Dodaj do ulubionych

Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie moj)

15.04.09, 23:02
SZKODA MI WAS POLACY,

wykastrowano polske z inteligencji i oglupiono za pomoca mediow do tego
stopnia, ze ludzie obracaja sie przeciwko tym (na przyklad partii PIS), ktorzy
staraja sie bronic ich interesow.

rozumiem, ze na PO albo SLD moga glosowac synowie PZPR-owcow albo
bezpiekowcow, ale jak moga to robic poszkodowani i okradzeni przez nich ludzie
i jeszcze do tego uwazac, ze bycie wyborca PO swiadczy o przynaleznosci do
warstwy "inteligencji".

Co jeszcze dacie sobie wmowic?: ze bez stanu wojennego do polski weszlyby
ruskie? ze w polsce nie mozna bylo zrobic kapitalizmu bez rozkradzenia
wlasnosci narodowej? Albo ze bezpieka to wlasciwie byli tylko ksieza, a z
kolei odsuniecie ludzi jak walesa od wladzy spowodowaloby katastrofe
spoleczna? A moze, ze w celu ratowania swiata przed kryzysem finansowym trzeba
kupowac buble w supermarketach?

Najlepiej usunac kaczynskiego i radio maryja, a politycznie poprawne media juz
sie zatroszcza zeby ludziom w glowach poukladac

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • saxo.grammaticus [...] 15.04.09, 23:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • palnick Szkoda mi Polaków bo nie umieją powiedzieć Basta! 15.04.09, 23:22

palnick.salon24.pl/507945.html
      • silesiusmonachijski10 Szkoda Giwi, ze "wycielas" taziute; 15.04.09, 23:32
        nigdy nie jst chamski, tylko na swoj sposob "zaangazowany"

palnick napisał:

>
        > palnick.salon24.pl/507945.html
        • taziuta Re: Szkoda Giwi, ze "wycielas" taziute; 15.04.09, 23:34
          silesiusmonachijski10 napisał:

> nigdy nie jst chamski, tylko na swoj sposob "zaangazowany"

;)))
          • silesiusmonachijski10 Co nie znaczy, ze podzielam jego poglady 15.04.09, 23:37
            poglady polityczne taziuty zwalczam; zrszta: on moje pewnie tez; zaden sojusz
            polityczny nie jest mozliwy;

taziuta napisał:

> silesiusmonachijski10 napisał:
            >
            > > nigdy nie jst chamski, tylko na swoj sposob "zaangazowany"
            >
            > ;)))
        • 1normalnyczlowiek Re: Szkoda Giwi, ze "wycielas" taziute; 15.04.09, 23:39
          silesiusmonachijski10 napisał: nigdy nie jst chamski, tylko na swoj sposob
          "zaangazowany"

1normalnyczlowiek napisał: W celi możecie sobie głosować na kogo chcecie! :)

taziuta 15.04.09, 23:19 napisał: A poza celą tylko na wskazanych przez Ciebie i
          Sila? ;)
          • silesiusmonachijski10 Nie jest chamski, tylko na komune chory; trzeba le 15.04.09, 23:41
            czyc

1normalnyczlowiek napisał:

> silesiusmonachijski10 napisał: nigdy nie jst chamski, tylko na swoj sposob
            > "zaangazowany"
            >
            > 1normalnyczlowiek napisał: W celi możecie sobie głosować na kogo chcecie! :)
            >
            > taziuta 15.04.09, 23:19 napisał: A poza celą tylko na wskazanych przez Ciebie
            > i
            > Sila? ;)
            • taziuta Domagam się równych praw dla mniejszości! ;) 15.04.09, 23:49
              Re: Nie jest chamski, tylko na komune chory; trzeba

> leczyc

No nie wiem, czyżbyś chciał w Polsce demokracji przymiotnikowej?
              Wykluczającej mniejszości?!
              • silesiusmonachijski10 [...] 15.04.09, 23:56
                • taziuta Sami się wykluczacie... 16.04.09, 00:04
                  Re: Przeciez taka jest ta obecnie "panujaca"! Twoja

> Wykluczajaca PiS, Radio Maryja, jak tez wszystkich, ktorzy uwaaja
                  > okragly stol za cos, co polska demokracje zniszczylo;
                  > /.../ "ironiczne" uwagi GW na temat ewentualnego filmu w TVP o
                  > Dmowskim;...

W jaki sposób wykluczamy PiS, czy RM? Przecież działają, i mają się
                  całkiem dobrze? Możesz sobie też myśleć i mówić o OS co chcesz, ale
                  odmawiasz GW prawa do 'ironicznych' uwag?! Nie bądź taki Kali! ;)

• silesiusmonachijski10 Zartujesz taziuta; jak zawsze 16.04.09, 00:10
                    slyszalem ostatnio mlodego Wronskiego (wyhodowany przez Michnika ideolog GW);
                    mowil, ze PiS, RM i Gazeta Polska nalezy "wyplenic"; na razie jakos to
                    funkcjonuje, ale nie calkiem; moj Przyjaciel tez nie w ciemie bity: jest nas
                    "legion" taziuta; nie pozwolimy sie "wykolegowac", tak jak to banda
                    michniko-geremkowo-kuroniowo-walesowo-iszczakowa uczynila w 1989 roku; "to se ne
                    vrati"

taziuta napisał:

> Re: Przeciez taka jest ta obecnie "panujaca"! Twoja
                    >
                    > > Wykluczajaca PiS, Radio Maryja, jak tez wszystkich, ktorzy uwaaja
                    > > okragly stol za cos, co polska demokracje zniszczylo;
                    > > /.../ "ironiczne" uwagi GW na temat ewentualnego filmu w TVP o
                    > > Dmowskim;...
                    >
                    > W jaki sposób wykluczamy PiS, czy RM? Przecież działają, i mają się
                    > całkiem dobrze? Możesz sobie też myśleć i mówić o OS co chcesz, ale
                    > odmawiasz GW prawa do 'ironicznych' uwag?! Nie bądź taki Kali! ;)
                    >
                  • 1normalnyczlowiek Nie piszesz prawdy,liczysz na krótką pamięć 16.04.09, 00:18
                    taziuta napisał: Sami się wykluczacie...
                    W jaki sposób wykluczamy PiS, czy RM?

---> A przypomnij sobie, że wszelkie nieszczęścia jakie miały spotkać Polskę po
                    zwycięstwie PiS-u w 2005 roku zostały obwieszczone przez "was" już w dzień po
                    ogłoszeniu wyników. Pamiętasz, jak zakłamanego Tuska, który już wtedy opluł i
                    podzielił Polaków, na "moherów i ciemnogród", czyli tych którzy głosowali za
                    Kaczyńskimi i na "światłych, wykształconych z wielkich miast", czyli głosujących
                    za nim, uznaliście za męża opatrzności broniącego demokracji? Potwierdzeniem
                    tego i największą kpiną jednocześnie, było spotkanie agentów, kapusiów, esbeków
                    i koncesjonowanych opozycjonistów w Auditorium Maximum Uniwersytetu
                    Warszawskiego w "obronie" "demokracji" ...
                    Czy jesteś aż tak zaślepiony, że tego nie widziałeś???
    • silesiusmonachijski10 Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 15.04.09, 23:30
      Tekst jest autorstwa jednego z moich mlodych Przyjaciol, syna rodzicow
      wypedzonych prze Jaruzela, Kiszczak i mila Michnikowi komune na Zachod;
      czlowieka, ktory potem na studia wrocil do Polski, skonczyl AGH, a potem
      doktorat na monachijskiej politechnice ( z nota: "suma cum laude"); pracuje dla
      najbardziej znanych firm, zarabia krocie, a obecnie jest w Azji (wyslany
      sluzbowo prze swoja firme); i ten mlody czlowiek napisal, co napisal; mysle, ze
      POlszewicy i SLD-upki, twierdzacy, ze PiS czy RM popieraja "bezrozumni", powinni
      sie choc troche zastanowic; moj Przyjaciel to nie przyglupawy Palikot, albo
      jeszcze glupszy Niesiolowski, czy tez pospolity cham Walesa; to wyksztalcony i
      kulturalny czlowiek;
      .
      P.S. Personaliow nie zdradze
      • rickky Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 15.04.09, 23:39

> Tekst jest autorstwa jednego z moich mlodych Przyjaciol,
        > P.S. Personaliow nie zdradze

No właśnie, i to jest najsłabszy punkt twojej wypowiedzi.
        Ale zaraz, zaraz ...
        Czyżbyś miał na myśli Jarosława K. ?
        Przecież nikt mądrzejszy od niego być nie może ...
        • silesiusmonachijski10 Napewno nie Donald T. ani Adam M. 15.04.09, 23:43
          niedorobieni magistrzy z "histerii"; moj przyjaciel jest doktorem fizyki; raczej
          Romaszewski;

rickky napisał:

>
          > > Tekst jest autorstwa jednego z moich mlodych Przyjaciol,
          > > P.S. Personaliow nie zdradze
          >
          > No właśnie, i to jest najsłabszy punkt twojej wypowiedzi.
          > Ale zaraz, zaraz ...
          > Czyżbyś miał na myśli Jarosława K. ?
          > Przecież nikt mądrzejszy od niego być nie może ...
          >
      • scoutek Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 08:05

> Tekst jest autorstwa jednego z moich mlodych Przyjaciol, syna rodzicow
        > wypedzonych prze Jaruzela, Kiszczak i mila Michnikowi komune na Zachod;
        > czlowieka, ktory potem na studia wrocil do Polski, skonczyl AGH, a potem
        > doktorat na monachijskiej politechnice ( z nota: "suma cum laude"); [...] to
        wyksztalcony i
        > kulturalny czlowiek;
        > .
        > P.S. Personaliow nie zdradze

nikomu nie zalezy na personaliach
        a pomimo tego co tu o tym koledze napisales to i tak pisac po polsku nie umie
    • rickky Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 15.04.09, 23:35

> SZKODA MI WAS POLACY,
      >
      > wykastrowano polske z inteligencji i oglupiono za pomoca mediow do tego
      > stopnia, ze ludzie obracaja sie przeciwko tym (na przyklad partii PIS), ktorzy
      > staraja sie bronic ich interesow.

Akurat żeby głosować na PiS nie trzeba posiadać inteligencji.

> rozumiem, ze na PO albo SLD moga glosowac synowie PZPR-owcow albo
      > bezpiekowcow, ale jak moga to robic poszkodowani i okradzeni przez nich ludzie
      > i jeszcze do tego uwazac, ze bycie wyborca PO swiadczy o przynaleznosci do
      > warstwy "inteligencji".

Nie czuję się okradziony przez PO.
      Czuję się natomiast okradziony z 300 złotych polskich przez grupę posłów PiS, która dzięki własnej głupocie tym razem dała się zdemaskować i do przestępstwa nie doszło. Ale nie mogę być na tej podstawie pewnym, ile razy im się udało.
      >
      > Co jeszcze dacie sobie wmowic?: ze bez stanu wojennego do polski weszlyby
      > ruskie? ze w polsce nie mozna bylo zrobic kapitalizmu bez rozkradzenia
      > wlasnosci narodowej? Albo ze bezpieka to wlasciwie byli tylko ksieza, a z
      > kolei odsuniecie ludzi jak walesa od wladzy spowodowaloby katastrofe
      > spoleczna? A moze, ze w celu ratowania swiata przed kryzysem finansowym trzeba
      > kupowac buble w supermarketach?

Nic w obecnej sytuacji nie zmieni kogokolwiek pogląd na to, czy ruskie weszliby czy nie, gdyby nie było stanu wojennego.
      Po prostu stało się jak się stało, i nie mam ochoty do czczych dyskusji na ten temat.
      Czy ty jesteś tak naiwny, że dzielisz ludzi na tych, którzy kupują tylko w hipermarketach i na tych którzy robią to tylko na bazarach ???
      Człowieku, życie jest tak piękne i bogate, że trzeba spróbować wszystkiego, zależnie od potrzeb i sytuacji.
      >
      > Najlepiej usunac kaczynskiego i radio maryja, a politycznie poprawne media juz
      > sie zatroszcza zeby ludziom w glowach poukladac

Nie wiem, i nie obchodzi mnie to, co "politycznie poprawne media" poukładają ludziom w głowach, ale usunięcie Kaczyńskich (radia maryja niekoniecznie) byłoby dla mnie miłą wiadomością (oczywiście chodzi o "usunięcie" z wysokiego szczebla polityki a nie z tego świata)
      >
      > pozdrawiam
      >
      >
      >
      • silesiusmonachijski10 Natomiast ja ucieszylbym sie, gdyby znikneli - na 15.04.09, 23:40
        zawsze - Tusk, Walesa, Mazowieci i Michnik; tylko wiem, ze "mendia" politycznie
        poprawne beda ich utrzymywac przy korycie - we wlasnym interesie - tak dlugo,
        jak sie da;

rickky napisał:

> > Najlepiej usunac kaczynskiego i radio maryja, a politycznie poprawne medi
        > a juz
        > > sie zatroszcza zeby ludziom w glowach poukladac
        >
        > Nie wiem, i nie obchodzi mnie to, co "politycznie poprawne media" poukładają lu
        > dziom w głowach, ale usunięcie Kaczyńskich (radia maryja niekoniecznie) byłoby
        > dla mnie miłą wiadomością (oczywiście chodzi o "usunięcie" z wysokiego szczebl
        > a polityki a nie z tego świata)
        > >
        > > pozdrawiam
        > >
        > >
        > >
        >
        >
        • rickky Re: Natomiast ja ucieszylbym sie, gdyby znikneli 15.04.09, 23:44

> zawsze - Tusk, Walesa, Mazowieci i Michnik; tylko wiem, ze "mendia" politycznie
          > poprawne beda ich utrzymywac przy korycie - we wlasnym interesie - tak dlugo,
          > jak sie da;

Media politycznie "niepoprawne" tez mają swoich idoli, więc o co ta żałość ???

Dziękuję za uwagę
          • silesiusmonachijski10 Re: Natomiast ja ucieszylbym sie, gdyby znikneli 15.04.09, 23:47
            Czy to Ojciec Rydzyk rzadzi polskimi mediami, zcy tez guru mendiow
            polskojezycznych, pokroju Michnika, Wejcherta, Waltera czy Solorzy, ktorzy
            propaguja chamow pokroju Walesy, Palikota czy Niesiolowskiego?

rickky napisał:

>
            > > zawsze - Tusk, Walesa, Mazowieci i Michnik; tylko wiem, ze "mendia" polit
            > ycznie
            > > poprawne beda ich utrzymywac przy korycie - we wlasnym interesie - tak dl
            > ugo,
            > > jak sie da;
            >
            > Media politycznie "niepoprawne" tez mają swoich idoli, więc o co ta żałość ???
            >
            > Dziękuję za uwagę
            • rickky Re: Natomiast ja ucieszylbym sie, gdyby znikneli 15.04.09, 23:57

> Czy to Ojciec Rydzyk rzadzi polskimi mediami, zcy tez guru mendiow
              > polskojezycznych, pokroju Michnika, Wejcherta, Waltera czy Solorzy, ktorzy
              > propaguja chamow pokroju Walesy, Palikota czy Niesiolowskiego?
              >
              Rozumiem, boli was to, że nie macie swojego Michnika, który rządziłby mediami.
              No niestety, musicie sobie takiego wyhodować, ale najpierw nauczyć się trochę
              pokory i uzbroić w cierpliwość.

> > Dziękuję za uwagę
              • silesiusmonachijski10 Re: Natomiast ja ucieszylbym sie, gdyby znikneli 16.04.09, 00:03
                Nie boli; nie jestesmy lachudrami i lajdakami jak Michnik; nas to po obywatelsku
                i po ludzku oburza

rickky napisał:

>
                > > Czy to Ojciec Rydzyk rzadzi polskimi mediami, zcy tez guru mendiow
                > > polskojezycznych, pokroju Michnika, Wejcherta, Waltera czy Solorzy, ktorz
                > y
                > > propaguja chamow pokroju Walesy, Palikota czy Niesiolowskiego?
                > >
                > Rozumiem, boli was to, że nie macie swojego Michnika, który rządziłby mediami.
                > No niestety, musicie sobie takiego wyhodować, ale najpierw nauczyć się trochę
                > pokory i uzbroić w cierpliwość.
                >
                > > > Dziękuję za uwagę
                >
                >
      • 1normalnyczlowiek Ty o odczuciach a inni o faktach-taka jest różnica 15.04.09, 23:45
        rickky napisał: Nie czuję się okradziony przez PO.

---> Na pewno nie czujesz się okradziony przez nomenklaturę peerelowską i
        esbeków, którzy to za darmo przejęli olbrzymi majątek, z którego większość
        zmarnowali.
        • silesiusmonachijski10 Rodzice mojego Przyjaciela zostali pokiereszowani 15.04.09, 23:50
          przez tych, ktorzy okragly stol potraktowali jako geszeft "na wieki wiekow amen"
          (nie tak, jak Kaczynscy czy Giedroyc); tu nie chodzi o prywatne odczucia; chodzi
          o obiektywna ocene historycznych faktow i postaci

> rickky napisał: Nie czuję się okradziony przez PO.
          >
          > ---> Na pewno nie czujesz się okradziony przez nomenklaturę peerelowską i
          > esbeków, którzy to za darmo przejęli olbrzymi majątek, z którego większość
          > zmarnowali.
        • rickky Re: A ty się czujesz okradziony ? 16.04.09, 00:00

> rickky napisał: Nie czuję się okradziony przez PO.
          >
          > ---> Na pewno nie czujesz się okradziony przez nomenklaturę peerelowską i
          > esbeków, którzy to za darmo przejęli olbrzymi majątek, z którego większość
          > zmarnowali.
          • silesiusmonachijski10 Re: A ty się czujesz okradziony ? TAK 16.04.09, 00:02
            Komuna Jaruzelow, Kiszczakow, Millerow i Kwasniewkich ukradla mi 26 lat mojego
            cennego zycia

rickky napisał:

> 1normalnyczlowiek napisał:
            >
            > > rickky napisał: Nie czuję się okradziony przez PO.
            > >
            > > ---> Na pewno nie czujesz się okradziony przez nomenklaturę peerelows
            > ką i
            > > esbeków, którzy to za darmo przejęli olbrzymi majątek, z którego większoś
            > ć
            > > zmarnowali.
            >
            >
          • 1normalnyczlowiek Tak!Wałęsa,Jaruzelski,Kwaśniewski ,to złodzieje... 16.04.09, 00:06
            rickky napisał: A ty się czujesz okradziony ?

---> ... to Złodzieje Marzeń Polaków!
            • silesiusmonachijski10 Laczy ich troska o wlasna kiese; Polske maja w d.. 16.04.09, 00:11

> rickky napisał: A ty się czujesz okradziony ?
              >
              > ---> ... to Złodzieje Marzeń Polaków!
    • gollum.z.kremla [...] 15.04.09, 23:37
      • kacze_urojenia Sil. wielką literę zostawił dla 'Przyjaciela' 15.04.09, 23:51
        więc dla Polski ma już tylko małą
        widać nawet doktorat z notą "suma cum laude"
        to za mało by pisać poprawnie
        • silesiusmonachijski10 Dla tuskoludow, Walesow i Jaruzeli 16.04.09, 00:00
          univ.gda.pl/~literat/kasprow/068.htm
          • gollum.z.kremla Re: ""Widziałem, jak do Jej kolan... 16.04.09, 00:13

...Wstręt dotąd serce me czuje -

Z pokłonem się cisną i radą

Najpospolitsi szuje"

Ok, sil - od dziś możesz być nawet monaszujski ;-P
            • silesiusmonachijski10 Ksprowicz pisal o Walesie, Michniku i Thuske 16.04.09, 00:20
              gollum.z.kremla napisał:

>
              > ...Wstręt dotąd serce me czuje -
              >
              > Z pokłonem się cisną i radą
              >
              > Najpospolitsi szuje"
              >
              >
              >
              > Ok, sil - od dziś możesz być nawet monaszujski ;-P
          • kacze_urojenia Re: Dla tuskoludow, Walesow i Jaruzeli 16.04.09, 00:46
            no to nie do mnie się zwracasz

ale Ci odpowiem, że im dalej ktoś od Ojczyzny
            tym się uważa za większego patriotę, nie wiedzieć czemu

nostalgia go męczy po prostu
        • 1normalnyczlowiek Wy macie dla Polski wielką literę i cztery litery! 16.04.09, 00:27
          kacze_urojenia napisała: Sil. wielką literę zostawił dla 'Przyjaciela' więc dla
          Polski ma już tylko małą

---> Co byście zrobili, biedacy, gdybyśmy wam nie dawali pretekstu do
          poprawiania błenduw??? Nie wiedzielibyście o czym pisać! :)))
          • silesiusmonachijski10 Moj Przyjaciel celowo pisal "Polska" mala litera 16.04.09, 00:30
            pod tuszczymi rzadami to tylko "polska", niestety

> kacze_urojenia napisała: Sil. wielką literę zostawił dla 'Przyjaciela' więc dl
            > a
            > Polski ma już tylko małą
            >
            > ---> Co byście zrobili, biedacy, gdybyśmy wam nie dawali pretekstu do
            > poprawiania błenduw??? Nie wiedzielibyście o czym pisać! :)))
    • kirk12 Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 15.04.09, 23:44
      Te parę sensownych zdań najbardziej uderzyło we wrogów Polski.
      Oni, gdy nie znajdują argumentów wpadają w szał i rzucają obrzydliwymi
      wyzwiskami. W większości są to nacjonaliści żydowscy, którzy przykleili się do GW.
      Ale przecież są też inni Żydzi. Ci inni nie prowokują antysemityzmu i nie
      jeżdżą do Tel Awiwu mówić, że Polacy to antysemici, tylko traktują Polskę jak
      swoją ojczyznę. A faktu, że ich rodzina przeżyła bo trafiła na Sprawiedliwego
      wśród Narodów Świata, nie traktują jako hańby w życiorysie lecz jak powód do
      zwykłej ludzkiej wdzięczności.
      • trzymilionowy.post Kolejny genetyczny sprytny inaczej. 15.04.09, 23:47
        j/w
        • kirk12 Re: Kolejny genetyczny sprytny inaczej. 15.04.09, 23:53
          Spośród ponad 20 tys. uhonorowanych medalem Sprawiedliwego wśród Narodów Świata
          (stan na 1 stycznia 2008) prawie 30% stanowią Polacy.
          Jak GW odpłaca Polsce widać nawet na tym forum.
      • rickky Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 15.04.09, 23:54
        kirk12 napisał:

> Te parę sensownych zdań najbardziej uderzyło we wrogów Polski.

Eeee tam,
        wy to już chyba bokami zaczynacie robić z rozpaczy, że nic wam nie wychodzi i zjeżdżacie w opinii społeczeństwa po równi pochyłej.
        A tekst ? Kilka sloganów z populistycznego słownika prezentowanego w codziennych dyskusjach przez PiS i nic poza tym. Prymitywne do szpiku kości.
        Jeżeli rzeczywiście napisał to fizyk z doktoratem, to ... niech on się lepiej zabierze za fizykę a nie politykę ...

Chociaż, tutaj przypomina mi się pewin dowcip, który do postaci tego upolitycznego doktora fizyki pasuje:
        Spotyka się dwóch absolwentów politechniki po otrzymaniu dyplomu ukończenia studiów i jeden mówi do drugiego:
        - wiesz, jak sobie pomyślę jaki ze mnie inzynier, to boję się iśc do lekarza ...
        • silesiusmonachijski10 Smieszny jestes 16.04.09, 00:33
          Tekst napisal czlowiek, znajacy 3 jezyki obce, obeznany w swiecie, zaangazowany
          w polityke, czlowiek sukcesu; nie zadna niedojda typu Thuske, Schetyny, Pawlaka,
          Michnika czy Kwasniewskiego; a ty probujesz go osmieszyc?? spojrz na twoich
          guru: same niedojdy!

rickky napisał:

> kirk12 napisał:
          >
          > > Te parę sensownych zdań najbardziej uderzyło we wrogów Polski.
          >
          > Eeee tam,
          > wy to już chyba bokami zaczynacie robić z rozpaczy, że nic wam nie wychodzi i z
          > jeżdżacie w opinii społeczeństwa po równi pochyłej.
          > A tekst ? Kilka sloganów z populistycznego słownika prezentowanego w codziennyc
          > h dyskusjach przez PiS i nic poza tym. Prymitywne do szpiku kości.
          > Jeżeli rzeczywiście napisał to fizyk z doktoratem, to ... niech on się lepiej z
          > abierze za fizykę a nie politykę ...
          >
          > Chociaż, tutaj przypomina mi się pewin dowcip, który do postaci tego upolityczn
          > ego doktora fizyki pasuje:
          > Spotyka się dwóch absolwentów politechniki po otrzymaniu dyplomu ukończenia stu
          > diów i jeden mówi do drugiego:
          > - wiesz, jak sobie pomyślę jaki ze mnie inzynier, to boję się iśc do lekarza ..
          > .
          • obseerwator [...] 16.04.09, 00:38
      • silesiusmonachijski10 Corka gen. Nila: "Ojca zabili Zydzi" 16.04.09, 00:04
        Temat tabu w GW

kirk12 napisał:

> Te parę sensownych zdań najbardziej uderzyło we wrogów Polski.
        > Oni, gdy nie znajdują argumentów wpadają w szał i rzucają obrzydliwymi
        > wyzwiskami. W większości są to nacjonaliści żydowscy, którzy przykleili się do
        > GW.
        > Ale przecież są też inni Żydzi. Ci inni nie prowokują antysemityzmu i nie
        > jeżdżą do Tel Awiwu mówić, że Polacy to antysemici, tylko traktują Polskę jak
        > swoją ojczyznę. A faktu, że ich rodzina przeżyła bo trafiła na Sprawiedliwego
        > wśród Narodów Świata, nie traktują jako hańby w życiorysie lecz jak powód do
        > zwykłej ludzkiej wdzięczności.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Corka gen. Nila: "Ojca zabili Zydzi" 16.04.09, 07:58
          Czy Fieldorf to polskie nazwisko?
          • goldenwomen04 Re: Corka gen. Nila: "Ojca zabili Zydzi" 16.04.09, 14:12
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Czy Fieldorf to polskie nazwisko?

Czy wiesz , ze Kwaśniewski czyta się jak Stolzman?
    • rickky Re: Cały ten wywód tego od monachium 16.04.09, 00:04

> SZKODA MI WAS POLACY,

To nic innego, jak płacz nad tym, że nie rządzi ukochany PiS z dwoma braćmi na
      czele, tylko PO.
      Wszystko ubrane w piękne, ale prymitywne słowa.
      I to jest cała filozofia tego wpisu.
      • silesiusmonachijski10 Teskt zrodlowy nie pochodzi z Monacvhium 16.04.09, 00:19
        to nie moj tekst

rickky napisał:

>
        > > SZKODA MI WAS POLACY,
        >
        > To nic innego, jak płacz nad tym, że nie rządzi ukochany PiS z dwoma braćmi na
        > czele, tylko PO.
        > Wszystko ubrane w piękne, ale prymitywne słowa.
        > I to jest cała filozofia tego wpisu.
    • silesiusmonachijski10 [...] 16.04.09, 00:59
      • etwas-geheimnis Re: Poznalem w Kanadzie rodzine, 16.04.09, 01:12
        Jak chce to niech oddaje .Jest zadowolony i szcześliwy a o to w zyciu chodzi.
        • silesiusmonachijski10 Ale my wwspolnie i w Polsce jeszcze namieszamy 16.04.09, 01:20
          jeszcze sie przekonacie

etwas-geheimnis napisał:

> Jak chce to niech oddaje .Jest zadowolony i szcześliwy a o to w zyciu chodzi.
          • etwas-geheimnis [...] 16.04.09, 01:23
            • obseerwator się odgraża jak Franz w Psach 16.04.09, 01:26
              "jeszcze to wrócimy, z Olem".
              • etwas-geheimnis Re: się odgraża jak Franz w Psach 16.04.09, 01:28
                Tylko im do franza i ola daleko z pomyslunkiem:-)
              • silesiusmonachijski10 [...] 16.04.09, 01:29
    • 1normalnyczlowiek Choćby tylko zdrada ideałów,nie jest konkretem??? 16.04.09, 01:10
      obseerwator napisał: ja mówię o konkretnym zachowaniu

> nie bardzo nawet wchodzisz w szczegóły , w jaki sposób Tusk czy Pawlak
      zdradzili Polskę

---> Dlaczego chcesz, by po raz "tysięczny" wchodzić w szczegóły? Nie znasz
      Magdalenki, Okrągłego Stołu, Nocnej Zmiany...???
      Nie wiesz czym się zajmowała większość ludzi skupionych obecnie przy Tusku, w
      latach 90-tych i wcześniej??? Masz tam Pełny Obraz, od moczarówek po kapusiów i
      esbeków.
      A taki Pawlak z Nowickim, gdy "wspierali" Grabka, niszcząc nie tylko polskie
      lasy i rzeki, to ci nie przeszkadzają?
      • obseerwator Re: Choćby tylko zdrada ideałów,nie jest konkrete 16.04.09, 01:12
        w Magdalence to się z komuchami układał Lech Kaczyński, nie Tusk.

to po pierwsze.

Po drugie wszystko zależy od punktu widzenia. Dla mnie okoliczność,
        że Polacy się dogadali bez przelewu krwi (tak jak było w 1956, 1970
        czy w 1981-82) jest powodem do radości, nie smutku.
        • silesiusmonachijski10 Smieszny jestes: "Nocna zmiana" i Thuske; to mowi 16.04.09, 01:22
          wszystko

obseerwator napisał:

> w Magdalence to się z komuchami układał Lech Kaczyński, nie Tusk.
          >
          > to po pierwsze.
          >
          > Po drugie wszystko zależy od punktu widzenia. Dla mnie okoliczność,
          > że Polacy się dogadali bez przelewu krwi (tak jak było w 1956, 1970
          > czy w 1981-82) jest powodem do radości, nie smutku.
          • obseerwator Re: Smieszny jestes: "Nocna zmiana" i Thuske; to 16.04.09, 01:24
            co mówi niemoto ?

wszystko ?

odsunięcie przez większość parlamentarną nieudolnych ludzi od władzy
            to coś niezwykłego ?
            • silesiusmonachijski10 [...] 16.04.09, 01:27
    • silesiusmonachijski10 [...] 16.04.09, 01:35
    • piq szkoda mi cię, Niemcze,... 16.04.09, 02:26
      ...wszak wybrałeś swój hajmat i bierzesz emeryturkę w ojro, a drzewiej pensyjkę
      w dojczmarkach. Polska jest fajniejsza, choćby nie wiem co.
      • silesiusmonachijski10 A Ty jestes Polakiem?? co najwyzej POlszewikiem! 16.04.09, 02:28
        piq napisał:

> ...wszak wybrałeś swój hajmat i bierzesz emeryturkę w ojro, a drzewiej pensyjkę
        > w dojczmarkach. Polska jest fajniejsza, choćby nie wiem co.
        • piq [...] 16.04.09, 02:39
      • etwas-geheimnis Re: szkoda mi cię, Niemcze,... 16.04.09, 02:34
        I on to wie .Gryzie go to, więc siedzi na polskim forum i sprzedaje swoje,,
        madrosci".:-)Wybral ,niech tam z ,,rodakami" dyskutuje.:-)
    • rickky Re: Również skorzystam z tego prawa i stwierdzę 16.04.09, 07:45

> Oczekuję więc, że zamilknie Wałęsa, Mazowiecki, Michnik, Żakowski, W.Kuczyński,
      > Tusk, Pawlak ...

Czyli oczekujesz dyktatury pełną gębą: ci, którzy ci się nie podobają mają milczeć.
      Dokładnie taki scenariusz przerabialiśmy do 1989 roku. Dziwne, że o tym nie wiesz.
      A skoro wiesz, to tym gorzej dla ciebie. Widać dobrze ci się w tamtych czasach żyło ...
      Racz więc przyjąć do wiadomości, że obecnie mamy DEMOKRACJĘ, i każdy może mieć prawo do swoich wypowiedzi.
      Ale wątpię, czy ten niuans jesteś w stanie zrozumieć, bo z twoich wypowiedzi widzę, że tylko ty masz "rację", a kto jej wg ciebie nie ma to "morda w kubeł".
      • 1normalnyczlowiek Kłamiesz i zmyślasz,jak zwykle :) 16.04.09, 20:39
        rickky napisał: Czyli oczekujesz dyktatury pełną gębą: ci, którzy ci się nie podobają mają milczeć.

---> O tym, że wykasowywanie postów - w ramach wolności słowa (agorowo/peowskiej) oczywiście - wypacza często kolejne wypowiedzi, wiesz dobrze, ale udajesz, że nie zauważyłeś.
        Nie ja zaproponowałem "odebranie prawa głosu" i dlatego napisałem, że "Również skorzystam z tego prawa i stwierdzę...", prawda??? Czy sądziłeś, że to tylko wy macie prawo zamykać usta niePOprawnym i nazywać ich "szambonurkami"?

"Otóż Dymarski znający świetnie Kuronia, napisał inny artykuł, zatytułowany
        "Stan spokojny" w którym czytamy:

"11 czerwca Jacek Kuroń wystąpił po Wiadomościach z żarliwym oskarżeniem pod
        adresem Jana Olszewskiego i Antoniego Macierewicza. Zadał pytania: Dlaczego
        oni zrobili „to" temu państwu? Czy są agentami obcego państwa? Nie, jego byli
        przyjaciele - stwierdził Kuroń - są chorzy. Na nienawiść. Wyraził wdzięczność
        dla swojego przyjaciela Wałęsy, że zażegnał wielkie niebezpieczeństwo.
        Chodziło o ujawnienie posłom „Danych o zasobach archiwalnych MSW", tzw.
        teczek.
        W latach 70., gdy powstała KPN, konkurencyjnie ustawiona do KOR-u, Jacek
        Kuroń rozpowiadał wszem i wobec: Moczulski jest agentem. Później jednak
        wyszła na jaw pewna skłonność, a nawet maniera Jacka i jego niektórych
        przyjaciół (którym też byłem); agentem (w innych wypadkach wariatem,
        człowiekiem chorym) był ten, kto działał bez „naszej" inspiracji i
        poza „naszą" kontrolą. Po kilkunastu latach Kuroń w telewizji ogłosił, że
        Moczulski na pewno agentem nie był. Skąd on wiedział tamto i skąd wie to
        teraz? Nie wiedział i nie wie. Wtedy pasowało tak, teraz tak.
        Wszelka lustracja, ujawnienie byłych współpracowników bezpieki, pełniących
        funkcje w życiu publicznym i strukturach państwa naruszają monopol Kuronia,
        Michnika i ich otoczenia na rozpowszechnianie pomówień o współpracę z SB
        (o UB - lata 50. - w tym towarzystwie się nie mówi). Rewelacje te nie były
        nigdzie publikowane, ale „szeptanka" towarzyska robiła swoje. W ten dotkliwy
        sposób częściowo eliminowało się niektóre osoby z „gry". Pod koniec lat 70.
        intensywnie rozpowiadano, że agentem jest inna, popularna dziś postać
        parlamentarna. Nazwisko przemilczę, żeby nie przyczyniać się do celowo i
        skutecznie czynionego teraz zamieszania. Czas pokazał wszakże, że była
        to „informacja" wyssana z palca... (Innych spotykał łagodniejszy wymiar kary -
        orzekano o ich chorobie psychicznej).

W dzisiejszej postawie ludzi tej formacji dostrzegam strach przed
        kompromitacją. Kompromitujące są nie tylko zachowane w MSW dokumenty,
        kompromitujący może okazać się także brak dokumentów, przy pewności, że one
        były. Niszczył je Kiszczak (idę o zakład, że komplet przechowują towarzysze
        radzieccy). Ale do dokumentów miał także dostęp (niejako po znajomości)
        Michnik, a później legalnie kierownicy MSW i UOP - z Unii Demokratycznej oraz
        KLD. To ostatnie stwierdzenie nie stanowi zarzutu, że któryś z nich miał
        wpływ czy brał udział w niszczeniu zasobów archiwalnych, ale dłuższe i
        precyzyjne badania pozwoliłyby ustalić, kiedy i jakie dokumenty zniszczono
        i - w jakiej intencji politycznej.

W roku 1980 i jeszcze w 1981 Kuroń zwoływał poufne narady dla opracowania
        strategii wyeliminowania Wałęsy z życia publicznego. Uczestniczyłem w takim
        spotkaniu i wyraziłem wtedy swój pogląd, wcale nie z miłości do Lecha (który
        wobec Kuronia też nie zachowywał się lojalnie): pomysł pozbycia się Wałęsy
        jest niemożliwy do wykonania (choćby z braku alternatywy) i absurdalny. Na
        początku roku 1981 Kuroń i Michnik uważali jednak, że miesiące Wałęsy są
        policzone i przygotowywali psychicznie Bujaka do „nagłego zastępstwa".
        Teraz Kuroń mówi, że od kilkunastu lat jest wiernym przyjacielem Wałęsy.
        Sam Wałęsa się z tego śmieje, ale przecież Kuroń nie mówił dla
        wtajemniczonych. Kuroń mówił po to, aby jeszcze bardziej zdezorientować
        szeroką publiczność. Po prostu - zupa. (...)

To, chociaż nieco inaczej powiedział w telewizji Jacek Kuroń, a przed nim
        Bronisław Geremek. Nie mogę oprzeć się skojarzeniom - jakby znów odwrócono
        wszystko do góry nogami, według wzorów propagandy komunistycznej, także tej
        z początków stanu wojennego.
        Powiedzmy wreszcie, że Kuroń, ulegając fatalnej atmosferze, zaserwował
        milionom telewidzów seans nienawiści. To półprawda, że był przyjacielem
        Olszewskiego i Macierewicza. Olszewskiego chyba się bał; Macierewicza zarówno
        Kuroń, jak i Michnik nie znosili, bo to on wymyślił Komitet Obrony
        Robotników. Nieznośne jest to, że ludzie, którzy nie potrafią ukryć swojej
        nienawiści - mówią o niej od dłuższego czasu najwięcej. Nie wszystko bowiem
        udało się tak, jak starannie, przez lata przygotowywano. Cała, wszelka
        władza, także prasowa i telewizyjna, miała przejść w ręce jednej zwartej
        grupy. Tymczasem zaczęli pchać się do wpływów jacyś szaleńcy, chorzy od
        początku albo od niedawna. Teraz, odsunięci, będą jątrzyć - tak dosłownie
        ostrzegł Michnik w swojej gazecie. Teraz, gdy udało się wprowadzić stan
        spokojny.
        Być może Kuroń, jeśli nie opuści go nienawiść, doprowadzi do tego, że tacy
        ludzie jak Olszewski i Macierewicz (i ja, za to, co piszę) pójdą do
        więzienia, gdy okaże się, że jednak chorzy nie są. Ale polski naród
        (przepraszam siły postępu za oba słowa) obroni się przed kłamstwem
        dzisiejszym, tak jak obronił się przed kłamstwem stalinowskim.
        26.06.1992
        Lech Dymarski"
    • a.adas Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 12:54
      symptomatyczne, to WAS

i tylko nie wiem, taki nawyk z byłych aparatczykowskich czasów
      czy
      już zupełnie inna lojalność narodowa

a pewnie i to , i to
    • goldenwomen04 Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 13:01
      masz baaaaaaardzo mądrego przyjaciela, tylko pogratulować
      i ........zazdrościc :)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 13:27
        Dlaczego wam wszystkim polskojęzycznym szkoda nas, polaków? Macie
        się za lepszych?
    • veto Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 14:16

> SZKODA MI WAS POLACY,
      >
      > wykastrowano polske z inteligencji i oglupiono za pomoca mediow do
      > tego stopnia, ze ludzie obracaja sie przeciwko tym (na przyklad
      > partii PIS), ktorzy staraja sie bronic ich interesow.

święte słowa.

piszę to z pełną świadomością, że
      jako relikt inteligencji z kilkusetletnim rodowodem
      należę do mniejszości (poniżej promila) społeczeństwa,
      a w demokracji decydują nie wartości ale masa, kasa i kiełbasa.

na forum GW nie ma dużych szans na rzeczową dyskusję.

• bodo.2 Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 14:46
        Dlaczego na tematy ojczyzny głos zabiera płatne żydostwo?Wyjcie na temat Israela
        ile wlezie i nie płaczcie ,że tutaj antysemityzm szaleje.Dzisiejszy sondaż
        pokazuje,że Polakom Żydki co najwyżej tyle znaczą,co zeszłoroczny śnieg.A tekst
        jest świetny,pokazuje zdziczenie medialne.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 14:55
        Ty też jesteś polskojęzyczny i czepiasz się nas, Polaków?
      • scoutek Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 14:59
        veto napisał:
        > piszę to z pełną świadomością, że
        > jako relikt inteligencji z kilkusetletnim rodowodem

ze relikt to widac slychac i czuc
        a te papiery rodowodowe to po championach?
        • veto Re: Szkoda mi Was Polacy (tekst Przyjaciela, nie 16.04.09, 15:07
          człowieku,
          nie wiesz co mówisz.
    • trzymilionowy.post "wykastrowano polske z inteligencji" 16.04.09, 15:03
      Jeżeli mówisz o takiej jak ty i twój funfel ciacho, to właściwie
      dobrze się stało.
      • veto Re: "wykastrowano polske z inteligencji" 16.04.09, 15:14
        naród bez inteligencji
        jest jak bezwolna głupia masa.
        dobrze to wiedzieli Hitler i Stalin,
        a jeśli trzymilionowemu.postowi się
        to podoba to widać albo też głupi
        albo nie Polak.

• silesiusmonachijski10 trzymionowy post to inteligencja zastepcza 16.04.09, 20:04
          wiec nawet mu sie nie dziwie

veto napisał:

> naród bez inteligencji
          > jest jak bezwolna głupia masa.
          > dobrze to wiedzieli Hitler i Stalin,
          > a jeśli trzymilionowemu.postowi się
          > to podoba to widać albo też głupi
          > albo nie Polak.
          >
          • 1normalnyczlowiek Biedny,zafundowany trzymilionowy!!! :)))))))))) 16.04.09, 20:19
            silesiusmonachijski10 napisał: trzymionowy post to inteligencja zastepcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka