Dodaj do ulubionych

Pożegnanie z kinem Relax

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:36
Burzyć! Burzyć! Warszawa miastem biurowców, apartamentowców i marketów!! Po co
mam jezdzic do Hong Kongu???
Obserwuj wątek
    • Gość: kinoman Pożegnanie z kinem Relax IP: *.ncl.ac.uk 15.10.06, 23:41
      Szkoda, wielka szkoda! Moim zdaniem to bylo bardzo dobre kino. Potrzebowalo
      moze lepszego kierownictwa, bo to od niego zalezy program. No coz pozosatna
      nam juz multiplexy i inne kinowe kolchozy...
      • mk72 Re: Pożegnanie z kinem Relax 16.10.06, 00:51
        Byłem w Relaxie w ostatni czwartek na "9 kompanii". Duża, duszna sala, poza tym
        mało miejsca między rzędami siedzeń (jestem wysoki, mam długie nogi, więc na
        ten aspekt zwracam szczególną uwagę). Dobrowolnie (mając do wyboru inne kina)
        więcej do Relaxu nie wybrałbym się. Może multipleksy nie mają duszy kina, ale
        zapewniają przyzwoite warunki. Regularnie bywam w Arkadii i nie narzekam ani na
        miejsce na nogi ani na klimatyzację (czasem działa nawet za silnie).
      • Gość: łysial Re: Pożegnanie z kinem Relax IP: *.chello.pl 16.10.06, 09:52
        No i za czym tu płakać? Relax grał straszną chałę/komerchę. A Alma to nie
        jakiśtam LEader Price - mają całkiem fajne towary. I może wyremontują ten
        obskurny budynek!
      • Gość: szyderca Re: Pożegnanie z kinem Relax IP: *.edipresse.pl 16.10.06, 10:17
        Taaak, to było świetne kino.... W latach osiemdziesiątych.
    • Gość: czerniakowianka Re: Pożegnanie z kinem Relax IP: *.funk.pl 16.10.06, 09:42
      Szkoda i żal. To kino miało klimat. A po seansie zawsze można było skoczyć ze
      znajomymi na piwko na drugą stronę Złotej, do równie klimatycznego baru "Ali
      Baba". Cóż, supermarketu na pewno nie odwiedzę. Multipleksów też nie lubię,
      więc coraz mniej jest kin, do których z przyjemnością zaglądam... Trudno!
      Przecież nie wszyscy muszą chodzić do kina ;>
    • Gość: wilk Pożegnanie z kinem Relax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:38
      Oczywiście, że likwidacja kolejnego kina w ścisłym śródmieściu to strata dla
      Warszawy i możliwości wyboru spędzenia czasu w śródmieściu Warszawy o ile nie
      koniecznie chcemy włóczyć się po sklepach lub przesiadywać w knajpach.
      Pewnie ludziom jeszcze znudzi się wjeżdżanie do multipleksów samochodem na
      filmową sieczkę i zatęsknią jeszcze za kinem typowo miejskim, których jest już
      coraz mniej.
      • kazuyoshi78 Re: Pożegnanie z kinem Relax 17.10.06, 13:50
        > Pewnie ludziom jeszcze znudzi się wjeżdżanie do multipleksów samochodem na
        > filmową sieczkę i zatęsknią jeszcze za kinem typowo miejskim, których jest
        > już coraz mniej.

Jak się znudzi, tak jak piszesz, to znów będą otwierane kina w centrum i tyle.
        Wszystko wyreguluje rynek.
    • Gość: Tirinti To przez parkomaty IP: 87.105.164.* 16.10.06, 11:05
      Kiedyś często bywałęm w Relaksie. Teraz bywam w Cinema City bo te są w centrach
      handlowych z darmowymi parkingami. To początek końca Śródmieścia, niedługo
      wszystko w niem zbankrutuje przez brak darmowych parkingów.
      • kazuyoshi78 Re: To przez parkomaty 17.10.06, 13:51
        > Kiedyś często bywałęm w Relaksie. Teraz bywam w Cinema City bo te są w
        > centrach handlowych z darmowymi parkingami. To początek końca Śródmieścia,
        > niedługo wszystko w niem zbankrutuje przez brak darmowych parkingów.

A gdzie ty byś zmieścił te darmowe parkingi, skoro na tych płatnych cięzko jest
        znaleźć miejsce do parkowania?
    • zuh Wielka szkoda... 16.10.06, 11:28
      Mam z tym kinem sporo wspomnień, to jedno z pierwszych do których zaczęłam
      chodzić samodzielnie (lata 80te), pamiętam jak się kupowało bilety u "koników",
      jak wyczekiwało na premiery itp. Cieszyłam się że przetrwało transfromacje
      ustrojową. To fakt, że ostatnio repertuar był na ogół nie dla mnie, a atmosfera
      fajniejsza w Kinotece, ale jak wchodził film z pięknymi zdjęciami czy muzyką,
      szłam jednak do Relaxu. Może powinni sprzedawać tańsze bilety(duża sala),
      częściej zmieniać repertuar - chyba zabrakło właścicielom/menadżerom
      elastyczności. Osiecka fajnie kiedyś napisała, że człowiek zdolny zrobi cacko z
      niczego, a niezdolny gó.. z pomarańczy...
      Sklep pewnie bedzie pełen ludzi, ale pomysł mimo to żałosny...
    • Gość: blum Nareszcie będzie druga Alma w Warszawie IP: 62.233.204.* 16.10.06, 12:17
      A ja się cieszę. Do kina Relax nie mam osobistego stosunku - kino jak kino. A
      Alma to super sklep, w którym można dostać oryginalne artykuły - takie "frykasy"
      :-). Poza tym jakość produktów jest wysoka. Do tej pory musialam do niej jeździć
      na Ostrobramską. Do Centrum mam bliżej.
      • Gość: Katek Re: Nareszcie będzie druga Alma w Warszawie IP: *.derbynet.pl 31.10.06, 01:12
        Ojej, biedactwo, więc lepiej niech zburzą głupie kino żebyś miała bliziutko do
        snobmarketu.
    • Gość: pjeczarek Re: Pożegnanie z kinem Relax IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 16.10.06, 20:55
      W 1984r. ustawialismy sie po bilety na sobotni seans nocny (22:00, 0:00) juz o
      6:00. I bylo to chyba jedyne w Wawie kino z dzwiekiem w stereo. Lektor czytal
      dialogi na zywo i czasami nie bardzo wiedzial co ma zrobic z pewnymi slowami...
      Szkoda ze to juz koniec... Lokalizacja jak na Centrum pierwszorzedna.
    • Gość: ppp Pożegnanie z kinem Relax IP: *.centertel.pl 03.11.06, 08:20
      Przecież chamom ze wsi niepotrzebne kino. Przyjedzie taki ćfok do "Warsiawy"
      dostanie robote w banku , założy krawat ,kupi mieszkanie w bloku im wyżej tym
      lepiej i będzie robił zakupy w DELIKUTASACH , a kino , kultura - po co , nie
      wejdzie di kina , bo kłonica mu się przez drzwi nie zmieści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka