lusia35 20.06.05, 04:18 Czy sens zycia wogole istnieje ? Jezeli tak, to co nim w takim razie jest ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
himera24 Re: Sens zycia 20.06.05, 04:42 lusia35 napisała: > Czy sens zycia wogole istnieje ? > Jezeli tak, to co nim w takim razie jest ? Zycie nie ma sensu, ale jesli bedziesz o tym myslec depresja gotowa jak nic. Pomyslec tylko, ze jedyna pewna rzecza jest to ze umrzemy, czyz to od razu nie powoduje ze czujesz sie gorzej? Pomysl tez ze umra ci rodzice, moze nawet pierwsza pochowasz meza, przyjdzie starosc... pod koniec zycia dojdziesz do wniosku ze przejebalas zycie. byc moze wierzysz w zycie po smierci, a jesli nie?? moze byc zupelnie na odwrot, kompletne przeciwienstwo. mozesz iwesc szczesliwe zycie i pogodzic sie ze smiercia i pogodzic sie ze staroscia i isc do "raju". moze byc zupelnie inaczej. tylko od jednostki zalezy czy zycie bedzie mialo sens, sami nadajemy sobie sens we wszystkim co robimy, nadajemy znaczenie... Odpowiedz Link
m4verick Re: Sens zycia 20.06.05, 06:43 jakis tam istnieje, dla jednego jest to zarobic duzo $$$ dla drugiego miec fajnego kara, dla trzeciego zrobic cos dla Ojczyzny, a dla innego poplacic wszystkie rachunki i zeby na zarcie starczylo... jak to powiedzial kiedys pewien profesor, jesli jeszcze nie zwariowales, tzn. ze wszystkiego nie wiesz Odpowiedz Link
adamkoltowski Re: Sens zycia 20.06.05, 07:31 )) ale ciezko tu jakos ) pesymizmem powialo a co za roznica, czy istnieje sens tego czy owego ) zycie jest po to aby sie nim cieszyc i zniego korzystac a nie zastanawiac sie czy ma ono sens czy nie ma czyz nie szkoda na to czasu jest tyle rzeczy do zrobienia, tyle miejsc, ludzi, zjawisk... wszystkiego "open your mind, open your eyes(...)" )) w zyciu chodzi o to aby o zyciu myslec jak najmniej, najlepiej wcale trudna to sztuka, ale mozna sie jej nauczyc myslenie prowadzi bowiem to blednych wnioskow, a wnioski tworza rzeczywistosc Odpowiedz Link
mika_1 Re: Sens zycia 20.06.05, 22:01 No, może nie w 100%, ale w dużej mierze zgadzam się z tym, co napisał adam. Z tym, że ja uważam, że zastanawiać się należy. Ale nie za mocno Żyć. Po prostu. Pełnią zycia i niczego nie żałować. Bo żyje się raz. Amen. Odpowiedz Link
agunia_mamunia Re: Sens zycia 21.06.05, 14:44 na pewno zycie ma sens,przynajmniej dla mnie.jestem chrzescijanka i wierze ze Bog ma doskonaly plan dla mojego zycia,powierzam mu kazdny nasz dzien i odpoczywam w wierze ze Bog sie o mnie troszczy.To bardziej duchowa strona mojego zycia a z ludzkiego punkut widzenia to tez nic mi nie brakuje.mam wspaniala rodzine,kochajacego meza , zdrowe dziecko.i w miare mozliwosci korzystamy z zycia ile mozemy .raczej zyjemy dniem dzisiejszym nie myslac co bedzie kiedys tam za pare lat,ciesza mnie rzeczy drobne bo to one nadaja tak na prwde sens zyciu.pozdrawiam Odpowiedz Link