ghurka 17.09.06, 11:08 o jest ta osoba ktora niby sie znalo a ciagle potrafi zadziwic i zaskoczyc.taki phantom.calkiem mile to jest. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbuntowany8aniol Mile swoja droga... 22.09.06, 16:51 ...gorzej,jak ta osoba zaskakuje nas czyms niemily,wtedy to jest okropne. Odpowiedz Link
tadeuszx Re: ktos kto zadziwia 23.09.06, 20:12 Ghurka, pisząc "phantom" masz na myśli osobę o takim nicku, czy stosujesz skrót myślowy? Pytanie pro forma. Ad. tematu, to powiem, że niemiłych zaskoczeń zwłaszcza w sieci, to chyba mam dużo więcej niż tych pozytywnych. Ale, rozumiesz, trzeba to traktować jako tzw. "ryzyko zawodowe" Sam się już przekonałeś, jak trudno jest bronić tu swoich poglądów. Tak jakoś się składa, że oportunizm triumfuje kosztem zasad i zwykłej uczciwości... ech... najlepiej dać spokój zasadom i napić się kwasu np. winnego)) Dla jasności: oportunizm «postawa moralna człowieka kierującego się w swym postępowaniu nie powszechnie przyjętymi zasadami, lecz tym, co w danej sytuacji jest dla niego korzystne. Odpowiedz Link
harajukugirl Phantom 23.09.06, 21:14 No ten "phantom" tez mnie bardzo zastanawia? Tadziu co Ty masz dokladnie na mysli o tej uczciwosci, zwierzen oczekujesz tu czy co? Odpowiedz Link
tadeuszx Enooo Harajaku, a co maja zwierzenia 23.09.06, 22:04 do uczciwości?? A po jaką cholerę mi cudze zwierzenia? Nooo, chyba, że Twoje, tak po cichu, do tadziowego ucha. O tak, Ciebie bym posłuchał)) uczciwy - PWN 1. «rzetelny w postępowaniu, szanujący cudzą własność, niezdolny do oszustwa; też: świadczący o takich cechach» 2. «zgodny z przyjętymi zasadami lub prawem» 3. «zgodny z rzeczywistością lub prawdą» 4. potocznie «taki jak należy» Odpowiedz Link
harajukugirl Re: Enooo Harajaku, a co maja zwierzenia 24.09.06, 17:27 No aby byc do konca uczciwym tu na necie to by trzeba bylo sie bardzo zwierzac ze swego zycia... A nie moge cos dzisaj myslec i sie skupic, nerwowa jestem mam ciezki dzien przed soba i powinnam juz sie zwijac a ja sie tu zwierzam. Odpowiedz Link
tadeuszx Nieee Harajaku, weź tylko pod uwagę 24.09.06, 19:59 punkt pierwszy definicji uczciwości tzn. «rzetelny w postępowaniu, szanujący cudzą własność, niezdolny do oszustwa" - i nie musisz się zwierzać a będzisz całkowicie uczciwa)) Odpowiedz Link
harajukugirl No wiec ty Tadziu uwazasz ze... 25.09.06, 05:14 ...jestes bardzo uczciwy? Odpowiedz Link
ghurka Re: ktos kto zadziwia 23.09.06, 21:15 skoro mi zalezy tylko na jednej osobie to pozostaje optymista. Odpowiedz Link
jowitta17 Re: ktos kto zadziwia 24.09.06, 18:01 Jeśli zadziwia pozytywnie to ok, jeśli natomiast zadziwia jakąś niegodziwością , aaaaaaaa to już inna bajka, staram się takich ludzi unikać Odpowiedz Link