Dodaj do ulubionych

Nisko lecące samoloty

IP: 62.89.122.* 12.03.02, 12:29
Cześć, mieszkam na Ursynowie przy stacji metra Stokłosy. Od niedawna mam
wrażenie, żejakby nasilił się ruch lotniczy i samoloty podchodzą do lądowania
dokładnie nad moim blokiem. Wydaje mi się, że kiedyś nie było tak głośno, ale
może się mylę. Jakie jest wasze zdanie, może ktoś wie, czy to jest przejściowe?
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 13:04
      Samoloty lecą nad Stokłosami tylko podczas wichury, tamtędy prowadzi awaryjny
      korytarz powietrzny używany tylko podczas złych warunków pogodowych.
      • Gość: pacio Re: Nisko lecące samoloty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 15:14
        Jest w remoncie główny pas Okęcia, /jak zwykle po zimie/, oraz jak napisał
        Sloggi niesprzyjające warunki pogodowe, tzn wiatr wiejący w bok samolotu w
        przypadku podchodzenia do lądowania na pasie głównym nie jest sprzymierzeńcem
        samolotu.
        Lądowanie "pod wiatr" to ciche marzenie każdego pilota zanim posadzi samolot na
        płycie lotniska.
        Taka sytuacja nie trwa długo, zazwyczaj do początku kwietnia

Pzdr

pacio
        • agatka_s Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 16:48
          Jejku ale mi ulżyło, ja się własnie wprowadzam do nowego mieszkania na
          Kabatach, a ostatni weekend to samoloty mi prawie przez balkon latały. Byłam
          przerażona, ale rozumiem , że to przejściowe. Dzięki dobrzy ludzie !
          • eela Re: Nisko lecące samoloty 13.03.02, 14:28
            To przejściowe, ale stałe :P. Zawsze przy zmiennej pogodzie lataja nad
            Ursynowem, tak po prostu wypada korytarz powietrzny. Możesz spraszac gości na
            balkon i pobierac opłaty za atrakcję :), bo nie każdemu lataja nad balkonem
            • Gość: pacio Re: Nisko lecące samoloty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 08:40
              eela napisał(a):

> To przejściowe, ale stałe :P. Zawsze przy zmiennej pogodzie lataja nad
              > Ursynowem, tak po prostu wypada korytarz powietrzny. Możesz spraszac gości na
              > balkon i pobierac opłaty za atrakcję :), bo nie każdemu lataja nad balkonem

hehe, przypomniała mi się histortia z przed lat
              Chciałem wynająć mieszkanie na Ursynowie, podziwiam lokal, sprawdzam stan
              techniczny czy ściany się nie walą, licze prusaki w kuchni, wychadzę na
              balkon /ostatnie piętro/ a tu jak coś nie przeleci.
              Poatrzę na właściciela z politowaniem / w anonsie ciche,spokojne z widokiem na
              Las Kabacki/
              Gość zrezygnowany odpowiada że ilekroć przychodzi z potencjalnym najemcą zawsze
              te skur.... muszą latać.
              Proponuje obniżenie ceny o 30 % /to był argument !/
              Właściciel na to że taki rympał, jak mnie nie stać to mogę urządzić taras
              widowkowy i jeszcze na tym zarobić, bo na Okęciu jest w remoncie, i w ogóle to
              jest taka atrakcja podziwianie samolotow w tych blokowiskach, innej nie znajdę w
              promieniu 10 km. kwadratowych że cena rośnie o 15 %.
              Panie, gdzie Pan znajdziesz takie inne mieszkanie taki widok na las i samoloty ?
              I zarobić jeszcze można - argumentował właściciel
              Może Eelu masz cosik wspólnego z tą historią :)

pzdr

pacio

• Gość: jacek Re: Nisko lecące samoloty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 21:36
          to jest dodakowy argument za drugim lotniskiem POZA WARSZAWA - w zeszlym roku
          remont trwal ponad dwa miesiace, ten pas tez jest krotszy i wymusza ladowanie w
          Gdansku w celu uzupelnienia paliwa przed przelotem przez Atlantyk
          • Gość: pacio Re: Nisko lecące samoloty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 08:15
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> to jest dodakowy argument za drugim lotniskiem POZA WARSZAWA - w zeszlym roku
            > remont trwal ponad dwa miesiace, ten pas tez jest krotszy i wymusza ladowanie w
            >
            > Gdansku w celu uzupelnienia paliwa przed przelotem przez Atlantyk

Hahahahahahah
            Skąd te rewelacje ?
            Takiego babola dawno nie czytałem
            Prosze, zweryfikuj zródło twoich informacji, bo wychodzisz na .......

Pzdr

pacio
            • eela Re: Nisko lecące samoloty 14.03.02, 10:47
              Remontowany pas ma normalna długość. Skąd takie informacje, że jest krótszy?
      • Gość: ann.k Re: Nisko lecące samoloty IP: 213.17.164.* 13.03.02, 14:37
        z tego wnioskuje, ze wichury mamy w warszawie codziennie, bo jak mieszkam na
        stoklosach 23 lata, tak zawsze tamtedy lataly smoloty, tylko.... troche wyzej;
        owszem, samolot musi usiasc pod wiatr, ale w polsce mamy ponad 90% wiatrow
        zachodnich, czyli dokladnie tak, jak jest usytuowane okecie do ursynowa, co
        oznacza, ze tylko w nieliczne dni samoloty laduja od strony bemowa; natomiast
        wzrost halasu pojawia sie kiedy samoloty laduja na blizszym pasie, bo musza nad
        ursynowem juz schodzic; niestety bywa tak co najmniej raz w roku (bo na ogol
        tak czesto trwaja jakies prace na lotnisku); a przy okazji nie zauwazylam, zeby
        byl wiekszy halas; halas wzrasta dopiero kiedy w mieszkaniu trzeba podnosic
        glos w trakcie rozmowy jak leci samolot:)))
    • eela Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 15:25
      To się zgadza, bo nie lecą od strony Alei Krakowskiej. U mnie dla odmiany jest
      bardzo cicho. Rzadko trafia się nam taki luksus ciszy.
    • zdzicha Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 15:50
      To ja tam latam na miotle do kolezanki po uszy nietoperza. Tłumik mi się
      zepsuł, a mechanik od mioteł pojechał na urlop do NY we wrześniu i słuch po nim
      zaginął.
      • eela Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 15:59
        Lepsze są uszy słonia. Moga służyc jednocześnie jako wachlarz :)
        • zdzicha Re: Nisko lecące samoloty 12.03.02, 23:19
          W przepisie jest wyraźnie napisane: "dwie pary uszu nietoperza". Inaczej
          zepsuję eliksir młodości. Nie znasz się na czarach.
          • Gość: eela Re: Nisko lecące samoloty IP: *.ilot.edu.pl 13.03.02, 14:33
            Aaa, chcesz sie odmłodzić? No tak, trzeba zmienic wyglad, wiosna idzie :)
    • Gość: chrust Re: Piotr = Jacek = zapyziały idiota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 17:12
      • kusy Re: Piotr = Jacek = zapyziały idiota 13.03.02, 07:52
        Znowu was znalazelem nie zaznacie spokoju
        Zdzicha to ty jestes taka stara, a sloggi wykazales sie znajo0moscia sztuki
        lotniczej, chyba zmienie zle zdanie na lepsze.
        • sloggi Re: Piotr = Jacek = zapyziały idiota 13.03.02, 08:40
          Twoje zdanie mam..................
          • kusy Re: Piotr = Jacek = zapyziały idiota 13.03.02, 11:22
            Sloggi ty moj pocieszycielu powiniennes sie cieszyc ze Cie lubie.
            Pa slonko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka