Dodaj do ulubionych

Komunikat PAP ! Z ostatniej chwili !

15.12.03, 15:44
Jak podaje agencja PAP za posrednictwem korespondenta wojennego Polskich Sil
Zbrojnych w Iraku, w chwili aresztowania, znaleziono przy Saddamie:
dwie rakiety Roland, ostatni numer gazety wyborczej, zdjecie Lepera i oplatek
wigilijny.Zdementowal on tez wczesniejsze pogloski na temat checi wspolpracy
z silami koalicji, jak powiedzial naszym korespondentom :
- Musze sie najpierw skontaktowac z Chirac'iem.
Korzystajac z okazji, kazal pozdrowic polskich pacyfistow.
Odmowil odpowiedzi na pytanie dlaczego mial tak bardzo rozczochrana fryzure w
chwili zatrzymania.

beret
Obserwuj wątek
    • rolotomasi Re: Z ostatniej chwili ? 15.12.03, 17:45
      z '3.12.14

Lokalne Radio Włoszczowa podało sensacyjną wiadomość podważającą obowiązującą
      hipotezę wypadku rządowego helikoptera tj. zainfekowanie załogi od-Premierową
      baterią Wirusowy Zawrót Głowy > Radiowi śledczy odkryli, że zatajono przed
      opinią publiczną obecność na miejscu wypadku niezwykle dużych, białych piór.
      Takie same, nieznane na ziemi pierza, znaleziono w wirnikach obu silników
      zniszczonego śmigłowca. Powoduje to, zwrot o 180* dotychczas prowadzonego
      dochodzenia i kieruje je w stronę przed-ostatniej zagranicznej wizyty Leszka
      bez Mieszka do Watykanu. Co bardziej podejrzliwi dziennikarze zaczynają już
      łączyć upadek polskiego rządolotu i fiasko szczytu 13 grudnia w Brukseli - z
      podobnym, w wymiarze politycznym, zdarzeniem sprzed 22 lat- wprowadzeniem Stanu
      Wojennego na ziemiach polskich. Oba te dopusty Boże poprzedzały spotkania
      polskich liderów z przywódcą Watykanu. Również na obu tych mitingach nasi
      przywódcy otrzymywali zapewnienia o szczerych życzeniach oraz dobre rady.
      Procedury wyjaśniające trwają.
      • colas.breugnon też mam ładny cytat 15.12.03, 17:50
        cytuję za GAZETĄ WYBORCZĄ z 03.06.2002. str. 6, dział KRAJ W SKRÓCIE

"UROCZYSTEJ KONSEKRACJI DZIEWICY dokonał w sobotę w Lublinie abp Józef
        Życiński. Pierwszą konsekrowaną w archidiecezji lubelskiej dziewicą jest
        pracownica naukowa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Ślubowała całe życie
        trwać w dziewictwie poświęconym Bogu i służbie Kościołowi. Na znak konsekracji
        otrzymała obrączkę. Dziewicami poświęconymi Bogu mogą się stać kobiety, które
        nigdy nie żyły w małżeństwie ani "w stanie nieczystości", a według opinii
        innych ze względu na wiek i obyczaje będą w stanie wytrwać w stanie czystości. -
        Ta uroczystość to wielka lekcja optymizmu, że można być tak blisko Chrystusa,
        by oddać Mu wszystko - mówił abp Życiński."
        • rolotomasi Re: też mam ładny (?) cytat 15.12.03, 20:42
          Mam rozciągliwe poczucie h. Jednak ten cytat wystaje poza marginesy.
          Napisz Mac, że to żart był. Jak o tej kurze, co z kogutem chodziła :
          -Jedne mówiły, że na poważnie, a drugie że to dla jaj.
          Biorę to drugie.
          • rolotomasi Re: też mam ładny (?) cytat 15.12.03, 20:49
            Pardon Colas << miało być > " Napisz Cola, że to żart był."
            /Pełno ty ch zagraniczniaków w tej Polsce ../
            • colas.breugnon nie żart, tylko cytat 16.12.03, 09:22
              a w jakiej intencji pisała to
              Gazeta nasza gościnna,
              to ja już nie wiem.
              Zresztą nie tylko za to ją lubimy.

A żeby potem nie było na mnie,
              że uczucia obrażam, to teraz zacytuję
              świeckiego profesora Lichtenberga,
              który tak pisał w instrukcji gaszenia pożaru:

Gdy dom się pali, trzeba przede wszystkim starać się osłaniać prawą stronę
              domu, stojącego po lewej stronie oraz lewą ścianę domu, stojącego po prawej
              stronie, gdyby bowiem chciano osłaniać lewą ścianę domu z lewej strony, to
              przecież prawa ściana domu jest na prawo od lewej ściany, a zatem, ponieważ
              ogień znajduje się na prawo i od lewej i od prawej ściany (przyjęlibyśmy
              bowiem, że dom stoi na lewo od ognia) przeto prawa ściana bliższa jest ognia
              niż lewa, i nie osłoniona mogłaby spłonąć, zanim by ogień doszedł do lewej,
              osłonionej. Mogłoby zatem spłonąć to, czego się nie osłania, i to prędzej, niż
              spłonęłoby coś innego, choćby się go nie osłaniało, należy więc to zostawić, a
              tamto osłaniać. By rzecz zapamiętać, należy tylko zauważyć, że jeśli dom jest
              na prawo od ognia, to będzie to ściana lewa, a jeśli dom stoi po lewej stronie,
              to ściana prawa.
              • rolotomasi Re: nie żart, tylko cytat 16.12.03, 16:20
                Kupiłem Colas'ie :
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9346918&a=9636848&s=1
          • Gość: babariba też mam ładny (?) cytat IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 20:50
            a dlaczego chodził paetz za klerykami? Czyżby dla jaj?
            • rolotomasi Re: też mam ładny (?) cytat 15.12.03, 21:30
              Zawijaj w sreberka.
              • rolotomasi Jest dowod ! 15.12.03, 22:22
                Pilot, mjr Miłosz został zainfekowany wirusowym zawrotem głowy (wirZagłowy) od
                Leszka bez Mieszka i ekipy jego - tak stwierdzili badający Go lekarze. To
                spowodowało chwilową dezorientację mjr-a Miłosza, co do dalszej celowości lotu,
                i tylko jego genetycznie uwarunkowanemu instynktowi, najlepszych na świecie
                polskich pilotów >zawdzięczamy< uratowanie przesyłki. Dalsze badania lekarskie
                przerwała niespodziewana wizyta cywilnych pracowników SS /służby specjalne/
                którzy skonfiskowali kasetę video zawierającą film z wizualizacji nowoodkrytej
                baterii wirZagłowy, nazwa ludowa-kręcioła {doniosło Lokalne Radio Lipusz w
                wiadomościach o godz 20}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka