madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:56 Pewna pani z Buglowca Chyba była tam obca Czy wypadła tam z UFO Nikt jej nie ufa Bo to chyba była czarna owca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:58 Pewna pani że Szpuchowa Iść z nim na koniec świata była gotowa Dała mu gotówkę I to nie jedna stówkę Teraz ją przez to boli głowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:59 Pewien pan z Kłodnicy Miał węgiel w piwnicy Złodzieje tu byli Kłódkę ukręcili A on teraz straty liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:01 Pewna panna z Michałkowice Nie chciała nic w 🏠 domu robić Ojciec zagrał w dwa kije Zagroził że ja obije Bo (ona) na żonę ma się sposobić. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:06 Pewien pan z Borka Złapał niezłego dołka Dopadły go zmory I inne potwory Szukał więc drewnianego kołka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:15 Pewna panna z Olkówki Rozumek ma krótki Lecz jest przemądrzała Myśli że wszystkie rozumy pozjadała A to za sprawą wódki... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:23 Pewna panna z Filipowskie Woli Dzisiaj weselny tort kroi Lecz gdzie się pan młody schował Czyżby zdezerterował Bo tego ślubu i wesela się boi?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:31 Raz pan z Janowa Wypił sobie browar Teraz krzywo chodzi Bo piwo mu szkodzi I do tego boli go głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:52 Raz turysta był gotowy Zobaczyć Bytom Nowy Ale że to był lebiega Tak się nabiegał Że go teraz bolą nogi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:53 Pewna pani z Łagiewnik Upiekła wielki piernik Na słodzie I miodzie Lepszego nie zrobi cukiernik Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:55 Pewna panna z Bobrownika Nic tylko koziołki fika Chcę być artystka A to nie wszystko Bo w duszy jej gra muzyka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:57 Pewien pan z Lasowic Nie chciał w domu nic robić Nie bawił dzieci Nie wynosił śmieci Żona go chciała za to obić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:58 Pewna panna z Piaseczna Zawsze była grzeczna Lecz jeden raz Nauka poszła w las I wyjechała aż do Leszna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:04 Pewnemu panu z Rept Starych Ciągle śnią się koszmary Gdy tylko zamyka oczy Krzyczy głośno w nocy Bo we śnie widzi mary Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:25 Pojechałam do Świerklańca By wziąć udział w tańcach Sunęłam jak duch po parku Dorobiłam się zapalenia barku Tak wyszłam na tych łamańcach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:32 Pewna pani z Nowej Chałupy Upiła się w trzy dupy Tak się napiła Że aż darła ryja Teraz padła trupem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:02 Pewna pani z Adamowa Chciała żyć jak królowa Nie tłoczyć się w busie Pławić się w luksusie Lecz chyba nie jest na to gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:04 Poniższe nazwy zachowały się jako przysiółki lub części wsi. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:11 Jeden pan z Ćwierci Coś za bardzo się wierci Nie mów tego przed nikim Że chyba ma owsiki I to go bardzo "mierzi" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:17 A we wsi Kućmy Mieszkały same ciućmy Ciągle o tym słyszę Ale się nie piszę Lecz nie wiem jak ty?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:24 Pewien pan z Obla Zobaczył bobra Że to było w nocy Zrobił wielkie oczy Teraz kłamię. No dobra.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:32 Jedna pani z Podpołudnia Przez miesiąc bardzo schudła Czy teraz mniej jadła Czy z roboty padła Ta sprawa zaczyna być nudna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.11.22, 18:54 Pewien pan ze Stolarzówki Bardzo lubił zbierać trufle Grała mu muzyka Wytresował dzika Chodził z nim na dystanse krótkie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.11.22, 19:16 Jedna pani ze Strykowa Kupiła sobie cały browar Wciąż piwo piła Bo je lubiła W końcu zabiła ją krowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:27 Jeden pan z Ewcina Pił za dużo wina Tak było Tak się zdarzyło A on tak zabijał klina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:28 Jedna pani z Gutkowa Była jak rzepa zdrowa Szarym mydłem się myła Do lekarza nie chodziła A czasem wypiła też browar Odpowiedz Link