Dodaj do ulubionych

Menelele i Straż Miejska

28.05.12, 12:42
Witam. Kieruję swoje zapytanie do Pana Burmistrza: Dlaczego serocka straż miejska nie robi nic w kierunku tego aby Serock stał się przyjaznym miastem? Nie mówię już o bezpieczeństwie bo każdy to zdefiniuje na własny sposób. Chodzi mianowicie o rannych "strażników" miasta, którzy zbierają się pod dwoma najbardziej strategicznymi punktami w mieście: sklep nocny i były sklep nocny. Dlaczego w centralnym punkcie miasta (chodzi mi o były sklep nocny i ławeczki, które otaczają go) jest przyzwolenie na tak sodomiańskie zachowania? Dzieci każdego dnia maszerują tą trasą do szkoły, a na tych ławeczkach odbywa się Sodoma i Gomora. Diabelska rozpusta. Zakrapiana impreza 24/7 siedem dni w tygodniu! Wokół tego miejsca roztacza się w powietrzu odór zgnilizny, fekaliów i taniego wina. Czasami także kupy z niewypranych przez miesiąc (albo i dłużej) spodni jednego z kuśtykających na jedną nogę panów. Straszą mieszkańców wyglądem, zachowaniem, a przede wszystkim odpychają swoją wonią. Dobrze, ktoś powie, że to są ludzie, którym się w życiu nie poszczęściło i sobie właśnie tam odpoczywają - mają centralny punkt do którego każdemu z nich blisko, ok. W sumie mi to nie przeszkadza, niech sobie piją winko. Ale pod warunkiem: niech wypiorą swoje ubrania, niech wezmą kąpiel w wodzie i umyją się mydłem, niech nie zaczepiają namolnie ludzi z prośbą o 1 zł - mam tego dość i najważniejsza rzecz - jak chcą się przywitać to niech najpierw wymyją rękę pumexem. Co straż miejska ma z tym wspólnego? Ano to, że jeden z drugim toczą się po mieście, żeby "zrobić swoje", a nigdy nie interweniują. Ilekroć już widziałem jak jeden moczymorda napoił się po czym w biały dzień, dokładnie o godzinie 15:00 rozsunął rozporek, wyjął swojego faflaka i oddał mocz na chodnik przy byłym sklepie nocnym. Kilka minut później ktoś po tym przeszedł. Potem ten moczymorda przystopował jakiegoś dzieciaka, przywitał się z nim tą zapyziałą ręką i wyciągnął 1 złotówkę. To po prostu kpina! Nie dość, że z miasta czynią stajnię Augiasza to na domiar złego roznoszą bakterię! Dlaczego wyłudzają pieniądze, a nie wezmą się za jakąkolwiek pracę? Bo nie - tak odpowiedzą, a co mądrzejsi powiedzą, że nie mogą bo mają kontuzję nogi. Po co te kamery w mieście, po co to? Dlaczego straż miejska z tym nic nie robi? Dlaczego? Dlaczego!!!?!? Konsens jednym strażników z drugimi jest niezwłocznie potrzebny. Panie Burmistrzu, zrób Pan coś z tym. Z poważaniem, szanujący się mieszkaniec Serocka.
Obserwuj wątek
    • mackowy1 Re: Menelele i Straż Miejska 28.05.12, 14:15
      Popieram. Niejednokrotnie widziałem, jak któryś z panów spał na przysklepowej ławeczce, albo oddawał mocz w wybranym sobie miejscu.
      Ciekaw jestem także, czy ekspedientki ze wspomnianego sklepu przestrzegają prawa mówiącego, że zabrania się sprzedaży alkoholu osobom nietrzeźwym.

Panowie stawiają sobie butelki na schodkach, albo parapecie kwiaciarni i delektują się procentami big_grin
      No i stanowią zagrożenie dla kierowców, wychodząc im tuż przed maski.
      Zdecydowanie powinno się z tym coś zrobić.

• mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 17:23
        ubóstwiam te Wasze "coś z tym zrobić"...

za każdym razem rmaksymalnie mnie rozczulacie.
        problem w tym, że COŚ to trochę ubogi pomysł.
        • gildia72 Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 21:34
          Czemu nie dziwi mnie wypowedź wiecznie z wszystkiego niezadowolonej Mellaverde? A co ty zrobiłaś poza narzekaniem?
          • mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 22:11
            w sprawie, która mnie szczególnie boli, zrobiłam całkiem sporo, panowie mieli kontrolę ze stołecznej, sprawa została opisana w miejscowej prasie.
            tak więc, droga Pani, ja nie mam się czego wstydzić i w przeciwieństwie do Pani, nie poprzestałam na enigmatycznym "CZYMŚ"
            • gildia72 Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 09:38
              Zapomniałaś tylko dodać, że w swojej prywatnej sprawie, a to już znacząco zmienia wydźwięk tej wypowiedzi.
              • mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:02
                jeżeli nagłośnienie sprawy włamań na terenie osiedla Zegrze - na podstawie statystyk dotyczących CAŁEGO OSIEDLA - uważasz za moją prywatną sprawę, cóż ja mogę powiedzieć.... naucz sie kobieto oceniać fakty, pisać w opartciu o nie, a nie na podstawie "widzimisię".

• mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:08
                uzupełnię jeszcze swoją poprzednią wypowiedź.
                autorowi postu też PRYWATNIE przeszkadza menelstwo, jest ono również "niefajne" dla innych mieszkańców.
                podobnie ze mną, mi przeszkadza nieróbstwo Panów z małego żółtego domku na wjeździe do serocka, podobnie jak innych mieszkańcom, których sprawa została potraktowana z taką samą nonszalancją jak moja... za każdym działaniem na początku stoi Ktoś, Kto walczy bo poruszył go dany, konkretny, często PRYWATNY, przypadek, a później pojawiają się inni.

Tylko, Pani Gilda musi nauczyć się to dostrzegać i przyznawać to nietrafności niektórych Jej wypowiedzi, zamiast ślepo brnąć dalej.
                • gildia72 Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:17
                  Uspokuj się, bo eksplodujesz.
                  • mackowy1 Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:23
                    Ale dziewczyny, spokojnie, chyba wszystkim nam zależy tak naprawdę na tym samym.
                    mellaverde- powstał temat, trudno, żebyśmy się w nim nie wypowiedzieli. A co zrobić z tym dalej? Może podpowiesz. Pismo do burmistrza-jestem za, też się dołączę. Do policji chyba nie ma co ruszać...
                    • mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:28
                      ale dlaczego nie do Policji? przecież Oni są od pilnowania porządku.
                      do burmistrza -jak najbardziej.

nic nie tracimy, a możemy jedynie zyskać.
                  • mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:26
                    ależ MOja Droga, ja jestem całkowicie spokojne, w doskonałym nastrojusmile

nie zazdrość, kiedyś, może i Ty poznasz ten cudowny stan.

buziaki,
    • tomik.w Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 09:28
      Ja również jestem za tym , żeby coś z tym zrobić i chętnie podpisze się pod listem skierowanym bezpośrednio do burmistrza w oficjalnej korespondencji. Myślę, że apel na forum na niewiele się zda oprócz poinformowania forumowiczów o problemie ale na pismo Burmistrz przynajmniej powinien odpowiedzieć.
    • gildia72 Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 10:32
      Również popieram. Tym bardziej, że niektórzy z nich poza wszystkim co powyżej opisane, dodatkowo mogą być naprawdę niebezpieczni.
      • victor2541 Re: Menelele i Straż Miejska 29.05.12, 12:19
        Jestem za ... niech ich z tamtąd usuną !!!
        Chlac wino sobie mogą ale w swoich domach. Mój syn nie musi oglądac tych lumpów
        • piotrek7504 Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 10:48
          W Serocku dopuszczalne jest melinowanie pod sklepem w ciągu dnia jednak wieczorem nie warto wyjść z psem ani biegać bo policja ma wtedy czujne oko i człowiek jest podejrzany o nocne machlojki i przeprowadza się z nim wywiad. Trochę dziwne klimaty...
          • milly85 Re: Menelele i Straż Miejska 30.05.12, 19:49
            ja bym jeszcze dodała, że zamiast meneli "spisywani" są zupełnie niewinni i nikomu nie przeszkadzający ludzie. chociażby za PRAWIDŁOWE przechodzenie przez ulicę lub stanie na chodniku z puszką coli.
            • matiasek15 Re: Menelele i Straż Miejska 05.06.12, 20:06
              milly85 napisał(a):

> ja bym jeszcze dodała, że zamiast meneli "spisywani" są zupełnie niewinni i nik
              > omu nie przeszkadzający ludzie. chociażby za PRAWIDŁOWE przechodzenie przez uli
              > cę lub stanie na chodniku z puszką coli.
              zgadza się , sam byłem świadkiem jak panowie policjanci podjechali do ludzi stojących na chodniku , rozmawiających i w niczym nie łamiących prawo , odrazu przypominają mi się obrazki z czasów ,,komuny,, czy stanu wojennego , gdy dwie osoby na chodniku to już nielegalne zgromadzenie . Jestem również przeciw menelstwu itp. ,lecz nie podoba mi się gdy patrol policyjny patrzy na każdego jak na potencjalnego przestępcę , chcąc naprzykład po pracy porozmawiać ze znajomymi to broń boże nie na ulicy bo już będziesz podejrzany , najlepiej odrazu wszystkich zaprosić do własnego domu , wtedy będzie ok.
              • mackowy1 Re: Menelele i Straż Miejska 06.06.12, 09:49
                Policja nie ma prawa spisać osoby, która zachowuje się poprawnie. Więc jak się ku temu porywa, to trzeba zgłaszać to dalej.
                W ogóle ja też mam różne doświadczenia z policją i wiem, że najlepiej zgłaszać wszystko od razu do Warszawy, kiedyś starczało Legionowo, ale teraz już i oni mają coraz bardziej wszystko w nosie. A jak zgłosi się sprawę do szczebla warszawskiego, to Serock dostaje zlecenie odgórne i nie może się tak łatwo wywinąć od załatwienia problemu.
                • mellaverde Re: Menelele i Straż Miejska 06.06.12, 12:55
                  to prawda, ja też zawędrowałam do słołecznej i dopiero wtedy nasi panowie pofatygowali się i zaczęli pracować, tak jak powinni byli od samego początku.
                  ale prawdą też jest, że jak tylko "poskarżyłam" się w stołecznej to pierwszym pismem jakie dostałam było upomnienie o niezapłacaonym mandaciesmile))

ech... te zbiegi okolicznoścismile))))
    • dee.dee.7 Re: Menelele i Straż Miejska 09.06.12, 17:06
      Macie rację, ci menele powinni zniknąć z głównej ulicy miasta. Bardzo mi się nie podoba jak zaczepiają mnie o 2 złote. Dlaczego niby miałabym im dawać pieniądze? Ja muszę na te 2 złote zapracować, nikt mi darmo nie daje. Pomijam już ich odpychający widok.
      • serock_beta Re: Menelele i Straż Miejska 18.06.12, 14:15
        Aha, i stanęło na tym, że każdy się wyżalił, popisał swoim niezadowoleniem oraz chęcią zmiany rzeczywistości na lepsze itp itd, po czym NIKT NICZEGO NIE ZROBIŁ. To ja się chętnie dołączę, jak ktoś coś zrobi, to ja się chętnie pod tym podpiszę. Bo tak w ogóle, to nie mam czasu, by coś zrobić, bo zapracowany jestem, rodzina...
        Heh, to całkiem fajne podejście, od dziś tylko tak będę wszystko robił smile
        • mydlarzewski Re: Menelele i Straż Miejska 03.08.12, 12:44
          Co do straży miejskiej to mam do nich same zastrzeżenia. Uprawnienia śmieszne a i tak jak trzeba coś od nich wyegzekwować to dzwonią na policję. Dla mnie to tylko zbędny koszt w budżecie gminy, lepiej już dofinansować policję.
          Poza tym nie wiem czy rejon pracy straży miejskiej obejmuje też Legionowo, bo widziałem wczoraj ich samochód w Macu. Ciekawe...
          • mackowy1 Re: Menelele i Straż Miejska 03.08.12, 21:24
            No tak, nie wiedzą, co z nadmiarem czasu zrobić, serockie żarcie nie podchodzi, to trzeba służbówką do Maca jeździć.

Oni chyba w ogóle nie mogą wyjeżdżać służbowym autem poza gminę, czy mogą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka