Dodaj do ulubionych

Jarosław mądry

05.09.10, 12:35
wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,J-Kaczynski-Tu-154-to-przerobiony-bombowiec-powinien-poscinac-te-drzewa,wid,12635338,wiadomosc.html
Efendi sugeruje, że wiadomy samolot po ścięciu kilku jakichś tam drzew powinien bezpiecznie
wylądować.

Ta... „Łam czego rozum nie złamie.” Mędrzec ów nad mędrce nowe nam horyzonty ukazać raczył.
Proponuję Jarusiowi by rozcapierzył rączęta i samolocik udając rozpędził się i walnął organizmem
swym mikrym w drzewko jakoweś.
Gwarancji nie ma, ale może jednak zadziała...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Jarosław mądry IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.10, 12:54
      przeciez solidnym niemieckim autem przy 160km/h scial solidne polskie drzewo
      ,wie jak funkcjonuje nowoczesny wyrab lasow
    • zzasadami Re: Jarosław mądry 05.09.10, 13:46
      Ale też powiedział o "agresji i odrzuceniu wszelkich reguł kultury przez PO". - To trwa od 2005 roku - zaznaczył prezes PiS. - Nie uznają żadnych granic i to, co wie na ten temat opinia publiczna, to nawet nie jest promil tego, co jest naprawdę. Trzeba by jeszcze wiedzieć, co się dzieje na komisjach sejmowych, czy nawet w restauracji sejmowej - ten poziom chamstwa jest taki, że Samoobrona to bardziej kulturalna partia niż oni - uznał Kaczyński.
      Myli sie Kaczyński. Wyższy poziom chamstwa jest na Gazeta.pl Forum, a i ataki są bezwzględniejsze.
      • piwi77 Re: Jarosław mądry 05.09.10, 13:50
        Strategia Kaczyńskiego jest prymitywnie prosta - uprawianie chamstwa przy jednoczesnym
        zarzucaniu go innym. Kto głupi ten łyknie.
      • mjot1 Re: Jarosław mądry 05.09.10, 13:52
        Skoro mówi to wie. Wszak mistrzem jest.
      • snajper55 Re: Jarosław mądry 05.09.10, 19:50
        zzasadami napisał:

> Ale też powiedział o "agresji i odrzuceniu wszelkich reguł kultury przez PO". -
        > To trwa od 2005 roku - zaznaczył prezes PiS. - Nie uznają żadnych granic i to,
        > co wie na ten temat opinia publiczna, to nawet nie jest promil tego, co jest n
        > aprawdę. Trzeba by jeszcze wiedzieć, co się dzieje na komisjach sejmowych, czy
        > nawet w restauracji sejmowej

Te pełowce jedzOM a rybę nożem i stukajOM łyżeczkOM w szklankę.

S.
    • matylda1001 Re: Jarosław mądry 05.09.10, 14:05
      Megalomania Jarkacza jest tak wielka, że wydaje mu sie, iż brat jego nie mógł zejść z tego świata w
      sposób prozaiczny. Jeśli Lech nie żyje, to musiał być zamach! i on w ten zamach wierzy święcie. To,
      co wyprawia to nie jest celowe działanie w kierunku stworzenia zamieszania politycznego, on w
      to autentycznie wierzy!
      Będzie bronił swojej tezy do końca świata i o jeden dzień dłużej:) Nie
      istnieje dowód, za sprawą którego mógłby zmienić zdanie, bo kazdy dowód będzie wynikiem spisku.
      Gdyby Lech zmarl zwyczajnie, na raka, to Jaruś i tak by twierdził, że tym rakiem ktoś go podstępnie
      zaraził :(
      • zzasadami Re: Jarosław mądry 05.09.10, 15:01
        Jeżeli ktoś interesuje się życiem politycznym w Polsce na poważnie (bez względu na to czy jest zwolennikiem PiS czy PO) i chce podejmować merytoryczna dyskusję (nie: wpaść na Forum – najlepiej jako gość – i rzucić „mięchem”), proponuję by wziął pod uwagę następujące parytety dyskusji:
        1. Realizacja programu wyborczego przez prezydenta Komorowskiego.
        2. Sposób sprawowania rządów przez premiera Tuska.
        3. Sposób uprawiania polityki opozycyjnej przez Pis.
        4. Kampania wyborcza obu partii (plus ew. SLD) w wyborach samorządowych.
        Ale to tylko moje zdanie. Jeżeli kogoś bardziej interesują potyczki słowne czołowych polityków, cóż trudno.
    • zzasadami Cytaty z Forum. 05.09.10, 14:20
      Oto kilka odkrywczych, głębokich i inteligentnych cytatów z „młodych, lepiej wykształconych i z większych miast” dotyczących Kaczyńskiego lub PiS:
      „uuuuuuuuuuu zawiało lekkim załamaniem”
      „Klynska jusz blisko :D”
      „Sprytny lis który przegra z kretesem”
      „To on jeszcze żyje?”
      „W artykule nie o tego się rozchodzi co spadł.”
      „mam dość Kaczyńskiej gęby”
      „to najdobitniej dowodzi jak histeria sciga sie z paranoja, czyli tak zwany zespol Macierewicza, w umysle starszego blizniaka po smierci Lechabla”
      • matylda1001 Re: Cytaty z Forum. 05.09.10, 15:45
        zzasadami napisał:

> „uuuuuuuuuuu zawiało lekkim załamaniem”<

Nie zawiało?

> „Klynska jusz blisko :D”<

Daj Boże!

> „Sprytny lis który przegra z kretesem”<

Przecwanił!

> „To on jeszcze żyje?”<

Żyje, ale w swoim wyimaginowanym świecie;)

> „W artykule nie o tego się rozchodzi co spadł.”

Widocznie o tego co nie spadł, co w tym dziwnego?

> „mam dość Kaczyńskiej gęby”<

Wcale się nie dziwię, bo ja też:(

> „to najdobitniej dowodzi jak histeria sciga sie z paranoja, czyli tak zwany zespol Macierewicza, w
        umysle starszego blizniaka po smierci Lechabla”<

Nie wiem czy Jaruś inspiruje Macierewicza, czy Macierewicz Jarusia, ale obaj stanowią zgrany duet
        paranoików :)

Masz jeszcze jakies cytaty?
        • zzasadami Re: Cytaty z Forum. 05.09.10, 18:16
          Czyli GW przesadziła z tymi "młodymi, lepiej wykształconymi i z duzych miast". Do Szanownej Pani nie trafiła miałkość cytatów na poziomie pierwszej klasy pryszczatego gimnazjum, lecz wprost przeciwnie zdopimgowała do własnych pseudo - zabawnych komentararzy.
          Jakie tam wykształcenie, jakie wielkie miasto. Wystarczy 14 lat i kompa z netem; mozna klepać co się chce nie pokusiwszy się o żadną myśl.
          • potwor_z_piccadilly Re: Cytaty z Forum. 05.09.10, 19:01
            Oczom nie wierze.
            Po ewidentnej wolcie ktora odarla Kaczynskiego z resztek przyzwoitosci, sa
            jeszcze ludziei ktorzy w niego wierza i w jego klamstwa.
            Jeszcze do was nie dotarlo ze ten czlowiek jest patologicznym rozkochanym tylko
            w sobie, mitomanem.
            Nie dociera do was ze oddanie w rece psychola kraju zamieszkalego przez prawie
            czterdziesci milionow ludzi rowna sie katastrofie.
            Dziwne i przerazajace.
            • mjot1 Re: Cytaty z Forum. 05.09.10, 19:41
              potwor_z_piccadilly napisał:
              > Oczom nie wierze.

O niewierny!
              Toż właśnie wiara wszystkim przecie!
              w byle co (kogo), z byle kim, byle gdzie, byle jak...
            • zzasadami Pamięć. 06.09.10, 21:00
              "Nie dociera do was ze oddanie w rece psychola kraju zamieszkalego przez prawie czterdziesci milionow ludzi rowna sie katastrofie."
              O ile pamięć mnie nie myli Jarosław Kaczyński był premierem tego kraju. Ani nie wykazywał cech osoby chorej psychicznie (to chyba miał autor na myśli pisząc "psychol"?), ani nie pozostawił kraju, ochodząc ze stanowiska w stanie katastrofy.
              Czyzby jakieś uprzedzenia w stosunku do osoby J.K.?
          • Gość: ka_p_pa Re: Cytaty z Forum. IP: *.lukman.pl 05.09.10, 19:37
            > Jakie tam wykształcenie, jakie wielkie miasto. Wystarczy 14 lat i kompa z netem
            > ; mozna klepać co się chce nie pokusiwszy się o żadną myśl

Nie wzmagaj się tak strasznie, bo pękniesz. Ile trzeba mieć lat by publicznie i bezkarnie pieprzyć o tym,
            że Tusk ma krew na rękach, o sztucznej mgle, broni jakiejś tam, samolotach powodujących deszcze i
            powodzie itd. Wejdź na forum ND. Tam to jest zabawa.
            Tu to tylko oszołom o tym, że bóg srodze pedałów pokarał.
          • matylda1001 Re: Cytaty z Forum. 06.09.10, 00:08
            zzasadami napisał:

> Czyli GW przesadziła z tymi "młodymi, lepiej wykształconymi i z duzych miast".
            Do Szanownej Pani nie trafiła miałkość cytatów na poziomie pierwszej klasy prys
            zczatego gimnazjum, lecz wprost przeciwnie zdopimgowała do własnych pseudo - za
            bawnych komentararzy.<

Szanowny Panie, dla Kaczora nie warto wspinać się na intelektualne szczyty, popisywać się erudycją i
            błyszczeć elokwencją.

> lecz wprost przeciwnie zdopimgowała do własnych pseudo - zabawnych komentararzy.<

Cytaty wyrwane z kontekstu zawsze są miałkie. Jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt, że to wszystko
            dotyczy niezrównoważonego człowieka, ktory miał fantazje ubiegac sie o najwyższy urzad w
            państwie, jesli dodamy do tego jeszcze fakt, że mało mu brakowało do osiągnięcia celu, to już raczej
            zabawne nie jest. To smiech przez łzy, Szanowny Panie!

> Jakie tam wykształcenie, jakie wielkie miasto. Wystarczy 14 lat i kompa z netem ; mozna klepać
            co się chce nie pokusiwszy się o żadną myśl. <

Wydaje mi sie, że czternastolatek na tym Forum, to rzadkość. Zaryzykuje stwierdzenie, że nawet
            nasz Oszołom (ten z kreska wyżej) liczy sobie więcej lat niż dwa razy po czternaście.
            • zzasadami Re: Cytaty z Forum. 06.09.10, 16:49
              Na razie sezon ogórkowy w polityce. Niebawem kampania samorządowa. Zobaczymy czy wpisy w trakcie jej trwania beda miały merytoryczne odniesienie do programu dwóch najwiekszych partii. Zobacze czy np. Pani wpisy odnosnie programu PiS i J.K. bedą miałkie i pseudo - zabawne, czy wprost przeciwnie...
              Już pierwsze zdarzenie do skomentowania: wg, Wirtualnej Polski J.K. powitały oklaski, jego oponenta Pana Tuska gwizdy.
              • Gość: ka_p_pa Co ma piernik... IP: *.lukman.pl 06.09.10, 17:09
                > Już pierwsze zdarzenie do skomentowania: wg, Wirtualnej Polski J.K. powitały ok
                > laski, jego oponenta Pana Tuska gwizdy.
                To ja w zastępstwie.
                W wyborach nie liczą się decybele, ale głosy. Chamskie wygwizdywanie to domena pislamu. Ponadto nie wydaje mi się, by Yaro czy Donald startowali gdzieś do stanowisk samorządowych. Mylę się?
                • zzasadami Coś ma... 06.09.10, 19:53
                  "Ponadto nie wydaje mi się, by Yaro czy Donald startowali gdzieś do stanowisk samorządowych" - Są frontmanami swoich partii i podobnie jak przy poprzednich wyborach samorzadowych od szczebla powiatu wzwyż, nie znając osobiście kandydatów, wyborcy będą się raczej kierowali sympatiami do ugrupowań politycznych. Tak, choć nie startują (jak wielu innych z establiszmentu ich partii) będą niewatpliwie osobiście zabiegali o poparcie elektoratu dla kandydatów ich partii, szczególnie w wielkich miastach.
                  Gdyby z oklaskami i gwizdami było odwrotnie komentarz pewnie brzmiałby: "K. dostał, to na co zasłuzył", co znamionuje, że autor kieruje się li tylko emocjami (negatywnymi w stosunku do Pana K.).
                  • Gość: ka_p_pa Re: Coś ma... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.10, 20:13
                    >Są frontmanami swoich partii i podobnie jak przy poprzednich w
                    > yborach samorzadowych od szczebla powiatu wzwyż, nie znając osobiście kandydató
                    > w, wyborcy będą się raczej kierowali sympatiami do ugrupowań politycznych.

Nie specjalnie tak da się. Listy w terenie ciągną miejscowi działacze. I tak powinno być. Fakt, jest szczebel wojewódzki z działaczami "drugiego sortu", że tak się wyrażę, i tu przynależność partyjna może odegrać znaczącą rolę, choć w terenie i tak rządzi koalicja lokalnych interesów i machlojek, ponad podziałami centralnymi.
                    Upartyjnienie samorządów to nieszczęście tego kraju, nawiasem mówiąc.

> Gdyby z oklaskami i gwizdami było odwrotnie

Tłuszcza to tłuszcza, ale nie pamiętam wystąpień polityków zakłócanych przez inną formację.
              • matylda1001 Re: Cytaty z Forum. 06.09.10, 17:34
                zzasadami napisał:

> Już pierwsze zdarzenie do skomentowania: wg, Wirtualnej Polski J.K. powitały oklaski, jego oponenta Pana Tuska gwizdy.<

Ka_p_pa trafnie skomentował, a ja nie mam nic do dodania.

> Zobacze czy np. Pani wpisy odnosnie programu PiS i J. K. bedą miałkie i pseudo - zabawne, czy wprost przeciwnie...<

To będzie zależało od poczucia humoru Szanownego Pana;) Jedno już wiem na pewno, nie będą w guście żadnego sympatyka PiS-u.
              • mjot1 Re: Cytaty z Forum. 06.09.10, 18:48
                zzasadami napisał:
                > Zobacze czy np. (...) wpisy odnosnie programu PiS i J.K. bedą miałkie i pseudo - zabawne, > czy wprost przeciwnie...

Za miałkość ręczę.
                Czy zabawne? Nie sądzę.
                Prastara prawda powiada: jaki program taki i komentarz.
                • migreniasta Re: Cytaty z Forum. 06.09.10, 18:50
                  A także : jaki pogrom taki inwentarz...
                • zzasadami Przepowiednie. 06.09.10, 20:01
                  Szanowny Pan zna już programy obu czolowych partii polskiej sceny politycznej na wybory samorządowe ( myslę o tych od powiatu wzwyż)? Już Pan wie, że program PiS bedzie dużo gorszy niż PO?
                  "Prastara prawda powiada": jaki profetyzm taki komentarz.
                  • mjot1 Re: Przepowiednie. 06.09.10, 20:31
                    Ja Pytią? Toż kasta wiadoma na proroctwa monopol ma przecie! A pewnie i patent?
                    Gdzież, zatem mnie zwykłemu deptaczowi?
                    A PiS? Cóż... Gwiazda ta jaśnieje i ciepełkiem swym ogrzewa nas już czas jakiś...
                    • zzasadami Re: Przepowiednie. 06.09.10, 21:03
                      "A PiS? Cóż..." zobaczymy jak będzi.
      • yoma Re: Cytaty z Forum. 07.09.10, 10:18
        O, cytują mnie :)

Jeśli popularność forumowicza mierzyć liczbą cytowań... :P
    • mjot1 List pasterski 05.09.10, 15:59
      Efendi wystosować raczył do wiernych swych owieczek.
      W treści zagubionym jedynie słuszne i obowiązujące postrzeganie rzeczywistości wyłuszcza.
      Bezsprzecznie człowiekowi temu należy wznieść jakiś godny przybytek jemu tylko właściwy,
      Bo te, którymi dysponuje współczesna medycyna zdają się być niewystarczające.
      • migreniasta Re: List pasterski 06.09.10, 08:53
        No coś Ty... Wynalazcę nowatorskiej metody wyrębu lasu tupolewem do wariatkowa byś
        skierował?
        Ja bym go nauczyła latać(jeden tupolew jeszcze jest) i kazała wykarczować Puszczę Białowieską. Po
        co ma rosnąć skoro graniczy z Białorusią? Wyciąć w pień!
        • mjot1 Re: List pasterski 06.09.10, 11:00
          migreniasta napisała:
          > No coś Ty... Wynalazcę nowatorskiej metody wyrębu lasu tupolewem do wariatkowa byś
          > skierował?

Toż ja go, jako dobro nasze największe narodowe umieścić chcę w tym przybytku by następnie z owej krynicy mądrości czerpać garściami całemi. Wszak autorytet to niedościgniony w dziedzinach awiacji, dendrologii a i rolnictwa (patrz malownicza sentencja dotycząca ścinania zboża kosą).
          • migreniasta Makuszyński ożył i napisze 06.09.10, 18:44
            O jednym takim co ukradł półksiężyc.

Jarusiowi nie służy brak brata.
            • mjot1 Re: Makuszyński ożył i napisze 06.09.10, 19:27
              Hm... A gdyby imć Kornel wiedział, że choć pośrednio jeno to jednak przyczyni się do wypromowania takiego czegoś czy stworzyłby dzieło?

Czy to na pewno bajeczka zwykła jedynie?
              Autor: mjot1 14.12.08, 12:49
              Na obowiązkowej liście lektur (powszechnie dyskutowanej) brakuje mi pewnego dzieła, które mym zdaniem bezsprzecznie winno znaleźć się w kanonie literatury polskiej.
              Dzieło to bowiem ze wszech miar jest dziełem szczególnym.
              Może i w treści infantylne, lecz jakiż inny utwór wywarł bezpośrednio tak znaczący wpływ na losy państwa i narodu?
              Utwór ten jako jedyny z mi znanych wciąż „żyje”, ciągle trwa dzieło jego tworzenia. Początkowo jako bajka pisany z czasem w tragifarsę się zmienił a obecnie w naszej przytomności nową treścią pisany, w nowe obrasta wątki i tragedią się staje. Narodową.

Gdzieś, w baśniowej krainie we wsi Zapiecek przychodzą na świat dwaj bliźniacy.
              Są to malcy krnąbrni, złośliwi i leniwi. Nawet najbliższym potrafią bez skrupułów odebrać ostatni kawałek chleba.
              Co prawda Pan Kornel Makuszyński w proroczej swej książce w 1926r. optymistycznie marzył, że chłopcy z czasem zmienią się nie do poznania, że staną się grzeczni i pracowici.
              Jednak okoliczni mieszkańcy nie mieli złudzeń: „z tych dwu nic dobrego nie wyrośnie”.
              Na podstawie powieści w 1962r. nakręcono film a główne w nim role zagrali młodzieńcy z przesławnego rodu Kaczyńskich.
              To chyba jedyny film dubbingowany z polskiego na polski, bo ci dwaj od zawsze miast recytować wymlaskiwali swe kwestie.
              Młodzieńcy ci role swe grają po dziś dzień. Z czasem akcję przenoszą z baśni w świat realny i życiem swym własnym dopisują treści nowe.
              Są bezduszni, źli wręcz okrutni, nie liczą się z nikim i niczym, przez życie idą mając jeno własne dobro na względzie. Gotowi są na wszystko byle tylko nie splamić rąk jakimkolwiek zajęciem a jednocześnie nie skąpiąc sił ni środków, kosztem rozwoju fizycznego i emocjonalnego nowe wymyślają złośliwości.
              Już nie tylko jakiś tam Zapiecek cierpieć musi ich fanaberie, lecz kraj cały. Mało. Ich bezczelność i pycha powodują, że Europa Ba! świat cały dostrzega i odczuwać zaczyna dotkliwą obecność tych dwu złośliwców.

Jak to się stało, że w mrocznych czasach komunistycznej kinematografii główne role w filmie powierzono dwom malcom wywodzącym się (jak oficjalna wieść niesie) z niezwykle bogoojczyźnianego stadła?
              Jestem przekonany, że ów kolejny (któryż to już?) „cud nad Wisłą” odpowiednio naświetli i faktograficznie uzasadni Instytut Paranoi Narodowej, która to szacowna instytucja (efekt kolejnej ich złośliwości) istnieje po to jeno by dokumentować dzielne przewagi obu tych bohaterów narodowych.

Najniższe ukłony!
              Dziedzictwem literatury polskiej przejęty wielce M.J.
              • zzasadami Re: Makuszyński ożył i napisze 06.09.10, 19:39
                Gratuluję
                wielostronnej,
                wielowatkowej i
                wnikliwej
                analizy filmu sprzed prawie 50 lat.
                Moja uwagę zwróciły dwa pssusy: "Są bezduszni, źli wręcz okrutni" i "Instytut Paranoi Narodowej". Przyszło mi na myśl, że przyczyną pomawiania braci K. o takie cechy była próba przeprowadzenia operacji o nazwie: lustracja.
    • zzasadami Szkoda 06.09.10, 22:18
      Szkoda, że niewielu ocenia ostatni okres z zycia Jarosława Kaczyńskiego zwyczajnie po ludzku. Przytoczę słowa europosła Cymańskiego: „Śmierć najbliższych to okoliczność, nad którą trudno przejść do porządku dziennego. Nie ośmieliłbym się oceniać, w jakim jest stanie. Myślę, że jest bardzo dzielnym człowiekiem.”
      • Gość: ka_p_pa Re: Szkoda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.10, 22:35

> Szkoda, że niewielu ocenia ostatni okres z zycia Jarosława Kaczyńskiego

Też zauważyłem, że to może być ostatni okres życia Jarosława. Wychudł, wzrok dziki, suknia plugawa, oznaki źle wróżą. Nie ma biedaczek nikogo w otoczeniu, kto by się nim zajął i wręcz zmusił do odpoczynku. Obawiam się, że tylko wyborcy mają nad nim litość. Już po raz piąty z rzędu dają mu wolne.
        • zzasadami Stany ducha. 06.09.10, 23:07
          Nienawiść i zawzietość jak widzę to bardzo silne uczucia. Skopać, skopać jeszcze raz skopać. No ale to ujawnia naturę przeciwników Jarosława. Skoro jest na tyle twardy by pozostać w polityce musi umieć się przeciwstawić tego typu ludziom. Czy tylko konsekwentnie forsowana lustracja i próby rozbicia lewacko - ubeckiego układu w czasie premierowania spowodowały w/w stan ducha przeciwników Jarosława? Może są jeszcze inne powody tak zoologicznej nienawiści?
          • snajper55 Re: Stany ducha. 07.09.10, 00:07
            zzasadami napisał:

> Może są jeszcze inne powody tak zoologicznej nienawiści?

Zoologicznej nienawiści ? Nie, sądzę, że to zwykła ludzka nienawiść. A może jedynie wstręt, niechęć i odraza. A powodem jest sam Jarosław Kaczyński. Jego podłe postępowanie, permanentne kłamstwa, oszustwa, bezpodstawne oskarżenia, pomówienia. Trudno się ludziom dziwić, że na nienawiść odpłacają nienawiścią, że tak podła kreatura budzi w nich jedynie negatywne uczucia.

S.
            • zzasadami Re: Stany ducha. 07.09.10, 11:38
              Może rzeczywiście ludzka nienawiść.
              " Jego podłe postępowanie, permanentne kłamstwa, oszustwa, bezpodstawne oskarżenia, pomówienia."
              Tych ogólników naogladałem się dosyć. Czy można prosić o jakieś konkretne przykłady? Jeśli będą uzasadnione zamknę się i nie będę więcej zawracał głowy. Może jednak chodzi o: konsekwentnie forsowaną lustrację i próby rozbicia lewacko - ubeckiego układu?
              • snajper55 Re: Stany ducha. 07.09.10, 13:36
                zzasadami napisał:

> Tych ogólników naogladałem się dosyć. Czy można prosić o jakieś konkretne przyk
                > łady?

Kłamstwa, obrażanie innych, pomówienia, nienawiść, oszczerstwa:

"BBC, które jest zwykle podawane jako przykład niezależności i obiektywizmu, jest w oczywisty sposób lewicową radiostacją i ten obiektywizm odnosi się co najwyżej do lewicy."

"Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną?
                Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD. "

"„Gazeta Wyborcza” jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Partii Pracy.(...) im słabsza „Wyborcza”, tym lepiej dla Polski. "

"Jan Maria Rokita popełnił bardzo ciężkie przestępstwo przeciwko demokracji. Poza mordami to jest najcięższe przestępstwo, jakie w ogóle można popełnić. "

"Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, ja nie będę premierem. "

"W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety, to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski – bierze się właśnie z tamtej spuścizny. "

"Kazimierz Marcinkiewicz to premier na cztery lata. "

"Moskwa dysponuje takimi dokumentami dotyczącymi przeszłości prezydenta, które go czynią niesuwerennym w decyzjach. "

"Można uznać, że w państwie demokratycznym partii nie można rozwiązać. Tylko wtedy partie będą tworzyć gangsterzy jako znakomity wehikuł do swojej działalności. Jeśli zaś uznać, że można, to powstaje pytanie, czy SLD zrobił już wystarczająco dużo, by zasłużyć na delegalizację. Ja uważam, że tak."

"My jesteśmy tu gdzie wtedy. Oni tam gdzie stało ZOMO. "

"Najgorsza część PRL tworzyła media elektroniczne w III RP. "

"Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem – intelektualnym i moralnym. "

"Sądzę, iż w dużej mierze został on wybrany na prezydenta przez nieporozumienie. "

"Stanęła tutaj do walki w zwartym ordynku łże-elita III Rzeczypospolitej. "

"Szkodzą Polsce w sposób straszny. Michnik szkodzi Polsce, Geremek szkodzi Polsce. Ci wszyscy, którzy opowiadają bajkę o państwie, w którym zagrożona jest demokracja. "

"To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji co SLD, to jest od wielu lat zupełnie oczywiste"

"Wchodził w d... Moskwie, a nie o ludzi się upominał! "

"Zwycięstwo PO i LiD [Lewica i Demokraci] to nowy 13 grudnia 1981 r. "

itd itp

Źródło: pl.wikiquote.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski

S.
                • zzasadami Re: Stany ducha. 07.09.10, 14:37
                  Straszliwy błąd Pana Kaczyńskiego, to, że zapomniał, iż w polityce nie mówi się nigdy,zawsze, po wiek wieków itp
                  "BBC, które jest zwykle podawane jako przykład niezależności i obiektywizmu, jest w oczywisty sposób lewicową radiostacją i ten obiektywizm odnosi się co najw yżej do lewicy." – ostatnio BBC rzeczywiście zeszła na lewo

"Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wy raźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w now ym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotni e – Samoobrona i SLD. " „nigdy nie mów nigdy” – błąd J.K.

"„Gazeta Wyborcza” jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Partii Pracy.(...) im słabsza „Wyborcza”, tym lepiej dla Polski. " – niewiele sięmyli.
                  "Jan Maria Rokita popełnił bardzo ciężkie przestępstwo przeciwko demokracji. Po
                  za mordami to jest najcięższe przestępstwo, jakie w ogóle można popełnić. " – nie wiem o jakie działania J.M. R. chodzi.

"Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, ja nie będę premierem. " - „nigdy nie mów nigdy” – błąd J.K.

"W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety , to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski ; bierze się właśnie z tamtej spuścizny. " A nie?

"Kazimierz Marcinkiewicz to premier na cztery lata. " - „nigdy nie mów nigdy” – błąd J.K.

"Moskwa dysponuje takimi dokumentami dotyczącymi przeszłości prezydenta, które go czynią niesuwerennym w decyzjach. " – Nie wiemy, czy Moskwa dysponuje „kwitami” na niektórych polskich polityków. Może dysponować.

"Można uznać, że w państwie demokratycznym partii nie można rozwiązać. Tylko wtedy partie będą tworzyć gangsterzy jako znakomity wehikuł do swojej działalnośc i. Jeśli zaś uznać, że można, to powstaje pytanie, czy SLD zrobił już wystarczająco dużo, by zasłużyć na delegalizację. Ja uważam, że tak." – patrz afery z SLD w tle.

"My jesteśmy tu gdzie wtedy. Oni tam gdzie stało ZOMO. – z emfazą, ale niesłusznie?

"Najgorsza część PRL tworzyła media elektroniczne w III RP. " – Nie wiem kto w III RP tworzył media elektroniczne. Chyba, że chodziło mu o TV i radio – wtedy zgoda.

"Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem – i
                  ntelektualnym i moralnym. " – wystarczy poczytać prasę z okresu premierowania Jarosława i kampanii antylustracyjnej, by przyznać mu rację.

"Sądzę, iż w dużej mierze został on wybrany na prezydenta przez nieporozumienie" – Nie wiem o kim mowa. O panu W. czy panu K.?

"Stanęła tutaj do walki w zwartym ordynku łże-elita III Rzeczypospolitej. " – inni nazywają to „salon”

"Szkodzą Polsce w sposób straszny. Michnik szkodzi Polsce, Geremek szkodzi Polsce. Ci wszyscy, którzy opowiadają bajkę o państwie, w którym zagrożona jest demokracja. " – Pan M. : „Generał Kiszczak to człowiek honoru” i „Od…. Się od generała” A jaki był generał wiemy z emitowanego wiosną (chyba) filmu.

"To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji co SLD, to
                  jest od wielu lat zupełnie oczywiste" – a, nie?
                  "Wchodził w d... Moskwie, a nie o ludzi się upominał! " Wielu wchodziło, nie wiem o kim mowa. Pan K. w czasie pierwszej kampanii : „ Tak! Wcześniej Moskwa, teraz Bruksela!!!

"Zwycięstwo PO i LiD [Lewica i Demokraci] to nowy 13 grudnia 1981 r. " Nooo… Tu masz całkowitą rację. Przesadził w sposób karygodny.

Ale, ale Szanowny Panie przecież polityka oceniamy głównie po czynach (działaniach). Które jego działania jako Premiera były tak „be” (poza podwyżką cen papierosów, czego nie mogę mu do dziś darować!) , że zasługuje na wyzwiska?
          • yoma Re: Stany ducha. 07.09.10, 10:21
            "Wolne piąty raz z rzędu" to nie skopanie, lecz, niestety dla Jarosława, prawda, i to druga tischnerowska :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka