witek.bis 21.04.09, 12:03 Na razie nie wiadomo czy sam, czy "z grupą kilku osób". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:11 Kacza jego mac sie rozpada.Kto wytrzyma z psychopatami. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6521696,Wojciech_Mojzesowicz_opuszcza_PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:12 To nieważne. Ciężki podbródkowy. Połowa wiochy przestaje głosować na PiS i Kaczorów. Mojzesowicz ustawił temeat - PiS kantuje farmerów i rolnych chłopów. Pójdą do PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:23 Ciekawe co też ten Rychu ma na Kaczora, że ten ostatni tak go promuje, nie licząc się utratą regionu, głosów rolników w całej Polsce i możliwym odejściem około 10 posłów? To musi być naprawdę mocna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:36 Dał mu słowo honoru kiedy Rychu miał wystawić mu Leppera. Musi dotrzymać, ale się wije. Nie dotrzyma. Czarnecki padnie i dostanie coś w kancelarii. Inaczej Kaczory stracą twarz i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:41 :) Myślisz, że kacze "słowo honoru" jest tutaj decydujące? Kaczor niejedno już obiecywał. Nawet w różnych świętych miejscach (jak w mojej sygnaturce). Cosik mi się zdaję, że nie o słowo honoru tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Gursztyn: PiS nie daje szansy swoim wyborcom 22.04.09, 17:13 "Mojzesowicz był twarzą PiS w swoim regionie, był twarzą partii wobec wsi. Tę drugą funkcję spełniał bardzo sprawnie. Prawo i Sprawiedliwość do pewnego stopnia udatnie przedstawiało się wobec PO jako reprezentant ludzi z prowincji. Część z tych ludzi szczerze uwierzyło w intencje i wiarygodność partii Jarosława Kaczyńskiego. Odejście ważnego polityka - szefa regionu, byłego ministra - może im pokazać, że zainteresowanie mieszkańcami prowincji nie było dla PiS wartością bezwzględną. Więc lepiej będzie teraz zagłosować na PSL. Stronnictwo jest jakie jest, ale wiadomo, że nie przeniesie się do wielkich miast." www.dziennik.pl/opinie/article365385/PiS_nie_daje_szansy_swoim_wyborcom.html Nie zawracajta głowy Panu Prezesowi wyborami - un się teraz bawi w szkutnika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:13 Na razie sam, ale za nim pójdą inni z Bydgoszczy i Kujaw Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Chyba se kaczora strzele.. 21.04.09, 12:15 Wodowanie juz niedlugo. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:16 gratulacje, będzie zdrowszy. A gdzie to się pan poseł zamiaruje zaczepić - powróci na łono PSLu czy u tych z XXI? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:20 Raczej do PSL - oni są beneficjentami. Mają też zemstę na swoich zdrajcach, Wojciechowskim i resztą swołoczy pisowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 20:12 A właśnie nie. Czytałam gdzieś, że zamierza iść do PolskiXXI. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:26 gorzej jak w ramach akcji "Tusk prezydentem" trafi do PO. z kim to się biedaczek ściął w PZ(S znaczy)Lu? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran od dziś... 21.04.09, 12:37 ... znany specjalista od przekręcania nazwisk, poseł Mularczyk, nie nazwie go inaczej niż Mojżeszowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Re: Mojzesowicz się wyPiSał 21.04.09, 12:39 Powoli klub parlamentarny PiS traci posłów,w Sejmie nastaną"złote czasy"PO z PSL i SLD będa mogli uchwalić prawie każdą ustawę,obalać VETO pana prezydenta,zmienić paragrafy Ustawy Zasadniczej.Partia Jarosława"Porażka"Kaczyńskiego,przeszktałci sie w partie podobna do Porozumienia Centrum,w "Arkę"gdzie na jej pokładzie będą najwierniejsi,najbardziej oddani,poddani na każda sugestię "Wodza" albo jak kto woli" małego Furerka",PiS przestanie byc partia masową i stanie sie mała,nic nie znaczącą partyjką dla wybrańców,którzy palec trzymac będa prosto.Zbliza się powoli"Potop"bo nikt się nie łudzi(poza PiS),że Pan prezydent Lech"Mlaskacz"Kaczyński będzie ponownie prezydentem,o co modlę sie do Boga aby ci co"Ukradli Księżyc"nie mieli mozliwości rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mondrytusek ...się wypisał? wreszcie... 21.04.09, 12:59 Trzeba jeszcze zrobić czystkę w terenie, bowiem zapisało się tam wielu, "koni trojańskich" z platformy, postkomunistów i unitów dla których nie starczyło miejsca w platformie i innych. Byłem kilka miesięcy na opłatku PiSu, a tam co trzeci to komuch i jakieś samorządowe śmieci tzw. wieczni radni. Byłem także zaproszony na "opłatek" platfusów, a tam sama komuna, wyszedłem po 5 minutach. Ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: ...się wypisał? wreszcie... 21.04.09, 13:03 mondrytusek napisał: > Byłem kilka miesięcy na opłatku PiSu, Kilka miesięcy byłeś? Toś się trochę zasiedział, chyba nieźle zakrapiany był ten oplatek. samorządowe śmieci tzw. wieczni radni. Byłem także > zaproszony na "opłatek" platfusów, a tam sama komuna, wyszedłem po 5 minutach. Pewnie "na sucho" było, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mondrytusek Re: ...się wypisał? wreszcie... 21.04.09, 13:04 kilka miesięcy temu... sorry. Nie czepiaj się słów. To normalka u plat fusów? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: ...się wypisał? wreszcie... 21.04.09, 13:08 mondrytusek napisał: > kilka miesięcy temu... sorry. Nie czepiaj się słów. Jeśli już - to braku słów. > To normalka u plat fusów? Tak się zasiedzieć? Nie słyszałem o taki przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mondrytusek Dla Mojzesowicza każde koryto dobre... 21.04.09, 19:40 Śledzę poczynania tego jegomościa udającego chłopa. Ciekawy jestem czy potrafi odróżnić grabie od wideł. Ale do rzeczy. Mojzesowicz żebrał o miejsce w PSLu, Samoobronie, wcześniej w ROPie, wreszcie załapał się w PiSie, co wywołało zdziwienie, czy wręcz oburzenie wielu kujawsko-pomorskich działaczy. Mojzesowicz ma coraz mniejsze pole manewru. Pozostaje mu przeprosić PSL, żebrać o miejsce w platformie, albo błagać na kolanach komunistów z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Dla Mojzesowicza każde koryto dobre... 21.04.09, 20:48 ty za turonia chodzisz po kolędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Wzieło chłopa i wyPiSdziło:)) No, no...! 21.04.09, 19:51 Niezły tam musi być syf, jeśli polepperowski zbieracz zgniłków spieprza:) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin To teraz w ramach wypiekniania trzeba go bedzie 21.04.09, 20:58 "wypisac" z tasm Beger ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: To teraz w ramach wypiekniania trzeba go bedz 21.04.09, 21:44 A dlaczego? Przecież na taśmach Beger podobno nie było nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A temu, ze kto panuje nad przeszloscia panuje nad 21.04.09, 21:49 przyszloscia. A tak teraz juz powoli swietlana wg saloniku postac nie moze miec nic zlego za uszami ;) witek.bis napisał: > A dlaczego? Przecież na taśmach Beger podobno nie było nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: A temu, ze kto panuje nad przeszloscia panuje 21.04.09, 21:52 Spotkałem się dzisiaj z dwiema ciepłymi wypowiedziami na temat Mojzesowicza. Autorem jednej był Niesiołowski, a drugiej - Czarnecki. Nie wiedziałem, że oni obaj z tego samego saloniku. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No wlasnie cieple slow Niesiola dokladne potwie- 21.04.09, 21:56 rdzenie tego co napisalem. Przeciez jakby Mojzesowicz byl jeszcze w PiS i kazaliby mu go gryzc to by mu wisial u szyi ;) A tak pieknieje, pieknieje ;) witek.bis napisał: > Spotkałem się dzisiaj z dwiema ciepłymi wypowiedziami na temat Mojzesowicza. > Autorem jednej był Niesiołowski, a drugiej - Czarnecki. Nie wiedziałem, że oni > obaj z tego samego saloniku. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: No wlasnie cieple slow Niesiola dokladne potw 21.04.09, 21:58 :))) A co potwierdzają ciepłe słowa Czarneckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: No wlasnie cieple slow Niesiola dokladne potw 21.04.09, 22:10 że to wielki człowiek. (a jego oczka takie dobre, takie dobre...) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: No wlasnie cieple slow Niesiola dokladne potw 21.04.09, 22:12 :) Tak właśnie sobie myślałem, że jak Niesiołowski i Czarnecki mówią to samo, to świadczy to o nikczemności tego pierwszego i wielkości tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin 1. Oczywiste jest, ze Czarnecki gra na uglaskanie 21.04.09, 22:37 Mojzesowicza. 2. Tu masz cos o cieple slow Niesiola na temat Mojzesowicza. Co swiadczy o tym jak ten pieknieje i jak trzeba zmieniac przeszlosc zeby przyszlosc byla nasza ;) tvn24.lajt.pl/1596565,wiadomosc.html WSI24 chyba to z glupoty zamiescilo jw., czytaj szybko - niedlugo zniknie jak oficer prowadzacy zauwazy ten error ;) witek.bis napisał: > :) > Tak właśnie sobie myślałem, że jak Niesiołowski i Czarnecki mówią to samo, to > świadczy to o nikczemności tego pierwszego i wielkości tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: 1. Oczywiste jest, ze Czarnecki gra na uglask 21.04.09, 22:41 :) Coś długo nie mogą tego erroru zauważyć, bo właśnie przed chwilą powtórzyli tę wypowiedź Niesiołowskiego. A to, na co każdy z nich gra, jest tak oczywiste, że nawet nie wypada o tym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A jeszcze niedawno temu myslales, ze oni z tego 21.04.09, 22:56 samego saloniku ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=94328594&a=94354351 witek.bis napisał: > :) > Coś długo nie mogą tego erroru zauważyć, bo właśnie przed chwilą powtórzyli tę > wypowiedź Niesiołowskiego. > A to, na co każdy z nich gra, jest tak oczywiste, że nawet nie wypada o tym > dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: A jeszcze niedawno temu myslales, ze oni z te 21.04.09, 22:58 Czasem zdarza mi się zapomnieć, z kim rozmawiam, a wtedy nie wstawiam "oczka" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin [...] 21.04.09, 22:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis No nareszcie! 21.04.09, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=94328594&a=94330172 Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:37 Już raz opuścił PIS, teraz się powtarza. Życiorys ] Pochodzi z rodziny o korzeniach ormiańskich. W 1974 ukończył Państwowe Technikum Rolnicze w Karolewie (chodził do jednej klasy z Andrzejem Lepperem), prowadzi indywidualne gospodarstwo rolne. Działalność polityczna W 1989 został po raz pierwszy wybrany do Sejmu X kadencji z listy ZSL. W 1991 został posłem I kadencji jako członek PSL z ramienia "Bydgoskiej Listy Jedności Ludowej". W latach 1998-2001 zasiadał w sejmiku kujawsko-pomorskim. Pod koniec lat 90. przystąpił do Samoobrony. Z jej ramienia został w 2001 posłem IV kadencji, w trakcie której pełnił funkcję przewodniczącego Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W trakcie kadencji przeszedł do założonego przez siebie koła Polski Blok Ludowy, zakładał także partię o tej nazwie. W 2005 przystąpił do Prawa i Sprawiedliwości, z którego poparciem w 2005 dostał się do Sejmu V kadencji. 9 września 2006 po rezygnacji z funkcji przewodniczącego sejmowej Komisji Rolnictwa, został mianowany przez Jarosława Kaczyńskiego na stanowisko sekretarza stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów odpowiedzialnego za kwestię polityki rolnej. Pełnił tę funkcję do 23 października 2006. Od 1 czerwca 2007 do 10 lipca 2007 był posłem niezrzeszonym, odszedł z klubu parlamentarnego PiS w sprzeciwie wobec obecności Andrzeja Leppera i Samoobrony w rządzie i koalicji. Wrócił do klubu PiS 10 lipca 2007 po dymisji Andrzeja Leppera. 31 lipca 2007 został powołany na urząd Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Stanowisko to zajmował do 16 listopada 2007. W wyborach parlamentarnych w 2007 po raz piąty uzyskał mandat poselski, otrzymując w okręgu bydgoskim 37 634 głosy. 21 kwietnia 2009 wystąpił z PiS oraz z klubu parlamentarnego tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:39 Już raz opuścił PiS? A kiedy to? Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:43 witek.bis napisał: > Już raz opuścił PiS? A kiedy to? Przeczytaj wyżej tam to jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:46 Ale wtedy wyszedł tylko z klubu, a nie z partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:55 witek.bis napisał: > Ale wtedy wyszedł tylko z klubu, a nie z partii. A co to za różnica, występował z PSL (ZSL) , Samoobrony teraz z PIS. Dziewicą nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Do której partii wstąpi nasz obrotowy ? 21.04.09, 23:57 Akurat jego chyba nikt nie posądza o dziewictwo. Jednak uczciwie trzeba przyznać, że z PiS-u wystąpił po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 21.04.09, 23:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: Konus wykończył PiS, jak Miller SLD 21.04.09, 23:47 Tusk wykończył KLD, jak topiła się Unia Wolności zbiegł z pokładu, Z dwóch tenorów już przy nim nima żadnego. Tak, że z tym wykańczaniem to jeszcze bym się wstrzymał bo okazać się może, że PO popłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Mojzesowicz poszedł był 22.04.09, 09:07 w PiS_du. Ale to jest znany wędrownik - i WSZYSTKO TO ROBI ZAWSZE DLA DOBRA POLSKI I ROLNICTWA. Trzeba krzyczeć - bo takich jest wielu, coraz więcej. Zaleją nas jak gnojowica. Jedno jest pocieszające - kto odszedł z PiS_dzielstwa już nigdzie nie wypłynął. Odpowiedz Link Zgłoś