mondry-tusek 30.08.09, 13:17 Trzeba było zaprosić tylko aliantów, a nie najeźdźców i okupantów. Teraz może sobie Donek pluć w brodę. Przez kogo on jest sterowany ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapijaczony_ryj_23456789_12345 Odrodzić się od Rosji murem, albo jechać do Gruzji 30.08.09, 13:20 mondry-tusek napisała: > Trzeba było zaprosić tylko aliantów, a nie najeźdźców i okupantów. > Teraz może sobie Donek pluć w brodę. Przez kogo on jest sterowany ? i wywołać konflikt swiatowy.Zakazać też eksportu do Rosji naszej chabaniny- niech zdechna z głodu. Albo rżnąć głupa, ze za naszą wschodnią granicą Rosji nie ma tylko jest ziemia bezpaństwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 13:45 Kłopot, owszem, jest. Najważniejszy tu jest jakikolwiek postęp w uznaniu prawdy o Katyniu, kolejnym zadaniem jest odpowiednie rozegranie tego wszystkiego (rosyjskich prowokacji, wypowiedzi Pani Kanclerz, stanowiska naszego rządu) w kształtowaniu opinii publicznej w Europie. Wcale niewykluczone, że to nie będzie porażka. Moim zdaniem, wręcz przeciwnie. Poza tym, o bieżące sprawy (handlowa itd.) też trzeba się starać. Pomyślmy o skutkach w opinii publicznej Zachodu. To nie przejdzie bez śladu. Jeśli nasza strona powstrzyma się od gestów, które można będzie wykorzystać przeciw nam, nie powinno być źle. Pozdrowienia, buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:37 Zgoda.Rosyjskie media wywołując tą awanture tylko nagłośnia swój udział (pakt Hitler -Stalin, napaść 17 września).Jak również ostatnio juz sporo sie pisze o przygotowywaniu przez Stalina ataku w 1941r na Hitlerowskie Niemcy, co opisuje w swej książce Suworow www.suworow.pl/index.php?page=ksiazki-suworowa Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:46 W Nezawisimoj Gazete (albo w jej wojskowym dodatku NWO) czytałem o jeszcze innym wspólnym planie, który tłumaczył szereg niewyjaśnionych dotąd okoliczności początku kampanii: na przykład, atak na garnizon w Brześciu od strony zajmowanej przez Sowietów, pozbawianie uzbrojenia rosyjskich czołgów i artylerii znajdujących się przy granicy itd., a tego scenariusz Suworowa nie wyjaśnia. Według autora Stalin grał na trzy strony (co specjalnie mnie nie dziwi) i (jak sobie przypominam) mogło być tak, że do końca wybierał, na kogo bardziej mu się opłaca napaść. Szkoda, że nie zapisałem tego artykułu na dysku (albo go mam - tylko gdzie?). Gdyby kto o czym takim słyszał, może napisać, albo podać odnośnik. Pozdrowienia, bul. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Poprawka 30.08.09, 14:53 Jest: "Według autora Stalin grał na trzy strony". Powinno być "Według autora Stalin grał na dwie strony". Plan, o którym była mowa w artykule, dotyczył ataku na Wielką Brytanię jednostek ZSRR, które hitlerowcy mieli przewieźć (bez amunicji) przez kontrolowaną przez siebie Europę. Namnożyło mi się tych stron... zapatrzyłem się na Generalissimusa-ludojada? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Poprawka 30.08.09, 14:59 Nie znam tej sprawy ,ale biorac pod uwagę że poczatkowo ,po ataku Hitlera witano jego wojska jak wyzwolicieli ,nie dziwię się.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 14:41 Oczekujesz myslenia od szczekaczki piss? Dobry zart. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf Kacapia 30.08.09, 13:51 Norma chleba dla 24,5 miliona rosyjskich biedaków jest dzisiaj ponad dwukrotnie mniejsza niż przydział dla niemieckich jeńców pod Stalingradem Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca2323 Re: Kto zaprosił Putina - teraz to tylko kłopot.. 30.08.09, 15:00 a co , gorzelnie stanęły ? dac mu Finlandi, to moze cos sobie przypomni Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Czy Gruzję zaprosiliśmy aby na te 30.08.09, 15:11 uroczystości ? No bo jakże - przecież czwarty czołgista "Rudego"... Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 a miało być tak 30.08.09, 16:02 piknie,promienisty uśmiech i zamglony wytrzeszcz miał POlepszyć stosunki z zagranicą,tak wciskali ciemnotę przed wyborami i co?jak zwykle z obiecankami-howno Odpowiedz Link Zgłoś