13.10.05, 18:27
spokój!
Obserwuj wątek
    • benia30 Re: jaki tu 13.10.05, 18:54
      ... rocznik '74 popadł w jesienną zadumę....
      • mila1974 Re: jaki tu 14.10.05, 10:53
        i melancholię?
        • benia30 Re: jaki tu 17.10.05, 23:33
          ...lub zapadł w sen zimowy...
          • mila1974 Re: jaki tu 18.10.05, 09:25
            a ile trwa sen zimowy?
            • benia30 Re: jaki tu 18.10.05, 09:50
              ...do wiosny, chyba???
              smile)
              • mila1974 Re: jaki tu 18.10.05, 10:12
                to wracam na wiosnę wink)
                • benia30 no, nie wygłupiaj się, Mila! 18.10.05, 20:44
                  smile)
                  A swoją drogą fajnie by tak było zapaść w sen zimowy... Przespać tę paskudną
                  jesień i zimę, a także niektóre problemy życiowe, które rozwiążą się same wraz z
                  wiosennym słonkiem...
                  • mila1974 Re: no, nie wygłupiaj się, Mila! 19.10.05, 22:24
                    a wiesz, ja lubię jesień i nie wiem czy powinnam do tego się głośno przyznawać.
                    lubię te długie wieczory, które kojarzą mi się z dzieciństwem...
                    w domu Babci, w którym mieszkałam do 13 roku życia, stały kaflowe piece.
                    siedziałam sobie przytulona do gorących kafli i ... czytałam, czytałam, czytałam.
                    • benia30 Re: no, nie wygłupiaj się, Mila! 20.10.05, 15:06
                      Całkiem miłe są takie jesienne wieczory z książką...
                      Niestety jesienne wieczory przy kaloryferze to już nie to. Lubiłam przesiadywać
                      przy piecu babci... To był taki piec z przypieckiem ustawiony w kącie starej
                      chałupy zbudowanej z belek. Z pieca biło przyjemne ciepełko, babcia snuła
                      ciekawe opowieści z czasów swojego dzieciństwa i z dzieciństwa dziesięciorga
                      swoich dzieci, z czasów wojny... Ech, zostały tylko wspomnienia...
                      • lucyna_n Re: no, nie wygłupiaj się, Mila! 20.10.05, 21:22
                        chyba dobrze jest mieć takie piękne wspomnienia, trochę zazdroszczę..
                        • benia30 :-)) 21.10.05, 19:50
                          lucyna_n napisała:

> trochę zazdroszczę..

Eee tam, każdy z nas ma jakieś wspomnienia... Te z czasów dzieciństwa są chyba
                          najprzyjemniejsze...
                          • mila1974 Benia, 21.10.05, 22:15
                            a rydze posypane solą jadłaś, takie prosto z blachy?
                            • benia30 Re: Benia, 23.10.05, 15:14
                              Nie smile) Nie pamiętam...
                              Pamętam kurki w lesie znalezione i własnoręcznie nazbierane, pieczone na patyku
                              w ognisku, spożywane w miłym towarzystwie... Coś koło 5 lat wtedy miałam...
                              pozdr.
                              b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka