porannakawa22 14.07.09, 21:16 Odchodzą najlepsi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza.bella.iza Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 21:19 ['] ['] ['] Brak mi słów. Żałuję, że nie widziałam Go w "Słonecznych chłopcach" Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Wynosi się całe pokolenie 14.07.09, 21:22 Nie bardzo widać następców. Zachłysnęli się mamoną i blichtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Re: Wynosi się całe pokolenie 15.07.09, 00:01 Jakim blichtrem. Taniocha i tandeta. Szpanem i cwaniactwem ( z malymi wyjatkami ) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Wynosi się całe pokolenie 15.07.09, 08:38 Odszedł kolejny WIELKI AKTOR, cześć Jego pamięci. Mam nadzieję, że Jego następcy, wychowankowie, zajmą Jego mjejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kkmax8508 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:25 A ja widziałem. Byłem. I okropny żal. Wielcy odchodzą. I nie mam tu namyśli MJ, polecanego przez serwis "Wiadomości". Odpowiedz Link Zgłoś
joasia50 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 15.07.09, 16:35 Był niesamowicie inteligentny. Odchodzi pokolenie, które nie ma następców. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 21:28 przypomniał mi sie teatr telewizji ,ech Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:04 Wielka strata; tak, odchodzą najlepsi, nikt już tak nie zagra jak On w "Barwach ochronnych" ... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarus.cz Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:08 Byl wielki! Jak zawsze w takich chwilach moment na refleksje. Faktycznie ciezko znalesc nawet teoretycznie kogos kto bedzie w stanie zapelnic miejsce po Nim. I jto bedzie gral w moralitetch Zanussiego? Kto? Wielka strata. Bede o Panu pamietac zawsze. Dziekuje za wszystkie wzruszenia, których mi Pan dostarczyl. Dziekuje za chwile zadumy jakie mi sie przytrafialy po uslyszeniu Panskich slów. Dziekuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
emcza Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:07 rola jaką zapamiętałem to dowódca kompanii w "C.K. dezerterach". kondolencje dla rodziny [*] Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:20 A Ambasador w Argentynie? Odpowiedz Link Zgłoś
baran1949 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:10 Los, okrutny, pozbawia nas Ludzi Wybitnych, to jest smutne, że Niebo staje się bogate Ludźmi Wielkiego Formatu, Ziemia, Polska Ziemia ogołocona. Bardzo bardzo żal! Odpowiedz Link Zgłoś
justinewal Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:13 Jeszcze niedawno widziałam Go w Słonecznych Chłopcach... PIĘKNY CZŁOWIEK. Byłam wtedy w ciąży. Cieszę się, że mój synek też go widział/słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
constelacja Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:22 Składam nam , widzom i miłośnikom wielkiego talentu Z. Zapasiewicza serdeczne wyrazy współczucia. Odszedł jeden z największych , najbardziej uzdolnionych i najbardziej wyrazistych aktorów nie tylko teatralnych ale i filmowych... Człowiek nie do zastąpienia, nie do podrobienia... Pozostanie wielka pustka... Odpowiedz Link Zgłoś
ewanl Niepowetowana strata- Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:21 Miałam to niesamowite szczęście zobaczyć Zapasiewicza prawdopodobnie w jednym z jego ostatnich spektakli /"Żar" wg Maraia pióra Hamptona/ 9.07.2009 na gościnnych występach w Gdańsku. Niezwykły, kameralny spektakl. Wszyscy aktorzy wspaniali: Zapasiewicz, Szaflarska, Gogolewski. Ale Zapasiewicz dźwigał na sobie ciężar tego spektaklu - najbardziej rozbudowana rola. Po przedstawieniu w rozmowie z widzami skarżył się na zmęczenie.O bilety na to przedstawienie strałam się od pół roku i niemal cudem i dzięki życzliwości Pani Oli z kasy teatru Wybrzeże udało mi się je uzyskać. Spektakl był wart wszelkich starań. Odpowiedz Link Zgłoś
mms38 Re: Niepowetowana strata- Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:30 Osobowość wielkiego formatu i talent nie do podrobienia - szczęście, że udało mi się go podziwiać także na deskach teatru, który bez niego już nie będzie taki sam... Pozostaną obrazy i pamięć... () [] Odpowiedz Link Zgłoś
2_good_2_b_true Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:30 Żegnaj, Mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:32 My to mamy szczęście! Takich ludzi mogliśmy na żywo oglądać, słuchać. Mimo tego, że połowa naszego życia socjalizmem zmarnowana to jednak okruszki dobre były. Nam to się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
natla Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:40 Nie zapomnę Go nigdy w "Przepióreczce". Jest mi strasznie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
hel-ge Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:39 Jakie to smutne...Coś się skończyło... Odpowiedz Link Zgłoś
genghis.khan Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:44 "Hmmm, to są pytania, na które nie oczekuję odpowiedzi, te odpowiedzi znam i nawet gdybym ich nie znał to i tak byłyby mi one obojętne, jak zresztą i pytania. Znam wszystkie możliwe pytania i wszystkie możliwe odpowiedzi i jeśli mimo to je zadaję, to tylko dlatego, że jest to niestety mój obowiązek! Co się zaś tyczy wspomnianego przeze mnie obowiązku, to pragnę również dodać,iż mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i glos... zrozumieliście?" Panie Kapitanie Wagner... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
zeus75 Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:48 Po prostu [*], i wielki szacunek.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czandri Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:49 Czuję wielki smutek i żal. Coraz prędzej odchodzą Wielcy... Coraz mniej Ich... Kondolencje dla Rodziny i Wszystkich Bliskich... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:51 Żal. I wdzięczność. Za wspaniałe aktorstwo i za to, że dawał nadzieję - na lepszy świat lepszych ludzi - pozwalającą przetrwać nawet komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
anutkas Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:52 Wielka strata dla Sztuki i dla wszystkich wielbicieli Jego osobowości i talentu! Ogromnie mi przykro i wspominam chwile, kiedy biegałam do Dramatycznego na przedstawienia, a na " Kubusiu Fataliście" byłam ze trzy razy nie mogąc się nacieszyć Jego kreacją. (") (") (") Odpowiedz Link Zgłoś
kort100 Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:53 Zmarł najlepszy z polskich aktorów. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
grzemus Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:54 Wielki aktor, skromny człowiek. Miałem szczęście zobaczyć Jego genialną ostatnią rolę w "Słonecznych chłopcach", którą jak się okazuje uwieńczył Swoją wspaniałą karierę aktorską. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Zbigniew Zapasiewicz nie żyje! 14.07.09, 22:58 Pan Cogito zawsze będzie miał dla mnie Jego twarz... Niezapomniany w "bez znieczulenia" i "Barwach ochronnych"... R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright brak mi slow, taki zal. 14.07.09, 22:59 non omnis moriar. zegnaj Mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Ja też jestem w żałobie, tym większej że z zaskocz 14.07.09, 23:05 enia. Bardzo ceniłam Pana Zbigniewa. To jest duża, niepowetowana strata. Bliskim składam wyrazy sedecznego współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś