Gość: avista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 00:09 Szukam absolwentów tej szkoły. Rocznik urodzenia 1975-1976-1977 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 195.85.249.* 16.03.04, 07:59 A rocznik urodzenia 1973 nie moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.03.04, 13:04 To tez i moja byla szkola lecz rocznik troche pozniejszy bo 1977-1985.... Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.03.04, 13:06 Nie doczytalam do konca.....moj rocznik to 1970 a uczeszczanie to jak wspomnialam wczesnniej. Moj brat jest z 1973 i tez uczeszczal do tej szkoly. Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.derbynet.pl / *.crowley.pl 21.03.04, 16:15 A brat do klasy a czy b? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 24.03.04, 13:11 Hej Aska, Zaskoczylas mnie tym pytaniem, wiesz juz nie pamietam.....chyba A. Ma na imie Jacek Swiercz znasz go ?! Jesli tak to moze i my sie znamy.... Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 25.03.04, 09:29 No niestety - nic mi to nazwisko nie mówi - ja byłam w B. Z A znałam parę osób, ale widocznie Twojego brata nie.... a szkoda... straciłam kontakt ze wszytkimi znajomymi z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.dyn.optonline.net 26.03.04, 00:59 Nazywam sie Michal ,chodzilem do tej szkoly 3 lata, moj rocznik 1971, moja profesor ( od wszystkiego) Maria Popielec, bardzo mila kobieta, a w swietlicy pilnowala nas pani Honorata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciele IP: 195.85.249.* 26.03.04, 07:52 Witam, Pani Honorata na świetlicy jak najbardziej - razem z Panią Joasią. Zresztą Pani Honorata później uczyła rosyjskiego (w roku 1987/88). Ja pamiętam nauczycieli: Maria Słabicka - polski - do tej pory najmilej wsponiana polonistka i człowiek; Zofia Trojanowska - matematyka - dzięki niej matematyka nigdy (nawet później) nie była zmorą - (przynajmniej dla mnie); Renata Musiał - biologia; p. Nienałtowska - geografia (nie pamiętam imienia); Janina Białasiewicz - fizyka i chemia (moja wychowawczyni); Zygmunt Cupryjak - ZPT chłopców; a w klasach 1-3 Zofia Badełek. Może ktoś jeszcze kogoś pamięta? Podobno w naszej szkole obecnie jest gimnazjum. Ciekawe czy ktoś z tamtej kadry tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Jeszcze jedno IP: *.dyn.optonline.net 26.03.04, 15:52 Chodzilem do tej szkoly tylko 3 lata (1-3) pozniej wybralem taniec i poszedlem do Szkoly Baletowej na Moliera, ale pamietam wlasnie pania Joanne ze swietlicy ale ,ze Honorata uczyla ruskiego...??? to niespodzianka. Odszedlem ze szkoly w 1980, pozniej kontakt sie urwal, obecnie mieszkam w NYC wiec w ogole nie mam kontaktu z ludzmi ..........24 lata, a pamietam zapach boiska i obiadow w stolowce i za 20zl w sklepiku dostalem (20) toffi, i zrzutka na mleko byla po 33zl za miesiac, codziennie bulka i mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: Jeszcze jedno 28.03.04, 13:07 Aska, Jak Ty duzo pamietasz.... Jestem rocznik 1970 a do tej szkoly chodzilam od 1982-85. Czesc z wyzej wymienionych nauczycieli pamietam. Nie lubilam p.Nienaltowskiej dla mnie zawsze byla ''roztrzepana'' nie potrafila niczego nauczyc. Z.Cybulski mnie jeszcze uczyl.... Pamietam moja polonistke i wychowawczynie p. Ewa .....Widze jej twarz i ciemne wlosy a nie przypominam sobie jej imienia.Byla wspaniala.!!! Michal z tego boiska moj brat Jacek czesto korzystal. Ja musialam ciagle po niego chodzic wolac na obiad. Mieszkalismy na Nowym Swiecie....to byly czasy !!!! Bardzo milo je wspominam. Od 13 lat mieszkam w Holandii i myslami czesto jestem w tych okolicach. Po prostu tesknie....!!! Pozdrawiam wszystkich bylych absorwentow 219-tej...!!!! Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Tez tesknie IP: *.dyn.optonline.net 01.04.04, 07:54 Tez korzystalem z tego boiska, chodzilismy na tory przy Dworcu powisle, do parku za wysoki blok. Tez mieszkalem na Nowym Swiecie, dokladnie na Galczynskiego za kinem Skarpa, teraz tam jest dresiarska buda. Foksal, ruski dom kultury, Ordynacka, zdjecia w Perspektywach, lody z Igloo. Pamietam jeszcze takiego zwariowanego nauczyciela od WF, lekka broda, wyluzowany wariat , z gwizdkiem, biegal ,gadal "kpw" i trzeba bylo odpowiedziec "wpk" ....taka zabawa. Tez tesknie, mieszkam w NY od 11lat ,zaczynam wpadac do Polski, i jest mi tak dobrze, Warszawa jest taka piekna, cicha i spokojna, ludzie naprawde tak jest, i dziewczyny sie usmiechaja i sa rozmowy do rana i wodeczki takie mile do rana w ogrodach.........Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: Tez tesknie 01.04.04, 20:43 Tego nauczyciela od WF nie pamietm lecz to powiedzonko cos mi mowi...hahaha Ja mieszkalam na Nowym Swiecie 26, Galczynskiego tez znam. A do Skarpy biegalismy co tydzien, szczegolnie gdy zalozyli Dolby Stereo..... Na Foksal do domu kultury chodzilismy na filmy !!! Wiesz Iglo zamykaja, juz nie przynosi zysku.... Jutro lece do Warszawy, bede o 12.00. Gdy wejde do cukierni, ale zrobie spustoszenie, tak mam wielka ochote na polskie ciastka.... Bede krotko bo w poludnie w niedziele wracam.... Lecz zaopatrze sie w bialy ser, ogorki kiszone, wedlinke sprasowana,oczywiscie paczki i innne smakolyki.... Pozdrawiam i do przyszlego tygodnia Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Blikle IP: *.dyn.optonline.net 01.04.04, 21:29 Do ruskich chodzilismy na filmy tez, paczki od Bliklego, zawze tam wpadam jak jestem w Polsce....nigdzie nie jest tak milo , czuje ,ze jestem u siebie.Skarpa...bylem milion razy, a park i sanki w zime, Akademia Muzyczna...na wiosne chlopcy grali i mozna bylo siedziec godzinami na lawce i sluchac trabienia i walenia w perkusje. W sklepie zoologicznym kupilem chomika i pamietam ORNO srebro -zloto, sklep mysliwski i zabawkowy ,tam gdzie dzis ksiegarnia. Obok byl Gerlach, scyzoryki a vis-a-vis frytki z ketchupem za 4 zl, zupelnie jak dzis. No i Desa na rogu Wareckiej , Pani sprzedawala wode z "automatu" z podwojnym sokiem to az 1.50zl. No i chodzila po Nowym Swiecie (to juz historia) taka kobieta starsza z bandazem na twarzy, tylko oczy bylo widac, w jasno niebieskim plasczu i bialy bandaz na twarzy i calej glowie....strasznie sie jej balem. Ojciec Swiety zawsze jechal Nowym Swiatem, pamietam ja 1979 roku cala jezdnia byla uslana kwiatami, az mam dreszcze,tak bylo pieknie, w 1983 roku tez jechal i tez bylo pieknie. Tam gdzie dzis jest pizzeria ,byla piekarnia Camargo z pysznymi ciastami i po co bylo to zmieniac ,bylo dobrze. A na rogu Nowego Swiatu i foksal ,byl sklep chemiczny a pozniej PUMA a teraz jest Salamander i buty "tanie" po 700zl. Pytajcie ,moze sobie jeszcze cos przypomne. wisnia71@optonline.net jak by cos......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska wspominki.... IP: *.derbynet.pl / *.crowley.pl 02.04.04, 11:34 Z ruskiego domu kultury dzieci z naszej szkoły na Mikołajki dostawały takie "paczki" ze słodyczami... Taka plastikowa jakby matrioszka wypełniona cukierkami.... albo zegarek... kilka "mikołajek" takich pamiętam. Na końcu Smolnej był sklep spożywczy do któreg się na długiej przerwie leciało po kajzerki i jogurt... Zaraz obok szkoły był sklep chemiczny, który miała niezapomnianą nazwę "mydlarnia" - nigdy więcej, żaden chemiczny się tak nie nazywał. A na Rutkowskiego (heheheh Chmielnej) szło się oglądać wystawy komisów. A w zimie super zabawą było ślizganie się na butach po podstawie pomnika (chyba partyzantów) - przy skrzyżowaniu Nowego Światu z Jerozolimskimi. Taki super śliski błyszczący marmur tam był. No i te dekoracje na "białym domu". Z sali od fizyki (chemii) albo z biologicznej było widać jak zmieniają je przed jakimiś tam plenum.... Ale swoją drogą - mało nas na tym forum. Ja zapisałam się na www.szkolnelata.pl w nadziei spotkania kogoś ze szkoły ale też cisza. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.crowley.pl 29.03.04, 14:35 Jejku jak miło :-) Pani Białasiewicz była moją wychowawczynią :-) Pani Musiał uczyła mnie biologii... super kobitka Pani Trojanowska- matematyki błeeee Pani Nienałtowska- geografii Pan Cupryjak- uczył chłopców ZPT od Polskiego nie pamiętam hmmm...coś na K taka z czarnymi włosami. Moje nazwisko panieńskie Świerczewska,,,, mam też dwie siostry Marzena i Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 29.03.04, 19:48 Hej Monika; Ta przemila kobietka od polskiego to Ewa Krasuska....pzypomnialo mi sie! Mamy podobne nazwiska panienskie, moje to Swiercz.....lecz chyba nie znam Cie ani Twoich siostr... Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:46 a jeszcze pani Danuta Rozniatowska tez od polskiego ,oja wychowawczyni w latach90-95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:44 znam cie mieszkalas na bartodzewicza w kladce 1 c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:23 DOKŁADNIE....a Ty to kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek M Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:13 tak całkim w wolnej chwili znalazlem to forum miło jest poczytać o szkolnych latach p Renata Musiał była moją wychowawczynią, to prawda super kobieta Białasiewicz - fizyka chemia Krasuska -Polski Kurczyńska - Matematyka Nienałtowska- geografia zpt - były dwie bliźniaczki pod koniec szkoły ale nie pamietam nazwisk 1981-1989 klasa B pozdrawiam, może ktoś się odezwie mój adres : nordicom@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 20:20 a może powpisujemy nazwiska jakiś charakterystycznych osób- kolegów, koleżanki A więc zaczynam Jacek Regulski, Sebastian Bobel, Michał Banaszkiewicz, Anna Sadowska, Agata BArtnicka, Małachowski Darek, Janusz Niedźwiedzki, Justyna Rosa, Agnieszka Szewczyk "Pudel", Jarek i Andrzej Kalbarczyk, Luiza Farkash... znacie kogoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie.. 20.05.04, 21:02 Jacek Regulski do mnie przemawia.... chyba chodził do równoległej dla mnie klasy A. W czerwcu 88 - kończył 8 klasę? A Luiza Farkash - to nie jest raczej popularne nazwisko - pracuje w tej samej instytucji co ja. Ale z 219 jej nie kojarzę. Ale ja chyba nie będę tak wypisywać - jak popatrzę na zdjęcia - to pamiętam 90% nazwisk z mojej klasy - to by było ze 20 osób. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.04, 00:15 Luiza Farkash...ciemna karnacja ciemne włosy... Hmm Regulski.. faktycznie chyba kończył w 88...z min do klasy chodził Niedźwiedzki (bardzo wysoki w okularach), Cywiński Michał. Wpisujcie się ludziska... :-) Aśka a jakie jest Twoje nazwisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie. 21.05.04, 09:16 Taaaak Cywińskiego kojarzę w zestawie z Regulskim.... z ich klasy jeszcze pamiętam Irka Łapińskiego, Pawła Kożuchowskiego i Justynę A moje nazwisko - Kondarewicz, rocznik 88, klasa B Pozdrawiam, Aśka PS. A Ty kim jesteś jamajko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polusiewka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:05 Rany pamiętam ich wszystkich, Pamiętam że Bobel to był straszny łobuziak , jestem rocznik 1975 i chodziłam di klasy z Anką Sadowską i Moniką świerczewską, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.06.04, 08:58 Hej.... no ja to Monika Świerczewska... jak się nazywasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 29.06.04, 13:48 Jacek Regulski i Michal Cywinski byli razem w jednej klasie wraz z moim bratem Jacekiem Swiercz. Ja z kolei chodzilam razem z Robetem Cywinskim do jednej klasy. Moja najlepsza przyjaciolka byla i jest do tej pory Bogusia Aniszewska ! Kontakt mam jedynie z Bogusia, Pawlem Sabala i Guliwerem...nie pamietam imienia !!!hahahaha Pozdrawiam wszystkich Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:47 znam wszystkich z tej listy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.cable.wanadoo.nl 12.05.05, 20:34 Znasz wszystkich...? Jak sie nazywasz zapewne i mnie sobie przypominasz? Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolnik Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.05, 23:00 oj nieznam Zanety,ale moze jak jestes kolezanka "pudelka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.05, 23:01 w ktorym roku konczylas szkole 92 lub 93?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 16.06.05, 16:44 W 1990 roku skonczylam te szkole...... Mieszkalismy na Nowym Swiecie. Zabawne ile osob zna podane nizej nazwiska....hahaha Z Cywinskim i Guliwerem chodzilam do klasy..... Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 16.06.05, 18:43 I ja chodziłam do 219, wtedy jeszcze Wandy Wasilewskiej. Nazwiska wymienione oczywiście znam, ale bardziej z czasów harcerskich. Ja kończyłam w 83r to już kupa lat. miło wspomnieć stare czasy. A Ciebie Żaneta chyba kojarzę. Miałaś czarne włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 16.06.05, 18:46 A i Bogusię też kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 17.06.05, 11:36 Jak Ci na imie? Niestety czarnych wlosow nie mam i....nie pamietam bym sobie je kiedys farbowala...hahaha Bogusia to moja najlepsza przyjaciola. Zanmy sie juz ponad....20 lat !!! Ale czas zlecial. Konczylam te szkole w 85 roku Ty jestes 2 lata starsza. Do naszej klasy doszly: Dorota Lorenc i Dorota Czajka. Moze je znasz one byly jedynie rok mlodsze od Ciebie. Pozdrawiam Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 17.06.05, 22:42 Pewnie, że znam. A na imię mam Sylwia. Lorenc brat Doroty ostatnio narozrabiał na Smolnej i było o nim głośno nawet tu na forum. A tchórzewskich pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 20.06.05, 12:36 Hej Sylwia!!! Tchorzewskich znam jedynie Jozefa, z nim chodzilam do klasy. Co takiego narozrabial brat Doroty....? Sylwio a gdzie Ty mieszkasz? Pozdrawiam pa Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 20.06.05, 14:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=23652452 Tu jest odpowiedź na pytanie co narozrabiał "małpa"-tak go chyba kiedyś nazywali. Jeszcze z tej samej "paczki" co Tchórzewscy byli Skudlarze, ale nie wiem co się z nimi dzieje. Teraz mieszkam pod Warszawą a kiedyś na Foksal. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 21.06.05, 12:49 Hej Sylwia !!! Napisz do mnie na na adres gazety. Pozdrawiam pa Zaneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:24 też mieszkałem na foksal 15 do roku 1999 mój adres : nordicom@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:21 Z Lorencem chodziłam do klasy chyba rok lub dwa bo nie zdał. Tchurzewskiego znam. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncyl Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 09.07.05, 09:30 Także jestem byłym uczniem 219, rok ukończenia 1984. Działałem w harcerstwie (25 WDH), ale potem wszystko się rozleciało. Moja klasa miała dwóch wychowawców - Pikus-Piłacińska, Białasiewicz. Jednym z najsypatyczniejszych wspomnień działania harcerskie, duża harcówka na II piętrze, którą przerobili na klasę. Pamiętam taką siwą dyrektorkę, która przyszła do szkoły po stanie wojennym i wypchnęła p. Polenceusz z tej funkcji-jakieś partyjne przepychanki. Moi koledzy z klasy założyli zespół muzyczny i dwóch z nich zostało profesjonalnymi muzykami (Maciek Sosnowski, Paweł Pieczyński) Pamiętam rywalizację/bójki z chłopakami z Powiśla. Harenda to był lokal z maszynami do gier. A kto z Was kiedyś odważył się zjechac na sankach z "Lucyfera" (najwyższa górka w parku) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 09.07.05, 22:43 O coś się ruszyło :))) 25 WDH połączyły się ze szczepem ze Świętokrzyskiej (chyba 183?) a czy teraz jeszcze dsziałają to nie mam pojęcia. P. Pikus jeszcze niedawno była dyrektorem w 219 a następnie w powstałym tam gimnazjum. O zespole Macka i Pawła to nawet nie wiedziałam bo już dawno nie mieszkam w centrum, ale pamietam ich komcerty na szkolnych dyskotekach. Fajnie, że udało im się zrealizować marzenia. Harenda z p. Jankiem Himilsbachem i fliperami to było coś :) A pamiętadsz Pawle (chyba mam rację, że to Ty?) treningi na torze Stegny? Ja mam cały czas kontakt z Kaśką z Twojej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncyl Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 10.07.05, 22:27 W 83 roku przeniosłem się do 281 WDH na Twardą, a po dwóch latach mój nowy szczep zgarnął niedobitki ze Smolnej i Świętokrzyskiej, potem niejaki Zbyszek Sujak (też z mojej klasy, ale ślad po nim zginął) był drużynowym chłopaków. Jedno co dało się przeszczepic z 25 WDH to zielony kolor chust, ci na twardej mieli czerwone z białym otokiem. Męska drużyna harcerzy umarła ok. 2000 roku przenosząc się na Karmelicką, a żeńska 281 w latach dziewięcdziesiątych zmieniła numer na 25. To co zaszkodziło harcerstwu to niezbyt sprzyjąjąca atmosfera ze strony dyrekcji - brak harcówki oraz mała populanośc tematu. Co do chłopaków-muzyków to Maciek grał na bębnach w wielu kapelach, a Paweł skończył karierę w Closterkeller (to się chyba tak pisze) Przypomniałaś mi znamienny epizod w moim życiu -słynne panczeny w KS Marymont, do których próbowała mnie zarazic pani od WF. W zimę na Stegnach było OK, ale wiosną jeżdzic na Marymont to dla mnie było za daleko. Pamiętam zasadniczą rozmowę z panią od WF, która chciała się dowiedziec dlaczego nie byłem na treningu. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że miałem zbiórkę, a ona stanowczo zarządała żebym wybrał harcerstwo albo sport. Odtąd chdziłem tylko na zbiórki, których skutkiem jest to, gdzie dziś jestem... Swoją drogą gratuluję Ci takiej pamięci. A propos kto Ty jesteś były uczniu? bo zachodzę w głowę ale nic mi nie świta. Mojej klasie (b) po dwudziestu latach od końca szkoły udzało się spotkac w okrojonym składzie(Gozdek, Plewa, Częścik, Pałgan, Wyrzykowska, Surga, Pieczyński, Jackiewicz)To było niesamowite zobaczyc twarze ludzi, które znam gdy były dziecmi. Pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 11.07.05, 13:07 To nawet jakieś spotkania klasowe Wam się udają. A nasza klasa niestety nic nie organizuje. jeszcze jakiś rok, dwa po skończeniu szkoły coś usiłowalliśmy robić, ale też nie za bardzo wychodziło. Nawet nie wiem gdzie ich wszystkich teraz szukać. Kontakt z ludźmi urwał mi się zupełnie odkąd nie mieszkam w Centrum. Pamiętam wszystkie nazwiska, które wymieniłeś, ale na ulicy pewnie bym nie poznała. >A propos kto Ty jesteś były uczniu? bo zachodzę w głowę ale nic mi nie świta.< Ja prowadziłam młodszą druzynę zuchową w 25, razem z Kaśką Bielanką, na imię mam Sylwia. Kończyłam szkołę rok wcześniej niż Ty. Dziwne, że Andrzej będąc na Twardej nauczycielem dopuścił do rozpadu drużyny. W końcu to on w ostatnich latach 25 był jej "motorem napędowym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:19 Hihihihi z lucyfera zjeźdżałam i małegi o dużego :) Raz nawet z niezłym ropzędem w mur bym się wbiła :) Pani Białasiewicz była też moją wychowawczynią...ale ja rok urodzenia 75 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 18.07.05, 16:54 to razem byliśmy na obozie harcerskim w Gdańsku (zimą) - pamiętasz? chodziłem do klasy z Ajdarem.... Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:27 ta siwa : to Hanna Korzeniowska uczyła mnie matematyki 1984-1986 chyba tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek M Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:16 wszystkich mój adres : nordicom@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matman Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 17.01.08, 19:36 ja chodziłam z Michałem Banaszkiewiczem, Jarkiem Kalbarczyk od jednej klasy , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.56.159.* 08.02.06, 12:47 Pani Rozniatowska polonistka ale ja jestem urodzona w 1966 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 08.02.06, 14:59 To skończyłaś dwa lata przedemną :) Ja byłam w klasie p. Białasiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matman Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 17.01.08, 19:49 Pani Rozniatowska polonistka ale ja jestem urodzona w 1975 Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 rocznik 1972 16.06.05, 16:37 Witam, ja chodziłem całe 8 lat. Jestem z Bartoszewicza. Cywiński, Regulski, Guliwer to sąsiedzi z ulicy. Bobel siedzi :-( mój brat to rocznik 76 Ktos z mojej klasy (wychowawca Cupryjak) jest obecny na forum? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:17 Ooooo ja też z Bartoszewicza :) i wszystkich znam :)) Bobelek siedzi?? Biedny Sobcio :o( Bartoszewicza Ile ??? Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: rocznik 1972 18.07.05, 16:53 Bartoszewicza 1 :-) który rocznik jesteś? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 19.07.05, 12:19 Bartek 1 hmm to tam Kalbarczyki mieszlały :) ale nikogo innego z tej klatki nie pamiętam :-/. Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: rocznik 1972 19.07.05, 13:13 ano mieszkały, ale w suterynie. Ja na V piętrze, a Krzysiek Mickiewicz na VI który rocznik jesteś? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 29.07.05, 12:05 1975 kurcze nie kojarze Cie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 29.07.05, 12:06 A co u Kalbarczyków ??? Żyją??? Odpowiedz Link Zgłoś
grumbel Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 11.07.05, 16:21 hahahaha!!! szkola nr 219... imienia... hihihi... Wandy Wasilewskiej... pamiętam jak rzucaliśmy śnieżkami w ten napis. ja jestem trochę mlodsza, rocznik 82, a na smolna chodzilam w latach 89-92 do pierwszej, drugiej i trzeciej klasy, bo zerówki nie mieli. Nie wiem jak za waszych czasów, ale jak ja tam bylam, to szkola miala strasznie zla reputacje. i zdaje sie ze tak juz jej zostalo, bo kiedy w osmej klasie znalazlam sie w szkole nr 38 na swietokrzyskiej wielokrotnie slyszalam, jak panie nauczycielki, ganiac uczniow za zle zachowanie, mówily tak: "co to za slownictwo!? czy ty jestes uczen ze szkoly 219 na smolnej?! nie wstyd ci?!" jak ja chodzilam na smolna, to rzadzil tam gang rodziny niekakich Skudla*** (dla przyzwoitosci nie podam 3 ostatnich liter). to bylo rodzenstwo z patologicznej rodziny, kiblowali po pare razy, zastraszali cala szkole i nieraz spuiscili manto moim starszym braciom. do dzis dostaje gesiej skorki, kiedy uslysze to nazwisko. ja dobrze wspominam pania Musial od biologi (co prawda mnie nie uczyla), reszty nazwisk nie pomne, ale nienawidzilam dyrektorki (miala cale biale wlosy). nigdy nie slyszala, jak jej sie mowilo dzien dobry i miala o to pretensje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 20.07.05, 20:32 Podziwiam waszą pamięć! I cieszę się, że w różnych miejscach zbiera się stara harcerska brać. Szczególne pozdrowienia dla Sylwii, czołem druhu pośle... i w ogóle serdeczności dla wszystkich, którzy wiedzą co to był zjazd z lucyfera. Andrzej (dzisiaj już z Twardej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 21.07.05, 19:40 O widzę, że jest nas coraz więcej :) Może jeszcze ktoś się odezwie? A z tego co się orientuję to OPaweł dopiero ma zamiar zostać posłem, a narazie jest radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 21.07.05, 22:57 Paweł był radnym w poprzedniej kadencji. Teraz właśnie kończy 4 letnią kadencję w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: io Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.freedom2surf.net 27.07.05, 03:47 no i ja chodzilem tam w latach 86/95 od zerowki az do osmej klasy .Tchorzewccy to moje ziomale z podworka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Rusek Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.hsd1.fl.comcast.net 07.10.15, 06:39 Ja jestem rocznik 75 I tez musisł pamietam ona miala syna u nas w szkole zawsze go gnebilem I mialem u jego mamy przyje... A moze pamietasz polonistke Danuta rozniatowska jesli jeszcze zyje chcialbym sie z nia skontaktowac jesli embed jakies informacje text me +1 9548390076 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 16.08.05, 23:42 Coś tu strasznie ucichło. Wszyscy na wakacjach czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo51 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 18.08.05, 17:38 ja tam jetsm caly czas i sledze kto i kiedy chodzil do naszej kochanej podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 24.08.05, 12:20 ja już wróciłem z wakacji :-( i znowu sledzę wątek.... Może w końcu ktoś z rocznika 72?? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range81-157.btcentralplus.com 04.09.05, 12:26 masz brata z rocznika 81? Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 05.09.05, 16:37 Witam, mam, mam też brata '76 :-) Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range86-129.btcentralplus.com 16.09.05, 13:48 tzn ze jest was trzech,ja znam tylko dwochmlodszego i sredniego,ale i tak pewnie nikt nikogo nie pamieta.pozdrawiam,poczekamy moze jeszcze sie ktos znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.09.05, 14:15 ano jest nas trzech :-) jak rozumiem chodziłeś do klasy z Piotrusiem'81? Jak się nazywasz? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.freedom2surf.net 07.10.05, 09:59 nie nie chodzilem z Piotrkiem do klasy,ja jetem 80` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 07.10.05, 13:13 "Podziwiam waszą pamięć! I cieszę się, że w różnych miejscach zbiera się stara harcerska brać. Szczególne pozdrowienia dla Sylwii, czołem druhu pośle... i w ogóle serdeczności dla wszystkich, którzy wiedzą co to był zjazd z lucyfera. Andrzej (dzisiaj już z Twardej)" a może by tak jakieś spotkanie harcerskiej braci po latach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 09.10.05, 17:59 Ja chętnie. Podejmuję się także przekazać pomysł Pawłowi P. Z innymi nie mam kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 09.10.05, 23:48 Ja mam kontakt tylko z Kaśką. Jakoś wszystko sie pourywało odkąd nie mieszkam w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 10:31 Widze ze juz chyba zapomnieli o naszej podstawowce,albo juz nikt tego nie czyta,szkoda fajnie powspominac stare czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LauraK znajomi strona www IP: *.eranet.pl 06.07.07, 13:06 wpisujcie się !!! nasza-klasa.pl/school/60622 może znajdziecie znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 27.01.06, 16:38 Witam, nikt już watku nie ciągnie? Zamroziło wszystkich czy co? Kto chadzał na wagary do tunelu średnicowego? Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 27.01.06, 16:50 Do tunelu to nie, my łaziliśmy do Łazienek, do Muzeum Wojska. A wątek faktycznie jakos podupadł :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 30.01.06, 13:22 Gość portalu: były uczeń napisał(a): > Do tunelu to nie, my łaziliśmy do Łazienek, do Muzeum Wojska. do Muzeum tez oczywiście :-) - znaleźlismy tam nawet kiedyś cały składzik z beczkami z karbidem. Ale było strzelania :-) Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 31.01.06, 20:46 Oj na wagarach byłam raz i poszliśmy na tyły Muzeum Wojska Polskiego. W tej górze jest brama..... a w niej korytarze i pokoik. Kiedyś w gazecie pisali ze to zabytek.... i jeden (chyba) z kuzynów Poniatowkiego robił sobie tam schadzki. Najlepsze że w gazecie pisali iż na ścianach były malowidła i że w dawnych czasach stały tam stare kanapy ze złoconymi brzegami. Dopisali też że od czasów wojny tego nie ma...hmmmm no to ja chyba troszkę stara jestem bo jak tam byliśmy to to było tylko kto by wtedy pomyślał że to zabytek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 01.02.06, 15:10 Oj na wagarach byłam raz i poszliśmy na tyły Muzeum Wojska Polskiego. W tej > górze jest brama..... a w niej korytarze i pokoik. czy chodzi Ci o teren Muzeum czy miejsce koło stawu? > no to ja chyba troszkę stara jestem bo jak tam byliśm przepraszam za śmiałość ale który rocznik jesteś? PZdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.198.* 17.02.06, 08:08 1975 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 17.02.06, 15:21 hm.... nie kojażę nikogo z Twojego rocznika :-( Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:40 czy pamietasz Agnieszkę Wilewską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matman Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.aster.pl 17.01.08, 20:01 ja pamiętam Agnieszkę Wilewską ..chodziłam z nią do jednej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebo Mydlarnia IP: 156.37.253.* 06.02.06, 17:41 A kto chodzil do Mydlo? Ja zawsze po szkole ;) Bylo tam pelno roznych dziwnych cudow. Takie sprezyny jak od sluchawki do kluczy i frotki i prasowanki. M. rocznik '76 z klasy Marii Slabickiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Mydlarnia IP: 195.85.249.* 09.02.06, 11:41 oczywiście do mydlo się leciało, stawało i oglądało te dziwne rzeczy... i do sklepu spożywczego na rogu Smolnej po kajzerkę i jogurt z trzema kółeczkami... Panią Słabicką uwielbiałam bezgranicznie - do tej pory wspominam ją jako najfajniejszą nauczycielkę z SP219 Pozdrawiam, Aśka '73 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSS Re: Mydlarnia IP: *.supermedia.pl 09.02.06, 16:46 Gość portalu: ebo napisał(a): > A kto chodzil do Mydlo? > Ja zawsze po szkole ;) Bylo tam pelno roznych dziwnych cudow. Takie sprezyny > jak od sluchawki do kluczy i frotki i prasowanki. > M. rocznik '76 z klasy Marii Slabickiej kupowałem tam dużych zołnierzyków - po 10 zł za sztukę :-) I, o ile mnie pamięć nie myli, można było tam czasami kupić korki do strzelania :-) Pzdr. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.06, 22:42 Rozniatowska byla i moja wychowawczynia ale ja z rocznika 80'.Jakos jeszcze nikt z tego rocznika sie nie objawil,szkoda,szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: IP: 213.56.159.* 14.02.06, 08:13 Rozniatowska byla moja wychowawczynia od 73 do 81 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avista Rocznik 1975-wpisywać się IP: 213.25.198.* 17.02.06, 08:11 Bałagan się zrobił, może posegregujmy troszkę te roczniki bo widać sporo nas tu i chyba kilka osób się zna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.04.06, 12:58 juz nikt nie chodzil do naaszej podstawowki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Lasocki Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.subscribers.sferia.net 21.11.07, 23:52 Hejka, jeszcze ja chodzilem - rocznik '79 klasa B. Wychowawstwo - Pani Paprocka, potem Zdanowska i na koniec Pan od WF'u - Tadeusz.... nie pamietam nazwiska. Moze znajdzie sie ktos z mojej klasy lub rok wyzej - z naszej zaprzyjaznionej, moze ktos pamieta paczke Nyrkowski Krzysiek, Godala Romek, Skalski Sebastian, Palesa Bartek i ja ... Lasocki Marcin, hmm? Zachecam wszystkich do rejestracji na stronie www.nasza-klasa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 00:08 Gimnazjum44.Neostrada.pl/nauczyciele.htm Czy rozpoznacie jeszcze Kogoś z tej Fotki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.chello.pl 24.10.06, 13:42 Z moich czsów to została tylko obecna p. dyr Pikus i p. Honorata, która kiedyś pracowała w swietlicy. Cała reszta grona jest mi zupełnie obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:57 Alio, Jestem rocznik 78 pamietam dobrze ekipe z Bartkiem Palesą, Sebastianem Skalskim...byli klase niżej 8B ( Kasia Rup, Anita Matecka,Patrycja Gościniak,Katarzyna Krakowiak,Maciej Oleksowicz,Maciek Dowbor...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.eranet.pl 03.12.07, 14:03 na stronie nasza-klasa jest OGROM osób z 219 ZAPRASZAMY :) Odpowiedz Link Zgłoś