speranzaa 16.05.05, 07:03 sa sadzicie o mieszanych zwiazkach np polka i amerykanin? byl ktos w takim ukladzie? zy brakowalo tej polskiej mentalnosci, polskiego jezyka? piszcie sa myslicie......... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Re: Uklad Mieszany 16.05.05, 16:27 Speranzaa napisała: "Co sadzicie o mieszanych zwiazkach np polka i amerykanin? byl ktos w takim ukladzie? zy brakowalo tej polskiej mentalnosci, polskiego jezyka? piszcie sa myslicie. " Nigdy nie bylem w takim ukladzie. Jakos specjalnie mnie nie ciekawilo jak to jest spotykac sie z Amerykanka. Mysle, ze jest to dobry wariant dla osob, ktorym podoba sie Ameryka. PS. Napewno PLUSEM takiego zwiazku jest to, ze mozna w krotkim czasie opanowac jezyk Pozdrawiam Odpowiedz Link
tradycja1 Re: uklad mieszany 17.05.05, 00:40 Mam znajomych co sa w takich zwiazkach, jakos pchaja razem to zycie moze nawet im to bardzo odpowiada. Ja na taki zwiazek bym sie nie zdecydowala, choc nie mowie NIGDY bo to roznie jednak bywa. Ma byc Polak i juz ! zaden nawet Czech a co dopiero Amerykanin. Musi ktos czuc moj swiat...od podstaw. Odpowiedz Link
cuski Re: Chlopaki sie uciesza 17.05.05, 00:44 Tradycja1 napisała: "Ma byc Polak i juz !" I bardzo dobrze, he he he... PS. Mysle, ze chlopaki z tego forum uciesza sie z Twojej odpowiedzi Pozdrawiam Odpowiedz Link
speranzaa Re: uklad mieszany 17.05.05, 00:48 ok, ale jak bylby ze tak okresle pol krwi Polakiem, tz ojciec byl polakiem a matka amerykanka lub odwrotnie/ tradycja1 napisała: > Mam znajomych co sa w takich zwiazkach, jakos pchaja razem to zycie moze nawet > im to bardzo odpowiada. > Ja na taki zwiazek bym sie nie zdecydowala, choc nie mowie NIGDY bo to roznie > jednak bywa. > Ma byc Polak i juz ! zaden nawet Czech a co dopiero Amerykanin. > > Musi ktos czuc moj swiat...od podstaw. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: uklad mieszany 17.05.05, 00:52 Chodzi glownie oto by byl wychowany w Polsce....wiec nawet zasiedzialy "od nowosci" Polak w USA odpada. Ktos musi jak ja ...czuc kraj nad Wisla, taka wspaniala komunikacja wspomnien, odczuc...nie wiem czy ktos zrozumie o co mi chodzi. Odpowiedz Link
speranzaa Re: uklad mieszany 17.05.05, 00:55 Wiem dokladnie o co ci chodzi i wlasnie to jest problem w tym przypadku... > Odpowiedz Link
cuski Re: Uklad Mieszany 17.05.05, 01:09 Tradycja1 napisała: "Chodzi glownie oto by byl wychowany w Polsce....wiec nawet zasiedzialy "od nowosci" Polak w USA odpada. Ktos musi jak ja ...czuc kraj nad Wisla, taka wspaniala komunikacja wspomnien, odczuc...nie wiem czy ktos zrozumie o co mi chodzi." Rozumiem Cie Tradycjo doskonale ! Podobnie jak TY nie wyobrazam sobie zycia z osoba, ktora nie potrafilaby zrozumiec tego, co czulbym w danym momencie, w danej chwili. Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytkus Re: Uklad Mieszany 18.05.05, 03:27 cuski napisał: > nie wyobrazam sobie zycia z osoba, ktora nie potrafilaby > zrozumiec tego, co czulbym w danym momencie, w danej chwili. Moj maz jest Amerykaninem (z polskimi rodzicami ), nie mowi po polsku, nigdy w Polsce nie byl - jak dla mnie to nie ma znaczenia. Wlasciwie to nawet plus bo nie ma tej pesymistycznej polskiej mentalnosci, nie przyszloby mu do glowy zastanawiac sie czy lepsza bylaby Amerykanka czy Polka czy inna Francuzka , nie uwaza ze podstawowa rola kobiety jest wychowywnie dzieci, zmienia pieluchy i w ogole ma tone zalet )) Nie wazne gdzie sie czlowiek urodzil, prawdziwa milosc jest slepa i na takie banialuki nie zwraca uwagi! Odpowiedz Link
speranzaa Re: Uklad Mieszany 19.05.05, 02:13 no w koncu jakas pozytywna odpowiedz na ten uklad > > > > nie wyobrazam sobie zycia z osoba, ktora nie potrafilaby > > zrozumiec tego, co czulbym w danym momencie, w danej chwili. > > Moj maz jest Amerykaninem (z polskimi rodzicami ), nie mowi po polsku, nigdy > w Polsce nie byl - jak > dla mnie to nie ma znaczenia. Wlasciwie to nawet plus bo nie ma tej pesymistyc > znej polskiej > mentalnosci, nie przyszloby mu do glowy zastanawiac sie czy lepsza bylaby Amery > kanka czy Polka czy > inna Francuzka , nie uwaza ze podstawowa rola kobiety jest wychowywnie dziec > i, zmienia pieluchy i w > ogole ma tone zalet )) Nie wazne gdzie sie czlowiek urodzil, prawdziwa milosc > jest slepa i na takie > banialuki nie zwraca uwagi! > > Odpowiedz Link