aldona401 Re: A takie slowo, jak "ciota"... 02.08.06, 05:39 osobiscie nie uzywam, ale slyszalam jak okresla sie tym mianem homoseksualistow i kobieca przypadlosc)) Trafilam? Odpowiedz Link
cuski Aldona 02.08.06, 06:46 Nie to akurat mialem na mysli tworzac ten watek, he he he... Odpowiedz Link
goskaa.l Re: A takie slowo, jak "ciota"... 02.08.06, 07:12 Te z znam tylko takie znaczenia tego słowa. Odpowiedz Link
jozek_cork Re: A takie slowo, jak "ciota"... 02.08.06, 07:00 dokladnie zgadzam sie z Aldona, pomyslalem o tym samym, pozdrawiam Odpowiedz Link
cuski Jak narazie wszyscy jestescie w bledzie ;) 02.08.06, 13:10 Jak narazie wszyscy jestescie w bledzie Odpowiedz Link
elen33 Re: A takie slowo, jak "ciota"... 02.08.06, 08:28 Ja znam inne znaczenie tego slowa, jak powiesz, skad podlapales to slowo,czy w centralnej polsce, czy na slasku to powiem, poniewaz nie chce sie wyglupic, pozdrawiam! Odpowiedz Link
tadeuszx Tak Tomaszu, ja wiem! To jest stara, brzydka i 02.08.06, 09:35 gruba siostra mamy! Zołza jedna i wredna! O! )) Odpowiedz Link
cuski Rozwiazanie 25.08.06, 02:37 No i nikt nie zgadl, a "ciota" to po prostu wrozka, czarownica inaczej mowiac kobieta zajmujaca sie magia Odpowiedz Link
harajukugirl Re: Rozwiazanie 25.08.06, 05:54 Inaczej zwana Harajukugirl... ha ha no magia w lozku tylko sie zajmuje a wrozeniem moze zaczne jak nadarzy sie okazja... o czekajcie cos widze...: jest: Wroze Ci Tomek swietlana przyszlosc i wiedz ze Cie zadna Ciota nigdy nie przeleci ( Ciota w moim i Aldony i wiekszosci forumowian rozumieniu)!!!! Ha,ha i good for you. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol W zyciu... 05.09.06, 19:30 ...bym nie wpadla na takie rozwiazanie))))))) Odpowiedz Link
zettrzy Re: A takie slowo, jak "ciota"... 25.08.06, 19:09 a mnie sie zdawalo ze to taka wieksza ciotka Odpowiedz Link
kiki-sriki ciota 26.08.06, 10:40 moja babcia wrozy z kart hahha czy to znaczy ze jest ciota????? hahahahaha Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: ciota 27.08.06, 19:31 bycie babcia nie wyklucza bycia ciocia ;o) a co do okreslenia wrozki "ciota" to pierwsze slysze, a magia "bawie" sie od lat Odpowiedz Link
jozek_cork Re: ciota 27.08.06, 20:38 nie o takiej ciotce mowilismy ha ha ha pozdrawiam Odpowiedz Link
jozek_cork CIOTA 28.08.06, 09:00 Cioty (złote baby, wróżki, czarownice) – kobiety zajmujące się u niektórych plemion starożytnych Słowian magią. Jak większość informacji dotyczących wierzeń słowiańskich informacje na ich temat przetrwały w tradycji ustnej i zostały spisane dużo później, tak więc informacje nie są stuprocentowo pewne. Kobiety, które nie posiadały magicznych mocy, ale posiadały rozległą wiedzę nazywano wiedźmami. Cioty mieszkały zwykle w lasach, w pewnym oddaleniu od wsi. Jednak jeśli spodobał im się jakiś mężczyzna, często przeprowadzały się do wsi, prowadząc zwyczajne życie. Głównym zajęciem ciot było leczenie okolicznej ludności. Odpowiedz Link
harajukugirl Re: CIOTA 29.08.06, 01:20 No kurde mowie ze to ja mieszkam w lesie i dalej tu zostane bo mi sie zaden mezczyzna z miasta nie podoba. A Tomkowi wroze wspanialy pobyt w polsce i to ze go napewno tam ciota nie dorwie. Odpowiedz Link
harajukugirl Re: harajukugirl 29.08.06, 18:16 No juz przeciez pisze od dluzszego czasu ze na to wyglada. Odpowiedz Link
tadeuszx Re: harajukugirl 29.08.06, 18:43 A ja dementuję! Harajaku jest wróżka z bajki. Taka śliczna wróżka )) Odpowiedz Link
jozek_cork harajukugirl 29.08.06, 21:36 tak, ale myslałem ze sie przesłyszałem ha ha, pozdrawiam Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Harajuku 05.09.06, 19:33 Powaznie wrozysz?? A co mi pisane???? PS.Eno,ciekawosc mnie zzera)) Odpowiedz Link
harajukugirl Re: Harajuku 06.09.06, 04:57 Na powaznie to dobre zycie przed Toba a na niepowaznie to sama zobaczysz jak sobie poscielesz tak sie i wyspisz. Cmok. A tam wroze smieje sie tylko z tego posta a polowa sukcesu na swietlana przyszlosc to sie smiac i smiac i smaic. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Hmmm.... 06.09.06, 09:41 ...sposdziewalam sie innej odpowiedzi,ale masz racje. Odpowiedz Link
harajukugirl Wrozki-Cioty 31.08.06, 17:30 Ej chlopaki posluchajcie - te "cioty" to byly fajne wrozki tylko ich spoleczenstwo nie rozumialo bo byly za bardzo wyzwolone i niezalezne jak na tamte czasy wiec je nazwali brzydko a tak naprawde to one wlasnie czesto byly jak dobre wrozki i do tego calkiem ladne... no nie takie jak Harajuku sliczne, ale kto wie teraz latwiej dbac o siebie w takim lesie i do cywilizacji niedaleko. Odpowiedz Link
jozek_cork Re: Wrozki-Cioty 31.08.06, 18:48 to jestes wróżką czy wiedzma bo to nie to samo haha Odpowiedz Link
harajukugirl Re: Wrozki-Cioty 01.09.06, 04:13 To czary i to czary a jak zwal tak zwal. Odpowiedz Link