s.p.7
26.09.09, 13:30
Akurat nie jestem na bierzaco z TV bo to pudło mnei nie iteresuje szczegolnie to oc w niem sie pokazuje.
Ale widze głosno o niejakiej Alicji Tysiac.
NIe wiem czy dobrze kojarze sprawe.
Ktora dostała pieniązki za to ze nei mogła zabic swojego dziecka w brzuchu,
Poniewaz jak twierdzi ciąza moga przyniesc negatywne konsekwencje dla jej zdrowia.
Zastanawia mnie jedno, w jaki sposob pani Alicja Tysiac została zapłodniona. Czy to był gwałt?
Skoro mowa jest o postepie cywilizacyjnym w sensie kultury to dotyczy to jej całokształtu. Kultura ta dała na mprzeciez srodki antykoncepcyjne.
Wiec Alicja Tysiac zdecyowała sie na dziecko.
A potem stwierdza ze dzieci miec nie chce wtedy kiedy ono jest jzu w drodze bo mzoe to jej zaszkodzic.
Nurtuja mnie tu kilka kwestiii (Nie mialem czasu sledzic mediow)
1. Dlaczego zdecydowała sie na dziecko? Lubi robic dzieci i je zabijac? Czy tez plodzi dzieci majac swiadomsoc ryzyka.
2. Gdzie jest ojciec dziecka? CZy to byl gwałt?
3. tak refleksja:
Wikingwie byli okrutni, w ogole wojna zawsze byla okrutna, zabijalo sie bezlitosnie.
Czesto oszczedzało sie kobiety gwałcac je "tylko",
dzieci tez raczej nie wybijano masowo chociaz II wojna swiatowa pokazala na m ze to casem dla zbrodniazy nie ma znaczenia,
Ale zabijanie dziecka kobiecie cięzarnej?
Barbarzynca z piana na pysku wpada do gospody, widzi cięzarną kobietę, rozcina jej brzuch mieczem i wyjmuje dziecko gniatajac je w ręku. Ajk chore to jest?
Dzis legalnie mozna dziecko zabijac w brzuchu matki daletego ze ktos uznal ze ono jest niechciane?
Po czym spuscic go do kanalizacji?
4. JAki jest limit wiku zabijania rozwijajacego sie dziecka?
godzina? tydzien? miesiac?
moze 8 miesiecy? po prostu wyjac dziecko z lona i je jakos ukatrupic.
nei wiem jak, przez zastrzyk, uduszenie, pobicie, zgniesenie?
moze mozna pojsc dalej niech to bedzie kazde dziecko ponizej 5 roku zycia.
CZy ono jest wlasnoscia matki? i tak moze go zabic dlatego ze go niechce?
Wezmy taki przypadek, 4 letnia dziewczynka dziłą matce na nerwy, matka choruje na nerwicie, córka jest wiec zagrozeniem dla pogorszenia sie stanu zdrowia matki. Wiec... zabijmy ją by oszczedzic jej nerwow i zdrowia. Logika jest ta sama lu bbardzo podobna.
5. Miłosc
Milosc jest fundamentem rozoju dziecka, wychowania go.Czesto dziecko wychowywane bez milosci ma problemy w zyciu czy nawet choroby psychiczne.
Mowi sie ze jesli ktos przestał kogos kochac na chwile to przestał go kochac na zawsze.
CZy nie jest ta kze ta matka moze si eteraz wyzywac na swoim dziecku? Czy ona ją kiedykolwiek kochała? CZy ona bedzie kąpała ja z miłascia i kładłą spac spiewajac kołysanki?
Czy wrzuci do wanny glowka bare razy walnie o jej kant dla spokoju i wrzuci do wyra, wpieprzy zeby nie beczala.
Kto to kontroluje? Czy taki czlowiek w ogole ma predyspozycje do tego by moc wychowywac dzieci? By moc je miec? Skoro sam nei potrafi planowac ich posiadania. NIE potrafi ich kochac.