madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:41 Raz pani w Kołobrzegu Usiadła blisko morza brzegu Mewy tam latały Na głowę jej nas...ły Bo trzeba znać miejsce w szeregu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:43 Dwa słowa tylko powiem Jest festiwal w Łagowie Może kiedyś dam radę I sobie tam pojadę A tak mi to chodzi po głowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:47 Pewna pani z Krasowa Bardzo zacna białogłowa Czasem sobie marzy Że ma "dwie twarze" I wyjeżdża do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:54 Jednej wdówce z Zawodzia* Spodobał się pewien młodzian Uwieźć go ma chęci Ciągle przy nim się kręci A on do niej - "Spadaj Lodzia" *Wieś w Polsce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 13:04 Pewnego dnia w Krzyżówce Ktoś przyglądał się młodej wdówce Ona spanikowała O co chodzi nie wiedziała A tutaj nie ma gdzie uciec. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:07 Jeden mąż z Turzyczki Zapłacił za koncert życzeń Nie wiem co zrobił złego I mnie nic do tego Lecz żona bardzo krzyczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:08 Pewien pan z Uchylska Krzyknął ze to klęska Wszyscy się zlecieli Co robić nie wiedzieli A to kładka była za wąska Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:11 Jeden pan z Zawady Ma tylko same wady Lecz on nic o tym nie wie Dziś siedzi na drzewie I obserwuje quady Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:17 Jeden pan z Babienicy Wypił piwo na ulicy Ktoś zadzwonił po policję Bo wszak mamy prohibicję A ja sprawę dziś przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:19 Jedna baba z Dębowej Góry Chodzi po wsi i plecie bzdury Ludzie już z nią nie gadają Do zrozumienia jej dają Że ją wyślą w góry Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:33 Jedna pani w Hadrze Z rybami się dziś babrze Mąż był na połowie Ona nic nie powie Bo przecież z chłopem nie zadrze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:05 Jedna pani z Kochanowic Miała świąteczny stroik zrobić Czy czegoś jej brakowało Może zielonego za mało Bo nie umiała się wyrobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:09 Byłam raz w Lisowie Lecz niewiele powiem Dinozaura widziałam Nawet go dotykałam Bo dostałam na to zgodę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:12 Pewien pan z Olszyny Chodził i kradł szyny Oddawał je na złom Teraz zmienię ton Mówił że zbiera na imieniny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:08 Jedna pani z Przezwiska Nosi aż dwa nazwiska Udaje, że jest bardzo ważna Lecz jest nieco nierozważna I w dodatku brzydka z bliska Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:12 Pewna pani w Zgniłym Błocie Miała aż dwanaście pociech Ona nic tylko spała Bo rady nie dawała A dzieci siedziały na płocie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:17 W miejscowości Łyżki Ludzie mieli swoje grzeszki Było ich nie mało Wszystko się wydało Nawet, że sąsiedzi z więzienia wyszli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:22 Jeden pan w Niedośpielinie Jest zły co widać po minie Jakby umiał to by zwiał Święty spokój gdzieś by miał Czekaj. Wszystko kiedyś minie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.25, 11:05 Pewna pani w Wymysłowie Francuskim Co niedzielę robiła kluski Do tego jeszcze rolada O taka to się tu nada I co chwilę inną kapustę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.25, 11:08 Dla pani z Rudy Kameralnej Tydzień zaczął się fatalnie W lesie się zgubiła I nogę skręciła Co jeszcze się stanie? ⭕ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 16:56 Jeden pan z Ruptawy Chciał wyjechać do Warszawy Ale wybierał się powoli Bo czyścił palto z moli Dzisiaj nie będzie zabawy! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:15 Jeden pan z Ruptawca Miał wielkiego kaca Czasu było mało Nic nie pomagało A przed nim ciężka praca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:19 Znów taka kuma z Kuźnicy Gadała po próżnicy Ludzie jej unikali Uciekali jak najdalej Teraz nic tylko milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:22 Gdy byłam dzieckiem Mieszkałam w Ligocie Toszeckiej Dobrze się żyło Spokojnie było Wyjechałam po sprzeczce * Nie wszystkie "fakty" z limeryków są zgodne z prawdą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:26 Pewien pan z Szymiszowa Chciał się przed rodziną schować Nie mówił nic nikomu Cicho wyszedł z domu Nawet nie zdążył się spakować Odpowiedz Link