Dodaj do ulubionych

SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 00:09
Szukam absolwentów tej szkoły. Rocznik urodzenia 1975-1976-1977
Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 195.85.249.* 16.03.04, 07:59
      A rocznik urodzenia 1973 nie moze byc?
      • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.03.04, 13:04
        To tez i moja byla szkola lecz rocznik troche pozniejszy bo 1977-1985....
        • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.03.04, 13:06
          Nie doczytalam do konca.....moj rocznik to 1970 a uczeszczanie to jak
          wspomnialam wczesnniej.
          Moj brat jest z 1973 i tez uczeszczal do tej szkoly.
          Pozdrawiam Zaneta
          • Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.derbynet.pl / *.crowley.pl 21.03.04, 16:15
            A brat do klasy a czy b?
            • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 24.03.04, 13:11
              Hej Aska,
              Zaskoczylas mnie tym pytaniem, wiesz juz nie pamietam.....chyba A.
              Ma na imie Jacek Swiercz znasz go ?!
              Jesli tak to moze i my sie znamy....
              Pozdrawiam Zaneta
              • asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 25.03.04, 09:29
                No niestety - nic mi to nazwisko nie mówi - ja byłam w B. Z A znałam parę osób,
                ale widocznie Twojego brata nie.... a szkoda... straciłam kontakt ze wszytkimi
                znajomymi z podstawówki.
    • Gość: Michal SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.dyn.optonline.net 26.03.04, 00:59
      Nazywam sie Michal ,chodzilem do tej szkoly 3 lata, moj rocznik 1971, moja
      profesor ( od wszystkiego) Maria Popielec, bardzo mila kobieta, a w swietlicy
      pilnowala nas pani Honorata.
      • Gość: Aska Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciele IP: 195.85.249.* 26.03.04, 07:52
        Witam,
        Pani Honorata na świetlicy jak najbardziej - razem z Panią Joasią.
        Zresztą Pani Honorata później uczyła rosyjskiego (w roku 1987/88).
        Ja pamiętam nauczycieli:
        Maria Słabicka - polski - do tej pory najmilej wsponiana polonistka i człowiek;
        Zofia Trojanowska - matematyka - dzięki niej matematyka nigdy (nawet później)
        nie była zmorą - (przynajmniej dla mnie);
        Renata Musiał - biologia;
        p. Nienałtowska - geografia (nie pamiętam imienia);
        Janina Białasiewicz - fizyka i chemia (moja wychowawczyni);
        Zygmunt Cupryjak - ZPT chłopców;
        a w klasach 1-3 Zofia Badełek.
        Może ktoś jeszcze kogoś pamięta?
        Podobno w naszej szkole obecnie jest gimnazjum. Ciekawe czy ktoś z tamtej kadry
        tam pracuje?
        • Gość: Michal Jeszcze jedno IP: *.dyn.optonline.net 26.03.04, 15:52
          Chodzilem do tej szkoly tylko 3 lata (1-3) pozniej wybralem taniec i poszedlem
          do Szkoly Baletowej na Moliera, ale pamietam wlasnie pania Joanne ze swietlicy
          ale ,ze Honorata uczyla ruskiego...??? to niespodzianka.
          Odszedlem ze szkoly w 1980, pozniej kontakt sie urwal, obecnie mieszkam w NYC
          wiec w ogole nie mam kontaktu z ludzmi ..........24 lata, a pamietam zapach
          boiska i obiadow w stolowce i za 20zl w sklepiku dostalem (20) toffi, i zrzutka
          na mleko byla po 33zl za miesiac, codziennie bulka i mleko.
          • zaneta9 Re: Jeszcze jedno 28.03.04, 13:07
            Aska,
            Jak Ty duzo pamietasz....
            Jestem rocznik 1970 a do tej szkoly chodzilam od 1982-85.
            Czesc z wyzej wymienionych nauczycieli pamietam.
            Nie lubilam p.Nienaltowskiej dla mnie zawsze byla ''roztrzepana'' nie potrafila
            niczego nauczyc. Z.Cybulski mnie jeszcze uczyl....
            Pamietam moja polonistke i wychowawczynie p. Ewa .....Widze jej twarz i ciemne
            wlosy a nie przypominam sobie jej imienia.Byla wspaniala.!!!
            Michal z tego boiska moj brat Jacek czesto korzystal.
            Ja musialam ciagle po niego chodzic wolac na obiad.
            Mieszkalismy na Nowym Swiecie....to byly czasy !!!!
            Bardzo milo je wspominam. Od 13 lat mieszkam w Holandii i myslami czesto jestem
            w tych okolicach. Po prostu tesknie....!!!
            Pozdrawiam wszystkich bylych absorwentow 219-tej...!!!!
            Zaneta
            • Gość: Michal Tez tesknie IP: *.dyn.optonline.net 01.04.04, 07:54
              Tez korzystalem z tego boiska, chodzilismy na tory przy Dworcu powisle, do
              parku za wysoki blok. Tez mieszkalem na Nowym Swiecie, dokladnie na
              Galczynskiego za kinem Skarpa, teraz tam jest dresiarska buda. Foksal, ruski
              dom kultury, Ordynacka, zdjecia w Perspektywach, lody z Igloo. Pamietam jeszcze
              takiego zwariowanego nauczyciela od WF, lekka broda, wyluzowany wariat , z
              gwizdkiem, biegal ,gadal "kpw" i trzeba bylo odpowiedziec "wpk" ....taka zabawa.
              Tez tesknie, mieszkam w NY od 11lat ,zaczynam wpadac do Polski, i jest mi tak
              dobrze, Warszawa jest taka piekna, cicha i spokojna, ludzie naprawde tak jest,
              i dziewczyny sie usmiechaja i sa rozmowy do rana i wodeczki takie mile do rana
              w ogrodach.........Pozdrawiam wszystkich
              • zaneta9 Re: Tez tesknie 01.04.04, 20:43
                Tego nauczyciela od WF nie pamietm lecz to powiedzonko cos mi mowi...hahaha
                Ja mieszkalam na Nowym Swiecie 26, Galczynskiego tez znam.
                A do Skarpy biegalismy co tydzien, szczegolnie gdy zalozyli Dolby Stereo.....
                Na Foksal do domu kultury chodzilismy na filmy !!!
                Wiesz Iglo zamykaja, juz nie przynosi zysku....

Jutro lece do Warszawy, bede o 12.00.
                Gdy wejde do cukierni, ale zrobie spustoszenie, tak mam wielka ochote na
                polskie ciastka....
                Bede krotko bo w poludnie w niedziele wracam....
                Lecz zaopatrze sie w bialy ser, ogorki kiszone, wedlinke sprasowana,oczywiscie
                paczki i innne smakolyki....
                Pozdrawiam i do przyszlego tygodnia Zaneta
                • Gość: Michal Blikle IP: *.dyn.optonline.net 01.04.04, 21:29
                  Do ruskich chodzilismy na filmy tez, paczki od Bliklego, zawze tam wpadam jak
                  jestem w Polsce....nigdzie nie jest tak milo , czuje ,ze jestem u
                  siebie.Skarpa...bylem milion razy, a park i sanki w zime, Akademia
                  Muzyczna...na wiosne chlopcy grali i mozna bylo siedziec godzinami na lawce i
                  sluchac trabienia i walenia w perkusje. W sklepie zoologicznym kupilem chomika
                  i pamietam ORNO srebro -zloto, sklep mysliwski i zabawkowy ,tam gdzie dzis
                  ksiegarnia. Obok byl Gerlach, scyzoryki a vis-a-vis frytki z ketchupem za 4 zl,
                  zupelnie jak dzis. No i Desa na rogu Wareckiej , Pani sprzedawala wode
                  z "automatu" z podwojnym sokiem to az 1.50zl. No i chodzila po Nowym Swiecie
                  (to juz historia) taka kobieta starsza z bandazem na twarzy, tylko oczy bylo
                  widac, w jasno niebieskim plasczu i bialy bandaz na twarzy i calej
                  glowie....strasznie sie jej balem. Ojciec Swiety zawsze jechal Nowym Swiatem,
                  pamietam ja 1979 roku cala jezdnia byla uslana kwiatami, az mam dreszcze,tak
                  bylo pieknie, w 1983 roku tez jechal i tez bylo pieknie. Tam gdzie dzis jest
                  pizzeria ,byla piekarnia Camargo z pysznymi ciastami i po co bylo to
                  zmieniac ,bylo dobrze. A na rogu Nowego Swiatu i foksal ,byl sklep chemiczny a
                  pozniej PUMA a teraz jest Salamander i buty "tanie" po 700zl.
                  Pytajcie ,moze sobie jeszcze cos przypomne.
                  wisnia71@optonline.net jak by cos......:)
                  • Gość: Aska wspominki.... IP: *.derbynet.pl / *.crowley.pl 02.04.04, 11:34
                    Z ruskiego domu kultury dzieci z naszej szkoły na Mikołajki dostawały
                    takie "paczki" ze słodyczami... Taka plastikowa jakby matrioszka wypełniona
                    cukierkami.... albo zegarek... kilka "mikołajek" takich pamiętam.
                    Na końcu Smolnej był sklep spożywczy do któreg się na długiej przerwie leciało
                    po kajzerki i jogurt...
                    Zaraz obok szkoły był sklep chemiczny, który miała niezapomnianą
                    nazwę "mydlarnia" - nigdy więcej, żaden chemiczny się tak nie nazywał.
                    A na Rutkowskiego (heheheh Chmielnej) szło się oglądać wystawy komisów.
                    A w zimie super zabawą było ślizganie się na butach po podstawie pomnika (chyba
                    partyzantów) - przy skrzyżowaniu Nowego Światu z Jerozolimskimi. Taki super
                    śliski błyszczący marmur tam był.
                    No i te dekoracje na "białym domu". Z sali od fizyki (chemii) albo z
                    biologicznej było widać jak zmieniają je przed jakimiś tam plenum....
                    Ale swoją drogą - mało nas na tym forum. Ja zapisałam się na www.szkolnelata.pl
                    w nadziei spotkania kogoś ze szkoły ale też cisza.
                    Pozdrawiam
                    Aśka
        • Gość: Monika Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.crowley.pl 29.03.04, 14:35
          Jejku jak miło :-)

Pani Białasiewicz była moją wychowawczynią :-)
          Pani Musiał uczyła mnie biologii... super kobitka
          Pani Trojanowska- matematyki błeeee
          Pani Nienałtowska- geografii
          Pan Cupryjak- uczył chłopców ZPT
          od Polskiego nie pamiętam hmmm...coś na K taka z czarnymi włosami.

Moje nazwisko panieńskie Świerczewska,,,, mam też dwie siostry Marzena i Iwona
          • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 29.03.04, 19:48
            Hej Monika;
            Ta przemila kobietka od polskiego to Ewa Krasuska....pzypomnialo mi sie!
            Mamy podobne nazwiska panienskie, moje to Swiercz.....lecz chyba nie znam Cie
            ani Twoich siostr...
            Pozdrawiam Zaneta
            • Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:46
              a jeszcze pani Danuta Rozniatowska tez od polskiego ,oja wychowawczyni w
              latach90-95
          • Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:44
            znam cie mieszkalas na bartodzewicza w kladce 1 c
            • Gość: monika Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:23
              DOKŁADNIE....a Ty to kto???
          • Gość: Grzesiek M Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:13
            tak całkim w wolnej chwili znalazlem to forum
            miło jest poczytać o szkolnych latach
            p Renata Musiał była moją wychowawczynią, to prawda super kobieta
            Białasiewicz - fizyka chemia
            Krasuska -Polski
            Kurczyńska - Matematyka
            Nienałtowska- geografia

zpt - były dwie bliźniaczki pod koniec szkoły ale nie pamietam
            nazwisk

1981-1989 klasa B
            pozdrawiam, może ktoś się odezwie

mój adres : nordicom@op.pl
        • Gość: jamajka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 20:20
          a może powpisujemy nazwiska jakiś charakterystycznych osób- kolegów, koleżanki
          A więc zaczynam
          Jacek Regulski, Sebastian Bobel, Michał Banaszkiewicz, Anna Sadowska, Agata
          BArtnicka, Małachowski Darek, Janusz Niedźwiedzki, Justyna Rosa, Agnieszka
          Szewczyk "Pudel", Jarek i Andrzej Kalbarczyk, Luiza Farkash... znacie kogoś???
          • asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie.. 20.05.04, 21:02
            Jacek Regulski do mnie przemawia.... chyba chodził do równoległej dla mnie
            klasy A. W czerwcu 88 - kończył 8 klasę?
            A Luiza Farkash - to nie jest raczej popularne nazwisko - pracuje w tej samej
            instytucji co ja. Ale z 219 jej nie kojarzę.
            Ale ja chyba nie będę tak wypisywać - jak popatrzę na zdjęcia - to pamiętam 90%
            nazwisk z mojej klasy - to by było ze 20 osób.
            Pozdrawiam,
            Aśka
            • Gość: jamajka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.04, 00:15
              Luiza Farkash...ciemna karnacja ciemne włosy...
              Hmm Regulski.. faktycznie chyba kończył w 88...z min do klasy chodził
              Niedźwiedzki (bardzo wysoki w okularach), Cywiński Michał.
              Wpisujcie się ludziska...
              :-)
              Aśka a jakie jest Twoje nazwisko??
              • asikx Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - uczniowie. 21.05.04, 09:16
                Taaaak Cywińskiego kojarzę w zestawie z Regulskim.... z ich klasy jeszcze
                pamiętam Irka Łapińskiego, Pawła Kożuchowskiego i Justynę

A moje nazwisko - Kondarewicz, rocznik 88, klasa B

Pozdrawiam,
                Aśka
                PS. A Ty kim jesteś jamajko?
          • Gość: polusiewka Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:05
            Rany pamiętam ich wszystkich, Pamiętam że Bobel to był straszny łobuziak ,
            jestem rocznik 1975 i chodziłam di klasy z Anką Sadowską i Moniką świerczewską,
            pozdro
            • Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.06.04, 08:58
              Hej.... no ja to Monika Świerczewska... jak się nazywasz??
              • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 29.06.04, 13:48
                Jacek Regulski i Michal Cywinski byli razem w jednej klasie wraz z moim bratem
                Jacekiem Swiercz.
                Ja z kolei chodzilam razem z Robetem Cywinskim do jednej klasy.
                Moja najlepsza przyjaciolka byla i jest do tej pory Bogusia Aniszewska !
                Kontakt mam jedynie z Bogusia, Pawlem Sabala i Guliwerem...nie pamietam
                imienia !!!hahahaha
                Pozdrawiam wszystkich Zaneta
          • Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.freedom2surf.net 05.05.05, 05:47
            znam wszystkich z tej listy
            • Gość: Zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.cable.wanadoo.nl 12.05.05, 20:34
              Znasz wszystkich...?
              Jak sie nazywasz zapewne i mnie sobie przypominasz?
              Pozdrawiam Zaneta
              • Gość: smolnik Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.05, 23:00
                oj nieznam Zanety,ale moze jak jestes kolezanka "pudelka"?
              • Gość: smolniak Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.05, 23:01
                w ktorym roku konczylas szkole 92 lub 93??
                • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 16.06.05, 16:44
                  W 1990 roku skonczylam te szkole......
                  Mieszkalismy na Nowym Swiecie.
                  Zabawne ile osob zna podane nizej nazwiska....hahaha
                  Z Cywinskim i Guliwerem chodzilam do klasy.....
                  Pozdrawiam Zaneta
                  • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 16.06.05, 18:43
                    I ja chodziłam do 219, wtedy jeszcze Wandy Wasilewskiej. Nazwiska wymienione
                    oczywiście znam, ale bardziej z czasów harcerskich. Ja kończyłam w 83r to już
                    kupa lat. miło wspomnieć stare czasy. A Ciebie Żaneta chyba kojarzę. Miałaś
                    czarne włosy?
                    • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 16.06.05, 18:46
                      A i Bogusię też kojarzę.
                      • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 17.06.05, 11:36
                        Jak Ci na imie?
                        Niestety czarnych wlosow nie mam i....nie pamietam bym sobie je kiedys
                        farbowala...hahaha
                        Bogusia to moja najlepsza przyjaciola.
                        Zanmy sie juz ponad....20 lat !!!
                        Ale czas zlecial.
                        Konczylam te szkole w 85 roku Ty jestes 2 lata starsza.
                        Do naszej klasy doszly: Dorota Lorenc i Dorota Czajka.
                        Moze je znasz one byly jedynie rok mlodsze od Ciebie.
                        Pozdrawiam Zaneta
                        • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 17.06.05, 22:42
                          Pewnie, że znam. A na imię mam Sylwia. Lorenc brat Doroty ostatnio narozrabiał
                          na Smolnej i było o nim głośno nawet tu na forum. A tchórzewskich pamiętasz?
                          • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 20.06.05, 12:36
                            Hej Sylwia!!!
                            Tchorzewskich znam jedynie Jozefa, z nim chodzilam do klasy.
                            Co takiego narozrabial brat Doroty....?
                            Sylwio a gdzie Ty mieszkasz?
                            Pozdrawiam pa Zaneta
                            • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 20.06.05, 14:01
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=23652452 Tu jest odpowiedź na
                              pytanie co narozrabiał "małpa"-tak go chyba kiedyś nazywali.
                              Jeszcze z tej samej "paczki" co Tchórzewscy byli Skudlarze, ale nie wiem co się
                              z nimi dzieje.

Teraz mieszkam pod Warszawą a kiedyś na Foksal.
                              • zaneta9 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 21.06.05, 12:49
                                Hej Sylwia !!!
                                Napisz do mnie na na adres gazety.
                                Pozdrawiam pa Zaneta
                              • Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:24
                                też mieszkałem na foksal 15 do roku 1999

• Gość: łaciete mleko Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:21
                            Z Lorencem chodziłam do klasy chyba rok lub dwa bo nie zdał. Tchurzewskiego
                            znam. Ech...
                    • Gość: poncyl Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 09.07.05, 09:30
                      Także jestem byłym uczniem 219, rok ukończenia 1984. Działałem w harcerstwie
                      (25 WDH), ale potem wszystko się rozleciało. Moja klasa miała dwóch
                      wychowawców - Pikus-Piłacińska, Białasiewicz. Jednym z najsypatyczniejszych
                      wspomnień działania harcerskie, duża harcówka na II piętrze, którą przerobili
                      na klasę. Pamiętam taką siwą dyrektorkę, która przyszła do szkoły po stanie
                      wojennym i wypchnęła p. Polenceusz z tej funkcji-jakieś partyjne przepychanki.
                      Moi koledzy z klasy założyli zespół muzyczny i dwóch z nich zostało
                      profesjonalnymi muzykami (Maciek Sosnowski, Paweł Pieczyński)
                      Pamiętam rywalizację/bójki z chłopakami z Powiśla. Harenda to był lokal z
                      maszynami do gier.
                      A kto z Was kiedyś odważył się zjechac na sankach z "Lucyfera" (najwyższa górka
                      w parku)
                      Pozdrawiam,
                      • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 09.07.05, 22:43
                        O coś się ruszyło :)))
                        25 WDH połączyły się ze szczepem ze Świętokrzyskiej (chyba 183?) a czy teraz
                        jeszcze dsziałają to nie mam pojęcia.
                        P. Pikus jeszcze niedawno była dyrektorem w 219 a następnie w powstałym tam
                        gimnazjum.
                        O zespole Macka i Pawła to nawet nie wiedziałam bo już dawno nie mieszkam w
                        centrum, ale pamietam ich komcerty na szkolnych dyskotekach. Fajnie, że udało im
                        się zrealizować marzenia.
                        Harenda z p. Jankiem Himilsbachem i fliperami to było coś :)
                        A pamiętadsz Pawle (chyba mam rację, że to Ty?) treningi na torze Stegny? Ja mam
                        cały czas kontakt z Kaśką z Twojej klasy.
                        • Gość: poncyl Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 10.07.05, 22:27
                          W 83 roku przeniosłem się do 281 WDH na Twardą, a po dwóch latach mój nowy
                          szczep zgarnął niedobitki ze Smolnej i Świętokrzyskiej, potem niejaki Zbyszek
                          Sujak (też z mojej klasy, ale ślad po nim zginął) był drużynowym chłopaków.
                          Jedno co dało się przeszczepic z 25 WDH to zielony kolor chust, ci na twardej
                          mieli czerwone z białym otokiem. Męska drużyna harcerzy umarła ok. 2000 roku
                          przenosząc się na Karmelicką, a żeńska 281 w latach dziewięcdziesiątych
                          zmieniła numer na 25. To co zaszkodziło harcerstwu to niezbyt sprzyjąjąca
                          atmosfera ze strony dyrekcji - brak harcówki oraz mała populanośc tematu.
                          Co do chłopaków-muzyków to Maciek grał na bębnach w wielu kapelach, a Paweł
                          skończył karierę w Closterkeller (to się chyba tak pisze)
                          Przypomniałaś mi znamienny epizod w moim życiu -słynne panczeny w KS Marymont,
                          do których próbowała mnie zarazic pani od WF. W zimę na Stegnach było OK, ale
                          wiosną jeżdzic na Marymont to dla mnie było za daleko. Pamiętam zasadniczą
                          rozmowę z panią od WF, która chciała się dowiedziec dlaczego nie byłem na
                          treningu. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że miałem zbiórkę, a ona stanowczo
                          zarządała żebym wybrał harcerstwo albo sport. Odtąd chdziłem tylko na zbiórki,
                          których skutkiem jest to, gdzie dziś jestem...
                          Swoją drogą gratuluję Ci takiej pamięci. A propos kto Ty jesteś były uczniu? bo
                          zachodzę w głowę ale nic mi nie świta.
                          Mojej klasie (b) po dwudziestu latach od końca szkoły udzało się spotkac w
                          okrojonym składzie(Gozdek, Plewa, Częścik, Pałgan, Wyrzykowska, Surga,
                          Pieczyński, Jackiewicz)To było niesamowite zobaczyc twarze ludzi, które znam
                          gdy były dziecmi.
                          Pozdrawiam,
                          Paweł
                          • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 11.07.05, 13:07
                            To nawet jakieś spotkania klasowe Wam się udają. A nasza klasa niestety nic nie
                            organizuje. jeszcze jakiś rok, dwa po skończeniu szkoły coś usiłowalliśmy robić,
                            ale też nie za bardzo wychodziło. Nawet nie wiem gdzie ich wszystkich teraz
                            szukać. Kontakt z ludźmi urwał mi się zupełnie odkąd nie mieszkam w Centrum.
                            Pamiętam wszystkie nazwiska, które wymieniłeś, ale na ulicy pewnie bym nie poznała.

>A propos kto Ty jesteś były uczniu? bo zachodzę w głowę ale nic mi nie świta.<

Ja prowadziłam młodszą druzynę zuchową w 25, razem z Kaśką Bielanką, na imię mam
                            Sylwia. Kończyłam szkołę rok wcześniej niż Ty.

Dziwne, że Andrzej będąc na Twardej nauczycielem dopuścił do rozpadu drużyny. W
                            końcu to on w ostatnich latach 25 był jej "motorem napędowym".

• Gość: łaciete mleko Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:19
                        Hihihihi z lucyfera zjeźdżałam i małegi o dużego :) Raz nawet z niezłym
                        ropzędem w mur bym się wbiła :) Pani Białasiewicz była też moją
                        wychowawczynią...ale ja rok urodzenia 75 :))
                      • strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel 18.07.05, 16:54
                        to razem byliśmy na obozie harcerskim w Gdańsku (zimą) - pamiętasz? chodziłem
                        do klasy z Ajdarem....

Pzdr. MS
                      • Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:27
                        ta siwa : to Hanna Korzeniowska uczyła mnie matematyki 1984-1986
                        chyba tak...
          • Gość: Grzesiek M Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:16
            wszystkich
          • Gość: matman Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 17.01.08, 19:36
            ja chodziłam z Michałem Banaszkiewiczem, Jarkiem Kalbarczyk od jednej klasy ,
        • Gość: agata Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: 213.56.159.* 08.02.06, 12:47
          Pani Rozniatowska polonistka ale ja jestem urodzona w 1966
          • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.chello.pl 08.02.06, 14:59
            To skończyłaś dwa lata przedemną :) Ja byłam w klasie p. Białasiewicz
          • Gość: matman Podstawowa nr 219 na Smolnej - nauczyciel IP: *.aster.pl 17.01.08, 19:49
            Pani Rozniatowska polonistka ale ja jestem urodzona w 1975
    • strachal1 rocznik 1972 16.06.05, 16:37
      Witam,

ja chodziłem całe 8 lat. Jestem z Bartoszewicza. Cywiński, Regulski, Guliwer to
      sąsiedzi z ulicy. Bobel siedzi :-(
      mój brat to rocznik 76

Ktos z mojej klasy (wychowawca Cupryjak) jest obecny na forum?

Pzdr. MS
      • Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 18.07.05, 16:17
        Ooooo ja też z Bartoszewicza :) i wszystkich znam :)) Bobelek siedzi?? Biedny
        Sobcio :o(

Bartoszewicza Ile ???
        • strachal1 Re: rocznik 1972 18.07.05, 16:53
          Bartoszewicza 1 :-)

który rocznik jesteś?

Pzdr. MS
          • Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 19.07.05, 12:19
            Bartek 1 hmm to tam Kalbarczyki mieszlały :) ale nikogo innego z tej klatki nie
            pamiętam :-/.
            • strachal1 Re: rocznik 1972 19.07.05, 13:13
              ano mieszkały, ale w suterynie. Ja na V piętrze, a Krzysiek Mickiewicz na VI

który rocznik jesteś?

Pzdr. MS
              • Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 29.07.05, 12:05
                1975 kurcze nie kojarze Cie :o)
              • Gość: łaciete mleko Re: rocznik 1972 IP: 213.25.198.* 29.07.05, 12:06
                A co u Kalbarczyków ??? Żyją???
    • grumbel Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 11.07.05, 16:21
      hahahaha!!! szkola nr 219... imienia... hihihi... Wandy Wasilewskiej...
      pamiętam jak rzucaliśmy śnieżkami w ten napis. ja jestem trochę mlodsza,
      rocznik 82, a na smolna chodzilam w latach 89-92 do pierwszej, drugiej i
      trzeciej klasy, bo zerówki nie mieli. Nie wiem jak za waszych czasów, ale jak
      ja tam bylam, to szkola miala strasznie zla reputacje. i zdaje sie ze tak juz
      jej zostalo, bo kiedy w osmej klasie znalazlam sie w szkole nr 38 na
      swietokrzyskiej wielokrotnie slyszalam, jak panie nauczycielki, ganiac uczniow
      za zle zachowanie, mówily tak: "co to za slownictwo!? czy ty jestes uczen ze
      szkoly 219 na smolnej?! nie wstyd ci?!" jak ja chodzilam na smolna, to rzadzil
      tam gang rodziny niekakich Skudla*** (dla przyzwoitosci nie podam 3 ostatnich
      liter). to bylo rodzenstwo z patologicznej rodziny, kiblowali po pare razy,
      zastraszali cala szkole i nieraz spuiscili manto moim starszym braciom. do dzis
      dostaje gesiej skorki, kiedy uslysze to nazwisko.

ja dobrze wspominam pania Musial od biologi (co prawda mnie nie uczyla), reszty
      nazwisk nie pomne, ale nienawidzilam dyrektorki (miala cale biale wlosy). nigdy
      nie slyszala, jak jej sie mowilo dzien dobry i miala o to pretensje,
      • Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 20.07.05, 20:32
        Podziwiam waszą pamięć!
        I cieszę się, że w różnych miejscach zbiera się stara harcerska brać.
        Szczególne pozdrowienia dla Sylwii, czołem druhu pośle...
        i w ogóle serdeczności dla wszystkich, którzy wiedzą co to był zjazd z lucyfera.

Andrzej
        (dzisiaj już z Twardej)
        • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 21.07.05, 19:40
          O widzę, że jest nas coraz więcej :) Może jeszcze ktoś się odezwie?
          A z tego co się orientuję to OPaweł dopiero ma zamiar zostać posłem, a narazie
          jest radnym.
          • Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 21.07.05, 22:57
            Paweł był radnym w poprzedniej kadencji. Teraz właśnie kończy 4 letnią kadencję
            w sejmie.
            • Gość: io Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.freedom2surf.net 27.07.05, 03:47
              no i ja chodzilem tam w latach 86/95 od zerowki az do osmej klasy .Tchorzewccy
              to moje ziomale z podworka
      • Gość: Piotr Rusek Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.hsd1.fl.comcast.net 07.10.15, 06:39
        Ja jestem rocznik 75 I tez musisł pamietam ona miala syna u nas w szkole zawsze go gnebilem I mialem u jego mamy przyje... A moze pamietasz polonistke Danuta rozniatowska jesli jeszcze zyje chcialbym sie z nia skontaktowac jesli embed jakies informacje text me +1 9548390076
    • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 16.08.05, 23:42
      Coś tu strasznie ucichło. Wszyscy na wakacjach czy co?
      • mateo51 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 18.08.05, 17:38
        ja tam jetsm caly czas i sledze kto i kiedy chodzil do naszej kochanej
        podstawowki
        • strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 24.08.05, 12:20
          ja już wróciłem z wakacji :-(

i znowu sledzę wątek.... Może w końcu ktoś z rocznika 72??

Pzdr. MS
          • Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range81-157.btcentralplus.com 04.09.05, 12:26
            masz brata z rocznika 81?
            • strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 05.09.05, 16:37
              Witam,

mam, mam też brata '76 :-)

Pzdr. MS
              • Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range86-129.btcentralplus.com 16.09.05, 13:48
                tzn ze jest was trzech,ja znam tylko dwochmlodszego i sredniego,ale i tak
                pewnie nikt nikogo nie pamieta.pozdrawiam,poczekamy moze jeszcze sie ktos
                znajdzie.
                • strachal1 Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej 21.09.05, 14:15
                  ano jest nas trzech :-)
                  jak rozumiem chodziłeś do klasy z Piotrusiem'81? Jak się nazywasz?

Pzdr. MS
                  • Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.freedom2surf.net 07.10.05, 09:59
                    nie nie chodzilem z Piotrkiem do klasy,ja jetem 80`
                    • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 07.10.05, 13:13
                      "Podziwiam waszą pamięć!
                      I cieszę się, że w różnych miejscach zbiera się stara harcerska brać.
                      Szczególne pozdrowienia dla Sylwii, czołem druhu pośle...
                      i w ogóle serdeczności dla wszystkich, którzy wiedzą co to był zjazd z lucyfera.

Andrzej
                      (dzisiaj już z Twardej)"

a może by tak jakieś spotkanie harcerskiej braci po latach?
                      • Gość: Andrzej Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.170.* 09.10.05, 17:59
                        Ja chętnie. Podejmuję się także przekazać pomysł Pawłowi P. Z innymi nie mam
                        kontaktu.
                        • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 09.10.05, 23:48
                          Ja mam kontakt tylko z Kaśką. Jakoś wszystko sie pourywało odkąd nie mieszkam w
                          centrum.
                          • Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 10:31
                            Widze ze juz chyba zapomnieli o naszej podstawowce,albo juz nikt tego nie
                            czyta,szkoda fajnie powspominac stare czasy.
              • Gość: LauraK znajomi strona www IP: *.eranet.pl 06.07.07, 13:06
                wpisujcie się !!!
                nasza-klasa.pl/school/60622
                może znajdziecie znajomych
    • Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 27.01.06, 16:38
      Witam,

nikt już watku nie ciągnie? Zamroziło wszystkich czy co?

Kto chadzał na wagary do tunelu średnicowego?

Pzdr. MS
      • Gość: były uczeń Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 27.01.06, 16:50
        Do tunelu to nie, my łaziliśmy do Łazienek, do Muzeum Wojska.
        A wątek faktycznie jakos podupadł :(
        • Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 30.01.06, 13:22
          Gość portalu: były uczeń napisał(a):

> Do tunelu to nie, my łaziliśmy do Łazienek, do Muzeum Wojska.

do Muzeum tez oczywiście :-) - znaleźlismy tam nawet kiedyś cały składzik z
          beczkami z karbidem. Ale było strzelania :-)

Pzdr. MS
          • Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 31.01.06, 20:46
            Oj na wagarach byłam raz i poszliśmy na tyły Muzeum Wojska Polskiego. W tej
            górze jest brama..... a w niej korytarze i pokoik. Kiedyś w gazecie pisali ze to
            zabytek.... i jeden (chyba) z kuzynów Poniatowkiego robił sobie tam schadzki.
            Najlepsze że w gazecie pisali iż na ścianach były malowidła i że w dawnych
            czasach stały tam stare kanapy ze złoconymi brzegami. Dopisali też że od czasów
            wojny tego nie ma...hmmmm no to ja chyba troszkę stara jestem bo jak tam byliśmy
            to to było tylko kto by wtedy pomyślał że to zabytek....
            • Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 01.02.06, 15:10
              Oj na wagarach byłam raz i poszliśmy na tyły Muzeum Wojska Polskiego. W tej
              > górze jest brama..... a w niej korytarze i pokoik.

czy chodzi Ci o teren Muzeum czy miejsce koło stawu?
              >
              no to ja chyba troszkę stara jestem bo jak tam byliśm

przepraszam za śmiałość ale który rocznik jesteś?

PZdr. MS
              • Gość: avista Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: 213.25.198.* 17.02.06, 08:08
                1975
                • Gość: MSS Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.supermedia.pl 17.02.06, 15:21
                  hm.... nie kojażę nikogo z Twojego rocznika :-(

Pzdr. MS
                • Gość: gość Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.chello.pl 06.12.07, 18:40
                  czy pamietasz Agnieszkę Wilewską
                  • Gość: matman Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.aster.pl 17.01.08, 20:01
                    ja pamiętam Agnieszkę Wilewską ..chodziłam z nią do jednej klasy
    • Gość: ebo Mydlarnia IP: 156.37.253.* 06.02.06, 17:41
      A kto chodzil do Mydlo?
      Ja zawsze po szkole ;) Bylo tam pelno roznych dziwnych cudow. Takie sprezyny
      jak od sluchawki do kluczy i frotki i prasowanki.
      M. rocznik '76 z klasy Marii Slabickiej
      • Gość: Aska Re: Mydlarnia IP: 195.85.249.* 09.02.06, 11:41
        oczywiście do mydlo się leciało, stawało i oglądało te dziwne rzeczy...
        i do sklepu spożywczego na rogu Smolnej po kajzerkę i jogurt z trzema
        kółeczkami...
        Panią Słabicką uwielbiałam bezgranicznie - do tej pory wspominam ją jako
        najfajniejszą nauczycielkę z SP219
        Pozdrawiam,
        Aśka '73
      • Gość: MSS Re: Mydlarnia IP: *.supermedia.pl 09.02.06, 16:46
        Gość portalu: ebo napisał(a):

> A kto chodzil do Mydlo?
        > Ja zawsze po szkole ;) Bylo tam pelno roznych dziwnych cudow. Takie sprezyny
        > jak od sluchawki do kluczy i frotki i prasowanki.
        > M. rocznik '76 z klasy Marii Slabickiej

kupowałem tam dużych zołnierzyków - po 10 zł za sztukę :-)
        I, o ile mnie pamięć nie myli, można było tam czasami kupić korki do strzelania :-)

Pzdr. MS
        • Gość: ja Re: IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.06, 22:42
          Rozniatowska byla i moja wychowawczynia ale ja z rocznika 80'.Jakos jeszcze
          nikt z tego rocznika sie nie objawil,szkoda,szkoda
          • Gość: agata Re: IP: 213.56.159.* 14.02.06, 08:13
            Rozniatowska byla moja wychowawczynia od 73 do 81
          • Gość: avista Rocznik 1975-wpisywać się IP: 213.25.198.* 17.02.06, 08:11
            Bałagan się zrobił, może posegregujmy troszkę te roczniki bo widać sporo nas tu
            i chyba kilka osób się zna....
    • Gość: ja Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.04.06, 12:58
      juz nikt nie chodzil do naaszej podstawowki??
      • Gość: Marcin Lasocki Re: SZ.Podstawowa nr 219 na Smolnej IP: *.subscribers.sferia.net 21.11.07, 23:52
        Hejka, jeszcze ja chodzilem - rocznik '79 klasa B. Wychowawstwo -
        Pani Paprocka, potem Zdanowska i na koniec Pan od WF'u - Tadeusz....
        nie pamietam nazwiska.
        Moze znajdzie sie ktos z mojej klasy lub rok wyzej - z naszej
        zaprzyjaznionej, moze ktos pamieta paczke Nyrkowski Krzysiek, Godala
        Romek, Skalski Sebastian, Palesa Bartek i ja ... Lasocki Marcin, hmm?

Zachecam wszystkich do rejestracji na stronie www.nasza-klasa.pl

• Gość: Absolwent Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 00:08
      Gimnazjum44.Neostrada.pl/nauczyciele.htm Czy rozpoznacie jeszcze Kogoś z
      tej Fotki ;-)
      • Gość: były uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.chello.pl 24.10.06, 13:42
        Z moich czsów to została tylko obecna p. dyr Pikus i p. Honorata, która kiedyś
        pracowała w swietlicy. Cała reszta grona jest mi zupełnie obca.
        • Gość: Pat Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:57
          Alio,

Jestem rocznik 78 pamietam dobrze ekipe z Bartkiem Palesą, Sebastianem
          Skalskim...byli klase niżej 8B ( Kasia Rup, Anita Matecka,Patrycja
          Gościniak,Katarzyna Krakowiak,Maciej Oleksowicz,Maciek Dowbor...)

• Gość: MOnika Re: Szkoła Podstawowa nr 219 przy Smolnej IP: *.eranet.pl 03.12.07, 14:03
            na stronie nasza-klasa jest OGROM osób z 219 ZAPRASZAMY :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka