Gość: rs IP: 80.51.196.* 04.12.03, 01:56 DLACZEGO W POLSCE ZNAJDUJE SIĘ PAŃSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI? ROZUMIĘ, ŻE TAKI MÓGŁBY BYĆ W IZRAELU. KTOŚ MNIE MOŻE4 OŚWIECIĆ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly3 Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! 04.12.03, 02:01 zamknac !!! pieniadze zaoszczedzic !!! przeznaczyc na biezace sprawy !!! A dlaczego polski podatnik dotuje miesiecznik "Midrasz" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! 04.12.03, 16:44 in w dodatku kasa na to idzie z polskich podatków! skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser zlodzieje z RM maja polska kase, LPR ma polska kas 12.12.03, 17:01 oszolom.z.radia.maryja napisał: > in w dodatku kasa na to idzie z polskich podatków! skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! 04.12.03, 19:40 mogę cię oświecić.ponieważ są to tacy sami obywatele polscy jak i ty a kultura żydów polskich jest cząstką kultury polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: 80.51.196.* 05.12.03, 23:33 W tej sytuacji trzeba wystąpić o budowę Państwowego Teatru Polskiego w Jerozolimie. Waiss wraca do Izraela niech rozpocznie budowę ma wiele do zawdzięczenia Narodowi Polskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: *.vf.shawcable.net 06.12.03, 05:49 Takie nonsensy moga byc tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 17:39 Myślę, że dobrze wiesz dlaczego. Mniemam jednak, że spodziewasz się sprowokowania swoim postem negatywnych wypowiedzi. Jeśli jednak istotnie masz trudności ze zrozumieniem tego faktu, to Ci krótko odpowiem. Teatr Żydowski w Warszawie istnieje dla tego samego powodu, dla którego istniał przed wojną. Zresztą w latach trzydziestych działało w Polsce 15 teatrów żydowskich. Współcześnie Państwowy Teatr Żydowski w Warszawie kontynuuje swoją dużą tradycję. Dużą, bowiem pierwsze próby jego utworzenia sięgają czwartej dekady XIX wieku. Dodać trzeba, że teatry żydowskie aktywne były z różnym powodzeniem także w getcie warszawskim. Jeśli chcesz szczerze poznać działalność tego teatru, poczytaj Mariana Fuksa „Żydzi w Warszawie”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: 80.51.196.* 09.12.03, 15:04 Eres, dla mnie Teatr Żydowski może być i przy każdej ulicy, jesli Żydzi mają na to fundusze. Nie rozumię jedynie faktu dlaczego w nazwie jest "Państwowy" skoro teatr znajduje się na terenie Państwa Polskiego. Nie słyszałem jak dotąd, aby w Polsce był np. Państwowy Teatr Francuski, Rosyjski, Niemiecki itd. Nie ślyszałem też, aby w Izraelu był Państwowy Teatr Polski. A co do"sprowokowania" - to jak widać "uderz w stół...". Każdy sądzi według siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: 80.51.196.* 09.12.03, 15:06 Eres jeszcze jedno skoro stukasz ze Szczecina - czy w Szczecinie jest Państwowy Teatr Niemiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: *.uwm.edu.pl 12.12.03, 16:05 To prawdziwy skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! 12.12.03, 16:20 cudowny przykład polskiej tępoty i szowinizmu. w dodatku nieszczęsni antysemicie nie potrafią czytać albo nie są w stanie zrozumiec wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! 12.12.03, 21:17 a ty chciales cos powiedziec ale zamiast tego zrobiles kupe w gacie co nie ? tylko debile lewackie uzywaja magicznych zwrotow "antysemityzm" , "polski szowinizm" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: PANSTWOWY TEATR ŻYDOWSKI W POLSCE !!! IP: *.uwm.edu.pl 19.12.03, 15:51 No tak, zyd/zydowa walczaca w calej krasie Odpowiedz Link Zgłoś