Dodaj do ulubionych

Produkty spozywcze

07.05.05, 19:34
Kazdy z nas robi zakupy spozywcze i kazdy lubi co innego, tymbardziej w USA
gdzie styka sie tyle kuchni swiata, jest wiele sklepow albo mozna znalezc na
polkach marketow jakies obce nam specjaly ktore w swym smakiem zadowolily
nasze podniebienia.

Jesli kupiliscie i jedlicie cos ciekawego od byle przyprawy do gotowego
produktu i mozecie to polecic to chetnie przetestuje.
Podobnie z etnicznymi sklepami ktore moze odwiedzacie.
Obserwuj wątek
    • cuski Re: Produkty spozywcze 07.05.05, 19:58
      U mnie w domku, jada sie przewaznie tradycyjne polskie dania. Szczerze mowiac,
      nie eksperymentowalem zbytnio z innymi kuchniami ... o sorry, zapomnialem o
      kuchni meksykanskiej.

Pracowalem z Meksykanczykami ponad 2 lata. Przez ten czas, zdarzylem zawrzec
      kilka fajny znajmosci. Ludzie Ci bardzo mnie polubili, zreszta ja ich tez.
      Niemal przy kazdych nadazajacych sie sposobnosciach bylem przez nich zapraszany
      na wyzerke. Z poczatku nie moglem przyzwyczaic sie do ich ostrego jedzenia, ale
      w koncu moje podniebienie powiedzialo "TAK".

PS. 1) Musze Wam sie przyznac, ze przez "bratanie sie" z latynosami, bylem
      nieraz wytykany palcem przez moich rodakow z pracy.

PS. 2) Moze Lulu24 powie nam cos wiecej na temat jej tradycyjnej kuchni.

PS. 3) Licze tez na Tenzinna - moze poleci nam cos orientalnego.

Pozdrawiam smile
      • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 07.05.05, 20:31
        Moze malo orginalnie ale ja sobie nie moge wyobrazic juz teraz zycia bez
        chinskich bufetow.
        • cuski Re: Produkty spozywcze 07.05.05, 23:56
          Rysunkowapostac napisał:
          "Moze malo orginalnie ale ja sobie nie moge wyobrazic juz teraz zycia bez
          chinskich bufetow."

Masz jakies ulubione "danko", chodzi mi o chinszczyzne ?

Pozdrawiam smile
          • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:00
            Na Harlem i Foster robili taki szpinak z zoltym serem... Rewelacja. Bardzo
            lubie ten ryz , ten taki jakby zapiekany czy jak... I do tego jakis kurczaczek
            z warzywkami najlepiej na ostro...
            Kurde , glodny cos jestem...
            • cuski Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:02
              Rysunkowapostac napisał:
              "Na Harlem i Foster robili taki szpinak z zoltym serem... Rewelacja. Bardzo
              lubie ten ryz , ten taki jakby zapiekany czy jak... I do tego jakis kurczaczek
              z warzywkami najlepiej na ostro...
              Kurde , glodny cos jestem..."

He he he, od tego twojego gadania, tez sie zrobilem glodny smile
              Lepiej chodzmy cos zjesc smile

Pozdrawiam smile
              • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:14
                Ja juz serek typu Darek wciagalem... Ale malo cosik...
                • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:22
                  Przypomnialo mi sie!!
                  Swobodnie moge polecic wysmienite placki po wegiersku w restauracji Barbakan.
                  Wystroj miejsca przeraza ale placki pycha...
                  • cuski Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 02:23
                    Ja tez przepadam za placakami po wegiersku, w szczegolnosci za tymi z mojego
                    rodzinnego miasta. O sorki, lepsze jadlem w Bialobrzegach. Jest tam taka fajna
                    knajpka, nie moge sobie przypomniec nazwy.

Pozdrawiam smile
                • cuski Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 02:19
                  A ja pol kuraka dziabnalem smile i koniec, he he he... to grzech sie objadac.

Pozdrawiam smile
        • tradycja1 Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:28
          Chinszczyzne lubie i ja. Czesto na lunch cos sobie chinskiego zamawiam,
          bufety hmm w sumie czemu nie, smaczne ale jakos miejsca te uwazam za
          zarlodalnie.Naprawde niesmacznie czasem jesc w towarzystwie chrzakajaco-
          ciamkajaco - mlaskajacych wielopokoleniowych latynowskich rodzin ( nie zeby ich
          jakos nietolerowac, ale...wybaczcie) dzieci biegajacych miedzy stolikami,gwaru
          objazdowego wozka ze zlewkami i ludzi jedzacych w kurtkach w czapkach bez
          uzycia noza...
          Wole brac na wynos.
          • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:36
            Jasne! Taki knajpek malutki gdzie robia na wynos tez jest przeciez mnostwo. A w
            porze lunchu to ceny za zestaw sa czesto naprawde smieszne...
            Z bufetami to uwazam , ze to kwestia zeby znalesc dobry.
            • tradycja1 Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:41
              Dobre znam i ten na Foster jest bardzo pozytywny, tyko mam pecha do
              wspolbiesiadnikow. Czuje sie jak na kuchni dla bezdomnych wink
              • rysunkowapostac Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:49
                Hi,hi!!
                Tam na foster to mnostwo Polakow przychodzi. A nawet reklame tego miejsca
                widzialem na Polvision...
                Najlepszy w jakim bylem jest chyba jednak taki bufet na Rand i Arlington Hights
                zdaje sie kolo toys&us.
                • tradycja1 Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 00:55
                  Bylam przymuszon czesciow byc niedawnow bufecie chinskim na North i Cumberland
                  przy Menardzie ....teog nie da sie opisac....chlew.
                  Nigdy wiecej, bylam chyba jedyna "jasna" hehe.
                  • tenzinn Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 01:40
                    Chinskie owszem tak, ale tylko na wynos.
                    • jajecznical Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 02:26
                      znam kuchnie chinska od zaplecza z racji wykonywanego zawodu
                      brod ,smrod ,ubostwo,szczury ,myszy i insekty
                      smacznego!
                      • lamilka Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 09:19
                        Ja najbardziej lubie kuchnie wloską. Pizza, spagetii to moje ulubione potrawy.
                        Niestety sama nie umiem ich zrobic tak dobrych jakie są w restauracjach sad
                        • cuski Re: Produkty spozywcze 08.05.05, 15:35
                          Kuchnia wloska jest niezla, ale...
                          Mialem okazje mieszkac na poludniu Wloch. Z poczatku zachwycalem sie wloskim
                          jedzonkiem, lecz po pewnym czasie zatesknilem do polskiej kuchni. Nasza polska
                          kuchnia moze jest dla wielu troszeczke za tlusta, ale za to smaczna smile

Pozdrawiam smile
                          • lamilka Re: Produkty spozywcze 09.05.05, 08:14
                            cuski napisał:

> Kuchnia wloska jest niezla, ale...
                            > Mialem okazje mieszkac na poludniu Wloch. Z poczatku zachwycalem sie wloskim
                            > jedzonkiem, lecz po pewnym czasie zatesknilem do polskiej kuchni. Nasza
                            polska
                            > kuchnia moze jest dla wielu troszeczke za tlusta, ale za to smaczna smile
                            >
                            > Pozdrawiam smile

Byłam we Włoszech pól roku i chociaż tam cieżko pracowałam (na plantacjach
                            pomiddorów i papryki) to mimo to przytyłam bo tak mi smakowało ich jedzenie.
                            Polska kuchnia też jest dobra. Najbardziej lubie bigos smile)))
                            • tradycja1 Re: Produkty spozywcze 09.05.05, 14:50
                              Ja lubie najbardziej jednak kuchnie wschodu...chinskie, koreanski, japonskie,
                              tajskie...zmienilam jakis czas temu pewne nawyki zywieniowe i choc lubie
                              wszelakie makarony, miecha, sosy itp to jednak teraz wydaje mi sie to za duzo i
                              za ciezkie.
                              • cuski Re: Produkty spozywcze 09.05.05, 15:21
                                Wczoraj mialem okazje skosztowac kuchni rosyjskiej. Musze powiedziec, ze jest
                                niezla, w szczegolnosci dla osob, ktore przepadaja za rybami.

Pozdrawiam smile
                            • cuski Re: Produkty spozywcze 09.05.05, 15:18
                              Lamilka napisała:
                              "Byłam we Włoszech pól roku i chociaż tam cieżko pracowałam (na plantacjach
                              pomiddorów i papryki) to mimo to przytyłam bo tak mi smakowało ich jedzenie.
                              Polska kuchnia też jest dobra. Najbardziej lubie bigos smile)))"

Lamilko z jednej strony jestem w szoku, a z drugiej pelen podziwu. Piszesz, ze
                              pracowalas na plantacjach pomidorow we Wloszech. Wiem jaka to praca, mialem
                              okazje jej posmakowac. Zbieranie pomidorow, w piekielnym upale na kolanach,
                              niejednokrotnie zwalalo z nog mezczyzn, a co tu mowic o kobietach. Naprawde,
                              brakuje mi slow. Powiem tylko ZUCH DZIEWCZYNA.
                              Zanim zakoncze ten post, chcialbym zadac pozostalym forumowiczom pytanie
                              nastepujacej tresci: "Czy ktos z Was pracowal kiedykolwiek we Wloszech przy
                              pomidorach ?

PS. Przecietny pracownik zbiera srednio od 2.5 - 3 ton pomidorow dziennie.

Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka