Dodaj do ulubionych

A jakby tak - protest

22.10.20, 17:57
A jakby tak, zamiast czarnych protestów, ulicznych protestów, sloganów, po prostu wszyscy, jak leci, nagle wypisali siebie, dzieci z religii, z kościoła, pojęli decyzję o rezygnacji z bierzmowań, komunii i chrzcin?
Od razu, od jutra, masowy protest na wielką skalę, zero kościoła, zero przyjmowania księdza, żadnych mszy, rekolekcji, pasterek?
Jeśli faktycznie około 50% społeczeństwa się postawi? Tak sobie tylko marzę...
Obserwuj wątek
    • ggrruu Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:00
      Gdyby im nie pasowało takie myślenie to by tych dzieci nie chrzcili i nie zapisywali na religię
      • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:03
        Mówię więc, że sobie marzę. Ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że taka akcja odniosłaby skutek olbrzymi. Większy od największego ulicznego protestu lub strajku.
        Ja - nie wcielę, bo za daleko jestem i od lat za granicami kraju. Ale marzę sobie, że ktoś pomysł podchwyci.
        • ggrruu Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:04
          Ja wcieliłam od razu, nie zapisałam dzieci do tej organizacji
          • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:07
            Ja też smile
            Moje o kościele wiedzą tyle, że w lokalnej katedrze są kamienne nagrobki średniowiecznych rycerzy. I można nawet ich kamienne miecze pogłaskać big_grin
          • ariathedevil Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:08
            Ja też . W odwłoku miałam, że babci będzie przykro i co ludzie "powiedzo".
            • ariathedevil Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:15
              Dodatkowo wczoraj usłyszałam, że klasa syna nie będzie mieć religii, bo zostało 6 z 27 uczniów, a żeby prowadzić zajęcia musi być 8. Mogą się połączyć z inna, ale nie chcą, bo covid . Dziwne, nie wierzą, że bozia ich obroni tongue_out Ale to Wawa. Znajoma z miejscowości pod Wawa, mówi, ze u nich prawie 100 % frekwencji.
        • wtop.ek Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:07
          No i jak ci się żyje w Bułgarii?
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:38
          "Ja - nie wcielę, bo za daleko jestem i od lat za granicami kraju"

Chcesz zdalnie robić rewolucję? Może chociaż przyjedź do Polski
    • jowita771 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:01
      Ja chętnie, ale nie mogę. Już bardziej wypisać się nie da. Ale zachwalam i polecam innym.
    • zuzia555 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:03
      Bardzo dobry pomysł.
      • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:35
        Podnieście, rozpropagujcie - na fb, wśród znajomych. Może coś się ruszy!
        • beata985 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:47
          kokomaroko napisał(a):

> Podnieście, rozpropagujcie - na fb, wśród znajomych. Może coś się ruszy!

Poszło
          • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:53
            Dzięki!
        • 1matka-polka Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:55
          kokomaroko napisał(a):

> Podnieście, rozpropagujcie - na fb, wśród znajomych. Może coś się ruszy!

😂😂😂
    • tanebo001 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:04
      Popieram. Nie musi 50%. Jest taka teoria że żeby obalić ustrój wystarczy 5% społeczeństwa. A w Polsce to milion polek.
      • wtop.ek Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:06
        Wszyscy wiedzą, że jesteś dobry w teorii big_grin
    • laura.palmer Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:10
      Moje na pewno nie będzie ochrzczone, ale niestety obserwuję w otoczeniu, że chrzciny mają się dobrze nawet wśród znajomych, którzy do kościoła chadzają wyłącznie z okazji uroczystości rodzinnych. sad
    • bye-bye Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:11
      Możesz sobie marzyć ile wlezie.
      Znam bardzo wielu wierzących ludzi, którzy są praktykujący. Dlaczego chciałabyś im dyktować co mają robić?

Co ciekawe jest wśród nich sporo młodych ludzi.

Mam w rodzinie "jedno i drugie". Jedna strona bardzo religijna (z niewielkimi wyjątkami) a druga wręcz odwrotnie- włącznie ze świeckimi pochówkami.
      • bib24 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:18
        praktykujący powli równa się wredny sku..wysyn
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:24
          "praktykujący powli równa się wredny sku..wysyn"

20 lat temu już to mówiliście
          • aerra Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:26
            I nic wam to nie dało do myślenia, nie?
            Nadal w glorii własnego skurwysyństwa się pławicie.
          • bib24 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:34
            a teraz to już dla mnie każdy chodzący do kościolą jest wrogiem.
          • dyzurny_troll_forum Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:38
            tiszantul napisała:

> "praktykujący powli równa się wredny sku..wysyn"
            >
            > 20 lat temu już to mówiliście

Bo to się nie zmienia w zasadzie od jakiś 1500 lat...

I czym że jest dzisiejsze piekło kobiet wobec polowań na czarownice?
      • aerra Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:00
        A czemu niby nie? Skoro wierzący czują się doskonale dyktując niewierzącym co mają robić?
    • zazou1980 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:19
      Moj protest jest taki, ze panstwo ode mnie nie dostanie juz zadnego dzieciaka. Mialam jeszcze plany rozrodcze, wstrzymywalam sie po objeciu wladzy przez tych debili. Teraz jestem pewna, ze juz nikogo nie urodze. Kraj mogl zyskac dobrze wyksztalconego i wychowanego obywatela.
      Swoje 2 corki ucze jezykow i goraco bede rekomendowac wyjazd z tego kraju krotko po ukonczeniu liceum, nawet juz na studia za granice. Jest spore prawdopodobienstwo, ze jak sie gdzies zadomowia, to do nich wyemigruje w przyszlosci...
      • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:22
        Taki protest to niestety za mało. Żaden pisior nie zauważy.
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:15
          "Taki protest to niestety za mało. Żaden pisior nie zauważy"

Zanim córki skończą liceum, będzie dawno po PiSie. Ale pogadać można...
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:14
        "Swoje 2 corki ucze jezykow i goraco bede rekomendowac wyjazd z tego kraju krotko po ukonczeniu liceum, nawet juz na studia za granice"

Dlaczego tak późno? Przecież możesz już teraz wyjechać z dziećmi.
        Uczą się języków? To doprawdy niesamowite. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, ze obecnie wszystkie dzieci uczą się języków
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:17
        "Swoje 2 corki ucze jezykow i goraco bede rekomendowac wyjazd z tego kraju krotko po ukonczeniu liceum, nawet juz na studia za granice"

Dlaczego tak długo ufałaś pisiorom? Przecież świadome warstwy społeczne wyjechały masowo z tego kraju w 2015 - już pięć lat temu
        • chicarica Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:39
          Pozdrawiam z normalnego kraju. Dziś tym bardziej gratuluję sobie dobrej decyzji.
        • dyzurny_troll_forum Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:39
          tiszantul napisała:

> Dlaczego tak długo ufałaś pisiorom? Przecież świadome warstwy społeczne wyjecha
          > ły masowo z tego kraju w 2015 - już pięć lat temu

Świadome wyjechały w 2006. Już wtedy było wyraźnie widać, że z tego kraju to już nic nie będzie....
        • hipinka Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:08
          teraz juz rozumiem, dlaczego ty jeszcze tu jesteś
      • jowita771 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:44
        Mój protest już zaczęłam niechcący, starałam się prostować patriotyczne wychowanie, jakie daje szkoła. Staram się, żeby moje córki czuły się bardziej Europejkami niż Polkami.
        Trzeba jeszcze zwiększyć godziny angielskiego i kierować dzieci na wyprowadzkę w przyszłości, zwłaszcza, że to dziewczyny.
        • smillla Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:34
          Moje dziecko od zawsze jest uświadamiane, że nie jest stricte Polakiem i więcej ma w sobie krwi cudzoziemskiej niż polskiej. Pokazuję drzewo genealogiczne i papiery, zaprowadzam na cmentarze prawoslawny i ewangelicki, gdzie przodkowie dziecka, i tłumaczę, że te wszystkie wychowania patriotyczne w szkole to nie do niego, gdyż skierowane są do prawdziwych, 100% Polaków. Dziecię ma dystans, nie utożsamia się i chetne jest bardzo do stałego wyjazdu. Tylko musi skończyć 18 lat, bo ojciec nie wyrazi zgody na wczesniejszy wyjazd staly za granicę.
          • zuzia555 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:35
            Gratuluję. Jedyna przyszłość dla młodych. Have a good day!
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:57
          "Staram się, żeby moje córki czuły się bardziej Europejkami niż Polkami"

Spotkanie w Paryżu:
          - Cześć, skąd jesteście?
          - Ja z Włoch.
          - Ja z Anglii.
          - Ja z Europy.

smilesmilesmile
    • beata985 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:57
      Mogę wrzucić twój tekst na fb?
      Może inne ematki też tak zrobią?
      • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 18:58
        Proszę, wrzucaj!
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:11
          "Skrzyknijcie się na fejsbuku", to byłoby takie nowoczesne
          • beata985 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:17
            tiszantul napisała:

> "Skrzyknijcie się na fejsbuku", to byłoby takie nowoczesne

Spier^$$=/&,;""
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:05
        "Mogę wrzucić twój tekst na fb?
        Może inne ematki też tak zrobią?"

Przydałby się apel o rozpowszechnianie apelu.

Uwaga forumowicze. Wrzućcie apel na swoje fejsbuki. Namawiajcie innych, żeby też wrzucali
    • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:10
      "A jakby tak, zamiast czarnych protestów, ulicznych protestów, sloganów, po prostu wszyscy, jak leci, nagle wypisali siebie, dzieci z religii, z kościoła, pojęli decyzję o rezygnacji z bierzmowań, komunii i chrzcin?"

Proponowano to już dwieście razy na ematce, a przecież są jeszcze inne środowiska
      • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:13
        > Proponowano to już dwieście razy na ematce,

Cudownie! 200 share na facebooku to by było coś! Tiszku, serce mi rośnie !
        • wtop.ek Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:33
          Co jest szare?
          • dyzurny_troll_forum Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:41
            wtop.ek napisał:

> Co jest szare?

ciało doskonale szare
          • jowita771 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:45
            Szare komórki. Nie znasz.
            • kokomaroko Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:49
              > Szare komórki. Nie znasz.

big_grin
              • wtop.ek Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:43
                200 szarych komórek na fejsie? Brawo Bułgaria big_grin
    • kryzys_wieku_sredniego Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:41
      W imię protestu proponuję nie rodzić dzieci.
      • dyzurny_troll_forum Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 19:52
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> W imię protestu proponuję nie rodzić dzieci.

Rząd gra tak jak mu społeczeństwo pozwala.
        Jedyne czego rząd się naprawdę boi to kryterium uliczne. Jeżeli nie potraficie zorganizować porządnego kryterium ulicznego to rząd zrobi za wami co będzie chciał. I właśnie zrobił.
        • 1elka26 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:02
          Proponuję zacząć kopać w barierki. W końcu opozycja ma wybitnych specjalistów w tej konkurencji.
          Na razie lewacy dają popis :

"Dziś doszło do kolejnego ataku na furgonetkę Fundacji Pro. Gdyby nie ochrona #StrażMarszuNiepodległości zapewne skończyłoby się kolejnym zdewastowanie mienia. W roli głównej znów #Margot. Jeśli to nie jest dobra podstawa do umieszczenia go w areszcie to co ma jeszcze zrobić?"

twitter.com/kalinowski__/status/1318913412550823938
          • hipinka Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:10
            won, ruski pis trollu
            • 1elka26 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:29
              Biedactwo. Nienawiśc ciebie w końcu zniszczy.
              • hipinka Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 21:03
                big_grin big_grin big_grin
                a coś inteligentniejszego?
                czy potrafisz tylkoten bełkot z centrali? big_grin
          • kryzys_wieku_sredniego Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:15
            Elcia jak będzie protest w warszawie to ja nie będę napadać na prolajferów tylko przejadę się na mickiewicza.
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:24
          "Rząd gra tak jak mu społeczeństwo pozwala.
          Jedyne czego rząd się naprawdę boi to kryterium uliczne. Jeżeli nie potraficie zorganizować porządnego kryterium..."

Przecież jest Komitet Obrony Demokracji, który wielokrotnie udowodnił, ze potrafi zorganizować uliczny protest
          • dyzurny_troll_forum Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:35
            tiszantul napisała:

> Przecież jest Komitet Obrony Demokracji, który wielokrotnie udowodnił, ze potra
            > fi zorganizować uliczny protest

Ile radiowozów zostało spalonych podczas tych protestów?
            Ilu milicjantów zostało zabitych/rannych?
            Tak więc to nie były protesty....

Jak był w Pradze w niedzielę protest przeciwko restrykcjom to było 144 zatrzymanych, ale i 20 rannych policjantów. I to był protest!
      • prawackie_trolliszcze Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 06:34
        Wymyśl coś bardziej oryginalnego. W imię protestu to Seweryn Blumsztajn nie rodzi dzieci.

„A pewna pani spod baru
        Przestała się lekko prowadzić
        I wcale nie w ramach solidarności
        Ino z powodu starości”
    • milva24 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:17
      Ja już się nie mam, z czego wypisać. Do kościoła nie chodzę, dzieci na religię nie zapisane...
      • azja_pl2 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 03:35
        Apostazja przeprowadzona?
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:53
          Jakie ostre rozliczanie w obozie wolnościowym smile
    • borsuczyca.klusek Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:28
      Jako społeczeństwo jesteśmy ugotowaną żabą. Żadnego protestu nie będzie.
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:33
        Dlaczego nie? Jest KOD, Strajk Kobiet, Obywatele RP, Akcja Demokracja, Dziewuchy Dziewuchom i ze sto innych organizacji tego typu. Jest Farmazon, Bajkowski i Kijowski. Jest pułkownik Mazguła. Jak najbardziej jest komu organizować protest
    • zosia_1 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 20:59
      Moje dzieco od tego roku nie chodzą na religię, syn nie idzie do bierzmowania , ja nie przyjmuję od tego roku księdza po kolędzie.kwestia wiary to jedna, kwestia polski kk to drugie.nie ja jedna raka będę
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 21:03
        "ja nie przyjmuję od tego roku księdza po kolędzie"

W przyszłym roku niestety nie będzie kolędy przez wirusa, więc warto zorganizować sobie jakąś inną możliwość do wyrażenia protestu
    • ludzikmichelin4245 Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 21:08
      Proponuję również rezygnację z udziału w czyichś uroczystościach (ok, obecnie się chyba nie odbywają).
      Zaproszenie na wesele ze ślubem kościelnym? "Niestety, przykro nam, nie możemy wziąć udziału z powodów światopoglądowych, ale życzymy wszystkiego najlepszego."
      • mia_mia Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 06:35
        Ja bardzo rzadko bywam na uroczystościach kościelnych (ślub, pogrzeb, chrzciny), bo jakoś coraz mniej osób praktykuje, ale swój sprzeciw wyrażam w najdotkliwszy dla kościoła sposób. Jeśli jestem nie daję na tacę, nic ich bardziej nie boliwink
        • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:51
          "ale swój sprzeciw wyrażam w najdotkliwszy dla kościoła sposób. Jeśli jestem nie daję na tacę, nic ich bardziej nie boli"

Kościół boli, ze dwa razy w roku nie dasz na tacę? Pomyśl wobec tego, jak by zabolało, gdybyś chodziła codziennie do kościoła i nie dawała na tacę 365 razy w roku
          • mia_mia Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:03
            Musiałabym być nienormalna żeby tracić tyle czasu, słuchać głupot i jeszcze nabijała statystyki😂
        • jowita771 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:55
          Ja to samo. Jestem na pogrzebie, stoję w ławce, podchodzi człowiek z tacą, a ja stoję dalej. Nie unikam go wzrokiem, żeby nie pomyślał, że go nie zauważyłam. W ciągu ostatniego roku byłam na trzech pogrzebach i taca dużo bardziej pusta niż jeszcze parę lat temu.
          • jowita771 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:01
            I duuużo mniej ludzi podchodzi przyjąć komunię.
            Dwa z tych moich pogrzebów były na Lubelszczyźnie i też communicantes malutko. Miło popatrzeć.
            Dwa z tych moich pogrzebów były na Lubelszczyźnie i też communicantes malutko. Miło popatrzeć.
          • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:09
            "Ja to samo. Jestem na pogrzebie, stoję w ławce, podchodzi człowiek z tacą, a ja stoję dalej. Nie unikam go wzrokiem, żeby nie pomyślał, że go nie zauważyłam"

Na normalnej mszy też nie wszyscy dają. Przekonanie, ze jak nie dasz, zrobi to piorunujące wrażenie na ministrancie, świadczy o zaawansowanej naiwności
          • lalkaika Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:23
            Do manie jak podchodzi z ta taca to biore. Bez krepacji, nie jak somsiady co tylko wilkiem paczo !
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:49
        "Zaproszenie na wesele ze ślubem kościelnym? "Niestety, przykro nam, nie możemy wziąć udziału z powodów światopoglądowych, ale życzymy wszystkiego najlepszego."

Zdecydowana większość ateistów nie ma najmniejszego problemu z okazjonalnym uczestnictwem w uroczystościach religijnych. Natomiast środowisko antyklerykalne jest znacznie, znacznie mniejsze. Przy okazji można zauważyć, ze występujące na proteście wulgarne bluzgi przyciągną do was niezrównoważonych radykałów, a odstraszą większość, czyli zamykacie się w niszy na własne życzenie. Jako troll chciałbym zachęcić do refleksji. Czy osobę używającą wulgaryzmów w przestrzeni publicznej podziwiacie za siłę i odwagę, czy raczej odwracajcie się z zażenowaniem?
    • sasha_m Re: A jakby tak - protest 22.10.20, 23:18
      Właśnie przeczytałam na którymś portalu, że Episkopat ucieszył się i dziękuje za zakaz aborcji. Do tej pory było mi wszystko jedno, czy policzą mnie w szeregach KK, czy nie, chociaż decyzja kiełkowała, ale dzisiejszy dzień zdaje się przechylił czarę goryczy. Poszukując informacji o procesie apostazji, znalazłam artykuł, który dokładnie opisuje to, co sama myślę, nic dodać, nic ująć.
      www.google.com/amp/s/igimag.pl/2019/12/jak-dokonac-apostazji-i-po-co/amp/
    • mia_mia Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 06:39
      Nie był mi do tego potrzebny zakaz aborcji, więc niestety nie mogę dołączyć do tego protestu.
      • zuzia555 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:07
        Niesłychane. Polskie kobiety muszą rodzic też strzępy ludzkie z narażeniem własnego życia a jeśli organizm przeżyje (co przy rozwoju obecnej medycy jest możliwe) to matka musi też swoje życie złożyć w ofierze, by całodobowo opiekować się potomkiem z góry skazanym na cierpienie. Nawet w radykalnym islamie nie ma takich przepisów.
        • mia_mia Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:51
          Smutna prawda jest taka, że jako naród sami sobie zgotowaliśmy ten los głosując na tych &@&x.
          • zuzia555 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:26
            Absolutnie.
    • saszanasza Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 09:23
      Myślę, że to miałoby sens.
    • hanusinamama Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 10:54
      O prosze cię...biskupi by pierwsi wyszli na ulice i byli za pełnym dostępem do aborcji!!
    • hexella Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:05
      To jest niemożliwe. Akcja nie do przeprowadzenia w społeczeństwie ciepłych kluch bez charakteru.
      • tiszantul Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 11:14
        Społeczeństwo znowu nie dorosło smile
    • loganberry Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 12:47
      Jestem przekonana, ze nie drgnie nawet frekwencja na mszach pojutrze. A już za chwile kolejne chrzty, śluby kościelne i komunie - po namowach, spazmach i omc zawałach jakoś częściej babć, mam i teściowych niż dziadków, ojców i teściów.
    • konsta-is-me Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 12:54
      No ale co to by dało??
      Wszystko po cichutku, jak zawsze ?
      I co wtedy-kler zacznie szlochać i każe wycofać ustawę??
      Czy po prostu zadowolisz swoją potrzebę wyżycia się a będzie jak jest ??
      Jaki sens i co mają w głowach takie osoby ??
      Po co to , po co ten tekst w ogóle ??
      Kurde ja się nie dziwię, że tak się dzieje, jeśli większość osób tak (nie)myśli ,ja ty.
      "Strzelcy subtelnego foszka i wtedy..."-no właśnie co ??
      • ludzikmichelin4245 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 12:57
        A co proponujesz?
        • zuzia555 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 13:08
          Wyjechać z Polski.
          • ludzikmichelin4245 Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 13:11
            Mam pod opieką seniora, więc nie mam jak wyjechać.
        • konsta-is-me Re: A jakby tak - protest 23.10.20, 13:12
          Najazd na Wiejską.
          Głośne a nawet b.glosne protesty.
          Od.Kleru również.
          Póki jeszcze w ogóle można protestować.

Kompletnie nie rozumiem co miałoby dać ,nawet i masowe odejścia od kościoła,oprócz wyłącznie tzw.moralnej satysfakcji.
          Zresztą nierealne ale załóżmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka