berezka111 02.04.13, 16:50 Nowy doktor w przychodni. Czy godny zaufania, bo gdy wszystkie nr. zajęte - proponują właśnie wizytę u dr Podwójciego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gildia72 Re: dr. Podwójci 05.04.13, 07:30 Niestety przypadło mi w udziale kolejny raz nieprzychylnie wypowiedzieć się o miejscowym lekarzu, ale nie mogę przemilczeć. Dałam się nabrać na te wolne numerki (pierwszy i ostatni raz). Rzadko choruję, a jeszcze rzadziej chodzę do lekarza, ale i mnie dopadło. Ponieważ ledwo stałam na nogach, było mi wszystko jedno, do którego lekarza trafię - byle przyjął. Trochę zaniepokoił mnie fakt, że w poniedziałek po 8.00 rano można zdobyć bez problemu numerek i to na przedpołudniową wizytę, ale mąż pojechał i zapisał - niech będzie. Wchodzę do gabinetu, podaję objawy i co słyszę? Że on ma już dosyć leczenia tych przeziębień i, że w zasadzie to się się leczy samoistnie i macha mi przed nosem jakąś książeczką instruktarzową. Miałam ochotę po prostu wyjść, ale naprawdę bardzo źle się czułam i chciałam mieć to za sobą. Po pobieżnym badaniu okazało się, że jednak musi przepisać antybiotyk i... na tym koniec, żadnej osłony, nic przeciwbólowego, przeciwgorączkowego, tylko antybiotyk. Ponieważ wszystko mnie bolało i miałam ponad 39 st. temperatury zapytałam o zwolnienie - i usłyszałam kolejną partię narzekań, że zmuszam go do pisania. Szok. Wiem, że więcej do tej spadającej gwiazdy w brudnym fartuchu nie zawitam. Zawsze chodziłam do dr. Błazika i choćbym miała czekać do wieczora będę zapisywała się tylko do niego. Wiem, że krążą o nim różne opinie, ale ja nie narzekam - grzeczny, miły, pomocny, dokładny. Zawsze zgadza się przyjąć pacjenta mimo, że nie ma już numerków, a jego dyżur już się skończył. Jak już napisałam wcześniej - absorbuję naszą służbę zdrowia tylko wtedy, gdy muszę. Myślę, że został przyjęty na rozladowanie korków w przychodni, ale nie był to trafiony pomysł i mam nadzieję, że szybko z niej zniknie. Odpowiedz Link
oknonabug Re: dr. Podwójci 05.04.13, 21:39 gildia72...........czy Ty na pewno byłaś u dr Podwójci? Wymieniony tu lekarz staje do konkursu na lekarza w naszej przychodni i chyba konkurencja (oj, chyba dr B....?) namówiła Cię do napisania takiej nieprawdziwej opinii. ...wystarczyło" POBIEŻNE badanie", jak napisałaś,żeby JEDNAK przepisał Ci antybiotyk,no zobacz jaki bystry...........a aspirynka nie wystarczyła??? Odpowiedz Link
gildia72 Re: dr. Podwójci 05.04.13, 22:33 Wydaje mi się, że dość szczegółowo opisałam moje doświadczenia - dziwi mnie Twoja reakcja. Nawiasem mówiąc nic nie wiem o żadnym konkursie, ale widzę, że Ty jesteś zorientowany - a to już daje dużo do myślenia... Odpowiedz Link
ine_ska Re: dr. Podwójci 07.09.15, 09:28 byłam pierwszy i ostatni raz u tego doktora....wiedza przedwojenna, sposob leczenia też... Odpowiedz Link
oknonabug Re: dr. Podwójci 05.04.13, 21:19 Doskonały lekarz !!! cierpliwy,poświęca dużo uwagi,każdy przypadek dokładnie analizuje i stawia prawidłową diagnozę (trochę po staroświecku posługuje się księgą dostępnych leków,ale jest ich teraz tyle,że się nie dziwię).Znajomi również Go chwalą.Bardzo pomógł mi w leczeniu nadciśnienia. Odpowiedz Link
berezka111 Re: dr. Podwójci 09.04.13, 13:00 Dziękuję za opinie, skrajne co prawda, ale to nic. Dobrze wiedzieć, że komuś pomógł. Odpowiedz Link
gildia72 Re: dr. Podwójci 09.04.13, 14:34 Na szczęście ja też przeżyłam i jakoś wyzdrowiałam - myślę, że jednak bardziej dzieki Pani Farmaceutce z apteki niż wizycie u tego pana. Odpowiedz Link
berezka111 Re: dr. Podwójci 11.04.13, 12:15 Nie wiem, czy myślimy o tej samej Pani Farmaceutce, ale jest ona nieoceniona. I o kurcze! zawsze uśmiechnięta. Dzięki za Twoją opinię. Sama trafiłam do naszego doktora, na szczęście tylko po recepty. Cieszę się, że komuś pomógł, ale ja będę wybierać raczej innych. Dużo zdrowia dla nas wszystkich! Odpowiedz Link
gro-mek Re: dr. Podwójci 11.04.13, 14:54 Możecie napisać, która to pani Farmaceutka i w której aptece? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
berezka111 Re: dr. Podwójci 12.04.13, 08:59 Ja to lubię tę miłą blondynkę z apteki tuż przy rynku. Odpowiedz Link