Dodaj do ulubionych

LOtnisko O'hare i immigration

22.10.06, 08:30
Myslalam, ze Polska w koncu podpisala jakies porozumienie z USA o tym, by
cofac ludzi na lotnisku w Polsce a nie w Ameryce, jezeli cos tym cholernym
urzedasom nie pasuje, by ludzie nie tracili pieniedzy. wczoraj tj. sobota na
Ohare cofneli do Polski mojego tate, i jeszcze kilka osob, trzymali ich
zamknietych na klucz w pokoju jak bandziorow, ledwo udalo mu sie uprosic
jakas polska suczke, ktora tam pracuje , by dala mu telefon zadzwonic i
powiadomic kumpla , ktory na niego czekal ( ja nie bylam na lotnisku). Szok ,
siedzial 5 godizn tam czekajac na nastepny samolot do Warszawy. Dla mni eto
byl szok, bo moj tata to emeryt i sie go czepneli. Unbelievable.
Obserwuj wątek
    • cuski Asia 22.10.06, 18:23
      No co TY opowiadasz ?

PS. Mama mojej dziewczyny rowniez wybiera sie do Chicago,
      oby nie miala takich przejsc.
      • speranzaa Re: Asia 22.10.06, 18:52
        JA jeszcze dzis nie moge tego przebolec, ni emoglam w to uwierzyc, kiedy ten
        sasiad czekajacy na mojego tate zadzwonil, ze tata na immigration i jedzie do
        Polski spowrotem. To jest straszne, co oni tam z ludzmi wyprawiaja, traktuja
        jak shit czlowieka, ktory ma 10 letnia wize, kupil bilet, przekracza granice w
        legalny sposob i oni sie go czepia. Nie zma dokladnie szczegolow, tata juz jest
        w Poslce , jedzie do domu wiec zaraz bede dzwonic.
        Jak mama twojej dziewczyny jedzie pierwszy raz to nie ma sie czego bac, nic na
        nia nie maja. Mojego tat ei jeszcze 4 osoby wzieli na rewizje, na glowny
        komputer, sprawdzili im background losowo i znalezli, ze 15 lat temu pracowal w
        NY i ktos go zarejestrowal nie wiem po jaki ...uj. Choc 2 tygodnie temu
        siostra kumpeli przyleciala aitalia pierwszy raz i caly samolot wzieli na
        immigration , nawet GC i ich tam meczyli. dziewczyni edal iwize na 2 miechy.
        • zbuntowany8aniol Wziasc i sie pochlastac!!!Bezprawie!!! 23.10.06, 08:54
          Asia napisalas:"nawet GC".....co to jest???
        • cuski Re: Asia 23.10.06, 15:22
          Mama mojej dziewczyny byla juz raz w Chicago... dostala wize na pol roku,
          no i pozniej przedluzyla sobie te wize na kolejne pol... boje sie,
          zeby sie do nie doczepili.
          • speranzaa Re: Asia 24.10.06, 06:06
            GC to green card - zielona karta.
            No wiec teraz szczegoly: Ameryka zazadala od kazdego samolotu wylatujacego z
            Europy do Usa listy pasazerow przed wylotem. Wszyscy pasazerowie na lotnisku w
            Usa ( nie weim czy taki cyrk jets wszedzie czy tylko w chicago i nowym jorku)
            sa rzucani na komputer przy bramkach jak pokazuja bilet i paszport. Sprawdzaja
            caly record, wjazdy , wyjazdy , wize ile czasu byl itd. I tu sie zaczyna, jak
            cos nie pasuje to biora delikwenta do biura i tam jest dopiero jazda. Moj
            tato , gosc z Krakowa i jeszcze 5 babek przemaglowali, ze kiedys 15 lat temu
            zostali dluzej niz wiza byla wbita w paszport. I koniec adios do domu. No wiec
            siedzieli i czekali na nastepny samolot do warszawy chyba z 6 godizn o jednej
            kanapce i butelce wody. # minuty dali na poczatku na telefoni edo zadzwonieni
            ado oczekujacyh, ze siedza na immigration. Doslownie szok.
            • ghurka Re: Asia 24.10.06, 06:14
              kleska
            • speranzaa Re: ciag dalszy 24.10.06, 06:28
              Potem w trakcie oczekiwania na samolot urzednik polak dostal jakiego sataku
              litosci, bo dal im telefon i zadzwonic pozwolil do konsula polskiego w chgo.
              Jednak konsul nie byl wstanie pomoc, gdyz chodzilo o zlamanie prawa
              immigracyjnego. Dodam, ze wiza , na ktorej moj ojciec byl 15 lat temu, byla
              jednorazowa, zostal troszke dluzej i wrocil do pOlski. Potem 10 lat pozniej
              dostal wize 10 letnia i nikt go nawet nie sprawdzil czy kiedykolwiek byl w USA.
              NA tej wizie byl chyba ze 3 razy tu i wracal w terminie. Okolo 10 pm
              eskortowalo ich 3 urzednikow do samolotu, jazda bez trzymanki jak jakichs
              bandytow. Ich bagaze tez transportowane byly jakby conajmniej bomby tam wiezli:
              ( I jedno co ten skurczysyn oficerek immigration powtarzal to bylo: jedziesz
              do pracy, i tak wkolo macieju, zadne tlumaczenia na nic sie nie zdaly. Trzeba
              bylo przytakiwac i koniec.
              A teraz najlepszy numer: Kiedy tata i reszta czekali w tym biurze to co jakies
              pol godziny przyprowadzali ludzi z samolotow i jazda od poczatku, po co do
              kogo itd. NAgle drzwi sie otworzyly i wprowadzili 3 laski i goscia tylko w
              bieliznie, one mialy chociaz buty na nogach a gosciowi i buty zabrali.
              Co sie okazalo ta czworka przyleciala do chicago w piatek wieczorem, oczywiscie
              background im zrobili i do biura wedrowka. Ludzie ci zaczeli sie z urzednikiem
              klocic, plakac, blagac, ze maz tu jest z corka, a na pytanie gdzie maz mieszka
              to babka zapomniala i plakala. I wtedy zrobili im rewizje osobista, tz. kazali
              zdjac ubranie, "obmacali" ich i zamkneli w ciemnicy na calutka noc bez jedzenia
              i picia jak zbrodniarzy. I siedzieli tam od piatku wieczor do soboty ok. 5 pm.
              ( 2 polki , czeszka i meksykanin)
              Wyzwierzecaja sie nad ludzmi jak hieny , cos okrutnego czego ci ludzie
              doswiadczyli. To jest unbelievable. Traktuja przyjezdzajacyh jak terrorystow,
              mordercow, zlodziei. Ameryka i Polska - przyjaciele od od siedmiu bolesci.
              ZAlosne i prostackie. Zamaist lapaac latynosow na granicy to oni mecza ludzi,
              ktorzy maja wizy, placa za to ,za bilet, jada legalnie i sa traktowani jak
              shit.
              Takze oto jak wyglada Ameryka. Nie wiem czy moj father bedzie kiedykolwiek w
              stanie tu przyjechac, ja musze.
              • zbuntowany8aniol Jacie!!! 24.10.06, 08:49
                Niczym z kina historyja.
                W glowie mi sie nie miesci,ze tak mozna traktowac ludzi,szok!!!
                • cuski I ta sama Ameryka... 24.10.06, 20:39
                  I ta sama Ameryka mieni sie byc demokratycznym krajem - smutne to sad
                  • ghurka Re: I ta sama Ameryka... 24.10.06, 21:08
                    dlatego napisalem ten post :kicham na ameryke.mentalnosc sie niewiele zrobila od
                    czasu jak wybijano indian.
              • cuski To jest wlasnie Ameryka !!! 24.10.06, 20:38
                To jest wlasnie Ameryka - kraj swirow i oszolomow !!!
            • cuski Re: Asia 24.10.06, 20:34
              Ale jaja !!!
              • speranzaa Re: 24.10.06, 22:55
                Jak sluchalam o tych w bieliznie to troche mi si esmiac chcialo, choc to jest
                szokujace. Taka jazde na immigration odstawiaja ,ze przecietni amerykanie nie
                maja pojecia po co ten urzad jest i oczy stawiaja jak 5 zlotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka