04.05.11, 14:46
Wiem, że panuje tu tradycja dokarmiania trolli, ale ludzie, czy Wy powariowaliście? Emdżika można zaszachować, jak zaplącze się w zeznaniach, z Oszołkiem można podejmować próby dyskusji, wege można ośmieszyć i się wyłączą, to coś nie jest interaktywne, odpowiadanie mu nie ma żadnego sensu. A psuje forum, odstręcza od niego ludzi, którzy maja cos do powiedzenia w jakichś konkretnych sprawach. Przestańcie wreszcie to cos karmić!!!
Obserwuj wątek
    • ikcort Re: E Automat 04.05.11, 14:56
      > to coś nie jest interaktywne, odpowiadanie mu nie ma żadnego sensu.

Mówisz o niezalogowanym użytkowniku z domeny *.range86-135.btcentralplus.com? Ono chyba wkleja z translatora Google, bo ma zbliżony styl. Bardzo szczególny użytkownik!
      • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 15:11
        Chodziło mi o tego zalogowanego, no i nie sprawdzalem, spod jakiej domeny, bo mnie to nie bardzo interesuje. Chciałbym tylko, zeby zmniejszyła się ilość śmieci na forum, bo to na prawdę odstręcza wielu użytkowników.
        • ikcort Re: E Automat 04.05.11, 15:17
          > Chodziło mi o tego zalogowanego, no i nie sprawdzalem, spod jakiej domeny, bo m
          > nie to nie bardzo interesuje.

Jak jest zalogowany, to zdaje się domeny nie ma widocznej.
          • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 15:23
            Widocznej niema, ale sprawdzic się podobno da. Tyle tylko, ze to E cośtam costam nie jest nawet sprawdzania warte i dlatego dziwię się, że komuś się chce te idiotyczne watki podbijać. Już Ka_p_pa apelował, Kłosowski, a niektórym nie dało to do myślenia.
            Co do Kallki, taka już jest, nic do niej nie mam. Zauważyłem, że lubicie się kłócić, może coś więcej z tego wyniknie? :)
            • ikcort Re: E Automat 04.05.11, 15:34
              > Widocznej niema, ale sprawdzic się podobno da.

Jak jesteś użytkownikiem forum, a nie "adminem", to raczej nie.

> Co do Kallki, taka już jest, nic do niej nie mam. Zauważyłem, że lubicie się
              > kłócić, może coś więcej z tego wyniknie? :)

Ale ja ją pierwszy raz widzę! Początkowo myślałem, że ona chce coś rzeczywiście wyrazić, tylko nie umie, i odpisywałem jak idiota.

Jeszcze jest ten cały użytkownik o nicku "n kropek", gdzie n jest dwucyfrową liczbą naturalną. No bywa tu paru takich, którzy są jak postmodernistyczni intelektualiści: piszą tylko po to, żebyś się zastanawiał, o co chodzi.
              • klosowski333 Re: E Automat 04.05.11, 15:43
                Ciekawie scharakteryzowales Kaalke. Postmodernistyczna, piszaca tak bys sie zastanawial o co chodzi. Malo kto ją rozumie, a ona mimo usilnych staran nie potrafi niczego napisac poprawnie po polsku. Zwykle macham na nia reka, proba polemiki z nia pozbawiona jest sensu, wrzucilem ja wiec do tego samego worka co Krytykantke, Nehse, Polubu czy paru innych forumowiczow piszacych niedorzecznie.
            • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 15:44
              strikemaster napisał:

> Co do Kallki, taka już jest, nic do niej nie mam.

Ja też nie. Co prawda prawie nigdy jej nie rozumiem, ale przecież nie mogę wykluczyć, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po mojej stronie.
              • ikcort Re: E Automat 04.05.11, 15:47
                > Ja też nie. Co prawda prawie nigdy jej nie rozumiem, ale przecież nie mogę
                > wykluczyć, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po mojej stronie.

W rzeczy samej! W takich sytuacjach to właśnie jest najgorsze: niemożność stwierdzenia, kto tu wychodzi na głuptaka. :)
                • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 15:59
                  Marudzicie, kilka razy udalo mi sie ją zrozumieć, chyba. :)
                  • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 16:04
                    strikemaster napisał:

> Marudzicie, kilka razy udalo mi sie ją zrozumieć, chyba. :)

Się już tak nie przechwalaj. Też mi się zdaje, że raz wiedziałem o co chodzi.
                    • ka_p_pa Re: E Automat 04.05.11, 16:58
                      piwi77 napisał:

> strikemaster napisał:
                      >
                      > > Marudzicie, kilka razy udalo mi sie ją zrozumieć, chyba. :)
                      >
                      > Się już tak nie przechwalaj. Też mi się zdaje, że raz wiedziałem o co chodzi.

A, to Wam się udało. W przeciwieństwie do niej samej.
        • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 15:40
          strikemaster napisał:

> Chciałbym tylko, zeby zmniejszyła się ilość śmieci na forum, bo to na prawdę
          > odstręcza wielu użytkowników.

Mnie nie, tak naprawdę to tylko smród mnie potrafi odstręczyć.
    • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 15:37
      strikemaster napisał:

> A psuje forum, odstręcza od niego ludzi, którzy maja cos do powiedzenia w jakichś
      > konkretnych sprawach.

Jeżeli ci co mają coś do powiedzenia z tak błahego powodu uciekają, to może nawet dobrze, że uciekają. Forum nie ma tryskać wiedzą, przemądrzalstwem, czy nawet przemyśleniami wagi epokowej. To tylko taki kawiarniany stolik, żeby sie trochę rozerwać, poplotkować, obsmarować, a nawet palnąć jakąś żenującą głupotę, bo i dlaczego nie? Gdzie, jak nie tu?
      • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 16:01
        > Jeżeli ci co mają coś do powiedzenia z tak błahego powodu uciekają, to m
        > oże nawet dobrze, że uciekają.

Zawalenie całej widocznej jego części debilizmami nie jest, mimo wszystko błahym powodem. Mnie to nie odstręcza, bo niejednego trolla już w życiu załatwiłem, ale nie kazdy jest strikemasterem.
      • voxave Re: E Automat 04.05.11, 18:04
        Piwi --serduszko o to chodzi o taki kawiarniany stolik--ma byc róznorodnosc---sa tacy którzy rozprawiaja rzeczowo na tematy spoleczne polityczne posiadaja wiedze i reszta cos tam przyswoi
        Sa tacy którzy maja dobry humor i żartuja, sa tez malkontenci i frustraci al;e nieszkodliwi albo ogarnieci pasja
        Nie sa pożadani ci którzy smieca i obrażaja

Nie ruszać Kalki--ja już 80 % kapuje i ćwicze dalej ona jest jak egzotyczny kwiat ma ogromna wiedze i znakomity zasób słow i ciekawe skojarzenia czasem sie zapędzi ale zmusza do myślenia

pozdrowienia :)
        • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:11
          W tym wątku nie o Kallkę chodzi, a o pewnego osobnika, który wiedzy raczej nie posiada i nie rokuje szans na przyswojenie czegokolwiek. Oczywistym jest, że im nas jest więcej, im więcej opinii, tym lepiej tak dla forum, jak i dla toczonych tu dyskusji, ale istnieją tacy, którzy się zwyczajnie na forum nie nadają i wypadałoby ich omijać.

A co do forum, jak już pisałem, nieco żartobliwie DSD, kiedyś, gdy zaczynałem się tu pojawiać, to forum było autentyczną jatką prokościelno-antykościelną. Niewiele poza tym się tu działo. Później forum się ucywilizowało, tematy religijne poszły na FR, homoseksualizm na swoje itd. Poziom zdecydowanie wzrósł. Przez pewien czas był nqa pradę bardzo wysoki. Dlatego trochę mi się nie podoba, jak ktoś próbuje przywrócić dawne obyczaje głupawymi prowokacjami. Forów, na których toczą sie takie jatki w Polsce, jak na razie nie brakuje. Brakuje za to forum, ktore z racji odpowiedniego poziomu mogłoby się stać opiniotówrczym przynajmniej w jakimś stopniu, czyli zalążka społeczeństwa obywatelskiego. A społeczeństwa obywatelskiego w kraju brakuje i wyraźnie odczuwamy tego skutki.
          • voxave Re: E Automat 04.05.11, 18:19
            Strik--przyjęlam do wiadomości--niepokoje sie tylko aby kwiat forumowiczow nie sekowal oryginalnych ludzi
            • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:27
              > Strik--przyjęlam do wiadomości--niepokoje sie tylko aby kwiat forumowiczow nie
              > sekowal oryginalnych ludzi

Nie chcę nikogo sekować. Wydaje mi się jedynie nonsensem odpowiadanie jednemu z tych, jak to określiłaś, oryginalnych (nie wiem, czy jest taki oryginalny, kojarzę go głównie z negowania zbrodni Inkwizycji, czyli czegoś na wzór kłamstwa oświęcimskiego).
          • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 18:58
            strikemaster napisał:

> Oczywistym jest, że im nas jest więcej, im więcej opinii, tym lepiej tak dla forum,

Ojej, a gdzie w Twym liberalnym światopoglądzie miejsce dla mniejszości, że tak powiem, różnorodnych?
            • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:59
              > Ojej, a gdzie w Twym liberalnym światopoglądzie miejsce dla mniejszości, że tak
              > powiem, różnorodnych?

W liberalnym właśnie miejsca jest najwięcej.
          • wuzet21 Re: E Automat 04.05.11, 20:55
            strikemaster napisał:

Brakuje za to forum,
            > ktore z racji odpowiedniego poziomu mogłoby się stać opiniotówrczym przynajmni
            > ej w jakimś stopniu, czyli zalążka społeczeństwa obywatelskiego. A społeczeństw
            > a obywatelskiego w kraju brakuje i wyraźnie odczuwamy tego skutki.

Forum takie istnieje, ba, nawet nazywa się "Społeczeństwo obywatelskie" - nic nie stoi na przeszkodzie, aby to forum było wiodące wśród forów społecznościowych - trzeba tylko, żeby się chciało chcieć... ale jak widać chce się bardziej pyskówek i głupawych dyskusji.
            • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 22:18
              Dzięki za info. :)
    • klosowski333 Re: E Automat 04.05.11, 15:38
      Zgadzam sie ze Strikemasterem.
    • bling.bling Re: E Automat 04.05.11, 17:23
      chodzi o enrique? To fakt troll pierwszej klasy i jak na trola przystało udziela się tylko w wątkach własnego autorstwa.
    • Gość: DSD Re: E Automat IP: 212.33.72.* 04.05.11, 17:50
      Ale osochozi? Niektórzy forumowicze nie ukrywają że ich celem jest kopanie KK, inni kopią kopiących KK, i całość się tak toczy już od kilku lat ku obopólnej radości obu stron. No to kop!
      • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 17:54
        > Ale osochozi? Niektórzy forumowicze nie ukrywają że ich celem jest kopanie KK,
        > inni kopią kopiących KK, i całość się tak toczy już od kilku lat ku obopólnej r
        > adości obu stron. No to kop!

Aż miło powspominać dawne czasy, gdy jeszcze nie było Religii i tym podobnych. To była jatka, nauczylem sie robic 3 wpisy na minutę, a i tak za "dyskusją" nie nadążałem, jak się Emdżik z Echo zgadali. Aż się łezka w oku kręci. :)

Ale to nie to samo. Tym razem niektórzy postanowili dokarmiać nicka nie wykazującego żadnych cech interaktywności, za to wyjatkowo chamskiego (bardziej nawet niż Emdżik, a wiem, o czym mówię).
        • yoma Re: E Automat 04.05.11, 18:07
          Och, Echo... masz rację, łezka. Chociaż mi mignęła chyba nawet w tym roku. Co do reszty też racja.
          • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:14
            > Och, Echo... masz rację, łezka. Chociaż mi mignęła chyba nawet w tym roku. Co d
            > o reszty też racja.

Jeszcze Martha troche mi w pamięć zapadła z tamtego towarzystwa. Ale nic to, teraz forum jest bardziej merytoryczne, dzięki temu jest czas, żeby napisać post nieco dłuższy niż dwa, trzy zdania proste. IMO tak jest lepiej, tylko szkoda, ze tak mało ludzi sie tu wypowiada, czasem zaczyna nudą wiać.
          • Gość: ka_p_pa Re: E Automat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 18:24
            yoma napisała:

> Och, Echo... masz rację, łezka. Chociaż mi mignęła chyba nawet w tym roku.

Eco nawija jako stab lub anna, może jeszcze jakoś inaczej. Te same ip, te same teksty.
            • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:28
              > Eco nawija jako stab lub anna, może jeszcze jakoś inaczej. Te same ip, te same
              > teksty.

Wiem, że ip takie samo, teksty bywają o różnym nasileniu, no i nie nawija już tak, jak kiedyś, kilka postów na miesiąc, co najwyżej.
              • ka_p_pa Re: E Automat 04.05.11, 18:35
                Teksty podpisywane jako echo też nie pochodziły od jednej osoby. Myślę, że to jakiś zakon lub szkoła, może zakład, skąd nadają na zmianę ludzie o podobnym typie wykształcenia i podobnej mentalności. Nasuwa mi się taka wizja- echo i jej studenci(uczniowie)
                • yoma Re: E Automat 04.05.11, 18:36
                  Matka przełożona i reszta?
                  • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 18:54
                    yoma napisała:

> Matka przełożona i reszta?

Matka przełożona i córki podłożone.
      • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 18:30
        Gość portalu: DSD napisał(a):

> Ale osochozi? Niektórzy forumowicze nie ukrywają że ich celem jest kopanie KK,
        > inni kopią kopiących KK, i całość się tak toczy już od kilku lat ku obopólnej radości
        > obu stron. No to kop!

Zgadza się. Ale musimy dążyć do tego, aby było to kopanie kulturalne i na poziomie, żeby nie używać słów przy tym kopaniu. Tak jak w porządnym burdelu, w którym nie wolno mówić ku....
    • yoma Re: E Automat 04.05.11, 18:09
      Ale toto może być dowodem tezy, że poziom głupoty we wszechświecie jest stały. Oszoł na odwyku, to się toto uaktywniło...
      • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:16
        > Ale toto może być dowodem tezy, że poziom głupoty we wszechświecie jest stały.
        > Oszoł na odwyku, to się toto uaktywniło...

Oszoł przynajmniej wykazuje jakieś ludzikie cechy, potrafi się zagubić na przyklad, a przez to staje się jakiś taki nieco sympatyczniejszy, toto ludzkich cech wykazywać nie potrafi, choćby chciało.
        • yoma Re: E Automat 04.05.11, 18:38
          Tego Oszołowi nie neguję, mówię o poziomie głupoty we wszechświecie, w dywagacje socjologiczne nie wchodząc.
          • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 18:51
            Zasada zachowania głupoty?
            • yoma Re: E Automat 04.05.11, 18:56
              Na to by wychodziło, choć niektórzy twierdzą, że poziom inteligencji jest stały, a liczba ludzkości wzrasta...
              • piwi77 Re: E Automat 04.05.11, 19:00
                yoma napisała:

> choć niektórzy twierdzą, że poziom inteligencji jest stały, a liczba ludzkości wzrasta...

To w sumie dobrze, bo łatwiej o przegonienie średniej.
              • ka_p_pa Re: E Automat 04.05.11, 19:01
                yoma napisała:

> Na to by wychodziło, choć niektórzy twierdzą, że poziom inteligencji jest stały
                > , a liczba ludzkości wzrasta...
                Też bym się skłaniał. Głupota jako constans przy rosnącej liczbie ludności prowadzi do innych wniosków.
                • yoma Re: E Automat 04.05.11, 19:55
                  A, bo to ją trzeba potraktować jako odwrotność inteligencji.

A tak poważnie, to ja nie wiem, jakim cudem ludzkość ma jeszcze średnią IQ w okolicach 100. Geniusze są na ogół słabo płodni.
                  • strikemaster Re: E Automat 04.05.11, 20:28
                    > A tak poważnie, to ja nie wiem, jakim cudem ludzkość ma jeszcze średnią IQ w ok
                    > olicach 100. Geniusze są na ogół słabo płodni.

Albo się swoją płodnością nie chwalą. :D
                    • yoma Re: E Automat 04.05.11, 20:46
                      Wygrałeś :) Nieślubne dzieci geniuszy niech żyją...
                    • dritte_dame Re: E Automat 04.05.11, 20:59
                      strikemaster napisał:

> > A tak poważnie, to ja nie wiem, jakim cudem ludzkość ma jeszcze średnią I
                      > Q w ok
                      > > olicach 100. Geniusze są na ogół słabo płodni.
                      >
                      > Albo się swoją płodnością nie chwalą. :D

Genialne...!
                • dritte_dame :)) 04.05.11, 20:45
                  ka_p_pa napisał:

> yoma napisała:
                  >
                  > > Na to by wychodziło, choć niektórzy twierdzą, że poziom inteligencji jest
                  > stały
                  > > , a liczba ludzkości wzrasta...
                  > Też bym się skłaniał. Głupota jako constans przy rosnącej liczbie ludności prow
                  > adzi do innych wniosków.

"Hiszpańska teoria głupoty" ?? ;D
              • dritte_dame Re: poziom inteligencji 04.05.11, 20:57
                yoma napisała:

> Na to by wychodziło, choć niektórzy twierdzą, że poziom inteligencji jest stały
                > , a liczba ludzkości wzrasta...

Poziom inteligencji nie może być stały.

Obserwacje temu przeczą, wskazujac raczej na to że dąży on do nieskończoności gdyż pomimo stale rosnacej liczby ludzi i pomimo nieograniczonej chciwości wielu z nich - nie obserwujemy nikogo protestujacego przciw temu że inteligencji posiada zbyt mało.

Wychodzi na to, że dla każdego z nieliczonych rzesz przypada tak wiele jak wiele tylko on zechce.
                • ka_p_pa Re: poziom inteligencji 04.05.11, 22:15
                  > Poziom inteligencji nie może być stały.
                  >
                  > Obserwacje temu przeczą, wskazujac raczej na to że dąży on do nieskoń
                  > czoności
                  gdyż pomimo stale rosnacej liczby ludzi i pomimo nieograniczonej c
                  > hciwości wielu z nich - nie obserwujemy nikogo protestujacego przciw temu że in
                  > teligencji posiada zbyt mało.
                  >
                  > Wychodzi na to, że dla każdego z nieliczonych rzesz przypada tak wiele jak wiel
                  > e tylko on zechce.

To nie jest wynik obiektywnego pomiaru:)
                  Więcej, obserwacja przeczy Twoim wnioskom. Chyba że ktoś tak sprytnie porozstawiał idiotów, że ciągle nie na nich natykamy.
                  • yoma Re: poziom inteligencji 04.05.11, 22:30
                    > Chyba że ktoś tak sprytnie porozstaw
                    > iał idiotów, że ciągle nie na nich natykamy.

Tak, ostatnio się zastanawiałam, czy to ja jestem nienormalna, czy jednak świat. Dopuszczam myśl, że jednak ja.
                • yoma Re: poziom inteligencji 04.05.11, 22:29
                  > nie obserwujemy nikogo protestujacego przciw temu że in
                  > teligencji posiada zbyt mało.

Interesujące. Sugeruje wręcz jakiś protokomunizm, każdemu wedle żądań :)
                  • ka_p_pa Re: poziom inteligencji 04.05.11, 22:33
                    yoma napisała:

> > nie obserwujemy nikogo protestujacego przciw temu że in
                    > > teligencji posiada zbyt mało.
                    >
                    > Interesujące. Sugeruje wręcz jakiś protokomunizm, każdemu wedle żądań :)

Dołóżmy do puli jeszcze urodę:)
                    • yoma Re: poziom inteligencji 04.05.11, 22:38
                      Dobra, to ja wolę bogactwo. Nie musi być duże :)
                • Gość: DSD Re: poziom inteligencji IP: *.231.12.182.koba.pl 04.05.11, 23:47
                  Przeróbka paradoksu dziadka Kartezjusza? My, chłopi godomy na to inacy: racja jest jak d..a, każdy ma swoją własną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka