aganiok32 14.12.05, 12:53 pod Legionowem. Przepiękne! www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=28857 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewciaka Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 10:33 czy w tym schronisku Kierowniczka jest jeszcze ta slynna Pani Bozena Odpowiedz Link
aganiok32 Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 11:24 ktokolwiek by nie był psom trzeba pomagać. Odpowiedz Link
ewciaka Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 13:35 niby tak , ale ta pani była odlotem mysle ze potrzebna jest tam taka osoba jak w schronisku na paluchu co i serce ma do zwierzakow oraz tzw,, management skils '' moze warto by zaczac od sterylizacji zwierzat ? Odpowiedz Link
aganiok32 Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 14:20 słysząłam o tej pani...masz rację. Ale sterylka to koszt ok 150 zł, schronisk najczęściej na nią nie stać. Poza tym potem trzeba pilnować suni, żeby nie powyciągała szwów...na schroniskowe warunki to często za dużo. Wiesz wczoraj koleżanka, która jest mocno zaangażowana w pomoc schroniskom, powiedziała mi że w Sochaczewie zamarzł pies - przymarzł po prostu do betonowej ściany boksu....W schroniskach naprawdę jest dramatycznie. Podobno w Chrcynnem, so którego trafiają psy z Serocka - psy znikają w tajemniczych okolicznościach, nawet prokuratura tam kiedyś siedziała. Ale niska szkodliwość itd itp... Odpowiedz Link
ewciaka Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 15:05 slyszalam o tym schronisku w chrcynnie, moja znajoma adoptowala psiaka z tego schroniska . Generalnie mysle ze jesli chodzi o schroniska to temat rzeka bo to podobno bardzo dobry interes .... co do znikania psow to nie wiem ale te same plotki byly o tym scronisku kolo nasielska( wlasciciel tego schroniska przez lata wspolpracowal z Ta pania z Jozafowa ) . a moze to jest poprostu walka o kase i nasylanie kontroli jedni drugim jak to zreszta u nas bywa . bo podobno tak jakos jest ze odpowiedzialnosc za zwierzaki spada na gmine. Odpowiedz Link
aganiok32 Re: SZCZENIACZKI W SCHRONISKU W JÓZEFOWIE 11.01.06, 15:08 no tak, ale gomina płaci tylko za przyjęcia psa a nie za jego utrzymanie. Wniosek nasuwa się sam... Odpowiedz Link