami.

-sęk w tym że tych księży nie przedstawiono w dominikańskich strojach..tu
          chodziło o wyeksponowanie negatywnych cech psów służalczosć i przypisanie tego
          księżom
    • Gość: antydebil Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. IP: *.acn.pl 24.11.03, 14:15
      Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ... Mogę
      już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie
      ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był
      typowany jako komuch przez NSZ.

OSZOŁOM TO DEBIL...
      • Gość: Ubogacony Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:32
        Gość portalu: antydebil napisał(a):

> Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ...
        Mogę
        >
        > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie
        > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był
        > typowany jako komuch przez NSZ.
        >
        > OSZOŁOM TO DEBIL...
        B. delikatnie rzecz ujmując ... .
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 06.12.03, 13:15
          Gość portalu: Ubogacony napisał(a):

> Gość portalu: antydebil napisał(a):
          >
          > > Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ...
          >
          > Mogę
          > >
          > > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie
          > > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie by
          > ł
          > > typowany jako komuch przez NSZ.
          > >
          > > OSZOŁOM TO DEBIL...
          > B. delikatnie rzecz ujmując ... .

- w twoich ustach obelga brzmi jak komplement
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:44
        Aleksander Kamiński zostanie...natomiast z całą pewnością nie będzie miejsca
        dla J.T Grossa i jemu podobnych paszkwilantów
        • elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:55
          a dlaczego mialoby nie byc dla niego miejsca?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 14:59
            Rzeczy niemożliwe wykonuję od zaraz...

- To bardzo ładnie że cytujesz ojca dyrektora ale to powiedzenie brzmi trochę
            inaczej

-rzeczy trudne robię od zaraz, rzeczy niemożliwe za chwilę
            pozdrawiam!
            • chbmp Oszołom, o co ci do cholery chodzi? 24.11.03, 15:11
              Oszołom!
              Napisałeś: "możliwe ze wystąpiły tam przekłamania i być moze pani
              radnej przypisano to czego nie powiedziała albo jej wypowiedź została
              przekręcona ..."
              No to o co, do czorta, chodzi??? To co ta radna powiedziała a co jej
              przypisano??? I co się z tym cholrenym psem porobiło, że uczucia religijne
              obraził?? I w ogóle obraził czy nie obraził???
              Dlaczego tę pracę z wystawy zdjęli - bo nic nie kumam!!!
              Odpowiadaj, kurcze, i nie kręć, bo stracę całą sympatię dla Ciebie i jeszcze
              uwierzę w to co o tobie piszą inni!
              Czekam i pozdrawiam!
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, o co ci do cholery chodzi? 24.11.03, 15:15
                Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało to nawet lepiej
                trochę tu przypadku było..
            • elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:22
              niedoczekanie twoje zebym zaczela cytowac Rydzyka... na taki napis (dokladnie
              takiej tresci) natknelam sie w barze jednego z klubow... moze i twoj ojciec
              dyrektor tam bywa tylko mu sie cos pokrecilo????

jak zwykle nie ustosunkowales sie do zadanego pytania...
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:43
            elojka napisała:

> a dlaczego mialoby nie byc dla niego miejsca?

-zapytaj sie tego który takie sugestie wypisywał na forum ja tego nie
            proponowałem..Kamiński był zakazany za komuny do 1956 roku a więc on jest w
            porzo o.k! dla niego zawsze będzie miejsce..mam nadzieję ze ta odpowiedź cię
            zadowoli Elojko
            • elojka Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:51
              oczywiscie, ze nie zadowoli bo przeciez nie odpowiedziales na moje pytanie... w
              swoim poscie nie pisales przeciez o Kaminskim, prawda?
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 16:12
                elojka napisała:

> oczywiscie, ze nie zadowoli bo przeciez nie odpowiedziales na moje pytanie...
                w
                >
                > swoim poscie nie pisales przeciez o Kaminskim, prawda?

-nie pisałem ale ktoś mi zarzucił ze LPR jak by doszła do władzy to by usunęła
                Kamińskiego otóż oswiadczam ze nie! nie usunie Kamińskiego!
            • chbmp Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 15:59
              Oszołom, kręcisz!
              Napisałeś: "Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało to
              nawet lepiej trochę tu przypadku było.."
              I ja dalej nie wiem, o co Ci chodzi, czego się cieszysz i bijesz brawo???!!!
              Dlaczego lepiej że zdjęli?
              Co tu zostało obrażone?

Nie kręć i gadaj prosto! Niech Twoje słowa będą: Tak - tak; nie - nie.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 24.11.03, 16:17
                chbmp napisał:

> Oszołom, kręcisz!
                > Napisałeś: "Myśmy się nie domagali zdjęcia tej pracy ale skoro się tak stało
                to
                >
                > nawet lepiej trochę tu przypadku było.."
                > I ja dalej nie wiem, o co Ci chodzi, czego się cieszysz i bijesz brawo???!!!
                > Dlaczego lepiej że zdjęli?
                > Co tu zostało obrażone?
                >
                > Nie kręć i gadaj prosto! Niech Twoje słowa będą: Tak - tak; nie - nie.
                >
                - przy okazji wyszło na jaw że na tej wystawie oprócz Kurki swe "prace"
                wystawiła Nieznalska..więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło..a co do
                księdza ksiądz jest pośrednikiem miedzy Bogiem a ludźmi a więc kto atakuje
                księdza ten chce by w ogóle odciąć dostęp ludzi do Pana Boga ..bez pośrednika
                nie da się załatwić, Jezus wybrał sobie apostołów spośród ludu a więc uczynił
                ich pośrednikami miedzy Bogiem a reszta ludzi nie wybranymi..apostołóm pozwolił
                wybierać dalej ludzi do głosszenia dobrej nowiny..tak sie narodził stan
                kapłański...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom protoplastą NSZu XXI wieku. 25.11.03, 20:22
        Gość portalu: antydebil napisał(a):

> Oszołon to debil... NIEDŁUGO ZACZNIE ROBIĆ STOSY I BĘDZIE KSIĄŻKI PALIŁ...
        Mogę
        >
        > już powiedzieć że NP. BRZECHWA BĘDZIE 1 W KOLEJCE. 2 w kolejce będzie
        > ALEKSANDER KAMIŃSKI (autor Kamieni na szaniec), tylko dlatego że pewnie był
        > typowany jako komuch przez NSZ.
        >
        > OSZOŁOM TO DEBIL...

-a tak poza inwektywami to co masz do powiedzenia?
    • widz.i.czytelnik A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 15:53
      A ja myslalem, ze obrazki na odpustach tylko ogladasz? Pozory myla. Tak wiec porozmawiajmy o
      poniektórych artystach. Od kogo chcesz zaczac?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:18
        widz.i.czytelnik napisał:

> A ja myslalem, ze obrazki na odpustach tylko ogladasz? Pozory myla. Tak wiec
        po
        > rozmawiajmy o
        > poniektórych artystach. Od kogo chcesz zaczac?

-do tych którzy nie muszą się uciekać do skandali by zaistnieć
        • widz.i.czytelnik Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:26

>
          > -do tych którzy nie muszą się uciekać do skandali by zaistnieć
          Skandal jest nierozlaczna czescia sztuki. Wy reagujecie nerwowo i glosno na wszystko co nie
          odpowiada standartom narodowo-romantyczno-odpustowym. Jedynie co slychac jako argument to
          jest "kontrowersyjny", "skandlizujacy" i " obrazajacy uczucia religijne". Monotematyczni jestescie,
          bo jedyna sztuke widzieliscie a i tak nie rozumiecie to najwyzej reprinty Ostatniej Wieczerzy jako
          dostawaliscie na pamiatke Pierwszej Komunii
          • oszolom.z.radia.maryja Re: A od kiedy ty sie sztuka interesujesz? 24.11.03, 16:30
            nieprawda! Matejko Wyspiański nie skandalizowali! Michał Anioł da Vici też nie!
            Skandal jest dowodem na sprymitywnienie sztuki, na jej schamienie! Sztuka
            powinna uczyć wychowywać a nie deprawować!
    • Gość: Rodrig Falkenstein a takie nazwisko "HITLER" coś ci mówi? IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 16:40
      otóż Hitler to był taki niemiecki przywódca polityczny, który chciał
      zgremanizować Niemcy i kawał Europy, przywrócić zdrową, niemiecka kulturę.

On także prześladował artystów tworzacdych w sposób odbiegający od lansowanego
      wówczas stylu, kazdy artysta, który ośmieliłby się w swym dziele umieścić
      członka NSDAP, SA lub SS w sposób inny niż w zwycięskiej pozie miał duże szanse
      trafic do obozu koncentracyjnego. NIektórzy arty ści wogóle zostali wyklęci -
      np Tomasz Mann. Jego książki palono, podobnie jak książki wielu
      innych "nieprawomuyślnych " twórców. Poza tym przesladował socjalistów nie
      będzacych jednoczesnie narodowcami, homoseksualistów i głosił, że istnieje
      ogólnoświatowy spisek żydowski.

Teraz wytłumacz mi, jakie są różnice pomiedzy tym co robi LPR i tym co robiło
      NSDAP? Poza tym, ze bojówki NSDAP naosły brunatne koszule, a bojówki LPR noszą
      zgniłozielone?

• oszolom.z.radia.maryja Re: a takie nazwisko "HITLER" coś ci mówi? 24.11.03, 16:52
        Gość portalu: Rodrig Falkenstein napisał(a):

> otóż Hitler to był taki niemiecki przywódca polityczny, który chciał
        > zgremanizować Niemcy i kawał Europy, przywrócić zdrową, niemiecka kulturę.

> - my nie chcemy polonizować innych krajów

> On także prześladował artystów tworzacdych w sposób odbiegający od
        lansowanego
        > wówczas stylu, kazdy artysta, który ośmieliłby się w swym dziele umieścić
        > członka NSDAP, SA lub SS w sposób inny niż w zwycięskiej pozie miał duże
        szanse trafic do obozu koncentracyjnego.

- my nikogo w żadnych oboach zamykać nie będziemy..jesteśmy bardziej
        cywilizowani

NIektórzy artyści wogóle zostali wyklęci -
        > np Tomasz Mann. Jego książki palono, podobnie jak książki wielu
        > innych "nieprawomuyślnych " twórców. Poza tym przesladował socjalistów nie
        > będzacych jednoczesnie narodowcami, homoseksualistów i głosił, że istnieje
        > ogólnoświatowy spisek żydowski.
        >
        -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego rządu
        ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy z
        katem"...

> Teraz wytłumacz mi, jakie są różnice pomiedzy tym co robi LPR i tym co robiło
        > NSDAP? Poza tym, ze bojówki NSDAP naosły brunatne koszule, a bojówki LPR
        noszą
        > zgniłozielone?
        >
        -Młodzież Wszechpolska nie nosi koszul zgniłozielonych tylko piaskowe..my tylko
        chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią
        • Gość: Rodrig Falkenstein piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 17:07

> > - my nie chcemy polonizować innych krajów

jak narazie...

> - my nikogo w żadnych oboach zamykać nie będziemy..jesteśmy bardziej
          > cywilizowani

chyli popieracie to co robił hitler, tylko nie podobają wam się metody... a cóż
          takiego zamierzacie stosować zamiast kacetów. Klasztory? Czy może galery,
          podług tego co nauczał wielki Torquemada?

> -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego
          rządu
          >
          > ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy z
          > katem"...

czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów? ciekawe... No to
          kto nosił w obozach rózowe winkle? Jehowici mieli fioletowe. A poza tym jak
          szukasz pedałów w najblizszym otoczeniu Hitlera to pedałem był prawdopodobnie
          sam Himmler. Co nie powsztrzymało go od prześladowania współkochających
          inaczej... Oszoł, czyżby któryś z promionentnych działaczy LPR szykowanych na
          stanowisko w nowym narodowokatolickim rządzie też był HOMO że tak wspomniałeś
          tego homonazistę?

> -Młodzież Wszechpolska nie nosi koszul zgniłozielonych tylko piaskowe..

Jednym słowem brunatne, tylko sprane

> my tylko
          > chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią

Bo sami chcecie nią żądzić. Dokładnie to samo głosił Adolf Hitler. By żydowska
          mniejszośc nie rządziła niemiecką większością.

Oszoł, spójrz prawdzie w oczy. LPR to partia narodowosocjalistyczna, ideowo
          baardzo bliska NSDAP. Hitler także z poczatku współpracował z kościołem. NAwet
          podpisał konkordat z watykanem... A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim
          paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini
          • oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 17:24

>
            > > > - my nie chcemy polonizować innych krajów
            >
            > jak narazie...
            >
            - i póżniej też nie
            >
            >
            > chyli popieracie to co robił hitler, tylko nie podobają wam się metody... a
            cóż
            > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIERAMY co
            on wyprawał!!

> takiego zamierzacie stosować zamiast kacetów. Klasztory? Czy może galery,
            > podług tego co nauczał wielki Torquemada?
            > _????

> > -co do homoseksualistów..Hitler niektórych z nich uczynił członkami swego
            > rządu
            > >
            > > ot np Julius Streicher odsyłam do książki Kazimierza Moczarskiego "Rozmowy
            > z
            > > katem"...
            >
            > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów?

- pewnie że nie! jeśli nawet jakieś pedały padły ofiarą to tylko ze wzgl
            rasowych

ciekawe... No to
            > kto nosił w obozach rózowe winkle? Jehowici mieli fioletowe. A poza tym jak
            > szukasz pedałów w najblizszym otoczeniu Hitlera to pedałem był prawdopodobnie
            > sam Himmler. Co nie powsztrzymało go od prześladowania współkochających
            > inaczej...jesli byli soacjalistami albo Żydami czy Cyganami to faktycznie
            mieli nielekko

Oszoł, czyżby któryś z promionentnych działaczy LPR szykowanych na
            > stanowisko w nowym narodowokatolickim rządzie też był HOMO że tak wspomniałeś
            > tego homonazistę?
            >
            > > -> Jednym słowem brunatne, tylko sprane
            >
            > > my tylko
            > > chcemy by mniejszosć nie rządziła polską większoscią
            >
            > Bo sami chcecie nią żądzić. Dokładnie to samo głosił Adolf Hitler.

- jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą one
            wyglądać tak jak do tej pory
            By żydowska
            > mniejszośc nie rządziła niemiecką większością.
            >
            -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym
            kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd
            >
            > Oszoł, spójrz prawdzie w oczy. LPR to partia narodowosocjalistyczna, ideowo
            > baardzo bliska NSDAP.

-a życiu! spójrz lepiej na liberałów w Niemczech! Moelleman (już nieżyje) czy
            chadeków z CDU (Martin Hohmann)
            Hitler także z poczatku współpracował z kościołem. NAwet
            > podpisał konkordat z watykanem...
            -ale potem księżyt mordował zwłaszcza w Polsce!

A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim
            > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini
            - bo nie wiedzieli komu wystawiali...
            • Gość: Rodrg Falkenstein Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 17:59
              > > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIERAMY
              > co on wyprawał!!

czyli nie popieracie cenzurowania sztuki i prześladowania artystów, którzy
              ośmielili się tworzyć dzieła niezgodne z wasymi poglądami na sztukę. Ciekawe.
              Czy mam przez to rozumieć, że to o czym jest ten artykuł to było przez pomyłkę?

> > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów?
              >
              > - pewnie że nie! jeśli nawet jakieś pedały padły ofiarą to tylko ze wzgl
              > rasowych
              > > inaczej...jesli byli soacjalistami albo Żydami czy Cyganami to faktycznie
              > mieli nielekko

Ciekawe. bardzo ciekawe. Więc dlaczego Twoim zdaniem kodeks karny III rzeszy
              przewidywał nawet karę śmierci za stosunki homoseksualne? I dlaczego Twoim
              zdaniem praktyczni Niemcy stworzyli dla homoseksualistów odrębna
              kategorię "różowych" w obozach koncentracyjnych? To bardzo praktyczny naród i
              bez sensu by tego nie robili. Dla Twojej wiadomości: Socjaliści nosili czerwone
              winkle, zydzi żółte i niebieskie naszyte tak by tworzyły gwiazdę Dawida, a
              cyganie mieli czarne. Kryminaliści zielone, bezpaństwowcy niebieskie,
              zakładnicy zielone naszyte odwrotnie, badacze pisma świętego fioletowe.
              Przyznaj się, że nic nie wiesz na temat organizacji niemieckich obozów
              koncentracyjnych. Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad
              pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc
              wiedzieli o czym piszą i jak to działało.

> - jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą one
              > wyglądać tak jak do tej pory

Hitler też wygrał demokratyczne wybory... i nawet zostawił atrapę demokracji.
              Oczywiscie bez socjalistów i wszystkich innych niż ci, którzy go popierali...

> -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym
              > kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd

Dokładnie to samo mówił Hitler. Mieli rządzić tylko czyści rasowo i
              narodowosciowo Niemcy, heteroseksualni blondyni.

> A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim
              > > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montini
              > - bo nie wiedzieli komu wystawiali...

Ciekawe... kardynał Montini, później znany jako Pius XII, nie wiedział, że
              wystawia paszport nazistowskiemu zbrodniarzowi wojennemu, którego zresztą znał
              osobiście, i o którym wiedział, że jest poszukiwany... ciekawe... Chyba
              czytaliśmy inne książki.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 18:35
                Gość portalu: Rodrg Falkenstein napisał(a):

> > > - właśnie dlatego nie będziemy tego robić bo po prostu tego NIE POPIE
                > RAMY
                > > co on wyprawał!!
                >
                > czyli nie popieracie cenzurowania sztuki i prześladowania artystów, którzy
                > ośmielili się tworzyć dzieła niezgodne z wasymi poglądami na sztukę. Ciekawe.
                > Czy mam przez to rozumieć, że to o czym jest ten artykuł to było przez
                pomyłkę?

> -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę
                społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO!

> > > czy to znaczy, że nazisci nie prześladowali homoseksualistów?
                > >
                - > Ciekawe. bardzo ciekawe. Więc dlaczego Twoim zdaniem kodeks karny III
                rzeszy przewidywał nawet karę śmierci za stosunki homoseksualne?

-tego nie wiem..

I dlaczego Twoim
                > zdaniem praktyczni Niemcy stworzyli dla homoseksualistów odrębna
                > kategorię "różowych" w obozach koncentracyjnych?

- to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcimia i
                widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte)
                politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym ale
                różowych nikt tam nie widział...
                To bardzo praktyczny naród i
                > bez sensu by tego nie robili. Dla Twojej wiadomości: Socjaliści nosili
                czerwone...to jest ewidentne kłamstwo lewakow
                >
                > winkle, zydzi żółte i niebieskie naszyte tak by tworzyły gwiazdę Dawida, a
                > cyganie mieli czarne. Kryminaliści zielone, bezpaństwowcy niebieskie,
                > zakładnicy zielone naszyte odwrotnie, badacze pisma świętego fioletowe.
                > Przyznaj się, że nic nie wiesz na temat organizacji niemieckich obozów
                > koncentracyjnych.

- mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózowych
                gwiazdach....

Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad
                > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc
                > wiedzieli o czym piszą i jak to działało.
                >
                -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa?

> > - jeśli wygramy wybory...demokracji znosić nie bedziemy. Zostanie..będą on
                > e
                > > wyglądać tak jak do tej pory
                >
                > Hitler też wygrał demokratyczne wybory... i nawet zostawił atrapę demokracji.
                > Oczywiscie bez socjalistów i wszystkich innych niż ci, którzy go popierali...
                >
                - Hitler zdelegalizował wszytstkie partie od razu w żadne satelity się niebawił
                nasi komuniści po wojnie za to utworzyli sobie ZSL SD...
                > > -ja nie napisaełm żydowska mniejszośc tylko ze mniejszość w szerszym
                > > kontekscie..np Niemcy Białorusini mniejszosci seksualne itd
                >
                > Dokładnie to samo mówił Hitler. Mieli rządzić tylko czyści rasowo i
                > narodowosciowo Niemcy, heteroseksualni blondyni.
                >
                - to w takim razie skąd tam sie wziła Sttreicher i jak wspomniałeś Himmler? to
                już jest dopasowywanie i naginanie historii do wymogów politycznej
                poprawnoscoi..jak tak dalej pójdzie to pwenego dnia dowiem się ze Kolumb był
                pedziem Magellan albo Mikołaj Kopernik..wiesz co? w te bzdury to naweyt
                dzieciaki w przedszkolach nie uwierzą..wyśmieją cię!
                >
                > > A i doktor Mengele wyjechał na watykańskim
                > > > paszporcie, i Eichmann, oba wystawił kardynał Giovanni Batista Montin
                > i
                > > - bo nie wiedzieli komu wystawiali...
                >
                > Ciekawe... kardynał Montini, później znany jako Pius XII, nie wiedział, że
                > wystawia paszport nazistowskiemu zbrodniarzowi wojennemu, którego zresztą
                znał
                > osobiście, i o którym wiedział, że jest poszukiwany... ciekawe... Chyba
                > czytaliśmy inne książki.
                - a jakie ty książki czytałeś? autoprstwa Grossa? po nim można się wszystkiego
                spodziewac...ja nie czytam kloacznej literatury tak jak ty
                • Gość: Rodrig Falkenstein Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 19:23
                  >
                  > > -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę
                  > społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO!

no ale czy LPR popiera hitlerowską praktykę prześladowania artystów czy nie

> - to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcimia
                  i widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte)
                  > politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym
                  ale różowych nikt tam nie widział...
                  > - mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózowych
                  > gwiazdach....

Po pierwsze: Oświęcim, to w porównaniu z innymi obozami było sanatorium. Ci, co
                  nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej niz
                  więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z
                  mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się
                  warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w
                  oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy lata
                  w Gusen umierali po kilu miesiącach.

Po drugie: "rózowi" to bardzo rzadka kategoria wieźniów, podobnie jak
                  zakładnicy, bezpaństwowcy, badacze pisma świętego i więźniowie honorowi,
                  jeszcze rzadziej można było spodkać więźniów akcji "Nacht und Nebel" noszących
                  czerwone kwadraty z literami NN. Nic dziwnego, że Twój dziadek mógł żadnego nie
                  spotkać. Większośc z nich siedziała w Buchenwaldzie. Ale jak zajrzysz do
                  pierwszej lepszej rzetelnej publikacji o niemieckim systemie obozów znajdziesz
                  tam informacje.

np tutaj, jest nawet skan autentycznej niemieckiej planszy identyfikacyjnej. i
                  tam są różowe trójkaty:
                  www.ushmm.org/research/library/index.utp?content=faq/right.htm%23badges
                  Po trzecie. Pisząc tak o Grzesiuku i Krukowskim obrazasz pamięć tych ludzi.
                  Grzesiuka aresztowano w 1940 za działalność konspiracyjną, był członkiem PPS.
                  Siedział 5 lat w Dachau, Mauthausen i Gusen, w Dachau był w karnej kompanii.
                  Nigdy nie piastował żadnej funkcji w obozie, cały czas jako szary więzień
                  Napisał wspomnienia, w których opisał swoje losy obozowe, przeczytaj, może
                  zrozumiesz co to był prawdziowy obóz, a nie takie sanatorium jak Oświęcim. Co
                  robił by przeżyć dwa lata, gdy Polakom nie wolno było otrzymywać paczek
                  żywnościowych. Jak uratował życie księdzu, chociaż sam księży nienawidził. Jak
                  cudem wywinął się śmierci w "Piekiełku" - grupie roboczej w której codziennie
                  na 150 pracujących umierało 50. Przeczytaj "pięć lat kacetu", a może coś
                  gówniarzu zrozumiesz.

Natomiast Krukowski był kolegą Grzesiuka z Mauthausen, trafił do obozu za
                  działalność niepodległościową. Razem z Grzesiukiem planowali ucieczkę ale ktoś
                  na nich doniósł. Toturowano go ale nie wydał przyjaciela. Obozowy ruch oporu
                  cudem wyciągnął go z karnej kompanii. Później wraz z przyjaciółmi uratowął
                  bardzo wielu ludzi, między innymi przedwojennego komisarza Gdyni.

Przeczytaj jego "Nad pięknym modrym Dunajem" Bardzo przystępnie wyjaśnia on tam
                  organizację obozów, koncepcje podwójnej administracji itd.

• oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 20:09

> >
                    > > > -ten artykuł to sztuczne bicie piany przez lewaków by odwrócić uwagę
                    > > społeczeństwa od afer z udzialem działaczy SLD i PO!
                    >
                    > no ale czy LPR popiera hitlerowską praktykę prześladowania artystów czy nie
                    >
                    -my nie prześladujemy to ci pseudoartyści przesladują ład i porządek moralny w
                    państwie!

> > - to jest wymysł lewactwa już po wojnie..mój dziadek był więźniem Oświęcim
                    > ia
                    > i widział ludzi podzielonych na różne kategorie Żydów (gwiazdy żółte)
                    > > politycznych czerwone byli też pewni więźniowie oznaczeni kolorem zielnoym
                    >
                    > ale różowych nikt tam nie widział...
                    > > - mój dziadek był więźniem Oświęcimia i nigdy nie mówił mi o żadnych rózow
                    > ych
                    > > gwiazdach....
                    >
                    > Po pierwsze: Oświęcim, to w porównaniu z innymi obozami było sanatorium.

-no tak..a potem będą zwalać na prof Bendera...ludzie! widzicie to samo co ja?
                    Rordig twierdzi ze Oświęcim to było sanatorium! nie..to się nadaje na osobny
                    watek..dalej nie komentuję..

Ci, co
                    >
                    > nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej niz
                    > więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z
                    > mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się
                    > warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w
                    > oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy
                    lata
                    > w Gusen umierali po kilu miesiącach.
                    >
                    > Po drugie: "rózowi" to bardzo rzadka kategoria wieźniów, podobnie jak
                    > zakładnicy, bezpaństwowcy, badacze pisma świętego i więźniowie honorowi,
                    > jeszcze rzadziej można było spodkać więźniów akcji "Nacht und Nebel"
                    noszących
                    > czerwone kwadraty z literami NN. Nic dziwnego, że Twój dziadek mógł żadnego
                    nie
                    >
                    > spotkać. Większośc z nich siedziała w Buchenwaldzie. Ale jak zajrzysz do
                    > pierwszej lepszej rzetelnej publikacji o niemieckim systemie obozów
                    znajdziesz
                    > tam informacje.
                    >
                    > np tutaj, jest nawet skan autentycznej niemieckiej planszy identyfikacyjnej.
                    i
                    > tam są różowe trójkaty:
                    > www.ushmm.org/research/library/index.utp?content=faq/right.htm%23badges
                    > Po trzecie. Pisząc tak o Grzesiuku i Krukowskim obrazasz pamięć tych ludzi.
                    > Grzesiuka aresztowano w 1940 za działalność konspiracyjną, był członkiem PPS.
                    > Siedział 5 lat w Dachau, Mauthausen i Gusen, w Dachau był w karnej kompanii.
                    > Nigdy nie piastował żadnej funkcji w obozie, cały czas jako szary więzień
                    > Napisał wspomnienia, w których opisał swoje losy obozowe, przeczytaj, może
                    > zrozumiesz co to był prawdziowy obóz, a nie takie sanatorium jak Oświęcim. Co
                    > robił by przeżyć dwa lata, gdy Polakom nie wolno było otrzymywać paczek
                    > żywnościowych. Jak uratował życie księdzu, chociaż sam księży nienawidził.
                    Jak
                    > cudem wywinął się śmierci w "Piekiełku" - grupie roboczej w której codziennie
                    > na 150 pracujących umierało 50. Przeczytaj "pięć lat kacetu", a może coś
                    > gówniarzu zrozumiesz.
                    >
                    > Natomiast Krukowski był kolegą Grzesiuka z Mauthausen, trafił do obozu za
                    > działalność niepodległościową. Razem z Grzesiukiem planowali ucieczkę ale
                    ktoś
                    > na nich doniósł. Toturowano go ale nie wydał przyjaciela. Obozowy ruch oporu
                    > cudem wyciągnął go z karnej kompanii. Później wraz z przyjaciółmi uratowął
                    > bardzo wielu ludzi, między innymi przedwojennego komisarza Gdyni.
                    >
                    > Przeczytaj jego "Nad pięknym modrym Dunajem" Bardzo przystępnie wyjaśnia on
                    tam
                    >
                    > organizację obozów, koncepcje podwójnej administracji itd.
                    >
                    • Gość: Rodrig Falkenstein nie komentujesz... a chociaż przeczytałeś? IP: *.it / 62.233.189.* 24.11.03, 20:33
                      > -no tak..a potem będą zwalać na prof Bendera...ludzie! widzicie to samo co
                      ja?
                      > Rordig twierdzi ze Oświęcim to było sanatorium! nie..to się nadaje na osobny
                      > watek..dalej nie komentuję

nie komentujesz. A przeczytałeś chociaż? Dalej wyjaśniam skąd wzięło się to
                      określenie.

> > Ci, co nie trafili do komory gazowej tylko do obozu żyli znacznie lepiej >
                      > > niż więźniowie innych obozów - głownie z tego, co przyjeżdżało do obozu z
                      > > mordowanymi Żydami. W obozach koncentracyjnych z roku na rok poprawiały się
                      > > warunki bytowania. W Mauthausen i Gusen warunki w 1945 były takie jak w
                      > > oświęcimiu w 1942 r. Więźniowie, którzy w Oświęcimiu przezyli po dwa-trzy
                      > lata w Gusen umierali po kilu miesiącach

Zresztą to nie moje porównanie a Krukowskiego. Poza tym ty notoryczny
                      manipulancie nie napisałem, że Oświęcim to było sanatorium, tylko że w
                      porównaniu z warunkami w innych obozach Oświęcim był jak sanatorium. O czymś
                      takim jak punkt odniesienia przy porównaniach to słyszałeś? Naprawdę, radzę ci
                      przeczytaj ksiązki Krukowskiego i Grzesiuka, a dowiesz się, że w obozach system
                      wartości był całkowicie spaczony. Np "ludzki" Kapo, to był taki, co zabijał
                      tylko od czasu do czasu, a prawdziwy humanitarysta to taki co ograniczał się do
                      pobicia człowieka. W Gusen ludzie bili się o miejsce w komandzie kierowanym
                      przez człowieka, którego dzisiaj najłagodniejszy sędzia uznałby za
                      zwyrodniałego mordercę - bo był najlepszym ze wszystkich. Grzesiuk wspomina, ze
                      w Obozie na takie drobiazgi ja uderzenie pięścią w twarz, czy kopanie po
                      zebrach nikt nie zwracał uwagi, nie uznawano nawet tego za "bicie".

Jeszcze raz ci radzę. Najpierw przeczytaj książki Grzesiuka i Krukowskiego, a
                      dopiero potem wypowiadaj się o zyciu w obozach koncentracyjnych.
                      • oszolom.z.radia.maryja Z tobą już nie dyskutuję faszystowsko gnido! 24.11.03, 22:03
                        • Gość: Rodrig Falkenstein co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typowe IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 11:47
                          jak nie potrafisz odeprzeć argumentów to rzyczas jakieś oszczerstwo potem
                          oswiadczas, że dalej nie dyskutujesz. Przyznaj się że nie masz racji, to nie
                          boli.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ 25.11.03, 12:24

> jak nie potrafisz odeprzeć argumentów to rzyczas jakieś oszczerstwo potem
                            > oswiadczas, że dalej nie dyskutujesz. Przyznaj się że nie masz racji, to nie
                            > boli.

- nawet się nie wysiliłeś..skopiowałeś mój tekst dla niepoznaki go trochę
                            zmieniłeś..a własnymi słowami nieumiesz tego przekazać? przyganiał kocioł
                            garnkowi..ile moich watków zostało zignorowanych..jakie są tego przyczyny? a no
                            dokładnie takie jakie ty zarzucasz mi..dostzregarz w cudzym oku dzrazgę a belki
                            w e włąsnym nie widzisz? ..ale zaraz po kiego licha ja z tobą w ogóle gadam z
                            takim zakutym łbem jak ty?...to był ostatni raz
                            • Gość: Rodrig Falkenstein Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 15:30
                              - nawet się nie wysiliłeś..skopiowałeś mój tekst dla niepoznaki go trochę
                              > zmieniłeś..a własnymi słowami nieumiesz tego przekazać? przyganiał kocioł
                              > garnkowi..ile moich watków zostało zignorowanych..jakie są tego przyczyny? a
                              no
                              >
                              > dokładnie takie jakie ty zarzucasz mi..dostzregarz w cudzym oku dzrazgę a
                              belki
                              > w e włąsnym nie widzisz? ..ale zaraz po kiego licha ja z tobą w ogóle gadam z
                              > takim zakutym łbem jak ty?...to był ostatni raz

Skopiowałem? Ciekawe. Nie przypominam sobie. Niestety te słowa
                              najlepiejodzwierciedlają Twoje postepowanie. A co do ignorowania wątków to po
                              prostu niektóre podrzucane przez ciebie tematy sa nudne. Nie każdy ma ochotę
                              dyskutować na temat LPRackich fobii odnośnie żydowsko-liberalnego spisku
                              skierowanego przeciwko Kościołowi i Ojczyźnie (w tej kolejności, bo dla was
                              dobro kościoła zawsze było ważniejsze od dobra ojczyzny). Sam z pewnośią nie
                              jestem doskonały bo nie ma ludzi doskonałych i nieomylnych, ale nazywanie mnie
                              zakutym łbem to chyba jakaś pomyłka. To ty jesteś nieprzemakalny na wiedzę i
                              argumenty, gdy jakieś fakty obalają "jedynie słuszny" obraz swiata nazywasz je
                              lewacką propagandą. Obraziłeś pamięć Stanisława Grzesiuka i Stefana
                              Krukowskiego zarzucając im kłamstwo i nazywając "lewakami". I nie przeprosiłeś,
                              nie przyznałeś się do błędu. To Ci się nigdy nie zdarza.

Owszem, możesz schować głowę w piasek i stwiedzić, że dalej nie dyskutujesz,
                              ale pozwól sobie przypomnieć, że gdy ja tak kiedyś zrobiłem, Ty uznałeś to za
                              dowód swego zwycięstwa. Napisałeś, że wycofując się udowodniłem, że nie mam
                              dowodów na przełamanie Twojej argumentacji. Teraz ty się wycofujesz. Czy mam
                              przez to rozumieć, że wygrałem? Że nie potrafisz obalić mojej argumentacji? Że
                              przyznajesz mi rację? Że wykruszasz się po wymianie zdań ze mną? Jak to jest
                              Oszołomie?

I jak to jest z tym prześladowaniem homoseksualistów przez nazistów? Było czy
                              nie? Babcia nie przekazała słów dziadka na ten temat? A mówiła coś na temat jak
                              w obozach oznaczano więźniów karnej kompanii? podejrzanych o ucieczkę? Świadków
                              Jehowy? Powtórnie osadzonych?
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: co, zabrakło ci argumentów? to dla ciebie typ 25.11.03, 15:34
                                za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie było
                                • Gość: Rodrig Falkenstein nie zmieniaj tematu IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 15:39
                                  Odpowiadasz na :

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie
                                  było

Nie zmieniaj tematu!!!

Wygrałem, czy nie?
                                  Przyznaj się, że nie wiedziałeś o prześladowaniu homoseksualistów w III rzeczy
                                  i o tym ,ze w obozach oznaczano ich różowymi trójkątami (zrestą nie tylko
                                  homoseksualistów, także pedofilów, sadystów i brutalnych gwałcicieli). Przyznaj
                                  się do błędu, a nie odwracasz kota ogonem.

I nie pisz bzdur, Homoseksualizm jest tak stary jak rasa ludzka. Ale dopieero
                                  dzisiaj pedały zaczynają być traktowani jak ludzie. NIestety nie przez
                                  wszystkich. Niektórym bardziej odpowiada w tym zakresie system stalinowski lub
                                  hitlerowski.
                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: nie zmieniaj tematu 25.11.03, 15:56

> Odpowiadasz na :
                                    >
                                    > oszolom.z.radia.maryja napisał:
                                    >
                                    > > za młodości moich dziadków takich dziwadeł w ogóle w Przeczypospolitej nie
                                    >
                                    > było
                                    >
                                    >
                                    > Nie zmieniaj tematu!!!
                                    >
                                    > Wygrałem, czy nie?
                                    > Przyznaj się, że nie wiedziałeś o prześladowaniu homoseksualistów w III
                                    rzeczy
                                    > i o tym ,ze w obozach oznaczano ich różowymi trójkątami (zrestą nie tylko
                                    > homoseksualistów, także pedofilów, sadystów i brutalnych gwałcicieli).
                                    Przyznaj
                                    >
                                    > się do błędu, a nie odwracasz kota ogonem.
                                    >
                                    > I nie pisz bzdur, Homoseksualizm jest tak stary jak rasa ludzka. Ale dopieero
                                    > dzisiaj pedały zaczynają być traktowani jak ludzie. NIestety nie przez
                                    > wszystkich. Niektórym bardziej odpowiada w tym zakresie system stalinowski
                                    lub
                                    > hitlerowski.
                                    - zboczenia są stare jak świat podobnie jak złodziejstwo oszustwo itd Gomora i
                                    Sodoma były zniszczone z powodu m.in pedalstwa czyli niemoralnego prowadzenia
                                    się ...
                                    • Gość: Rodrig Falkenstein sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 16:15
                                      nie wyskakuj mi tu ze Starym Testamentem, tylko odpowiedz wprost, czy twoje
                                      oswiadczenie o wycofaniu się z dyskusji mam traktować jako dowód, że ugiąłeś
                                      się pod ciężarem moich argumentów.
                                      • oszolom.z.radia.maryja Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... 25.11.03, 16:28

> nie wyskakuj mi tu ze Starym Testamentem, tylko odpowiedz wprost, czy twoje
                                        > oswiadczenie o wycofaniu się z dyskusji mam traktować jako dowód, że ugiąłeś
                                        > się pod ciężarem moich argumentów.

-nie! ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia bo to sa tak
                                        zakute łby ze żaden argument do nich nie dotrzea ja swoje ty swoje golone
                                        strzyżone..idź się leczyć faszysto!
                                        • Gość: Rodrig Falkenstein Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 16:57
                                          -nie! ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia bo to sa tak
                                          > zakute łby ze żaden argument do nich nie dotrzea ja swoje ty swoje golone
                                          > strzyżone..idź się leczyć faszysto!

dobrze jeszcze raz.

1. NIgdy nie kwestionowałem, że Oświęcim byłobozem koncentracyjnym i że
                                          dochodziło tam do zbrodni przeciwko ludzkości. Napisałem jedynie, że W
                                          PORÓWNANIU DO WARUNKÓW W INNYCH OBOZACH Oświęcim to było sanatorium. Rozumiesz
                                          co to znaczy W PORÓWNANIU? To tak zwany punkt odniesienia. Natomiast ty
                                          przekreciłeś, zmanipulowałeś moja wypowiedzi i włozyłeś mi w usta coś czego
                                          nigdy nie powiedziałem. I jesteś zadowolony z siebie, bo możesz mi naubliżać.

Grzesiuk napisał, że baraki w Mauthausen to były pałace w porównaniu z barakami
                                          w Gusen. Czy dopuścił się "kłamstwa"? Nie, po prostu on, choć prosty robotnik-
                                          elektromechanik wiedział co to znaczy punkt odniesienia. Ty najwyraźniej nie
                                          wiesz. Ale co ty możesz wiedzieć o zyciu w obozach, wszak odrzuciłeś dwa
                                          najbardziej wiarygodne źródła na ten temat, bo dla ciebie Gzesiuk ani
                                          Krukowski, to "lewaccy pisarze".

2. PIszesz, że ze smieciami kwestionującymi zbrodnie się nie rozmawia. A sam
                                          zakwestionowałeś prześladowanie homoseksualistów przez nazistów. Z uporem
                                          maniaka negowałeś istnienie oddzielnej grupy "różowych" więźniów obozów
                                          koncentracyjnych, nawet jak podałem link do skanu oryginalnej niemieckiej
                                          tablicy oznaczeń więźniów. A 'dowodami" jakie przytoczyłeś było to, że dziadek
                                          siedział i nic o pedałach w obozie nie mówił. Zaiste, niepodważalny dowód.

I co ty na to. Tylko tym razem proszę z sensem, a nie tak jak poprzednio, gdy
                                          na pytanie czy Babcia opowiedziała ci jak w obozach oznaczano karną kompanię i
                                          Świadków jehowy odpowioedziałeś, ze przed wojna w Polsce takich nie było.
                                          • oszolom.z.radia.maryja Re: sodoma, gomora - bajdy dla dzieci.... 25.11.03, 17:16
                                            jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych
                                            złodzieji, pedofili zoofilów itd...
                                            • Gość: Rodrig Falkenstein Miałeś odpowiadać z sensem!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 20:52

> jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych
                                              > złodzieji, pedofili zoofilów itd...

a jak zwykle palnąłeś jak wrona na parapet.
                                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Miałeś odpowiadać z sensem!!!!! 25.11.03, 21:06

>
                                                > > jak tak dalej pójdzie to bedziemy liczyć ile hitlerowcy zabili pospolitych
                                                >
                                                > > złodzieji, pedofili zoofilów itd...
                                                > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla
                                                >
                                                > a jak zwykle palnąłeś jak wrona na parapet.
                                                • Gość: Rodrig Falkenstein czy mógłbyś... IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 23:09
                                                  > > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla

jakoś rozwinąć tę jakże inteligentną wypowiedź? Wyjaśnij mi gdzie się
                                                  pomyliłem, jakie faktyy przekręciłem a przyznam się do błędu.
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: czy mógłbyś... 26.11.03, 12:13

> > > -ty też żeś z tymi pedałami w obozach siknął jak z armaty do wróbla
                                                    >
                                                    >
                                                    > jakoś rozwinąć tę jakże inteligentną wypowiedź? Wyjaśnij mi gdzie się
                                                    > pomyliłem, jakie faktyy przekręciłem a przyznam się do błędu.

- z uporem maniaka twierdzisz że Niemcy świadmie i systematycznie tepili
                                                    homoseksualistów... w tym temacie nie mieli oni wyrobionego zdania..możliwe że
                                                    paru pedałów oni zabili ale też kilku innychpedałów piastowało wysokie funkcje
                                                    partyjne i państwowe
                                                  • Gość: Rodrig Falkenstein paru pedałów, kilku Cyganów, garstkę Żydów.... IP: *.it / 62.233.189.* 26.11.03, 12:56
                                                    >
                                                    > - z uporem maniaka twierdzisz że Niemcy świadmie i systematycznie tepili
                                                    > homoseksualistów... w tym temacie nie mieli oni wyrobionego zdania..możliwe
                                                    > że paru pedałów oni zabili ale też kilku innych pedałów piastowało wysokie
                                                    > funkcje partyjne i państwowe.

Czyli zaprzeczasz jakoby hitlerowcy tępili homoseksualistów. I to jest kłamstwo!
                                                    Tępiono ich, jako zboczeńców, zbrodniarzy przeciwko rasie i naturze.
                                                    W roku 1935 dokonano zmiany w §175 kodeksu karnego Rzeszy, który od tego czasu
                                                    penalizuje karanie wszelkich kontaktów o charakterze homoseksualnym.
                                                    Śmiertelność w grupach homoseksualistów osadzonych w obozach była wyższa niż
                                                    wśród innych grup uwięzionych. Do obozu trafiali z adnotacją w aktach "R.u" -
                                                    Ruckehr unerwunscht (powrót niewskazany). Osoby z tym naznaczeniem miały zginąć
                                                    w obozie. Oznaczano ich rózowymi winklami, podobnie jak pedofili. Nieliczni
                                                    szczęściarze trafiali do obozów oznaczani jako izolowani kryminaliści
                                                    lub "aspołeczni". Szczęściarze, bo "różowych" w obozach traktowano na równi z
                                                    Żydami.

Piszesz, że hitlerowcy zabili "paru pedałów". Nie ma dokładnych szacunków,
                                                    ocenia się, że było ich co najmniej 200.000, nie licząc tych, którzsy trafili
                                                    do obozów jako więźniowie innych kategorii. Jezeli dwieście tysięcy ludzi to
                                                    dla ciebie "paru" to może w takim razie konsekwentnie stwierdzisz, że
                                                    Hitlerowcy zabili "dwóch albo trzech Swiadków Jehowy", "kilku Cyganów"
                                                    i "garstkę Żydów"?

Homoseksualistów próbowano leczyć w obozach. Hormonalnie i psychoterapią. Tak,
                                                    tak, próbowano, a robił to doktor Carl Jensen w Buchenwaldzie. Bez skutku, bo
                                                    homoseksualizmu nie można wyleczyć. Rejestracja, dyskryminacja, izolacja,
                                                    przymusowe leczenie, kastracja - czyż nie to dla homoseksualistów
                                                    planuja "piaskowe koszule" LPRu? To gdzie powstanie pierwszy Narodowokatolicki
                                                    Obóz Reedukacyjny dla Zboczeńców Seksualnych?

Kiedy LPR złoży projekt zmiany Kodeksu karnego przez wprowadzenie w nim
                                                    artykułu o tresci:

par. 1. "Mężczyzna, który dopuści się czynów lubieznych bądź obcowania
                                                    płciowego z innym mężczyzna podlega karze pozbawienia wolności od trzech
                                                    miesięcy do lat dziesięciu"
                                                    par. 2. "takiej samej karze podlega ten kto dopuszcza się czynów wymienionych w
                                                    paragrafie poprzednim wobez zwierząt"

Podoba ci się? Więc zajrzyj do Kodeksu Karnego III Rzeszy, tam z pewnością
                                                    znajdziesz sporo przepisów, które pozwolą urzeczywistnić idę państwa
                                                    narodowosocjalistycznego, bez pedałów i innych mniejszości, rządzonego przez
                                                    prawdziwych Polaków
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: paru pedałów, kilku Cyganów, garstkę Żydów... 26.11.03, 22:50
                                                    dobrze wiem ze lewacy są zdolni do wszystkiego by wcisnąc ludziom swe kity
                                                    myślisz że nie wiem ze lewactwo sfabrykowało dzienniki Hitlera? to samo dotyczy
                                                    ustaw norymberskich w oryginale o pedałach może i się ,mówi ale nie tepi się
                                                    ich w praktyce ..uwierzę w to ze tępiono niemieckich pedałów..bo tacy się nie
                                                    mnożą a Adolfowi chodzilo o to by jak najwięcej Niemców się rodziła napewno
                                                    akceptowane byly zachowania homoseksualne wśród Żydów...
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: paru pedofili zoofili kadzirodców 26.11.03, 22:57
                                                    albo kazirodców...diabli wiedzą..już nie wiesz jakie to zboczenia
                                                    wymyslać..rozumiem ze w związku z tym iż hitlerowcy mordowali też pospolitych
                                                    przestępców to ichh też należy teraz rehabilitować?
                                                  • Gość: Rodrig Falkenstein Oszołom, ty kłamco oświęcimski!!!!!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 27.11.03, 09:42
                                                    > dobrze wiem ze lewacy są zdolni do wszystkiego by wcisnąc ludziom swe kity
                                                    > myślisz że nie wiem ze lewactwo sfabrykowało dzienniki Hitlera?

Moment. Dzienniki Hitlera sfabrykował Konrad Kujau, handlarz antyków - i zrobił
                                                    to wyłącznie dla pieniędzy. Fałszywe dzienniki Hitlera sprzedał
                                                    dziennikowi "Stern" za ponad milion dolarów. Fałszerstwo zostało szybko
                                                    wykryte, bo i fałszerz był kiepski. Smae sfałszowane dzienniki nie zawierają
                                                    żadnych istotnych informacji - fałszerz przepisywał z przemówień Hitlera i jego
                                                    prywatnych listów. Gdzie to lewactwo, o którym tak lubisz powtarzać? Gdzie tu
                                                    jakiś spisek?

> To samo dotyczy ustaw norymberskich w oryginale o pedałach może i się ,mówi
                                                    ale nie tepi się ich w praktyce .

Nic nie wiesz, Oszołomie. Zupełnie nic. Biegniesz przez las z zawiązanymi
                                                    oczami i co chwilę walisz łbem w kolejne drzewo. A wystarczy zdjąć opaskę, by
                                                    wszystkie przeszkody ominąć. Wystarczy najpierw postudiować trochę historię
                                                    tego okresu, a nie opierać się na własnych uprzedzeniach i założeniach, żeby
                                                    nie robić z siebie durnia każda swoja wypowiedzią.

W tzw. Ustawach norymberskich nie było nidy mowy o homoseksualistach. Odnosiły
                                                    się one tylko i wyłącznie do Żydów. Nigdy nie pisałem, że homoseksualistów
                                                    prześladowano na podstawie Ustaw Norymberskich, przeciwnie - wskazywałem
                                                    wprost, że regulował to kodeks karny III Rzeszy, dokładnie paragraf 175. Czy
                                                    około 200.000 zabitych, nie liczac uwięzionych w normalnych więzieniach, to
                                                    Twoim zdaniem znak, że tego przepisu nie stosowano w praktyce? Zaprzeczasz by w
                                                    obozach koncentracyjnych mordowano homoseksualistów? W Dachau w pewnym momencie
                                                    było ich tylu co Żydów - ponad 10% populacji więźniów, a traktowano ich
                                                    jeszcze gorzej niż Zydów.

> .uwierzę w to ze tępiono niemieckich pedałów..bo tacy się nie
                                                    > mnożą a Adolfowi chodzilo o to by jak najwięcej Niemców się rodziła napewno
                                                    > akceptowane byly zachowania homoseksualne wśród Żydów...

Częściowo masz rację. Ominąłeś dwa drzewa ale rąbnąłeś w trzecie. Owszem,
                                                    przyczyną prześladowania homoseksualistów było to, że się nie rozmnażali.
                                                    Wydział IIS gestapo prowadził kartoteki kawalerów oraz bezdzietnych małżeństw -
                                                    i wzywał celem składania wyjaśnień. Rejestrowano też samych homoseksualistów -
                                                    i surowo karano. Co do trzeciego drzewa, moge spytać o śródło informacji na
                                                    temat tolerowania homoseksualizmu u Żydów? To bardzo ciekawe, bo ja nie
                                                    napotkałem informacji o tolerowaniu u Zydów czegokolwiek. Kto w rakim razie
                                                    nosił nałożone na siebie rózowy i żółty trójkąt?
                                                  • widz.i.czytelnik Re: Oszołom, ty kłamco oświęcimski!!!!!!!!! 27.11.03, 09:56
                                                    Ale jaja byly z tym falszowaniem, bo pazerne na sensacje czyt. forse Stern dalo sie zrobic poprostu
                                                    w konia:) Przyznam sie, ze nie czulem z tego powodu zalu, ze tak znane pismo poszlo na taki bluff
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, 27.11.03, 11:50
                                                    odnośnie trzeciego drzewka..wydedukowałem top logicznie..skoro Hitler chciał
                                                    zapobiec rozmnażaniu się Żydów to robił wszytstko by przyrost Żydów ograniczyc
                                                    homoseksualizm u ras nie pożądanych u nazistów był im jak najbardziej na
                                                    rękę..homo się nie rozmnaża ... a tak poza tym to Adolf mordował też
                                                    upośledzonych psychicznie umysłowo z zespolem Downa..na nich niejaki Mengele
                                                    dokonywał doświadczeń pseudomedycznych w tym i eutanazji! w Niemczech chorzy
                                                    umysłowo byli absolutnie niepożądani a co do kalectwa wśród ras
                                                    niepożądanych..zostawiano ich samych sobie...aczkolwiek nie wszędzie...akurat
                                                    polskich upośledzonych Adolf mordował...
                • Gość: Malkontent Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:17
                  Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad
                  > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc
                  > wiedzieli o czym piszą i jak to działało.
                  >
                  -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa?
                  Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ?
                  Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 24.11.03, 22:05
                    Gość portalu: Malkontent napisał(a):

> Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad
                    > > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat więc
                    > > wiedzieli o czym piszą i jak to działało.
                    > >
                    > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa?
                    > Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ?
                    > Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy.
                    -nie czytuję lewackich pisarzy ...
                    • Gość: Rodrig Falkenstein Stanisław Grzesiuk to lewacki pisarz??? IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 12:21

> Gość portalu: Malkontent napisał(a):
                      >
                      > > Jesli to tak polecam "Pięć lat kacetu" Grzesiuka i "Nad
                      > > > pięknym modrym Dunajem" Krukowskiego. Obaj przesiedzieli po 5 lat wię
                      > c
                      > > > wiedzieli o czym piszą i jak to działało.
                      > > >
                      > > -co to za jedni? uczniowie J.T Grossa?
                      > > Nie wiesz kto to jest,do jakiej szkoły chodziłeś ?
                      > > Nie przyznawaj się nawet do tej niewiedzy.
                      > -nie czytuję lewackich pisarzy ...

oszoł, ty chyba naprawdę jestes głupszy niż przewiduje ustawa. Jak nie czytałeś
                      to przyznaj się bez bicia. Spośród moich znajomych mało kto te książki czytał.
                      Twoja wypowiedź o "lewackich: pisarzach jest co najmniej prymitywna.
          • Gość: Super DidzeJ Heniu Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 28.11.03, 21:00
            Co do Torquemady to ja gdzieś czytałem że był Żydem - oczywiście nie ma to
            żadnego znaczenia, aczkolwiek nie wiem czy pisanie o Torquemadzie jako piewcy
            galer to nie antysemityzm.
            Co do gejów w partii Hitlera to na pewno był nim Erich Roehm, niektórzy
            historycy twierdzą że Hitler był biseksualistą i w czasach monachijskich
            mieszkał właśnie z Roehmem.
            Co do tego czy LPR to partia bliska NSDAP? Uważam, że NIE, dlatego że podstawą
            programu LPR jest chęć zbudowania państwa opartego na moralności
            rzymskokatolickiej podczas gdy NSDAP głosiła coś dokładnie odwrotnego! Wysocy
            funkcjonariusze NSDAP zawsze byli pełni pogardy dla katolicyzmu ( zresztą w
            ogóle dla każdej religii), Hitler np. nie wziął nigdy ślubu kościelnego, nie
            uczestniczył w praktykach religijnych. Były próby stworzenia
            jakiejś "narodowosocjalistycznej religii" ale nie wypaliły. W "Der Sturmerze"
            często pojawiały się artykuły atakujące kler katolicki. NSDAP głosiła
            ideologię "nadczłowieka" nie zaprzątającego sobie głowy religią! Czy ktoś z
            LPR coś takiego kiedyś głosił?
            Gdyby Roman Giertych lub Marek Kotlinowski nie mieli ślubów kościelnych i
            głosili pogardę dla katolicyzmu to owszem zgodziłbym się że LPR to partia
            bliska NSDAP.
            A tak się NIE ZGADZAM.
            Jeżeli chodzi o program gospodarczy to III Rzesza za Hitlera była jednym z
            pierwszych tzw. "państw opiekuńczych" w historii. Poszukajcie sobie w necie
            programu gospodarczego NSDAP.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: piaskowe - sprane brunatne. 28.11.03, 22:22
              pięknie powiedziane..oczywiście Rodriga i tak nie przekonasz on będzie swoje
              powtarzał w kołko macieju..
          • Gość: Super DidzeJ Heniu Re: piaskowe - sprane brunatne. IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 28.11.03, 21:24
            Co do Torquemady to ja gdzieś czytałem że był Żydem - oczywiście nie ma to
            żadnego znaczenia, aczkolwiek nie wiem czy
            pisanie o Torquemadzie jako piewcy galer to nie antysemityzm.
            Co do gejów w partii Hitlera to na pewno był nim Erich Roehm, niektórzy
            historycy twierdzą że Hitler był biseksualistą i w czasach
            monachijskich mieszkał właśnie z Roehmem.
            Co do tego czy LPR to partia bliska NSDAP? Uważam, że NIE, dlatego że podstawą
            programu LPR jest chęć zbudowania państwa
            opartego na moralności rzymskokatolickiej podczas gdy NSDAP głosiła coś
            dokładnie odwrotnego! Wysocy funkcjonariusze NSDAP
            zawsze byli pełni pogardy dla katolicyzmu ( zresztą w ogóle dla każdej
            religii), Hitler np. nie wziął nigdy ślubu kościelnego, nie
            uczestniczył w praktykach religijnych. Były próby stworzenia
            jakiejś "narodowosocjalistycznej religii" ale nie wypaliły. W "Der
            Sturmerze" często pojawiały się artykuły atakujące kler katolicki. NSDAP
            głosiła ideologię "nadczłowieka" nie zaprzątającego sobie
            głowy religią! Czy ktoś z LPR coś takiego kiedyś głosił?
            Gdyby Roman Giertych lub Marek Kotlinowski nie mieli ślubów kościelnych i
            głosili pogardę dla katolicyzmu to owszem zgodziłbym
            się że LPR to partia bliska NSDAP.
            A tak się NIE ZGADZAM.
            Jeżeli chodzi o program gospodarczy to III Rzesza za Hitlera była jednym z
            pierwszych tzw. "państw opiekuńczych" w historii.
            Poszukajcie sobie w necie programu gospodarczego NSDAP.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 16:45
      CZY TO JEST SZTUKA ?
      Galeria Arsenał kontynuuje linię bulwersowania i szokowania widzów. Byłam 10
      pazdziernika 2003r. na otwarciu nowej wystawy. Żałuję, że zabrałam ze sobą
      córki, które naraziłam na oglądanie pokazu filmowego Artura
      Żmijewskiego 'Lekcja Spiewu' i 'Spacer'. Nie są mi obce problemy ludzi
      niepełnosprawnych. Dzieci moje uczą się w klasach integracyjnych, ale były
      zdziwione, że można ludzi ułomnych filmować i pokazywać jako dzieło sztuki.
      Bardzo przeżyłam 'Spacer', który jest dowodem na to, że 'wszystko jest na
      sprzedaż'. Już nie ma granicy, której nie należy przekraczać. Artysta zrobi
      wszystko aby tylko zaszokować widza.Człowiek niechodzący, sparaliżowany został
      dla celów filmu sciągnięty z wózka inwalidzkiego i wleczony przed kamerami.
      Niech ludzie się patrzą na bezwładne ciało mężczyzny, na twarz wykrzywioną
      bólem. Panie Arturze Żmijewski zrobiłby Pan to samo ze swoim ojcem lub bratem?
      Przychodząc do galerii utrzymywanej przez mieszkańców Białegostoku mam prawo
      oczekiwać, że spotkam dzieła sztuki, a nie wyobrażenia o sztuce jakiegos
      autora. Stara sentencja przestrzega, 'Kto milczy, ten się zgadza'. Nie zgadzam
      się na wypaczanie sztuki i trwonienie pieniędzy mieszkańców Białegostoku.
      Beata Antypiuk
      • widz.i.czytelnik Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 16:55
        Odpowiem Ci na te bulwersujace sceny. Wlasnie nasze spojzenie na cale zycie, ze jest normalne i
        piekne i to trzeba pokazywac Kiedy pokazuje sie ludzi niepelnosprawnych budzi to w nas odraze,
        uczucie zalu wobec nich. Traktujemy ich w relacji my -oni. Mnie bulwersuje ogólniespoleczna
        akceptacja prostytucji nieletnich, ulotki golych panienek, które walaja sie po ulicach Wawy, i kiedy
        dzieciaki to zbieraja. Jest to dla nich normalka, bo taka matka-Polka ma byc: dziwka i madonna w
        kazda msze niedzielna. Gdzie sa ci wszyscy bogobojni. Chyba, ze im tez odpowiada ten wizerunek
        kobiety, który zasmieca ulice i swiadomosc mlodych.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:06
          mnie też się wiele rzeczy nie podoba ale prostytutki i pobożnisie to są dwie
          osobne kategorie ludzi..jedno z drugim nie da się połączyć..panienki lekkich
          obyczajów nigdy do koscioła nie chodzą
          • neceser LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 17:11
            te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski.

> mnie też się wiele rzeczy nie podoba ale prostytutki i pobożnisie to są dwie
            > osobne kategorie ludzi..jedno z drugim nie da się połączyć..panienki lekkich
            > obyczajów nigdy do koscioła nie chodzą
            • oszolom.z.radia.maryja Re: LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 18:09
              neceser napisał:

> te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski.
              >
              - chyba waszej przyszłości..od kiedy to wy strażnicy politycznej poprawności
              uzurpujecie sobie miano strażników demokracji?
              >
              >
              • neceser LPRaki chca demokracji brunatnej. 24.11.03, 18:39
                Tajk jak byla demokracja socjalistyczna. teraz oni moga marzyc o wladzy.
                Demokracja ma doskonale zasady i obroncow na Zachodzie Europy i w USA.

> neceser napisał:
                >
                > > te brunatne sotnie zagrazaja demokratycznej przyszlosci Polski.
                > >
                > - chyba waszej przyszłości..od kiedy to wy strażnicy politycznej poprawności
                > uzurpujecie sobie miano strażników demokracji?
                > >
                > >
            • venus99 Re: LPRaki, jak komuna, decyduja co jest sztuka 24.11.03, 19:14
              oszoł, a Maria Magdalena?
              kiedy rybi fiuciku czegoś się nauczysz?
          • widz.i.czytelnik Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:12
            Nie, tu nie chodzi o to co oni o one robia. Chodzi mi o jakie bulwersujace rzeczy budzi wystawa,
            natomiast akceptuje sie wypaczony obraz kobiety. Chodzi o przeszczen publiczna, która jakos
            katolicy polscy akceptuja, zeby ich dzieci np. ogladaly. Jakie burze wzbudzily bilboardy facetów lub
            babek trzymajacych sie z reke, ale kobitki wypinajace tylki, wywalajace swoje silikony na tysiacach,
            milionach ulotek walajacych sie po ulicach, to juz nie wzbudz kontrowersji w np. LPR. Chyba, ze sa
            klietami takich przybytków. Jesli nie, to to nazywa sie obluda i hipokryzja
    • venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:11
      liga pozbawionych rozumu odnosi liczne sukcesy w walce z normalnościa.ale czego
      się spodziewać po osobach pozbawionych podstawowych kwalifikacji umysłowych.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 17:25
        venus99 napisał:

> liga pozbawionych rozumu odnosi liczne sukcesy w walce z normalnościa.ale
        czego
        >
        > się spodziewać po osobach pozbawionych podstawowych kwalifikacji umysłowych.

-ojej..cóż za samokrytyka ..Venus...
        • murphy.lee Oszołom nie może się doczekać, kiedy ... 24.11.03, 17:37
          ... wreszcie będzie mógł donosić do Gestapo na wszystkich, którzy ośmielą się
          mieć inne zdanie niż LPR !
          • oszolom.z.radia.maryja nie oceniaj innych wg siebie! 24.11.03, 18:10
            murphy.lee napisała:

> ... wreszcie będzie mógł donosić do Gestapo na wszystkich, którzy ośmielą się
            > mieć inne zdanie niż LPR !
        • venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 19:15
          oszoł, czytać już się nauczyłeś?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 20:07
            venus99 napisał:

> oszoł, czytać już się nauczyłeś?

-a czy ty już nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem tekstu?
            • mloda_komunistka Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 21:42
              oszołomku kochany, to tutaj brykasz? Ja za Tobą tęsknię na innym forum, a Ty
              tak namotasz, ponawijasz i sie zmyjesz bez konkretów. Dlaczego opuściłeś
              uroczystą akademię ku czci Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej?
              No, przyznaj się tu kolegom i koleżankom. Odpowiedz na zadane wcześniej Ci
              pytania na innych forach, bądź konsekwentny.
              Twoja Musia-Komusia.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 24.11.03, 21:56
                ja nie jestem komunistą tylko narodowym katolikiem..Lenin jest mi obcy a do
                Lublina już dziś zajrzałem..pozatym twój krajan Rodrig von Falkenstein
                popełnił kłamstwo oświęcimskie
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9284607
                • venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:13
                  oszoł problem nie polega na twoich poglądch politycznych bo przeciez ich nie
                  masz tylko na twojej bezgranicznej głupocie która eksponujesz.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:20
                    w takim razie ty też nie masz poglądów politycznych..ja mam tylko wy nie
                    chcecie ich uznać..ale ignoracncja pewnych poglądów wcale nie oznacza że ich w
                    ogóle nie ma
                • mloda_komunistka Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 14:05
                  Moje Ty kochanie, Rodrig inaczej się wypowiedział. Źle go zrozumiałeś. Młody
                  jesteś, zapalczywy. Nie wypieraj się naszej idei, jesteś bardzo nam bliski.
                  Mówisz, że jesteś katolikiem. To nieprawda, brak Ci miłosierdzia i tych innych
                  bzdetów. Tow. Feliks mając takiego ucznia byłby zachwycony. On też kiedyś
                  wychowywał się w narodowo katolickiej rodzinie, z tradycjami nawet.
                  Twoja Musia-Komusia.
    • nauma Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 12:26
      www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1788986.html
      Najgorsze jest to, że katabasy i nazizujący LPR występuje przeciw wystawie i
      jest składane "doniesienie o popełnieniu przestępstwa obrazy uczuć religijnych
      przez Nieznalską" ZANIM ktokolwiek ujrzał wystawę (ma być od 6 grudnia). Sami
      się debile ośmieszają. Może niech lepiej zajmą się
      www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1790132.html
      swoim kolegą uwielbiającym jeździć na gazie oraz sikaniem w plenerze. Oszołom,
      zaproś kolegę do siebie do domu, niech ci nasika po ścianach.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 14:58
        nauma napisał:

> www1.gazeta.pl/kultura/1,34169,1788986.html
        > Najgorsze jest to, że katabasy i nazizujący LPR występuje przeciw wystawie i
        > jest składane "doniesienie o popełnieniu przestępstwa obrazy uczuć
        religijnych
        > przez Nieznalską" ZANIM ktokolwiek ujrzał wystawę (ma być od 6 grudnia). Sami
        > się debile ośmieszają. Może niech lepiej zajmą się
        > www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1790132.html
        > swoim kolegą uwielbiającym jeździć na gazie oraz sikaniem w plenerze.
        Oszołom,
        > zaproś kolegę do siebie do domu, niech ci nasika po ścianach.

- odnośnie pierwszego linku...tę wystawę ludzie mogli obejrzeć w Gdańsku..(te
        jajca na krzyzu) sąd skazał tę panią..nie powinno się więc prezentować prac
        kryminalnych w Słupsku i w Ostrowie Wlkp Nieznalska chciala przedstawić to samo!
        a to drugie...tak podała Gazeta Wyborcza a co inne gazety pisały na ten temat?
        widrygodnosć Gazu Wybiórczego jest wielce wątpliwa
        • nauma Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 16:52
          Po pierwsze - na wystawie miało być wystawione coś innego.
          Po drugie - to nieładnie codziennie korzystać z (cytuję) Gazu Wybiórczego, jak
          się ma o tym forum taki pogląd.
    • stach52 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:10
      Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka!
      Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka!
      Natychmiast zamknąć wystawę,
      A winnym wytoczyć sprawę!”
      Pan Bóg w niebie słucha, i w czoło się puka...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:19
        stach52 napisał:

> Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka!
        > Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka!
        > Natychmiast zamknąć wystawę,
        > A winnym wytoczyć sprawę!”
        > Pan Bóg w niebie słucha, i w czoło się puka...
        ..... na lewackiego zbuka...
        • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:28
          Oszoł!
          Że lewak i komuch jesteś, to wiadomo. Ale zbuk - to niby co to znaczy?
          Jak zwykle pozdrawiam!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:32
            chbmp napisał:

> Oszoł!
            > Że lewak i komuch jesteś, to wiadomo. Ale zbuk - to niby co to znaczy?
            > Jak zwykle pozdrawiam!

-proszę o nieprzekręcanie moich wypowiedzi..te określenia dotyczą takich jak ty!
            • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:41
              Dobra dobra, Oszoł, nie wypieraj się, zostałeś zdemaskowany. Młoda_komunistka
              wykazała parę postów wyżej, jaka jest Twoja orientacja polityczna. A zresztą
              wystarczy przeczytać w innym wątku na tym Forum Twój donos na księży - tak tak,
              Oszołku, wydało się!
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:54
                kolejna agentka Michnika której zadaniem było stworzyć fikcję przypominającą
                fakty by mnie skompromitować..uzupatorstwo podszywanie pomawianie to typowe dla
                was...nie umiecie mi przeciwstawić argumentów więc się próbujecie zafałszowywać
                rzeczywistośc odwracać wszystko do góry nogami
    • venus99 Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:35
      oszoł,radiomaryjny fiuciku,jak widzisz nie zyskałeś poparcie.
      olewają cie rowno.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 25.11.03, 15:57
        a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich forów
        GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualności UE
        Świat itd...(ot choćby ignorant)
        • neceser brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 16:01

giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał:

> a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich
          forów
          >
          > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualności
          UE
          > Świat itd...(ot choćby ignorant)
          • oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 16:21
            neceser napisał:

>
            >
            > giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich
            > forów
            > >
            > > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualnośc
            > i
            > UE
            > > Świat itd...(ot choćby ignorant)

-tam przynajmniej korupcja jest mniejsza niż w Polsce..takie dane niedawno
            przytaczała Rzepa...
            • mloda_komunistka Re: brunatne lpraki na Bialorus! 25.11.03, 21:29
              Oszołomku, koniec wybryków, musisz wrócić tam gdzie Twoje miejsce. Muszę Cię
              poinformować, że w związku z przystąpieniem Polski do UE otrzymaliśmy program
              finansowania dostępu do internetu w instytucjach mieszczących się minn. w
              Tworkach k. Warszawy, Abramowicach k. Lublina itd. Tak więc Twoją chorobę
              będzie można leczyć, nie odbierając Ci dostępu do netu.Prawda jakie to
              humanitarne?. Kapitalizm z ludzką twarzą, Lenin napewno by nie uwierzył.
              Oszołomku a wiesz o tej plotce, że Rydzyk otwiera podobne forum jak GW u
              siebie?. Ty masz być tam adminem, to prawda? Będziesz mógł nim zarządzać z
              Tworek, pod czujnym okiem Rydzyka.
              Twoja Musia-Komusia.
              • Gość: J.Lewandowski Re: brunatne lpraki na Bialorus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 00:15
                czarne ścierwo wart czerwonego i na odwrót
                • oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 26.11.03, 12:07
                  Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a):

> czarne ścierwo wart czerwonego i na odwrót

-kultura osobista się kłania Europejczyku!
                  • zeuropeizowany Re: brunatne lpraki na Bialorus! 26.11.03, 15:51
                    Ja jako Europejczyk próbowałem się dowiedzieć, jak wygląda kultura w wykonaniu
                    Radia Maryja. I byłem zdegustowany niedopuszczaniem tam do głosu opinni
                    słuchaczy myślących inaczej niż autorzy audycji. Dlaczego tak się dzieje, Panie
                    Oszołomie.z.radia.maryja?
                    Wdzięczny będę za objaśnienie mi tej kwestii.
            • Gość: Jojo ale nie ma konkordatu ani frajerskiegio szmalu IP: *.240.39-62.rev.gaoland.net 01.12.03, 20:46
              dla brunatnej partyji mieniacej sie byc chrzescijanska.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: brunatne lpraki na Bialorus! 30.11.03, 20:18
            neceser napisał:

>
            >
            > giertych i rydzyk do wiezienia!oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > a wesoly3? a polisham? forum kraj jest najbardziej lewackie ze wszystkich
            > forów
            > >
            > > GW i część moich zwolenników poprzenosiłą się na inne dzialy na Aktualnośc
            > i
            > UE
            > > Świat itd...(ot choćby ignorant)

-www.bialorus.pl/
    • oszolom.z.radia.maryja Komentarz Naszego Dziennika do wydarzeń w Arsenale 26.11.03, 12:22
      Głośna stała się ostatnio w Białymstoku sprawa usunięcia z wystawy pt. "Pies w
      sztuce polskiej", prezentowanego w tutejszej Galerii Arsenał, "dzieła" Piotra
      Kurki zatytułowanego "Dostałem pieska".
      Piotr Kurka to tzw. współczesny artysta, a do tego prorektor Akademii Sztuk
      Pięknych w Poznaniu. Pokazał on na wystawie w Białymstoku kilka swoich prac z
      przewijającym się w nich motywem psa. Jedna z tych prac to zawieszona na
      ścianie niewielka psia buda, do której można zajrzeć z dwóch stron przez szkło
      powiększające. Taki jakby fotoplastykon. W środku budy umieszczona jest figurka
      psa, a w tle zdjęcia księży katolickich!
      Trudno więc chyba się dziwić, że kiedy białostocka radna LPR Beata Antypiuk,
      zaangażowana katoliczka, zajrzała do tej psiej budy i zobaczyła tam kapłanów
      swojej wiary, natychmiast zareagowała, pisząc w tej sprawie protest do
      prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura. Prezydent, jeden z liderów białostockiej
      Akcji Katolickiej, zainteresował się problemem, a dyrektor galerii nakazał
      zdjąć z wystawy agresywną pracę twórczą.
      No a wtedy nastąpiło to, do czego zwykle dochodzi, gdy ktoś ośmieli się ukrócić
      swawole tzw. nowoczesnego artysty. Piotr Kurka powiedział, że jest oburzony
      zdjęciem jego pracy z wystawy. Dodał jeszcze oczywiście, że to narusza jego
      prawo do wolności wypowiedzi artystycznej. A w końcu zupełnie się obraził i
      zdjął resztę swoich prac z wystawy w Galerii Arsenał. Jak się można łatwo
      domyślić, w tym oburzeniu i obrażeniu wtórowali nowoczesnemu artyście
      nowocześni dziennikarze. Ostatecznie - w geście niby-solidarności z kolegą -
      swoje prace z ekspozycji w Arsenale kazali również zdjąć inni nowocześni
      twórcy. Wystawę zamknięto więc na dwa tygodnie przed terminem.
      Ciekawe tylko dlaczego Piotr Kurka, który wie przecież, jak łatwo być
      obrażonym, nie może zrozumieć, że umieszczenie kapłanów katolickiej religii w
      psiej budzie może obrazić katolika? Zdawać by się mogło, że powinien to
      rozumieć, bo jak sam się przyznaje, w dzieciństwie był ministrantem.
      Sam Piotr Kurka mówi, że nikogo nie obraża tylko pokazuje postaci księży, które
      są "istotne w polskim pejzażu" - jak się wyraził. Ale czy jego zdaniem polski
      pejzaż stanowią jedynie psie budy, a jeżeli rzeczywiście tak uważa, to czy
      tytuł jego "pracy" zamiast "Dostałem pieska" nie powinien raczej
      brzmieć "Dostałem kotka"?
      • stach52 NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 13:34
        "Białostockie Nowiny SF"
        Białystok, 26.11.2003

Jak się dowiaduje nasz reporter, w głośnej ostatnio sprawie wystawy w galerii
        Arsenał pt. "Pies w sztuce polskiej" możliwy jest nieoczekiwany przełom. Autor
        kontrowersyjnej pracy, od której rozpoczęła się cała awantura, prorektor
        Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu Piotr Kurka oświadczył, iż jego intencją
        (przypomnijmy, że praca przedstawiała psią budę z figurką psa i zdjęciami
        księży katolickich w środku) było porównanie psiej wierności i służby dla
        człowieka z takąż wiernością religii i służbą ogółowi wiernych, właściwą
        kapłanom Kościoła Katolickiego.
        Oświadczenie artysty wywołało podobno dużą konsternację w kołach zbliżonych do
        białostockiej - i nie tylko białostockij - LPR. Jak wiadomo, usunięcie pracy
        artysty z wystawy zostało spowodowane interwencją radnej LPR Beaty Antypiuk,
        zaangażowanej katoliczki oraz prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura, jednego z
        liderów białostockiej Akcji Katolickiej. Uznali oni, że umieszczenie wizerunków
        księży katolickich w kontekście psa stanowi skandaliczną obrazę godności
        kapłanów i Kościoła Katolickiego.
        Oświadczenie Piotra Kurki początkowo przyjęte zostało nieufnie przez działaczy
        katolickich oskarżających artystę o profanację. Proszący o anonimowość
        przedstawiciel białostockie Ligi Polskich Rodzin powiedział: "Poprosimy pana
        Kurkę o potwierdzenie na piśmie, że jego intencje były słuszne i chwalebne".
        Natomiast jeden z działaczy miejscowej Akcji Katolickiej miał oświadczyć, że
        praca będzie mogła wrócić na wystawę pod warunkiem, że artysta umieści obok
        psiej budy krótką informację o tym, co i w jakim kontekście praca przedstawia.
        Nie wiadomo jednak czy do tego dojdzie, bowiem z wystawy wycofali się także
        inni twórcy - w geście solidarności ze swoim kolegą. Sprawa ich ewentualnego
        powrotu na wystawę może nie być łatwa, padły bowiem pod ich adresem mocne słowa
        w rodzaju "twórcy nowocześni". Problem ewentualnego przeproszenia artystów za
        te i podobne określenia ma być przedmiotem dzisiejszych wieczornych tajnych
        obrad białostockiej LPR i Akcji Katolickiej, jednakże nasz reporter nie uzyskał
        potwierdzenia tej informacji.
        • widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 14:28
          Ciekawe, a co za tym zastanaawiajace, ze wymagaja sie pisemnego oswiadczenia. Mozna to
          rozumiec w sposób dwojaki: uwaza sie widza za glupka dajac do zrozumienia ze inna interpretacja
          jest niedozwolana dla zwyklego szaraka; próba ograniczenia jesli nawet takie byly intencje (bron
          Boze!) próby zakwestionowania i komentarza tego co sie dzieje w Polsce. Niestety ludzie ci nie
          dorosli do swobodnego i wolnego myslenia i spojzenia na swiat a inne dlosy staraja sie zadusic
          belkotem w imieniu Boga i religii. Stara spiewka od wieków. Kosciól nigdy nie grzeszyl tolerancja a
          zatwardzenie i zaparcie umyslowe tych totalitarnych biedaków jest zalosne. Zal mi tych ludzi
          • ex-kat-lik Re: KośćKat przeciw sztuce 26.11.03, 18:58
            Wypowiedziałbym się ale pełno tu Oszołoma- jakieś Hitlery, Dzierżyński, i inni
            szaleńcy, a ze sztuki to jedynie Stach52:

Oszołom z Radyja krzyczy: „Do kaduka!
            Ksiądz w psiej budzie! Toż to skandal, a nie sztuka!
            Natychmiast zamknąć wystawę,
            A winnym wytoczyć sprawę!”
            Pan B. w niebie słucha, i w czoło się puka...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:19
          No prosze co za przewrotność teraz pbrócili hm..psa ogonem o 180 stponi..cóż za
          iście diabelska przewrotność... ten numer wam się nie uda! A jeśli rzeczywiście
          intencuje pana Kurki były dobre to dlaczego na tej wystawie swe prace
          wystawiała Nieznalska?
          • widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:23
            A co ma piernik do wiatraka? Odwrócmy pytanie:jesli twoje intencje sa dobre to dlaczego modlisz
            sie w kosciele katolickim skoro tylu ludzi ta instytucja wymordowala przez wieki?
            • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:27

> A co ma piernik do wiatraka? Odwrócmy pytanie:jesli twoje intencje sa dobre
              to
              > dlaczego modlisz
              > sie w kosciele katolickim skoro tylu ludzi ta instytucja wymordowala przez
              -kosciól nie zabijał, zabijali ludzie
              • widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 20:35
                A skad ci ludzie byli? Oczywiscie, ze o ludzi mi chodzilo i wiesz napewno, ze reprezentowali
                instytucje, która zabijala kazdy przejaw postepu naukowego, spolecznego. Komunistów wtedy
                jeszcze nie bylo, zeby móc zwalic cala wine za cale nieszczescia ludzkie.
                • chbmp Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 21:45
                  Oszoł!
                  Nie rżnij głupa !!!
                  Że Nieznalska Wam się nie podoba to wasz poważny problem, ale czy macie zamiar
                  zamykać galerie w każdym mieście przez które ona chociażby bedzie przejeżdzć?!
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:06
                    chbmp napisał:

> Oszoł!
                    > Nie rżnij głupa !!!
                    > Że Nieznalska Wam się nie podoba to wasz poważny problem, ale czy macie
                    zamiar
                    > zamykać galerie w każdym mieście przez które ona chociażby bedzie przejeżdzć?!
                    >

-My nie zamykamy żadnych galerii artyści sami je zamykają..nikt przecież
                    pozostałym artystom nie kazał usuwać swoich dzieł...poza tym nie powinno się
                    wystawiać dzieł ludzi którzy są oskarżeni o szkalowanie i skazani prawomocnytm
                    wyrokiem sądu tak jak jest to w przypadku Nieznalskiej...w Ostrowie
                    Wielkopolskim żadni radni nie naciskali na to by nie wpuszcać Nieznalską..szef
                    galerii buńczucznie zapewniał że u nie go to się nie stanie bo to jego prywatna
                    galeria... a że dzierżawca wypowiedzial mu lokal..czy to nasza wina?
                • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:03

> A skad ci ludzie byli? Oczywiscie, ze o ludzi mi chodzilo i wiesz napewno, ze
                  r
                  > eprezentowali
                  > instytucje, która zabijala kazdy przejaw postepu naukowego, spolecznego.
                  Komuni
                  > stów wtedy
                  > jeszcze nie bylo, zeby móc zwalic cala wine za cale nieszczescia ludzkie.

-tych zabitych wcale nie było az tak wielu jak to sie podaje..owszem były
                  zdarzenia które kościolowi chluby nie przynoszą ale wy je jeszcze
                  wyolbrzymiacie je...odsyłam do książki Vittorio Messoriego "czarne karty
                  kościoła"
                  • chbmp Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:39
                    Jasne, Oszoł!
                    Jak KK palił i torturował ludzi, to sa to zaledwie "zdarzenia które nie
                    przynosiły chluby kościołowi". No i nie było ich tak wiele, nie ma o czym w
                    ogóle gadać.
                    A jak jakaś baba powiesi na krzyżu zdjęcie fiuta - to pod sąd ją!I nie
                    popuścić, zakazać pokazywania jej prac do końca życia!

Kurcze, Oszoł, wasze radiomaryjokatolickie miłosierdzie jest jedyne w swoim
                    rodzaju.
                    Dobrze chociaż, że się ze swoją głupotą nie ukrywacie, że wykrzykujecie ją
                    głośno. Tak trzymać, Oszoł!

Podpowiem Wam jeszcze cóś: jak zobaczycie że koło księdza przechodzi pies - to
                    psa powiesić za jaja. Bo podważa i sugeruje. A porządek musi być,
                    radyjomaryjokatolicki, rzecz jasna.
                    Gratulacje!
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:42
                      chbmp napisał:

> Jasne, Oszoł!
                      > Jak KK palił i torturował ludzi, to sa to zaledwie "zdarzenia które nie
                      > przynosiły chluby kościołowi". No i nie było ich tak wiele, nie ma o czym w
                      > ogóle gadać.
                      > A jak jakaś baba powiesi na krzyżu zdjęcie fiuta - to pod sąd ją!I nie
                      > popuścić, zakazać pokazywania jej prac do końca życia!
                      >
                      >
                      > Kurcze, Oszoł, wasze radiomaryjokatolickie miłosierdzie jest jedyne w swoim
                      > rodzaju.
                      > Dobrze chociaż, że się ze swoją głupotą nie ukrywacie, że wykrzykujecie ją
                      > głośno. Tak trzymać, Oszoł!
                      >
                      > Podpowiem Wam jeszcze cóś: jak zobaczycie że koło księdza przechodzi pies -
                      to
                      > psa powiesić za jaja. Bo podważa i sugeruje. A porządek musi być,
                      > radyjomaryjokatolicki, rzecz jasna.
                      > Gratulacje!

- kto ciebie nauczył takiego absurdalnego myślenia? my nic takiego nie
                      proponujemy..to są tylko twoje urojenia jakieś... a poza tym żal mi tego psa
                      którego chcesz powiesić...obrońcy zwierząt nie będą zachwyceni twoim
                      postępowaniem
                      • zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 22:52
                        O!
                        Widzę, że w Oszołomie z Radyja są jakieś resztki sumienia - żal mu psa.
                        Ludzi spalonych przez KK już nie pożałował - ale nie można od takiego za dużo
                        wymagać. W końcu katolik.
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 26.11.03, 23:31
                          jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal..a czy żal jest
                          liberałom miliard dzieci poczetych zabitych w wyniku aborcji albo czy
                          komunistom jest zal stu miliona ofiar systemu który stworzyli?
                          • zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 05:47

"jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal"
                            Oszołomowi nie jest więc żal ludzi, których Kościół Katolicki spalił słusznie.
                            Nie jest jednak jasne, czy dzieli on spalonych przez KK na spalonych słusznie i
                            niesłusznie, czy też ma ogólnie wątpliwości co do słuszności bądź niesłuszności
                            palenia ludzi przez KK.

• oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 11:42
                              zeuropeizowany napisał:

>
                              > "jeśli nie słusznie ich spalono również jest mi ich żal"
                              > Oszołomowi nie jest więc żal ludzi, których Kościół Katolicki spalił słusznie.
                              > Nie jest jednak jasne, czy dzieli on spalonych przez KK na spalonych słusznie
                              i
                              >
                              > niesłusznie, czy też ma ogólnie wątpliwości co do słuszności bądź
                              niesłuszności
                              >
                              > palenia ludzi przez KK.
                              >
                              -pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów
                              protestacnkich przypisuje się katolikom...
                              • zeuropeizowany Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 14:23
                                oszolom.z.radia.maryja odpowiedział na zapytanie, czy ma wątpliwości co do
                                słuszności bądź niesłuszności palenia ludzi przez KK:

"pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów
                                protestanckich przypisuje się katolikom"

Wynikałoby z tego, że Oszołom nie ma wątpliwości co do tego, że słuszne były
                                morderstwa dokonywane przez KK, ma natomiast zastrzeżenia co do przypisywania
                                katolikom morderstw dokonywanych przez inne odłamy chrześcijaństwa - bowiem
                                tamte morderstwa (jako niekatolickie) były z gruntu niesłuszne.
                                Cóż, pogląd to nienowy, aczkolwiek rzadko tak jawnie głoszony...

• oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 17:28
                                  zeuropeizowany napisał:

> oszolom.z.radia.maryja odpowiedział na zapytanie, czy ma wątpliwości co do
                                  > słuszności bądź niesłuszności palenia ludzi przez KK:
                                  >
                                  > "pamietaj ze protestanci też mordowali ludzi...co gorsze wiekszosć mordów
                                  > protestanckich przypisuje się katolikom"
                                  >
                                  -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w
                                  historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo
                                  dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za
                                  pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) ostatnim
                                  złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe
                                  >
                                  > Wynikałoby z tego, że Oszołom nie ma wątpliwości co do tego, że słuszne były
                                  > morderstwa dokonywane przez KK, ma natomiast zastrzeżenia co do przypisywania
                                  > katolikom morderstw dokonywanych przez inne odłamy chrześcijaństwa - bowiem
                                  > tamte morderstwa (jako niekatolickie) były z gruntu niesłuszne.
                                  > Cóż, pogląd to nienowy, aczkolwiek rzadko tak jawnie głoszony...
                                  >
                                  • widz.i.czytelnik Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 17:37

> -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w
                                    > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo
                                    > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za
                                    > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) ostatnim
                                    > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe

Papiez tez czlowiek, co nie? A czasami ojciec swiety jak nam pasuje. Tak wygodniej
                                    • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 20:27

>
                                      > > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w
                                      > > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo
                                      > > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił
                                      > za
                                      > > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza) osta
                                      > tnim
                                      > > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe
                                      >
                                      > Papiez tez czlowiek, co nie? A czasami ojciec swiety jak nam pasuje. Tak
                                      wygodn
                                      > iej

- nie rozumiem czego się czepiasz? wiemy że niektórzy papieże byli marionetkami
                                      w rękach niemieckich cesarzy francuskich krółów czy weneckich dożów..było też
                                      nie mało antypapieży..na szczęście kośćiól ma to już dawno za sobą
                                  • Gość: Bongo Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU IP: *.it / 62.233.189.* 27.11.03, 19:51
                                    > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w
                                    > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo
                                    > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił za
                                    > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza)
                                    ostatnim
                                    > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe

a Pius XII? Wystawił watykańskie paszporty Eichmannowi i doktorowi Mengele.
                                    • oszolom.z.radia.maryja Re: NIEOCZEKIWANY PRZEŁOM W BIAŁYMSTOKU 27.11.03, 20:29
                                      Gość portalu: Bongo napisał(a):

> > -nic takiego nigdy nie powiedziałem...ja nie przecze ze były złe karty w
                                      > > historii kościoła katolickiego..Vittorio Messori opisał je bardzo
                                      > > dokladnie...powiem tylko tyle że najwięcej niegodziwości kościół popełnił
                                      > za
                                      > > pontyfikatu niemieckich i francuskich papieży (schyłek średniowiecza)
                                      > ostatnim
                                      > > złym papieżem wg mnie był Grzegorz XVI który potępił powstanie listopadowe
                                      >
                                      >
                                      > a Pius XII? Wystawił watykańskie paszporty Eichmannowi i doktorowi Mengele.

-on sam nikomu nic nie wystawiał świadomie..możlwie że ktoś w to go w robił..a
                                      poza tym skąd ta informacja? gdyby tak było to głośno by było o tym od
                                      dawna..czżby znów jakaś niesprawdzona hipoteza?
    • oszolom.z.radia.maryja ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 13:13
      W "Rzeczpospolitej" z 25.11 pani M. Małkowska w notatce "Zaszczuty pies" pisze
      o białostockiej wystawie "Pies w polskiej sztuce", zamkniętej decyzją jej
      autorów, a następnie kuratora, po usunięciu niesmacznej instalacji ze zdjęciem
      księży.
      Artyści mają oczywiście prawo wycofać swe dzieła z wystawy, jest to jednak ich
      niezależna i samodzielna decyzja, a nie zaszczucie. Podobnie w demokratycznym
      kraju każdy ma prawo pisać listy do prezydenta miasta, jak zrobiła to radna
      LPR. Autorka wszystko to dokładnie opisała, ale wyciąga nielogiczne
      wnioski. "Szczucie" dotyczyło nie psa, a zdjęcia księży. Podobnie poseł Strąk
      nie domagał się odwołania słupskiej wystawy pani Nieznalskiej, a jedynie
      sprawdzał, czy nie dochodzi tam do obrażania uczuć religijnych. Zdanie p.
      Małkowskiej: "Gdyby radna nie zauważyła instalacji Kurki, to z pewnością
      miałaby zarzuty wobec realizacji Doroty Nieznalskiej lub innego obiektu", jest
      bez sensu, bo w jednym liście można poruszyć nawet sto spraw. Od czasu wyczynu
      pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką, słowo "instalacja"
      bardzo źle się kojarzy, choć oba te przypadki są oczywiście nieporównywalne.
      Skoro współcześni artyści tworzą instalacje, realizacje i obiekty, to może
      poznańską ASP należałoby przemianować na Akademię Instalacji, Realizacji i
      Obiektów Pięknych. Co na to Piotr Kurka, profesor poznańskiej ASP?
      • chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 19:55
        "Od czasu wyczynu pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką,
        słowo "instalacja" bardzo źle się kojarzy[...]"

Oszoł, jak tak będzie Wam się wszystko kojarzyć, to nie nadążycie z zamykaniem
        i protestowaniem przeciwko. Przeciwko wszystkiemu, oczywiście.

A propos kojarzenia: dlaczego fotografie księży w psiej budzie maja być akurat
        obrazą godności tychże księży oraz obrazą uczuć religijnych
        radyjomaryjokatolików, a nie przyszły Wam do główek korzystne i pozytywne
        skojarzenia z pieskiem, jak np wierność, miłość do człowieka itd?
        Psy są szcególnie pogardzanymi stworzeniami w kulturze muzułmańskiej
        (przypomnij sobie problemy amerykańców w Iraku, którzy patrolowali tam z psami
        i jak się to skończyło); nie dziwiłoby mnie więc gdyby muzułmanie zareagowali
        ostro (a nawet bardzo ostro) gdyby ich duchownych przedstawić w towarzystwie
        psa. Was jednak o islamistyczne ciągoty nie podejrzewałem.

A może ja tu niesłusznie się na Was wyzłośliwiam? Może puknęliście się w
        zbiorową radyjomaryjokatolicką główkę i przeprosicie artystę od pieska za całą
        awanturę? Czy będziecie mieć na tyle cywilnej odwagi, by przyznać, że sami z
        siebie zrobiliście durniów? Z niecierpliwością oczekiwał będę na - mam nadzieję
        sensacyjne - informacje .

Howgh!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 27.11.03, 21:51
          chbmp napisał:

> "Od czasu wyczynu pani Nieznalskiej, która okazuje się także realizatorką,
          > słowo "instalacja" bardzo źle się kojarzy[...]"
          >
          > Oszoł, jak tak będzie Wam się wszystko kojarzyć, to nie nadążycie z
          zamykaniem
          > i protestowaniem przeciwko. Przeciwko wszystkiemu, oczywiście.
          >
          -to nie my żeśmy zamknęli galerię tylko ci artyści

> A propos kojarzenia: dlaczego fotografie księży w psiej budzie maja być
          akurat
          >
          > obrazą godności tychże księży oraz obrazą uczuć religijnych
          > radyjomaryjokatolików, a nie przyszły Wam do główek korzystne i pozytywne
          > skojarzenia z pieskiem, jak np wierność, miłość do człowieka itd?
          > Psy są szcególnie pogardzanymi stworzeniami w kulturze muzułmańskiej
          > (przypomnij sobie problemy amerykańców w Iraku, którzy patrolowali tam z
          psami

- ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe
          co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina
          >
          > i jak się to skończyło); nie dziwiłoby mnie więc gdyby muzułmanie zareagowali
          > ostro (a nawet bardzo ostro) gdyby ich duchownych przedstawić w towarzystwie
          > psa. Was jednak o islamistyczne ciągoty nie podejrzewałem.

-gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze
          toście się oburzali ze hej!
          >
          > A może ja tu niesłusznie się na Was wyzłośliwiam? Może puknęliście się w
          > zbiorową radyjomaryjokatolicką główkę i przeprosicie artystę od pieska za
          całą
          > awanturę? Czy będziecie mieć na tyle cywilnej odwagi, by przyznać, że sami z
          > siebie zrobiliście durniów? Z niecierpliwością oczekiwał będę na - mam
          nadzieję
          >
          > sensacyjne - informacje .
          >
          > - dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie
          ustosunkuję
          > Howgh!
          • chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 05:55

"ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe
            co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina"

No cóż, Wy, radyjomaryjokatolicy, wiecie lepiej, z czym sie może kojarzyć
            ksiądz katolicki. Jeżeli macie tylko negatywne skojarzenia - cóż, to Wy
            jesteście ci fachowcy w tej dziedzinie.Ja osobiście znam kilku księży, których
            oceniam nader pozytywnie; ale może oni się tylko tak wrednie zamaskowali?

"gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze
            toście się oburzali ze hej!"
            Oszołku!
            Nie wiem o co chodzi z tym przerobieniem Wiśniewskiego. Chyba nie nazbyt pilnie
            śledzę Wasze radyjimaryjokatolickie dokonania artystyczne. Możesz mnie oświecić?

"dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie
            ustosunkuję"

Przykro mi że tak to odbierasz. No cóż, nie jestem ani radyjomaryjo, ani
            katolikiem, i nie umiem podchodzić z takim miłosierdzem,wyrozumiałością,
            tolerancją i miłością bliźniego do wszystkich błądzących - jak Wy
            podchodzicie. Ale jak jeszcze trochę Ciebie poczytam, to może spłynie na mnie
            odrobina tej Waszej łagodności w kontaktach międzyludzkich.
            Pozdrawiam i pogody ducha życzę!
            • oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 10:53
              chbmp napisał:

>
              > "ja naiwny nie jestem i wiem że nie taki miał byc wydźwięk tego dzieła ciekawe
              > co by się działo gdyby w tej psiej budzie umieszczono rabina"
              >
              > No cóż, Wy, radyjomaryjokatolicy, wiecie lepiej, z czym sie może kojarzyć
              > ksiądz katolicki. Jeżeli macie tylko negatywne skojarzenia - cóż, to Wy
              > jesteście ci fachowcy w tej dziedzinie.Ja osobiście znam kilku księży,
              których
              > oceniam nader pozytywnie; ale może oni się tylko tak wrednie zamaskowali?
              >
              - nie odwracaj kota ogonem to wy oceniacie ksieży negatywnie..macie kilku
              których lubicie bo wam kadzą i to wszystko...

> "gdy przerobiliśmy teledysk Michała Wiśniewskiego z Ich troje Keine grenze
              > toście się oburzali ze hej!"
              > Oszołku!
              > Nie wiem o co chodzi z tym przerobieniem Wiśniewskiego. Chyba nie nazbyt
              pilnie
              >
              > śledzę Wasze radyjimaryjokatolickie dokonania artystyczne. Możesz mnie
              oświecić
              > ?
              > - to nie Radio Maryja ale europsceptycy ze stron inne strony integracji..po
              prostu wpletliśmy fragmenty kronik wojennych..np gdy Wiśniewski się wydziera
              Keine grenze to w tym momencie pukazuje się kadr jak Niemcy w jednym szezregu
              wyłamują szlaban na niemiecko polskiej granicy..żadnych wojen i w tym momencie
              kadr z bombardowania Warszawy przez Luftwaffe..żadnych ras..i kadr z Brzezinki
              itd..to trzeba było widzieć (www.innestrony.pl) niestety tego już tam teraz nie
              ma...
              >
              > "dalej widzę tylko wylew żółci i pomyj więc pozwól że się do tego nie
              > ustosunkuję"
              >
              > Przykro mi że tak to odbierasz. No cóż, nie jestem ani radyjomaryjo, ani
              > katolikiem, i nie umiem podchodzić z takim miłosierdzem,wyrozumiałością,
              > tolerancją i miłością bliźniego do wszystkich błądzących - jak Wy
              > podchodzicie. Ale jak jeszcze trochę Ciebie poczytam, to może spłynie na mnie
              > odrobina tej Waszej łagodności w kontaktach międzyludzkich.
              > Pozdrawiam i pogody ducha życzę!
              • chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 14:49
                Oszołku:
                Byłeś tak miły i odpisałeś co następuje:

„- nie odwracaj kota ogonem to wy oceniacie ksieży negatywnie..macie kilku
                których lubicie bo wam kadzą i to wszystko...”

Oszoł! To Wy, kurde, wiecie lepiej ode mnie, jak ja oceniam księży? No fakt,
                zapomniałem, Wy wszystko wiecie lepiej. No to pewnie wiecie też, co to za
                księża konkretnie, których ja lubię. Mogłbyś mnie oświecić, w jaki sposób oni
                mi kadzą? Bo wiesz, nie lubię kadzących, to jak mi powiesz to ich znielubię i
                będę miał przynajmniej ordnung w swoim życiu uczuciowym.
                A tak btw, w tym Białymstoku ci księża w budzie – to może chodziło o tych
                podłych i kadzących nam księży, no i wtedy negatywny kontekst psa byłby jak
                najbardziej na miejscu! Może byście tak do sprawy podeszli, i – podsuwam
                pomysł – zaczęli sami sprzedawać w kościołach takie psie budy z niedobrymi
                księżmi? I kasę zgarniecie dodatkową, i zasługa w niebie pewna!

A w sprawie piosenki Wiśniewskiego byłeś uprzejmy zapodać co następuje:

„wpletliśmy fragmenty kronik wojennych..np gdy Wiśniewski się wydziera
                Keine grenze to w tym momencie pukazuje się kadr jak Niemcy w jednym szezregu
                wyłamują szlaban na niemiecko polskiej granicy..żadnych wojen i w tym momencie
                kadr z bombardowania Warszawy przez Luftwaffe..żadnych ras..i kadr z Brzezinki
                itd.”

To co, Oszołku, znaczy się że nawoływania aby nie było żadnych wojen są
                nieprawomyślne i wojny mają być? Bo nie rozumiem intencji.

Pozdrawiam i jak zwykle życzę pogody ducha!
                • oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 16:10
                  Co do piosenki Wiśniewskiego..to była nasza kpina z hasła żadnych granic.
                  Wszelkim wojnom jesteśmy przeciwni czego poseł Wrzodak dał dziś wyraz w sejmie
                  • chbmp Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 21:56
                    Rozumiem, Oszołku. Wojen nie lubicie, tylko tak Wam głupio wyszło. No cóż, nie
                    pierwszy i (mam dziwną pewność) nie ostatni.

A w sprawie księży którzy nam kadzą - zechcesz mi ujawnić szcegóły? Bardzo mi
                    zależy z powodów które wyłuszczyłem.

Z mojej rady dotyczącej psich bud z niedobrymi kapłanami - to śmiało
                    korzystajcie, żadnych praw autorskich nie będę dochodził. Słowo niekatolika!
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: ZASZCZUTA LOGIKA 28.11.03, 23:13
                      chbmp napisał:

> Rozumiem, Oszołku. Wojen nie lubicie, tylko tak Wam głupio wyszło. No cóż,
                      nie
                      > pierwszy i (mam dziwną pewność) nie ostatni.
                      >
                      > A w sprawie księży którzy nam kadzą - zechcesz mi ujawnić szcegóły? Bardzo mi
                      > zależy z powodów które wyłuszczyłem.
                      >
                      > Z mojej rady dotyczącej psich bud z niedobrymi kapłanami - to śmiało
                      > korzystajcie, żadnych praw autorskich nie będę dochodził. Słowo niekatolika!
                      >
                      -jacy księżą wam kadzą? abp Zyciński bp Pieronek abp Gocłowski (czynnie
                      popierał PO do sejmu) ks Musiał ks Czajkowski, Jezuici (o zgrozo!)
    • Gość: J.Lewandowski Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 22:07
      i pomyśleć ze z takimi ciemniakami wchodzimy do Europy..co za obciach...mam
      oczywiście na myśli radnych z LPR...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 28.11.03, 16:44
        Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a):

> i pomyśleć ze z takimi ciemniakami wchodzimy do Europy..co za obciach...mam
        > oczywiście na myśli radnych z LPR...

-panie jasny! idź pan w cholerę gdziekolwiek a nas Polaków i Polskę zostaw w
        spokoju!
        • Gość: teżLewandowski Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:43
          Dlaczego, panie ciemny? Przeczież też jestem Polakiem. To co, siebie mam
          zostawić w spokoju?
    • oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 28.11.03, 23:33
      oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty
      • oszolom.z.radia.maryja kolejna podróbka mojej osoby 28.11.03, 23:36
        czego to zdesperowane lewactwo nie wymyśli by się mnie pozbyć...
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 10:27
      mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów zacznie
      obrażąc ludzi wierzących
      • oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 10:39
        oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty.

> mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów
        zacznie obrażąc ludzi wierzących

Lewactwo nie obraża ludzi, lewactwo obraża kretynów

• Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 12:50
          Proponuję następujący eksperyment:W miejsce zdjęcia księży w tym "dziele
          sztuki"wmontujmy obrazek z np.rabinami.Niech to umieszczą ...powiedzmy w
          Galerii Narodowej.Życie szybko pokaże czy jest to sztuka czy nie.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 15:17
            Gość portalu: kobo napisał(a):

> Proponuję następujący eksperyment:W miejsce zdjęcia księży w tym "dziele
            > sztuki"wmontujmy obrazek z np.rabinami.Niech to umieszczą ...powiedzmy w
            > Galerii Narodowej.Życie szybko pokaże czy jest to sztuka czy nie.

-no włąśnie..dzisiejsi obrońcy sztuki będą pierwszymi którzy będą domagać się
            zdjęcia Żydów z psiej budy...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 21:45
          oszolom.ma.duzy.leb napisał:

> oszołom ma duży łeb - szkoda, że w środku pusty.
          >
          >
          >
          > > mam nadzieję że po tej akcji lewactwo się dwa razy zastanowi zanim znów
          > zacznie obrażąc ludzi wierzących
          >
          > Lewactwo nie obraża ludzi, lewactwo obraża kretynów ...
          ....których na lewicy jest najwięcej
          >
          >
          >
    • stach52 ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIESZAJĄ! 29.11.03, 10:57
      "Białostockie Nowiny SF"
      Białystok, 28.11.2003

Jak się dowiadujemy, mimo spodziewanego przełomu w sprawie pracy „Dostałem
      pieska” (nasza notatka z 26 listopada br. pt. „Nieoczekiwany przełom w
      Arsenale”), spór związany z zamknięciem wystawy pt. "Pies w sztuce polskiej" w
      galerii Arsenał nie został jednak załagodzony.
      Przypomnijmy, że spór dotyczył interpretacji pracy Piotra Kurki z Poznania,
      przedstawiającej psią budę z figurką psa i zdjęciami księży katolickich w
      środku. Białostoccy działacze związani z LPR i Akcją Katolicką uznali, że praca
      jest skandaliczną obrazą księży katolickich oraz obraża uczucia religijne i
      spowodowali jej usunięcie z wystawy, co z kolei pociągnęło za sobą wycofanie
      się z wystawy także innych twórców. Działacze katoliccy uznali, że
      przedstawienie wizerunków księży w psiej budzie jest poniżające i oburzające.
      Możliwa jednak okazała się również - jak pisaliśmy - inna interpretacja,
      zgodnie z którą dzieło artysty miało obrazować porównanie psiej wierności i
      służby dla człowieka z takąż wiernością religii i służbą ogółowi wiernych,
      właściwą kapłanom Kościoła Katolickiego (nie było to jednak zdanie wyrażone
      wprost przez samego twórcę, lecz opinia rozpowszechniona wśród części widzów,
      którzy zdążyli wystawę obejrzeć).
      O tej innej interpretacji dzieła Piotra Kurki stało się głośno, nie tylko w
      Białymstoku. Miejscowe kręgi związane z LPR, Akcją Katolicką oraz ruchem
      społecznym Radia Maryja, zaskoczone i skonsternowane nowatorską interpretacją
      dzieła, zwarły szeregi i postanowiły odbyć w ostatnia środę późnym wieczorem
      tajną naradę, na której miało zostać wypracowane stanowisko tych środowisk
      wobec problemu. Jeden z działaczy LPR wypowiedział się jeszcze przed naradą,
      że rozważa się możliwość powrotu pracy na wystawę pod warunkiem, iż artysta
      umieści obok psiej budy krótką informację o tym, co i w jakim kontekście praca
      przedstawia (to znaczy, że nie obraża, a wychwala księży).
      Narada przeciągnęła się aż do piątkowego poranka. Obserwatorzy białostockiej
      sceny politycznej już po upływie pierwszej doby trwania narady – tj. w czwartek
      wieczorem – wysuwali przypuszczenia, że kompromisu jednak nie będzie.
      I rzeczywiście. Naszym reporterom udało się przeprowadzić kilka krótkich
      rozmów z uczestnikami narady. Już pierwsze wypowiedzi zmęczonych
      ponadtrzydziestogodzinnymi obradami wskazywały, że w patriotyczno-katolicko-
      elpeerowsko-radiomaryjnym środowisku Białegostoku (i nie tylko, bo w obradach
      brali udział również przedstawiciele środowisk z Warszawy, Krakowa, Poznania i
      Torunia) zwyciężył nurt „twardej ręki”.
      Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego Radia Maryja z Poznania
      powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz obrócili hm..psa ogonem o 180
      stopni... cóż za iście diabelska przewrotność... ten numer im się nie uda! A
      jeśli rzeczywiście intencje pana Kurki były dobre - to dlaczego na tej wystawie
      swe prace wystawiała Nieznalska?”. Zapytany o to, co ma pani Nieznalska do psa
      (i vice versa, pies do pani Nieznalskiej), odpowiedział trochę nie na temat,
      aczkolwiek szczerze i w miarę wyczerpująco: „My nie zamykamy żadnych galerii,
      artyści sami je zamykają...nikt przecież pozostałym artystom nie kazał usuwać
      swoich dzieł...poza tym nie powinno się wystawiać dzieł ludzi którzy są
      oskarżeni o szkalowanie i skazani prawomocnym wyrokiem sądu tak jak jest to w
      przypadku Nieznalskiej...w Ostrowie Wielkopolskim żadni radni nie naciskali na
      to by nie wpuszczać Nieznalską... szef galerii buńczucznie zapewniał że u niego
      to się nie stanie bo to jego prywatna galeria... a że dzierżawca wypowiedział
      mu lokal...czy to nasza wina?”.
      Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko
      postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć
      interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi)
      dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę
      ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym się
      kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”.
      Dalszych wypowiedzi nie uzyskaliśmy, ponieważ uczestnicy narady udali się na
      zasłużony wypoczynek.
      W przypadku uzyskania kolejnych informacji o losach psa, jego budy, księży
      katolickich i środowisk patriotyczno-katolicko-elpeerowsko-radiomaryjnym –
      będziemy naszych Czytelników informować na bieżąco.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 11:28
        czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin?
        • stach52 Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 11:49

> czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin?

Przykro mi, Panie Oszołomie, ale niestety nie dysponuję.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 15:19
            stach52 napisał:

>
            > > czy mógłbyś stachu zamieścić linka do Bialostockich Nowin?
            >
            > Przykro mi, Panie Oszołomie, ale niestety nie dysponuję.

- jeśli go przekopiowałeś to jednak by to oznaczało ze ten tekst w necie gdzieś
            się znajduje..chyba że przepisałeś z papieru na komputer...
            • stach52 Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 17:13
              No cóż, musiałem pracowicie wstukać tekst w komputer.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: ARSENAŁ: BEZ PRZEBACZENIA - LEWACY NIE NAMIES 29.11.03, 17:40
                stach52 napisał:

> No cóż, musiałem pracowicie wstukać tekst w komputer.

-no toś sie biedaku napracował..a swoją drogą co to za gazeta która nie
                umieszca się w internecie...
    • Gość: brat Muchomor Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 22:12
      NIECH ZYJE NAM LPR
      Partja Polakuf, prawych, uczciwych i inteligentnych.
      Jak to dobrze,ze mezowie tacy jak Giertych i Wrzodak sa...bo inaczejto by nas panie Zydy zgniotly panie.
      Zrobmy za miast tego wystawe 2 najwiekszych Polakow:
      Dzierzynskiego i Rydzyka.
      Bo dla JP2 to robi juz i publiczna telewizja i prywatna...w kazdym miescie plac i ulica jego imienia!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 22:16
        nie życzę sobie by ojca Dyrektora stawiano w jednym rzędzie z Dzierżyńskim...to
        obraza dla ojca Rydzyka!
        • Gość: brat Muchomor Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 22:22
          no jakze! o obu beda pisac (o jednym w annalach historii a o drugim w annalach psychiatrii), a poza tym Dzierzynski to szlachta, herbowa sie znaczy!
          wiec wy mi tu oszolom nie gadojcie bo wicie...donos bedzie,ze pomniejszacie postac ojca i zle z wami byndzie!
        • oszolom.ma.duzy.leb Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 22:24

> nie życzę sobie by ojca Dyrektora stawiano w jednym rzędzie z
          Dzierżyńskim...to
          >
          > obraza dla ojca Rydzyka!

Nie. Dla Dzierżyńskiego.
          • Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 23:40
            Dlaczego zepiacie się o.Rydzyka.Napiszcie coś o waszych kapłanach.
            • Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 29.11.03, 23:43
              Miało być "czepiacie" a nie zepiacie.
              • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 29.11.03, 23:59
                Jakich? Bo ja osobiście nie posiadam żadnych.
                • Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 30.11.03, 13:22
                  Może wstydzisz się przyznać?
                  • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:22

> Może wstydzisz się przyznać?

Czyżbyś miał jakies konkretne podejrzenia?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 23:10

> Może wstydzisz się przyznać?

-do czego? zgubiłem wątek...
        • Gość: Tomek Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 00:03
          Ma chłop rację: Dzierżyński, Hitler, Lenin, Stalin... a przecież wystarczy
          Łukaszenka!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 00:11
            Tomek i inni odeszliscie od tematu!
            • Gość: Tomek Re: Niby dlaczego? IP: *.it-net.pl 30.11.03, 10:40
              Tu przytaczam moją wypowiedź z innego, ale podobnego wątku (usunąłem tylko dwa
              rażące błędy, jakie mi się przytrafiły), bo nie chce mi się wymyślać czegoś
              nowego:

"Wydaje mi się, że wasze siuśki i kupki - to (na razie) tylko śmierdzące
              szczochy i gówna, ale nie martwcie się! Jeśli tylko jakiś "Rydzykowy" uzna że
              obrażają one jego uczucia religijne - kariera i pieniądze gwarantowane!
              Bierzcie przykład z takich typków jak Caravaggio albo El Greco - oni też za
              życia byli niedoceniani a dziś żaden nawiedzony świętoszek im nie "podskoczy".
              ...I jeszcze jedno: w XV wieku żył we Włoszech taki jeden mnich, który nazywał
              się Girolamo Savonarola. Był bardzo podobny do Rydzyka - i z poglądów, i ze
              stylu wypowiedzi, i z błyskotliwej kariery, jaką zrobił... niestety, smutno
              skończył! Kiedy już zrobił "swoje" (a po drodze pewnie naraził się komuś, komu
              nie powinien był się narażać...)i się znudził - jego wyznawcy spalili go na
              stosie.
              Wniosek: nie sraj żarem, bo jajecznica Ci się przypali!"

Jak komuś brakuje wiedzy i argumentów, to ze wszystkiego robi politykę i na
              każdy temat zrobi histeryczny wrzask w obronie pryncypiów, byle tylko świat o
              nim nie zapomniał.
              • Gość: kobo Re: Niby dlaczego? IP: *.biaman.pl 30.11.03, 13:06
                Posiadanie "wiedzy"nie zawsze równoznaczne jest z myśleniem.
    • Gość: igno Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 11:27
      W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu
      cytowany wyżej jest napisane:

>>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko
      kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”.<<

No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to
      jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 16:44
        Gość portalu: igno napisał(a):

> W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu
        > cytowany wyżej jest napisane:
        >
        > >>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wys
        > oko
        > postawiony działacz ten prosił o anonimowość), dlaczego nie mogliby przyjąć
        > interpretacji spornego dzieła (psiej budy z kapłanami katolickimi)
        > dostrzegającej wierność kapłanów Kościoła Katolickiego religii i ich służbę
        > ogółowi wiernych, na co otrzymaliśmy odpowiedź: „my lepiej wiemy, z czym
        > się
        > kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdurR
        > 21;.<<
        >
        > No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to
        > jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje?

-pan radny wyraził się mało precyzyjnie onchciał zapewne powiedzieć już ja wiem
        z czym wam lewicowcom kojarzą się księża
        • Gość: igno Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 20:50

> -pan radny wyraził się mało precyzyjnie onchciał zapewne powiedzieć już ja
          >wiem z czym wam lewicowcom kojarzą się księża

O w mordę, to albo ci radni radiomaryjoakcjokatolickoelpeerowscy uzurpują sobie
          posiadanie zdolności jasnowidzenia (czy to po katolicku? pytam, bo naprawdę nie
          wiem), albo rację miał stary Freud (Żyd, gdyby się ktos pytał) i radni widzą u
          innych to co sami mają w podświadomości.
    • Gość: brat Muchomor Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 13:28
      Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka...
      przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu!
      Lub malego pape z Torunia!
      • padalec52 Re: Postulat 30.11.03, 13:36
        Gość portalu: brat Muchomor napisał(a):

> Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka...
        > przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu!
        > Lub malego pape z Torunia!

O to to, a przede wszystkim znaczki, to będą ludziska dużego i małego papę
        lizać po tylnej części.
        • chbmp Re: Postulat 30.11.03, 13:44
          Gość Igno napisał:

"W artykule z jakichś tam "Białostockich Nowin SF" z 28.11.2003 co jest tu
          cytowany wyżej jest napisane:

>>Zapytaliśmy również przedstawiciela Ligi Polskich Rodzin z Krakowa (wysoko
          kojarzą księża katoliccy i żadni lewacy nie będą nam wmawiali żadnych bzdur”.<<

No to ja nie wiem. z czym właściwie kojarzą się temu komuś księża? I kto to
          jest kto tak mówi - może ktoś się orientuje?"

No włąśnie, o co chodzi? Z czym się kojarzą katoliccy kapłani? Z czym się mnie
          kojarzą - to ja wiem. Ale z czym elpeerowcom? I dlaczego im się kojarzą tak
          jednoznacznie brzydko???
          • Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 13:50
            z czym sie kojarza?
            coz sa 2 wersje:
            1. Jarmulki nosza, a kto nosi jarmulki? Kradna, a kto wedlug nich kradnie?
            2. Sukienki nosza, a kto nis sukienki? Z facetami sypiaja, a kto wedlug nich z facetami sypia? -
            • chbmp Re: Postulat 30.11.03, 14:05
              Ale czemu w takim razie elpeerowcy jak zobaczą psa i księdza to zaraz mają
              skojarzenia? Przecież psy nie kradną, nie noszą sukienek (w większości) i nie
              sypiają z facetami (chyba, że jakiś zoofil je do tego zmusi).

I czy w wywiadzie "białostockich nowin sf" o takie skojarzenia chodziło
              elpeerowcowi? Bo tam szczegółowo nie napisali.
              • Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 14:21
                głodnemu chleb na mysli?
                tylko czy chodzi o psa czy kaplana?
                ot pytanie :)
                i czy tylko pies? czy kaczka tez, albo krowa? albo swinia?
                to tez ciekawe pytanie?
                • Gość: psychiatra Re: Postulat IP: *.biaman.pl 30.11.03, 15:18
                  zapraszam!
                  • Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 16:02
                    a to macie juz tam jakis LPRakow?
                    czy ojca Rzydzyka.
                    no w takim gronie to zaszczyt siedziec
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 01.12.03, 21:25

> a to macie juz tam jakis LPRakow?
                      > czy ojca Rzydzyka.
                      > no w takim gronie to zaszczyt siedziec

-a gdzie mamy mieć swoich?
              • Gość: Tomek Re: Postulat IP: *.it-net.pl 30.11.03, 16:59
                Bo nie wiedzą (albo w tym wypadku nie chcą wiedzieć) że był taki święty, który
                bardzo lubił zwierzęta, nazwał je nawet naszymi "mniejszymi braćmi" i wcale nie
                ubliżało mu obcowanie z nimi.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 17:54
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Bo nie wiedzą (albo w tym wypadku nie chcą wiedzieć) że był taki święty,
                  który
                  > bardzo lubił zwierzęta, nazwał je nawet naszymi "mniejszymi braćmi" i wcale
                  nie
                  >
                  > ubliżało mu obcowanie z nimi.

- tu nie chodziło o samo obcowanie ze zwierzętami ale chodziło o zestawienie
                  postaci księdza z najgorszymi cechami psa..w podtekscie chodzi tu o służalstwo
          • Gość: Tomek Re: Postulat IP: *.it-net.pl 30.11.03, 16:55
            Mnie tam ksiądz kojarzy się z księdzem. A że czasem trafi się wśród nich jakiś
            pedał, oszust albo złodziej, to niestety normalka. To też są ludzie! Zamiast
            więc robić z nich święte krowy, traktujmy ich jak ludzi, którzy mają do
            spełnienia jakąś misję, ale też i rozliczajmy ich tak samo jak inne osoby
            publiczne! Jak to mówią (tfu!) żabojady - "noblesse oblige".
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 17:56

> Mnie tam ksiądz kojarzy się z księdzem. A że czasem trafi się wśród nich
              jakiś
              > pedał, oszust albo złodziej, to niestety normalka.

-to nie jest żadna normalka! to wyjątek! (zwykle agent masonerii)
              To też są ludzie! Zamiast
              > więc robić z nich święte krowy, traktujmy ich jak ludzi, którzy mają do
              > spełnienia jakąś misję, ale też i rozliczajmy ich tak samo jak inne osoby
              > publiczne! Jak to mówią (tfu!) żabojady - "noblesse oblige".

- a kto rozliczy tych samozwańczych forumowych "rozliczaczy"? kim wy jesteście
              ze uzurpujecie sobie prawo do sądzenia księży? od tego są sądy a nie forumowe
              grupy dyskusyjne!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 16:48

> Niech wszystkie wystawy i znaczki posztwe, i gazeta, i sztuka...
        > przedstawiaja tylko i wylacznie Pape z Rzymu!
        > Lub malego pape z Torunia!

- Ojciec Rydzyk na znaczkach pocztowych? niezła myśl! Postaram się by poczta
        polska wyemitowała taki znaczek z podobizną ojca dyrektora z okazji 60 rocznicy
        jego urodzin które przypadną w dniu 3 maja 2005 roku..mamy więc półtora roku
        czasu by ten pomysł wcielić w życie...poczta polska już raz uhonorowało
        specjalnym znaczkiem radio Maryja dwa lata temu z okazji X-ciolecia istnienia
        tej wspaniałej toruńskiej rozgłośni
        • Gość: brat Muchomor Re: Postulat IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:08
          no baaaa...
          ja postuluje cala serie, tylko z oznaczeniem coby ludzie na wlasciwa strone pluli
          moznaby zrobic nawet takie maskotki :) i gumowe lale w ksztalcie w ksztalcie ojca dyrektora
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Postulat 30.11.03, 23:12

> no baaaa...
            > ja postuluje cala serie, tylko z oznaczeniem coby ludzie na wlasciwa strone
            plu
            > li
            > moznaby zrobic nawet takie maskotki :) i gumowe lale w ksztalcie w ksztalcie
            oj
            > ca dyrektora

- Na coś takiego musiałbyś uzyskać specjalną zgodę od ojca dyrektora
    • 07777jpl Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 14:18

> info.onet.pl/832443,11,item.html
      > - Brawo! po skazaniu Nieznalskiej to kolejny sukces LPRu na polu
      > repolonizacji kultury w naszym kraju!! Tak trzymać i nie popuszczać! Iść za
      > ciosem!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 16:53
        przepraszam bardzo ale co to ma wspólnego z omawianym tematem? w tym temacie
        nie dyskutujemy o holocauście tylko o przegonieniu deprawatorów niesłusznie
        nazywanymi artystami
        • Gość: Tomek Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 17:06
          Wybacz Romuś, ale o tym czy ktoś jest artystą czy też nie decyduje jego
          publiczność, a nie jakiś lokalny "czynownik". Na tym właśnie polega różnica
          pomiędzy "komuną" a demokracją - łapiesz?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 17:52

> Wybacz Romuś, ale o tym czy ktoś jest artystą czy też nie decyduje jego
            > publiczność, a nie jakiś lokalny "czynownik". Na tym właśnie polega różnica
            > pomiędzy "komuną" a demokracją - łapiesz?

-ja nie mam na imie Romuś...
            • Gość: Tome Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.it-net.pl 30.11.03, 20:36
              To Ty nie Giertych?! Przepraszam...
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:58
                jak byś nas zobaczył obu na zywo to nie byłbyś w stanie nas pomylić..Roman
                Giertych ma 2m 07 cm wzrostu a ja 1m 66
    • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 22:42
      Oszołom z Radia Maryjowego był uprzejmy napisać w sprawie psów i księży, w
      kontekście świętego lubiącego zwierzęta:

"- tu [...]chodziło o zestawienie postaci księdza z najgorszymi cechami psa..w
      podtekscie chodzi tu o służalstwo"

No właśnie, dyskusja się rozmyła na różne przyszczypywania i wzajemne
      obrażania, a ja ciągle nie wiem dlaczego radyjomaryjokatolikom przychodzą do
      główek najgorsze skojarzenia odnośnie księży? Cyżby (jak ktoś wyżej napisał)
      Freud miał rację z tą podswiadomością? No bo dlaczego jak ksiądz i pies - to
      nie wierność a służalczość; i dlaczego służalczość - a nie służba?

A może jak w tej starej anegdocie z czasów komuny:

W pociągu dwóch facetów opowiada sobie dowcipy o przywódcach
      państwowych. Że niby mają duże dupy a małe głowy, bo ośrodek myślenia im się w
      dolnych partiach pleców umieścił. Trzeci współpasażer słuchał dłuższy czas, a
      gdy się zatrzymali na stacji, powiada: "Jesteście aresztowani za antypaństwowe
      dowcipy". "Ależ, za co - bronią się tamci - my mieliśmy na myśli amerykańskich
      przywódców!" -"Dobra dobra, nas nie oszukacie, my wiemy lepiej którzy przywódcy
      myslą dupami".

To co, radyjomaryjokatolików też nikt nie oszuka, bo oni liepiej wiedzą jacy są
      księża katoliccy?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 30.11.03, 23:09
        chbmp napisał:

> > No właśnie, dyskusja się rozmyła na różne przyszczypywania i wzajemne
        > obrażania, a ja ciągle nie wiem dlaczego radyjomaryjokatolikom przychodzą do
        > główek najgorsze skojarzenia odnośnie księży? Cyżby (jak ktoś wyżej napisał)
        > Freud miał rację z tą podswiadomością? No bo dlaczego jak ksiądz i pies - to
        > nie wierność a służalczość; i dlaczego służalczość - a nie służba?
        >
        - to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby
        powiedzieć psa) ogonem!
        > A może jak w tej starej anegdocie z czasów komuny:
        >
        > W pociągu dwóch facetów opowiada sobie dowcipy o przywódcach
        > państwowych. Że niby mają duże dupy a małe głowy, bo ośrodek myślenia im się
        w
        > dolnych partiach pleców umieścił. Trzeci współpasażer słuchał dłuższy czas, a
        > gdy się zatrzymali na stacji, powiada: "Jesteście aresztowani za
        antypaństwowe
        > dowcipy". "Ależ, za co - bronią się tamci - my mieliśmy na myśli
        amerykańskich
        > przywódców!" -"Dobra dobra, nas nie oszukacie, my wiemy lepiej którzy
        przywódcy
        >
        > myslą dupami".
        >
        > -akurat kawal nie pasuje do tego o czym my tu mówimy

> To co, radyjomaryjokatolików też nikt nie oszuka, bo oni liepiej wiedzą jacy

>
        > księża katoliccy?
        - nie znamy wszystkich ksieży osobiście ale wiemy czego mozemy się spodziewać
        po ksieżąch a czego po Urbanie..po Urbanie wszystkiego najgorszego, po księżach
        w 99% wręcz przeciwnie pozostały 1% to agenci zła w łonie kk
        • Gość: kobo Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.biaman.pl 30.11.03, 23:59
          Ty Oszołomek to masz cierpliwość do tych wszystkich nawiedzonych.
        • chbmp Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 00:14
          Oszoł, litości!
          Skąd Ty nagle z tym Urbanem? Dawno tego pana nie czytałem i nie wiem co Cię tak
          w nim podnieciło że nagle go tu wsadziłeś. A co do agentów w łonie - to jest
          taka jednostka chorobowa, nazywa się mania prześladowcza. Ale bez paniki, można
          to leczyć.

Co do anegdoty - cóż, ja tam dostrzegam pewne subtelne analogie.

Poza tym, znowu piszesz:
          "to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby
          powiedzieć psa) ogonem!"
          No to jeśli Wam się nie kojarzy, tylko (jak twierdzisz) nam, czyli lewakom, to
          o co chodzi w tej awanturze w Białymstoku? Co Was obchodzą lewackie
          skojarzenia? No, chyba że po cichu uważacie że są te lewackie skojarzenia
          słuszne - a, to co innego.
          A tak przy okazji - w tym artykule "baiałostockich nowin sf" który jest wyżej
          jakiś działacz radiomaryjny z Poznania używał takich samych jak Ty sformułowań
          o odwracaniu psa ogonem ("Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego
          Radia Maryja z Poznania powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz
          obrócili hm..psa ogonem o 180 stopni... "). Czy to nie Ty, Oszołku, przypadkiem
          tam w Białymstoku sie wypowiadałeś?

Nieustające pozdrowienia i życzenia pogody ducha!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 18:11
            chbmp napisał:

> Oszoł, litości!
            > Skąd Ty nagle z tym Urbanem? Dawno tego pana nie czytałem i nie wiem co Cię
            tak
            > - nie tłumacz się ..i tak ci nie uwierzę

> w nim podnieciło że nagle go tu wsadziłeś. A co do agentów w łonie - to jest
            > taka jednostka chorobowa, nazywa się mania prześladowcza. Ale bez paniki,
            można
            >
            > to leczyć.
            > -leczyć to rzeba twoją katolikofobię i polonofobię

> Co do anegdoty - cóż, ja tam dostrzegam pewne subtelne analogie.
            >
            > Poza tym, znowu piszesz:
            > "to nie nam tylko wam się księżą źle kojarzą! nie odwrcaj kota (tu należałoby
            > powiedzieć psa) ogonem!"
            > No to jeśli Wam się nie kojarzy, tylko (jak twierdzisz) nam, czyli lewakom,
            to
            >
            > o co chodzi w tej awanturze w Białymstoku? Co Was obchodzą lewackie
            > skojarzenia?
            - bo te lewackie skojarzenia są promowane w mediach jako obowiązujący kanon
            politycznej poprawności a my się temu musimy sprzeciwić

No, chyba że po cichu uważacie że są te lewackie skojarzenia
            > słuszne - a, to co innego.
            -nigdy tak nie uważałem i nie uważąm

> A tak przy okazji - w tym artykule "baiałostockich nowin sf" który jest wyżej
            > jakiś działacz radiomaryjny z Poznania używał takich samych jak Ty
            sformułowań
            > o odwracaniu psa ogonem ("Zapytany o stanowisko działacz ruchu społecznego
            > Radia Maryja z Poznania powiedział: „no proszę, co za przewrotność, teraz
            >
            > obrócili hm..psa ogonem o 180 stopni... "). Czy to nie Ty, Oszołku,
            przypadkiem
            >

> tam w Białymstoku sie wypowiadałeś?
            > - bingo! zgadłeś! gwoli ścisłosci... na białostockim forum GW...
            > Nieustające pozdrowienia i życzenia pogody ducha!
            -wzajemnie
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 20:22
      hej! forumowicze! wpiszcie jescze ze sto wpisów..prosze.. chciałbym by ten
      wątek znalazł sie na zerowej stronie a to oznacza że jest jednym z
      najpopularniejszych wątków na forum jaki się w tym roku tu pojawił...
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta 01.12.03, 21:01
      co jest grane? zauważyłem że wątek jest podbity a noaego wpisu ani śladu...co
      jest grane?
    • Gość: GMR Re: Po proteście LPR pseudoartyści zamknęli wysta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 14:30
      piknie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka