Dodaj do ulubionych

Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych

30.08.11, 22:32
Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych - co o niej sadzicie?
edudu.pl/video-powszechna-deklaracja-praw-seksualnych,081e3549803b928260f5
Obserwuj wątek
    • Gość: ka_p_pa Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:42
      Zakaz wywierania presji na partnera? Wyginiemy jak dinozaury.
      • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 22:55
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Zakaz wywierania presji na partnera? Wyginiemy jak dinozaury.

Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)
        • Gość: ka_p_pa Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:56
          imponeross napisał:

> Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
          >
          > > Zakaz wywierania presji na partnera? Wyginiemy jak dinozaury.
          >
          > Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)

Czyli nie rozumiesz znaczenia słowa presja.
          • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:07

> imponeross napisał:
            >
            > > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
            > >
            > > > Zakaz wywierania presji na partnera? Wyginiemy jak dinozaury.
            > >
            > > Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)
            >
            > Czyli nie rozumiesz znaczenia słowa presja.

A jaka presje na partnera / partnerke dopuszczasz, jesli nie ma on / ona ochoty danego dnia z toba sie ciupciac? Moze zona powinna zagrozic, ze nie zrobi obiadu? A maz, ze znajdzie sobie kochanke?

Albo w sprawie seksua oralnego, wszyscy faceci to lubia, ale niektore kobiety nie chca tego robic. Czy facet ma wywierac presje? I w jaki sposob?
            • Gość: ka_p_pa Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 23:15
              imponeross napisał:

>
              > > imponeross napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
              > > >
              > > > > Zakaz wywierania presji na partnera? Wyginiemy jak dinozaury.
              > > >
              > > > Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)
              > >
              > > Czyli nie rozumiesz znaczenia słowa presja.
              >
              > A jaka presje na partnera / partnerke dopuszczasz, jesli nie ma on / ona ochoty
              > danego dnia z toba sie ciupciac? Moze zona powinna zagrozic, ze nie zrobi obia
              > du? A maz, ze znajdzie sobie kochanke?

To bez znaczenia, jaką ja dopuszczam. Postulowane prawo zabrania wszelkiej presji.
              • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:16

...
                > To bez znaczenia, jaką ja dopuszczam. Postulowane prawo zabrania wszelkiej pres
                > ji.

To ma znaczenie. Jaka presje dopuszczasz?
                • Gość: ka_p_pa Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 23:35
                  imponeross napisał:

>
                  > ...
                  > > To bez znaczenia, jaką ja dopuszczam. Postulowane prawo zabrania wszelkie
                  > j pres
                  > > ji.
                  >
                  > To ma znaczenie. Jaka presje dopuszczasz?

Powtarzam, dla postulowanego prawa nie ma to znaczenia, ono ma zabraniać wszelkie presji. Moje upodobania i wrażliwość na presję nie mają tu nic do rzeczy. Zakładasz, że to ja mam wywierać presję, dlaczego? Mnie się nie chce, a założenie mini spódniczki i powłóczyste spojrzenia uznaję za presję. Mam prawo się gdzieś poskarżyć?
                  • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 31.08.11, 19:13

> imponeross napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                    > >
                    > > ...
                    > > > To bez znaczenia, jaką ja dopuszczam. Postulowane prawo zabrania ws
                    > zelkie
                    > > j pres
                    > > > ji.
                    > >
                    > > To ma znaczenie. Jaka presje dopuszczasz?
                    >
                    > Powtarzam, dla postulowanego prawa nie ma to znaczenia, ono ma zabraniać wszelk
                    > ie presji.

Ale ma znaczenie dla spoleczenstwa.

> Moje upodobania i wrażliwość na presję nie mają tu nic do rzeczy. Za
                    > kładasz, że to ja mam wywierać presję, dlaczego? Mnie się nie chce, a założenie
                    > mini spódniczki i powłóczyste spojrzenia uznaję za presję.

Założenie mini-spódniczki i powłóczyste spojrzenia uznajesz za presję? Przeciez to absurd. To nie tyle presja ile uwodzenie, a uwodzenie nie jest presja.

> Mam prawo się gdzie
                    > ś poskarżyć?

Mnie zainteresowalo tylko, jaka presje seksualna uwazasz za dopuszczalna.
                    • Gość: ka_p_pa Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.lukman.pl 31.08.11, 19:33
                      > > Powtarzam, dla postulowanego prawa nie ma to znaczenia, ono ma zabraniać
                      > wszelk
                      > > ie presji.
                      >
                      > Ale ma znaczenie dla spoleczenstwa.

Moja wrażliwość na presję???

> Założenie mini-spódniczki i powłóczyste spojrzenia uznajesz za presję?

Tak.
                      >Przeciez to absurd. To nie tyle presja ile uwodzenie, a uwodzenie nie jest presja.

Jak nie jest, ja uważam za presję. Bardzo nieprzyjemną, bywa.

> Mnie zainteresowalo tylko, jaka presje seksualna uwazasz za dopuszczalna.

Powtarzam, to nieistotne. Postulowane prwo zakazuje wszelkiej presji.
                      Jeśli pytasz jaką presję na mnie uważam za dopuszczalną, to odpowiadam, że bardzo różną w zależności od okoliczności i osoby "represjonującej"
                      Jeśli zapytasz, jaką presję z mojej strony ja uznaję za dopuszczalną, ponownie odpowiem, że to nie istotne, bo to ocenia osoba "represjonowana" przeze mnie.
                      Tego nie da się skodyfikować. Można zakazać niektórych zachowań w pewnych okolicznościach, np zakaz romansowania i nagabywania,( w różnej formie) w miejscu pracy, ale w linkowanym materiale nie o to chodzi.
                      • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 05.09.11, 23:24

...
                        > Jeśli pytasz jaką presję na mnie uważam za dopuszczalną, to odpowiadam,
                        > że bardzo różną w zależności od okoliczności i osoby "represjonującej"

Daj przyklad.

• misiu-1 Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:20
                Co jest sprzeczne z Kodeksem Rodzinnym i Opiekuńczym, który wyraźnie stwierdza, że:
                Art. 23. Małżonkowie mają równe prawa i obowiązki w małżeństwie. Są obowiązani do wspólnego pożycia, do wzajemnej pomocy i wierności oraz do współdziałania dla dobra rodziny, którą przez swój związek założyli.
                Uprzedzając wątpliwości - termin "pożycie" w orzecznictwie oznacza m.in. współżycie seksualne.
                • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:30
                  misiu-1 napisał:

...
                  > Uprzedzając wątpliwości - termin "pożycie" w orzecznictwie oznacza m.in. współż
                  > ycie seksualne.

Tzn. twoja zona jest np. zobowiazana do tego, zeby ci obciagac? Isc do lozka na kazde skinienie? Czy co?
                  • seth.destructor Tak mniej więcej stwierdził sąd we Francji 05.09.11, 23:43
                    wiadomosci.onet.pl/swiat/zaplaci-42-tys-zl-bo-nie-chcial-uprawiac-seksu,1,4840034,wiadomosc.html
                    Skoro mężczyzna zostanie ukarany, to dlaczego przeciętna polska bologłówka nie?
                    • imponeross Re: Tak mniej więcej stwierdził sąd we Francji 09.09.11, 23:49
                      seth.destructor napisał:

> wiadomosci.onet.pl/swiat/zaplaci-42-tys-zl-bo-nie-chcial-uprawiac-seksu,1,4840034,wiadomosc.html
                      > Skoro mężczyzna zostanie ukarany, to dlaczego przeciętna polska bologłówka nie?

Skoro ktos obiecuje oferowanie seksu na kazde skinienie to wszystko ok. Ale czy przy wzieciu slubu cos takiego sie obiecuje?
                      • seth.destructor Re: Tak mniej więcej stwierdził sąd we Francji 10.09.11, 00:04
                        A po co inaczej brać ślub?
                        • imponeross Re: Tak mniej więcej stwierdził sąd we Francji 14.09.11, 22:28
                          seth.destructor napisał:

> A po co inaczej brać ślub?

To slub bierze sie dla seksu na kazde żądanie? Fajne :)
            • jureek Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 31.08.11, 20:48
              imponeross napisał:

> Albo w sprawie seksua oralnego, wszyscy faceci to lubia, ale niektore kobiety n
              > ie chca tego robic. Czy facet ma wywierac presje? I w jaki sposob?

Strasznie schematycznie myślisz. Nie dopuszczasz sytuacji odwrotnej? Że facet tego nie lubi, a kobieta upiera się by zrobić mu laskę?
              Jura
              • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 05.09.11, 23:25
                jureek napisał:

> imponeross napisał:
                >
                > > Albo w sprawie seksua oralnego, wszyscy faceci to lubia, ale niektore kob
                > iety n
                > > ie chca tego robic. Czy facet ma wywierac presje? I w jaki sposob?
                >
                > Strasznie schematycznie myślisz. Nie dopuszczasz sytuacji odwrotnej? Że facet t
                > ego nie lubi, a kobieta upiera się by zrobić mu laskę?
                > Jura

To nie facet tylko zboczeniec seksualny!
                • jasimov Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 18.09.11, 20:37
                  Bo nie lubi tego samego, co ty?
                  • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 18.09.11, 23:09
                    jasimov napisał:

> Bo nie lubi tego samego, co ty?

Istnieja faceci, ktorzy tego nie lubia?
                    • jasimov Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 19.09.11, 17:06
                      Nie wiem, wszystko być może. Możemy przeprowadzić ankietę :-)
                      • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 20.09.11, 17:02
                        jasimov napisał:

> Nie wiem, wszystko być może. Możemy przeprowadzić ankietę :-)

To przeprowadz! :)
    • misiu-1 Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 22:44
      Idiotyzm i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.
      • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 22:56
        misiu-1 napisał:

> Idiotyzm

A co mianowicie jest tam idiotyzmem?

i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.

W ktorym miejscu?
        • misiu-1 Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:07
          imponeross napisał:

> A co mianowicie jest tam idiotyzmem?

Całość. Ktoś, kto pojęcie praw człowieka zmienia w koncert życzeń jest lewackim durniem.

> i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.
          > W ktorym miejscu?

4. Prawo do równości seksualnej
          Odwołuje się do wolności od wszelkich form dyskryminacji, niezależnie od płci, orientacji seksualnej, WIEKU, rasy, klasy społecznej, religii oraz fizycznej lub emocjonalnej niepełnosprawności.
          • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:18
            misiu-1 napisał:

> imponeross napisał:
            >
            > > A co mianowicie jest tam idiotyzmem?
            >
            > Całość. Ktoś, kto pojęcie praw człowieka zmienia w koncert życzeń jest lewackim
            > durniem.

A czym powinny byc prawa czlowieka? Koncertem czegos, czego czlowiek sobie NIE zyczy?

> > i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.
            > > W ktorym miejscu?
            >
            > 4. Prawo do równości seksualnej
            > Odwołuje się do wolności od wszelkich form dyskryminacji, niezależnie od płci,
            > orientacji seksualnej, WIEKU, rasy, klasy społecznej, religii oraz fizyc
            > znej lub emocjonalnej niepełnosprawności.

I co to ma wspolnego z pedofilia?
            • misiu-1 Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 30.08.11, 23:23
              imponeross napisał:

> A czym powinny byc prawa czlowieka? Koncertem czegos, czego czlowiek sobie NIE
              > zyczy?

Zapisz się na lekcje logiki, wtedy może unikniesz fałszywego wnioskowania.

> > > i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.
              > > > W ktorym miejscu?
              > >
              > > 4. Prawo do równości seksualnej
              > > Odwołuje się do wolności od wszelkich form dyskryminacji, niezależnie od
              > płci,
              > > orientacji seksualnej, WIEKU, rasy, klasy społecznej, religii oraz
              > fizyc
              > > znej lub emocjonalnej niepełnosprawności.
              >
              > I co to ma wspolnego z pedofilia?

Jeśli tego nie dostrzegasz, nie masz wystarczających kwalifikacji intelektualnych do dyskusji.
              • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 10.09.11, 00:04
                misiu-1 napisał:

> imponeross napisał:
                >
                > > A czym powinny byc prawa czlowieka? Koncertem czegos, czego czlowiek sobi
                > e NIE
                > > zyczy?
                >
                > Zapisz się na lekcje logiki, wtedy może unikniesz fałszywego wnioskowania.

O, widze, ze szybko zapominasz, co sam piszesz pare linijek wyzej:
                'Ktoś, kto pojęcie praw człowieka zmienia w koncert życzeń jest lewackim durniem.' Moze pora zaczac leczyc swoja demencje?

> > > > i słabo ukryte wsparcie dla pedofilii.
                > > I co to ma wspolnego z pedofilia?
                >
                > Jeśli tego nie dostrzegasz, nie masz wystarczających kwalifikacji intelektualny
                > ch do dyskusji.
                >

Fajne :) Napiszesz bzdure, ktos ci ja wytknie, to oswiadczasz, ze i tak jestes madrzejszy i udajesz, ze sie niby nadymasz. Super poziom!!! (dojrzewajacej panienki :)
            • magnusg Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 31.08.11, 19:21
              Nie udawaj idioty.Propagowanie legalizacji pedofilii to stare marzenie lewakow.Niejaki Volker Beck-homoaktywista i czlonek partii Zielonych w Niemczech juz w latach 80-tych zadal legalizacji pedofilli(dekryminalizacji pedoseksualnosci).Rownosc seksualna dla 2-latkow albo 5-latkow dla ciebie nie jest niczym podejrzanym?Gratuluje.Sam jestes pedofilem czy tylko ich chcesz wspierac?
              • imponeross Pedofilia w KK byla de facto legalna 17.09.11, 19:28
                magnusg napisał:

> Nie udawaj idioty.Propagowanie legalizacji pedofilii to stare marzenie lewakow.
                > Niejaki Volker Beck-homoaktywista i czlonek partii Zielonych w Niemczech juz w
                > latach 80-tych zadal legalizacji pedofilli(dekryminalizacji pedoseksualnosci).R
                > ownosc seksualna dla 2-latkow albo 5-latkow dla ciebie nie jest niczym podejrza
                > nym?Gratuluje.Sam jestes pedofilem czy tylko ich chcesz wspierac?

Pedofilia jest akurat przede wszystkim problemem wsrod twoich przywodcow moralnych:
                forum.gazeta.pl/forum/w,29,128839401,128839401,Watykan_oskarzony_o_zbrodnie_przeciwko_ludzkosci.html
                a nie wsrod lewicowcow czy homoseksualistow. Pedofilia w kosciele rzymsko-katolickim byla de facto legalna, bo nie grozily za nia zadne konsekwencje. To wlasnie lewicowcy robia z tym teraz porzadek.
    • 1.marouder_eu Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z list 31.08.11, 03:09
      ..WHO zniknal homoseksualizm lobbuje ostatnio za tym, by podobnie stalo sie z pedofilia:)

Ostrzegam, ze w mojej ocenie paradoksalnie doprowadzic to moze do wznowienia dyskusji nad statusem homoseksualizmu:)

Szanowni panstwo postempowcy nie znacie miary, co sie predzej, czy pozniej odbije w postaci sladu palki na waszych "wrazliwych" zadkach.

Rzecz jasna moim zdaniem.
      • misiu-1 Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 31.08.11, 07:30
        Oczywiście, że się odbije. Przecież dewianci nie są celem, tylko instrumentem. Mięsem armatnim, przy pomocy którego lewactwo robi swoją rewolucję społeczną. Jak już przestaną być potrzebni, to od samych lewków dostaną kopa w d***.
      • imponeross Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 05.09.11, 23:27
        1.marouder_eu napisał:

> ..WHO zniknal homoseksualizm lobbuje ostatnio za tym, by podobnie stalo sie z p
        > edofilia:)
        >
        > Ostrzegam, ze w mojej ocenie paradoksalnie doprowadzic to moze do wznowienia dy
        > skusji nad statusem homoseksualizmu:)
        >
        > Szanowni panstwo postempowcy nie znacie miary, co sie predzej, czy pozniej odbi
        > je w postaci sladu palki na waszych "wrazliwych" zadkach.
        >
        > Rzecz jasna moim zdaniem.

Nie ma dla nikogo zadnej korzysci w tym, jesli homoseksualizm uzna sie za chorobe. Homoseksualistom trzeba by wtedy przeciez wyplacac dozywotnie renty.
        • misiu-1 Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 05.09.11, 23:31
          Na jakiej podstawie? Renta jest świadczeniem wypłacanym w przypadku niezdolności do pracy. Homoseksualizm jej nie powoduje.
          • imponeross Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 17.09.11, 19:30
            misiu-1 napisał:

> Na jakiej podstawie? Renta jest świadczeniem wypłacanym w przypadku niezdolnośc
            > i do pracy. Homoseksualizm jej nie powoduje.

Czyli uznac za chorobe i gonic chorych do pracy?
            • misiu-1 Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 17.09.11, 20:49
              Napisałem ci już, że nie masz dostatecznych kwalifikacji intelektualnych do dyskusji. Nieodróżnianie choroby od niezdolności do pracy tylko to potwierdza.
              • imponeross Re: Organizacja, ktora doprowadzila do tego, ze z 18.09.11, 23:10
                misiu-1 napisał:

> Napisałem ci już, że nie masz dostatecznych kwalifikacji intelektualnych do dys
                > kusji. Nieodróżnianie choroby od niezdolności do pracy tylko to potwierdza.

No dobrze, to po co uznawac homoseksualizm za chorobe?
    • bling.bling Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 31.08.11, 08:08
      tragedia pod każdym względem. Do tego fałszerstwo na wikipedii (została przyjęta i zarekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia.)
      They are presented here as a contribution to on-going discussions about sexual health, but do not represent an official WHO position, and should not be used or quoted as WHO definitions.
      Treść całkowicie idiotyczna
    • qqazz No w zamknietym psychiatryku dla 31.08.11, 19:24
      seksualnych dewiantów to moze być.

pozdrawiam
      • imponeross Re: No w zamknietym psychiatryku dla 05.09.11, 23:27
        qqazz napisał:

> seksualnych dewiantów to moze być.
        >
        >
        > pozdrawiam

Co moze byc?
    • Gość: Anna Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 06.09.11, 06:31
      >Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)

Wydawalo mi sie ze ci chodzi o partnerow homoseksualnych (jak zreszta w kazdej dyskusji na tym forum).
      • imponeross Re: Powszechna Deklaracja Praw Seksualnych 06.09.11, 22:28
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> >Czyli partnera wolno gwalcic? (zeby nie wyginac?)
        >
        > Wydawalo mi sie ze ci chodzi o partnerow homoseksualnych (jak zreszta w kazdej
        > dyskusji na tym forum).

Nie, nie chodzilo mi o partnerow homoseksualnych. Rowniez o heteroseksualnych i transplciowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka