Dodaj do ulubionych

zakaz wykonywania operacji zmiany płci

24.03.11, 10:21
fronda.pl/news/czytaj/terlikowski_brawo_litwini
- To na Litwie a kiedy u nas? bracia Litwini ostanio nas zawstydzaja w tej materii wczęsniej zakazano propagandy homoseksualnej w tym kraju, szkoda tylko ze w martwym punktcie utkneła nowelizacja prawa aborcyjnego który by zakazał tego chaniebnego procederu. a co do zmiany płci. To jest trwałe okaleczanie człowieka zarówno na ciele jak i przede wszystkim na jego psychice a za okaleczanie przyczynianie sie do kalectwa groza juz przeciez sankcj prawne
Obserwuj wątek
    • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:23
      A jak Ci się podoba nowe uczesanie redaktora Terlikowskiego?
      • imponeross a hermafrodytom tez nie wolno? 01.04.11, 00:06
        ikcort napisał:

> A jak Ci się podoba nowe uczesanie redaktora Terlikowskiego?

a hermafrodytom tez nie wolno zmienic swojej plci?
    • strikemaster Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:43
      A kiedy zakaz wykonywania operacji wyrostka robaczkowego i przepukliny?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:47
        zmiana płci to nie to samo co usiniecie przepukliny czy wyrostka robaczkowego!
        • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:54
          > zmiana płci to nie to samo co usiniecie przepukliny czy wyrostka robaczkowego!

Mam rozumieć, że dla redaktora Tomasza P. Terlikowskiego oraz dla Ciebie, jego miłośnika, transseksualizm nie jest chorobą, tylko "lewicową fanaberią", błędem wychowawczym, efektem propagandy medialnej czy czymś takim?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:58
            takie fanaberie potem do choróbprowadza (psychicznych)
            • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:03
              oszolom-z-radia-maryja napisał:

> takie fanaberie potem do choróbprowadza (psychicznych)

Trzeba zaczac od tego, ze takie osoby nie sa zdrowe psychicznie.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:08
                no własnie.. to samo chciałem napisac
                • tomek854 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 21:53
                  ...i leczenie ich polega na dostosowaniu ich ciała do tego, co mają w głowie. Bo w drugą stronę się nie da :-)
                • kolter-xxl Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 26.03.11, 12:21

> no własnie.. to samo chciałem napisac

Aha i dlatego nie pozwalasz im się leczyć poprzez zmianę płci ?
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 28.03.11, 14:06
                    zmiana płci ich tylko okaleczy, w tym przypadku nalezy leczyć ich psychike
                    • kolter-xl Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 28.03.11, 14:13

> zmiana płci ich tylko okaleczy, w tym przypadku nalezy leczyć ich psychike

To może ty zacznij stukać facetów a nie kobiety :))
                    • matylda1001 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 28.03.11, 18:06

> zmiana płci ich tylko okaleczy, w tym przypadku nalezy leczyć ich psychike<

Napisałam Ci czym jest transseksualizm. Napisałam w sposób jak najprostszy, tak, żebyś zrozumiał. Odpowiedziałeś tak, że przez chwile odniosłam wrażenie, że coś tam zrozumiałeś. Teraz czytam ten post, i oczom nie wierze! Czy Ty nie potrafisz, czy nie chcesz zrozumieć? a może ja się tu wygłupiam wspinając się na wyżyny własnych możliwości, żeby Ci pomóc w zrozumieniu, bo Ty doskonale rozumiesz, tylko prowokujesz?
                      Piszesz, że zmiana płci ich tylko okaleczy. No to ja ci napisze tak, może w ten sposób zrozumiesz. Gdybym ja, na przykład, urodziła się dziewczyną w męskim ciele, i nie chciano by mnie poddać leczeniu, to chyba bym sobie odgryzła członek własnymi zębami.
                    • sabinac-0 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 30.03.11, 15:54

> zmiana płci ich tylko okaleczy, w tym przypadku nalezy leczyć ich psychike

A Oszol najlepiej wie, co dla kogo jest dobre.

Taksie sklada, ze jednym z fundamentalnych praw czlowieka jest prawo do decydowania o wlasnym ciele, niezaleznie od opinii roznych madrych, co dla owego ciala jest dobre a co je kaleczy.
                      Kazdy dorosly, wolny czlowiek ma prawo zgodnie z WLASNA wola stosowac lub nie jakas diete, poddac sie lub nie zabiegom medycznym, odmowic leczenia nawet jesli sami sobie tym szkodzi. Ma prawo nawet sie zabic.

Sa tylko dwie grupy ludzi, rowniez doroslych i, podobno, wolnych, ktorym owego podstawowego prawa usiluje sie pozbawic "w imie moralnosci". Jedna to transseksualisci. Druga to kobiety w ciazy.
        • kolter-xxl Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 26.03.11, 12:17

> zmiana płci to nie to samo co usiniecie przepukliny czy wyrostka robaczkowego!

Nie , a od kiedy to ??
      • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:51
        > A kiedy zakaz wykonywania operacji wyrostka robaczkowego i przepukliny?

Widocznie u redaktora Tomasz P. Terlikowskiego nie wzbudzają one aż takich emocji, żeby uruchomić szanowne pióro. Za mało się łączą z religią i polityką.... chociaż? zdaje się że wyrostek robaczkowy jest pośrednim dowodem na prawdziwość teorii ewolucji. :)
    • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:53
      Paco ma racje co do Ciebie, Oszolom. Sam nie bede Cie dzis obrazal, ale zwroce uwage, ze jeszcze parenascie dni temu pisales o Litwinach w zupelnie innym duchu.

Co do meritum, to chyba nawet nie ma sensu tego komentowac. Takie poglady jak Twoje sa rodem z epoki totalitaryzmow, gdy ograniczanie swobod obywatelskich bylo na porzadku dziennym.

• nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 10:55
        klosowski333 napisał:

> Co do meritum, to chyba nawet nie ma sensu tego komentowac. Takie poglady jak T
        > woje sa rodem z epoki totalitaryzmow, gdy ograniczanie swobod obywatelskich byl
        > o na porzadku dziennym.
        >
        Swobody swobodami, jednak wystarczy popatrzec na te osoby pragnace zmiany plci, a jak wiadomo inteligencja jest wypisana na twarzy.
        Dla mnie moga robic co chca, jak sami za to placa, byle nie bylo to refundowane z NFZ
        • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:03
          Ja nie doszukuje sie u ludzi inteligencji na twarzy, a w ich slowach, pogladach, czynach etc. Licza sie dla mnie FAKTY.

Nie wnikam w kwestie dotyczace refundacji, ale z pierwsza czescia ostatniego Twojego zdania sie zgadzam. Moga robic co chca i nic mi do tego, pod warunkiem, ze nie krzywdza innych. Sa doroslymi ludzmi i maja prawo do wlasnych decyzji. Nienawidze jak panstwo czy obcy ludzie wpie...ja sie w prywatne zycie i prywatne sprawy obywateli.

• nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:12
            klosowski333 napisał:

> Ja nie doszukuje sie u ludzi inteligencji na twarzy, a w ich slowach, pogladach
            > , czynach etc. Licza sie dla mnie FAKTY.
            >
            Takie sprawy jak mowa ciala, czy ksztalt i wyraz twarzy sa niemal moim zboczeniem zawodowym. Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu, mam gdzies tomografy i rezonanse w takich sprawach (co innego przy urazach glowy), ale to nie na temat.

> Nie wnikam w kwestie dotyczace refundacji, ale z pierwsza czescia ostatniego Tw
            > ojego zdania sie zgadzam. Moga robic co chca i nic mi do tego, pod warunkiem, z
            > e nie krzywdza innych. Sa doroslymi ludzmi i maja prawo do wlasnych decyzji. Ni
            > enawidze jak panstwo czy obcy ludzie wpie...ja sie w prywatne zycie i prywatne
            > sprawy obywateli.
            >
            Kwestie refundacji sa tu bardzo wazne, sprobuje wyjasnic Ci dlaczego. Czesto w szpitalach brakuje pieniedzy na lekarstwa z wyzszej polki, ktore pozostaja poza refundacja (w pierwszej kolejnosci zazwyczaj refundowane sa najtansze, mniej skuteczne "odpowiedniki")- tu przykladem sa pacjenci chorujacy na nowotwory i inne choroby prowadzace do smierci. W zwiazaku z tym nie ma sensu refundowanie fanaberii osob zaburzonych psychicznie.
            Nie mam nic przeciw, jezeli stac ich z wlasnej kieszeni na oplacenie wszystkich etapow zmiany plci i panstwo tez nie powinno w to ingerowac.
            • Gość: ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.lukman.pl 24.03.11, 11:20
              Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu, mam gdzies tomogra
              > fy i rezonanse w takich sprawach (co innego przy urazach glowy), ale to nie na
              > temat.

A odwrotnie potrafisz?
              • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:27
                Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu, mam gdzies tomogra
                > > fy i rezonanse w takich sprawach (co innego przy urazach glowy), ale to n
                > ie na
                > > temat.
                >
                > A odwrotnie potrafisz?

Nie zawsze i tej umiejetnosci zazdroszcze mojemu, ze tak powiem mentorowi. Owszem potrafie rozpoznac miejsce urazu, znalezc zrodlo bolu, ale do perfekcji to mi daleko.
                • Gość: ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.lukman.pl 24.03.11, 11:53
                  > Nie zawsze i tej umiejetnosci zazdroszcze mojemu, ze tak powiem mentorowi. Owsz
                  > em potrafie rozpoznac miejsce urazu, znalezc zrodlo bolu, ale do perfekcji to m
                  > i daleko.

A co mają do tego urazy? Pytałem, czy potrafisz z treści wypowiedzi wywnioskować kształt głowy.
            • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:20
              > Kwestie refundacji sa tu bardzo wazne, sprobuje wyjasnic Ci dlaczego. Czesto w
              > szpitalach brakuje pieniedzy na lekarstwa z wyzszej polki, ktore pozostaja poza
              > refundacja (w pierwszej kolejnosci zazwyczaj refundowane sa najtansze, mniej s
              > kuteczne "odpowiedniki")- tu przykladem sa pacjenci chorujacy na nowotwory i in
              > ne choroby prowadzace do smierci. W zwiazaku z tym nie ma sensu refundowanie fa
              > naberii osob zaburzonych psychicznie.

Czysta demagogia. Operacji zmiany płci przeprowadza się w Polsce kilkadziesiąt rocznie, na nowotwory złośliwe zapada zaś sto kilkadziesiąt tysięcy rocznie. Zatem ci pierwsi stanowią tak czy inaczej kroplę w morzu wydatków, można natomiast im w ten sposób pomóc. Zapewniam, że nikt nie zmienia płci w wyniku fanaberii, nie ma zresztą innej metody leczenia koszmarnej przypadłości, jaką jest transseksualizm - mózgu przeszczepić się nie da.
              • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:29
                ikcort napisał:

> Czysta demagogia. Operacji zmiany płci przeprowadza się w Polsce kilkadziesiąt
                > rocznie, na nowotwory złośliwe zapada zaś sto kilkadziesiąt tysięcy rocz
                > nie. Zatem ci pierwsi stanowią tak czy inaczej kroplę w morzu wydatków, można n
                > atomiast im w ten sposób pomóc. Zapewniam, że nikt nie zmienia płci w wyniku fa
                > naberii, nie ma zresztą innej metody leczenia koszmarnej przypadłości, jaką jes
                > t transseksualizm - mózgu przeszczepić się nie da.
                >
                Nie jest to zadna demagogia i wiem, ze osoby transseksualne to kropla w morzu. Jednak ja probuje spojrzec na to tez z innej strony, takiej jak narkotyki i inne uzywki, z ktorych to wlasnie srodowisko jest najbardziej znane.
                • strikemaster Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 25.03.11, 17:17
                  > Nie jest to zadna demagogia i wiem, ze osoby transseksualne to kropla w morzu.
                  > Jednak ja probuje spojrzec na to tez z innej strony, takiej jak narkotyki i inn
                  > e uzywki, z ktorych to wlasnie srodowisko jest najbardziej znane.

Z narkotyków i innych uzywek najbardziej znane jest środowisko kiboli. Sugerujesz, że kibole i transseksualisci to ta sama grupa?
                  • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 26.03.11, 11:12
                    strikemaster napisał:

> > Nie jest to zadna demagogia i wiem, ze osoby transseksualne to kropla w m
                    > orzu.
                    > > Jednak ja probuje spojrzec na to tez z innej strony, takiej jak narkotyki
                    > i inn
                    > > e uzywki, z ktorych to wlasnie srodowisko jest najbardziej znane.
                    >
                    > Z narkotyków i innych uzywek najbardziej znane jest środowisko kiboli. Sugeruje
                    > sz, że kibole i transseksualisci to ta sama grupa?

Nie sugeruje ze to ta sama grupa, kazda z tych grup uzywa innych srodkow odurzajacych. Kobole glownie speeduja.
            • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:22
              >>Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu, mam gdzies tomografy i rezonanse w takich sprawach (co innego przy urazach glowy), ale to nie na temat.

Czemu to zdanie nasunelo mi na mysl nazistowskie teorie i programy eugeniczne?
              • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:28
                > Czemu to zdanie nasunelo mi na mysl nazistowskie teorie i programy eugeniczne?

Eee, pseudonaukowe koncepcje z kształtem głowy to się pojawiały już w XVIII wieku. Naziści to zapożyczyli, jak zresztą większość elementów swojej ideologii.
                • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:33
                  Ikcort, ja wiem, ze to sie pojawilo wczesniej, ale kojarzy mi sie przede wszystkim z nazistami. Nie umiem o nazizmie rozmawiac spokojnie.
                  Nie wierze, ze dzis istnieja jacys powazni naukowcy, czy to medycy czy antropolodzy, ktorzy wiazaliby ksztalt glowy z inteligencja.
                  • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:36
                    klosowski333 napisał:

> Ikcort, ja wiem, ze to sie pojawilo wczesniej, ale kojarzy mi sie przede wszyst
                    > kim z nazistami. Nie umiem o nazizmie rozmawiac spokojnie.
                    > Nie wierze, ze dzis istnieja jacys powazni naukowcy, czy to medycy czy antropol
                    > odzy, ktorzy wiazaliby ksztalt glowy z inteligencja.

Z inteligencja czy tendencjami psychopatycznymi, ktore inteligencji jakiejs tam nie wykluczaja. Poczytaj sobie co mowi na ten temat znany neurolog Kent Kiel, bardzo ciekawe spostrzezenia poparte dowodami z wysokiej czulosci rezonansu magnetycznego.
                  • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:41
                    > Ikcort, ja wiem, ze to sie pojawilo wczesniej, ale kojarzy mi sie przede wszystkim
                    > z nazistami.

Mnie o tyle nie, że - no właśnie - w zasadzie wszystkie ich koncepcje były wtórne i w gruncie rzeczy wynikały na ogół z chaotycznych zainteresowań, głównie czytelniczych, Hitlera. Nazizm, w przeciwieństwie do komunizmu czy nawet włoskiego faszyzmu, nie był żadną spójną ideologią, tylko mozaiką różnych idei. Zresztą akurat to z kształtem głowy to i teraz się przewija, mój ojciec np. zwykł mawiać, że wysokie czoło świadczy o inteligencji.

Inna sprawa, że dopiero nazistom się udało to do tego stopnia zinstytucjonalizować, więc Twoje skojarzenia są jak najbardziej zrozumiałe.

> Nie umiem o nazizmie rozmawiac spokojnie.

O wszystkim się da. :)

> Nie wierze, ze dzis istnieja jacys powazni naukowcy, czy to medycy czy antropolodzy,
                    > ktorzy wiazaliby ksztalt glowy z inteligencja.

Nawet jeśli, to na wiarę, ale to czyni z nich nienaukowców. Dowodów w każdym razie na prawdziwość tych tez nie ma żadnych.
                  • strikemaster Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 25.03.11, 17:18
                    Naukowcy nie, Nazila - tak.
                    • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 26.03.11, 11:16
                      strikemaster napisał:

> Naukowcy nie, Nazila - tak.

Moje poglady najbardziej przeszkadzaja Yagnik, nie wiem, moze za bardzo indentyfikuje sie z tym, co wyrazam na forum.
                      Poza tym jeden psychiatra, ktorego tak na marginesie nie lubie (i nie jest to Klosowski) podrzucil szanownej pani czarnego tulipana, ktory nie pozwolil jej spac po nocach.

Odbieglam od tematu, ale trudno:)
              • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:33
                klosowski333 napisał:

> >>Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu, mam gdzies tomografy i
                > rezonanse w takich sprawach (co innego przy urazach glowy), ale to nie na tema
                > t.
                >
                > Czemu to zdanie nasunelo mi na mysl nazistowskie teorie i programy eugeniczne?

Nie doszukuje sie w FAKTACH teorii nazistowskich i programow eugenicznych.
                A jezeli doparujesz sie takich, sprobuj prosze wyjasnic dlaczego.
                • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:38
                  W jakich faktach? Podaj mi prosze jakies zrodla, wymien naukowcow, ktorzy podtrzymuja tamte teorie przy zyciu tzn widza korelacje pomiedzy ksztaltem glowy i inteligencja. Jako osoba z wyksztalceniem medycznym nie powinnas miec problemu by zasypac mnie tuzinem nazwisk.
                  • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:43
                    klosowski333 napisał:

> W jakich faktach? Podaj mi prosze jakies zrodla, wymien naukowcow, ktorzy podtr
                    > zymuja tamte teorie przy zyciu tzn widza korelacje pomiedzy ksztaltem glowy i i
                    > nteligencja. Jako osoba z wyksztalceniem medycznym nie powinnas miec problemu b
                    > y zasypac mnie tuzinem nazwisk.

Jedno z nazwisk Ci wymienilam (Kent Kiel), co do nazwisk polskich dr Jerzy Jurczyk
                    Pozniej podam Ci kilka linkow, wartych przeczytania z nazwiskami wlacznie.
                    • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:55
                      Kent Kiehl a nie Kiel. Nigdzie nie moge sie doczytac by wspominal cos o ksztalcie glowy. Robil ludziom jakies tomografie, ale jak dobrze rozumiem badal mozg, a nie ksztalt czaszki. Poprosze o linki i cytaty.
                      • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:02
                        klosowski333 napisał:

> Kent Kiehl a nie Kiel. Nigdzie nie moge sie doczytac by wspominal cos o ksztalc
                        > ie glowy. Robil ludziom jakies tomografie, ale jak dobrze rozumiem badal mozg,
                        > a nie ksztalt czaszki. Poprosze o linki i cytaty.

Mam problemy czasem z pisownia, nikt nie jest tak doskonaly w tej dziedzinie jak Ty:)
                        Badal mozg, ksztalt tego mozgu i ten wlasnie ksztalt mozgu odpowiedzielny jest w znacznej mierze za ksztalt glowy. Moze nazwisko polskiego neurologa tez sie pisze przez o z kreska, a nie przez u.
                        Przeczytaj sobie ten link, bardzo ciekawy, jak wroce to przytocze Ci kolejne, pod warunkiem ze watek Oszolka nie wyladuje do tego czasu na oslej.
                        www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128116806
                        • Gość: ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.lukman.pl 24.03.11, 12:10
                          > Przeczytaj sobie ten link, bardzo ciekawy, jak wroce to przytocze Ci kolejne, p
                          > od warunkiem ze watek Oszolka nie wyladuje do tego czasu na oslej.
                          > rel="nofollow">www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128116806

Spoko, założy się nowy, szukaj linków.
                        • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:22
                          Nie ma tam nic o ksztalcie czaszki. Kiehl wspomina tylko, ze czasem potrafi poznac czuba po oczach, ale ze nie jest to elementem psychopatii, tylko pewnym tropem, sugestia. Stwierdza, ze mozg psychopaty dziala inaczej niz normalnego czlowieka i ze prawdopodobnie pewne anomalie sa wrodzone. Niezdolnosc psycholi do empatii, nieumiejetnosc odrozniania dobra od zla, takie tam, to sa oczywistosci. Ale gdzie jest na litosc boska o zwiazku pomiedzy ksztaltem czaszki czyli czyms zewnetrznie widocznym, a inteligencja czy sposobem funkcjonowania mozgu?
                          • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:32
                            > Ale gdzie jest na litosc boska o zwiazku pomiedzy ksztaltem czaszki czyli czyms
                            > zewnetrznie widocznym, a inteligencja czy sposobem funkcjonowania mozgu?

To chyba będzie w tych obiecanych, które Nazilla wklei, o ile nie skasują wątku. Cierpliwości. :)
                            • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:35
                              Gdy cos zaczyna mi pachniec nazizmem to wpadam w amok. Jak tu byc grzecznym i kulturalnym.
                              • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:49
                                > Gdy cos zaczyna mi pachniec nazizmem to wpadam w amok.

Przede wszystkim też nie można wszystkich wrzucać do worka pod tytułem faszyzm/nazizm.

Natomiast co do poziomu emocji w dyskusji z ludźmi o - nazwijmy to - egzotycznych poglądach, to pamiętam, że kiedyś miałem tak jak Ty, łatwo mi puszczały nerwy, ale jakoś ostatnio się zdystansowałem, sam nie wiem czemu.
                                • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 12:59
                                  Ok, tylko, ze nazizm i rozne odmiany faszyzmu to dla mnie rzecz bardzo bardzo bardzo szczegolna. Nie oskarzam Nazzilii o poglady nazistowskie, ale po prostu nazizmem mi zapachnialo, tylko tyle, stalem sie wiec drazliwy. Czekam na jej wyjasnienia merytoryczne, na uzbrojenie swoich postow i teorii w cytaty, linki, nazwiska etc. Byleby znowu nie wkleila czegos od czapy, bo ja wtedy wkleje link do artykulu o Justynie Kowalczyk.
                          • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 14:11
                            klosowski333 napisał:

> Nie ma tam nic o ksztalcie czaszki. Kiehl wspomina tylko, ze czasem potrafi poz
                            > nac czuba po oczach, ale ze nie jest to elementem psychopatii, tylko pewnym tro
                            > pem, sugestia.
                            Przeczytaj ten artykul uwaznie, jeszcze raz, ja pomoge podsunac Ci pewne wnioski, ktore nie maja nic wspolnego z teoriami faszystowskimi. Co do zmyslu wzroku, znajomosc tego pozwala wlasnie na rozpoznanie czuba po oczach (Daniel Kaufmann- okulista wspolpracujacy w badaniach naukowych z K.Kiehl). Plat potyliczny mozgu jest powiazany rowniez z ukladem brzeznym, ktory odpowiada za uczucia i reakcje na bodzce (reakcja psychopaty i reakcja czlowieka normalnego). O tym mozesz szerzej poczytac, polecam portal Quantum i Sciencedaily.

> Stwierdza, ze mozg psychopaty dziala inaczej niz normalnego czlowieka i ze
                            > prawdopodobnie pewne anomalie sa wrodzone.

Sa wrodzone i ma to scisly zwiazek wlasnie z budowa mozgu (poczytaj sobie o strukturze mozgu u psychopatow, u schozofrenikow, u autystow). Nie chce mi sie rozpisywac, ale jak Cie cos interesuje, to zapytaj, a ja w miare mozliwosci i czasu postaram Ci sie odpowiedziec.

> Niezdolnosc psycholi do empatii, nieumiejetnosc odrozniania dobra od zla, takie tam, to sa > oczywistosci.

Za to wlasnie odpowiada uklad poprzeczny mozgu, ktory u psychopatow jest zredukowany. Bardziej rozbudowana jest u nich czesc mozgu odpowiedzialna za czynnosci fizjologiczne.

> Ale gdzie jest na litosc boska o zwiazku pomiedzy ksztaltem czaszki czyli czyms
                            > zewnetrznie widocznym, a inteligencja czy sposobem funkcjonowania mozgu?

Inteligencja u psychopatow wyglada zupelnie inaczej niz u zwyklych, normalnie funkcjonujacych ludzi, chociaz wypadaja oni calkiem dobrze w testach IQ.
                            Da sie rozpoznac uwierz, ja mialam przyklad jednego psychopaty, ktorego odruchy bezwarunkowe znacznie roznily sie od wiekszosci spotkanych przeze mnie osob, teatralnosc mimiki twarzy i jej ksztalt, wyraz oczu i przyklad reakcji na bol czlowieka. Duzo by tu pisac, ja potrzebuje konkretow.

A co do nazwisk polecam jeszcze poczytac takie osobistosci jak John Hopkins, Akira Sawa, Michael Cahill.
                            • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 14:23
                              O czym Ty mowisz? Po co ten caly wyklad? Nie umiesz odpowiedziec wprost? W ktorym miejscu Kiehl mowi o korelacji pomiedzy ksztaltem CZASZKI a funkcjonowaniem mozgu? Bo ja nie widze tam slowa o budowie czaszki. Jedyne o czym jest mowa to o anomaliach wewnetrznych. Cos czuje, ze nie doczekam sie odpowiedzi na temat, tylko znowu bedzie cos o Justynie Kowalczyk i konferencji prasowej Brudzinskiego.

• klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 14:26
                                Podkreslam: nie obchodza mnie wyklady o psychopatach i ich mozgach. Rozmawiamy tu o atrybutach ZEWNETRZNYCH dotyczacych ksztaltu czaszki, ktore wg Ciebie pozwalaja okreslic inteligencje czlowieka.
                                • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 15:09
                                  klosowski333 napisał:

> Podkreslam: nie obchodza mnie wyklady o psychopatach i ich mozgach. Rozmawiamy
                                  > tu o atrybutach ZEWNETRZNYCH dotyczacych ksztaltu czaszki, ktore wg Ciebie pozw
                                  > alaja okreslic inteligencje czlowieka.

Nie wiem kim jest Justyna Kowalczyk i szczerze mowiac nie interesuje mnie:)
                                  Jest to bardzo trudne do wytlumaczenia, szczegolnie jak sie rozmawia na forum, a nie w cztery oczy, kiedy mozna powiedziec wiecej i to w prosty sposob.
                                  Podam Ci przyklad symulacji komputerowej, gdzie mozg psychopaty przemieszczono do ciala innego czlowieka (a wiadomo, ze przeszczep mozgu nie jest mozliwy, klonowanie rowniez nic nie da, bo powstalby dokladny klon tego samego mozgu).
                                  Cialo czlowieka, gdzie zostal przetransportowany mozg, a dokladnie glowa (na tym sie skupmy) przejela mimike twarzy psychopaty, spjrzenie, reakcje. Ksztalt twarzy pozostal pozornie ten sam, tak ze laikowi trudno byloby rozpoznac. Sposob chodzenia rowniez ulegl zmianie, sposob wyrazania gestow. Na szczescie to tylko science fiction a nie rzeczywistosc.
                                  • ikcort Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 15:19
                                    > Jest to bardzo trudne do wytlumaczenia, szczegolnie jak sie rozmawia na forum,
                                    > a nie w cztery oczy, kiedy mozna powiedziec wiecej i to w prosty sposob.

> Podam Ci przyklad symulacji komputerowej, gdzie mozg psychopaty przemieszczono
                                    > do ciala innego czlowieka(...)

Weź idź już stąd, co? Miały być dowody na słuszność koncepcji frenologicznych, a jest bełkot nie na temat. Dziękujemy już, naprawdę.
                                    • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 15:31
                                      ikcort napisał:

> > Jest to bardzo trudne do wytlumaczenia, szczegolnie jak sie rozmawia na f
                                      > orum,
                                      > > a nie w cztery oczy, kiedy mozna powiedziec wiecej i to w prosty sposob.
                                      >
                                      > > Podam Ci przyklad symulacji komputerowej, gdzie mozg psychopaty przemiesz
                                      > czono
                                      > > do ciala innego czlowieka(...)
                                      >
                                      > Weź idź już stąd, co? Miały być dowody na słuszność koncepcji frenologicznych,
                                      > a jest bełkot nie na temat. Dziękujemy już, naprawdę.
                                      >
                                      Powiedz mi, w ktorym momencie odbieglam od koncepcji frenologicznych i ich slusznosci?
                                      Tak BTW, po nitce do klebka.
                                      • Gość: ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.lukman.pl 24.03.11, 16:14
                                        > >
                                        > Powiedz mi, w ktorym momencie odbieglam od koncepcji frenologicznych i ich slus
                                        > znosci?
                                        > Tak BTW, po nitce do klebka.

Stawiasz frenologiczne, pseudonaukowe tezy o zależności cech psychicznych od kształtu czaszki, a uzasadniasz je za pomocą neurologii. Pytam więc, jakie cechy psychiczne zależą od kształtu czaszki. Jeszcze raz, kształtu czaszki, a nie od struktur mózgu.
                                        • Gość: kalka Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.range86-173.btcentralplus.com 24.03.11, 16:27
                                          a to jest pytanie z gatunku co bylo pierwsze: jajko czy kura,
                                          badz: czy zaczynamy budowanie systemu od e do zet,
                                          kappo?

jak w ogole mozna wyciagac wnioski ze zle sformulowanego zalozenia?
                                          i juz ostatnie wytkniecie zamierzonego przez Twojego interlokutor, a zabawowego bledu -frazeologicznego.
                                          • Gość: ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.lukman.pl 24.03.11, 16:41
                                            Gość portalu: kalka napisał(a):

> a to jest pytanie z gatunku co bylo pierwsze: jajko czy kura,
                                            > badz: czy zaczynamy budowanie systemu od e do zet,
                                            > kappo?

Ale ossssochooodzi?
                                            • Gość: kalka Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.range86-173.btcentralplus.com 24.03.11, 17:09
                                              chodzi o Twoje koppyto
                                              • ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 17:13
                                                Obniżasz do poziomu kopyta i tak już nie wysoki poziom tego wątku.
                                                • Gość: kalka Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci IP: *.range86-173.btcentralplus.com 24.03.11, 17:18
                                                  to dlaczego[ go] potrzymujesz przy zyciu?
                                                  • ka_p_pa Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 17:31
                                                    Złośliwy jestem z natury.
                                  • klosowski333 Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 15:25
                                    Ja wysiadam z tego tramwaju, bo nie wiem dokad on mnie zawiezie. Strasznie mnie dzisiaj łeb napie... i chyba mam jakies problemy z koncentracja. Zakladam, ze udzielilas wyczerpujacej odpowiedzi na postawione pytania, ale ja w obecnym stanie nie potrafie ich wylowic. Papa.
                                    • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 15:34
                                      Papa, a jak sie wyspisz przeczytaj sobie to:
                                      vetulani.wordpress.com/2010/10/18/postepy-frenologii-%E2%80%93-na-marginesie-odkrycia-osrodka-introspekcji-w-mozgu/
                                      • matylda1001 Re: nazzilla 24.03.11, 18:55
                                        Ty nie tylko nie masz wykształcenia medycznego, ale nawet o medycynę się nie ocierałaś, więc daj sobie spokój z przeszukiwaniem Wikipedii.
                                        • nazzilla 1000 i jeden nickow yagnik 24.03.11, 19:51
                                          Nie mylic z 1000 i jeden drobiazgow. Chwycilabys sie jednej dziedziny, ale Ty niestety wszedzie wtracasz swoj tlusty tylek a nie masz pojecia o niczym. W polityke tez probujesz sie bawic, sprowadzasz te polityke do kuchni o ktorej tez nie masz pojecie. Znajdz wsrod swoich postow chociaz jeden madry sposrod tej miernoty, ktora prezentujesz na wszystkich forach.
                                          • matylda1001 Re: 1000 i jeden nickow yagnik 24.03.11, 20:11
                                            :) Daj spokój, na pyskowaniu żadnego autorytetu nie zbudujesz, przestań się ośmieszać. Po co udajesz tego, kim nie jesteś? Akurat w tej dziedzinie wyjątkowo mnie nie oszukasz:) Poczytaj sobie "gwiazdy mówią", albo postaw sobie "tarota":))) Bez odbioru bo szkoda czasu na czytanie Twoich bredni.
                                            • nazzilla Re: 1000 i jeden nickow yagnik 24.03.11, 21:04
                                              matylda1001 napisała:

> :) Daj spokój, na pyskowaniu żadnego autorytetu nie zbudujesz, przestań się oś
                                              > mieszać. Po co udajesz tego, kim nie jesteś? Akurat w tej dziedzinie wyjątkowo
                                              > mnie nie oszukasz:) Poczytaj sobie "gwiazdy mówią", albo postaw sobie "tarota":
                                              > ))) Bez odbioru bo szkoda czasu na czytanie Twoich bredni.

Wiem, ze mylisz mnie z ta, ktorej eks odrzucil Twoje swinskie zaloty i zmajstrowal jej kolejne dziecko, chyba piate:))))
                                              Ale to nie ja, wiec daj mi spokoj, bo ja Cie nie zaczepiam, a Ty jak zwykle masz jakies obsesje. Jednak jestem dobra duszyczka i moge polecic Ci cos dobrego na uspokojenie:)
                                            • nazzilla Na dobrnoc 24.03.11, 23:09
                                              Manchmal geh ich meine Straße ohne Blick
                                              manchmal wünsch ich mir mein Schaukelpferd zurück
                                              manchmal bin ich ohne Rast und Ruh
                                              manchmal schließ ich alle Türen nach mir zu
                                              Manchmal ist mir kalt und manchmal heiß
                                              manchmal weiß ich nicht mehr was ich weiß
                                              machmal bin ich schon am Morgen müd
                                              und dann such ich Trost in einem Lied

Über sieben Brücken musst du gehen sieben dunkle Jahre überstehn
                                              sieben Mal wirst du die Asche sein aber einmal auch der helle Schein

Manchmal scheint die Uhr des Lebens still zu stehn
                                              manchmal scheint man immer nur im Kreis zu gehen
                                              manchmal ist man wie von Fernweh krank
                                              manchmal sitzt man still auf einer Bank

Manchmal greift man nach der ganzen Welt
                                              manchmal meint man dass der Glücksstern fällt
                                              manchmal nimmt man wo man lieber gibt
                                              manchmal hasst man das was man doch liebt

Über sieben Brücken musst du gehen sieben dunkle Jahre überstehn
                                              über sieben Brücken musst du gehen sieben dunkle Jahre überstehn

Nie zapomij tylko o podstawowym znaczeniu slowa überstehn
                                              Za wysoko dla Ciebie i nie chce zeby mnie na stojaco w dupe calowano:)
            • strikemaster Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 25.03.11, 17:15
              > Takie sprawy jak mowa ciala,

Jak skrzyżuję nogi to się nie zgadzam? IMHO to dowód na kompletny brak inteligencji u pomysłodawcy tej idei. Chociaż, z drugiej strony, dzięki temu miliony studentów psychologii niestosowanej maja się czego uczyć na kolokwium. :)

> Po budowie glowy widze cala konstrukcje mozgu,

I potrafisz policzyć neurony? :)

> Czesto w
              > szpitalach brakuje pieniedzy na lekarstwa z wyzszej polki,

A na marmurowe schodki w siedzibie NFZ p[eniądze się zawsze znajdują.

> W zwiazaku z tym nie ma sensu refundowanie fa
              > naberii osob zaburzonych psychicznie.

Przestajemy leczyć schizofreników?
              • nazzilla Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 26.03.11, 11:11
                Dla mnie kazdy siedzi tak, jak mu wygodnie i mowa ciala nie ma nic wspolnego ze sposobem siedzenia. Najwazniejsze sa gesty, spojrzenie,sposob wyslawiania sie, barwa glosu itp. Te wszystkie szablony mozna sobie w kieszen wlozyc:)

Nie potrafie policzyc, poza tym po co?:)

Z NFZ to ja wiem, ale nie mam nic wspolnego z NFZ, bo od jakiegos czasu jestem poza Polska:)

Co do schizofrenikow i ich leczenia nie bede sie wypowiadac, bo znowu oburze jedna szanowna "dame" tego forum. Poza tym nie zajmuje sie leczeniem schizofrenikow i nie zamierzam.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: zakaz wykonywania operacji zmiany płci 24.03.11, 11:01
        Zgadzam soię z Litwinami co do postepowania wobec homoseksualistów i innych ataków na normy moralne ale nie moge się zgodzić że oni prześladuja polską mniejszośc. Litewscy Polacy maja w tych sprawach takie samo zdanie jak Litwini. gdyby nas nie dyskryminowali to by mieli w sptr obyczajowych wieksze przebicie i ustawaantyaborcyjna nie lezałaby w litewskim sejmasie odłogiem. Oni bija w swoich potencjalnych sojuszników, dlaczego? nie mam zielnonego pojęcia. Oni boją się ze Litwa znow cala polska się stanie
        • imponeross przesladowanie transseksualistow i Polakow 24.03.11, 17:53

> Zgadzam soię z Litwinami co do postepowania wobec homoseksualistów i innych at
          > aków na normy moralne ale nie moge się zgodzić że oni prześladuja polską mniejs
          > zośc. ...

Litwini przesladuja kazda mniejszosc, czy homoseksualna, czy transseksualna czy polska. To sa rozne przejawy TEGO SAMEGO zjawiska. Co do zakazu zmiany operacji plci to nie pozwolil im na to Strasburg, moga taki zakaz wprowadzic tylko nielegalnie. Albo wypisac sie z Rady Europy - wtedy tez beda mogli na sile i do konca zlitwewszczyc litewskich Polakow.
          • klosowski333 Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 24.03.11, 18:05
            Imponeross, z charakterystyczna dla siebie anielska cierpliwoscia tlumaczylem Ci juz, ze Twoja antylitewskosc, nierozumienie i nieznajomosc historii zwyczajnie rażą.
            • imponeross Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 24.03.11, 22:50
              klosowski333 napisał:

> Imponeross, z charakterystyczna dla siebie anielska cierpliwoscia tlumaczylem C
              > i juz, ze Twoja antylitewskosc, nierozumienie i nieznajomosc historii zwyczajni
              > e rażą.

Antylitewskosc? Ja bardzo lubie Litwinow.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 25.03.11, 10:45
            tylko czym innym jest prześladowanie ludzi za poglądy powszechnie w społeczeństwie akceptoana a czym innym jest prześladowanie obyczajowo kryminogennego półświatka. Na podstawie tego co ty piszesz rwnie dobrzemogliby sie skarżyć przestepcy złodzieje gwałciciele pedofile że sa przewsladowani przez policje ia w mediach trwa na nich cały czas nagonka
            • matylda1001 Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 25.03.11, 11:32

>a co do zmiany płci. To jest trwałe okaleczanie człowieka zarówno na ciele jak i przede wszystkim na jego psychice<

Oszołku, trudno mi o tym pisać, ale jeśli juz, to chyba sam Pan Bóg okaleczył transseksualistę, pomyłkowo umieszczając duszę nie w tym ciele, co powinien. Człowiek tylko tę boską pomyłkę naprawia. I to chyba za boskim przyzwoleniem, bo nic się nie dzieje bez Jego woli.
              Transseksualizm jest zapisany w Międzynarodowej Statystycznej klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych (pod numerem F64.0 jako zaburzenie identyfikacji płciowej, polegające na tym, że osoby o biologicznych cechach jednej płci, maja cechy psychiczne płci przeciwnej. Jest to zaburzenie nieodwracalne. Ani leczenie seksuologiczne, ani psychiatryczne nie daje żadnych rezultatów czyli nie da sie dostosować psychiki do ciała. Jedynym skutecznym leczeniem jest postępowanie odwrotne, czyli dostosowanie ciała do płci psychicznej, ostatnim etapem długiego procesu leczenia jest zabieg operacyjny.
              Jak pisałeś, masz córkę i syna. Są jeszcze mali, ale już możesz zaobserwować, że ze względu na płeć dzieci, ich psychiki się różnią. Te różnice wraz z wiekiem będą się pogłębiały Pomyśl co byłoby, gdyby zamienić w tych dzieciach psychiki? Weź też pod uwagę, że transseksualizm nie zawsze ujawnia sie we wczesnym dzieciństwie. Mam nadzieje, że Twoje dzieci sa zdrowe, ale ciesząc się z tego, nie powinieneś innym odmawiać prawa do leczenia. Poza tym naucz się wreszcie odróżniać transseksualizm od transwestytyzmu. Wstyd! taki duży chłopczyk a myśli jak przedszkolak.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 28.03.11, 10:00
                na dzień dzisiejszy byc moze jest nieodwracalne ale nauka robi postępy w końcu 20 lat temu do rzadkości nalezały operacje usunięcia guzów wna mózgu zakończone sukcesem a dzis? to prawie rutynowe działania
                • matylda1001 Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 28.03.11, 17:54

> na dzień dzisiejszy byc moze jest nieodwracalne ale nauka robi postępy w końcu
                  20 lat temu do rzadkości nalezały operacje usunięcia guzów wna mózgu zakończone sukcesem a dzis? to prawie rutynowe działania<

Porównanie, powiedziałabym... takie sobie. Nie takie znów rutynowe działanie, nie przesadzajmy. Nadal niemożliwe sa zabiegi na mózgu w polu nieoperacyjnym. Pole nieoperacyjne nie dlatego, ze medycyna nie zna tych rejonów mózgu, ale dlatego, że nie potrafi sie tam dostać, czyli sprawa raczej techniczna. Z transseksualizmem jest zupełnie inaczej. Choroba jest znana, i znaleziono właściwą metodę leczenia. Tyle tylko, że ta metoda nie wszystkim sie podoba, a najmniej tym, którzy na temat choroby nie maja nic do powiedzenia. Poza tym, ale to już fantazjując... Załóżmy, że wymyślono jakiś sposób na zmianę psychiki, który wiązałby się z zabiegiem na mózgu. Czy uważasz, że ingerencja chirurgiczna w te rejony człowieka jest bardziej bezpieczna od leczenia hormonalnego i zabiegu operacyjnego na narządach płciowych?
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 29.03.11, 11:27
                    kwestia czasu jes kiedy to pole nieoperacyjne stanie się operacyjnym, Nauka czyni nieustannie postępy
                    • matylda1001 Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 29.03.11, 11:45
                      Dobrze, dobrze... Jesli już mamy rozmawiać, to oczekiwałabym, że odniesiesz sie do tego:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,29,123563587,123713929,Re_zakaz_wykonywania_operacji_zmiany_plci.html?wv.x=1
                      • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 29.03.11, 11:59
                        matylda1001 napisała:

> Dobrze, dobrze... Jesli już mamy rozmawiać, to oczekiwałabym, że odniesiesz sie
                        > do tego:

E tam tu jest ciekawy temat oszołka :))

forum.gazeta.pl/forum/w,654,123109798,123109798,czy_mozliw_jest_wykasowanie_zarchiwizowanego_watku.html
                    • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 29.03.11, 12:12
                      No to wtedy będziesz mógł sobie dobrać płeć dowolnie, i to płeć fizyczną zgodną z płcią mózgu. Sądząc po twoim zamiłowaniu do noszenia spodni, zostaniesz kobietą. :)
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 30.03.11, 11:42
                        a ty znowu swoje, golone strzyzone
                        • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 30.03.11, 18:03
                          > a ty znowu swoje

Prawie jak ty. Z tą tylko różnicą, że moje jest mądrzejsze. :)

> golone strzyzone

Co to znaczy?
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 10:09
                            pyszałkowaty zarozumialec
                            • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 12:21
                              Miło, że się przedstawiłeś. :)
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 12:25
                                to była tylko krótka diagnoza twojego zachowania sie i twojego stylu wypowiadania się
                                • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 12:40
                                  Do przeprowadzania diagnostyki potrzebne są kompetencje, wam, w PISie ich brakuje, co udowadniał nawet wasz Mózg od peronów nie wiedzący, co oznacza wyraz "rekonstrukcja".
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 10:22
                                    modelowy przykład pogardy dla politycznego przeciwnika, jakie to typowe dla dla lewactwa
                                    • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 10:49
                                      Fakty stanowią dla was pogardę?
                                    • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 11:58

> modelowy przykład pogardy dla politycznego przeciwnika, jakie to typowe dla dla
                                      > lewactwa

Masz na myśli wypowiedz glempa w której swoich przeciwników nazwał kundelkami ?
                    • Gość: ka_p_pa Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow IP: *.lukman.pl 30.03.11, 17:28

> kwestia czasu jes kiedy to pole nieoperacyjne stanie się operacyjnym, Nauka czy
                      > ni nieustannie postępy

Naprawdę masz obsesje seksualne. Powiedz świrze, dlaczego operacje zmiany płci mózgu są mniej kontrowersyjne, niż znacznie prostsze operacje zmiany płci reszty ciała?
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 11:42
                        dana płeć jest nam przypisana raz na zawsze i nie wolno tego zmieniac
                        • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 12:41
                          A co, gdy płeć mózgu nie zgadza się z płcią hormonalną? Ta choroba też jest na całe życie przypisana? BTW wady serca też są przypisane, nie operować?
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 01.04.11, 14:23
                            jasne ze leczyć tak samo jak zboczenia seksualne
                            • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 10:50
                              Jak się leczy zboczenia seksualne?
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 11:01
                                nie wiesz jak się leczy pedofili?
                                • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 11:07
                                  Kastruje się ich. Zauważ, że to już pierwsza część operacji zmiany płci.
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 12:17
                                    a więc jest to okaleczanie ciała
                                    • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 12:24
                                      Co więc proponujesz? Zostawić pedofili w spokoju, czy zgodzić się na okaleczanei ciała także w innych przypadkach wymagajacych drastycznej interwencji?
                                      • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 12:31
                                        izolować od reszty, tak samo pownno postępować się wobec innych tzw mniejszosci seksualnych
                                        • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 12:35
                                          A dlaczego tylko wobec mniejszości, wszystkich izolujmy. BTW też należysz do mniejszości seksualnej, może nawet jako jedyny bzykasz swoją żonę, to mniejszość, większość społeczeństwa twojej żony nie bzyka.
                                        • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 13:41

> izolować od reszty, tak samo pownno postępować się wobec innych tzw mniejszosci
                                          > seksualnych

Izolacja kosztuje o wiele drożej niz chemiczna kastracja
                                          • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 13:48
                                            To co, wykastyrować Oszołka, bo jest mniejszością seksualną? A zresztą, sam się kastruje, termicznie.
                                            • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:06
                                              strikemaster napisał:

> To co, wykastyrować Oszołka, bo jest mniejszością seksualną? A zresztą, sam się
                                              > kastruje, termicznie.

No to nie jego wina ze jako portier musi w ocieplanych gaciach chodzić.
                                              • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:16
                                                Ale to nasza wspólna, jako społeczeństwa wina, że mężczyzn zmusza się do noszenia spodni.
                                                • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:28
                                                  strikemaster napisał:

> Ale to nasza wspólna, jako społeczeństwa wina, że mężczyzn zmusza się do noszen
                                                  > ia spodni.

No ale jakby na tym parkingu wyglądał w kufajce, walonkach i spódnicy ??
                                                  • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:29
                                                    > No ale jakby na tym parkingu wyglądał w kufajce, walonkach i spódnicy ??

Jak prawdziwy portier płci męskiej, a nie jakaś lala w spodniach. :D
                                                  • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:34
                                                    strikemaster napisał:

> > No ale jakby na tym parkingu wyglądał w kufajce, walonkach i spódnicy ??
                                                    >
                                                    > Jak prawdziwy portier płci męskiej, a nie jakaś lala w spodniach. :D

No co ty nikt by się nim nie przejmował :))
                                                  • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:38
                                                    A teraz się ktos przejmuje? Nawet w PISie nie ma chyba zbyt wysokiej pozycji, bo zamiast go w telewizorze pokazywać, zesłali go na dość mało uczęśzczane forum internetowe. W spódnicy by przynajmniej nie grzeszył, bo spodnie to antykoncepcja, czyli grzech (co prawda skuteczna dopiero po długotrwałym stosowaniu, do tego mająca groźne skutki uboczne i nieodwracalna, ale antykoncepcja).
                                                  • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 14:54
                                                    strikemaster napisał:

> A teraz się ktos przejmuje? Nawet w PISie nie ma chyba zbyt wysokiej pozycji, b
                                                    > o zamiast go w telewizorze pokazywać, zesłali go na dość mało uczęśzczane forum
                                                    > internetowe.

Nie , to nie PIS to rydzyjko swoje macki rozściela pa sieci.

W spódnicy by przynajmniej nie grzeszył, bo spodnie to antykoncep
                                                    > cja, czyli grzech (co prawda skuteczna dopiero po długotrwałym stosowaniu, do t
                                                    > ego mająca groźne skutki uboczne i nieodwracalna, ale antykoncepcja).

No akurat nie jestem w temacie :)))
                                                  • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 22:03
                                                    > No akurat nie jestem w temacie :)))

Posłuchałeś juz moich kiltowych rad?
                                                  • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 22:25
                                                    strikemaster napisał:

> > No akurat nie jestem w temacie :)))
                                                    >
                                                    > Posłuchałeś juz moich kiltowych rad?

Nie , bo za często ostatnio rowerem jeżdżę :))
                                                  • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 22:41
                                                    > Nie , bo za często ostatnio rowerem jeżdżę :))

I myślisz, że to jakiś problem?
                                                  • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 05.04.11, 14:54
                                                    strikemaster napisał:

> > Nie , bo za często ostatnio rowerem jeżdżę :))
                                                    >
                                                    > I myślisz, że t
                                                    > o jakiś problem?

Tak ,on ma rower górski a ja turystyczny !! inna kierownica :((
                                                  • strikemaster Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 07.04.11, 14:24
                                                    Wymień kierownicę. :)

Ensiferum
                                    • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 13:40

> a więc jest to okaleczanie ciała

No to co ??
                                • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 04.04.11, 11:59

> nie wiesz jak się leczy pedofili?

Ty byś jajca obcinał a inne metody ?
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 05.04.11, 12:57
                                    a słyszał ty o leczeniu farmakologicznym i o chemicznej kastracji? herr Donald von Thuske ci tego nie mówił?
                                    • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 05.04.11, 14:55

> a słyszał ty o leczeniu farmakologicznym i o chemicznej kastracji? herr Donald
                                      > von Thuske ci tego nie mówił?

No to co za leczenie skoro pyta nie staje ?
                                      • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 07.04.11, 12:47
                                        że co prosze?
                                        • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 07.04.11, 15:44

> że co prosze?

Napisałeś ze kastracja chemiczna leczy ,wiec grzecznie zapytałem co to za leczenie skoro pyta czyli c h... nie staje ????
                                          • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 08.04.11, 08:33
                                            zapytaj się Tuska. on to proponował. Ta kastracja ma na celu zlikwidowanie popędu seksualnego a wtym i do dzieci
                                            • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 08.04.11, 09:10

> zapytaj się Tuska. on to proponował. Ta kastracja ma na celu zlikwidowanie popę
                                              > du seksualnego a wtym i do dzieci

No ale szybko się wycofał kiedy uświadomił sobie ze połowa episkopaty musiała by poddać się terapii
                                              • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 08.04.11, 10:14
                                                raczej kiedy sam by musiał sie temu zabiegowi poddac
                                                • kolter-xxl Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 10.04.11, 23:32

> raczej kiedy sam by musiał sie temu zabiegowi poddac

Nie jestem cioteczką w przeciwieństwie wielu twoich kolegów:))
                                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: przesladowanie transseksualistow i Polakow 12.04.11, 09:35
                                                    jestes tego pewien?
    • camel_3d ale debilizm 30.03.11, 12:19
      takie cos tylko PiS moze wymyslec..na czeli z jego obwislymi prawicowymi czlonkami :)))
      • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 30.03.11, 12:22
        debilem to tyjestes co własnie udowodniłeś swoim wpisem. Nawet ześ nie prezeczytał linku bo inaczej to bys wiedział że ten pomysł powstał na Litwie a nie w Polsce
        • matylda1001 Re: ale debilizm 30.03.11, 12:33
          Co z tego, że nie w Polsce? przecież Tobie się podoba. Głupków wszak nie brakuje nigdzie.
          Ps. Mogę liczyc na odpowiedz, na wyżej postawione pytanie, czy będziesz udawał, że nie zauważyłeś?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 30.03.11, 13:35
            bo forumowicz powyżej oksrazył o to PiS podczas kiedy PiS tego nie wymyslił, tak sie rodza przekłamania!
            • matylda1001 Re: ale debilizm 30.03.11, 17:38

> bo forumowicz powyżej oksrazył o to PiS podczas kiedy PiS tego nie wymyslił, tak sie rodza przekłamania!<

Oskarżył PiS i w pewnym sensie miał rację, bo też nikomu z innych politycznych opcji nie przyszło do głowy, żeby ten pomysł pochwalać.
              Ps. Gdzie odpowiedz na moje pytanie?
              • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 31.03.11, 12:43
                czy PiS gdzię s taki pomysł pochwalał? nie! i dlatego to jest kłamstwo i przyprawianie Pisowi geby
                • camel_3d Re: ale debilizm 31.03.11, 14:46
                  Mysle, ze w tych, pozbawionych elementarnych polaczen neuronowych, glowkach zwolennikow PISkaczy, takie oryginalne pomysly kolacza sie kazdego dnia..lub staraja sie przeflancowac je na teren polski

> czy PiS gdzię s taki pomysł pochwalał? nie! i dlatego to jest kłamstwo i przypr
                  > awianie Pisowi geby
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 01.04.11, 09:37
                    jestes totalnie POrypany
                    • camel_3d Re: ale debilizm 04.04.11, 12:33
                      > jestes totalnie POrypany

i z tago POrypania jestem dumny..lepsze to niz bycie oklapnietym PiSiorem :)
                • matylda1001 Re: ale debilizm 31.03.11, 20:35

> czy PiS gdzię s taki pomysł pochwalał? nie! i dlatego to jest kłamstwo i przyprawianie Pisowi geby<

Nie tyle PiS co jego zwolennicy, na przykład Ty, który sie z PiS-em identyfikujesz.
                  Ps. Rozumiem, że na moje pytanie odpowiedzi nie będzie?
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 01.04.11, 09:38
                    moja identyfikacja z Pisem nie jest stu procentowa mam pewne zastrzezenia do tej partii ale jak mówi popularne przysłowie na bezrybiu i rak ryba
                    • strikemaster Re: ale debilizm 07.04.11, 15:49
                      > moja identyfikacja z Pisem nie jest stu procentowa mam pewne zastrzezenia do te
                      > j partii ale jak mówi popularne przysłowie na bezrybiu i rak ryba

O, widzę, że kolega ma zaburzenia identyfikacji politycznej. :D
                      Może jakaś operacja by się zdała?

Agankast
                      • Gość: skin Re: ale debilizm IP: *.icpnet.pl 10.04.11, 23:23
                        a czy ty we wszystkim bezkrytycznie popierasz liberałów?
                        • strikemaster Re: ale debilizm 12.04.11, 09:46
                          Nie wiem, czy zauważyłeś, że ja wcale liberałów nie popieram, to nie moja bajka.
        • camel_3d Re: ale debilizm 31.03.11, 14:43
          przeczytalem..ale prawo liteeskei w PL nie obowiazuje..a jedynymi czubami,, ktorzy by cos takiego w PL wymyslili i wprowadzicli sa...PISkacze
          • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 01.04.11, 09:38
            to tylko twoje przypuszcenia niczyn nie podparte za to podszyte pisofobią
            • camel_3d Re: ale debilizm 04.04.11, 12:34
              oczywiscie, ze przypuszczenia...w 100%...

> to tylko twoje przypuszcenia niczyn nie podparte za to podszyte pisofobią
              • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 04.04.11, 12:36
                ja wohl naturlich!
                • camel_3d Re: ale debilizm 08.04.11, 09:06
                  natürlich...lub natuerlich...

> ja wohl naturlich!
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: ale debilizm 08.04.11, 10:14
                    nie mam klawiatury dostosowanej do niemieckich znaków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka