speranzaa 28.11.05, 05:13 pamieta ktos ten wierszyk "kto ty jestes? Polak maly. jaki znak twoj?...." Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga309 Czym... 28.11.05, 05:57 Czym jest Polska? Mą ojczyzną .... Ps. Jest to " Katechizm małego Polaka " ))) Odpowiedz Link
cuski Co za pytanie, he he he... 28.11.05, 06:13 Co za pytanie, he he he... KOCHAM SZCZERZE !!! Odpowiedz Link
cuski W POLSKE WIERZE !!! 28.11.05, 06:17 W Ameryke, upsss, tfuuu, tfuuu, na psa urok, jasne, ze w POLSKE WIERZE !!! )) Odpowiedz Link
cuski Cholera Aga !!! 28.11.05, 06:21 Cholera Aga, bij zabij, ale dalej nie pamietam, he he he... Odpowiedz Link
aga309 Re: Cholera Aga !!! 28.11.05, 06:25 Jako,że już dalej nie pamiętasz, postanowiłam napisać cały nasz polski kochany wierszyk od początku, to dla przypomnienia , dla Wszystkich Polaków ) - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. - W jakim kraju? - W polskiej ziemi. - Czym ta ziemia? - Mą Ojczyzną. - Czym zdobyta? - Krwią i blizną. - Czy ją kochasz? - Kocham szczerze. - A w co wierzysz? - W Polskę wierzę. - Czym ty dla niej? - Wdzięczne dziecię. - Coś jej winien? - Oddać życie. ) Odpowiedz Link
cuski Musze sie przyznac, ze... 28.11.05, 06:32 Musze sie przyznac, ze tych ostatnich czterech wersow nie znalem Odpowiedz Link
aga309 Praca. 28.11.05, 06:30 Lubię Swoją pracę, lubię ludzi , z którymi współpracuję.)) A czy Wy lubicie Swoją ??? Ps. Muszę pędzić , bo nie zdążę do pracy! Pozdrowionka ) Do miłego usłyszenia )) Odpowiedz Link
cuski A ja... 28.11.05, 06:34 A ja, ani nie lubie swojej obecnej pracy, ani moich wspolpracownikow na czele z moim bossem, he he he... Odpowiedz Link
himera24 Re: Praca. 28.11.05, 19:14 aga309 napisała: > Lubię Swoją pracę, lubię ludzi , z którymi współpracuję.)) > A czy Wy lubicie Swoją ??? > ja tez lubie swoja i lubie ludzi ale czasem studenci mnie podkurwiaja. Odpowiedz Link
himera24 Re: Pewnie czarne... 29.11.05, 00:21 cuski napisał: > Pewnie czarne studenty, he he he... hie hie, bingo! Odpowiedz Link
himera24 Re: pamietacie to? 28.11.05, 19:13 nie, jak przekroczylam granice z Ameryka to od razu zapomnialam Odpowiedz Link
speranzaa Re: pamietacie to? 29.11.05, 00:07 no i o to chodzilo by caly wierszyk napisac, bo przyznam sie , choc niechetnie, ale nie pamietalam koncowki, choc ten wierszyk chodzil mi po glowie od dluzszego czasu! Odpowiedz Link
cuski Pamietam jak... 29.11.05, 00:13 Pamietam jak tego wierszyka uczylem sie jeszcze w przedszkolu )) PS. Nie zapomnij skad tutaj przybyles... Odpowiedz Link
homerowy_beret Re: pamietacie to? 29.11.05, 06:43 God bless Poland. Ps. a czy swoja droga God bless USA (oj teraz zwatpilem...jak to idzie God bless America ? Czy to mnie jest zbyt wybiorcze? Pamietam, ze zawsze sie buntowalem czytajac to. A reszta to co...? Ps2. pamietam przy ulicy Petersson(?) jadac w strone jeziora na wysokosci Ravenswood stal wielki Bildboard z napisem: God bless whole World. No i po 9/11 scieto go przy samej....ziemii. Jeszcze raz. Ilekroc widze napis: God bless USA...budzi sie we mnie bunt. A co z reszta? Odpowiedz Link
cuski Moze Amerykanie... 30.11.05, 03:04 Moze Amerykanie sobie mysla, ze sa pepkiem swiata ? Odpowiedz Link
mysza_81 Oj doskonale.... 01.12.05, 15:05 Oj doskonale pamietam,jak mnie tato uczyl na jakies "przedstawienie" w szkole)) PS.To byly czasy miodem i winem pachnace,hehehehehehe Odpowiedz Link