kaczynksi 24.08.09, 09:26 Dla SLD to strzał w stopę. Wyborcy poczują się wyru...i bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyffello114 Re: TVPiSLD 24.08.09, 10:50 A czego spodziwaliście się,Panstwo,po Napieralskim?Gratuluję naiwnym,którzy nie zauważyli,ze głownym celem politycznym Napieralskiego jest zasłużenie sobie na miano Trzeciego Bliźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: TVPiSLD 24.08.09, 15:29 Bo Kaczory nie chciały 3 kaczora bliżniaka? Donalda! Odpowiedz Link Zgłoś
masuma TVPiSLD? I wszystko jasne :-)) 24.08.09, 10:51 Ludzie! Jak ja się cieszę, że powstała ta socjalistyczna koalicja:-)) Dla mnie bomba! Dla ludzi jasność w temacie: SLD szło na wybory z hasłem "Odsuniemy PIS od władzy" a Kaczyński grzmiał: "Nigdy z SLD!", próbując na Tusku rówqnież to wymóc:-))) CZYNY, nie słowa, komuszki OBA:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: TVPiSLD? I wszystko jasne :-)) 24.08.09, 15:30 A Tusk:PO i PiS to jedno drzewo o korzeniach solidarnościowych!! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:01 Pytanie: Kiedy Napieralski pojedzie do Torunia po błosławieństwo Rydzyka? Pewnie razem z Jaro. Członkom SLD, a w ich liczbie paniom Jarudze Nowackiej i Szymanek Deresz, gratuluję takiego przewodniczącego. Z nim daleko zajedziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:01 Wyjda na tym jak LPR i Samoobrona, ale coz, najwidoczniej SLD nie potrafi uczyc sie na bledach innych. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:02 Z uporem maniaka dziennikarze i politycy PO nazywają to "koalicją PiS-SLD", co dziwi, zważywszy na fakt, że nikt nie mówił w mediach o koalicji PO-PiS gdy PO głosowała za powołaniem CBA do życia, tak na przykład. Także, zachowując proporcje, możemy mówić, że akurat jest tym partiom po drodze. Zresztą, na życzenie PO, która złamała wszystkie ustalenia, które zawarła z SLD przy okazji uchwalania ustawy medialnej (a gdy SLD głosowało tak jak PO nikt nie mówił o koalicji PO-SLD). Ja rozumiem, że łatwiej jest myśleć schematami (sam mam w głowie schemat POPiSu, przez wzgląd na bliskość ideologiczną tych tworów), ale zachowujmy w takim myśleniu choć pozory realności :) Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia lewysierpowy.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:07 > Z uporem maniaka dziennikarze i politycy PO nazywają to "koalicją PiS-SLD", co > dziwi, zważywszy na fakt, że nikt nie mówił w mediach o koalicji PO-PiS gdy PO > głosowała za powołaniem CBA do życia, tak na przykład. Bardzo złe porównanie. Wspólne głosowanie w Sejmie a negocjowanie podziału stanowisk w TVP to zupełnie dwie różne sprawy. To, że w kwestii TVP PiS i SLD jest "po drodze" widać od dość dawna. Podobny sposób myślenia - jak zabezpieczyć interesy polityczne swojej partii i dać zarobić kolegom. A TVP jest ponoć publiczna :-) Partykularyzm wspólnych działań widać jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:30 chateau napisał: > Bardzo złe porównanie. Wspólne głosowanie w Sejmie a negocjowanie podziału > stanowisk w TVP to zupełnie dwie różne sprawy. > > To, że w kwestii TVP PiS i SLD jest "po drodze" widać od dość dawna. Podobny > sposób myślenia - jak zabezpieczyć interesy polityczne swojej partii i dać > zarobić kolegom. A TVP jest ponoć publiczna :-) > Partykularyzm wspólnych działań widać jak na dłoni. > No tak, wspólne głosowanie w Sejmie, to według prezentowanej w tekście logiki, niemalże koalicja rządowa. łatwo jest ustalić niższe standardy dla PO, ale to nie podniesie jakości tej partii. Trzeba przyjąć do wiadomości, że to co dzieje się w mediach publicznych JEST winą PO, która złamała wszystkie ustalenia jakie z SLD zawarła przed głosowaniem. Lewica była gotowa do poparcia projektu PO, ale nie w sytuacji gdy nagle wrzucono tam tylnymi drzwiami "WC" (wartości chrześcijańskie) i zmieniono połową umówionych punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:36 Nigdy nie czyniłem żadnej partii zarzutu z powodu głosowania w Sejmie wspólnie z dowolną partią opozycyjną, więc proszę nie do mnie z takimi argumentami. > Trzeba przyjąć do wiadomości, że to co dzieje się w mediach > publicznych JEST winą PO, która złamała wszystkie ustalenia > jakie z SLD zawarła przed głosowaniem. Lewica była gotowa do > poparcia projektu PO, ale nie w sytuacji gdy nagle wrzucono tam > tylnymi drzwiami "WC" (wartości chrześcijańskie) i zmieniono połową > umówionych punktów. Dobrze, że ktoś się w porę zorientował, szkoda, że tak późno. TVP jako tort do podziału mnie nie bawi. Bez znaczenia kto ma go dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:42 chateau napisał: > Nigdy nie czyniłem żadnej partii zarzutu z powodu głosowania w Sejmie wspólnie > z > dowolną partią opozycyjną, więc proszę nie do mnie z takimi argumentami. > Ale to jest argument stale używany w odniesieniu do SLD. Nie rozumiem dlaczego akurat tej partii ma być mniej wolno od innych. Przez cały okres od 1989 udowadniał przecież Sojusz, że jest partią , która w największym stopniu jest pozbawiona zapędów do ograniczania praw obywatelskich (o korupcji tu nie mówimy, żadna partia nie udowodniła, że nie bierze ;P ) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:51 > Ale to jest argument stale używany w odniesieniu do SLD. To nie mój problem, tylko tych, którzy tego argumentu używają. > ... (o korupcji tu nie mówimy, żadna > partia nie udowodniła, że nie bierze ;P ) Poza patologicznymi przypadkami korupcja nie jest domeną partii tylko jej członków. Uważam, że (o ile informacje Dziennika są rzetelne) negocjowanie podziału TVP przez PiS i SLD przysporzy więcej kłopotów niż korzyści obu partiom. Zaś argument PiS, że ten zabieg ma ochronić prezydenta w kampanii jest już zupełnie kuriozalny, bo wskazuje na jakieś ustalenia między Napieralskim a pałacem, czego SLD się wypiera. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Zwolennicy POPiS 24.08.09, 11:39 za żadne skarby nie przyznają się, że PO zachowała się doornowato. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: TVPiSLD 24.08.09, 15:36 PO była pewna siebie że tak czy siak SLD musi poprzeć ustawę medialną.Bo wrzuciła do niej haczyk w POstaci zniesienia tzw abonamentu RTV.Bo co,SLD nie chce ulżyć emerytom(17 zł m-c)? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:05 Ja uważam ten sojusz za strategiczną decyzję Napieralskiego. Sygnalizował ją zresztą wcześniej, dogadując się z Kaczyńskimi przed uwaleniem poprzedniej ustawy i wielu innych później. To prosta strategia: tylko wspólnie z PiS możemy dojść do władzy jeżeli platforma lub koalicja rządowa się rozpadnie na skutek kryzysu. To prosta rzecz - dzisiaj możemy być tylko przystawką, mówi SLD. Zdecydowali się na PiS. Powodzenia, ale jak w totolotku. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:07 No i PiS stanął tam,gdzie kiedyś stało ZOMO! Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:14 A skończy się tak: hb.blox.pl/resource/Po_wyborach__plakat_z_Jaroslawem_Kaczynskim_sciagany_z_warszawskiego_bloku.jpg Ci, którzy brali tiwi podstępem, zawsze tak kończyli Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Niekoniecznie, precedens już był. 24.08.09, 11:14 Wystarczy, że Prezes i Przewodniczący wytłumaczą,że to koalicja dla naprawy moralnej kraju. Elektorat PiS i SLD to zdyscyplinowani i rozumni towarzysze. kaczynksi napisał: > Dla SLD to strzał w stopę. Wyborcy poczują się wyru...i bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
danuel Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:35 intel-e-gent wszytko ładnie i pięknie tylko że to właśnie PiS nieustannie grzmi jakie to niby środowiska postPRLowiskie albo socjalistyczne jako takie są szkodliwe. To PiS odnosi się do waśni sprzed 20 lat itd itd tu chodzi o ironiczny chichot historii - nie taki diabeł straszny gdy się go wyświęci... Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:37 i tak doczekamy czasów gdzie bedzie tylko jeden program telewiznyi jeden rodiowy zbliza III wojna światowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Jak to miło czytać posty 24.08.09, 11:37 sympatyków lewicy troszczących się o przyszłość SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 11:38 A na temat, tak dla odmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 11:44 chateau napisał: > A na temat, tak dla odmiany? Przepraszam, na temat czego? PO w sposób c.....i zerwała negocjowane przez kilka miesięcy porozumienie z SLD i teraz postępuje zgodnie z zasadą wyłożoną przez JKM. Co tu jeszcze można pisać? Można tylko kpić z nieudaczników. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 11:55 Na temat tego: > Dla SLD to strzał w stopę. Wszyscy boją się Grześka. A najbardziej właśni wyborcy :D Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 12:03 chateau napisał: > Na temat tego: > > Dla SLD to strzał w stopę. Ja uważam, że jest to strzał ale znacznie wyżej niż w stopę, chociaż poniżej pasa, Platformy prawie Obywatelskiej. > Wszyscy boją się Grześka. A najbardziej właśni wyborcy :D Nie sądzę ale nie znam szefa partii w Polsce tak atakowanego od dnia wyborów. Widoczne wielu osobom mocno przeszkadza. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 12:15 Nie zakładaj u wszystkich interesowności w atakowaniu Napieralskiego. Ja np. uważam, że w świetle dogadywania się SLD z PIS niezły ruch z pitami kleru został pozbawiony impetu i absolutnie stracił legitymację. Zresztą zobaczymy po efektach. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 12:26 chateau napisał: > Nie zakładaj u wszystkich interesowności w atakowaniu Napieralskiego. Nie bierz tego do siebie. Atakowany jest przez byłych funkcjonariuszy SLD, aktualnych KK, "GW", PO, PiS > Ja np. uważam, że w świetle dogadywania się SLD z PIS niezły ruch z pitami kler > u > został pozbawiony impetu i absolutnie stracił legitymację. Nie widzę żadnego związku. Ktokolwiek powie o pazerności kleru, będzie miał rację. > Zresztą zobaczymy po efektach. Święte słowa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 15:52 To opozycyjne SLD,nie mające ministra finansów i US ma mieć impet w PITach kleru? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 12:35 To mętna sprawa. Nie będą mogli zrobić TVP Urbańskiego ani TVP Kwiatkowskiego. Będą musieli wysilić się na kształt TVP niezależnej. Jeno w opinii Polaków zawsze przegrają. Bo Polacy nie lubią rydzyków i postkomuchów. Za wyjątkiem co trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 12:40 haen1950 napisał: > To mętna sprawa. Nie będą mogli zrobić TVP Urbańskiego ani TVP > Kwiatkowskiego. Nie ma takiej potrzeby. > Będą musieli wysilić się na kształt TVP niezależnej. Typu BBC. I o to chodzi. > Jeno w opinii > Polaków zawsze przegrają. Bo Polacy nie lubią rydzyków i > postkomuchów. Za wyjątkiem co trzeciego. 33 % poparcia będzie wystarczające. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 15:50 chateau napisał: > Na temat tego: > > Dla SLD to strzał w stopę. > > Wszyscy boją się Grześka. A najbardziej właśni wyborcy :D > Wyborcy SLD boją się liberałów-aferałów z KLD(PO). Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jak to miło czytać posty 24.08.09, 15:48 Martwią się jak rzeżnik o zdrowie swej ofiary przed jej zaszlachceniem(zaszlachtowaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: TVPiSLD 24.08.09, 11:55 @ danuel Nie tylko PiS, politycy PO też kręcą nosem na SLD. Podobnie dziennikarze i niektóre autorytety. Jakoś nikt nie kręci nosem na PO, która jest w większości złożona z odpadów z AWS. Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia lewysierpowy.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
numitor Re: TVPiSLD 24.08.09, 13:40 "Ale to jest argument stale używany w odniesieniu do SLD. Nie rozumiem dlaczego akurat tej partii ma być mniej wolno od innych." Ewa Milewicz: "SLD mniej wolno, bo po szkarlatynie, ciężkiej chorobie, jaką była PRL, obowiązuje kwarantanna" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: TVPiSLD 24.08.09, 13:54 > Ewa Milewicz: "SLD mniej wolno, bo po szkarlatynie, ciężkiej chorobie, jaką był > a PRL, obowiązuje kwarantanna" A co obowiązuje po wezwaniu przez GTW Lwa R.? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: TVPiSLD 24.08.09, 13:59 pietro62 napisał: > Czy ktoś jescze ogląda TVP ?? Ja oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: TVPiSLD 24.08.09, 14:08 jeszcze nie dotarło,że pełowiaki wyrolowali SLD a Grzesiek trafnie ocenił,,ze media to klucz do zwycięstwa.Spójrzcie na zbieraninę niedojdów Dondona,bez przychylności Salonu i TVN-u,dawno by ich zmiotło i wywiało z sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
iak84 Re: TVPiSLD 24.08.09, 15:20 Wiara w siłę mediów jest przesadna,bo ludzie żyją swoim życiem a na politykę potrzą jak na rozrywkę w stylu serialu czy telenoweli. Uważam,że PO miała rację politycznie wycofując się z sojuszu w sprawie mediów-po co sobie rączki brudzić,wysłuchiwać o skoku,podziałach stołków itp.Tusk to zrobił na chłodno.Możliwe,że zamordował w ten sposób resztki życia w TVP,ale układami się nie pobrudził.Zrobił to tym chętniej gdyż telewizja jest politycznie niepotrzebna(nie przynosi profitów-czy Libertas coś zyskał,albo Lesio na tym,że ponton był prezesem ,jakie to miało znaczenie dla jego wizerunku?), a za jej posiadanie płaci się wysoką cenę,Tusk uznał,ze lepiej płacić za zaniechanie. Może..Ale radia szkoda! Co do Napieralskiego-nie czepiajcie się-on ma partię coraz bardziej kanapową,marginalizowaną,bez wpływów,posad itp.Na dodatek podzieloną,więc jest skupiony na zapewnieniu przetrwania sobie i swojej ekipie,a żeby to osiągnąć musi im coś dać.Zawarł porozumienie bardzo dobre-w radzie ma tylko 1 Borysiuka a dostał za ''niego'' radio ,2 kanały tv,oraz połowę rad nadzorczych-praktycznie zyskał wiele, politycznie pewnie straci. Podobnie jak Pis-Lesiowi pomogłaby tylko wymiana na kogoś innego-jakiegoś TRZECIEGO,LEPSZEGO BLIŻNIAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 wiara 24.08.09, 15:32 że SLD zniknie ma takie szanse,jak spełnienie choćby części obiecanych cudów Dondona Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: wiara 24.08.09, 15:45 SLD zniknie bo w Polsce jest już zadowolonych z życia(dobrobytu)60 % Polaków.Tylko trochę niezadowolonych jest 30 %,to weżmie PiS a reszta to wieś która głosuje na PSL.Czyli na SLD nie będzie miał kto głosować.Scenariusz liberalny tylko że nierealny! Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Re: TVPiSLD 25.08.09, 09:15 DO SONDAŻOWEGO PYTANIA to nie zabieram glosu bo zawsze są tak zformulowane że nie mogę nic wybrać..Sondaże są w Polsce tak zformulowane aby spelnialy kryteria zadającego pytanie a nie pytanego a nie mogącnieraz odmówić nie mamy wyboru i wpadamy w pulapkę, ale mówią to wybór demokratyczny, tak jak w systemie wyborów,mówi się tak przewiduje ordynacja wyborcaa a kto ją ustanowil? Dlategopo upadku kopmunyy tylko raz glosowalem i nie pójdę dopuki nie zmnieni się system , bo te różne powiedzonka co niektórzy gloszą że nie glosując kogoś poparlem to propaganda dla polepszeniafrekfencji oszuszci wszystko wykożystają LUDZIE NAJPIERW TRZY RAZY ZASTANÓW SIE A RAZ ZRÓB Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-316 Re: TVPiSLD 25.08.09, 10:18 Swietnie na tym przykładzie widać co warte są słowa wypowiadane przez wodzów tych dwóch partii!!! Kapie od zakłamania, mam nadzieję, że udławią się tym kąskiem. LEWACTWO WRESZCIE RAZEM - POGRATULOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: TVPiSLD 25.08.09, 11:23 A liberały z KRUSowymi chłopami,tyż piknie. Odpowiedz Link Zgłoś
iak84 Re: TVPiSLD 25.08.09, 11:50 Przecież lewaki też były z chłopami i co żle Wam było? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: TVPiSLD 25.08.09, 12:13 zoil44elwer napisał: > Ale podobno Platforma ma zasady? Jedną. Nie mieć zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Re: TVPiSLD 25.08.09, 12:21 Po dwa lata po objęciu władzy nie zrobiła nic, żeby się zająć tv, a nie wyprodukowała gniota i potrzebowała do jego przepchnięcia SLD (więc zawarli koalicję, ale przed samym głosowaniem skrewili) Sami są sobie winni, nie chce im się pracować więc po prostu trwają. Gotowi i zwarci tylko wtedy kiedy trzeba dowalić przeciwnikom. Tak jakby ciągle byli w opozycji do pisu, i to całkowicie ich pochłania, a tu jeszcze każa rządzić? Po co? Komu to potrzebne i tak to jakoś hula Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: TVPiSLD 25.08.09, 12:27 Właśnie to nierządzenie(nieprzeszkadzanie)jest metodą na tak wysokie poparcie PO w sondażach.Bo gdyby Platforma zaczęła rządzić na poziomie ustaw-knotów medialnych lub zdrowotnych,to czeka ją los AWS czy UW. Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Re: TVPiSLD 25.08.09, 16:39 To może być nawet ciekawe; PiS1 i SLD2. A w agencji informacji to dopiero zabawa będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jako wyborca jestem zadowolony z odebrania 25.08.09, 16:56 TVP Farfałowi i Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jako wyborca jestem zadowolony z odebrania 25.08.09, 17:15 To jest nas już dwóch.A aktywiści PO wmawiają elektoratowi SLD że musi być zły na Napieralskiego.Elektorat SLD był zły ale na Olejniczaka i jego umizgi do katolickich platfusów zwiących się liberałami. Odpowiedz Link Zgłoś
jan422 Re: TVPiSLD 25.08.09, 18:06 Skoro powstają partyjne TV, niech partyjniacy oraz sympatycy kaczorów i neobolszewików płacą na jej utrzymanie. Od nas zaś wara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iak84 Re: TVPiSLD 26.08.09, 14:31 Tak jest,partyjna telewizja z partyjnych funduszy a nie z abonamentu. Do zoil44elwer-ja osobiście jestem Napierlskiemu wdzięczna-im szybciej wykończy SLD-tym szybciej powstanie na jej gruzach LEWICA,a nie partia nomenklaturowa bez właściwości z lewicowością w nazwie i tylko w nazwie.POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś