Dodaj do ulubionych

Antysemickie książki sprzedawane w podziemiach ...

• Gość: ddd Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.family4.net 02.12.03, 20:45
      Dialog z judaizmem? hahahaa
    • Gość: TORUNIANIN Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.torun.mm.pl 02.12.03, 20:45
      WSZEDZIE ANTYSEMITYZM ALE ANTYPOLONIZMU NIKT NIE WIDZI NO TAK
      POLSKA I SWIATEM RZADZA ZYDZI
    • Gość: też polak Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 195.205.32.* 02.12.03, 20:49
      To taka sama banda judaszów jak sam Judasz.Spalić ten "komitet"
    • oszolom.z.radia.maryja oto link do Antyku 02.12.03, 20:51
      www.antyk.org.pl/
    • Gość: suwnicowa Oni mi tu psia mac beda mowic... IP: 140.247.126.* 02.12.03, 20:51
      ...ze jezus nie byl Zydem.To Najswietsza Panienka z Ostrej Bramy nie byla Zydowka? I swiety Jozef, i Apostolowie swieci tez nie byli
      Zydami? No to dlaczego chodzili sie modlic do Swiatyni? Cos wy tu malczyki krecicie wszyscy. Jak Was ksiadz uczyl na religii?
      • Gość: Demokryt Re: Oni mi tu psia mac beda mowic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:58
        Zapomniałeś o św. Pawle z Tarsu.
    • Gość: nikt POWTARZASZ SIE, A PRZEZ TO ROBISZ SIE NUDNY IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:01
    • Gość: bella Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 21:03
      >>>oni wydawali nas sowietom>>>
      "my" ich niemcom ...,
      nie o to chodzi, chyba , jestem "nad" , zbyt biore do serca
      wartosci katolickie, "..jako i my odpuszczamy naszym
      winowajcom.."
      i jeszcze jedno- nie jestem na smyczy przeszlosci
      ale, masz racje , dobrze mi pisac,gdy codziennnie otacza mnie
      swiat ludzi..zewszad o swiatopogladzie .., coz, lepiej, nie
      zaczynac, ..
      • Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:12
        My ich Niemcom??!! Gdzie przyklady!! Nie powtarzaj politycznie poprawnych-czyli
        szkalujacych Polske bzdur. Polityczna poprawnosc to obecnie kalac wlasne
        gniazdo, i szkalowac Polske.
        Nie jestem, antysemita, ani nrodowcem po prostu pamietam bajke o owieczkach
        ktore wydaly wilkom psy pasterskie ktore ich pilnowaly...
        Jakos bardzo pasuje mi to do obecnego stanu swiadomosci w Polsce
        • Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:16
          Wg Ciebie nie było Polaków, którzy wydawali ukrywających się Żydów? Bardzo
          wybiórczo znasz historię... jak sądzę tylko z dziełek nabytych w księgarni Antyk.
          • Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:27
            Byly. Ale zaden z naszych okupantow czyli ani Niemcy, ani ZSRR nie byli naszym
            sojusznikiem. Natomiast ZSRR byl "sojusznikiem" Zydow zwlaszcza na Kresach,
            wiec pomysl logicznie i sam ocen skale problemu.
            • Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:30
              A może inaczej; niektórzy Żydzi byli sojusznikami Sowietów.Także w Polsce. Ale
              czy to wina WSZYSTKICH Żydów? I czy to Żzydzi wprowadzali komunizm w Polsce?
              Berman, Hinc, może Zambrowski - OK. Ale ilu rodowitych Polaków z radością
              podjęło budowę komunizmu? Czy zwalając wszystko na Żydów nie usprawiedliwiamy
              się sami?
              • Gość: nikt TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:35
                Za całe swoje niepowodzenia najlepiej obwiniać innych, byle
                tylko nie siebie.
                • Gość: Demokryt Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:36
                  O tym właśnie cały czas piszę.
                • Gość: polishAM Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 02.12.03, 22:35
                  Obwiniać kogo? Tych, którzy zginęli z rąk judo-bolszewickiej ręki. Czy Ty się
                  dobrze czujesz?
                  • Gość: nikt Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.12.03, 11:21
                    O ty własnie jesteś takim chorym przypadkiem. Czy na twoją prace rówwnież nie
                    ma popytu, tak jak w przypadku akwareli Hitlera? Pewenie winni sa
                    temu "judobolszewicy".
              • Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:36
                Oczywiscie, ze to nie wina WSZYSTKICH Zydow. Tak jak to nie wina WSZYSTKICH
                Polakow, ze byly przypadki antysemityzmu.
                Ale to my w swiecie nazywani jestesmy antysemitami, a Zydzi nigdzie nie sa
                nazywani np anty-polonusami
                • Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:39
                  Oczywiście, że nie jest winą wszystkich Polaków antysemityzm. I nie wszyscy
                  Żydzi są antypolscy (vide Szewah Weiss. Nie generalizujmy - w żadną stronę. Ale
                  powtarzając oklepane, trącące antysemtyzmem hasła tylko potwierdzasz FAŁSZYWY
                  generalnie stereotyp antysemityzmu Polaków.
                  • Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:43
                    Zgdzam sie nie generalizujmy. Ale my dwaj nie mamy na to wplywu.
                    Swiat juz zgeneralizowal- Polacy to antysemici. I tylko przeciw temu sie
                    buntuje.
                    • Gość: bella gwb, mylisz sie -Polacy, to Nie TYLKO IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:48
                      Gość portalu: gwb napisał(a):

> Zgdzam sie nie generalizujmy. Ale my dwaj nie mamy na to
                      wplywu.
                      > Swiat juz zgeneralizowal- Polacy to antysemici. I tylko
                      przeciw temu sie
                      > buntuje.

antysemici, to znacznie , znacznie wiecej negatywizmu,
                      nietety..,
                      generalizacja, mowisz, ja tez tego slowa bardzo nie lubie, nie
                      raz rozczarowywuje znajomych..., nie piszac, robiac.. przez- ze
                      my , i my i Polacy nie mamy powodow do kompleksow, nawet jesli
                      niektorzy je pokazuja......

p.s. "srednia swiata " w znajomosci bieglej jezykow wynosi ile,
                      a ile Polaka;?:)))
            • Gość: nikt RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:33
              Powiedz mi kiedy to sie stało, że ZSRR został "sojusznikiem"
              Żydów? Ja nie pamietam takiego momentu w naszej historii,
              natomiast wiem, ze Stalin był chorobliwym antysemitom i wiem że
              tak samo jak Polaków równiez i Żydów wywozono na Syberie.
              Mój dziadek był Żydem, pułkownikiem WP i został stracony przez
              oprawców z NKWD w Katyniu.
              • Gość: gwb Re: RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:41
                Wtedy gdy Sowieci weszli na Kresy w 1939r. Zydzi witali ich serdecznie
                wstepowli do policji i niektorzy denuncjowali Polakow. Moj dziadek byl soltysem-
                dobrym czlowiekiem i zostal ostrzezony przez jednego z nich dlatego zyje.
                Wielu nie mialo tego szczescia
                • Gość: nikt GŁUPOTA CNOTĄ, A GDZIE MIEJSCE NA ROZUM?? IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:48
                  Widzisz, to sie nazywa siła stereotypu i generalizacja. Ja tobie
                  podaje przykład mojej rodziny, a ty mówisz, że Żydzi witali
                  sowietów, z otwartymi rekami. I juz tobie to wystarczy aby
                  oceniac całosc.
                  • Gość: gwb Re: GŁUPOTA CNOTĄ, A GDZIE MIEJSCE NA ROZUM?? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 22:09
                    Mylisz sie-nie oceniam calosci. Mowie tylko ze byly takie przypadki.
                    Sila stereotypu objawia sie wlasnie w tobie. Nie protestujesz gdy slyszysz
                    "Polacy to antysemici", a protestujesz gdy nie mowi sie
                    "Isaak zadenuncjowal Karola".
              • Gość: Mientus RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 22:24
                Panowie! Dziwię się temu, że artykuł o wydawcy, który najwyraźniej cierpi na
                pomieszanie z poplątaniem - zwłaszcza pojęć patriotyzmu i katolicyzmu, wywołał
                innego rodzaju poplątanie wśród czytelników. Panowie! Obudźcie się przecież tu
                nie ma żadnego Żyda! Trzeba jechać do Nowego Yorku lub Izreala, aby to
                pejsate, koszerne i kiwające się dziwo oglądnąć. Panowie - doszło do tego, że
                musimy bilety kupować, za ciężką kasę, aby Żyda ogłądnąć! Mamy przecież ZOO w
                Warszawie i Wrocławiu i w innych miastach. W Warszawie mamy wybieg z
                Niedzwiedziem. Możemy przecież do niedzwiedza dołożyć sobie Żyda! Miejsce to
                na pewno stanie ulubionym punktem spotkań, gdzie my starsi będziemy wspominać
                czasy naszej młodości, gdy nie bylo kanalizacji, a gówno rynsztokami płynęło
                spod drewnianych Żydowskich domów i murowanych kamienic - a młodzierz będzie
                się uczyć z tych opowiadań; jak to kiedyś było tutaj aromatycznie, gwarno i
                wesoło oraz różnorodnie.
        • Gość: bella Re:Hej gwb, wiesz IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:30
          juz nie uogolniajac jestem Ci w stanie udowodnic ,

rzecz jasna nie podam, nie tu...
          podpisz sie , daj namiar na skrzynke...
    • Gość: mistrz antysemityzm, antypolonizm... IP: *.kzet.info / 192.168.1.* 02.12.03, 21:14
      Czy to jest antysemityzm, czy raczej reakcja Polaków na oczywistą krzywdę?
      Prawdę o okupacji w Polsce przekazali światu Niemcy (zbrodniarze i złodzieje),
      Żydzi (ci, którzy przeżyli byli ukrywani i ich wiedza o realiach okupacji jest taka
      jaką można mieć przebywając w ukryciu) i Rosjanie (zbrodniarze i złodzieje).
      Więc Polacy traktowani są przez świat z pogardą i dlatego wolno z nich
      otwarcie szydzić np. w niemieckiej i amerykańskiej telewizji. Pojęcie
      antypolonizm nie istnieje, choć sam fakt istnieje jak najbardziej. Gdyby w
      publikowanych niemieckich i amerykańskich dowcipach słowo "polak" zastąpić
      słowem "żydek", program taki lub wydawnictwo, jako antysemickie, zostałyby
      natychmiast z hukiem zdjęte.
      Żydzi dokonali nacjonalizacji prawdy o okupacji w Polsce, wypełniając prawdę
      bez reszty swoim własnym cierpieniem, nie pozostawiając innym miejsca dla
      ich własnych bolesnych wspomnień. To budzi reakcje nieprzyjazne i
      antysemityzm (chyba jednak mniejszy od antypolonizmu Żydów, nawet
      młodych) stanowi margines tych reakcji.
      Swoją drogą, potępiając antysemityzm i wszelkie rasistowskie postawy warto
      zainteresować się w jaki sposób nastawiani są do Polaków uczestnicy
      żydowskich masowych pielgrzymek do miejsc zagłady? Czy przychodzi im do
      głowy pomodlić się za wszystkie ofiary niemieckich zbrodni, czy modlą się
      tylko za swoich? Myślę, że to drugie, bo ich butne, wrogie zachowanie
      demonstrowane, z aprobatą opiekunów, wobec Polaków ma wyraźnie
      doktrynalne korzenie.
      To co się dzieje z pamięcią o wojnie jest wielkim pośmiertnym triumfem
      rasistowskich doktrym Hitlera i niestety, że tak dzieje, spora w tym wina
      żydowskiego nacjonalizmu.

• Gość: suwnicowa Re: antysemityzm, antypolonizm... IP: 140.247.126.* 02.12.03, 21:36
        ...w jaki sposób nastawiani są do Polaków uczestnicy żydowskich masowych pielgrzymek do miejsc zagłady? Czy przychodzi im do
        głowy pomodlić się za wszystkie ofiary niemieckich zbrodni, czy modlą się tylko za swoich? Myślę, że to drugie, bo ich butne, wrogie
        zachowanie demonstrowane, z aprobatą opiekunów...

A czy Ty chlopcze w codziennym pacierzu (jesli odmawiasz) modlisz sie chocby jednym slowem za ofiary Zaglad? A te uczestniki
        pielgrzymek moze jednak sie modla za wszystkie ofiary?
        • Gość: T-l Re: antysemityzm, antypolonizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:46
          Pytasz czy się modli, to ja cie zapytam czy ty się onanizujesz i czy czerpiesz
          ztego samouwielbienie własnego ciała?
    • Gość: DS Modlą sie do nich i nienawidzą - to chore IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.12.03, 21:27
      • Gość: mistrz Re: Modlą sie do nich i nienawidzą - to chore IP: *.kzet.info / 195.116.153.* 02.12.03, 21:44
        Do Suwnicowej: przepraszam, rzeczywiście to nie moja sprawa o co się ktoś modli. Ale dlaczego
        przy okazji pielgrzymek do obozów koncentracyjnych młodzi Żydzi okazują wrogość Polakom? Kto
        i dlaczego
        tak ich nastawia?
    • Gość: Andrzej Kto finansuje ten aparat do walki z "antysemityzmem"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:45
      Kochani !!
      Dlaczego nigdzie nie można znaleźć artykułu o postawach anty
      polskich, cyganśkich, i jeszcze wielu innych nacji czy narodów!
      Niestety ale Żydzi urządzili sobie z tego antysemityzmu niezłą
      maszynkę do robienia pieniędzy (swoistą mennicę). Nie muszę
      dodawać, że nie mam nic przeciwko zydom o ile nie wciskają się
      ze swoimi nosami i pretensjami do innych. Ale tak niestety nie
      jest! Tam gdzie zwietrzą interes tam głoszą te jedyne słuszne
      prawdy a naród tam mieszkający dostaje etykietkę
      nietolerancyjnego.
      Czekam tylko jak ogłoszą, że za wszystkie zbrodnie w czasie
      wojny winę ponoszą prześladowani przez niemców polacy a niemcy
      zostaną ich przyjacielami.... Przyszłość pokarze ... i jak Was
      lubić... choć sie staram nie potrafię. Całe szczęscie że inne
      narody myślą podobnie. Ja się staram Was tolerować i zrozumieć
      i to pierwsze i to drugie udaje mi sie doskonale, tyle tylko,
      że wnioski wyciągamy zgoła odmienne.
      Z poważaniem
      • Gość: T-L Ty chyba widzisz na jedno oko w kierunku Radia M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:50
        w kierunku skinów , blinów i kołtunów, każdemu się przytrafi, ty nie molestuj
        siebie i innych ćwicz spojrzenie na drugie oko!
    • Gość: ADAM KUZNIEWSKI Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.tele2.pl 02.12.03, 21:57
      W PEŁNI SOLIDARYZUJĘ SIĘ Z PANEM M. DYBOWSKIM, WŁAŚCICIELEM
      KSIĘGARNI "ANTYK", KTÓRY PROWADZI HEROICZNY BÓJ O ZACHOWANIE
      TRADYCJI, PAMIĘCI I HONORU W NASZYM SPOŁECZEŃSTWIE.
      "MINISTERSTWO PRAWDY", CZYLI GAZETA WYBORCZA I JEJ ŚRODOWISKO
      ZWALCZAJĄ KAŻDY PRZEBŁYSK WOLNEJ, NIEZALEŻNEJ MYŚLI. WSZELKIE
      RACJE NIE ZGODNE Z AKTUALNĄ OPINIĄ I STANOWISKIEM "KOLEGI
      REDAKTORA M." PODLEGAJĄ POTĘPIENIU I WYKLĘCIU. AUTORZY LISTU DO
      KSIĘDZA PRYMASA NIE RACZYLI ZAUWAŻYĆ, ŻE WSZYSTKIE INSTANCJE
      SĄDOWE ODRZUCIŁY ICH BEZPODSTAWNE ZARZUTY. LUDZIE CI OGARNIĘCI
      OBSESJĄ ŚLEDZENIA PRZEJAWÓW ANTYSEMITYZMU NIE PRZEDSTAWILI NAWET
      JEDNEGO ARGUMENTU PRZEMAWIAJĄCEGO NA ICH KORZYŚĆ. ZAMIAST DOWODÓW
      INWEKTYWY I KALUMNIE. NA LIŚCIE ZNANI "MIŁOŚNICY POLSKOŚCI",
      DZIWNE, ŻE OBECNYCH NA LIŚCIE TZW "KSIĘŻY" NIE OBURZA FAKT, IŻ W
      KAŻDYM KIOSKU WYSTAWIANE SĄ NA WIERZCHU ANTYKOŚCIELNE GAZETY :
      "NIE" I "FAKTY I MITY", KTÓRE NICZYM NAZISTOWSKIE PISMA
      ANTYŻYDOWSKIE Z LAT 30-TYCH SZCZUJĄ NA KSIĘŻY. TU CI OŚWIECENI
      PANOWIE NIE WIDZĄ ZAGROŻENIA. W KSIĘGARNI "ANTYK" PREZENTOWANE SĄ
      KSIĄŻKI HISTORYCZNE I PUBLICYSTYCZNE, W KTÓRYCH PRZEDSTAWIANA
      JEST HISTORIA I TERAŻNIEJSZOŚĆ POLSKI BEZ CENZURY I ZAKŁAMANIA.
      AUTORZY WIELU PUBLIKACJI BRONIĄ DOBREGO IMIENIA POLSKI I PRZECIW-
      STAWIAJĄ SIĘ KŁAMLIWEJ PROPAGANDZIE ANTYPOLSKIEJ CZĘŚCI ŚRODOWISK
      ŻYDOWSKICH, SZCZEGÓLNIE W USA I KANADZIE. JEŚLI OBRONA, POPARTA
      ODWOŁANIEM SIĘ DO FAKTÓW, HONORU POLAKÓW, JEŚLI PZEDSTAWIANIE
      PRAWDY O STOSUNKACH POLSKO-ŻYDOWSKICH POD SOWIECKĄ OKUPACJĄ W
      LATACH 39-41 I PO 45, JEŚLI UKAZYWANIE PRAWDY O SOWIECKIEJ
      PROWOKACJI W KIELCACH ITP JEST ANTYSEMITYZMEM TO NAJWIĘKSZYM
      ANTYSEMITĄ TRZEBA NAZWAĆ JEDNEGO Z OBECNYCH W KSIĘGARNI AUTORÓW
      NORMANA FINKELSTAINA, AMERYKAŃSKIEGO ŻYDA, KTÓRY W SWOJEJ
      KSIĄŻCE "HOLOCAUST INDUSTRY" UKAZAŁ PRAWDZIWE OBLICZE ANTYPOLSKIE
      KRUCJATY CZĘSCI AMERYKAŃSKICH ŚRODOWISK ŻYDOWSKICH .
      W KSIĘGARNI "ANTYK" MOZNA TEŻ ZNALEŻĆ PUBLIKACJE O WYBITNYCH
      PRZEDSTAWICIELACH SPOŁECZNOŚCI ŻYDOWSKIEJ PRZED I PO II W.ŚW.,
      ODDAJĄCYCH SWOJE SERCE NASZEJ WSPÓLNEJ OJCZYŻNIE. PROBLEM,
      ŻE DLA WIELU WPŁYWOWYCH ŻYDÓW W POLSCE SŁOWO "POLSKA" NIC NIE
      ZNACZY.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 02.12.03, 22:05
        ja również wyrażam swoje poparcie dla pana Marcina Dybowskiego. Trzymaj się
        stary! nie daj się tym koszernym harcownikom politycznej poprawności!
        • homosovieticus ANTYK - księgarnia dla inteligencji polskiej i ... 02.12.03, 22:21

wszystkich, którzy chcą poznać szerokie spektrum polskiej mysli filozoficzno-
          politycznej.Przekonany jestem ,że Gazeta w ten przewrotny sposób zachęca do
          jej odwiedzenia.
          Dajcie się namówić i

SPRAWDZCIE SAMI I POTEM DYSKUTUJCIE

www.antyk.org.pl/
          • Gość: . Fakt: dla polskiej postkomunistycznej "jenteligencji" IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:05
            Tej z awansu spolecznego...
      • Gość: Demokryt Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 22:16
        Moje poglądy są krańcowo odmienne. Myślę, że duża część polskiej prawicy, a
        zwłaszcza ci wszyscy "prawdziwi Polacy - Katolicy" kompromituja Polskę i
        Polaków, utwierdzjąc tylko streotypy na nasz temat.
        Ale jeśli wolność słowa ma cos znaczyć w tym kraju to jestem przeciw urządzaniu
        nagonki na księgarnie i książki. Nawet jeśli są to gówniane książki.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 02.12.03, 22:27
          Gość portalu: Demokryt napisał(a):

> Moje poglądy są krańcowo odmienne. Myślę, że duża część polskiej prawicy, a
          > zwłaszcza ci wszyscy "prawdziwi Polacy - Katolicy" kompromituja Polskę i
          > Polaków, utwierdzjąc tylko streotypy na nasz temat.
          > Ale jeśli wolność słowa ma cos znaczyć w tym kraju to jestem przeciw
          urządzaniu
          > nagonki na księgarnie i książki. Nawet jeśli są to gówniane książki.

- gównianą książka z całą pewnością są Sąsiedzi Grossa
    • Gość: goj Wygrać możecie tylko w nowojorskim sądzie... IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 22:41
      Należy wymóc na gminie żydowskiej publiczne potępienie
      zbrodniarza Ariela Szarona i obrażanie całego świata, a w
      szczególności całą Europę idiotycznymi zarzutami antysemityzmu.
      Ostatnia próba sił w Zgromadzeniu Ogólnym ONZ pokazała że tylko
      Izrael, USA, Wyspy Marshalla i Mikronezja popierają jego
      stanowisko.
      • Gość: . Gmina warszawska ma wygrana w Strasburgu JAK W BANKU IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:09
        Bo wygraliby i w UK... A przeciez Brytania, przez swe
        sadownictwo i caly nie-napolepnski system prawny, tez nieraz
        przed sadem w Strasburgu staje. Choc, w przeciwinstwie do Polski
        (ktora przegrywa 100% spraw), Brytanii co najmniej w polowie
        przypadkow udaje sie zaskarzony wyrok obronic.
    • Gość: sm Jedwabne IP: *.udn.pl 02.12.03, 22:44
      Nie trzeba byc antysemita zeby wiedziec, ze w Jedwabnem nie bylo
      tak, jak pisal Gross. Wystarczy porozmawiac z mieszkancami lub z
      prof. Strzemboszem. Ciekaw jestem, czy we Francji, USA czy
      Izraelu rownie ostro napietnuja ksiazki szkalujace Polske i
      Polakow, jak u nas ksiazki krytykujace Izrael i Zydow. Wiele z
      tych ksiazek zawiera sama prawde, ktora zreszta potwierdzaja
      zrodla historyczne. Bo przeciez wiadomo, ze Polacy o holocauscie
      mowili Amerykanom duzo wczesniej, ale na prosbe Zydow
      amerykanskich wszystko zostalo zatajone. Sa na to materialy i na
      ten temat zreszta bylo juz wiele programow historycznych.
      Ale prawda w oczy kole, zwlaszcza Narod Wybrany.
      Nie jestem antysemita, ale uwazam, ze Zydzi sa przewrazliwieni na
      swoim punkcie i nie traktuja nas jak rownych sobie, ale jakbysmy
      byli skonczonymi swiniami i podludziami. Oni nas maja za nic tak
      samo, jak czesto my ich.
      • Gość: bella Re: Jedwabne IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:55
        Ciekaw jestem, czy we Francji, USA czy
        Izraelu rownie ostro napietnuja ksiazki szkalujace Polske i
        Polakow, jak u nas ksiazki krytykujace Izrael i
        Zydow........>>>>>>>>

Ma to swoja , nazwe, jescze nie tak rozpowszechniona w
        Polsce..ale mam nadzieje niebawem..
        wiec, mozesz byc pewien - napietnuja
    • Gość: Oksana Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 02.12.03, 22:44
      Dobrze byloby gdyby GW oprocz ogolnikowych oskarzen i pogrozek
      mogla podac jakies fakty ktore podwazalyby wiarygodonosc sadow.
      Protokoly Medrcow Syjonu (nudne zreszta), mozna za darmo znalezc
      na internecie jesli ktos chce to czytac. Niedawno ktos mi
      pokazal Mein Kampf hitlera. Jak na razie to niewiele panstw
      cenzoruje internet
    • Gość: Zaratustra tu sobie prosze poczytac IP: *.chvlva.adelphia.net 02.12.03, 22:51
      Chodzi glownie o ksiazki niejakiego Konecznego ....

Tu fragment:

www.iyp.org/polish/history/judeopolonia/cywilizacja_zydowska.htm

A caly text tu: biblio.ojczyzna.pl/TXT/Koneczny-
      Cywilizacja-Zydowska.txt

Cytat:

"W roku następnym dopuścili się Żydzi nieopatrznej obelgi,
      ukartowawszy wybory do Dumy w taki sposób, iż z Warszawy
      wyszedł, jako socjalista, niejaki Jagiełło, człowiek marny i
      nikomu nie znany. Prawdopodobnie wysunęli go Żydzi dla jego
      nazwiska, które miało być tym większym szyderstwem."

Pan autor nie wie na pewno czy to Zydzi ("prawdopodobnie") ale
      za to wie dlaczego Zydzi to zrobili ("dla wiekszego
      szyderstwa") tylo nie wiadomo czy to zrobili celowo czy tez
      przez przypadek ("dopuscili sie obelgi nieopatrznie")

Brednie chorego umyslu ... kto chce niech czyta
      • homosovieticus Re: tu i gdzie indziej sobie prosze poczytac 02.12.03, 23:16
        Gość portalu: Zaratustra napisał(a):

> Chodzi glownie o ksiazki niejakiego Konecznego ....
        >
        > Tu fragment:
        >
        > www.iyp.org/polish/history/judeopolonia/cywilizacja_zydowska.htm
        >
        > A caly text tu: biblio.ojczyzna.pl/TXT/Koneczny-
        > Cywilizacja-Zydowska.txt
        >
        > Cytat:
        >
        > "W roku następnym dopuścili się Żydzi nieopatrznej obelgi,
        > ukartowawszy wybory do Dumy w taki sposób, iż z Warszawy
        > wyszedł, jako socjalista, niejaki Jagiełło, człowiek marny i
        > nikomu nie znany. Prawdopodobnie wysunęli go Żydzi dla jego
        > nazwiska, które miało być tym większym szyderstwem."
        >
        > Pan autor nie wie na pewno czy to Zydzi ("prawdopodobnie") ale
        > za to wie dlaczego Zydzi to zrobili ("dla wiekszego
        > szyderstwa") tylo nie wiadomo czy to zrobili celowo czy tez
        > przez przypadek ("dopuscili sie obelgi nieopatrznie")
        >
        > Brednie chorego umyslu ... kto chce niech czyta

W kazdej popularnej księgarni -przeznaczonej dla wszystkich- znajdują się
        ksiązki o róznym stopniu "bredni".Wyrobiony-oczytany-czytelnik sam potrafi je
        rozpoznac i wybiera te, ktore uwaza za wartosciowe.W Księgarni Antyk też
        znajduja się rózne ksiazki,i nie ma powodu kruszyć kopii o to, które z nich
        uważa ktoś za idiotyczne.
        Uwazam, że ta księgarnia pełni rolę kulturotwórczą.
        • Gość: POLAK Żydzi -do rządu-w Was nadzieja Polski,precz z SLD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:21
          i z Lepperem,chcemy prawników,redaktoró,bankierów,lekarzy,kupców Zydów.
          • homosovieticus Re: Żydzi -do rządu- AMEN 02.12.03, 23:37
            Gość portalu: POLAK napisał(a):

> i z Lepperem,chcemy prawników,redaktoró,bankierów,lekarzy,kupców Zydów.

Bez Leppera.
            Głupi jak Janosik
        • Gość: . Przeciez "profesor" Koneczny to tej Falangii CHLUBA! IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:26
          To dla waszych "jenteligentow". A co? Moze dla jaj przytoczyc tu
          pare kawalkow z "Medrcow Syjonu"? Buhahaha...Ja juz sobie
          wyobrazam wasze kawalki dla ludu...Buhahaha!!!
    • Gość: gos Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 81.219.160.* 02.12.03, 23:38
      Ludzie, opanujcie sie. Naprawde przykro czytać tę ogromną
      większosć wypowiedzi nienawistnych i głupich po prostu (nie
      mówię oczywiście o wszystkich). Co to ma za znaczenie co mój
      dziadek zrobil lub powiedział twojemu dziadkowi, bedziemy sie o
      to zabijać przez kilka następnych pokoleń? Było co było, w
      każdej narodowości ludzie byli "dobrzy" i "źli", tak zawsze było
      i zawsze będzie. A ważne chyba to by szanowac się nawzajem.
      A Polaków oskarża sie o antysemityzm ponieważ tak często i
      głosno (i głupowato przy okazji) wykrzykują tę swoją nienawiść -
      innymi słowy sami do tego prowokują...
      • Gość: mgd TAA... IP: *.chello.pl 02.12.03, 23:49
        czytam...
        czytam...
        czytam...

i naprawde trudno mi uwierzyc.

Jest w tym wszystkim jakas perwersja. Bo jak mysle, ze to sie
        dzieje naprawde, to przechodza mnie dreszcze. Ale z drugiej
        strony - jak juz ktos zauwazyl - jakze to wzbogaca kulture! Jest
        jakas kraina, jakis ląd umyslu niezbadany, w ktory nijak wczuc
        sie nie mozna, ni zbadac.
        Kraina czystej, bezinteresownej nienawisci - spotkanie z nia na
        tak abstrakcyjnym poziomie - to przygoda!
        Problem w tym, ze to nie jest abstrakcja - to sie dzieje
        naprawde!
        • Gość: polishAM Re: TAA... IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:33
          Przestań się chello popisywać. Podpisujesz się setkami nicków i reprezentujesz
          tu judo-faszystowskie poglądy. Na forum aktualności posługujesz się nickiem
          doku. Jesteś fałszerzem.
      • Gość: Salomon NIE WIADOMO O CO CHODZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e2b.ifl.net / 10.252.0.* 02.12.03, 23:50
        Gość O ogromnej wiekszosci Polakow mozna powiedziec
        wszystko ale nie to, ze sa antysemitami, a wrecz przeciwnie
        bardzo wielu Polakow bylo i jest prozydowskimi, taka jest
        prawda.
        Zostala ona udowodniona w setkach powaznych publikacji
        na calym swiecie i nie ma sensu tutaj tego udowadniac !

Wiec o co tutaj chodzi ?

JESLI NIE WIADOMO O CO CHODZI,
        TO NA PEWNO CHODZI O PIENIADZE !

Za zbrodnie na europejskich zydach niemcy wykupili
        sie placac amerykanskim ziomkom ofiar, odszkodowania
        indywidualne na gigantyczna sume ok. 500 mld dolarow.

Mozna by powiedziec, ze zydzi amerykanscy zrobili
        kolosalny interes na tragedii swych europejskich ziomkow.

Tym samym niemcy przestali byc postrzegani jako sprawcy,
        jako ze bylo to jednym z warunkow zadoscuczynienia.

Powstala proznia i zapotrzebowanie na nowych
        sprawcow, nie mowiac o tym, ze interes naturalnym
        biegiem rzeczy musi krecic sie dalej.

Najbardziej predystynowanii do takiej roli sa Polacy,
        ze swoja naiwnoscia, niewiedza, bliskoscia do miejsc
        zbrodni, no i z tzw. liberalnymi elitami,
        ktore to gotowe sa zadbac o kazdy interes,
        byleby nie byl polski.

Salomon
    • Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 00:14
      Ktos tu podal link to Antyku...

Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym
      wydawnictwie:

"Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta niewątpliwie z
      podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy
      jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw Bogu w
      imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca
      narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania
      Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości
      masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do
      końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu, Lucyferowi."

No comments...

Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie).
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 03.12.03, 00:41
        Gość portalu: Nath napisał(a):

> Ktos tu podal link to Antyku...
        >
        > Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym
        > wydawnictwie:
        >
        > "Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta niewątpliwie z
        > podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy
        > jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw Bogu w
        > imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca
        > narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania
        > Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości
        > masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do
        > końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu, Lucyferowi."
        >
        > No comments...
        >
        -tzn brak ci argumentów by to zbić prawda?
        > Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie).
        • Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 01:15
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Gość portalu: Nath napisał(a):
          >
          > > Ktos tu podal link to Antyku...
          > >
          > > Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym
          > > wydawnictwie:
          > >
          > > "Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta
          niewątpliwie z
          > > podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy
          > > jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw
          Bogu w
          > > imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca
          > > narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania
          > > Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości
          > > masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do
          > > końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu,
          Lucyferowi."
          > >
          > > No comments...
          > >
          > -tzn brak ci argumentów by to zbić prawda?

Nie, brak mi czasu na dyskusje z bzdurami.

> > Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie).
        • Gość: . Wspolczuje ci. Jestes tak glupi, ze nawet glupoty tej IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:02
          "reklamy" nie pojmujesz - literatura dla NIEWIARYGODNYCH
          PROSTAKOW. I wspolczuje ci, ze jestes zaledwie na jej poziomie...
          I nie dziw sie, ze Nath tego nie komentuje, bo to nie FORUM O
          PLEBEJSKIEJ MITOLOGII I BAJANIACH LUDOWYCH.
          • Gość: Nath Re: Wspolczuje ci. Jestes tak glupi, ze nawet glu IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 06:34
            "FORUM O PLEBEJSKIEJ MITOLOGII I BAJANIACH LUDOWYCH."

Dobrze to ujales :)
    • Gość: Marcin Dybowski Klamstwa powtarzane 100 razy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 00:21
      niestety w publikacjach Tygodnika, Rzepy, GazWyb
      znajduje sie mase nieprawdziwych informacji, ani z tym co jest w
      gazetach ani w internecie nie mam zamiaru specjalnie polemizowac
      szkoda cennego czasu, jesli po umorzeniu postepowania okaze sie,
      ze prawnik sie tym moze zajac on bedzie swoj czas na to poswiecal
      i sprawy skierujemy do sadu
      Przede wszystkim
      1. nie jest prawda, ze tym co sprzedajemy nie interesowala sie
      Kuria Warszawska,
      2. pewnych tytulow w ogole nie sprzedajemy, a o nich wciaz jest
      mowa w tych art..
      3. Swego czasu agencja KAI zarzucala nam n.p. ze sprzedajemy
      jakis tytul prasowy, ktorego na rynku nie bylo juz od lat dwoch.
      4. Pani Radzik nigdy nie rozmawiala ze mna, nikt z T.P. Gazety,
      czy innych czasopism nie rozmawial ze mna, nie telefonowal nawet
      by cokolwiek ustalic. Zasada sw. Pawla jest by jesli mamy cos
      przeciw komus najpier isc do niego....
      i NAJWAZNIEJSZE
      5. Od samego poczatku nie domagano sie wycofania ze sprzedazy
      jakis tytulow, co do ktorych ma ktos jakies zastrzezenia (mam
      kilka tysiecy tytulow w ksiegarni i nie mam obowiazku czytania
      wszystkiego, w tym kilkadziesiat tytulow ksiazek o tematyce
      zydowskiej, w tym ksiazki Edelmana, Bartoszewskiego, wspomnienia
      z Getta) lecz domagano sie ZAMKNIECIA ksiegarni - a wiec jest to
      atak gospodarczy na niepoprawnego ksiegarza, antykomuniste i
      niepodleglosciowca, ktory w calej swej dzialalnosci od podziemia
      w latach siedemdziesiatych nie opublikowal zadnego tekstu
      antysemickiego! W naszej ksiegarni sprzedawane sa ksiazki budzace
      i podtrzymujace patriotyzm, ksiazki katolickie (przy czym
      szczycimy sie ze nia mamy w ofercie ksiazek Wiezi i Znaku), mamy
      krytyczne ksiazki o UE, krytyczne ksiazki o rabunku finansow
      Polski, niszczeniu gospodarki. Prowadzone sa u nas wyklady w sali
      kinowej, spotkania, szkolenia. Wyswietlane sa filmy np. o katach
      UB ktorzy zamordowali gen. "Nila", etc, etc, etc. Moga sie u nas
      spotkac lwowiacy, sybiracy.... jednym slowem jest u nas
      STRASZNIE, ale nie mozna tego zaatakowac inaczej jak wciskajac
      kit o antysemickich tytulach, ktorych nota bene to konretnych
      wymienainych przez "prase" tytulow nie ma juz u nas od miesiecy.
      To dziennikarzom w niczym nie przeszkadza,by wciaz pisac o tychze
      ksiazkach u nas sprzedawanych. Jest to PODLE dziennikarstwo -
      sowiecka szkola.
      za CO DO Listu Otwartego Z WYMIENIONYCH SYGNOTARIUSZY LISTU
      OTWARTEGO PRAWIE NIKT i NIGDY NIE BYL W KSIEGARNI!!!

Ot co.....
    • Gość: tomek 1 Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dial.netline.net.uk 03.12.03, 00:34
      Eminencjo, Księże Prymasie!

Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem -
      "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród
      żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym
      prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest
      głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i
      okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez
      chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu".

W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie
      obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz
      szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem
      Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na
      propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się
      przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana
      właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam
      treści.

Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem
      podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania
      bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów,
      oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia
      zła.

Łącząc się w modlitwie,

Władysław Bartoszewski

Ks. Adam Boniecki

S. Małgorzata Chmielewska

Bohdan Cywiński

Piotr Cywiński

Jarosław Gowin

Leon Kieres

Jerzy Kłoczowski

Jan Kułakowski

Tadeusz Mazowiecki

Zbigniew Nosowski

Jan Nowak-Jeziorański

Piotr Nowina-Konopka

O. Wacław Oszajca

Ks. Jan Twardowski

Stefan Wilkanowicz

Jacek Woźniakowski

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak
      szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II.

Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe,
      okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie
      zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który
      pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym
      przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą.

To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się
      on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po
      wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do
      Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze
      strony komunistów.

Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich
      doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych.

Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie
      sprzeczną z nauczaniem Ewangelii.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 03.12.03, 00:43
        Gość portalu: tomek 1 napisał(a):

> Eminencjo, Księże Prymasie!
        >
        > Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem -
        > "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród
        > żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym
        > prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest
        > głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i
        > okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez
        > chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu".
        >
        > W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie
        > obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz
        > szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem
        > Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na
        > propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się
        > przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana
        > właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam
        > treści.
        >
        > Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem
        > podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania
        > bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów,
        > oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia
        > zła.
        >
        > Łącząc się w modlitwie,
        >
        >
        >
        > Władysław Bartoszewski
        >
        > Ks. Adam Boniecki
        >
        > S. Małgorzata Chmielewska
        >
        > Bohdan Cywiński
        >
        > Piotr Cywiński
        >
        > Jarosław Gowin
        >
        > Leon Kieres
        >
        > Jerzy Kłoczowski
        >
        > Jan Kułakowski
        >
        > Tadeusz Mazowiecki
        >
        > Zbigniew Nosowski
        >
        > Jan Nowak-Jeziorański
        >
        > Piotr Nowina-Konopka
        >
        > O. Wacław Oszajca
        >
        > Ks. Jan Twardowski
        >
        > Stefan Wilkanowicz
        >
        > Jacek Woźniakowski
        >
        > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        >
        > Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak
        > szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II.
        >
        > Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe,
        > okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie
        > zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który
        > pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym
        > przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą.
        >
        > To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się
        > on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po
        > wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do
        > Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze
        > strony komunistów.
        >
        > Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich
        > doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych.
        >
        > Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie
        > sprzeczną z nauczaniem Ewangelii.
        >
        >
        >
        >
        > -zapamiętajcie te nazwiska które jątrzą i szkalują Polaków i ich skłocają
        między sobą
        • Gość: chala Nie wstyd wam,nazisci z LPRu? Nienawisc w kosciele IP: *.rdu.bellsouth.net 03.12.03, 02:42
          LIST OTWARTY
          Jego Eminencja

Ksiądz Arcybiskup Józef Kardynał Glemp

Prymas Polski

Eminencjo, Księże Prymasie!

Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem - "Jako biskup Rzymu i
          następca apostoła Piotra zapewniam naród żydowski, że Kościół katolicki,
          kierując się ewangelicznym prawem prawdy i miłości, a nie względami
          politycznymi, jest głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania
          i okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez chrześcijan w
          jakimkolwiek czasie i miejscu".

W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie obecnością książek
          zawierających antysemickie przesłanie oraz szerzących nienawiść w podziemiach
          kościoła pw. Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na
          propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się przyzwoleniem na tę
          obecność, która może być odczytywana właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej
          dla głoszonych tam treści.

Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem podejrzeń o
          sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania bliźnich - Żydów, Polaków,
          także niektórych księży i biskupów, oraz od wykorzystywania zmęczenia i
          ignorancji ludzi dla szerzenia zła.

Łącząc się w modlitwie,

ks. Adam Boniecki MIC

Władysław Bartoszewski

s. Małgorzata Chmielewska

Bohdan Cywiński

Piotr M. A. Cywiński

Jarosław Gowin

Leon Kieres

Jan Kułakowski

Tadeusz Mazowiecki

Zbigniew Nosowski

Jan Nowak-Jeziorański

Jerzy Kłoczowski

Piotr Nowina-Konopka

ks. Wacław Oszajca SI

ks. Jan Twardowski

Stefan Wilkanowicz

Jacek Woźniakowski
        • Gość: tomek 1 Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 5.5D* / 213.40.3.* 03.12.03, 03:03
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Gość portalu: tomek 1 napisał(a):
          >
          > > Eminencjo, Księże Prymasie!
          > >
          > > Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem -
          > > "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród
          > > żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym
          > > prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest
          > > głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i
          > > okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez
          > > chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu".
          > >
          > > W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie
          > > obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz
          > > szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem
          > > Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na
          > > propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się
          > > przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana
          > > właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam
          > > treści.
          > >
          > > Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem
          > > podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania
          > > bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów,
          > > oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia
          > > zła.
          > >
          > > Łącząc się w modlitwie,
          > >
          > >
          > >
          > > Władysław Bartoszewski
          > >
          > > Ks. Adam Boniecki
          > >
          > > S. Małgorzata Chmielewska
          > >
          > > Bohdan Cywiński
          > >
          > > Piotr Cywiński
          > >
          > > Jarosław Gowin
          > >
          > > Leon Kieres
          > >
          > > Jerzy Kłoczowski
          > >
          > > Jan Kułakowski
          > >
          > > Tadeusz Mazowiecki
          > >
          > > Zbigniew Nosowski
          > >
          > > Jan Nowak-Jeziorański
          > >
          > > Piotr Nowina-Konopka
          > >
          > > O. Wacław Oszajca
          > >
          > > Ks. Jan Twardowski
          > >
          > > Stefan Wilkanowicz
          > >
          > > Jacek Woźniakowski
          > >
          > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          > >
          > > Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak
          > > szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II.
          > >
          > > Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe,
          > > okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie
          > > zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który
          > > pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym
          > > przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą.
          > >
          > > To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się
          > > on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po
          > > wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do
          > > Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze
          > > strony komunistów.
          > >
          > > Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich
          > > doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych.
          > >
          > > Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie
          > > sprzeczną z nauczaniem Ewangelii.
          > >
          > >
          > >
          > >
          > > -zapamiętajcie te nazwiska które jątrzą i szkalują Polaków i ich skłocaj
          > ą
          > między sobą

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie sprzeczną z nauczaniem
          Ewangelii, z nauczaniem naszego Pana, Syna Bożego, Jezusa Chrystusa.
          > >
          > >

-------------------------------------------------------------------------------
          -

-------------------------------------------------------------------------------
          -

Gazeta.pl: Wiadomości • Gospodarka • Sport • Praca • Dom
          • Gość: . Oto dowod,ze klonica predzej don trafisz,niz Papieskim IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:58
            Slowem...
        • Gość: DO WAS BRACIA I SIOSTRY OSZOLOM Z RADIA MARYJA WSTYD I HANBA NARODU POLSKIEGO IP: *.dynamic.mts.net 03.12.03, 05:00
          oszolomOWI.z.radia.maryja napisaLISMY?:

ZDRAJCO OJCZYZNY NIEGODNYS TEJ ZIEMI,
          PO KTOREJ STAPASZ MIEDZY LUDZMI POCZCIWEMI.

Rozbijacie PolskiKosciol ,Polski Narod,Polske kraj w ktorym
          zyjecie,zniewalacie ludzkie umysly zaszczepiajac w ludzkich
          sercach: nienawisc,brak nadzieji, brak jakiejkolwiek wiary w
          przyszlosc.Figurujecie juz w Europie jako rozglosnia
          rasistowska.Predzej czy pozniej zostaniecie objeci prawem
          miedzynarodowym i przestaniecie po prostu istniec jako
          organizacja przestepcza!
      • Gość: polishAM Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:44
        Nie można cenzurować wydań książkowych i czasopism, zwłaszcza tych, które mówią
        o bolesnych wydarzeniach, kiedy naszą biedną ojczyznę zamierzano cynicznie
        nazwać Judeopolonią. Ten sztuczny judo-germański twór byłby największą komorą
        gazową dla narodu polskiego. W szczękach tych oprawców biedna Polska załamałaby
        się. Należy również małe muzeum poświęcone tym wydarzeniom i organizować
        odczyty dla najmłodszych.
        • Gość: nurek Bardzo lubie zydow ! IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.12.03, 02:18
          mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka miljonow dolarow
          wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi.
          • Gość: dyzein Bardzo lubie zydow ! i nurkujacych miljonerow IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 04:34
            Gość portalu: nurek napisał(a):

> mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka
            miljonow dolarow
            > wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi.

Milionerze, Zycze Ci Powodzenia, zarabiaj jeszcze wiecej twoich
            MILJONOW.
            Ale nie zabieraj glosu na temat, o jakim nie masz wyobrazni, wez
            lepiej slownik j.polskiego i poczytaj , tam znajdziesz wszystko
            czego ci potrzeba.

• oszolom.z.radia.maryja Re: Bardzo lubie zydow ! 03.12.03, 12:42
            Gość portalu: nurek napisał(a):

> mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka miljonow dolarow
            > wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi.

-tylko mi nie mów że za te usługi ci zapłacili bo nie uwierzę..mój stary robił
            interes z Żydami to wyszedł na tym gorzej niż Zabłocki na mydle
      • Gość: . Ale polski antysemita "mundrzejszy" od samego Papieza IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:54
        Juz chyba troche zyjesz na swiecie, by wiedziec, ze polska
        ciemnota "read The Book"... I ze tylko klonica w glowe im
        wbijesz. Niemniej serdecznie pozdrawiam z calym szacunkiem dla
        Twojej wiedzy...
    • Gość: Krzys52 Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 02:28

A polskie prawo jest po prostu zle.

Przede wszystkim Konstytucja jest wewnetrznie sprzeczna, gdyz z jednej strony
      glosi wolnosc slowa, podczas gdy z drugiej mowi o tresciach "nawolujacych do".
      Czy takie "Porotokoly" nawoluja do czegokolwiek?! Polskie prawo to smiech na
      sali - to groteska.

O konsekwencjach tych kretynskich ograniczen wiadomo bylo (niektorym) na etapie
      konstruowania wielu bzdurnych zapisow (podobnie z wolnoscia zrzeszen vs zakaz
      partii komunistycznych i faszystowskich). Za sprzecznosci wystepujace juz na
      plaszczyznie konstytucyjnej (systemowej) placi sie najwiecej.

Kto mi zabroni byc antysemita? Kto mi zabroni tworzyc partie ktora tylko
      oficjalnie nie bedzie komunistyczna lub faszystowska? Prawodawca wymyslil knot
      i umyl lapki - jeszcze przed skasowaniem naleznosci za intelektualny wysilek.
      Efekt widac od lat i to pod kazdym niemal kosciolem. Czy zakazy prawne zmienily
      cokolwiek?

W artykule mowa jest o jednym kosciele, ktory zezwala na produkcje odnosnych
      publikacji - Glempy rzna glupow a sady udaja, ze wszystko w porzadku. Pozniej
      wszyscy dziwuja sie wielce skad tyle korupcji - pewnie ruskie zostawili.

Ten antyzydowski szajs sprzedawany jest w calej Polsce, i wszyscy o tym wiedza.
      Coz wiec stoi na przeszkodzie by prawo zmienic, a przy okazji zminimalizowac
      atrakcyjnosc tego crappu, poprzez odarcie go z nimbu tajemniczosci. Niech
      sprzedaja to gowno bez przyciagajacego klienta opakowania.

Ponadto, dlaczego niby nie wolno byc antysemita? Czy moze ustawodawca planuje
      na niedaleka przyszlosc legislacje prawa nakazujacego kochac Zydow(?) Byloby
      jeszcze sliczniej..

Pzdr.
      K.P.

• Gość: s... Rezyser Potopu... IP: *.anhmca.adelphia.net 03.12.03, 03:23
        Rezyser min "Potopu" Hoffman mowi:

Gdy zdarzy mi
        sie znalezc zupelnie przypadkowo w towarzystwie ludzi, ktorzy
        mowia o
        sobie: "My, Polacy", "czystosc rasy" itp., itd., lub z
        upodobaniem
        uprawiaja narodowo--patriotyczny belkot, mowie im wtedy:
        pozwolcie, ze
        opowiem wam dowcip. "Przychodzi Zyd do rebego i mowi: rebe jest
        zle! -
        Co jest zle! - pyta rebe. - Pan hrabia zyje z moja Sara. - To
        zle -
        mowi rebe. - Ale jest i dobrze - powiada Zyd. - Co jest dobrze -
        pyta
        rebe. - Ja zyje z pania hrabina. - No, to jest dobrze - powiada
        rebe.
        - Jakie dobrze, rebe - mowi Zyd. - Ja im robie same hrabie, a
        on robi
        mi same Zydy!" I musze panu powiedziec, ze to daje im duzo do
        myslenia.
      • Gość: sp;lit Re: Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 19:03

Ten antyzydowski szajs sprzedawany jest w calej Polsce, i wszyscy o tym wiedza.
        Coz wiec stoi na przeszkodzie by prawo zmienic,

Well ,... Bruksela stoi na przeszkodzie
        ==========================================

a przy okazji zminimalizowac atrakcyjnosc tego crappu, poprzez odarcie go z
        nimbu tajemniczosci. Niech sprzedaja to gowno bez przyciagajacego klienta
        opakowania.

War on censorship ? :)
        ==========================

Ponadto, dlaczego niby nie wolno byc antysemita? Czy moze ustawodawca planuje
        na niedaleka przyszlosc legislacje prawa nakazujacego kochac Zydow(?) Byloby
        jeszcze sliczniej..

===============================================================================

Tu Bruksela decyduje ,... Samizdaty na stos ! Orwell sie klania , Krzysiu :)

uklony
    • Gość: karol w. [...] IP: *.sympatico.ca 03.12.03, 03:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Oksana Re: czy to nie piekne? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 04:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9428765
        Tak czy inaczej czarni sa winni, bo reszta kocha i nie rosiewa nienawiwsci.
        To przeciez takie proste. Takie zoologiczne jak pokazuje twoja zoologiczna
        wypowiedz (Gini, dzieki za to okreslenie: pasuje jak ulal).

Gość portalu: karol w. napisał(a):

> w kazamatach swiatyni kultu zydowki z bekartem, ktorym bylo
        > miriam i jehoszue i ktorego wyprodukowal semicki bozek jehowa,
        > czarni funkcjonariusze kontynuuja to co robili tak dobrze przez
        > ostatnie dwa tysiace lat - rozsiewaja nienawisc do zydow.
        >
        > a owieczki durne wysysaja to razem z pierwsza komunia. czyli
        > nic nowego pod sloncem, biedny polakokatoliku.

• Gość: . Ro Michnik rzadzi Trybunalem w Strasburgu? IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:42
    • Gość: dyzein Antysemickie książki sprzedawane w ksiegarniach IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 05:15
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=ANTYSEMITYZM&kategoria=&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=ZYDZI+I+GOJE&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=JERZY+ROBERT+NOWAK&kategoria=&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=john+sack&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=przedsiebiorstwo+holokaust&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=zydzi+i+goje&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=zydzi&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0

Czy to walka z ANTYSEMITYZMEM, czy z polskim KOSCIOLEM????????
      Wiele z tytulow sprzedawanych w podziemiu Kosciola, mozna dostac w ksiegarniach
      wysylkowych tak w kraju , jak i za granica.
      Na wstepie kilka linkow

Jesli chce kupic ksiazki o tematyce zydowskiej czy antyzydowskiej, nie musze
      chyba pytac o zgode RABINA czy Gminy zydowskiej.
      A skoro ksiazki sprzedawane w podziemiach wspomnianego Kosciola, nie sa
      zakazane w Polsce, to w czym jest problem.
      Zydzi, popatrzcie co sami wypisawac raczycie o Polsce i Polakach, i nie
      czepiajcie sie jak rzep psiego ogona.

info.onet.pl/829906,11,item.html
      Tekst opublikowany w ONET swiadczy o tym, jak bardzo zydzi staraja sie ukryc
      czarne karty swojej HISTORI.

• Gość: . A GDZIE tu Koneczny i "Medrcy Syjonu"? IP: *.server.ntli.net 03.12.03, 05:30
        Prof. Janion jako "antysemitka"? I Orwell? Sorki, czlowieku, ale...jak dlugo
        sie juz leczysz? I czy nie pora zmienic lekarza?
    • Gość: dyzein Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 05:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9447436
      Gość portalu: omasz napisał(a):

> no tak.. 3 instancje się wypowiedziały ale wszystkie
      > nieroztropnie... Trza więc do Strasburga. Po co wydajemy tyle
      > pieniędzy na sądownictwo - możeby tak od razu pytać o wszystko
      > dawida warszawskiego albo red. michnika. Taniej by było no i
      > zawsze roztropnie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9447436
      • Gość: . Dyzein, zmiana nicka nie skryje, ze tys nasz stary IP: *.server.ntli.net 03.12.03, 05:32
        ANTYSEMITA Z pewnego amerykanskiego IP.
    • Gość: H**KK Czarna pomroczność zwalczy wrogów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.03, 06:18
      Czarna pomroczność nigdy nie pozwalała sobie, aby inne wyznania
      deptały po piętach. Władza w ręce RAD ! Precz z owsikami ! Precz
      z wyznawcami wiary odpowiedzialnymi za zamordowanie Jezusa !
      Precz z szatanami którzy nie łożą pieniędzy na utrzymanie KK , a
      zwłaszcza z tymi którzy protestują przeciwko zagarnianiu majątku
      narodowego za przysłowiową złotówkę!
      • Gość: Oksana Re: Czarna pomroczność zwalczy wrogów IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:11
        Propagandysta!!!!

Gość portalu: H**KK napisaŠŻ(a):

> Czarna pomroczność nigdy nie pozwalaŠŻa sobie, aby inne wyznania
        > deptaŠŻy po piętach. WŠŻadza w ręce RAD ! Precz z owsikami ! Precz
        > z wyznawcami wiary odpowiedzialnymi za zamordowanie Jezusa !
        > Precz z szatanami którzy nie ŠŻożą pieniędzy na utrzymanie KK , a
        > zwŠŻaszcza z tymi którzy protestują przeciwko zagarnianiu majątku
        > narodowego za przysŠŻowiową zŠŻotówkę!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka