Dodaj do ulubionych

Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot...

30.08.09, 13:17
Trzeba było zaprosić tylko aliantów, a nie najeźdźców i okupantów.
Teraz może sobie Donek pluć w brodę. Przez kogo on jest sterowany ?
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj_23456789_12345 Odrodzić się od Rosji murem, albo jechać do Gruzji 30.08.09, 13:20
      mondry-tusek napisała:

> Trzeba było zaprosić tylko aliantów, a nie najeźdźców i okupantów.
      > Teraz może sobie Donek pluć w brodę. Przez kogo on jest sterowany ?

i wywołać konflikt swiatowy.Zakazać też eksportu do Rosji naszej chabaniny-
      niech zdechna z głodu.
      Albo rżnąć głupa, ze za naszą wschodnią granicą Rosji nie ma tylko jest ziemia
      bezpaństwowa.
    • dystans4 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 13:45
      Kłopot, owszem, jest.
      Najważniejszy tu jest jakikolwiek postęp w uznaniu prawdy o Katyniu, kolejnym zadaniem jest odpowiednie rozegranie tego wszystkiego (rosyjskich prowokacji, wypowiedzi Pani Kanclerz, stanowiska naszego rządu) w kształtowaniu opinii publicznej w Europie.
      Wcale niewykluczone, że to nie będzie porażka. Moim zdaniem, wręcz przeciwnie. Poza tym, o bieżące sprawy (handlowa itd.) też trzeba się starać.
      Pomyślmy o skutkach w opinii publicznej Zachodu. To nie przejdzie bez śladu. Jeśli nasza strona powstrzyma się od gestów, które można będzie wykorzystać przeciw nam, nie powinno być źle.
      Pozdrowienia, buldog.
      • etwas-geheimnis Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:37
        Zgoda.Rosyjskie media wywołując tą awanture tylko nagłośnia swój udział (pakt
        Hitler -Stalin, napaść 17 września).Jak również ostatnio juz sporo sie pisze o
        przygotowywaniu przez Stalina ataku w 1941r na Hitlerowskie Niemcy, co opisuje w
        swej książce Suworow www.suworow.pl/index.php?page=ksiazki-suworowa
        • dystans4 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:46
          W Nezawisimoj Gazete (albo w jej wojskowym dodatku NWO) czytałem o jeszcze innym wspólnym planie, który tłumaczył szereg niewyjaśnionych dotąd okoliczności początku kampanii: na przykład, atak na garnizon w Brześciu od strony zajmowanej przez Sowietów, pozbawianie uzbrojenia rosyjskich czołgów i artylerii znajdujących się przy granicy itd., a tego scenariusz Suworowa nie wyjaśnia. Według autora Stalin grał na trzy strony (co specjalnie mnie nie dziwi) i (jak sobie przypominam) mogło być tak, że do końca wybierał, na kogo bardziej mu się opłaca napaść.
          Szkoda, że nie zapisałem tego artykułu na dysku (albo go mam - tylko gdzie?).
          Gdyby kto o czym takim słyszał, może napisać, albo podać odnośnik.
          Pozdrowienia, bul.
          • dystans4 Poprawka 30.08.09, 14:53
            Jest: "Według autora Stalin grał na trzy strony".
            Powinno być "Według autora Stalin grał na dwie strony".

Plan, o którym była mowa w artykule, dotyczył ataku na Wielką Brytanię jednostek ZSRR, które hitlerowcy mieli przewieźć (bez amunicji) przez kontrolowaną przez siebie Europę.

Namnożyło mi się tych stron... zapatrzyłem się na Generalissimusa-ludojada?
            • etwas-geheimnis Re: Poprawka 30.08.09, 14:59
              Nie znam tej sprawy ,ale biorac pod uwagę że poczatkowo ,po ataku Hitlera witano
              jego wojska jak wyzwolicieli ,nie dziwię się.:-)
      • x2468 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:41
        Oczekujesz myslenia od szczekaczki piss? Dobry zart.
    • platfusyf Kacapia 30.08.09, 13:51
      Norma chleba dla 24,5 miliona rosyjskich biedaków jest dzisiaj
      ponad dwukrotnie mniejsza niż przydział dla niemieckich jeńców pod
      Stalingradem

• wyborca2323 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 15:00
      a co , gorzelnie stanęły ?
      dac mu Finlandi, to moze cos sobie przypomni
    • gat45 Czy Gruzję zaprosiliśmy aby na te 30.08.09, 15:11
      uroczystości ?

No bo jakże - przecież czwarty czołgista "Rudego"...
      • bodo.2 a miało być tak 30.08.09, 16:02

piknie,promienisty uśmiech i zamglony wytrzeszcz miał POlepszyć stosunki z
        zagranicą,tak wciskali ciemnotę przed wyborami i co?jak zwykle z obiecankami-howno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka