16.12.10, 17:10
Czy pijecie na pasterce ??
-no ja zaraz spadam na pasterke ale nie trafie do koscioła tylko do sklepu kupic browarki :D:D
-ja sobie nie wyobazam nie skozystac z okacji; p
-jest to niemożliwe powiem szczerze skoro muszem ją spędzić w pobliżu rodziców i zanjomych; ]
-wkoncu nie pilam, chociaz takie plany byly, ale i tak bylo fajniutko; )
-Wypiłam 2 łyki browca...:/ Więcej nie było...:/
-A u mnie bylo dość ciekawie... :]
-ponad 30 zajebistych osob, duuuzo vodki i niezly melanz :] jak wstalem rano to mnie jeszcze trzymalo :]
-Ja jak z kumplami zachlałem to na 5 rano na chate zlondowałem i jeszcze mam kaca, a wstałem o 12 jeszcze pijany.
Dobra bibka była!!
-heheh w koncu trzeba sie napis c za zdrowie Jezuska <jak to kiedys nam ksiadz w parku w czasie pasterki powiedzial> ja naprawde na otro w tym roku najpier pod koscielem bylam chwile wszystkich znajomych ogarnac potem do parku gdzie jeszcze wiecej bylo ludzi potem troche sie wypilo a ze zimno sie zrobilo to do domu do kolezanki a tam juz niczego nam nie brakowalo dobrze bylo....

grono.net/m-jak-melanz/topic/571818/sl/czy-pijecie-na-pasterce/
Pokolenie JP2? Za komuny tego nie było.
Obserwuj wątek
    • kuk_krakauer Re: pasterka 16.12.10, 17:18
      Bo za komuny kościół miał się zdecydowanie lepiej (duchowo).
      • kolter-xxl Re: pasterka 17.12.10, 21:29
        kuk_krakauer napisał:

> Bo za komuny kościół miał się zdecydowanie lepiej (duchowo).

Masz na myśli tą zgniliznę, o której już " wieki temu pisał Goethe niemiecki poeta o
        instytucji państwa papieskiego że dlatego tak długo istnieje bo jest tak
        obrzydliwym tworem którego nikt nie chce połknąć !!!"
    • rata.sofisticada Re: pasterka 17.12.10, 01:09
      Czy pijecie na pasterce ??

Ja troche nie na temat... Widziales, jaki ladne dziewczyny maja tam na stronie? Zapros te dziewuchy tutaj, niech wiosna powieje! A swoja droga - prosze tutejsze panie o zaprezentowanie swoich zdjec. To mi pomoze w wyborze forum na nastepny rok.
      • voxave Re: pasterka 17.12.10, 01:40
        rata jesteś szczurem,a my mamy pokazać swoje zdjęcia gryzoniowi
        • rata.sofisticada Re: pasterka 17.12.10, 02:30
          rata jesteś szczurem,a my mamy pokazać swoje zdjęcia gryzoniowi

To taka adwokaca zagrywka, a tu trzeba odwagi i czynu. Prosze o zdjecia.
          • voxave Re: pasterka 17.12.10, 07:20
            pokażę,ale najpierw pokaż swoją twarz---ale uczciwie---wiesz co znaczy to słowo ?
            • pocoo Re: pasterka 17.12.10, 07:35
              A jakie to ma znaczenie przy wymianie poglądów?
              Pamiętam co wypisywano na forum o tych,którzy pokazali swoją twarz na zdjęciu.
              Mnie zwykle faceci nie mieli odwagi "zagadać" może dlatego że jestem szkaradą ,a może wręcz odwrotnie.
              • rata.sofisticada Re: pasterka 18.12.10, 02:21
                A jakie to ma znaczenie przy wymianie poglądów?

Niby zadne. No ale powiadaja, ze twarz mowi cos o czlowieku.

Mnie zwykle faceci nie mieli odwagi "zagadać" może dlatego że jestem szkaradą ,
                > a może wręcz odwrotnie.

W jakim sensie "zagadac"? Poderwac?
            • rata.sofisticada Re: pasterka 18.12.10, 01:40
              pokażę,ale najpierw pokaż swoją twarz---ale uczciwie---wiesz co znaczy to słowo ?

Ale tu przeciez chodzi o twarze kobiet, a nie moja.
    • lepian4 Re: pasterka 17.12.10, 07:33
      Za komuny alkohol sprzedawano po 13-tej. Ot, problem sam sie rozwiazal.
      Ostatecznie "ciemnogrod" siedzi wtedy przed oltarzem. Zatem nie jest to pokolenie JPII, tylko sa to wnuki Stalina.
      • pocoo Re: pasterka 17.12.10, 07:40
        lepian4 napisał:

> Za komuny alkohol sprzedawano po 13-tej. Ot, problem sam sie rozwiazal.
        > Ostatecznie "ciemnogrod" siedzi wtedy przed oltarzem. Zatem nie jest to pokolen
        > ie JPII, tylko sa to wnuki Stalina.

Wnuki Stalina pijane o północy w kościele na Pasterce.Bardzo ciekawe.Długo nad tym myślałeś? O przepraszam,zapomniałam że myślenie jest dla ciebie nieosiągalne.
        • voxave Re: pasterka 17.12.10, 08:06
          rata sam/sama zaproponowała fotografie naszych twarzy-----w momencie wejścia na fora w gw uczciwie napisałam o sobie i dałam aktualną fotografię---ale zaraz mną zaopiekował się tubylec długoletni forum i życzliwie podpowiedział o czekajacych mnie nieszczęsciach takiej otwartości------szkoda,że trzeba sie ukrywac przeciez lepiej jest bycie otwartym człowiekiem i pokazanie sibie takim jakim sie jest----a co do ciemnogrodu to ja to do siebie nie biore---wychowałam sie w wierze katolickiej lepiej jest mi z Bogiem nawet jak go nie ma----byłabym w Indiach to poszanuje Buddę,a w krajach arabskich Allacha---myślę,że sprawcza siła która stworzyła nasz świat nieważne jak ja nazwiemy,zasługuje na szacunek,podziw i naszą wdzięcznośc
        • lepian4 Re: pasterka 18.12.10, 10:08
          Troche tych pasterek juz widzialem i nie dostrzeglem ani jednego wstawionego.
          Sam fakt, ze w dniu wolnym od pracy inni masowo pija, niczego jeszcze nie dowodzi.
          Nie bede sie rozpisywal, bo zapomnisz poczatku i tak bedziesz studiowac miesiacami moj wpis, az w koncu zapomnisz, co ciebie do tego sklonilo
      • kolter-xxl Re: pasterka 17.12.10, 21:36
        lepian4 napisał:

> Za komuny alkohol sprzedawano po 13-tej. Ot, problem sam sie rozwiazal.
        > Ostatecznie "ciemnogrod" siedzi wtedy przed oltarzem. Zatem nie jest to pokolen
        > ie JPII, tylko sa to wnuki Stalina.

No popatrz ! karol zasiadł na tronie wackowym tuz po zabójstwie poprzedniego papieża w 1978 roku , Jaruzalem wprowadził godzinę policyjną na alkohol w 1982 roku , był czas żeby trochę ludzi ogłupić.
      • Gość: ka_p_pa Re: pasterka IP: *.lukman.pl 17.12.10, 21:46
        > Zatem nie jest to pokolenie JPII, tylko sa to wnuki Stalina.

Cytowane wypowiedzi są niewątpliwie wypowiedziami pokolenia JP2. A obyczaj pradawny:
        www.lwow.com.pl/rocznik/katedra/kronika-katedry1923-27.html
        Godne zanotowania są jeszcze zajścia w katedrze w czasie pasterki r. 1924. W czasie pasterki, którą od kilku lat odprawiano w katedrze o północy, wtargnęła grupa około 40 pijanych demonstrantów, którzy wrzaskliwym śpiewaniem kolęd i śmiechami — stojąc przy głównym wejściu po chórem — chcieli widocznie zakłócić porządek w czasie nabożeństwa. Nie zdołano ich uspokoić z powodu niebywałego ścisku, jaki panował w katedrze w czasie pasterki.
        Z powodu tych wybryków, które powtórzyły się w innych kościołach lwowskich, ma być pasterka nocna po kościołach we Lwowie zakazana.

Dzisiejsze niebożęta raczej w komunie złagodniały, nabrały kultury.
      • mjot1 Re: pasterka 17.12.10, 23:12
        lepian4 napisał:
        > sa to wnuki

wnuki ani chybi . No i niechybnie staranne katechetyczne odebrali wykształcenie
      • piwi77 Re: pasterka 18.12.10, 10:53
        lepian4 napisał:

> Zatem nie jest to pokolenie JPII, tylko sa to wnuki Stalina.

Załóżmy na chwilę, że masz rację, że to wnuki Stalina. Ale wtedy przyznajesz, że Największy Nieomylny z Rodu Takiegoatakiego na darmo tyle lat trawił płody matki Ziemii, bez sensu marnował czas na pałacowych tronach, pajacowaniu przed tłumami i całowaniu dziecięcych główek, bo niczego pozytywnego nie wniósł - Stalinowego dziedzictwa w niczym nie skorygował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka