Dodaj do ulubionych

Alleluja! odblokowali mi nicka!

02.12.10, 11:27
Obserwuj wątek
    • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 11:38
      Dlaczego ty poganin wzywasz imienia Jahwe :))
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 11:42
        Alleluja to nie imię Jahwe tylko radosne zawołanie wyrażajace radosc z faktu zmartwychstania Jezusa Chrystusa Syna Bożego
        • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 11:49
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> Alleluja to nie imię Jahwe tylko radosne zawołanie wyrażajace radosc z faktu zm
          > artwychstania Jezusa Chrystusa Syna Bożego

Jakoś mnie ta głupawa nieznajomość tego w co się ponoć wierzy nie dziwi :))

Alleluja (hebr. הַלְלוּיָהּ hallelujah – wychwalajcie Jahwe)
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 11:50
            od kiedy ty wikipedię traktujes zjako obiektywne źródło wiedzy?
            • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 11:54

> od kiedy ty wikipedię traktujes zjako obiektywne źródło wiedzy?

Ja to wiem bez Wikipedii , powiem więcej ja znam to tłumaczenie zanim w ogóle Wikipedia powstała :))

Ps 106 ,48
              Błogosławiony Pan, Bóg Izraela, od wieków na wieki! A cały lud niech powie: Amen! Alleluja!

Ps 118,1
              Alleluja. Dziękujcie Panu, bo jest dobry, bo łaska Jego trwa na wieki.
          • kolter-xxl Hallelujah 02.12.10, 11:50
            Jah (ang. wymowa Dża) – skrócona forma imienia Bożego Jahwe rozpowszechniona przez rastafarian, opierających się na staroangielskim tłumaczeniu Biblii, tzw. King James Version (KJV), opublikowanej w 1611 roku i popularnej na Jamajce, gdzie pojawia się to określenie. W oryginalnym tekście Biblii, Jah występuje 26 razy samodzielnie i 24 razy w słowie Hallelujah (Chwalmy Jahwe).
            • nehsa Re: Hallelujah 02.12.10, 12:47
              Nie od pierwszy raz czytam posty, co mądrzejszych ludzi na tym forum, a w tym i twoje, kolter.

I się zastanawiam, jak taki facet, jak TY-KOLTER, może gromadzić taką ilość tych puzzli z zasługująca na szacunek wiedzą, i nie dociekać, czy wśród tych wszystkich puzzli, nie ma kompletu, pozwalającego na ułożenie chociażby jednej, sensownej układanki.
              • kolter-xxl Re: Hallelujah 02.12.10, 13:05
                nehsa napisał:

I się zastanawiam, jak taki facet, jak TY-KOLTER, może gromadzić taką il
                > ość tych puzzli z zasługująca na szacunek wiedzą, i nie dociekać, czy wś
                > ród tych wszystkich puzzli, nie ma kompletu, pozwalającego na ułożenie chociaż
                > by jednej, sensownej układanki.

Oj to chyba nie wszystko czytasz ,albo nawet w ogóle !! ja cały czas im to wytykam ze to wszystko nie trzyma się kupy -cokolwiek to znaczy :))
        • angelfree Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:17
          Porównujesz odblokowanie Twojego nicka do zmartwychstania pańskiego? Czy to nie bluźnierstwo?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:20
            tego akurat nie zmaierzałem i nie zamierzam robić, ale czy zabronisz mi wyrażania radosci w ten sposób?
            • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:26
              Ten post z 14 września ,więc jak to sie ma do pół roku ?

forum.gazeta.pl/forum/w,29,116472094,116474794,alpy_precz_od_odchodow_kosciala_.html
              • oszolom-z-radia-maryja -- a _ _ 02.12.10, 12:51
                masz problemy ze wzrokiem? przypatrz się uwaznie temu zalinkowanemu przez ciebie wątkowi. To jest watek założony przez osobe pode mnie sie podszywajaca. Po czym to poznać? a no po tym że kreseczki są u dołu a nie na środku. (to było jeszcze sprzed czasów premanetntego banowania mnie)
                • kolter-xxl Re: -- a _ _ 02.12.10, 13:07

> masz problemy ze wzrokiem? przypatrz się uwaznie temu zalinkowanemu przez cieb
                  > ie wątkowi. To jest watek założony przez osobe pode mnie sie podszywajaca. Po c
                  > zym to poznać? a no po tym że kreseczki są u dołu a nie na środku. (to było jes
                  > zcze sprzed czasów premanetntego banowania mnie)

Zwracam honor ! teraz to zauważyłem ,co nie zmienia faktu ze ostatni twój oryginalny nick jest widoczny 12 września ,wiec pieprzenie o pół roku to bzdura skoro nawet 3 miesięcy nie ma .
    • Gość: ka_p_pa Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! IP: *.lukman.pl 02.12.10, 11:42
      To dobrze. Spamer jesteś i oszołom, ale to wolny kraj, każdy ma prawo być spamerem i oszołomem. A poza tym nie przypominam sobie, byś kiedykolwiek kogoś obraził na forum.
    • matylda1001 Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:06
      No to teraz widzisz, Oszołku, jaka wolność panuje na Forum GW. Mnie jak zablokowali nicka na Forum tego Twojego dziennika, tak mam zablokowany do dziś. Nawet gorzej, bo mnie zupełnie zbanowali (adres sieciowy). Może szepniesz tam komu należy, żeby brali przykład z porządnej gazety i nie ograniczali wolności slowa?
      • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:09
        matylda1001 napisała:

> No to teraz widzisz, Oszołku, jaka wolność panuje na Forum GW. Mnie jak zabloko
        > wali nicka na Forum tego Twojego dziennika, tak mam zablokowany do dziś. Nawet
        > gorzej, bo mnie zupełnie zbanowali (adres sieciowy). Może szepniesz tam komu na
        > leży, żeby brali przykład z porządnej gazety i nie ograniczali wolności slowa?

Ta matka Polka , katoliczka i ban :))))))))))))))))))))))))))
        • matylda1001 Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:52
          kolter-xxl napisał:

> Ta matka Polka , katoliczka i ban :))))))))))))))))))))))))))<

No tak...i matka, i Polka, i katoliczka, i bannnnnn :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          Co prawda Miligramek kiedyś wspominał, że mizerna ze mnie katoliczka, no, ale zawsze...
          • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 13:11
            matylda1001 napisała:

> kolter-xxl napisał:
            >
            > > Ta matka Polka , katoliczka i ban :))))))))))))))))))))))))))<
            >
            > No tak...i matka, i Polka, i katoliczka, i bannnnnn :))))))))))))))))))))))))))
            > ))))))))))))))))))))))))
            > Co prawda Miligramek kiedyś wspominał, że mizerna ze mnie katoliczka, no, ale zawsze...

Ty przynajmniej jako katoliczka masz swoje zdanie i nie propagujesz nazizmu jak miligramek :))
            w świetle przeprosin karola z 21 Maja 2002 roku widać ze miligramek nie jest katolikiem ;))
            • matylda1001 Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 20:44
              kolter-xxl napisał:

> Ty przynajmniej jako katoliczka masz swoje zdanie<

Staram sie by tak było. Jeżeli to zauważyłeś, to znaczy, że mi się jakoś tam udaje. Bóg nie zwolnił ludzi z myślenia:) a jak miałabym pójść do nieba z Miligramem, to już wole do piekła, przynajmniej zawsze jest tam ciepła woda;)

• Gość: ka_p_pa Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! IP: *.lukman.pl 02.12.10, 21:48
                >wole do piekła, przynajmniej zawsze jest tam ciepła woda;)

No to Cię odwiedzimy:)
              • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 21:49
                matylda1001 napisała:

Staram sie by tak było. Jeżeli to zauważyłeś, to znaczy, że mi się jakoś tam ud
                > aje. Bóg nie zwolnił ludzi z myślenia:) a jak miałabym pójść do nieba z Miligra
                > mem, to już wole do piekła, przynajmniej zawsze jest tam ciepła woda;)

Nie dygaj nic miligram pójdzie do nieba dla nazi :))
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:10
        po pół roku mi odblokowali, też mi łaska, domyślam sie ze chyba admin sie zmienił
        • radiowo_maryjny_przeciwnik Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:15
          A kogo to obchodzi ? zahcowujesz sie jak rudy pyskaty gó...arz któremu oddali lizaka .

błazenada
        • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:20

> po pół roku mi odblokowali, też mi łaska, domyślam sie ze chyba admin sie zmien
          > ił

Nie łżyj to twój post z września , a poszukam to i znajdę późniejszy

forum.gazeta.pl/forum/w,721,116297862,116338124,Re_profanacja_krzyza_to_promocja_ateizmu.html
          • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:24
            Ten jest z 12 września

forum.gazeta.pl/forum/w,29,116411123,116411123.html?f=29&w=116411123&a=116411123&wv.x=2
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:52
              trzy miesiace to też spory szmat czasu
              • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 13:13

> trzy miesiace to też spory szmat czasu

Zapewne nie widzisz związku z tym co robisz ,czyli lawinowym zasypywaniem forum kretynizmami z frondy z tym ze ci nick zablokowali ?
                Nie martw sie niedługo znowu to zrobią jeżeli nie przestaniesz na troll owski sposób zaśmiecać forum .
                • oszolom-z-radia-maryja Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 14:12
                  patrz na siebie. Ile razy ciebie zabanowali? i za co? za niewinność?
                  • kolter-xxl Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 21:48

> patrz na siebie. Ile razy ciebie zabanowali? i za co? za niewinność?

Za pisanie po imieniu wszelkim debilom tobie podobnym :))
      • Gość: ka_p_pa Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! IP: *.lukman.pl 02.12.10, 12:15
        A ja mam nowe łącze, starego też mi nie mogą zablokować, bo IP dynamiczne. Coś mnie korci jakiś desant zrobić. Może o B16 i prezerwatywach?
        • matylda1001 Re: Alleluja! odblokowali mi nicka! 02.12.10, 12:58
          Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> A ja mam nowe łącze, starego też mi nie mogą zablokować, bo IP dynamiczne. Coś
          mnie korci jakiś desant zrobić. Może o B16 i prezerwatywach?<

Spróbuj, temat dla nich drażliwy:) Nie włączę się z innego IP bo mi i tamto zbanują i już nawet nie będę mogła podglądać.
    • piwi77 Znaczy, modlitwa bywa czasem skuteczna. /nt 02.12.10, 12:41

• strikemaster Re: Znaczy, modlitwa bywa czasem skuteczna. /nt 02.12.10, 13:18
        Myslisz, że modlił sie o odblokowanie? Ciekawe, do kogo się modlił?
        • piwi77 Re: Znaczy, modlitwa bywa czasem skuteczna. /nt 02.12.10, 13:22
          strikemaster napisał:

> Myslisz, że modlił sie o odblokowanie?

Mam nadzieję, że tak, oszołom, nie jest aż tak zakłamany, żeby tylko udawać głębokiego katolika.

> Ciekawe, do kogo się modlił?

A mało to odpowiednich obrazów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka