Dodaj do ulubionych

Pijacy- wizytówka Serocka

23.10.11, 15:31
W ostatnim czasie namnożyło się pijaków w Serocku. Czy naprawdę nic nie można z nimi zrobić?
Zaczepiają ludzi na przystanku, na chodniku, kierowców na światłach, a ostatnio byłem świadkiem, jak jeden zatrzymywał dzieci wracające ze szkoły w parku i 'prosił' o kasę. Na ile są oni bezpieczni?

W kieszeniach chowają wódkę albo tanie wino, które potem piją do upadłego na trakcie spacerowym, albo w którymś z parków. Sikają i załatwiają się gdzie popadnie. Wchodzą na tereny szkół. A policja? Daje im tylko mandaty.

Serio nie można zrobić z nimi nic więcej? Kiedyś byli odwożeni na izbę wytrzeźwień, a teraz?
Ja po pierwsze mam już dosyć zaczepek o 'złotówkę' i boję się o swoje dzieci wracające same ze szkoły.

Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: Pijacy- wizytówka Serocka 25.10.11, 11:14
      Muszę się z Tobą zgodzić niestety. Na ulicach jest coraz mniej bezpiecznie. Monitoring zdaje się nic nie daje.
      Straż Miejska wozi tyłki samochodem, nie przypominam sobie kiedy ostatnio widziałam strażnika na piechotę na serockich ulicach!!!
      • serockcapoeira Re: Pijacy- wizytówka Serocka 25.10.11, 12:30
        Monitoring faktycznie nic nie daje... Dwa miesiące temu znajomej , około godziny 5 nad ranem na ulicy Kościuszki uszkodzono samochód. Ktoś cofając zahaczył "niechcący" drzwi i przerysował kawał boku pojazdu. Generalnie drzwi do wymiany, lakiernik. Ale przecież na tejże ulicy jest monitoring. Po zapytaniu Straży Miejskiej o nagranie - odpowiedź brzmiała: akurat o tej godzinie kamera odwrócona była na ul. Pułtuską. Oczywiście sprawcy nie znaleziono. Przecież taki monitoring to bez sensu. A jakby akurat kogoś bito w tym rejonie i skończyło by się to nieszczęśliwie, to wytłumaczenie też byłoby podobne ??????!!!!
      • tomik.w Re: Pijacy- wizytówka Serocka 30.12.11, 09:22
        Strażnicy miejscy na piechotę - ja ich widziałem. W soboty rano na rynku wysypują się wypisywać mandaty - wtedy można ich zobaczyć na piechotę smile Czasami jeszcze w środy wink
    • pomponik0.2 Re: Pijacy- wizytówka Serocka 29.12.11, 16:19
      Faktycznie pijaków jest aż się nie chce patrzeć. Te parki i skwerki to tylko dla pijaków, piją na ławkach i załatwiają się w krzakach. A straż miejska i policja. Wogóle nie widać moze by się przespacerowali. Przy sklepie na rogu Nasielskiej i Pułtuskiej to czasami przejść nie można. A samochody Straży i Policji to służą jako taksówka do dowożenia pijaków do domów .Ciekawe za czyje pieniądze. Ja mam małe dzieci to się napatrzą na nich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka