Dodaj do ulubionych

Brak szacunku dla siebie samego....

IP: *.acn.pl 11.10.03, 19:32
Naprawde nie wiem jak to zatytulowac.....
Na skrzyzowaniu ulic Rosola z I.Ghandi stanal nowy bilboard.Nie pisalbym o
tym gdyby nie fakt, ze dla postawienia tej metalowej ohydy dokonano rzeczy
okrutnej:
- wycieto galezie kilkunastocentymetrowej grubosci z drzewka jarzebinowego!
- wycieto galezie lub calkowite drzewko sumak!
- wycieto w calosci jedna jarzebine z pieknymi czerwonymi owocami!
Kikuty galezi stercza zlowrogo, rany zadane zywym drzewom krwawia sokiem.
Jarzebina ktora cala wycieta zostala, pozostawila pien na wysokosci ok.1
metra.
Wszystkie usuniete drzewa leza na trawniku za tablicami w odleglosci kilku
metrow.Tablica z nowa reklama stoi sobie dumnie!
Wlascicielem terenu jest sp."Na Skraju".
Nie wiem co mam napisac, nie wiem do kogo sie zwrocic, trace wiare w
czlowieka......To jest ponizej ludzkiej godnosci!Moze ktos z Panstwa jest w
stanie pomoc w potepieniu tego aktu wandalizmu !
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Brak szacunku dla siebie samego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 19:57
      Trzeba by :-/ sie zorientowac, czy wykonawca robot mial zgode na wycinanie
      drzew.
      • Gość: Andrzej Re: Brak szacunku dla siebie samego.... IP: *.acn.pl 12.10.03, 18:11
        Mozna zaplacic lapowke, dostac zgode i wyciac caly las kabacki.W miejsce drzew
        ustawic bilboardy.
        • Gość: kika Re: Brak szacunku dla siebie samego.... IP: *.chello.pl 12.10.03, 18:17
          W pełni podzielam to przekonanie. To może zrobimy listę- gdzie powstały na
          Ursynowie obiekty-które są podejrzane albo o których wiecie, że powstały z
          naruszeniem prawa.
          • Gość: Andrzej Re: Brak szacunku dla siebie samego.... IP: *.acn.pl 14.10.03, 20:11
            Oj, ktos z winnych przeczytal chyba ....
            Usunieto sterczacy na wysokosci pasa pien jarzebiny przed tablica!Boja sie wiec
            czyli smrod sie zrobil?
          • mary_ann Re: przekręt - proszę bardzo 15.10.03, 21:19
            Wysoki budynek spółdz. PAX przy Stryjeńskich.
            Budowaliśmy sobie (1997-1999) z męzem mieszkanie w budynku sąsiednim - tym
            białożółtym. Oczywiscie sprawdzilismy wczesniej plany zagospodarowania - obok
            miał być 2-piętrowy (!) budyneczek Lasów Państwowych z urokliwym arboretum.
            Zpewniono nas, że nic wysokiego pod naszymi oknami (w sensie jak najbardziej
            dosłownym) nie powstanie, bo to otulina Lasu Kabackiego, w której max wysokość
            zabudowy odpowiada 4 piętrom. Jak mówią, PAX dał komu trzeba w łapę i zbudował
            gmaszysko, którego wysokość w jednej z części sięga bodajże jedenastu pieter.
            Dla chcącego nie ma nic trudnego :-)

P.S. Nasze mieszkanie w stanie surowym oczywiście biegiem sprzedaliśmy - ze
            stratą:-(.
    • spatologizowana_sempiterna Kasa, Misiu, kasa! 17.10.03, 21:34
      Po co komu drzewka? Kto na tym zarobi? Nieważne, że tych wszystkich
      billboardów, cityboardów, citylightów i innego ścierwa, po "polsku" zwanego
      nożnikami outdoorowymi jest jak psów - i popyt na to jest średni. Jak płacą
      kasę za postawienie następnego, co cała nasza "etyka w biznesie", "biznes
      przyjazny środowisku" i inne obłudne komunały chowają się.

Niestety. Podejście wszystkich do wszystkiego w naszym kraju polega na
      grabieniu pod siebie - byle szybciej, byle więcej. A inni? A przyroda? A g...no
      mnie to obchodzi.

I na tak zbudowanej płaszczyźnie powstają kuriozalne teksty w rodzaju 'chcesz
      mieszkać w mieście - pogódź się z hałasem, spalinami, betonem, autostradami -
      albo się wyprowadź na wieś'.

Niestety - jesteśmy jeszcze na początku droga do cywilizowanych stosunków - i
      wcale nie jest pewne czy idziemy nią do przodu, czy może się cofamy.
      • Gość: hohoho Re:SANPITERNO ..... Kasa, , kasa! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 21:41
        ale napisz - SANPITERNO o co chodzi z tym p. D . Szpakowskim. Bo jestem nie w
        kursie.
        • mary_ann Re:SANPITERNO ..... Kasa, , kasa! 19.10.03, 01:13
          Gość portalu: hohoho napisał(a):

> ale napisz - SANPITERNO o co chodzi z tym p. D . Szpakowskim. Bo jestem nie
          w
          > kursie.

... chyba zalezy jej/jemu na tym powrocie tak samo, jak kiedys komuś na
          zburzeniu Kartaginy:-) Swoją droga ciekawe, nigdy nie przyszło mi do głowy, ze
          w starożytności miewali sygnaturki...
          • Gość: ho ho ho Re:SANPITERNO ..... Kasa, , kasa! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 22:17
            po długim i wyczerpujacym (mnie ) zastanowieniu zlokalizowałam, że ów pan
            dariusz Szoakowski to jest ktos, kto komentował lokalne wydarzenia sportowe w
            TV i miał ksywe " rybie oko " - a teraz ma ksywe " spatologizowana senpiterna".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka