Dodaj do ulubionych

Zimno i słońce

27.03.11, 10:44
niedziela z przesuniętym czasem wszystko mi sie miesza, nie moge sie polapac o której co ...ide zaraz na spacer do lasu,rozkwitły juz fiołki i cebulice wszystko fioletowe i niebieskie bo zieleni jeszcze nie ma tylko trawa---ale pięknie a powietrze takie czyste i świerze
na obiad o 13 przyjdzie mój wnuk
a po obiedzie może uda mu sie nauczyc mnie linkowania
wtedy Wam moi kochani przyjaciele mozna tylko współczuć hi,hi --bede chyba gorsza od Oszołka
Obserwuj wątek
    • massaranduba Re: Zimno i słońce 27.03.11, 10:56
      A u mnie,nad Renem,zyczynaja kwitnac magnolie:-)
      Milego linkowania!;-)
    • kolter-xxl Re: Zimno i słońce 27.03.11, 11:09
      Nie masz innych zmartwień niż pogoda ?
      • voxave Re: Zimno i słońce 27.03.11, 13:29
        Kolter--dlaczego mam miec tylko zmarwienia--przekazuje ci przeslanie radości a ty grymasisz :)
        • kolter-xl Re: Zimno i słońce 28.03.11, 11:36
          voxave napisała:

> Kolter--dlaczego mam miec tylko zmarwienia--przekazuje ci przeslanie radości a
          > ty grymasisz :)

Łeb mi pęka a ty o słoneczku
          • voxave Re: Zimno i słońce 28.03.11, 11:46
            Kolter--zazyj na łeb pastylke,a na głowke to sobie coś wymyśl-----idzie ciepło ja od rana slaba taka :)
    • piwi77 Re: Zimno i słońce 27.03.11, 12:52
      Zaraz robię wypad na nordic walking (6km, 45 minut), a potem shisha na tarasie i wystawię się na słoneczko.
      • karbat Re: Zimno i słońce 27.03.11, 13:09
        voxave napisała:
        > niedziela z przesuniętym czasem wszystko mi sie miesza, nie moge sie polapac o
        > której co ...ide zaraz na spacer do lasu,rozkwitły juz fiołki i cebulice wszyst
        > ko fioletowe i niebieskie bo zieleni jeszcze nie ma tylko trawa---ale pięknie a
        > powietrze takie czyste i świerze

VOXAVE .... a co takiego u ciebie sie stalo , ze masz takie czyste , swierze powietrze ...
        innne niz wczoraj , przed tygodniem , miesiacem ...

> na obiad o 13 przyjdzie mój wnuk, może uda mu sie nauczyc mnie linkowania
        > wtedy Wam moi kochani przyjaciele mozna tylko współczuć hi,hi --bede chyba gors
        > za od Oszołka

moze mu sie uda .... jestes szalenie rozrywkowa ;)

dasz odpoczac swoim szarym komorkom...bedziesz kopiowac to co inni wymyslili , wymlodzili .... Link ( nie wszystko mozna kopiowac ) na poparcie swojej tezy ,
        na podwazenie argumentow , innych - tak ...
        linkow wklejanie , na watkow otwieranie jest ... no ... mam na ten temat swoje zdanie .
        • voxave Re: Zimno i słońce 27.03.11, 13:28
          Karbat--do tej pory mialam tylko to co z głowy swojej a teraz skorzystam z innych madrali tak jak wy :)
          poniewaz mieszkam w kotlince to powietrze jest ciezkie takie z oparami albo z upalem a dzisiaj takie przezroczyste i cieszę sie nim dziele się ta radościa z Wami
          ja znosze cierpliwie Wasze tematy o antysemityżmie i religli oraz nie grymaszę :)))))
          chcialam na forum zobaczyć coś lekkiego dla przeciwwagi
          • karbat Re: Zimno i słońce 27.03.11, 14:07
            voxave napisała:
            > ja znosze cierpliwie Wasze tematy o antysemityżmie i religli oraz nie grymaszę
            > :)))))

czasami sie sama na te tematy udzielasz , wiec powodu do grymaszenie raczej nie masz ;)

aby nie bylo nieporozumien , ... WASZE tematy o antysemityzmie , jakis dowod na poparcie twojej opinii na temat karbata ,piszacego o antysemityzmie ..
            Co do kat. kosciola ... zlo trzeba tepic , nie wolno dac sie oglupiac , okradac i tyle .
            Religie , fascynujacy zbior sprzecznosci , bajek , przesadow ,nieporozumien , wiercy usiluja - wyjasniaja te sprzecznosci , wiec z nimi czasami sobie pogadam i tyle .
            • voxave Re: Zimno i słońce 27.03.11, 14:11
              Karbat--ja cie szanuje i czytam uważnie to ze tak napisalam nie świadczy ze mnie takie tematy nie interesuja ale 80 % tematu na forum jest wlasnie takie --a fajnie by bylo troche urozmaicenia takie garnirowanie potrawy :)
    • dritte_dame - 11 C 27.03.11, 13:53
      voxave napisała:

> zaraz na spacer do lasu,rozkwitły juz fiołki i cebulice wszyst
      > ko fioletowe i niebieskie bo zieleni jeszcze nie ma tylko trawa---ale pięknie a
      > powietrze takie czyste i świerze

Rano Jedenaście stopni mrozu i średni wiatr - w sumie tak jak by było -20 C.
      Po południu ma być minus dwa "w cieniu".
      W słońcu będzie sporo cieplej bo powietrze krystaliczne, niebo cały dzień bezchmurne a słońce ostre, północno-włoskie :)
      Rzeka rwąca ale tam gdzie sie rozszerza to w połowie jeszcze pod lodem.
      Drzewa liściaste jeszcze gołe, na ulicach, w ogródkach i w lasach reszta śniegu i lodu "wyparowuje" w słońcu prawie całkowicie na sucho ale ścieżki rowerowe jeszcze w wielu miejscach pod śniegiem.

Wymarzony dzień na kilkugodzinny marsz jakąś mniej zadrzewioną trasą.

www.theweathernetwork.com/weather/caon0512
      • voxave Re: - 11 C 27.03.11, 14:15
        dritte--ale oczywiscie w Kanadzie zima ,zmima ,zima i nagle jak nie trzasnie i juz lato dziwny tam klimat troche pobylaqm w Kanadzie to doświadczylam :)
        • dritte_dame Re: - 11 C 27.03.11, 15:36
          voxave napisała:

> dritte--ale oczywiscie w Kanadzie zima ,zmima ,zima i nagle jak nie trzasnie i
          > juz lato

I to jest właśnie urocze :)
          Trzy miesiące zimy z hakiem, ale za to potem nie ma wcale "wiosennych roztopów ", błota i wielodniowej chlapy.

Teraz właśnie wszystko się napręża, napina, i.. za chwilę trzaśnie!
          Pączki liściowe już prawie gotowe do wybuchu.

O! para błekitnych sójek przyleciała do ogródka! :))

levahnbros.files.wordpress.com/2009/08/blue2520jay.jpg

pl.wikipedia.org/wiki/Modros%C3%B3jka_b%C5%82%C4%99kitna

> dziwny tam klimat troche pobylaqm w Kanadzie to doświadczylam :)

:))
          • voxave Re: - 11 C 27.03.11, 16:26
            Ditte--mnie sie podobaja takie czerwone chyba nazywaja sie kardynałki takich w Polsce nie ma coś pięknego :)
            • dritte_dame Re: - 11 C 27.03.11, 17:04
              voxave napisała:

> Ditte--mnie sie podobaja takie czerwone chyba nazywaja sie kardynałki takich w
              > Polsce nie ma coś pięknego :)

Kardynały też mamy, ale do ogródka przylecą chyba trochę później.

pl.wikipedia.org/wiki/Kardyna%C5%82_szkar%C5%82atny

Ale za to już są robiny.

A dwa lata temu to para takich drozdów nawet uwiła gniazdo i wysiedziała małe ma lampie tarasowej na ścianie naszego domu, tuż obok dzwi wyjściowych do ogrodu!

Bardzo dobrze wybrały miejsce bo kot się z dołu nie dostał po gładkiej scianie, jastrząb z góry nie widział bo ściana parterowa jest "wcięta" względem piętra a od ludzi też im oczywiście nic nie groziło :))

Zobaczymy czy w tym roku jakaś nowa para też się skusi na to lokum! :))

pl.wikipedia.org/wiki/Drozd_w%C4%99drowny
              en.wikipedia.org/wiki/American_Robin
      • pocoo Re: Nie jest tak źle 27.03.11, 14:19
        U mnie temperatura podskoczyła na +
        Trzy dni miałam piękną zimę za oknami a teraz śnieg topnieje ,jest mokro i obrzydliwe błoto.Spacerować mogę tylko w ocieplanych gumakach.Nie sprawia mi to przyjemności.
    • paco_lopez Re: Zimno i słońce 27.03.11, 16:41
      to będzie forum linki voxawe a nie społeczeństwo. wydaje mi sie jednak, że nie będziesz takiej siary zarzucać jak oszołek z radiamaria
      • voxave Re: Zimno i słońce 27.03.11, 17:02
        Paco--nie bój zaby ja jestem ogólnoświatowa ilośc umiarkowana bo lubie Was czytac a nie siebie :)))))
        ja tylko wtedy gdy forum jest w przysiadzie lubie gdy jest takie dynamiczne :)
    • klosowski333 Re: Zimno i słońce 28.03.11, 11:59
      świeże - a nie swierze.

Nie umiesz linkowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka