voxave 27.02.11, 07:08 Ciekawi mnie jak spedzacie wolny czas w soboty i niedziele---w różnych porach roku--mnie sie juz pomysły wyczerpały--może podpowiecie coś ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 07:48 mam koleżankę której od 20 lat poświęcam czas w niedziele i juz nie mam pomysłu na dobre spedzenie czasu---znowu mnie porywa na chodzenie po magazynach czego nie cierpie a ilez moza magazynowac szmat w szafie--pomysły na inne zagospodarowanie czasu juz mi sie skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Czas zabawy 27.02.11, 08:43 a nie możesz sobie dyskoteki w domu zrobić z youtube ? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 09:07 Paco--korzystam z różnego rodzaju zródel muzycznych na co dzień--ja nie pracuje mam czas na czytanie i inne rzeczy--a niedziela jest takim dniem który jest do zagospodarowania szczególnego Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Czas zabawy 27.02.11, 09:22 idź na mecz . liga wznowiła rozgrywki po przerwie zimowej. dlam mnie mecz to cos szczególnego. weź wnuczka. ucieszy sie. nie przebywaj ciagle z równolatkami bo załapiesz doła. stroń od dwudziestolatków bo tez załapiesz doła. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:16 Paco--ty dobre dziecko jestes----męzczyżni w mojej rodzinie to mole ksiązkowe i muzycy ich sport nie intersuje---wycieczki,pływanie,narty i gadka szmatka na okrągło--to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:27 Ja tez bylem molem ksiazkowym, ale to nie wyklucza zainteresowania sportem przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:33 Kloss--może to wstyd przyznać sie tak na forum ale ani mój ojciec ani mąż ani moi synowie ani moje dwa wnuki tez chłopaki an i teść nikt nie interesowal sie piłka nożna ani `zadnym sportem oprócz pływania,żeglowania,narciarstwo samochodziarstwo komputery i m u z y k a---granie ,granie ,granie----taka rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Czas zabawy 28.02.11, 09:56 no to dlaczego się z nimi nie spotkasz żeby pograć. ja to moich synków dopiero przysposabiam do gitary i bębna. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:37 > zadnym sportem oprócz pływania,żeglowania,narciarstwo samochodz > iarstwo Łomatko, jeszcze ci mało? :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:46 Yoma---takich zajec kibice pilki noznej nie uważają za godny sport--jest to sport elitarny drogi--jestem sternikiem jachtowych i takie uprawnienia maja tez moi synowie --nie bylo nic piekniejszego jak wspolne żeglowanie ---ale to juz bylo i nie będziue wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:52 No właśnie, na czym polega ten sport - żeglarstwo? Przecież nie ma w nim żadnej aktywności fizycznej, siedzi się i się płynie. W alkoholizm można wpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:26 Yoma ---piwo ciagnie sie na sznurku z boku---piwo jest chlodzone w wodzie ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:29 Co to za chłodzenie, jak woda ma 22 stopnie? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:37 Piwi--na Mazurach w środku jeziora przy dużej predkości nie ma tyle może 12 a na słońcu 40 to co roznica jest Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:10 Yoma-wtedy stoje i czekam na wiatr albo jade na recznym na pagajach i wtedy popijam to piwo ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:18 Jakbyś się na wyziąbie nażeglowała, tez zamarzyłabyś o ciepłym piwku. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:27 Grzane, gorące, z korzeniami, tak. Zimne tak. Ciepłe bue. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:27 yoma napisała: > A ić, ciepłe piwo, bue. No właśnie i jeszcze do tego butelkowane (no bo jakie?). A potem biały szkwał załogę w półśnie zaskakuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:40 Piwi---oczywiscie że butelkowe--po to sie uczysz i zdajesz kolejne egzaminy abys szkwal przewidzial---wtedy gdy wydarzyla sie tragedia na jeziorach mazurskich wielu cwaniakow to zlekcewazylo i dlatego ludzie ponikeśli śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:56 Z czego wynika, że nie w alkoholizm, lecz w abstynencję można wpaść. Hej, czy próbował kto kiedy leczyć alkoholików żeglarstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:12 Yoma --żeglartstwo jest gorsze jak jazda samochodem--bo możesz sie rozbic to jeszce mpżesz sie utopić nawet w kamizelce ratunkowej jak cie żagiel mocno nakryje i prztrzyma pod woda Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:15 Alez ja nie mam nic przeciwko żeglarstwu, naprawdę! Tylko przeciwko ciepłemu piwu :) A że wyszło mi, że w abstynencję można wpaść, to może można żaglami leczyć alkoholików, tylko chyba nikt nie próbował. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:22 -Yoma-------dobilismy do brzegu cumujemy lodz,piwo juz wypite idziemy spac pod namiot albo na kwatere albo do wlasnego domku nad woda aaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:23 Chyba nic z tego leczenia alkoholików na żaglach. Przecież gdyby taki robił za balast i cały się przy tym trząsł, to statek mógłby wpaść w niebezpieczny rezonans i się rozpaść na środku akwenu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:26 Nie no, to już po detoksie, sama terapia :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:25 Piwi--o matko polko --tam sie zasuwa caly czas pracujesz aby łodz płynela tam gdzie chcesz aby sie nie wywrocila do tego potzrebna nauka i cala technika ale co ja c\i tu bede wyklady robić to nie forum żeglarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:43 Piwi --znajdz sobie na googlu o żeglarstwi i kup ksiązki to zobaczysz że to nie male piwo Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:49 No to chociaż zdradź ile kalorii mozna stracić w ciągu godziny żeglowania? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:06 yoma napisała: > No to zależy, jak silnie się balastuje :P A nie jest tak, że balastować można tylko dokładnie tyle ile się waży? No i nie wiedziałem, że samym posiadaniem wagi (czy nadwagi), można zbijać kalorie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:29 To nie uzywasz przy balastowaniu mięśni brzucha? To ja jakaś dziwna jestem,. bo ja tak. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:14 Piwi --ty mnie wykończysz---ja wiem ze zakladowca watku powinien odpowiadacna pytania i watek pielegnowac ale trace siły Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:17 A to oznacza, że forumowanie zużywa więcej kalorii niż takie żeglarstwo. W południe forumowania jesteś bardziej wyczerpana niż pewnie po całym dniu żeglowania. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:25 Piwi---zabawa dobiega końca wysiadaj z mojej lodzi i odkup mi piwo ktore wypiles ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:48 Nie muszę wysiadać, bo nigdy mnie w Twojej łodzi nie było, a piwo, które piłem, zawsze piłem za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:16 Wiesz, kibice piłki nożnej za jedyny godny sport uważają piłkę nożna. Ja tam bym była zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:28 Yoma---dlatego jest taki wybor zajęc,hobby aby kazdy wybral co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Czas zabawy 28.02.11, 17:17 o przepraszam. ja żeglarstwo traktuje szaconkowo. tym bardziej szaconkowo wszystkich co mają patenty sternika itp. ja jestem swietny załogant. a dwrotnie to juz prędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Czas zabawy 27.02.11, 11:48 Do dobrej karnawalowej zabawy najlepsze jest dobre towarzystwo, Voxave. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:23 Kloss-co ja robie na tym forum jak myslisz ---tu chociaz sobie z fajnymi ludzmi pogadam--to co mam cale to towarzystwo nudzi mnie smiertelnie---szkoda słow---jeszcze bym musiala z nimi biesiadować---i tak ciągle musze z nimi gdzieś wyjechac na wizyty wymienne aby pośpiewać---w autobusie śpiewja pobożne pieśni takie okropne teksty--nic zaszalec wszystko po Bożemu brrrr minimum tego to już dośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yag nik Re: Czas zabawy IP: *.ghnet.pl 27.02.11, 16:46 Rady udzielil anonimowy internauta spedzajacy 24/h na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 11:53 proponuje konsumpcje piwa przed telewizorem, lub komputerem jak sie zrobi cieplej to na zmianę ze spacerami po lesie albo parku po których konsumpcja piwa jest jeszcze przyjemniejsza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:25 Ggazz--takie przyjemności to mi nie dziwota w każdej chwili w tygodniu nie ma przeszkod ale co to za radocha to rzecz zwyczajna Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:43 Oj moja droga, jeżeli konsumpcja browara przed telewizorem jest dla ciebie rzeczą zwyczajna a nie przyjemna rozrywką to może swiadczyc o problemach alkoholowych. pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:48 Ggazz---przyjemna ale i przyziemna i bardzo rzadko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 14:59 uhym, pisza o takim naturalnym(przymusie) "gazie wodnym" w cnn ( usa edition) nie bede linkowac bo sie lernakow pogniewa, ze po francusku, wiec zainteresowanych odsylam. b.dobra zabawa zrodlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:08 Kalka ---ja nic z tego nie zrozumialam--a jestem zmęczona bo mnie koleżąnka przegonila po galeriach i magazynach aq tam klima która mi \szkodzi na oczy i cere hi hi co to za paskudna moda na przebywanie w takich marketach nowe zjawisko spoleczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:22 a moze przyczyna ( niezrozumienia tego) jest nieznajomosc jezyka angielskiego, a nie Twoje zmeczenie? w pomieszczeniach zle klimatyzowanych - zle sie czujemy, w pomieszczeniach klimatyzowanych czujemy klimatyzacje. tak, moda na markety wziela sie z polskiej racjonalizacji ( przeskok) skrotu myslowego (widget) zwanego space. (plota) juz rozumiesz hi hi hi? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:31 Kalka --ja nie znam angielskiego tylko rosyjski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:38 wot-charaszo. a polski? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:40 Kalka----j.polski jest moim ojczystym jezykiem hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:48 a-hihihi-----moi tez. masz cos naprzeciwko? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:52 Kalka-----to jest fajnie--prawie odkryliśmy Amerykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 16:01 fein- odkryliscie----i jak to mowia columbus na niebie pogoda sie,,,, szerokiej drogi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 16:53 ciao, bella. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 12:02 Fitness-studio, nordic walking, a jak ciepło to jeszcze pobliskie jeziorko. Ja się ściemni to taras, wino i shisha. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:27 Piwi-mam fitnes dwa razy w tygodniu i pływanie ,zwilżam namiętnie skrzela---rzecz to dlaq mnie pospolita latem mam jeziorko pod górami i pływanie i grilowanie jak sie patrzy nie wiem co to shisha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 14:31 fajka wodna Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:35 fajka wodna--wiem co to jest ale ja nie palę--jestem neofita rzuciłam 5 lat temu palenie i nic takiego do ust nie biore Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:23 Namiętni palacze papierochów, także ci co je rzucili, nie w stanie ciągnąć shishy. Sprawdzone, więc nawet nie próbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:46 Piwi--co to jest shishy-------takie rzeczy jak tu podaliście to wszyscy maja bylam ciekawa jak bawia sie inni w ciekawszy sposob ale nic mi to nie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:51 I nic Ci nie da. Czekając, aż inni dla Ciebie zatańczą, czy zatupią, aby sprawić Ci rozrywkę, nie doczekasz się niczego. Przyjemnym nastrojem trzeba promieniować samemu, nie szukać go u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 17:38 Piwi-ja tylko zapytalam jak inni spedzaja mile wolny czas niedzielny aby może cos u siebie zmienić ot wymiana doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:20 Tak też to odebrałem. Zastanawia mnie tylko, że szukasz inspiracji w temacie miłego spędzania czasu. Dotąd sądziłem, że nie jest problemem brak pomysłów, a jedynie niedostatek wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:34 Piwi ---ludzie którzy pracuja cierpia na brak czasu--tacy jak ja na brak pomysłu na inne ciekawsze zagospodarowanie go bo wszystko znane dotychczas juz wykorzystali nie mowimy tu o bunga-bunga ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:56 Jeżeli tak ma wyglądać problem, to wystarczy podjąć jakąś pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:24 No to jak wszystko masz, czego Ci do szczęścia brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:31 Mówisz - masz pół dnia przesadzałam kwiatki, aż padłam na pysk :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:36 Yoma--ja juz doniczkowe domowe tez przesadzilam bo w lutym n a to najlepszy czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:50 A mnie sie na balkonie gołębie zalęgły, samica wysiaduje 2 jajka, nie chciało mi sie wyrzucic starego materaca i kilku szmat to przy wietrze materac się przewrócił i tak został a gołębica uwiła tam gniazdko pod materacem na szmatach, teraz ja dokarmiamy no i czekamy az beda małe ptaszki, nasza mała dopiero bedzie miała radochę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:58 mnie tam to nie przeszkadza, też mam przy tym rozrywkę, dokarmiając je i sprawdzając czy wszystko u nich w porzadku. A to, że przy okazji trochę osraja balkon to najmniejszy problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czas zabawy 27.02.11, 19:12 Tak, a wiesz, że jedna z dwóch komórek szarych w sraczym łbie mówi "wracać tam, gdzie się wyklułem"? Będziesz miał wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 02:13 Ggazz-ale masz fajnie ,a jak sie wykluja to dopiero radocha---w Gdańsku u matki mojego najmłodszego wnuka mewy corocznie wysiaduja młode w skrzynce po roslinach nawet sie nie boja jak sie wychodzi na balkon Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 19:14 yoma napisała: > pół dnia przesadzałam kwiatki, aż padłam na pysk :) A mnie jeszcze czeka robota, mam dwa balony wina do zabutelkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 02:15 Piwi--oj to będzie rozrywka---nie bedziesz trzezwy przy takim próbowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
astmatyker Re: Czas zabawy 28.02.11, 03:45 ja nie moge pic wina ale to nie jest grzech Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 06:11 Astma ---nie wolno ci czy nie lubisz---ja nie moge żadnych napojow gazowanych--szkodza mi bąbelki Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:35 Woxave----to sobie pożeglowalas wirtualnie --calkiem fajna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: Czas zabawy IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.11, 17:01 voxave , nudzi ci sie ... to rob dzieci ... dla sportu (na niby ). poprawia krazenie , wplynie na twoja urode , zadowolenie . nie bedziesz narzekac na nudy . Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 01.03.11, 06:57 Karbat---nudzi nie nudzi wpadasz cos tam chlapniesz a może bys tak zadbal o forum i popełnil watek to ja ci coś odkrywczego wpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czas zabawy 01.03.11, 20:58 voxave napisała: > Ciekawi mnie jak spedzacie wolny czas w soboty i niedziele---mnie sie juz pomysły >wyczerpały--może podpowiecie coś ciekawego jestes osoba dorosla ... w latach ... jesli do tej pory nie wpadlas na pomysl jak spedzac czas wolny , to juz na to nie wpadniesz i zadne pomysly w tym ci raczej nie pomoga . voxave napisała: > Karbat---nudzi nie nudzi wpadasz cos tam chlapniesz a może bys tak zadbal o fo > rum i popełnil watek to ja ci coś odkrywczego wpiszę posadzasz karbata o to ,ze bedzie otwieral watki , publicznie oglaszajac na FS nich , ze sie nudzi , nie wie co zrobic z wolnym czasem .... posadzasz karbata o brak samokrytycyzmu .. pzdr ;)...... sa od tego inne F . Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Czas zabawy 02.03.11, 02:19 Karbat--ale dopisywac swoje spostrzeżenia do cudzej roboty to krytycyzmu nie masz---latwo sie dopisać,ale samemu zaryzykowac czy watek chwyci i czy sie nie oberwie to juz nie---a dopiescic dopisywaczy to tez obowiazek Odpowiedz Link Zgłoś
propanstwowiec Re: Czas zabawy 02.03.11, 20:11 Ja spędzam w sposób ekologiczny. Rano idę na spacer za miasto niezależnie od pogody (nordic walking). W południe łyżwy (są w moim mieście 2 lodowiska). Staram się nie włączać komputera. Nie chodzę też po galeriach. Po południu goście (alkoholu symboliczna ilość). O godz. 22 cisza nocna Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czas zabawy 02.03.11, 20:26 voxave napisała: > Karbat--ale dopisywac swoje spostrzeżenia do cudzej roboty to krytycyzmu nie masz ---latwo sie dopisać, ? ;) , dopisuje sie przeciez do twojej roboty z grzecznosci , tego oczekujesz otwierajac watek . krytycyzm objawia sie moich uwagach umieszczanych pod watkami . piszesz o robocie ... bierzesz za to pieniadze ... ile jest od watku . >a dopiescic dopisywaczy to tez obowiazek no widzisz jak cie dopieszczam ,a tobie to sie nie za bardzo podoba :( wiem o co ci chodzi , niemniej przeczytaj swoj wpis do mnie i spojrz jaki w nim brak logiki , pelen sprzecznosci .... piszesz o 2,19 w nocy , moze dlatego . Odpowiedz Link Zgłoś