Gość: ddd Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.family4.net 02.12.03, 20:45 Dialog z judaizmem? hahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORUNIANIN Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.torun.mm.pl 02.12.03, 20:45 WSZEDZIE ANTYSEMITYZM ALE ANTYPOLONIZMU NIKT NIE WIDZI NO TAK POLSKA I SWIATEM RZADZA ZYDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też polak Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 195.205.32.* 02.12.03, 20:49 To taka sama banda judaszów jak sam Judasz.Spalić ten "komitet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwnicowa Oni mi tu psia mac beda mowic... IP: 140.247.126.* 02.12.03, 20:51 ...ze jezus nie byl Zydem.To Najswietsza Panienka z Ostrej Bramy nie byla Zydowka? I swiety Jozef, i Apostolowie swieci tez nie byli Zydami? No to dlaczego chodzili sie modlic do Swiatyni? Cos wy tu malczyki krecicie wszyscy. Jak Was ksiadz uczyl na religii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: Oni mi tu psia mac beda mowic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:58 Zapomniałeś o św. Pawle z Tarsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt POWTARZASZ SIE, A PRZEZ TO ROBISZ SIE NUDNY IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 21:03 >>>oni wydawali nas sowietom>>> "my" ich niemcom ..., nie o to chodzi, chyba , jestem "nad" , zbyt biore do serca wartosci katolickie, "..jako i my odpuszczamy naszym winowajcom.." i jeszcze jedno- nie jestem na smyczy przeszlosci ale, masz racje , dobrze mi pisac,gdy codziennnie otacza mnie swiat ludzi..zewszad o swiatopogladzie .., coz, lepiej, nie zaczynac, .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:12 My ich Niemcom??!! Gdzie przyklady!! Nie powtarzaj politycznie poprawnych-czyli szkalujacych Polske bzdur. Polityczna poprawnosc to obecnie kalac wlasne gniazdo, i szkalowac Polske. Nie jestem, antysemita, ani nrodowcem po prostu pamietam bajke o owieczkach ktore wydaly wilkom psy pasterskie ktore ich pilnowaly... Jakos bardzo pasuje mi to do obecnego stanu swiadomosci w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:16 Wg Ciebie nie było Polaków, którzy wydawali ukrywających się Żydów? Bardzo wybiórczo znasz historię... jak sądzę tylko z dziełek nabytych w księgarni Antyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:27 Byly. Ale zaden z naszych okupantow czyli ani Niemcy, ani ZSRR nie byli naszym sojusznikiem. Natomiast ZSRR byl "sojusznikiem" Zydow zwlaszcza na Kresach, wiec pomysl logicznie i sam ocen skale problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:30 A może inaczej; niektórzy Żydzi byli sojusznikami Sowietów.Także w Polsce. Ale czy to wina WSZYSTKICH Żydów? I czy to Żzydzi wprowadzali komunizm w Polsce? Berman, Hinc, może Zambrowski - OK. Ale ilu rodowitych Polaków z radością podjęło budowę komunizmu? Czy zwalając wszystko na Żydów nie usprawiedliwiamy się sami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:35 Za całe swoje niepowodzenia najlepiej obwiniać innych, byle tylko nie siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:36 O tym właśnie cały czas piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 02.12.03, 22:35 Obwiniać kogo? Tych, którzy zginęli z rąk judo-bolszewickiej ręki. Czy Ty się dobrze czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: TO JEST TAKI SYNDROM HITLERA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.12.03, 11:21 O ty własnie jesteś takim chorym przypadkiem. Czy na twoją prace rówwnież nie ma popytu, tak jak w przypadku akwareli Hitlera? Pewenie winni sa temu "judobolszewicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:36 Oczywiscie, ze to nie wina WSZYSTKICH Zydow. Tak jak to nie wina WSZYSTKICH Polakow, ze byly przypadki antysemityzmu. Ale to my w swiecie nazywani jestesmy antysemitami, a Zydzi nigdzie nie sa nazywani np anty-polonusami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:39 Oczywiście, że nie jest winą wszystkich Polaków antysemityzm. I nie wszyscy Żydzi są antypolscy (vide Szewah Weiss. Nie generalizujmy - w żadną stronę. Ale powtarzając oklepane, trącące antysemtyzmem hasła tylko potwierdzasz FAŁSZYWY generalnie stereotyp antysemityzmu Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: UPOKARZANIE POLSKI IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:43 Zgdzam sie nie generalizujmy. Ale my dwaj nie mamy na to wplywu. Swiat juz zgeneralizowal- Polacy to antysemici. I tylko przeciw temu sie buntuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella gwb, mylisz sie -Polacy, to Nie TYLKO IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:48 Gość portalu: gwb napisał(a): > Zgdzam sie nie generalizujmy. Ale my dwaj nie mamy na to wplywu. > Swiat juz zgeneralizowal- Polacy to antysemici. I tylko przeciw temu sie > buntuje. antysemici, to znacznie , znacznie wiecej negatywizmu, nietety.., generalizacja, mowisz, ja tez tego slowa bardzo nie lubie, nie raz rozczarowywuje znajomych..., nie piszac, robiac.. przez- ze my , i my i Polacy nie mamy powodow do kompleksow, nawet jesli niektorzy je pokazuja...... p.s. "srednia swiata " w znajomosci bieglej jezykow wynosi ile, a ile Polaka;?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:33 Powiedz mi kiedy to sie stało, że ZSRR został "sojusznikiem" Żydów? Ja nie pamietam takiego momentu w naszej historii, natomiast wiem, ze Stalin był chorobliwym antysemitom i wiem że tak samo jak Polaków równiez i Żydów wywozono na Syberie. Mój dziadek był Żydem, pułkownikiem WP i został stracony przez oprawców z NKWD w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 21:41 Wtedy gdy Sowieci weszli na Kresy w 1939r. Zydzi witali ich serdecznie wstepowli do policji i niektorzy denuncjowali Polakow. Moj dziadek byl soltysem- dobrym czlowiekiem i zostal ostrzezony przez jednego z nich dlatego zyje. Wielu nie mialo tego szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt GŁUPOTA CNOTĄ, A GDZIE MIEJSCE NA ROZUM?? IP: 217.153.94.* 02.12.03, 21:48 Widzisz, to sie nazywa siła stereotypu i generalizacja. Ja tobie podaje przykład mojej rodziny, a ty mówisz, że Żydzi witali sowietów, z otwartymi rekami. I juz tobie to wystarczy aby oceniac całosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: GŁUPOTA CNOTĄ, A GDZIE MIEJSCE NA ROZUM?? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 22:09 Mylisz sie-nie oceniam calosci. Mowie tylko ze byly takie przypadki. Sila stereotypu objawia sie wlasnie w tobie. Nie protestujesz gdy slyszysz "Polacy to antysemici", a protestujesz gdy nie mowi sie "Isaak zadenuncjowal Karola". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mientus RANY ALE TY GŁUPOTY WYGADUJESZ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 22:24 Panowie! Dziwię się temu, że artykuł o wydawcy, który najwyraźniej cierpi na pomieszanie z poplątaniem - zwłaszcza pojęć patriotyzmu i katolicyzmu, wywołał innego rodzaju poplątanie wśród czytelników. Panowie! Obudźcie się przecież tu nie ma żadnego Żyda! Trzeba jechać do Nowego Yorku lub Izreala, aby to pejsate, koszerne i kiwające się dziwo oglądnąć. Panowie - doszło do tego, że musimy bilety kupować, za ciężką kasę, aby Żyda ogłądnąć! Mamy przecież ZOO w Warszawie i Wrocławiu i w innych miastach. W Warszawie mamy wybieg z Niedzwiedziem. Możemy przecież do niedzwiedza dołożyć sobie Żyda! Miejsce to na pewno stanie ulubionym punktem spotkań, gdzie my starsi będziemy wspominać czasy naszej młodości, gdy nie bylo kanalizacji, a gówno rynsztokami płynęło spod drewnianych Żydowskich domów i murowanych kamienic - a młodzierz będzie się uczyć z tych opowiadań; jak to kiedyś było tutaj aromatycznie, gwarno i wesoło oraz różnorodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re:Hej gwb, wiesz IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:30 juz nie uogolniajac jestem Ci w stanie udowodnic , rzecz jasna nie podam, nie tu... podpisz sie , daj namiar na skrzynke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz antysemityzm, antypolonizm... IP: *.kzet.info / 192.168.1.* 02.12.03, 21:14 Czy to jest antysemityzm, czy raczej reakcja Polaków na oczywistą krzywdę? Prawdę o okupacji w Polsce przekazali światu Niemcy (zbrodniarze i złodzieje), Żydzi (ci, którzy przeżyli byli ukrywani i ich wiedza o realiach okupacji jest taka jaką można mieć przebywając w ukryciu) i Rosjanie (zbrodniarze i złodzieje). Więc Polacy traktowani są przez świat z pogardą i dlatego wolno z nich otwarcie szydzić np. w niemieckiej i amerykańskiej telewizji. Pojęcie antypolonizm nie istnieje, choć sam fakt istnieje jak najbardziej. Gdyby w publikowanych niemieckich i amerykańskich dowcipach słowo "polak" zastąpić słowem "żydek", program taki lub wydawnictwo, jako antysemickie, zostałyby natychmiast z hukiem zdjęte. Żydzi dokonali nacjonalizacji prawdy o okupacji w Polsce, wypełniając prawdę bez reszty swoim własnym cierpieniem, nie pozostawiając innym miejsca dla ich własnych bolesnych wspomnień. To budzi reakcje nieprzyjazne i antysemityzm (chyba jednak mniejszy od antypolonizmu Żydów, nawet młodych) stanowi margines tych reakcji. Swoją drogą, potępiając antysemityzm i wszelkie rasistowskie postawy warto zainteresować się w jaki sposób nastawiani są do Polaków uczestnicy żydowskich masowych pielgrzymek do miejsc zagłady? Czy przychodzi im do głowy pomodlić się za wszystkie ofiary niemieckich zbrodni, czy modlą się tylko za swoich? Myślę, że to drugie, bo ich butne, wrogie zachowanie demonstrowane, z aprobatą opiekunów, wobec Polaków ma wyraźnie doktrynalne korzenie. To co się dzieje z pamięcią o wojnie jest wielkim pośmiertnym triumfem rasistowskich doktrym Hitlera i niestety, że tak dzieje, spora w tym wina żydowskiego nacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwnicowa Re: antysemityzm, antypolonizm... IP: 140.247.126.* 02.12.03, 21:36 ...w jaki sposób nastawiani są do Polaków uczestnicy żydowskich masowych pielgrzymek do miejsc zagłady? Czy przychodzi im do głowy pomodlić się za wszystkie ofiary niemieckich zbrodni, czy modlą się tylko za swoich? Myślę, że to drugie, bo ich butne, wrogie zachowanie demonstrowane, z aprobatą opiekunów... A czy Ty chlopcze w codziennym pacierzu (jesli odmawiasz) modlisz sie chocby jednym slowem za ofiary Zaglad? A te uczestniki pielgrzymek moze jednak sie modla za wszystkie ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-l Re: antysemityzm, antypolonizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:46 Pytasz czy się modli, to ja cie zapytam czy ty się onanizujesz i czy czerpiesz ztego samouwielbienie własnego ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS Modlą sie do nich i nienawidzą - to chore IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.12.03, 21:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Modlą sie do nich i nienawidzą - to chore IP: *.kzet.info / 195.116.153.* 02.12.03, 21:44 Do Suwnicowej: przepraszam, rzeczywiście to nie moja sprawa o co się ktoś modli. Ale dlaczego przy okazji pielgrzymek do obozów koncentracyjnych młodzi Żydzi okazują wrogość Polakom? Kto i dlaczego tak ich nastawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kto finansuje ten aparat do walki z "antysemityzmem"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:45 Kochani !! Dlaczego nigdzie nie można znaleźć artykułu o postawach anty polskich, cyganśkich, i jeszcze wielu innych nacji czy narodów! Niestety ale Żydzi urządzili sobie z tego antysemityzmu niezłą maszynkę do robienia pieniędzy (swoistą mennicę). Nie muszę dodawać, że nie mam nic przeciwko zydom o ile nie wciskają się ze swoimi nosami i pretensjami do innych. Ale tak niestety nie jest! Tam gdzie zwietrzą interes tam głoszą te jedyne słuszne prawdy a naród tam mieszkający dostaje etykietkę nietolerancyjnego. Czekam tylko jak ogłoszą, że za wszystkie zbrodnie w czasie wojny winę ponoszą prześladowani przez niemców polacy a niemcy zostaną ich przyjacielami.... Przyszłość pokarze ... i jak Was lubić... choć sie staram nie potrafię. Całe szczęscie że inne narody myślą podobnie. Ja się staram Was tolerować i zrozumieć i to pierwsze i to drugie udaje mi sie doskonale, tyle tylko, że wnioski wyciągamy zgoła odmienne. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-L Ty chyba widzisz na jedno oko w kierunku Radia M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:50 w kierunku skinów , blinów i kołtunów, każdemu się przytrafi, ty nie molestuj siebie i innych ćwicz spojrzenie na drugie oko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM KUZNIEWSKI Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.tele2.pl 02.12.03, 21:57 W PEŁNI SOLIDARYZUJĘ SIĘ Z PANEM M. DYBOWSKIM, WŁAŚCICIELEM KSIĘGARNI "ANTYK", KTÓRY PROWADZI HEROICZNY BÓJ O ZACHOWANIE TRADYCJI, PAMIĘCI I HONORU W NASZYM SPOŁECZEŃSTWIE. "MINISTERSTWO PRAWDY", CZYLI GAZETA WYBORCZA I JEJ ŚRODOWISKO ZWALCZAJĄ KAŻDY PRZEBŁYSK WOLNEJ, NIEZALEŻNEJ MYŚLI. WSZELKIE RACJE NIE ZGODNE Z AKTUALNĄ OPINIĄ I STANOWISKIEM "KOLEGI REDAKTORA M." PODLEGAJĄ POTĘPIENIU I WYKLĘCIU. AUTORZY LISTU DO KSIĘDZA PRYMASA NIE RACZYLI ZAUWAŻYĆ, ŻE WSZYSTKIE INSTANCJE SĄDOWE ODRZUCIŁY ICH BEZPODSTAWNE ZARZUTY. LUDZIE CI OGARNIĘCI OBSESJĄ ŚLEDZENIA PRZEJAWÓW ANTYSEMITYZMU NIE PRZEDSTAWILI NAWET JEDNEGO ARGUMENTU PRZEMAWIAJĄCEGO NA ICH KORZYŚĆ. ZAMIAST DOWODÓW INWEKTYWY I KALUMNIE. NA LIŚCIE ZNANI "MIŁOŚNICY POLSKOŚCI", DZIWNE, ŻE OBECNYCH NA LIŚCIE TZW "KSIĘŻY" NIE OBURZA FAKT, IŻ W KAŻDYM KIOSKU WYSTAWIANE SĄ NA WIERZCHU ANTYKOŚCIELNE GAZETY : "NIE" I "FAKTY I MITY", KTÓRE NICZYM NAZISTOWSKIE PISMA ANTYŻYDOWSKIE Z LAT 30-TYCH SZCZUJĄ NA KSIĘŻY. TU CI OŚWIECENI PANOWIE NIE WIDZĄ ZAGROŻENIA. W KSIĘGARNI "ANTYK" PREZENTOWANE SĄ KSIĄŻKI HISTORYCZNE I PUBLICYSTYCZNE, W KTÓRYCH PRZEDSTAWIANA JEST HISTORIA I TERAŻNIEJSZOŚĆ POLSKI BEZ CENZURY I ZAKŁAMANIA. AUTORZY WIELU PUBLIKACJI BRONIĄ DOBREGO IMIENIA POLSKI I PRZECIW- STAWIAJĄ SIĘ KŁAMLIWEJ PROPAGANDZIE ANTYPOLSKIEJ CZĘŚCI ŚRODOWISK ŻYDOWSKICH, SZCZEGÓLNIE W USA I KANADZIE. JEŚLI OBRONA, POPARTA ODWOŁANIEM SIĘ DO FAKTÓW, HONORU POLAKÓW, JEŚLI PZEDSTAWIANIE PRAWDY O STOSUNKACH POLSKO-ŻYDOWSKICH POD SOWIECKĄ OKUPACJĄ W LATACH 39-41 I PO 45, JEŚLI UKAZYWANIE PRAWDY O SOWIECKIEJ PROWOKACJI W KIELCACH ITP JEST ANTYSEMITYZMEM TO NAJWIĘKSZYM ANTYSEMITĄ TRZEBA NAZWAĆ JEDNEGO Z OBECNYCH W KSIĘGARNI AUTORÓW NORMANA FINKELSTAINA, AMERYKAŃSKIEGO ŻYDA, KTÓRY W SWOJEJ KSIĄŻCE "HOLOCAUST INDUSTRY" UKAZAŁ PRAWDZIWE OBLICZE ANTYPOLSKIE KRUCJATY CZĘSCI AMERYKAŃSKICH ŚRODOWISK ŻYDOWSKICH . W KSIĘGARNI "ANTYK" MOZNA TEŻ ZNALEŻĆ PUBLIKACJE O WYBITNYCH PRZEDSTAWICIELACH SPOŁECZNOŚCI ŻYDOWSKIEJ PRZED I PO II W.ŚW., ODDAJĄCYCH SWOJE SERCE NASZEJ WSPÓLNEJ OJCZYŻNIE. PROBLEM, ŻE DLA WIELU WPŁYWOWYCH ŻYDÓW W POLSCE SŁOWO "POLSKA" NIC NIE ZNACZY. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 02.12.03, 22:05 ja również wyrażam swoje poparcie dla pana Marcina Dybowskiego. Trzymaj się stary! nie daj się tym koszernym harcownikom politycznej poprawności! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus ANTYK - księgarnia dla inteligencji polskiej i ... 02.12.03, 22:21 wszystkich, którzy chcą poznać szerokie spektrum polskiej mysli filozoficzno- politycznej.Przekonany jestem ,że Gazeta w ten przewrotny sposób zachęca do jej odwiedzenia. Dajcie się namówić i SPRAWDZCIE SAMI I POTEM DYSKUTUJCIE www.antyk.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Fakt: dla polskiej postkomunistycznej "jenteligencji" IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:05 Tej z awansu spolecznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 22:16 Moje poglądy są krańcowo odmienne. Myślę, że duża część polskiej prawicy, a zwłaszcza ci wszyscy "prawdziwi Polacy - Katolicy" kompromituja Polskę i Polaków, utwierdzjąc tylko streotypy na nasz temat. Ale jeśli wolność słowa ma cos znaczyć w tym kraju to jestem przeciw urządzaniu nagonki na księgarnie i książki. Nawet jeśli są to gówniane książki. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 02.12.03, 22:27 Gość portalu: Demokryt napisał(a): > Moje poglądy są krańcowo odmienne. Myślę, że duża część polskiej prawicy, a > zwłaszcza ci wszyscy "prawdziwi Polacy - Katolicy" kompromituja Polskę i > Polaków, utwierdzjąc tylko streotypy na nasz temat. > Ale jeśli wolność słowa ma cos znaczyć w tym kraju to jestem przeciw urządzaniu > nagonki na księgarnie i książki. Nawet jeśli są to gówniane książki. - gównianą książka z całą pewnością są Sąsiedzi Grossa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goj Wygrać możecie tylko w nowojorskim sądzie... IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 22:41 Należy wymóc na gminie żydowskiej publiczne potępienie zbrodniarza Ariela Szarona i obrażanie całego świata, a w szczególności całą Europę idiotycznymi zarzutami antysemityzmu. Ostatnia próba sił w Zgromadzeniu Ogólnym ONZ pokazała że tylko Izrael, USA, Wyspy Marshalla i Mikronezja popierają jego stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gmina warszawska ma wygrana w Strasburgu JAK W BANKU IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:09 Bo wygraliby i w UK... A przeciez Brytania, przez swe sadownictwo i caly nie-napolepnski system prawny, tez nieraz przed sadem w Strasburgu staje. Choc, w przeciwinstwie do Polski (ktora przegrywa 100% spraw), Brytanii co najmniej w polowie przypadkow udaje sie zaskarzony wyrok obronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Jedwabne IP: *.udn.pl 02.12.03, 22:44 Nie trzeba byc antysemita zeby wiedziec, ze w Jedwabnem nie bylo tak, jak pisal Gross. Wystarczy porozmawiac z mieszkancami lub z prof. Strzemboszem. Ciekaw jestem, czy we Francji, USA czy Izraelu rownie ostro napietnuja ksiazki szkalujace Polske i Polakow, jak u nas ksiazki krytykujace Izrael i Zydow. Wiele z tych ksiazek zawiera sama prawde, ktora zreszta potwierdzaja zrodla historyczne. Bo przeciez wiadomo, ze Polacy o holocauscie mowili Amerykanom duzo wczesniej, ale na prosbe Zydow amerykanskich wszystko zostalo zatajone. Sa na to materialy i na ten temat zreszta bylo juz wiele programow historycznych. Ale prawda w oczy kole, zwlaszcza Narod Wybrany. Nie jestem antysemita, ale uwazam, ze Zydzi sa przewrazliwieni na swoim punkcie i nie traktuja nas jak rownych sobie, ale jakbysmy byli skonczonymi swiniami i podludziami. Oni nas maja za nic tak samo, jak czesto my ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Jedwabne IP: *.192-136-217.adsl.skynet.be 02.12.03, 22:55 Ciekaw jestem, czy we Francji, USA czy Izraelu rownie ostro napietnuja ksiazki szkalujace Polske i Polakow, jak u nas ksiazki krytykujace Izrael i Zydow........>>>>>>>> Ma to swoja , nazwe, jescze nie tak rozpowszechniona w Polsce..ale mam nadzieje niebawem.. wiec, mozesz byc pewien - napietnuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oksana Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 02.12.03, 22:44 Dobrze byloby gdyby GW oprocz ogolnikowych oskarzen i pogrozek mogla podac jakies fakty ktore podwazalyby wiarygodonosc sadow. Protokoly Medrcow Syjonu (nudne zreszta), mozna za darmo znalezc na internecie jesli ktos chce to czytac. Niedawno ktos mi pokazal Mein Kampf hitlera. Jak na razie to niewiele panstw cenzoruje internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaratustra tu sobie prosze poczytac IP: *.chvlva.adelphia.net 02.12.03, 22:51 Chodzi glownie o ksiazki niejakiego Konecznego .... Tu fragment: www.iyp.org/polish/history/judeopolonia/cywilizacja_zydowska.htm A caly text tu: biblio.ojczyzna.pl/TXT/Koneczny- Cywilizacja-Zydowska.txt Cytat: "W roku następnym dopuścili się Żydzi nieopatrznej obelgi, ukartowawszy wybory do Dumy w taki sposób, iż z Warszawy wyszedł, jako socjalista, niejaki Jagiełło, człowiek marny i nikomu nie znany. Prawdopodobnie wysunęli go Żydzi dla jego nazwiska, które miało być tym większym szyderstwem." Pan autor nie wie na pewno czy to Zydzi ("prawdopodobnie") ale za to wie dlaczego Zydzi to zrobili ("dla wiekszego szyderstwa") tylo nie wiadomo czy to zrobili celowo czy tez przez przypadek ("dopuscili sie obelgi nieopatrznie") Brednie chorego umyslu ... kto chce niech czyta Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: tu i gdzie indziej sobie prosze poczytac 02.12.03, 23:16 Gość portalu: Zaratustra napisał(a): > Chodzi glownie o ksiazki niejakiego Konecznego .... > > Tu fragment: > > www.iyp.org/polish/history/judeopolonia/cywilizacja_zydowska.htm > > A caly text tu: biblio.ojczyzna.pl/TXT/Koneczny- > Cywilizacja-Zydowska.txt > > Cytat: > > "W roku następnym dopuścili się Żydzi nieopatrznej obelgi, > ukartowawszy wybory do Dumy w taki sposób, iż z Warszawy > wyszedł, jako socjalista, niejaki Jagiełło, człowiek marny i > nikomu nie znany. Prawdopodobnie wysunęli go Żydzi dla jego > nazwiska, które miało być tym większym szyderstwem." > > Pan autor nie wie na pewno czy to Zydzi ("prawdopodobnie") ale > za to wie dlaczego Zydzi to zrobili ("dla wiekszego > szyderstwa") tylo nie wiadomo czy to zrobili celowo czy tez > przez przypadek ("dopuscili sie obelgi nieopatrznie") > > Brednie chorego umyslu ... kto chce niech czyta W kazdej popularnej księgarni -przeznaczonej dla wszystkich- znajdują się ksiązki o róznym stopniu "bredni".Wyrobiony-oczytany-czytelnik sam potrafi je rozpoznac i wybiera te, ktore uwaza za wartosciowe.W Księgarni Antyk też znajduja się rózne ksiazki,i nie ma powodu kruszyć kopii o to, które z nich uważa ktoś za idiotyczne. Uwazam, że ta księgarnia pełni rolę kulturotwórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Żydzi -do rządu-w Was nadzieja Polski,precz z SLD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:21 i z Lepperem,chcemy prawników,redaktoró,bankierów,lekarzy,kupców Zydów. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Żydzi -do rządu- AMEN 02.12.03, 23:37 Gość portalu: POLAK napisał(a): > i z Lepperem,chcemy prawników,redaktoró,bankierów,lekarzy,kupców Zydów. Bez Leppera. Głupi jak Janosik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Przeciez "profesor" Koneczny to tej Falangii CHLUBA! IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:26 To dla waszych "jenteligentow". A co? Moze dla jaj przytoczyc tu pare kawalkow z "Medrcow Syjonu"? Buhahaha...Ja juz sobie wyobrazam wasze kawalki dla ludu...Buhahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 81.219.160.* 02.12.03, 23:38 Ludzie, opanujcie sie. Naprawde przykro czytać tę ogromną większosć wypowiedzi nienawistnych i głupich po prostu (nie mówię oczywiście o wszystkich). Co to ma za znaczenie co mój dziadek zrobil lub powiedział twojemu dziadkowi, bedziemy sie o to zabijać przez kilka następnych pokoleń? Było co było, w każdej narodowości ludzie byli "dobrzy" i "źli", tak zawsze było i zawsze będzie. A ważne chyba to by szanowac się nawzajem. A Polaków oskarża sie o antysemityzm ponieważ tak często i głosno (i głupowato przy okazji) wykrzykują tę swoją nienawiść - innymi słowy sami do tego prowokują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgd TAA... IP: *.chello.pl 02.12.03, 23:49 czytam... czytam... czytam... i naprawde trudno mi uwierzyc. Jest w tym wszystkim jakas perwersja. Bo jak mysle, ze to sie dzieje naprawde, to przechodza mnie dreszcze. Ale z drugiej strony - jak juz ktos zauwazyl - jakze to wzbogaca kulture! Jest jakas kraina, jakis ląd umyslu niezbadany, w ktory nijak wczuc sie nie mozna, ni zbadac. Kraina czystej, bezinteresownej nienawisci - spotkanie z nia na tak abstrakcyjnym poziomie - to przygoda! Problem w tym, ze to nie jest abstrakcja - to sie dzieje naprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: TAA... IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:33 Przestań się chello popisywać. Podpisujesz się setkami nicków i reprezentujesz tu judo-faszystowskie poglądy. Na forum aktualności posługujesz się nickiem doku. Jesteś fałszerzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon NIE WIADOMO O CO CHODZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e2b.ifl.net / 10.252.0.* 02.12.03, 23:50 Gość O ogromnej wiekszosci Polakow mozna powiedziec wszystko ale nie to, ze sa antysemitami, a wrecz przeciwnie bardzo wielu Polakow bylo i jest prozydowskimi, taka jest prawda. Zostala ona udowodniona w setkach powaznych publikacji na calym swiecie i nie ma sensu tutaj tego udowadniac ! Wiec o co tutaj chodzi ? JESLI NIE WIADOMO O CO CHODZI, TO NA PEWNO CHODZI O PIENIADZE ! Za zbrodnie na europejskich zydach niemcy wykupili sie placac amerykanskim ziomkom ofiar, odszkodowania indywidualne na gigantyczna sume ok. 500 mld dolarow. Mozna by powiedziec, ze zydzi amerykanscy zrobili kolosalny interes na tragedii swych europejskich ziomkow. Tym samym niemcy przestali byc postrzegani jako sprawcy, jako ze bylo to jednym z warunkow zadoscuczynienia. Powstala proznia i zapotrzebowanie na nowych sprawcow, nie mowiac o tym, ze interes naturalnym biegiem rzeczy musi krecic sie dalej. Najbardziej predystynowanii do takiej roli sa Polacy, ze swoja naiwnoscia, niewiedza, bliskoscia do miejsc zbrodni, no i z tzw. liberalnymi elitami, ktore to gotowe sa zadbac o kazdy interes, byleby nie byl polski. Salomon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 00:14 Ktos tu podal link to Antyku... Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym wydawnictwie: "Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta niewątpliwie z podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw Bogu w imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu, Lucyferowi." No comments... Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie). Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 03.12.03, 00:41 Gość portalu: Nath napisał(a): > Ktos tu podal link to Antyku... > > Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym > wydawnictwie: > > "Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta niewątpliwie z > podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy > jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw Bogu w > imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca > narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania > Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości > masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do > końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu, Lucyferowi." > > No comments... > -tzn brak ci argumentów by to zbić prawda? > Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 01:15 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > Ktos tu podal link to Antyku... > > > > Fragment z reklamy jednej z ksiazek sprzedawanej w owym > > wydawnictwie: > > > > "Tak oto powstała współczesna Demokracja, poczęta niewątpliwie z > > podszeptu i dla chwały Wielkiego Buntownika i obłędnej pychy > > jego adherentów, Demokracja zrodzona z rewolucji przeciw Bogu w > > imię nieograniczonej wolności człowieka, a w istocie będąca > > narzędziem w rękach Wielkich Wtajemniczonych dla wykonania > > Wielkiego Planu uknutego w lożach, powołania w przyszłości > > masońskiego Rządu Światowego i doprowadzenia Rewolucji aż do > > końca, do poddania całej ludzkości fałszywemu bogu, Lucyferowi." > > > > No comments... > > > -tzn brak ci argumentów by to zbić prawda? Nie, brak mi czasu na dyskusje z bzdurami. > > Poza tym beznadziejna, pretensjonalna grafika (na stronie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wspolczuje ci. Jestes tak glupi, ze nawet glupoty tej IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 05:02 "reklamy" nie pojmujesz - literatura dla NIEWIARYGODNYCH PROSTAKOW. I wspolczuje ci, ze jestes zaledwie na jej poziomie... I nie dziw sie, ze Nath tego nie komentuje, bo to nie FORUM O PLEBEJSKIEJ MITOLOGII I BAJANIACH LUDOWYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Wspolczuje ci. Jestes tak glupi, ze nawet glu IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 03.12.03, 06:34 "FORUM O PLEBEJSKIEJ MITOLOGII I BAJANIACH LUDOWYCH." Dobrze to ujales :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Dybowski Klamstwa powtarzane 100 razy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 00:21 niestety w publikacjach Tygodnika, Rzepy, GazWyb znajduje sie mase nieprawdziwych informacji, ani z tym co jest w gazetach ani w internecie nie mam zamiaru specjalnie polemizowac szkoda cennego czasu, jesli po umorzeniu postepowania okaze sie, ze prawnik sie tym moze zajac on bedzie swoj czas na to poswiecal i sprawy skierujemy do sadu Przede wszystkim 1. nie jest prawda, ze tym co sprzedajemy nie interesowala sie Kuria Warszawska, 2. pewnych tytulow w ogole nie sprzedajemy, a o nich wciaz jest mowa w tych art.. 3. Swego czasu agencja KAI zarzucala nam n.p. ze sprzedajemy jakis tytul prasowy, ktorego na rynku nie bylo juz od lat dwoch. 4. Pani Radzik nigdy nie rozmawiala ze mna, nikt z T.P. Gazety, czy innych czasopism nie rozmawial ze mna, nie telefonowal nawet by cokolwiek ustalic. Zasada sw. Pawla jest by jesli mamy cos przeciw komus najpier isc do niego.... i NAJWAZNIEJSZE 5. Od samego poczatku nie domagano sie wycofania ze sprzedazy jakis tytulow, co do ktorych ma ktos jakies zastrzezenia (mam kilka tysiecy tytulow w ksiegarni i nie mam obowiazku czytania wszystkiego, w tym kilkadziesiat tytulow ksiazek o tematyce zydowskiej, w tym ksiazki Edelmana, Bartoszewskiego, wspomnienia z Getta) lecz domagano sie ZAMKNIECIA ksiegarni - a wiec jest to atak gospodarczy na niepoprawnego ksiegarza, antykomuniste i niepodleglosciowca, ktory w calej swej dzialalnosci od podziemia w latach siedemdziesiatych nie opublikowal zadnego tekstu antysemickiego! W naszej ksiegarni sprzedawane sa ksiazki budzace i podtrzymujace patriotyzm, ksiazki katolickie (przy czym szczycimy sie ze nia mamy w ofercie ksiazek Wiezi i Znaku), mamy krytyczne ksiazki o UE, krytyczne ksiazki o rabunku finansow Polski, niszczeniu gospodarki. Prowadzone sa u nas wyklady w sali kinowej, spotkania, szkolenia. Wyswietlane sa filmy np. o katach UB ktorzy zamordowali gen. "Nila", etc, etc, etc. Moga sie u nas spotkac lwowiacy, sybiracy.... jednym slowem jest u nas STRASZNIE, ale nie mozna tego zaatakowac inaczej jak wciskajac kit o antysemickich tytulach, ktorych nota bene to konretnych wymienainych przez "prase" tytulow nie ma juz u nas od miesiecy. To dziennikarzom w niczym nie przeszkadza,by wciaz pisac o tychze ksiazkach u nas sprzedawanych. Jest to PODLE dziennikarstwo - sowiecka szkola. za CO DO Listu Otwartego Z WYMIENIONYCH SYGNOTARIUSZY LISTU OTWARTEGO PRAWIE NIKT i NIGDY NIE BYL W KSIEGARNI!!! Ot co..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dial.netline.net.uk 03.12.03, 00:34 Eminencjo, Księże Prymasie! Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem - "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu". W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam treści. Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów, oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia zła. Łącząc się w modlitwie, Władysław Bartoszewski Ks. Adam Boniecki S. Małgorzata Chmielewska Bohdan Cywiński Piotr Cywiński Jarosław Gowin Leon Kieres Jerzy Kłoczowski Jan Kułakowski Tadeusz Mazowiecki Zbigniew Nosowski Jan Nowak-Jeziorański Piotr Nowina-Konopka O. Wacław Oszajca Ks. Jan Twardowski Stefan Wilkanowicz Jacek Woźniakowski xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II. Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe, okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą. To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze strony komunistów. Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych. Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie sprzeczną z nauczaniem Ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac 03.12.03, 00:43 Gość portalu: tomek 1 napisał(a): > Eminencjo, Księże Prymasie! > > Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem - > "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród > żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym > prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest > głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i > okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez > chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu". > > W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie > obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz > szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem > Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na > propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się > przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana > właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam > treści. > > Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem > podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania > bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów, > oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia > zła. > > Łącząc się w modlitwie, > > > > Władysław Bartoszewski > > Ks. Adam Boniecki > > S. Małgorzata Chmielewska > > Bohdan Cywiński > > Piotr Cywiński > > Jarosław Gowin > > Leon Kieres > > Jerzy Kłoczowski > > Jan Kułakowski > > Tadeusz Mazowiecki > > Zbigniew Nosowski > > Jan Nowak-Jeziorański > > Piotr Nowina-Konopka > > O. Wacław Oszajca > > Ks. Jan Twardowski > > Stefan Wilkanowicz > > Jacek Woźniakowski > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak > szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II. > > Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe, > okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie > zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który > pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym > przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą. > > To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się > on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po > wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do > Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze > strony komunistów. > > Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich > doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych. > > Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie > sprzeczną z nauczaniem Ewangelii. > > > > > -zapamiętajcie te nazwiska które jątrzą i szkalują Polaków i ich skłocają między sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Nie wstyd wam,nazisci z LPRu? Nienawisc w kosciele IP: *.rdu.bellsouth.net 03.12.03, 02:42 LIST OTWARTY Jego Eminencja Ksiądz Arcybiskup Józef Kardynał Glemp Prymas Polski Eminencjo, Księże Prymasie! Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem - "Jako biskup Rzymu i następca apostoła Piotra zapewniam naród żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym prawem prawdy i miłości, a nie względami politycznymi, jest głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu". W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pw. Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam treści. Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów, oraz od wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia zła. Łącząc się w modlitwie, ks. Adam Boniecki MIC Władysław Bartoszewski s. Małgorzata Chmielewska Bohdan Cywiński Piotr M. A. Cywiński Jarosław Gowin Leon Kieres Jan Kułakowski Tadeusz Mazowiecki Zbigniew Nosowski Jan Nowak-Jeziorański Jerzy Kłoczowski Piotr Nowina-Konopka ks. Wacław Oszajca SI ks. Jan Twardowski Stefan Wilkanowicz Jacek Woźniakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: 5.5D* / 213.40.3.* 03.12.03, 03:03 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: tomek 1 napisał(a): > > > Eminencjo, Księże Prymasie! > > > > Pamiętamy słowa Jana Pawła II wypowiedziane w Yad Vashem - > > "Jako Biskup Rzymu i Następca Apostoła Piotra zapewniam naród > > żydowski, że Kościół katolicki, kierując się ewangelicznym > > prawem prawdy i miłości a nie względami politycznymi, jest > > głęboko zasmucony z powodu nienawiści, aktów prześladowania i > > okazywania antysemityzmu skierowanego przeciw Żydom przez > > chrześcijan w jakimkolwiek czasie i miejscu". > > > > W ten głęboki smutek Kościoła wpisuje się nasze zasmucenie > > obecnością książek zawierających antysemickie przesłanie oraz > > szerzących nienawiść w podziemiach kościoła pod wezwaniem > > Wszystkich Świętych w Warszawie. Nie rozumiemy przyzwolenia na > > propagandę nienawiści na terenie kościelnym. Gorszymy się > > przyzwoleniem na tę obecność, która może być odczytywana > > właśnie w kategoriach aprobaty kościelnej dla głoszonych tam > > treści. > > > > Prosimy o rychłe uwolnienie Kościoła od tego, co jest źródłem > > podejrzeń o sprzyjanie propagandzie nienawiści; od poniżania > > bliźnich - Żydów, Polaków, także niektórych księży i biskupów, > > oraz wykorzystywania zmęczenia i ignorancji ludzi dla szerzenia > > zła. > > > > Łącząc się w modlitwie, > > > > > > > > Władysław Bartoszewski > > > > Ks. Adam Boniecki > > > > S. Małgorzata Chmielewska > > > > Bohdan Cywiński > > > > Piotr Cywiński > > > > Jarosław Gowin > > > > Leon Kieres > > > > Jerzy Kłoczowski > > > > Jan Kułakowski > > > > Tadeusz Mazowiecki > > > > Zbigniew Nosowski > > > > Jan Nowak-Jeziorański > > > > Piotr Nowina-Konopka > > > > O. Wacław Oszajca > > > > Ks. Jan Twardowski > > > > Stefan Wilkanowicz > > > > Jacek Woźniakowski > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > > > Antysemityzm nie ma nic wspólnego z magisterium Kościoła, tak > > szlachetnie i wyraźnie wykładanym przez Jana Pawła II. > > > > Jan Paweł II przeżył bardzo mocno, jako przeżycie duchowe, > > okupację hitlerowską. Miałem kiedyś wielki, niegodny mnie > > zaszczyt, zamienić parę słów z księdzem Figlewiczem, który > > pośredniczył między klerykami tajnego seminarium w okupowanym > > przez hitlerowców Krakowie, a kardynałem Sapiehą. > > > > To właśnie ksiądz Figlewicz dał znak Wojtyle by schronił się > > on, przed hitlerowcami, w pałacu arcybiskupa krakowskiego. Po > > wojnie ksiądz Wojtyła został wysłany przez kardynała Sapiehę do > > Rzymu, w roku 1946, by uchronić go z kolei od prześladowań ze > > strony komunistów. > > > > Nauka Jana Pawła II płynie prosto z serca i z głębokich > > doświadczeń i przemyśleń historyczno-duchowych. > > > > Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie > > sprzeczną z nauczaniem Ewangelii. > > > > > > > > > > -zapamiętajcie te nazwiska które jątrzą i szkalują Polaków i ich skłocaj > ą > między sobą xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jan Paweł II potępia antysemityzm jako postawę totalnie sprzeczną z nauczaniem Ewangelii, z nauczaniem naszego Pana, Syna Bożego, Jezusa Chrystusa. > > > > ------------------------------------------------------------------------------- - ------------------------------------------------------------------------------- - Gazeta.pl: Wiadomości • Gospodarka • Sport • Praca • Dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Oto dowod,ze klonica predzej don trafisz,niz Papieskim IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:58 Slowem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO WAS BRACIA I SIOSTRY OSZOLOM Z RADIA MARYJA WSTYD I HANBA NARODU POLSKIEGO IP: *.dynamic.mts.net 03.12.03, 05:00 oszolomOWI.z.radia.maryja napisaLISMY?: ZDRAJCO OJCZYZNY NIEGODNYS TEJ ZIEMI, PO KTOREJ STAPASZ MIEDZY LUDZMI POCZCIWEMI. Rozbijacie PolskiKosciol ,Polski Narod,Polske kraj w ktorym zyjecie,zniewalacie ludzkie umysly zaszczepiajac w ludzkich sercach: nienawisc,brak nadzieji, brak jakiejkolwiek wiary w przyszlosc.Figurujecie juz w Europie jako rozglosnia rasistowska.Predzej czy pozniej zostaniecie objeci prawem miedzynarodowym i przestaniecie po prostu istniec jako organizacja przestepcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:44 Nie można cenzurować wydań książkowych i czasopism, zwłaszcza tych, które mówią o bolesnych wydarzeniach, kiedy naszą biedną ojczyznę zamierzano cynicznie nazwać Judeopolonią. Ten sztuczny judo-germański twór byłby największą komorą gazową dla narodu polskiego. W szczękach tych oprawców biedna Polska załamałaby się. Należy również małe muzeum poświęcone tym wydarzeniom i organizować odczyty dla najmłodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Bardzo lubie zydow ! IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.12.03, 02:18 mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka miljonow dolarow wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Bardzo lubie zydow ! i nurkujacych miljonerow IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 04:34 Gość portalu: nurek napisał(a): > mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka miljonow dolarow > wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi. Milionerze, Zycze Ci Powodzenia, zarabiaj jeszcze wiecej twoich MILJONOW. Ale nie zabieraj glosu na temat, o jakim nie masz wyobrazni, wez lepiej slownik j.polskiego i poczytaj , tam znajdziesz wszystko czego ci potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Bardzo lubie zydow ! 03.12.03, 12:42 Gość portalu: nurek napisał(a): > mam biznes od 7 lat w USA/Nowy Jork ,juz zarobilem kilka miljonow dolarow > wykonujac amerykanom pochodzenia zydowskiego uslugi. -tylko mi nie mów że za te usługi ci zapłacili bo nie uwierzę..mój stary robił interes z Żydami to wyszedł na tym gorzej niż Zabłocki na mydle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ale polski antysemita "mundrzejszy" od samego Papieza IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:54 Juz chyba troche zyjesz na swiecie, by wiedziec, ze polska ciemnota "read The Book"... I ze tylko klonica w glowe im wbijesz. Niemniej serdecznie pozdrawiam z calym szacunkiem dla Twojej wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 02:28 A polskie prawo jest po prostu zle. Przede wszystkim Konstytucja jest wewnetrznie sprzeczna, gdyz z jednej strony glosi wolnosc slowa, podczas gdy z drugiej mowi o tresciach "nawolujacych do". Czy takie "Porotokoly" nawoluja do czegokolwiek?! Polskie prawo to smiech na sali - to groteska. O konsekwencjach tych kretynskich ograniczen wiadomo bylo (niektorym) na etapie konstruowania wielu bzdurnych zapisow (podobnie z wolnoscia zrzeszen vs zakaz partii komunistycznych i faszystowskich). Za sprzecznosci wystepujace juz na plaszczyznie konstytucyjnej (systemowej) placi sie najwiecej. Kto mi zabroni byc antysemita? Kto mi zabroni tworzyc partie ktora tylko oficjalnie nie bedzie komunistyczna lub faszystowska? Prawodawca wymyslil knot i umyl lapki - jeszcze przed skasowaniem naleznosci za intelektualny wysilek. Efekt widac od lat i to pod kazdym niemal kosciolem. Czy zakazy prawne zmienily cokolwiek? W artykule mowa jest o jednym kosciele, ktory zezwala na produkcje odnosnych publikacji - Glempy rzna glupow a sady udaja, ze wszystko w porzadku. Pozniej wszyscy dziwuja sie wielce skad tyle korupcji - pewnie ruskie zostawili. Ten antyzydowski szajs sprzedawany jest w calej Polsce, i wszyscy o tym wiedza. Coz wiec stoi na przeszkodzie by prawo zmienic, a przy okazji zminimalizowac atrakcyjnosc tego crappu, poprzez odarcie go z nimbu tajemniczosci. Niech sprzedaja to gowno bez przyciagajacego klienta opakowania. Ponadto, dlaczego niby nie wolno byc antysemita? Czy moze ustawodawca planuje na niedaleka przyszlosc legislacje prawa nakazujacego kochac Zydow(?) Byloby jeszcze sliczniej.. Pzdr. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s... Rezyser Potopu... IP: *.anhmca.adelphia.net 03.12.03, 03:23 Rezyser min "Potopu" Hoffman mowi: Gdy zdarzy mi sie znalezc zupelnie przypadkowo w towarzystwie ludzi, ktorzy mowia o sobie: "My, Polacy", "czystosc rasy" itp., itd., lub z upodobaniem uprawiaja narodowo--patriotyczny belkot, mowie im wtedy: pozwolcie, ze opowiem wam dowcip. "Przychodzi Zyd do rebego i mowi: rebe jest zle! - Co jest zle! - pyta rebe. - Pan hrabia zyje z moja Sara. - To zle - mowi rebe. - Ale jest i dobrze - powiada Zyd. - Co jest dobrze - pyta rebe. - Ja zyje z pania hrabina. - No, to jest dobrze - powiada rebe. - Jakie dobrze, rebe - mowi Zyd. - Ja im robie same hrabie, a on robi mi same Zydy!" I musze panu powiedziec, ze to daje im duzo do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Parszywe Owoce Zlego Prawa IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 19:03 Ten antyzydowski szajs sprzedawany jest w calej Polsce, i wszyscy o tym wiedza. Coz wiec stoi na przeszkodzie by prawo zmienic, Well ,... Bruksela stoi na przeszkodzie ========================================== a przy okazji zminimalizowac atrakcyjnosc tego crappu, poprzez odarcie go z nimbu tajemniczosci. Niech sprzedaja to gowno bez przyciagajacego klienta opakowania. War on censorship ? :) ========================== Ponadto, dlaczego niby nie wolno byc antysemita? Czy moze ustawodawca planuje na niedaleka przyszlosc legislacje prawa nakazujacego kochac Zydow(?) Byloby jeszcze sliczniej.. =============================================================================== Tu Bruksela decyduje ,... Samizdaty na stos ! Orwell sie klania , Krzysiu :) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. [...] IP: *.sympatico.ca 03.12.03, 03:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oksana Re: czy to nie piekne? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 04:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9428765 Tak czy inaczej czarni sa winni, bo reszta kocha i nie rosiewa nienawiwsci. To przeciez takie proste. Takie zoologiczne jak pokazuje twoja zoologiczna wypowiedz (Gini, dzieki za to okreslenie: pasuje jak ulal). Gość portalu: karol w. napisał(a): > w kazamatach swiatyni kultu zydowki z bekartem, ktorym bylo > miriam i jehoszue i ktorego wyprodukowal semicki bozek jehowa, > czarni funkcjonariusze kontynuuja to co robili tak dobrze przez > ostatnie dwa tysiace lat - rozsiewaja nienawisc do zydow. > > a owieczki durne wysysaja to razem z pierwsza komunia. czyli > nic nowego pod sloncem, biedny polakokatoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ro Michnik rzadzi Trybunalem w Strasburgu? IP: *.nott.cable.ntl.com 03.12.03, 04:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Antysemickie książki sprzedawane w ksiegarniach IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 05:15 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=ANTYSEMITYZM&kategoria=&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=ZYDZI+I+GOJE&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=JERZY+ROBERT+NOWAK&kategoria=&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=john+sack&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=przedsiebiorstwo+holokaust&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=zydzi+i+goje&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.szukaj?zet=&fraza=zydzi&dzial=1&ile=15&do=dosearch&od=0 Czy to walka z ANTYSEMITYZMEM, czy z polskim KOSCIOLEM???????? Wiele z tytulow sprzedawanych w podziemiu Kosciola, mozna dostac w ksiegarniach wysylkowych tak w kraju , jak i za granica. Na wstepie kilka linkow Jesli chce kupic ksiazki o tematyce zydowskiej czy antyzydowskiej, nie musze chyba pytac o zgode RABINA czy Gminy zydowskiej. A skoro ksiazki sprzedawane w podziemiach wspomnianego Kosciola, nie sa zakazane w Polsce, to w czym jest problem. Zydzi, popatrzcie co sami wypisawac raczycie o Polsce i Polakach, i nie czepiajcie sie jak rzep psiego ogona. info.onet.pl/829906,11,item.html Tekst opublikowany w ONET swiadczy o tym, jak bardzo zydzi staraja sie ukryc czarne karty swojej HISTORI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A GDZIE tu Koneczny i "Medrcy Syjonu"? IP: *.server.ntli.net 03.12.03, 05:30 Prof. Janion jako "antysemitka"? I Orwell? Sorki, czlowieku, ale...jak dlugo sie juz leczysz? I czy nie pora zmienic lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Re: Antysemickie książki sprzedawane w podziemiac IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.12.03, 05:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9447436 Gość portalu: omasz napisał(a): > no tak.. 3 instancje się wypowiedziały ale wszystkie > nieroztropnie... Trza więc do Strasburga. Po co wydajemy tyle > pieniędzy na sądownictwo - możeby tak od razu pytać o wszystko > dawida warszawskiego albo red. michnika. Taniej by było no i > zawsze roztropnie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9439075&a=9447436 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Dyzein, zmiana nicka nie skryje, ze tys nasz stary IP: *.server.ntli.net 03.12.03, 05:32 ANTYSEMITA Z pewnego amerykanskiego IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H**KK Czarna pomroczność zwalczy wrogów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.03, 06:18 Czarna pomroczność nigdy nie pozwalała sobie, aby inne wyznania deptały po piętach. Władza w ręce RAD ! Precz z owsikami ! Precz z wyznawcami wiary odpowiedzialnymi za zamordowanie Jezusa ! Precz z szatanami którzy nie łożą pieniędzy na utrzymanie KK , a zwłaszcza z tymi którzy protestują przeciwko zagarnianiu majątku narodowego za przysłowiową złotówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oksana Re: Czarna pomroczność zwalczy wrogów IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.12.03, 17:11 Propagandysta!!!! Gość portalu: H**KK napisaŠŻ(a): > Czarna pomroczność nigdy nie pozwalaŠŻa sobie, aby inne wyznania > deptaŠŻy po piętach. WŠŻadza w ręce RAD ! Precz z owsikami ! Precz > z wyznawcami wiary odpowiedzialnymi za zamordowanie Jezusa ! > Precz z szatanami którzy nie ŠŻożą pieniędzy na utrzymanie KK , a > zwŠŻaszcza z tymi którzy protestują przeciwko zagarnianiu majątku > narodowego za przysŠŻowiową zŠŻotówkę! Odpowiedz Link Zgłoś