wuzet21 21.04.10, 07:49 Czy to coś bardzo złego ? czy nie powinno się odchodzić od raz obranej drogi ? Ile razy w życiu można dokonać radykalnych zmian, a ile już nie przystoi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 08:15 Ile razy? Tyle ile razy dochodzi sie do wniosku, że nie miało sie racji. Wuzet! pamiętaj: nie skostnieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 08:18 Nigdy mi to nie groziło, i myślę, że będzie tak dalej. Ciągle zmieniam... czasem nawet na lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 08:23 strasznie mi sie podoba od lat dziestu mysl Leca: "Nie skostnieć, ale nie sflaczeć, trwać na posterunku, ale nie stać na miejscu, być giętkim, ale nie ugiętym, być lwem czy orłem, lecz nie zwierzęciem, nie być jednostronnym, ale nie mieć dwóch twarzy, trudna rzecz! " Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 08:31 Mądre słowa, gdyby tak dotarły do świadomości niektórych... Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 08:25 Z czystych pobudek socjologicznych, jak i celem porównań... a pytał hadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
h.dzi Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 11:27 I tu się z Tobą zgadzam annatemka- człowiek, który nie zmienia i nie koryguje poglądów jest martwy za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
h.dzi Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 11:23 Poglądy się nie zmieniają, tylko życie je koryguje. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 21.04.10, 17:24 Życie to choroba zakaźna, przenoszona drogą płciową..., a poglądów tylko krowa nie zmienia - jednak obserwując scenę polityczną - dochodzę do wniosku, że to scena... Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 10:00 Nie wyobrażam sobie radykalnej zmiany w sferze poglądów, bo na jakiej mialaby być podstawie? Wstrząsu? Objawienia? Wierzę natomiast w ewolucję poglądów, ludzie się zmieniają, zdobywają doświadczenie, dojrzewają, uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 10:55 ja sobie wyobrażam. miałam takich objawień kilka w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 18:33 Po tej ostatniej tragedii, wielu zmieniło poglądy..., ciekawe tylko, na jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 20:00 Często na przeciwne, ale dokładnie to musisz spytać tych, co zmienili. Widziałem komunistów, co się modlili, widziałem koronowanie na siłę - bez zgody koronowanego... Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 21:03 ok, masz rację. Zwłaszcza pytając: na jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 22.04.10, 21:10 Myślę że na niedługo - u nas tak szybko się nudzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
h.dzi Re: Zmiana poglądów 23.04.10, 11:11 Ja uważam że jest to gra na naszych uczuciach! To nie jest zmiana pogłądów- jest to świadoma manipulacja i chyba wiem dla czego.WYBORY!!!!....A wracając do komunistów to wielu z nich tak naprawdę wstępowała do partii z racji płynących z tego "zysków" dla siebie. " wtedy" TAK WYPADAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: Zmiana poglądów 23.04.10, 21:30 I jest tak dalej, tylko że teraz, jest więcej partii do wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Zmiana poglądów 24.04.10, 05:39 Oznajmiona przez Syna Ojca, Nauka Ojca jest wieczna, czyli zawsze aktualna. O żadnej zmianie poglądów przez ludzi nic w Niej nie ma. Sens nasze życie ma tylko wówczas, kiedy poprzez sensowne postępowanie, dążymy do Naszego Jedynego Ojca, Którego Imię brzmi: WOLNOŚĆ! Zatem Życie, to nieustanna walka o WOLNOŚĆ! Toteż DOBREM, jest postępowanie polegające na dążeniu do uniezależnienia bliźnich, a tym samym i siebie. Natomiast ZŁEM, jest postępowanie, poprzez które uzależniamy bliźnich. Na przykład, poprzez rozpowszechnianie głupawych nauk religii. Tu dodaję, że największe religie monoteistyczne, czyli islam, katolicyzm i judaizm, są religiami bałwochwalczymi. Odpowiedz Link Zgłoś