Dodaj do ulubionych

Czas zabawy

27.02.11, 07:08
Ciekawi mnie jak spedzacie wolny czas w soboty i niedziele---w różnych porach roku--mnie sie juz pomysły wyczerpały--może podpowiecie coś ciekawego
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 07:48
      mam koleżankę której od 20 lat poświęcam czas w niedziele i juz nie mam pomysłu na dobre spedzenie czasu---znowu mnie porywa na chodzenie po magazynach czego nie cierpie a ilez moza magazynowac szmat w szafie--pomysły na inne zagospodarowanie czasu juz mi sie skończyły
      • paco_lopez Re: Czas zabawy 27.02.11, 08:43
        a nie możesz sobie dyskoteki w domu zrobić z youtube ?
        • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 09:07
          Paco--korzystam z różnego rodzaju zródel muzycznych na co dzień--ja nie pracuje mam czas na czytanie i inne rzeczy--a niedziela jest takim dniem który jest do zagospodarowania szczególnego
          • paco_lopez Re: Czas zabawy 27.02.11, 09:22
            idź na mecz . liga wznowiła rozgrywki po przerwie zimowej. dlam mnie mecz to cos szczególnego. weź wnuczka. ucieszy sie. nie przebywaj ciagle z równolatkami bo załapiesz doła. stroń od dwudziestolatków bo tez załapiesz doła.
            • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:16
              Paco--ty dobre dziecko jestes----męzczyżni w mojej rodzinie to mole ksiązkowe i muzycy ich sport nie intersuje---wycieczki,pływanie,narty i gadka szmatka na okrągło--to wszystko
              • klosowski333 Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:27
                Ja tez bylem molem ksiazkowym, ale to nie wyklucza zainteresowania sportem przeciez.
                • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:33
                  Kloss--może to wstyd przyznać sie tak na forum ale ani mój ojciec ani mąż ani moi synowie ani moje dwa wnuki tez chłopaki an i teść nikt nie interesowal sie piłka nożna ani `zadnym sportem oprócz pływania,żeglowania,narciarstwo samochodziarstwo komputery i m u z y k a---granie ,granie ,granie----taka rodzina
                  • paco_lopez Re: Czas zabawy 28.02.11, 09:56
                    no to dlaczego się z nimi nie spotkasz żeby pograć. ja to moich synków dopiero przysposabiam do gitary i bębna.
                  • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:37
                    > zadnym sportem oprócz pływania,żeglowania,narciarstwo samochodz
                    > iarstwo

Łomatko, jeszcze ci mało? :)
                    • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:46
                      Yoma---takich zajec kibice pilki noznej nie uważają za godny sport--jest to sport elitarny drogi--jestem sternikiem jachtowych i takie uprawnienia maja tez moi synowie --nie bylo nic piekniejszego jak wspolne żeglowanie ---ale to juz bylo i nie będziue wiecej...
                      • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 13:52
                        No właśnie, na czym polega ten sport - żeglarstwo? Przecież nie ma w nim żadnej aktywności fizycznej, siedzi się i się płynie. W alkoholizm można wpaść.
                        • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:17
                          A ić, ciepłe piwo, bue.
                          • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:26
                            Yoma ---piwo ciagnie sie na sznurku z boku---piwo jest chlodzone w wodzie ha ha
                            • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:29
                              Co to za chłodzenie, jak woda ma 22 stopnie?
                              • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:37
                                Piwi--na Mazurach w środku jeziora przy dużej predkości nie ma tyle może 12 a na słońcu 40 to co roznica jest
                                • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:56
                                  A skąd weźmiesz dużą prędkość, jak flauta?
                                  • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:10
                                    Yoma-wtedy stoje i czekam na wiatr albo jade na recznym na pagajach i wtedy popijam to piwo ha ha
                                    • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:14
                                      No właśnie. Ciepłe ;)
                                      • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:18
                                        Jakbyś się na wyziąbie nażeglowała, tez zamarzyłabyś o ciepłym piwku.
                                        • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:27
                                          Grzane, gorące, z korzeniami, tak. Zimne tak. Ciepłe bue.
                          • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:27
                            yoma napisała:

> A ić, ciepłe piwo, bue.

No właśnie i jeszcze do tego butelkowane (no bo jakie?). A potem biały szkwał załogę w półśnie zaskakuje..
                            • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:40
                              Piwi---oczywiscie że butelkowe--po to sie uczysz i zdajesz kolejne egzaminy abys szkwal przewidzial---wtedy gdy wydarzyla sie tragedia na jeziorach mazurskich wielu cwaniakow to zlekcewazylo i dlatego ludzie ponikeśli śmierć
                            • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:56
                              Z czego wynika, że nie w alkoholizm, lecz w abstynencję można wpaść. Hej, czy próbował kto kiedy leczyć alkoholików żeglarstwem?
                              • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:12
                                Yoma --żeglartstwo jest gorsze jak jazda samochodem--bo możesz sie rozbic to jeszce mpżesz sie utopić nawet w kamizelce ratunkowej jak cie żagiel mocno nakryje i prztrzyma pod woda
                                • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:15
                                  Alez ja nie mam nic przeciwko żeglarstwu, naprawdę! Tylko przeciwko ciepłemu piwu :) A że wyszło mi, że w abstynencję można wpaść, to może można żaglami leczyć alkoholików, tylko chyba nikt nie próbował.
                                  • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:22
                                    -Yoma-------dobilismy do brzegu cumujemy lodz,piwo juz wypite idziemy spac pod namiot albo na kwatere albo do wlasnego domku nad woda aaaaaaaaaaaaa
                                    • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:28
                                      Psiajkość, dawno na żaglach nie byłam :)
                                  • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:23
                                    Chyba nic z tego leczenia alkoholików na żaglach. Przecież gdyby taki robił za balast i cały się przy tym trząsł, to statek mógłby wpaść w niebezpieczny rezonans i się rozpaść na środku akwenu.
                                    • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:26
                                      Nie no, to już po detoksie, sama terapia :)
                        • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:25
                          Piwi--o matko polko --tam sie zasuwa caly czas pracujesz aby łodz płynela tam gdzie chcesz aby sie nie wywrocila do tego potzrebna nauka i cala technika ale co ja c\i tu bede wyklady robić to nie forum żeglarstwo
                          • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:28
                            Jaka technika, na głowie trzeba stawać?
                            • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:43
                              Piwi --znajdz sobie na googlu o żeglarstwi i kup ksiązki to zobaczysz że to nie male piwo
                              • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:49
                                No to chociaż zdradź ile kalorii mozna stracić w ciągu godziny żeglowania?
                                • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:54
                                  No to zależy, jak silnie się balastuje :P
                                  • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:06
                                    yoma napisała:

> No to zależy, jak silnie się balastuje :P

A nie jest tak, że balastować można tylko dokładnie tyle ile się waży? No i nie wiedziałem, że samym posiadaniem wagi (czy nadwagi), można zbijać kalorie.
                                    • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:29
                                      To nie uzywasz przy balastowaniu mięśni brzucha? To ja jakaś dziwna jestem,. bo ja tak.
                                • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:14
                                  Piwi --ty mnie wykończysz---ja wiem ze zakladowca watku powinien odpowiadacna pytania i watek pielegnowac ale trace siły
                                  • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:17
                                    A to oznacza, że forumowanie zużywa więcej kalorii niż takie żeglarstwo. W południe forumowania jesteś bardziej wyczerpana niż pewnie po całym dniu żeglowania.
                                    • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:25
                                      Piwi---zabawa dobiega końca wysiadaj z mojej lodzi i odkup mi piwo ktore wypiles ha ha
                                      • piwi77 Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:48
                                        Nie muszę wysiadać, bo nigdy mnie w Twojej łodzi nie było, a piwo, które piłem, zawsze piłem za swoje.
                      • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:16
                        Wiesz, kibice piłki nożnej za jedyny godny sport uważają piłkę nożna. Ja tam bym była zadowolona.
                        • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:28
                          Yoma---dlatego jest taki wybor zajęc,hobby aby kazdy wybral co lubi
                          • yoma Re: Czas zabawy 28.02.11, 14:55
                            Niewątpliwie.
                      • paco_lopez Re: Czas zabawy 28.02.11, 17:17
                        o przepraszam. ja żeglarstwo traktuje szaconkowo. tym bardziej szaconkowo wszystkich co mają patenty sternika itp. ja jestem swietny załogant. a dwrotnie to juz prędzej.
    • klosowski333 Re: Czas zabawy 27.02.11, 11:48
      Do dobrej karnawalowej zabawy najlepsze jest dobre towarzystwo, Voxave.
      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:23
        Kloss-co ja robie na tym forum jak myslisz ---tu chociaz sobie z fajnymi ludzmi pogadam--to co mam cale to towarzystwo nudzi mnie smiertelnie---szkoda słow---jeszcze bym musiala z nimi biesiadować---i tak ciągle musze z nimi gdzieś wyjechac na wizyty wymienne aby pośpiewać---w autobusie śpiewja pobożne pieśni takie okropne teksty--nic zaszalec wszystko po Bożemu brrrr minimum tego to już dośc
      • Gość: yag nik Re: Czas zabawy IP: *.ghnet.pl 27.02.11, 16:46
        Rady udzielil anonimowy internauta spedzajacy 24/h na forum :-)
    • qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 11:53
      proponuje konsumpcje piwa przed telewizorem, lub komputerem jak sie zrobi cieplej to na zmianę ze spacerami po lesie albo parku po których konsumpcja piwa jest jeszcze przyjemniejsza.

pozdrawiam
      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:25
        Ggazz--takie przyjemności to mi nie dziwota w każdej chwili w tygodniu nie ma przeszkod ale co to za radocha to rzecz zwyczajna
        • qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:43
          Oj moja droga, jeżeli konsumpcja browara przed telewizorem jest dla ciebie rzeczą zwyczajna a nie przyjemna rozrywką to może swiadczyc o problemach alkoholowych.

pozdrawiam;)
          • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:48
            Ggazz---przyjemna ale i przyziemna i bardzo rzadko :)
            • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 14:59
              uhym, pisza o takim naturalnym(przymusie) "gazie wodnym" w cnn ( usa edition)
              nie bede linkowac bo sie lernakow pogniewa, ze po francusku, wiec zainteresowanych odsylam.
              b.dobra zabawa zrodlowa.
              • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:08
                Kalka ---ja nic z tego nie zrozumialam--a jestem zmęczona bo mnie koleżąnka przegonila po galeriach i magazynach aq tam klima która mi \szkodzi na oczy i cere hi hi
                co to za paskudna moda na przebywanie w takich marketach nowe zjawisko spoleczne
                • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:22
                  a moze przyczyna ( niezrozumienia tego) jest nieznajomosc jezyka angielskiego, a nie Twoje zmeczenie?
                  w pomieszczeniach zle klimatyzowanych - zle sie czujemy, w pomieszczeniach klimatyzowanych czujemy klimatyzacje.
                  tak, moda na markety wziela sie z polskiej racjonalizacji ( przeskok) skrotu myslowego (widget) zwanego space. (plota)
                  juz rozumiesz hi hi hi?
                  • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:31
                    Kalka --ja nie znam angielskiego tylko rosyjski
                    • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:38
                      wot-charaszo.
                      a polski?
                      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:40
                        Kalka----j.polski jest moim ojczystym jezykiem hi hi
                        • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 15:48
                          a-hihihi-----moi tez. masz cos naprzeciwko?
                          • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 15:52
                            Kalka-----to jest fajnie--prawie odkryliśmy Amerykę
                            • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 16:01
                              fein- odkryliscie----i
                              jak to mowia columbus na niebie pogoda sie,,,,
                              szerokiej drogi:)
                              • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:09
                                Kalka---adios amigos Blenos Ajros
                                • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 16:53
                                  ciao, bella.
    • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 12:02
      Fitness-studio, nordic walking, a jak ciepło to jeszcze pobliskie jeziorko. Ja się ściemni to taras, wino i shisha.
      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:27
        Piwi-mam fitnes dwa razy w tygodniu i pływanie ,zwilżam namiętnie skrzela---rzecz to dlaq mnie pospolita
        latem mam jeziorko pod górami i pływanie i grilowanie jak sie patrzy
        nie wiem co to shisha ?
        • Gość: kalka Re: Czas zabawy IP: *.range86-173.btcentralplus.com 27.02.11, 14:31
          fajka wodna
          • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 14:35
            fajka wodna--wiem co to jest ale ja nie palę--jestem neofita rzuciłam 5 lat temu palenie i nic takiego do ust nie biore
            • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:23
              Namiętni palacze papierochów, także ci co je rzucili, nie w stanie ciągnąć shishy. Sprawdzone, więc nawet nie próbuj.
              • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:46
                Piwi--co to jest shishy-------takie rzeczy jak tu podaliście to wszyscy maja bylam ciekawa jak bawia sie inni w ciekawszy sposob ale nic mi to nie dalo
                • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:51
                  I nic Ci nie da. Czekając, aż inni dla Ciebie zatańczą, czy zatupią, aby sprawić Ci rozrywkę, nie doczekasz się niczego. Przyjemnym nastrojem trzeba promieniować samemu, nie szukać go u innych.
                  • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 17:38
                    Piwi-ja tylko zapytalam jak inni spedzaja mile wolny czas niedzielny aby może cos u siebie zmienić ot wymiana doświadczenia
                    • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:20
                      Tak też to odebrałem. Zastanawia mnie tylko, że szukasz inspiracji w temacie miłego spędzania czasu. Dotąd sądziłem, że nie jest problemem brak pomysłów, a jedynie niedostatek wolnego czasu.
                      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:34
                        Piwi ---ludzie którzy pracuja cierpia na brak czasu--tacy jak ja na brak pomysłu na inne ciekawsze zagospodarowanie go bo wszystko znane dotychczas juz wykorzystali
                        nie mowimy tu o bunga-bunga ha ha
                        • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:56
                          Jeżeli tak ma wyglądać problem, to wystarczy podjąć jakąś pracę.
        • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 16:24
          No to jak wszystko masz, czego Ci do szczęścia brakuje?
    • yoma Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:31
      Mówisz - masz

pół dnia przesadzałam kwiatki, aż padłam na pysk :)
      • voxave Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:36
        Yoma--ja juz doniczkowe domowe tez przesadzilam bo w lutym n a to najlepszy czas :)
        • qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:50
          A mnie sie na balkonie gołębie zalęgły, samica wysiaduje 2 jajka, nie chciało mi sie wyrzucic starego materaca i kilku szmat to przy wietrze materac się przewrócił i tak został a gołębica uwiła tam gniazdko pod materacem na szmatach, teraz ja dokarmiamy no i czekamy az beda małe ptaszki, nasza mała dopiero bedzie miała radochę.

pozdrawiam
          • yoma Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:53
            Przyjmij głębokie wyrazy współczucia...
            • qqazz Re: Czas zabawy 27.02.11, 18:58
              mnie tam to nie przeszkadza, też mam przy tym rozrywkę, dokarmiając je i sprawdzając czy wszystko u nich w porzadku. A to, że przy okazji trochę osraja balkon to najmniejszy problem.

pozdrawiam
              • yoma Re: Czas zabawy 27.02.11, 19:12
                Tak, a wiesz, że jedna z dwóch komórek szarych w sraczym łbie mówi "wracać tam, gdzie się wyklułem"? Będziesz miał wesoło...
          • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 02:13
            Ggazz-ale masz fajnie ,a jak sie wykluja to dopiero radocha---w Gdańsku u matki mojego najmłodszego wnuka mewy corocznie wysiaduja młode w skrzynce po roslinach nawet sie nie boja jak sie wychodzi na balkon
      • piwi77 Re: Czas zabawy 27.02.11, 19:14
        yoma napisała:

> pół dnia przesadzałam kwiatki, aż padłam na pysk :)

A mnie jeszcze czeka robota, mam dwa balony wina do zabutelkowania.
        • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 02:15
          Piwi--oj to będzie rozrywka---nie bedziesz trzezwy przy takim próbowaniu
        • astmatyker Re: Czas zabawy 28.02.11, 03:45
          ja nie moge pic wina ale to nie jest grzech
          • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 06:11
            Astma ---nie wolno ci czy nie lubisz---ja nie moge żadnych napojow gazowanych--szkodza mi bąbelki
            • voxave Re: Czas zabawy 28.02.11, 15:35
              Woxave----to sobie pożeglowalas wirtualnie --calkiem fajna zabawa
              • Gość: karbat Re: Czas zabawy IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.11, 17:01
                voxave , nudzi ci sie ... to rob dzieci ... dla sportu (na niby ).
                poprawia krazenie , wplynie na twoja urode , zadowolenie . nie bedziesz narzekac na nudy .
                • voxave Re: Czas zabawy 01.03.11, 06:57
                  Karbat---nudzi nie nudzi wpadasz cos tam chlapniesz a może bys tak zadbal o forum i popełnil watek to ja ci coś odkrywczego wpiszę
                  • karbat Re: Czas zabawy 01.03.11, 20:58
                    voxave napisała:
                    > Ciekawi mnie jak spedzacie wolny czas w soboty i niedziele---mnie sie juz pomysły >wyczerpały--może podpowiecie coś ciekawego

jestes osoba dorosla ... w latach ... jesli do tej pory nie wpadlas na pomysl jak spedzac czas wolny , to juz na to nie wpadniesz i zadne pomysly w tym ci raczej nie pomoga .

voxave napisała:
                    > Karbat---nudzi nie nudzi wpadasz cos tam chlapniesz a może bys tak zadbal o fo
                    > rum i popełnil watek to ja ci coś odkrywczego wpiszę

posadzasz karbata o to ,ze bedzie otwieral watki , publicznie oglaszajac na FS nich ,
                    ze sie nudzi , nie wie co zrobic z wolnym czasem .... posadzasz karbata o brak samokrytycyzmu .. pzdr ;)...... sa od tego inne F .

• voxave Re: Czas zabawy 02.03.11, 02:19
                      Karbat--ale dopisywac swoje spostrzeżenia do cudzej roboty to krytycyzmu nie masz---latwo sie dopisać,ale samemu zaryzykowac czy watek chwyci i czy sie nie oberwie to juz nie---a dopiescic dopisywaczy to tez obowiazek
    • propanstwowiec Re: Czas zabawy 02.03.11, 20:11
      Ja spędzam w sposób ekologiczny. Rano idę na spacer za miasto niezależnie od pogody (nordic walking). W południe łyżwy (są w moim mieście 2 lodowiska). Staram się nie włączać komputera. Nie chodzę też po galeriach. Po południu goście (alkoholu symboliczna ilość).
      O godz. 22 cisza nocna
      • karbat Re: Czas zabawy 02.03.11, 20:26
        voxave napisała:
        > Karbat--ale dopisywac swoje spostrzeżenia do cudzej roboty to krytycyzmu nie masz
        ---latwo sie dopisać,

? ;) ,
        dopisuje sie przeciez do twojej roboty z grzecznosci , tego oczekujesz otwierajac watek .
        krytycyzm objawia sie moich uwagach umieszczanych pod watkami .
        piszesz o robocie ... bierzesz za to pieniadze ... ile jest od watku .

>a dopiescic dopisywaczy to tez obowiazek

no widzisz jak cie dopieszczam ,a tobie to sie nie za bardzo podoba :(

wiem o co ci chodzi , niemniej przeczytaj swoj wpis do mnie i spojrz jaki w nim brak logiki , pelen sprzecznosci .... piszesz o 2,19 w nocy , moze dlatego .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka