Dodaj do ulubionych

ścieżki na Pradze

20.10.02, 19:11
Nazywam się Piotr Huziuk. Jestem kandydatem do rady Dzielnicy Praga Południe
Okręg Gocław (lista SLD miejsce 6) zdecydowałem się kandydować także z tego
powodu, że jestem rowerzystą i delikatnie mówiąc wkurza mnie traktowanie
naszej rasy przez urzędników. Problemy są ogólnie znane więc nie ma tu co o
nich pisać. Wybierzcie mnie, a zyskamy wpływ na rzeczywistość.
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: ścieżki na Pradze 21.10.02, 08:00
      Ok masz mój głos!
    • kubajek huziuk, nie zaśmiecaj każdego forum agitką ... 21.10.02, 10:18
      ... wyborczą !!!
      Ja cię za to skreślam grubą krechą!
      :(((

• chaladia Re: huziuk, nie zaśmiecaj każdego forum agitką .. 21.10.02, 10:30
        Kubajek, tak mi się wydaje, że skreślasz dlatego, że się przyznał do SLD, a nie
        dlatego, że zamierza coś zrobić ze ścieżkami. Pisałem już gdzieś kiedyś ma
        Forum, że Cykliści powinni stworzyć grupę nacisku wolną od "wielkiej polityki".
        Po Twoim poście poważnie zaczynam się obawiać, że to się w Polsce nie uda.
        Dla lewicowego prawicowy, nawet dowolnie dobry i mądy jest wart skręślenia i
        niszczenia wszelkimi dostępnymi środfkami, nawet jeżeli zastąpić go może gorszy
        lewicowy. Dla prawicowego - odwrotnie.
        Idea wyborów lokalnych jest inna, ale co ja Ci będę tłumaczył - Ty i tak wiesz
        lepiej...
        • kubajek chaladia, mylisz się. 21.10.02, 13:53
          Od dawna już mi wisi czy czy ktoś jest (lub myśli że jest) z lewicy czy z
          prawicy. Wkurza mnie gdy nagle przed wyborami lawinowo rośnie nam armia
          miłośników przyrody, mostów, rowerów, emerytów, komunikacji zbiorowej itd ...
          Gdyby ktoś z TEGO forum (np. Ty :) kandydował na radnego i głosił na forum
          program budowy ścieżek rowerowych, byłbym pierwszym w popieraniu go, chociażby
          przyznawał się do skrajnie ortodoksyjnej prawolewicy.
          • draconessa Re: chaladia, mylisz się. 22.10.02, 21:42
            Kubajek, popieram. Przed wyborami to kazdy kandydat i z lewa i z prawa i od
            srodka zaczyna sie nagle troszczyc o ekologie, bezpieczenstwo, zwierzeta,
            sciezki rowerowe itd itp - co tam tylko jest na fali i co tam tylko na biezaco.
            "Troskliwi" sa i z lewa i z prawa i od srodka. Ale jak potem przychodzi do
            dzialania, to te obietnice ida w zapomnienie. Poniewaz nie lubie proznych
            obiecanek, nie znosze zasmiecania forum a w dodatku na wszelaka lewice uczulona
            jestem - na danego kandydata na pewno nie zaglosuje i przynajmniej nie bede
            potem rozczarowana, jesli dany kandydat tuz po wyborach zapomni o swych
            obietnicach. Moglabym glosowac, gdyby ow kandydujacy bral udzial w dyskusjach
            na Forum rowerzystow - wtedy bym mogla powiedziec, ze sciezki rowerowe sa mu
            na sercu - ale jesli ktos tuz przed wyborami sie pojawia i obiecuje mi cuda-
            nie ufam. Finito.
    • Gość: Ben Re: ścieżki na Pradze IP: *.chello.pl 21.10.02, 11:14
      A można poprosić jakieś konkrety?

Czy w nowym ustroju dzielnica w ogóle będzie miała
      możliwość działania na polu ścieżek rowerowych?
    • Gość: drZbuszu Re: ścieżki na Pradze IP: *.cors.gov.pl 21.10.02, 11:30
      huziuk napisał:

jestem rowerzystą
      Problemy są ogólnie znane więc nie ma tu co o
      > nich pisać. Wybierzcie mnie, a zyskamy wpływ na rzeczywistość.

skoro juz tu zdecydowales sie tu zareklamowac na forum to kilka pytan:
      jaki masz rower (mile widziane szczegoly techniczne), gdzie jezdzisz ile km
      przejezdzasz rocznie i w jakim terenie itd.

"problemy sa ogolnie znane"... przestan sciemniac i napisz jakie problemy sa
      ogolnie znane,o ile km tych sciezek i gdzie polozonych bedzieszs walczyl jak
      lew ;-) mozesz sie rozpisac na ten temat chetnie poczytamy i pogadamy. tylko
      konkretnie a nie nie jakies ogolne ble ble, proponowal bym tez darowac slogany
      w stylu tego o wplywie na rzeczywistosc...
      no i moze bys cos o sobie napisal ile masz lat skad jestes gdzie mieszkasz
      gdzie pracujesz jakie masz wyksztalcenie jaka diete chcesz jako radny, jakiego
      masz psa albo kota cos o rodzinie nie wiem czy rozumiesz moje intencje ale
      chodzi o to zebys przestal byc jedynie anonimowym imieniem i nazwiskiem z listy
      czerwonego ale w sposob przekonujacy sie przedstawil

pozdr
      marcin

btw ciekawe czy gosc standartowo rozeslal na rozne fora swoje posty w roznej
      wersji np do wedkarzy : " jestem wędkarzem jesli chcecie wiecej ryb w czystej
      wisle glosujcie na mnie a zyskacie wplyw na rzczywistosc" poczytamy albo i nie
      jesli odpowi to ie zorientujemy
      robertrobert - znasz tego goscia ze tak chetnie na niego zaglosujesz czy tez
      dzialasz na zasadzie na bezrybiu i rak ryba?

• Gość: Konrad Re: ścieżki na Pradze IP: *.chello.pl 21.10.02, 14:35
        Witam !

Masz rację drZbuszu, człowiek pewnie rozesłał swoje posty po różnych
        forach...nie ma to jak darmowa reklama (pewnie tak myślał), ale na mnie takie
        posty działaja jak czerwona płachta na byka :-)) (no właśnie czerwona !!! ;-)))
        Wnerwiają mnie tacy osobnicy....każdy obiecuje a w gruncie rzeczy i tak chodzi
        o kasę.
        Ciekaw jestem jakimi osiągnięciami na polu działalności społeczno - politycznej
        ten ktoś może się pochwalić.

Pozdrawiam,

Konrad.

• Gość: drZbuszu Re: ścieżki na Pradze IP: *.cors.gov.pl 22.10.02, 09:27
          Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Ciekaw jestem jakimi osiągnięciami na polu działalności społeczno -
          politycznej
          > ten ktoś może się pochwalić.

huziuk nr6 jestes jeszcze zainteresowany czy pusciles bełkotliwego posta i
          olałeś wyborcow hehe ? no wlasnie pochwal sie czyms. nie badz taki skromny bo
          cie nie wybiora !
          no i przydałby mi sie przynajmniej maly wyklad na temat: co moze rada
          dzielnicy. jakie ma kompetencje, zadania, w szczegolnosci jak ma sie jej
          dzialalnosc dla rowerowej sprawy. nie krepuj sie huzuik i napisz do nas !

pozdr
          dr
          gg 856270
          • draconessa Re: ścieżki na Pradze 22.10.02, 21:46
            Huziuk, pane Doktore, ma tutaj obecnych w rzeczywistosci w dupie, a aby sobie
            przysporzyc wybvorcow bylby pewnie oglosil sie i na forum pedofilskim, gdyby
            takie istanialo. Rowerzysta z niego taki, ze pewnie ostatni raz na siodelku
            siedzial w wieku lat trzech, powozac trojkolowcem marki Romet, a teraz pewnie
            wozi tylek samochodem rozjezdzajac po drodze rowerzystow i klnac to, ze jacys
            durnie na dwoch kolkach mu droge zajezdzaja...
      • robertrobert1 Re: ścieżki na Pradze 22.10.02, 09:53
        Gościa nie znam ale jest to jedyny kandydat, który wypowiadał się na temat
        ścieżek rowerowych. Może jestem naiwny i łatwowierny ale zaufam mu. A nóż
        widelec mówi prawdę. Jeśli nie to i tak nic nie stracimy.
        • tuhanka Re: ścieżki na Pradze 22.10.02, 11:30
          Ja nie zagłosuje - po pierwsze dlatego, że nie głosuję na SLD, tylko na Unię
          Wolności (czyli Unię dla Warszawy), której od lat jestem członkiem, po drugie
          głosuję na Pradze Północ, więc w innym okręgu wyborczym. Skoro jednak już
          zaczęła się tu agitacja, to przypomnę, że Zbigniew Bujak w swoim programie
          wyborczym pisze o tworzeniu spójnego systemu ścieżek rowerowych, a także o
          wykorzystaniu (tu ukłon w stronę ekologów) do transportu miejskiego istniejącej
          sieci torów kolejowych, zamiast dodawania kolejnych autobusów, budowania
          kolejnych, niszczących środowisko tras szybkiego ruchu. Generalnie stawia na
          ekologiczne rozwiązania. Program możecie przeczytać na stronie
          www.bujak.pl
          A najkrótszy cytat, wyciągnięty z rozdziału tego programu "Ekologiczna
          Warszawa" brzmi: "w planach urbanistycznych należy wytyczać śCIEŻKI ROWEROWE i
          miejsca na parki."
          • Gość: Sergio ... Off topic ... IP: *.multi-event.pl 22.10.02, 11:33
            A ja mam małą prośbę - tematy polityczne nie są nam potrzebne
            na forum i proponuję zakończenie wątku...

Z mojej strony EOT.
            • Gość: drZbuszu Re: ... Off topic ... IP: *.cors.gov.pl 22.10.02, 13:11
              Gość portalu: Sergio napisał(a):

> A ja mam małą prośbę - tematy polityczne nie są nam potrzebne
              > na forum i proponuję zakończenie wątku...
              >
              > Z mojej strony EOT.
              >
              a huziuk dran jeden przepadł jak kamien w wode... jakos mi sie wydaje ze ta
              jego agitacja wyborcza kiepsko mu sie udała!
              skoro watek jest aktywny to znaczy ze tematy polityczne sa nam jednak mimo
              wsztsko potrzebne na forum... bo jakby byly niepotrzebne to by sie nikt nie
              wypowiadał, zreszta ja uwazam ze rozmowa jest dobra a brak rozmowy jest
              niedobry, oczywiscie przy przyjęciu podstawowego założenia ze nie ma tabu.

btw czytalem jakis czas temu na preclu ze na ursynowie kandyduje artur janas -
              nie wiem czy pamietasz jane ale jezdzilismy z nim kiedys z malborkiem po
              kabatach

niestety nie bardzo sie orientuje na razie ktory jest moj okreg wyborczy 14 czy
              15 i czy ktorys z kandydatow na listach jezdzi rowerem ;-(( a szkoda bo bym
              chetnie glosowal na takiego kogos...

pozdr
              marcin
              gg 856270
              • Gość: Ben Re: ... Off topic ... IP: *.chello.pl 22.10.02, 13:32
                Gość portalu: drZbuszu napisał(a):

> skoro watek jest aktywny to znaczy ze tematy
                polityczne sa nam jednak mimo
                > wsztsko potrzebne na forum...

Tak długo jak ścieżki rowerowe są tematem politycznym,
                tematy polityczne są potrzebne na tym forum :)
          • Gość: Ben ścieżki rowerowe w programach wyborczych IP: *.chello.pl 22.10.02, 12:13
            tuhanka napisała:

> A najkrótszy cytat, wyciągnięty z rozdziału tego
            programu "Ekologiczna
            > Warszawa" brzmi: "w planach urbanistycznych należy
            wytyczać śCIEŻKI ROWEROWE i
            > miejsca na parki."

A ja bym chciał, żeby ścieżki rowerowe znalazły się w
            rozdziale "Komunikacja" a nie "Ekologia" w jednym zdaniu
            razem z parkami. Zresztą od "wytyczania w planach
            urbanistycznych" do realizacji to jeszcze całe kilometry.

Notabene rozdział jest w ogóle niedostępny z menu
            głównego, trzeba ściągać PDF - to pokazuje jak bardzo
            kandydat dba o ekologie.

Zobaczcie sobie jaki program ma np. Rokita w Krakowie -
            warszawscy politykierzy są po prostu kompletnie
            nieprzygotowani do urzędu, powtarzają tylko banały i
            ogólniki.
        • Gość: Konrad Re: ścieżki na Pradze IP: *.chello.pl 22.10.02, 11:39
          robertrobert1 napisał:

> Gościa nie znam ale jest to jedyny kandydat, który wypowiadał się na temat
          > ścieżek rowerowych. Może jestem naiwny i łatwowierny ale zaufam mu. A nóż
          > widelec mówi prawdę. Jeśli nie to i tak nic nie stracimy.

Nie stracimy ??? Człowieku gdzie Ty żyjesz? A z czyich pieniędzy ten ktoś
          dostawał będzie dietę radnego.....?
          Wiadomo, że z pieniędzy podatników, czyli naszych.

Konrad.
          • Gość: Ben Re: ścieżki na Pradze IP: *.chello.pl 22.10.02, 12:14
            Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Nie stracimy ??? Człowieku gdzie Ty żyjesz? A z czyich
            pieniędzy ten ktoś
            > dostawał będzie dietę radnego.....?

Tak czy owak ktoś będzie dostawać dietę radnego...
            • Gość: Konrad Re: ścieżki na Pradze IP: *.chello.pl 22.10.02, 16:20

> Tak czy owak ktoś będzie dostawać dietę radnego...

No jasne, tylko dlaczego akurat On ma ją dostawać ? Bo napisał, że....no
              właśnie, że co, że lubi jeździć rowerem ;-)))
              " jestem rowerzystą i delikatnie mówiąc wkurza mnie traktowanie naszej rasy
              przez urzędników"....jakiej rasy...???? Ludzie drugi Hitler się nam narodził...
              Albo "Wybierzcie mnie, a zyskamy wpływ na rzeczywistość"....cóż za siła
              przekonywania.....człowiek ma chyba duże znajomości ;-)

Pozdrawiam,

Konrad.
              • huziuk Re: ścieżki na Pradze 30.10.02, 17:49
                Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji choć wiele z Waszych głosów było
                nazwijmy to "nieufnych". Pora rozproszyć wątpliwości nie rozsyłałem tego typu
                ogłoszeń po wszystkich forach i faktycznie jestem rowerzystą bo chyba moge tak
                o sobie mówić skoro cały rok dojeżdźam do pracy na rowerze, a z braku ścierzek
                w maju 2001 zostałem przejechany przez samochód więc wiem jak to boli.
                Niezależnie od wyniku i tak dziękuje za wasze opinie jeśli macie jakieś ciekawe
                pomysły zawsze służę pomocą. Piszcie huziuk@poczta.onet.pl
                • Gość: drZbuszu Re: ścieżki na Pradze IP: proxy / *.cors.gov.pl 31.10.02, 12:35
                  huziuk napisał:

Pora rozproszyć wątpliwości nie rozsyłałem tego typu
                  > ogłoszeń po wszystkich forach i faktycznie jestem rowerzystą bo chyba moge
                  tak

moze nie po wszystkich ale na niektorych owszem - nie badalem tej kwestii
                  oczywiscie, ale widzialem ze wyslales posta podobnej tresci jak do nas na forum
                  gw - praga poludnie, wawer...

pochwal sie wybrali cie ?! jestes radnym ?!
                  a na rozpraszanie watpliwosci to czas byl przed wyborami przyjacielu... moich
                  watpliwosci zreszta i teraz nie rozproszyles bo malo konkretnie zawsze piszesz,
                  napisz koniecznie gdzie i jak cie przejechali ! albo daruj sobie i napisz przed
                  nastepnymi wyborami!

pozdr
                  marcin
                  • huziuk Re: ścieżki na Pradze 04.11.02, 14:09
                    Ciągle liczą głosy. A wypadek miałem w samym centrum na skrzyżowaniu
                    Marszałkowskiej i Jerozolimskich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka